Podcast - Suomeen paluu ulkomailta

Mungolife

Ei se nyt taaskaan jäänyt puoleen tuntiin, että ehkä mun on todettava, että mun podcastit nyt vaan on tosi pitkiä aina :D Tällä kertaa vieraana ihana Annika, joka oli mun Lontoon kämppis ja on ollut rakas ystävä siitä asti, kun Lontoossa tapasimme joitakin vuosia sitten! Nyt Annikakin on palannut Suomeen, ja oli mielenkiintoista jutella Annikan kanssa hieman siitä, millaisia tunteita Suomeen paluu herättää, mitä ennakkoluuloja muutosta oli ja mitä ajatuksia näin kotiuduttua on. Ollaan molemmat koettu takaisin Suomeen paluu muutaman ulkomaan vuoden jälkeen ja on mielenkiintoista huomata, miten eri tavalla tai samalla tapaa kotiinpaluun kokeekaan :)

Podcast löytyy täältä!

Kommentit

VV (Ei varmistettu)

Heii en tiiä onko joku jo sanonut mut voisko näitä podcastejä laittaa niin että näkyis iPhonen podcast sovelluksessa?:) olis helppoa seurata kun kaikki muutkin seurattavat siellä ja sitä kautta helpointa myös kuunnella.

Anna (Ei varmistettu)

Mä yritän kattoa saanko ne sinne jotenki padilla, kun mulla ei oo iphonea :)

Johanna (Ei varmistettu)

Tosi mielenkiintoinen podcast, olenkin itse asiassa jo odotellut Annikan videota aiheesta! ;) Itsekin tuoreena paluumuuttajana ja samoja asioita kelanneena oli ihanaa saada vertaistukea lauantai-iltaan.

Esssim (Ei varmistettu)

Kiva podcast. Jännää miten ihmiset aina ajattelee asioista eri tavalla. :D
Oon ollu kassatöissä nyt reilut puoli vuotta ja todella monet kassalla jää juttelemaan.
Oon asunut kans Kuopiossa ja kyllä minusta siellä enemmän ihmiset hymyilee ja rupattelee kuin Helsingissä.
Jotenkin pääkaupunkiseudulla ihmiset kulkevat vain kiireessä omaa tietänsä, eivätkä huomioi muita.
Ja taas täällä pienemmillä paikkakunnilla "helsinkiäpuhuva" erottuu joukosta, eikä samalla tavalla jutellakkaan kuin paikallisten kesken... :)

Eve (Ei varmistettu)

Toi reilun tunnin jakso oli musta hyvän mittanen, ei jäänyt aihe kesken ku juttelitte siitä aika laajasti. Hyvin sunnuntaiaamu käynnisty kuuntelemalla sitä ja paistamalla lettuja ja keittiönki ehti vielä samalla siivota :D Ja toi olis hyvä mitä tos edellä jo ehdotettiin, että ton jakson sais suoraan sinne Iphonen omaan kuuntelusovellukseen. Ku sitä kautta kuuntelee muitaki podeja.

Anna (Ei varmistettu)

Kiitos :) Ja joo, mä sain sen nyt toimimaan ehkä, ja tällä hetkellä on tilassa pending, joten toivottavasti pian ovat sieltä kuultavissa :)

Camilla (Ei varmistettu)

Näin välikommenttina: ihanaa, ettei sun podcast-kuvat ole niitä kiusallisen tehtyjä "tässä istumme niin keveästi ja juomme samppanjaa/teetä/kahvia" vaan olet valinnut sympaattisia, itse pätkiin liittyviä kuvia. Pikku juttuja, mutta todella virkistäviä sellaisia. :D

Manni (Ei varmistettu)

Mä oon tosi paljon tykännyt näistä podcasteista paristakin syystä :) Mun mielestä ensinnäkin sä itse kuulostat ja vaikutat tosi paljon "pehmeämmältä" ja perustelevalta ihmiseltä, kun puhut, jos verrataan blogiteksteihin. Oon ollut ihan yllättynyt, millainen tyyppi "oikeasti" olet, kun oon kuunnellut nää pari podcastia - edelleen kun vertaa teksteihin. Tää on tosin näin jälkikäteen ajateltuna tosi luonnollista, kun varmaan suurin osa ihmisistä antaa aidomman ja ns. paremman kuvan itsestään puhuessaan, kuin että osaisi kirjoittaa kaiken auki just niin kuin tarkoittaa. Lisäksi oot tässäkin podcastissa mun mielestä kivan positiivinen - olin tosi harmistunut aluksi kuunnellesani että onko tässä nyt pelkästään kliseisesti Suomen marraskuun ja ihmisten sulkeutuneisuuden ruotimista :D mutta osasit mun mielestä tosi kivasti tuoda positiivisia ja mielenkiintoisia puolia esiin podcastissa. Tykkään!

Saskia (Ei varmistettu)

Moikka Anna !!

Nyt täytyy kyllä kommentoida vaikka en oo varmaan ikinä tainnu sulle mitään kommentoida. Oon lukenut sun blogia vaihtelevasti, välillä tosi säännöllisesti ja välillä vähän vähemmän varmaan melkein sieltä jostain sun ihan alkuajoilta asti. Oon aina samaistunut paljon sun eri reissujuttuihin, sillä itsekin asuin Ausseissa kaksi vuotta ja nyt opiskelen Skotlannissa. Sen jälkeen kun muutit Suomeen niin jotenkin tää sun blogi ihan multa unohtu kun ehkä en kokenut että ne jutut oli enää niin samaistuttavia eikä mielenkiinto oikein riittänyt. Mutta ! Sattumoisesti tuossa joku aika sitten eksyin sun blogiin pitkästä aikaa ja kerroit suunnittelevas näitä podcasteja ja täytyy kyllä antaa hurjat hatunnostot, siis nää on niin mielenkiintoista kuunneltavaa ja on mun mielestä nostanut tän sun blogin ihan uudelle tasolle. Jotenkin puheen kautta saa paljon enemmän irti ja sun persoonakin tulee huomattavasti paremmin esille. Ja hyvin mä ainakin jaksan tunnin kuunnella kun siinä samalla voi puuhastella kaikkea muuta. Mun puolesta voisit alkaa kokopäiväseks podcastaajaks !

Kaikkea hyvää ja terveisiä Edinburgista :)

Silvia (Ei varmistettu)

Harvoin tulee kommentoitua, mut nyt täytyy sanoa, että ihan mahtavia nämä podcastit! Mielenkiintoisia juttuja, kiitos :)

MariK (Ei varmistettu)

Tää oli aivan hiton hienoa ja mielenkiintoista kuunneltavaa! Eikä todellakaan yhtään liian pitkä, päinvastoin, olisin kuunnellut teiden jutustelua vielä toisenkin tunnin.

Tanja (Ei varmistettu)

Täytyy Anna kiittää sinua näistä podcasteista! Ja itseasiassa nyt näiden sinun podcastien myötä olen innostunut kuuntelemaan myös muita. Kirjoitit vähän aikaa sitten henkisestä uupumisesta ja pystyin samaistumaan siihen todella hyvin. Minulla on ollut ongelmana se, että kun olisi aikaa rauhoittua esim. vapaapäivänä tai töiden jälkeen, en saa itseäni pysähtymään siihen hetkeen ja ajatukset laukkaa jo tulevissa työasioissa ym. Ja helposti noina ahdistavina hetkinä uppoutuu vaan istumaan puhelimella ja se lisää ahdistusta entisestään. Nyt olen napannut podcastin päälle ja keskittynyt vaan kuuntelemaan silmät kiinni tai vaikka siivoillut vähän samalla. Kevyesti kuuntelee tällaisen tunnin pätkän! Nää on aivan ihania :)

Emma (Ei varmistettu)

Kiitos jälleen, ihan huippua! Syystä kai olen mukana roikkunut jo sen yhdeksän vuotta, sillä sun käsittelemät aiheet on todella mielenkiintoisia. Ihanaa oli kuulla teitä. Ja tosiaan tuntuu, että susta pääsee enemmän jyvälle näin kuunneltuna, sillä lailla sopivasti. Ja ilmeisesti alitajuntaisesti vaikuttanut niin, että olet lähiaikoina vieraillut mun unissani useampaankin kertaan jollain tapaa :D Mielelläni kuuntelen lisää podcasteja! En oikein silloin aluksi tajunnutkaan, kun ensimmäisiä kertoja asiasta mainitsit, miten hauska ajatus tämä on, vaan pidin jopa tylsänä, mutta aivan loistavaa viihdettä on! Lisäksi oli hauskaa kuulla Lontoo-analyysia, sillä juuri siellä piipahdin ja syvensin omaa ihastustani kaupunkiin :)

Fyssari (Ei varmistettu)

Hei kiva et oot alkanut tekee podcasteja, niin itekin joutuu päivittymään nykyaikaan et pysyy sun blogin jutuissa mukana :D Eka podcast olikin ihan mahtava ja tulin siitä superhyvälle mielelle. Kiva kuulla fiksujen ihmisten pohdintoja hyvällä huumorilla höystettynä. Ajattelin kuitenkin antaa vähän rakentavaa palautetta tästä toisesta podcastista: mua häiritsi jonkin verran semmoinen kiireisyyden tuntu (mikä ekasta taas puuttui), eli tosi nopea puheenrytmitys, taukojen puuttuminen ja paljon päälle puhuminenkin. Siispä vinkkinä vaan et huokaiskaa välillä, ei oo kiire :) Kuulijalle mukavampaa rentoutua kuulemaan leppoista jutustelua kuin kiireen tuntua, joka on jotenkin vähän raskasta tai ehkä stressaavaa kuultavaa.
Muuten ihan mahtavaa työtä, jatka samaan malliin! :)

Maarit (Ei varmistettu)

Olitkin jo aikaisemmin kommentoinut, että podcastit on n. tunnin. mittaisia. Aivan ihanaa! Asuin samaan aikaan Lontoossa ja oli ihana kuulla Annikan mietteitä. Kuten Vivianian,kun blogia ei enää ole. P.s. voitte tehdä useamminkin! On aina ihanaa kuunnella podcastit perjantaisin viinilasin kera.

Kommentoi