Porvoo

raita (4 of 17)-2

Kuten tuossa jo aiemmin kerroin, mä löysin kasan julkaisemattomia kuvia mun koneelta sitä siivotessa, ja ajattelin julkaista ne näin vähän myöhässä 🙂 Kävin tuossa syyskuun lopulla muistaakseni ystäväni kanssa Porvoossa. Ystäväni käyttää tekosyyn autoilla milloin vaan, ja minä taas viihdyn kyydissä, leikin DJ:tä ja höpöttelen kaikkea. Tämä kesä on sisältänyt lukuisia road trippejä, joiden pääsisältö on ollut nauttia Suomen maisemista, jutella kaikesta mahdollisesta ja käydä syömässä jossain kivassa paikassa. Kävimme mm. Fiskarsin ruukeilla, Turussa, Hangossa, Lahdessa ja Porvoossa viime kesänä. Tämä reissu ei sinänsä eronnut mitenkään muista, tosin lähdimme hölmöinä Porvooseen sunnuntaina, ja siellähän oli kaikki ravintolat jo kiinni iltapäivästä.

As I told before, I have a mass of unpublished photos, that I found while cleaning out my laptop. I thought I’d still publish them, even if a bit late. I have this amazing friend of mine, that loves any excuse to drive a car. And I take any excuse to DJing bad music and enjoy driving through Finland, so we’ve done quite a few road trips in Finland this summer. One of which was a trip to Porvoo in September 🙂 Usually we just drive somewhere, enjoy the views, the landscape, eat something good and just hang out. This trip didn’t include dinner as everything was closed in Porvoo on a Sunday evening, but it was still fun to walk around those old streets.

raita (17 of 17)-2 raita (16 of 17)-2 raita (15 of 17)-2
raita (13 of 17)-2 raita (12 of 17)-2 raita (11 of 17)-2 Lontoo on muuttanut mua. Mä rakastan nykyään kävellä ympäriinsä. Ennen olin hirveän tehokas. Halusin paikasta A paikkaan B mahdollisimman helposti ja nopeasti ja huomasin ihan kirjaimellisesti vasta Lontoossa, että matka on tärkeämpi kuin määränpää. Lontoossa on mahtavaa vaan kävellä niitä katuja ja napsia kuvia, nauttia maisemista ja rakennuksista, fiiliksestä ja tunnelmasta. Helsingissä teen sitä mahdollisimman usein. Ihan vaan kävelen. Pitkiäkin etäisyyksiä. Musta on ihanaa käydä ystävien kanssa kävelyllä. Ei istua meluisassa kahvilassa kahvilla tai ravintolassa illallisella. On sekin kivaa, mutta kävelyissä on jotain niin mahtavaa. Mitä tahansa voi tapahtua matkalla, ja Helsinkikin on vaan niin kaunis kaupunki!

I think London has changed me. Before I really liked being efficient. Going to place B from place A as efficiently as possible. I only noticed in London that the journey is much more interesting than the destination. I love walking around London, taking the city in block by block and enjoying the vibe and feeling in London. I love showing the city to my friends by walking around there. Don’t take the tube, don’t take the bus, walk. You will come across so many interesting situations and moments. I try to walk as much as I can in Helsinki, and I love having a walk with a friend instead of sitting in a crowded restaurant or a cafe. It’s so refreshing! 

raita (9 of 17)-2 raita (7 of 17)-2 raita (6 of 17)-2 raita (5 of 17)-2 raita (3 of 17)-2 Ja mä vaan rakastan Porvoota! Joku siinä kaupungissa on niin viehättävää. Se vanhuus, se pienuus. En tiedä oikein mikä. Olemme käyneet siellä tänäkin kesänä varmaan kolme kertaa, ja nyt mua oikein harmittaa, etten ehdi käymään Porvoon joulukaduilla pyörimässä, kun tulen Suomeen vasta joulun jälkeen. No eipä kai se ole niin justiinsa, ehtiihän sitä. Haluan kyllä myös talvella ottaa auton alle ja kruisailla Porvooseen. Juoda höyryävän kuumaa kahvia jossain ja toivottavasti pyöriä lumisilla kaduilla nauttien vaan siitä kiireettömästä tunnelmasta. Ehkä musta on tullut vanha.

And I just love Porvoo! It’s such a tranquil, beautiful place. It’s small, it’s old, it’s cozy. I hope I’ll get to go there again in the winter. Take the car, drive up there, have a long walk in the snow and the beautiful Finnish winter (I hope) and then have a cup of hot coffee 🙂 It will be great. Maybe I’ve become old, as I really enjoy just the thought of that.

raita (2 of 17)-2 raita (1 of 17)-2

raita (14 of 17)-2

Kommentit (15)
  1. Ite opiskelin kauppiksessa porvoossa juuri 2008-2011. Olin alusta asti tosi innoissani ja rakastin kävellä lumisia katuja pimeällä, varsinkin kaupungissa. Jos koulua oli 8-16 niin nautin siitä vain, että pääsin kävelemään ne kadut pimeässä, katuvalojen osuessa lumeen. Siinä välillä ihan unohti sen paukkuvan pakkasen.

    1. Voi vitsi, kuulostaa jotenki tosi maalaisromanttiselta tietyllä tapaa 🙂

  2. Ah Porvoo on kyllä täydellinen kaupunki, ylpeenä saan sanoa että oon sieltä kotosin<3 ja Fiskarin ruukki on kyllä toinen käymisen arvonen paikka 🙂

    1. Fiskarsin ruukki on ihana myös 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *