PUHTIA!

Mungolife

*Kaupallisessa yhteistyössä: Puhti Lab

Tuohon edelliseen ferritiini-postaukseeni liittyen haluan jakaa teille ihan mahtavan vinkin! Kuten kerroin, oon ollut tässä aika useasti verikokeissa kontrollissa ja labroissa on tullut ravattua. Itse asiassa, hommahan alkoi niin, että varasin ajan vaan jollekin randomille lääkärille, että pääsisin vaan vaatimaan ferritiinin testaamisen. Jotenkin ihan typerää, että piti mennä lääkärin kautta, sillä mun mielestä ihmisellä pitäisi olla mahdollisuus käydä labrakokeissa halutessaan, seuraamassa esimerklksi juuri tämänkaltaista tilannetta.

Kun kirjoitin tuosta ferritiinistä ensimmäisen kerran, kaverini otti yhteyttä ja kertoi uudesta yrityksestään, joka saattaisi kiinnostaa. Sattuipa hyvinkin. Uusi suomalainen yritys nimeltä Puhti Lab on nimittäin luonut hyviä paketteja jokaiseen elämäntilanteeseen, joista saa aika kattavan kuvan omasta terveydestä. Puhti Labin sivuilta löytyy nimittäin 9 erilaista tuotepakettia, joilla testaataan eri tilanteita silmällä pitäen erilaisia yhdistelmiä labrakokeilla.

Tarjolla on Puhti-terveystarkastus, Liikkujan terveystarkastus (naisen ja miehen erikseen), Kasvissyöjän terveystarkastus, Raskautta suunnittelevan terveystarkastus, 50+ naisen ja miehen terveystarkastus, Kilpirauhasen seurantapaketti ja Kilpirauhasen laaja tutkimuspaketti. Näiden lisäksi jokainen voi räätälöidä itselleen sopivan paketin tai käydä yksittäisessä kokeessa. Esimerkiksi mä sain lääkäriltäni lähetteen niihin kokeisiin, mitkä pitäisi ottaa kontrollia varten ja ne pystyy vaan syöttämään lyhenteinä tai muuten vaan hakuun.

Puhti Labin tuotepaketit on tehty yhteistyössä lääkäreiden kanssa ja yrityksen taustahenkilöissä on lääketieteellinen johtaja, lääkäri Vilho Ahola. 

Homma toimii niin, että Puhti Labin sivuilta voi ostaa haluamansa paketin, ja tämän jälkeen pääsee ajanvaraukseen, joka toimii 26:lla eri paikkakunnalla. Testit tehdään kumppanuuslabroissa, eli Synlabin labroissa. Mä olin käyttänyt Synlabia jo aikaisemmin, ja ollut tosi tyytyväinen. On tosi kiva kun voi varata 5 minuutin tarkkuudella labra-ajan, jonne pääsee oli lähetettä tai ei. Mulla esim. meni niin, että sain lähetteen lääkäriltä, mutta en päässyt verikokeisiin samassa paikassa, sillä aika oli iltpäivällä. Olin Eiran Sairaalassa Esa Sopen vastaanotolla, ja se oli mulle tosi hankala paikka mennä verikokeisiin ja kontrolleihin. Niinpä sillä samalla lähetteellä menin tämän kautta tutkimaan Tampereen Synlabille noi lähetteen mukaiset kokeet ja vakuutusyhtiö korvasi nuo. Mulle on jotenkin tosi paljon helpompi kattoa vaikka lounasajan alkuun aika ja tietää, että pääsee juuri tiettynä aikana labraan, eikä tarvitse poukkoilla jonnekin lääkäriasemalle lääkärinkäynnin kautta. Ja on älyttömän helppo (ja edullista!) mennä käymään tutkimassa vaikka yhden tietyn asian, jos epäilee jotakin, esimerkiksi juuri tuon ferritiinin, jonka mittaaminen Puhti Labin kautta maksaa 21,95 €. Ja esimerkiksi tuo Raskautta suunnittelevan tietopaketti on sellainen mitä suosittelisin lämpimästi kaikille, sitten kun asia on ajankohtainen itselle, aion varmasti käydä tuon toteuttamassa itsekin. 

Tuotepakettien lisäksi Puhti Labin sivuilla on huikea määrä tietopaketteja, joista on helppo hakea tietoa hakusanalla. 

Mä kävin vähän aikaa sitten ottamassa tuon Liikkujan Terveystarkastuksen, joka osoitti kahdessa kohdassa viitearvojen ulkopuolella olemista. Toinen oli D-vitamiini, joka todennäköisesti on tässä reissun aikana vähän korjaantunut. :D  Puhti Labin käyttö oli tosi helppoa ja käyttäjälle mahdollisimman selkeästi ja visuaalisesti mahdollistettua. Paketin tilattua pystyi helposti varaamaan haluamansa ajan. Mä olin verikokeissa perjantaina, ja olin valmistautunut siihen, että pari päivää menee. Sain tulokset jo lauantaina. Sain viestin tulosten valmistumisesta ja kirjauduttuani järjestelmään sain kattavan selityksen tuloksista. Tulosten esittäminen on visuaalista ja jokaisen kohdalla selitetään auki, mikä tutkimus on kyseessä. Eipä tarvii arpoa, mikä lyhenne tarkoittaa mitä. Jokaisesta kokeesta on myös saatavilla kattavasti lisätietoa.

Mä olin supertyyvyäinen siihen, miten hyvin palvelu toimi ja varmasti käyn jatkossakin kontrollissa Puhti Labin kautta. Tossa on myös superhyviä paketteja esim. just raskautta suunnittelevalle, jos haluaa varmistua omasta terveydestä ennen raskautta. Ei tarvii siinä itse miettiä, mitä kannattaisi tutkia.

Tuotepakettien lisäksi Puhti Lab myy myös lahjakortteja, joten jos joulun aineettomista lahjoista on vielä pulaa, tässä voisi olla yksi hyvinkin hyödyllinen idea. Puhti Labilta saa nyt -10% alennuksen koodilla joulupuhti, ja tämä pätee myös lahjakortteihin.

Suosittelen ehdottomasti tutustumaan, jos haluaa käydä tutkituttamassa tärkeitä arvoja oman terveyden kannalta. Onko palvelu vielä tuttu? Käykää ihmeessä lukemassa Puhti Labin sivuilta myös tämä mielenkiintoinen tietopaketti ferritiinistä!

Kommentit

Kaikkinimetkäytössä (Ei varmistettu)

Hei kiitos tästä vinkistä, terveystarkastus tilattu ja aamulle varattu näytteenotto :) On pitänyt selvittää mm. ferritiinit kolesteroliarvot jo pitkään, mutta en vaan oo saanu aikaseks: tuli superhelppo ratkaisu hyvään saumaan!

Anne-Marii (Ei varmistettu) http://www.pochetteroulette.com/

Kiitos vinkistä! Tämän hyödyntämistä voisi jatkossa harkita, kun kontrollikokeita ferritiinin ja kilpirauhasen osalta on kuitenkin luvassa. Mm. niihin liittyen oli itseasiassa just alkuviikosta aika Vilhon vastaanotolle, super hyvä ja osaava lääkäri :) Puolentoista vuoden lääkärissä, kokeissa ja kuvauksissa juokseminen loppui alkuvuodesta, kun sattumalta tuli varattua hänelle aika, ja sitä kautta sain lähetteen ferritiinikokeisiin. Nyt arvot on jo kohtuullisella tasolla ja niitä seuraillaan, siihen toi olis varmaan kätevä palvelu. Synlabkin on jo tuttu. :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Jotenkin pelottavaa, jos yksittäisiä kokeita markkinoidaan siten, että niiden perusteella määriteltäisiin terveys. Kyllä terveydentilan arviointi on aina paljon laajempi asia, ja harvan maallikon tiedot siihen riittävät.
Mutta money talks, tietenkin.

Puhti.fi (Ei varmistettu) https://www.puhti.fi

Kiitos palautteesta. Testipaketit on suunnitellut Puhdin lääketieteellinen johtaja Vilho Ahola. Kuten sanoit, maallikoiden tiedot eivät siihen riitä. Tulosten yhteydessä kerrotaan myös mitä jokainen arvo tarkoittaa ja mihin se liittyy. Mitään diagnooseja ei kuitenkaan tehdä, ohjaamme ottamaan yhteyttä lääkäriin jos kaikki ei ole kunnossa.

MungoAnna
Mungolife

Ei niiden perusteella määritellä terveyttä. Mutta on hyödyllistä tietyissä käydä kontrolloimassa (esim. ferritiiniä) ja ennen raskautta selvittää vaikka folaatti tai vaikka niinkuin nyt mun tapauksessa selvisi D-vitamiinin puutos ilman että olisin ees osannu epäillä mitään. Monilla asioilla voi olla epämiellyttäviä seurauksia, eikä aina osaa hakeutua lääkäriin. Mun mielestä on hyvinkin mielekästä ja tärkeetä olla perillä tällaisten asioiden kanssa.

Saritäti (Ei varmistettu)

Muistutan vaan, että Suomessa on laadukas julkinen terveydenhoitojärjestelmä, josta saa palvelua pientä asiakasmaksua vastaan tai ilmaiseksi. Ei yksityinen rahalla ostettava palvelu ole ainoa.

Puhti.fi (Ei varmistettu) https://www.puhti.fi

Kiitos palautteesta. Muitakin vaihtoehtoja tosiaan löytyy. Valitettavasti julkisella puolella ei aina olla halukkaita teettämään asiakkaan haluamia testejä. Voi olla hankalaa saada lähetä samalla kertaa esim. kilpirauhasen, ferritiinin, folaatin, d-vitamiinin ja b12-vitamiinin testaukseen. Palvelumme on tarkoitettu myös niille, jotka haluavat säännöllisesti seurata näiden arvojen kehitystä ja saada näistä selkeän raportin.

Emmi_K (Ei varmistettu)

Hei!
Haluaisin tähän kommentoida, että julkisella puolella ei tietenkään aina teetetä kaikkia haluttuja testejä sillä kyse on POTILAASTA ei asiakkaasta. Lääkäri päättää tarvittavat testit lääketieteellisen tietämyksensä sekä kliinisen tilannearvion mukaan, eikä lähetteitä tehdä "kiva tietää" -perustein.
Tällaisille palveluille löytyy varmasti kysyntää, sillä on monia jotka haluavat tietää ja seurata terveydentilaansa mm tällaisilla labra-arvoilla. Jotenkin sitä vain toivoisi että tämä iänikuinen "julkisen puolen lääkäri ei tehnyt lähetettä niihin labroihin/lisätutkimuksiin, joihin olisin halunnut" -tyylinen argumentointi lopetettaisiin.

Potilas, joskus asiakas (Ei varmistettu)

On ihan huippua, että meillä on tämänkaltaisiakin palveluita, vaikka tottakai tarvitaan myös lääkäreitä (sekä yksityisellä että julkisella sektorilla) että homma pyörii, mutta äh, kun eihän nämä mitenkään toisiaan sulje pois.

Mulla todettiin harvinaissairaus (johon nyt saan infuusiohoitoa julkisella puolella), mutta tarvittavia verikokeita ei vaan suostuttu ottamaan julkisella. Menin synlabille, silloiseen cityterveyteen, ja otatin tarvittavat oireet, jotka faksattiin mua ”hoitaneelle” lääkärille ja hops vaan, asia lähti etenemään ja sillä tiellä ollaan.

Tuolla D-vitamiinin arvolla muuten suosittelisin vahvasti esim. jopa 50 mikrogrammaista D-vitamiinilisää. Aurinkoloma tekee juu hyvää, mutta tuo arvo on sen verran matala että sulla ei taida riittää ihon pinta-ala siihen että tulis tarpeeksi vitskua tuotettua. Paljon puhutaan mua hoitavien lääkäreiden ja hoitajien kanssa tästä D-vitamiinista, tuntuu olevan monen ongelman ja oireen takana.

Painovirhepaholainen (Ei varmistettu)

Haha, en mä oireita otattanut, vaan verikokeita

RT (Ei varmistettu)

Jäin miettimään sitä, että toisissa laboratorioissa (esim. Huslab, Fimlab) D-vitamiinin tavoitetasoksi määritellään 50-75 nmol/l eli mihin Annankin tulos täpärästi riitti. Ja vain osteoporoosipotilailla tavoitetasoksi määritellään yli 75 nmol/l. Mutta varmaan tästä asiasta on aiheen tutkijoilla ja lääkärikunnassa erilaisia näkemyksiä. Mielenkiintoinen aihe ja herättää varmasti keskustelua!

Marjutt (Ei varmistettu)

Kiitos vinkistä! Harmittavaa että tätä ei oo vielä ainakaan Seinäjoella. Mutta hinta esim. tuolle liikkujan paketille ei todellakaan oo paha! Just kävin ottamassa hyvin samoja testejä ja maksoin yli kolminkertaisen summan terveystalolla..

Kommentoi