Probioottisessa kasvohoidossa ja uusia ihonhoitotuotteita

Mungolife

(Juuri ennen kasvohoitoa) 

*Kaupallisessa yhteistyössä Natural Goods Company

Kävin viime viikon torstsaina Helsingissä ollessani Natural Goods Companyn hoitolassa ihanassa kasvohoidossa. Natural Goods Company on ehkä monille tuttu verkkokauppa, joka myy luonnonkosmetiikkaa todella kattavalla valikoimalla. Verkkokaupassa on paljon erilaisia ihonhoidon merkkejä, ja myös harvemmin luonnonkosmetiikkana saatavia tuotteita, kuten meikkejä ja kynsilakkoja. Natural Goods Companylla on myös hoitola Etu-Töölössä, jossa on tarjolla kasvohoitoja, vartalohoitoja ja meikkausta, sekä tietenkin kattava valikoima tuotteita. Sieltä löytyy myös mm. mun lukijoille varmasti hyvin tutut mun mainostamat Mossan tuotteet ja lasten ihonhoitosarja Sophie la girafe Cosmetics.

Minä varasin ajan probioottiseen Esse-kasvohoitoon, ja odotin sitä kyllä innolla. Vaikka rakastankin ihonhoitoa ja kosmetiikkaa, yhdessä asiassa mulla on ehdottomasti skarppaamista. Mä oon todella huono käymään kasvohoidoissa ja kosmetologeilla. Toki kyseessä on arjen luksus eikä mikään välttämättömyys sinällään, mutta kyllä kasvohoidossa saa iholleen ihan erilaisen hyödyn kuin kaikista tarkimmallakaan kotihoidolla.

 

Hoidossa oli tosi mielenkiintoista kuulla, mikä mun ihon tilanne on ja miten sitä olisi hyvä hoitaa. Ihoni oli analyysin mukaan kosteus- ja ravintoköyhä, mikä on varmasti osittain myös yhdistelmä siitä, että olin juuri aika vahvassa oksennustaudissa ennen hoitoa ja ylipäätään olen heikko nesteyttämään itseäni. Takana on myös vauvavuosi imetyksineen, joka hoitajan mukaan vaikuttaa edelleen, sillä siinä luovuttaa niin paljon kaikkea kropastaan vauvalle. Minua hoitanut Johanna antoi hyviä vinkkejä pintakuivan ihon hoitamiseen ja suositteli mm. luontaistuotekaupoista ja hyvin varustetuista ruokakaupoista saatavaa Boris-juomaa, hyviä omegoita sekä maitohappoja ja kun siinä jutustelimme niin tuli puheeksi tää mun erikoistaito, jossa en oikeestaan koe janoa kuin kovan urheilusuorituksen aikana. Siks tää mun nesteytys on aina vähän retuperällä. Johanna pohdiskeli, että kroppani saattaa olla hieman liian hapan, ja janottomuus voi johtua siitä, joten täytyy tosiaan kiinnitää tähän ihonhoitoon huomiota enemmän myös sisältäpäin.

Päällepäin ihollani tää heikko kosteus näkyy just pintakuivuutena, minkä huomaan kyllä herkästi myös meikatessa. Auta armias, jos en laita alle jotain kosteuttavia aineita, sillä sitten kyllä koko meikki lohkeilee kuin vanhalla vampyyrillä Twilighteissa. Lisäksi mulla on ohuen ihon alueella miliumeja aina jonkun verran, mikä on kuulemma juurikin pintakuivan ihon ongelma. Miliumit on sellaisia valkoisia pieniä näppyjä, jotka näyttää ihan joltain pieneltä mustapäältä, mutta valkoisena, ohuen ihokerroksen alla. Pitääkin varata kasvohoito noiden poistoon, oon aivan liian huono muistamaan kasvohoidoissa käymisen.

Mulla on usein vaikeutena saada tuotteiden kosteutus oikeesti perille, ja Johanna huomasikin, että ihollani on kalvoa, mikä johtuu synteettisen kosmetiikan käytöstä. Tämä kalvo tekee sen, etteivät kosteuttavatkaan tuotteet imeydy maksimaalisesti. Voin vain kuvitella, mitä Johanna olisi sanonut muutama vuosi takaperin, kun saatoin hyvin olla pesemättä meikkejä tai korkeintaan pyyhkäistä naamarin meikinpostoliinalla illalla. No, onneksi vanheneminen pakotti vähän tarkempaan rutiiniin :D Muuten Johanna kehui ihoani pääpiirteittäin kauniiksi ja tasaiseksi, joskin ohueksi. Sillehän ei mitään voi, sellainen se on aina ollut ja tulee aina olemaan, vanhemmiten vieläkin ohuempi. Tän takia mun silmänaluset näyttää aina tummalta (kuultaa läpi) ja just pienikin pintakuivuus on heti aika selkeästi näkyvissä kun se ohut pintakuiva iho halkeilee niin herkästi.

Johanna teki mun ihotyypille sopivan yksilöllisen Essen kasvohoidon. Esse on siis etelä-afrikkalainen probioottiseen ihonhoitoon erikoistunut vegaani luonnonkosmetiikkasarja. Tuotteissa hyödynnetään innovatiivista probioottiteknologiaa. Osa tuotteista sisältää eläviä probiootteja, jotka ylläpitävät tervettä ihoa. Kaikki tuotteet sisältävät prebiootteja, joilla ruokitaan ihon pinnan hyviä bakteereja.

Sarjassa suositaan kaksoispuhdistusta. Mun hoidossa ensin käytettiin Cream Cleanser puhdistusmaitoa ja sitten Gel Cleanseriä, minkä jälkeen kasvoille tehtiin Mikroderm-kuorinta. Ihanantuoksuinen kuorinta on tosi hellävarainen, sillä se on rakeeton ja pohjaa valkosaveen, joka on kuulemma pintakuivan ihon paras ystävä! Täytyy siis tarkistaa mun mutanaamiot ja vaihtaa ne savinaamioihin, nimittäin kuulemma pintakuivalle iholle se on parempi tuote. Kuorinta kirkastaa ihoa ja tuntuu aivan ihanalle, mä en tykkää järeistä rakeellisista kuorinnoista niin paljoa, vaan oon viime aikoina löytänyt just tällaiset hellemmät kuorinnat. Kasvoveden pohjana toimi rooibos, joka on kuulemma hyvin antioksidanttinen lisä ihon hyvinvointiin.

Mun suosikkiosa hoidosta oli hyaluroniampulli, joka on valitettavasti vain ammattituote, mutta käytössä koulutetuilla Esse-hoitajilla. Ampulli on 100 % sitä itseään, eli hyaluronihappoa, joka kosteuttaa todella tehokkaasti. Tuo tuntui kasvoilla aivan ihanalta ja tuoksu oli ihan taivaallinen! Kasvoni hierottiin Repair öljyllä, joka sisältää paljon hyviä rasvahappoja, Omega 3, 6 ja 9. Tämän jälkeen vuorossa oli Cream mask naamio jonka tarkoitus on elvyttää, kosteuttaa, vaalentaa ja kirkastaa ja siihen päälle vielä hyaluronihappopohjainen syväkosteuttava seerumi. Viimeisenä silauksena laitettiin Plus-linjan Defence Moisturiseria elvyttämään, ravitsemaan ja kirkastamaan ihoa.

Pintakuivan ihoni kotihoitoon Johanna valitsi Essen Cream CleanserinTonerin, serumin ja Rich Moisturiserin ja käskyn juoda paremmin.

Lisäksi Johanna valitsi mulle muutaman muunkin iholleni todella hyvin sopivan tuotteen. Laboratoire du Haut-Ségalan rintaöljy tehostaa dekoltee-alueen ihonhoitoa, nimittäin tässä raskauden ja imetyksen aikana ko. alue elää aikamoista vuoristorataa ja palautuminen on hidasta ja tuskallista. Öljy auttaa ehkäisemään rinnan ihon löystymistä ja kiinteyttää ja kosteuttaa dekoltene ihoa. Voi kun olisin tiennyt tästä raskausaikani alussa!

Johanna myös suositteli lämpimästi Mádaran uutta City CC-voidetta, joka on saasteilta suojaava ja hyaluronihapolla terästetty CC-voide. Sen tehtävä on suojata ihoa, mutta samalla häivyttää ihon pieniä virheitä. Ensikokeilulla tuote tuntui tosi kivalta, ja paljon paremmalta kuin mikään CC-voide, joita aikanaan kokeilin. Ne kaikki tuntuivat tunkkaisilta, mutta tämä on todella liukuva ja pehmeä. Ehdottomasti tulee kokeiluun.

Viimeisenä supertrendikkään korealaisen Whamisa -merkin ruususuihke, jota voi käyttää meikin alla ja päällä. Kesäksi täydellinen tuote hieman kosteuttamaan ihoa kesken päivän. Tuoksu ei välttämättä ole suosikkini, mutta tuote tuntuu aivan ihanalle. Oon vähän huono käyttämään kaikkia tällaisia mist-tuotteita, mutta otin nyt ihan vakavasti agendakseni ihoni kosteuden parantamisen, joten tämä saa jatkossa kulkea vaikka sitten hoitolaukussa mukana, jos ei mahdu käsilaukkuun :D

Odotan nyt tosi mielenkiinnolla, miltä tuotteet tuntuvat käytössä. Käynnin jälkeen ihoni tuntui aivan taivaalliselta ja per Johannan ohjeistus, en putsannut ihoa enää illalla ollenkaan vaan menin nukkumaan iho hoitokunnossa. Hoidon jälkeen iho on tuntunut superpehmeältä ja hoidetulta. Sain jälleen muistutuksen siitä, miksi pitäisi käydä useammin kasvohoidossa. Jotenkin se aina jää, kun se ei tunnu yhtä välttämättömältä kuin esim. kampaamokäynti. En edes tiedä miksi. Ehkä sen takia, kun tyvikasvu ja ylikasvanut leikkaus alkaa hyppimään paljon enemmän silmiin, ja ehkä sitä kuvittelee kotikonstein saavansa hyviä tuloksia ihoon. Ja vaikka niitä saakin, ei mikään ole ihanampaa kuin kunnon ammattilaisen tekemä kasvohoito! Nyt oon käyttänyt ahkerasti noita tuotteita per Johannan ohjeistus, ja iho on tuntunut tosi pehmeältä ja hyvin hoidetulta aamuisin. Jatkan käyttöä vielä joitakin viikkoja, mutta alkutuntuma on jo nyt tosi positiivinen :)

(Ja kuultava puhdas iho heti hoidon jälkeen :) 

Suosittelen lämpimästi Natural Goods Companyn hoitolaa Museokadulla, ja jos pääsy sinne ei tunnu mahdolliselta, niin kannattaa kokeilla tuota Natural Goods Companyn verkkokauppaa, siellä on vaikka mitä ihanuuksia. Itse asiassa sain myös teille seuraajille mukavan mahdollisuuden, nimittäin tämän viikonlopun ajan kaikki tuotteet verkkokaupassa ovat seuraajilleni -20 % koodilla MUNGOLIFE ja kaikkien tätä postausta kommentoineiden kesken arvotaan ihonhoitosetti, joka sopii voittajan ihotyyppiin (arvo 60 euroa).

Kerro siis mikä on sun ihon ongelmakohta ja millainen iho sinulla ylipäätään on, niin laitetaan arvonta tulille!

Kommentit

Reeta (Ei varmistettu)

Off topic: Mitä Benjille kuuluu? Ja shelteille? Ois tosi kiva kuulla niitten kuulumisia postauksen muodossa :)

Nea (Ei varmistettu)

Mulla on pintakuiva ja todella herkkä iho: ärsyttävä yhdistelmä kun joutuu kauheesti kokeilemaan et sopiiko tuotteet vai aiheuttaako ärsytystä ja toisaalta kosteuttaako tarpeeksi vai ei

veramarika (Ei varmistettu)

Oi mikä arvonta! Mulla on sekaiho, kosteuskynän perusteella sisältä kuiva ja väsynyt, mikä tekee sen että iho näyttää vanhemmalta kuin mitä on yhyy.

Mmillaaa (Ei varmistettu)

Pintakuiva iho, ongelmakohtina nenä ja leuka!

Anne (Ei varmistettu)

Mulla on sekaiho, jonka suurin ongelma kesäisin on rasvoittuvuus ja talvisin kuivuus.

Jenni (Ei varmistettu)

Mä niin pistän tilaten, Mossat on pian loppu! :)

Mun iho on vähän kenkku tapaus nykyään... Se räjähti kun tulin raskaaksi yli kolme vuotta sitten ja oon tapellut sen kanssa siitä saakka. Välillä on tosi hyvä, sitten taas t-alue kukkii ja muu kiristää kuivuuttaan, ja taas välillä on pelkkää kuivaa. Epämääräistä! Mutta kasvohoitoon pitäisi kyllä varata aika, viime käynnistä onkin ehtinyt kulua jo vuosi, jaiks.

Minski (Ei varmistettu)

Mulla on todella kuiva iho. Rasvata täytyy joka päivä vähintään kaksi kertaa :D ja koko vartalo!

Katri (Ei varmistettu)

Mulla ongelma on juurikin tuo ihon läpikuultavuus ja couperosa. T-alueen rasvaisuus ja muun ihon kuivuus aiheuttaa myös ongelmia. Onpas ihana tämä arvonta! :)

Jonnz (Ei varmistettu)

Iho on pintakuiva ja couperosaan taipuvainen. Olen juuri 25v, joten rypyttömyys nousee arvoon koko ajan enemmän. Hoidan sekakäytöllä eli luonnonkosmetiikkaa ja tavallista. Tässä stressissä olisi upeaa saada hoitotuotteita.

Helena (Ei varmistettu)

Mulla on kuiva ja herkkä iho, jossa on ohuen ihon alueella miliumeja.

Emppu (Ei varmistettu) http://tornbergemilia.com

Aiemmin kärsin aknesta mutta sain vuosien lääkehoidolla hoidettua sen pois. Jouduin syksyllä vaihtamaan e-pillerit minipillereihin ja tämän seurauksena t alueelle erityisesti on tullut jäätävä määrä mustapäitä joihin ei tunnu auttavan mikään. Onneeksi sentään akne ei palannut vaikka pahoin pelkäsin. Edelleen kuitenkin joitain finnejä tulee sinne tänne. Sanoisin että ihoini on rasvainen mutta toisaalta talvella erityisesti hieman pintakuiva.

Josiida (Ei varmistettu)

Talvisin pintakuiva ja hilseilevä. Kesäisin rasvainen ja kiiltelevä. Etenkin leuka ja nenänpielet.

Niina (Ei varmistettu)

Ihoni on rasvoittuva sekaiho eli ongelmakohtia riittää. Luonnonkosmetiikka kyllä alkanut viime aikoina kiinnostaa entistä enemmän!

Jossu (Ei varmistettu) http://jossusliv.wordpress.com

Mulla on kuten sulla ohut, valitettavasti herkästi läpikuultava iho joka on pintakuiva :)

Nauis (Ei varmistettu)

Siis mun iho on jotenki outo :D tuntuu että se elää täysin omaa elämäänsä. Välillä puskee näppyjä hulluna (yleensä sillon ku ois esim häät tms tärkeä päivä) välillä on kuin unelma. Välillä se on niin kuiva että kiristää ja tuntuu ettei mikään öljy ja kosteusvoide auta....

Katja / Kurkistus (Ei varmistettu) http://yksipienielama.blogspot.fi

Mua riivaa pintakuiva iho ja etenkin poskiin kertyvät näpyt. Hormonit ainaki näyttäisi vaikuttavan tähän, mutta ratkaisua en ole vielä löytänyt.

Ellis (Ei varmistettu)

Pintakuiva iho

Elsu (Ei varmistettu)

Oon itse hurahtanut luonnonkosmetiikkaan viime syksynä, mutta ihan kaikkea kosmetiikkaa en oo vielä vaihtanut synteettisestä luonnonkosmetiikaksi, koska tarpeeksi hyviä vaihtoehtoja ei oo esim.meikkivoiteesta löytynyt. Oman ihoni ongelma on pintakuivuus ja nopea rasvoittuminen, joita yritän paimentaa hellällä hoidolla ja kosteuttamalla sisäisesti ja ulkoisesti. Mielellään kuulisin lisää sun luonnonkosmetiikka löydöistä!

Ma (Ei varmistettu)

Mun ihon ongelmakohta on oikeastaan koko kasvojen alueen iho kokonaisuudessaan. E-pillereiden lopetuksen jälkeen hormonaalinen akne ja superrasvoittuva iho, jossa meikki ei pysy ja naama kiiltää tunti meikkaamisen jälkeen, vaikka kaikki tuotteet valittu niin ihotyypille sopiviksi kuin vain mahdollista. Että jos vielä jotain keksisi.. :)

Laura (Ei varmistettu)

Mullakin on pintakuiva iho ja tilannetta ei paranna se, että en muista juoda säännöllisesti vettä. Minulle oikeanlaisen meikkivoiteen löytäminen on ollut haaste, tuntuu että kaikki jää kuivaksi iholla ja näyttää että iho hilseilee. Etenkin pitkä ja kylmä talvi oli vaikea meikkausrintamalla. Olisi mielenkiintoista päästä kokeilemaan tuota CC-voidetta, mistä puhuit. Muutenkin olen pikkuhiljaa siirtymässä enemmissä määrin luonnonkosmetiikan puolelle. Kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen postaus ja aloin miettimään tuota kropan happamuutta myös omalla kohdalla... Taidanpa mennä hyödyntämään myös alekoodin, kiitos siitä! :-)

Miia (Ei varmistettu)

Pintakuiva, entinen akneiho, joka saatu rankoilla lääkkeillä ok-kuntoon, edelleen voisi olla parempi.

Annikki (Ei varmistettu)

Mulla on tosi kuiva iho, joka kuitenkin on epäpuhdas paikoitellen. Erittäin ärsyttävä siis.. mutta kasvohoidot auttaa kyllä tähän! Toi natural goods company kyllä kiinnostais testata hoitolana :)

Pihla (Ei varmistettu)

Pintakuiva ja väritön. Varmaan myös imettäminen vie osansa, vaikka juomisen ja sisäisen kosteuttamisen kanssa ei ole ollut ongelmaa.

Katri (Ei varmistettu)

Ihoni on herkkä ja epäpuhtaksia on. Nyt on ollu testissä Essen sensitive-linjan tuotteet. Muutenkin olen tämän vuoden aikana siirtynyt luonnonkosmetiikkaan.

Mulla on akneiho, kaipaisin siihen jotain luonnonmukaista apua.

Linda (Ei varmistettu)

Rasitteena pintakuiva iho ja tummat silmänaluset. Vähänkin pakkelia naamaan, niin kuivuus oikein korostuu. Ja kun ei laita ehosteita, niin korostuu ne tummat silmänaluset. Loputon suo siis.

Jemina (Ei varmistettu)

Essen ihonhoitotuotteet on <3! Mulla on pintakuiva sekaiho jossa on couperosaa, joten hellävaraiset mutta tehokkaat tuotteet tulee todella tarpeeseen. Essen tuotteet olen aina tilannut Natural goods companylta, kasvohoitoonkin ois ihana joskus Helsingissä käydessä mennä

Ilona (Ei varmistettu)

Täältä löytyy kanssa tuo pintakuiva iho, ja tuntuu että oikeanlaisia tuotteita on vaikea löytää. Varsinkin talvella iho kuivuu kauttaaltaan ja yritä siinä sit meikata mitään :D tänä talvena lähes halkeili myös silmäluomien ja kulmakarvojen alapuolella oleva iho...

Reetta (Ei varmistettu)

Mulla on rasvoittuva iho. Kasvohoitoon en ite oo ikinä edennyt vaikka on ollu suunnitelmissa useemman vuoden.

Mia Viitala (Ei varmistettu)

Mukana! Olen muutaman kerran käynyt Essen kasvohoidossa mutta tuotteiden ostaminen on jäänyt kun ovat aika hintavia. Nyt olisi mukava saada myös kotiin aivan mahtavia Essen tuotteita!

Suski (Ei varmistettu)

Ihana arvonta Minulla on kuiva ja herkkä iho ja näin kylmän sekä pitkän talven jälkeen ihoni on hieman ihmeissään että miten nyt pitäisi oikein reagoida. Essen kasvohoitoa on kyllä pakko itsekin testata

Annak (Ei varmistettu)

Epäpuhtauksia ja niiden aiheuttamia arpia löytyy, mutta silti myös selvästi tarvetta kosteutukselle

ipox (Ei varmistettu)

Mulla on tosi epätasainen ihonväri. Kirjavuutta ja punoitusta löytyy aika paljon. Tällä hetkellä iho on myös pintakuiva, kesäisin se alkaa taas rasvoittua enemmän.

Iina (Ei varmistettu)

Samoin tästä samasta ongelmasta kärsin, eli juominen tuppaa unohtumaan kun koskaa ei ole jano!

Jenya (Ei varmistettu)

Mun iho on pintakuiva ja couperosan täplittämä poskista. Iho on myös kovin ohut ja hilseilee helposti juuri kuvailemallasi tavalla.

Laura L (Ei varmistettu)

Pintakuiva/hilseilevä sekä herkkä ja punoittava iho, mikä tekee meikkaamisesta täyttä tuskaa koska ihoa alkaa kiristää aina päivän mittaan ja meikkipohja ei istu nätisti kuivuuden takia.

Meri (Ei varmistettu)

Mun ihon pahin ongelma on sen punaisuus erityisesti poskissa. Lisäksi ihoni on vuorotellen kuiva ja vuorotellen rasvoittuva. Todella hankala löytää oikeat tuotteet eli apu olis tarpeen.

Ida (Ei varmistettu)

Mun iho on todella vaikea tapaus, enkä ole keksinyt vielä sille sopivaa tuotekomboa. Pintakuiva sekaiho, johon tulee helposti epäpuhtauksia. Lisäksi vielä otsa rasvoittuu päivän aikana...
Mullakin on ongelmia janon tunteen kanssa ja älyän usein illalla, että olen juonut koko päivän aikana vain ruokailujen yhteydessä. Pitäisi kyllä tsempata sen suhteen!

Nanni (Ei varmistettu)

Ihoni on todella kosteusköyhä ja pintakuiva mutta silti kova rasvottumaan. Sen takia on välillä haasteellista löytää tasapainoa tuotteilla että kosteutus olisi riittävä, muttei tukkisi ja epäpuhtaudet saisi pois.

MarMar (Ei varmistettu)

Ihoni on pintakuiva ja todella helposti tukkeutumia muodostava sekaiho. Vesikosteutus on hyväksi iholleni, mutta hyvän kasvovoiteen löytyminen niiin työlästä..

Tia (Ei varmistettu)

Ihoni on herkkä. Nyt kevään tullen ruusufinni on puhjennut ja poskillani sekä leuassa on näppyjä sekä punoitusta. Tämä sarja on mielenkiintoinen ja olisi kiva päästä sitä testaamaan. :)

Teija Kokko (Ei varmistettu)

Mulla on ikävän läikikäs/epätasaisen värinen iho!

Jane (Ei varmistettu)

Ihoni on sekaiho. Pintakuivuutta poskissa ja t-alue helposti rasvainen. :)

Jennaj (Ei varmistettu)

Mulla on myös aika pintakuiva ja muutenkin herkkä iho joka alkaa punoittamaan suht herkästi. Olen itse asiassa juuri lähiaikoina päättänyt siirtyä luonnonkosmetiikkaan purkki kerrallaan ja olisi ihana tutustua uuteen sarjaan sen saralta!

Miude (Ei varmistettu)

Kiva arvonta! Mulla on ohut ja herkästi reagoiva iho ja pintakuiva.

*Annimiina* (Ei varmistettu)

Kuiva, herkkä mutta t-alueelta rasvoittuva. Ongelmallisin on nuo mustapäät ja suuret ihohuokoset. Mieluusti kokeilisin essen tuotteita :)

Miia (Ei varmistettu)

Kiva postaus! Mulla kanssa pintakuiva iho ja vielä alkavaa couperosaa, jonka kanssa taiteilen ja yritän löytää parhaimmat luonnonmukaiset tuotteet.

Reader (Ei varmistettu)

Pintakuiva ohut iho. Olisi kyllä mukavaa löytää itselle sopivat tuotteet, tuntuu että liian moni tuote tukkii ihohuokoset ja saa naaman kukkimaan:/ olen kyllä myös päättänyt hieman vähentää kylpyhuoneen purkkipataljoonaa, joten hakusessa ihan muutama supertuote joilla pärjää. Kiitos postauksesta!

Terttu (Ei varmistettu)

Sulla tosi ihana, kaunis iho. Ei näy mitään virhettä. Oisko meillä kaikilla talvella kuiva iho. Lämmitys ym. Olikin niin pitkä talvi. Itsellä myös kuiva iho. Ja sama, aina ei muista kunnollista meikkivoiteen poistoa. . Mut mukana arvonnassa.

Ninni (Ei varmistettu)

Kuiva iho, vaatii kosteutusta paljon

Pages

Kommentoi