PUHTIA KEVÄÄSEEN!

Mungolife

*Kaupallisessa yhteistyössä: Puhti

Kirjoittelin viime kuussa Puhtista ja sen tarjoamista erilaisista mahdollisista testauspaketeista omaan terveyteen liittyen. Siihen postaukseen tuli ihan mielenkiintoisia kysymyksiä ja ajatuksia ja ajattelinkin palata asiaan hieman tarkemmin, sillä Puhti on taas omassa elämässäni hyvin ajankohtainen.

Eräs toteamus tuohon postaukseen oli pelko siitä, että yksittäisten kokeiden perusteella arvioitaisiin terveydentila ja että maallikon tiedot eivät siihen riitä. Pakko korjata heti tässä tämä ajatus, että yksityiset laboratoriopalvelut olisivat sitä varten. Jos labrakokeissa on jotakin, mikä on viitearvojen ulkopuolella, on erittäin tärkeää hakeutua lääkäriin ja selvittää syyt tälle poikkeamalle, eli varsinaisen diagnoosin tekeminen on lääkärin, ei maallikon tehtävä. Mutta on monia tapauksia, joissa on erittäin hyödyllistä tietää oma terveydentila ihan numeroiden valossa. Mä en esimerkiksi olisi yhtään osannut arvella, että mun D-vitamiinit on ihan päin honkia ilman tuota testiä. Koska mulla on myös ollut ongelmia raudan kanssa, mulle on hyvin tärkeää seurata tuota jos ei kuukausittain niin edes neljännesvuosittain. Ja se käy näppärästi, kun voi itse mennä itselle sopivana aikana kokeisiin tutkituttamaan sen oman rauta-arvojen tilanteen. Ja yksi kätevä tapa käyttää tätä, on tehdä esimerkiksi tuo lääkärin suunnittelema paketti erilaisia testejä, jonka seurauksena saa aika hyvän ymmärryksen omasta terveden yleistilasta. Jos sen perusteella on jotakin syytä huolestua, on helppo mennä lääkäriin valmiiden labrojen kautta sen sijaan, että menee lääkäriin, lähetteellä labraan ja odottelee tuloksia. Varsinkin jos on jostakin syystä kiirettä (reissu tulossa tms.) tai aikataulut labran kanssa eivät mene yksiin.

Tosi mielenkiintoisia ajatuksia oli myös tässä yksityinen / julkinen terveydenhuolto vastakkainasettelussa. Kyllä, Suomessa on todella laadukas terveydenhoitojärjestelmä, mutta siinäkin on puutteita, resurssipulan takia. Voi olla vaikeaa tai mahdotonta saada julkisella puolella lähetetttä esim. folaatin, ferritiinin ja vitamiinien testaukseen, sillä kuten eräs kommentoida hyvin totesi, potilaitaan hoitava lääkäri teettää ne testit, jotka kokee tarpeelliseksi siinä tapauksessa, kun on jotakin pielessä. Usein myös tuntuu siltä, että monilla jää hampaankoloon se, että julkisella puolella ei saa niitä testejä mitä haluaa.

Yksityisellä puolella saa jokainen tutkia omaa terveyttään niin paljon kuin sielu sietää. Tarkoitus ei ole etsiä sairauksia, vaan edistää hyvinvointia ja jaksamista. Voi olla, ettei ole mitenkään sairas, eikä ole mitään suuria ongelmia. Mutta tietyt arvot voivat vaikuttaa tosi paljon siihen, miten hyvin arjessa jaksaa.

Esimerkiksi tilanteessa, jossa joku haluaa tulla raskaaksi ja yrittää saada siihen liittyviä labroja tehtyä, voi julkinen puoli olla aika nihkeä lähettämään kymmeneen eri tutkimukseen. Ja esimerkiksi kun itse olin raskaana, multa mitattiin hemoglobiini, mutta julkisella puolella ei tehty lähetettä ferritiiniin tutkimiseen. Historiastani huolimatta. Juurikin esimerkiksi ferritiinin tutkiminen on rajoitettu terveyskeskuksissa usein. Täällä on muuten ihan mielenkiintoinen juttu aiheeseen liittyen.

Mä oon edelleen vähän katkera tosta ferritiini-hommasta. Tiivistetysti mun osalta se meni näin:

Olin raskaana ihan superväsynyt. Ensimmäiset 14 viikkoa nukahtelin pystyyn ja nukuin 16 tuntia vuorokaudessa. Mua huimas ja olin superväsynyt. Mulla oli matala verenpaine ja mun hemoglobiini oli 122 ja sitten 117, eli ”normaali”, vaikkakin siis mulle normaali hemoglobiini (näin jälkiviisaana) on 140-150. Kun tuo hemppa oikeesti sukelsi keskiraskaudessa sain rautakuurin, ilman niitä ferritiini-kokeita. Synnytyksen jälkeen imetin useita kuukausia ja mua suositeltiin jättämään rauta pois, sillä se maistuisi kuulemma äidinmaidossa. Kun sitten tuossa viime kesänä aloin huolestumaan oireistani (väsymys, levottomat jalat, rytmihäiriöt yms.) en osannut edes ajatella rautaa, vaan ajattelin väsymystä ja stressiä kunnes ymmärsin, että mulla ei ole mitenkään kovin stressaava elämä ja että ei nää oireet vaan yksinkertaisesti voi johtua siitä.

Hakeuduin lääkäriin, yksityisen puolen yleislääkäriin. Hän epäili vahvasti omia epäilyksiäni, mutta suostui määräämään lähetteen. Se oli oikeastaan jotenkin nöyryyttävää joutua selittämään, että mä haluan nähdä tämän tiedon, sillä olin varma mun historialla, että olen oikean jäljillä. Kun tulos tuli, soitti lääkäri ja kertoi mulle, että kaikki on kunnossa, sillä ferritiinini on 17. (Ferritiini 17 ei todellakaan ole kunnossa. Kantsii muuten lukea Puhtin tietopaketti ferritiinistä). Tästä alkoi pitkä ja kallis prosessi, jossa sain ensin lähetteen yksityiseltä lääkäriltä rautatiputukseen, maksoin 700 euroa siitä lystistä, että sain rautaa suoneen ja sitten elämä ja elämänlaatu ja mielialat parani merkittävästi.

Se, miksi olen katkera tästä kaikesta, on tämän kaiken turhuus. Mun ei ois tarvinnu olla niin väsyny raskaana. Jos olisin tiennyt ja osannut seurata näitä tärkeitä arvoja, olisin aloittanut rautakuurin ennen kuin kaikki vähäinen rautani meni istukkaan ja vauvalleni. Olisin osannut seurata rautatasapainoa ja sitä, nouseeko rauta. Mun ei olis tarvinnut pelätä toista raskautta ja miten pärjään taaperon kanssa samalla, jos meille tulee lapset melko peräjälkeen. Mun ei olis tarvinnut olla ihan hajalla ja syyttää itseäni ja vähän vihata itseäni ja menettää tosi paljon elämäniloa väsymykselle viime keväänä. Kun sain rauta-arvot nostettua, parissa viikossa elämänlaatuni parani huomattavasti. Olin heti energinen, nukuin hyvin heräämättä napostelutarpeeseen. jalat ei ollut levottomat, rytmärit katosi kokonaan ja kaikki oli normaalisti. Jos olisin tiennyt tällaisten palvelujen olemassaolosta silloin joskus, olisin käynyt testaamassa kaikki tärkeät arvot jo raskausaikana. 

Mä oon se tyyppi, joka käy raskausaikana varhaisultrassa ja 3D-ultrassa ja joka tekee kaiken ”ylimääräisen”, koska saan mielenrauhan ja tiedän, mitä voin tehdä, jotta voisin mahdollisimman hyvin. Ja tää on vaan yksi esimerkki siitä, mihin tällaisia palveluja on hyvä käyttää. Hyvä esimerkki on se, että hammaslääkärin tarkastusta suositellaan 1-2 vuoden välein tehtäväksti ja auto katsastetaan säännöllisesti. Miksei sitten omaa terveyttä?

Esimerkiksi tuo Raskautta suunnittelevan terveystarkastus on sellainen, joka sisältää 31 testiä, jotka kertovat tärkeitä tietoja niin folaatista, ferritiinistä kuin esim. Glukoosista ja B12-vitamiinista. 118 euroa maksava testipaketti tuo varmasti joka euron arvosta tietoa niin omasta terveydentilasta kuin myös siitä, missä on parantamisen varaa. Puhtin sivuilla on ihan hurja määrä kaikkea tietoa ja jokaisen testin kohdalla tuloksissa on tietoa kyseisestä arvosta ja viitearvot. Kun vertaa vaikkapa jonkun yksityisen lääkäriaseman labratuloksiin, niin nämä ovat selkeitä ja kertovat juuri sen, mitä pitääkin eikä oo vaan kasa lyhenteitä ja numeroita. Jos testejä ottaa usein tai säännöllisesti on helppo seurata tietyn asian etenemistä, sillä testitulokset näkyvät yhdellä grafiikalla sitä mukaa kun tuloksia tulee lisää.

Kaiken lisäksi Puhti on tosi helposti saatavilla, sillä kumppanuuslaboratorio Synlabin tuotteita on 27 eri paikkakunnalla ja tulokset on valmiita on aina seuraavana päivänä, myös lauantaina. 

Nyt mulla onkin mahdollisuus antaa kolmen seuraajani päästä tutustumaan hieman palveluun. Onko juuri sulla tarvetta tsekata jotakin arvoja? Puhtilla on useita valmiita tuotepaketteja, joilla voi selvittää omaa terveydentilaa. Suunnitteletko raskautta? Urheiletko paljon? Oletko kasvissyöjä? Mitä juuri sinä haluaisit testata omassa terveydessäsi vai haluaisitko vaan tehdä yleisen terveystarkastuksen? Arvon yhdessä Puhtin kanssa kolme vapaavalintaista testipakettia. Arvontaan osallistut kertomalla, mitä haluaisit testata ja minkä testipaketin ottaisit Puhtin tarjoamista vaihtoehdoista. Voit tutustua vaihtoehtoihin täällä.

Arvonta-aikaa on torstai-iltaan (7.2.) asti!

Psst! Ja hei, Puhtin uutiskirjeen tilaajille on tarjolla 10 % alennus tilauksista! :) 

Kommentit

Kriu (Ei varmistettu)

Haluaisin varmaan tuollaisen vapaavalintaisen Mittatilaus-testipaketin tai sitten tuon liikkujan terveystarkastuksen. Olen pidemmän aikaa ollut älyttömän väsynyt ja muutenkin kaikenlaista hauskaa oiretta, josko vaikka noissa testeissä näkyisi jotakin poikkeavaa.. :/

Linnahe (Ei varmistettu)

Minä haluaisin varmaankin tuon puhti terveystarkastus -paketin. Olen tällä hetkellä raskaana rv21, mutta minua kiinnostaisi myös tuo ferritiini ja yleisesti vitamiinien ja kropan tilanne tällä hetkellä jotta voisin valmistautua tulevaan vauva arkeen myös hyvinvoinnin kannalta!

Sanna11 (Ei varmistettu)

Valintani olisi tuo liikkujan terveystarkastus :) Ferritiinin mitauttaminen kiinnostaa minuakin.

LiisiR (Ei varmistettu)

Kiinnostaisi tuo liikkujan terveystarkastus:) hemoglobiini on ollut aina aika matalalla joten tuo ferritiini kiinnostaa erityisesti

Minnasie (Ei varmistettu)

Haluaisin tuon perus terveystarkastuksen ja menisin ite tai antaisin miehelle. :)

Elli V (Ei varmistettu)

Ensimmäinen raskaus olisi toiveena lähiaikoina, joten sen vuoksi olisi kiva tuo raskautta suunnittelevan terveystarkastus :) Ferritiinin ja D-vitamiinin kanssa ollut itselläkin ongelmia.

Juuski (Ei varmistettu)

Liikkujan terveystarkastus kiinnostaa, ja sieltä erityisesti D-vitamiini, kalsium, magnesium ja ferritiini.

Annakk (Ei varmistettu)

Oon jo pitkään miettinyt tuota peruspakettia, mutta näin opiskelijalle se on valitettavasti aika iso raha. Mä haluiaisin tietää mun vitamiiniarvoista sekä tarkistaa ferritiinin ja kilppariarvot. Vähän on ollut omituisia oireita, väsymystä yms ja tolla testillä vois helposti saada vastauksia. Jos arpaonni ei suosi, niin pitää alkaa tosissaan miettiä pitäiskö tuohon "tuhlata" :)

Nuu (Ei varmistettu)

Puhti-terveystarkastus. Jatkuva väsymys/voimattomuus vaivaa, joten olisi kiva tietää onko siellä taustalla jotain. Muutaman kerran on rautakuurille marssitettu hemoglobiinin takia, joten voisi kyllä olla kiintoisaa, mitä tuo ferritiini sanoo.

SSR80 (Ei varmistettu)

Kilpirauhasen laaja tutkimuspaketti kiinnostaa. Mulla on jo lapsena saatu diagnoosi vajaatoimintaan ja lääkitys, mutta.... tässä tullaankin näihin viitearvoihin mitä sokeasti tuijotetaan eikä huomioida olemassa olevia oireita kun arvot ovat ”ok”.

Emppu58 (Ei varmistettu)

Varmaan terveystarkastus tai ihan mittatilaus. Jotain ongelmaa ilmeisesti on kilpparissa, ja haluaisin ottaa siitä tarkemmin selvää. Myöskin olen jatkuvasti kipeä, niin kiinnostaisi tietää löytyisikö siihen jotain syytä.

Taikkuli (Ei varmistettu)

Tieto tästä palvelusta tuli kuin tilauksesta! Vaikuttaa niin helpolta ja näppärältä palvelulta! Ottaisin Puhti-terveystarkastuksen. Tällä hetkellä kiinnostaa eniten ferritiini ja D-vitamiini, mutta ehdottomasti haluan tietää myös muutkin arvot.

Tara89 (Ei varmistettu)

Meillä on toiveena saada esikoinen, joten raskautta yrittävien paketti olisi juuri tähän väliin täydellinen ️

Ida A (Ei varmistettu)

Juuri katsoin pari päivää sitten noita, mutta en uskaltanut tilata. Itseäni kiinnostaisi kovasti raskautta suunnittelevan testi. Olemme päättäneet alkaa yrittää esikoista joten osuisi täydelliseen saumaan! :)

Jenniina (Ei varmistettu)

Itselläni on ollut viime aikoina paljon mielessä muutamat arvot ja olen miettinytkin niiden tarkistamista. Erityisesti kiinnostaa B12-vitamiini, ferritiini ja D-vitamiini. Nuo kaikki näytti olevan raskautta suunnittelevan terveystarkastuksessa, jonka varmasti valitsisin, sillä esikoisesta haaveilemme<3

Helenaattori (Ei varmistettu)

Voi että miten mielenkiintosta olis saada testattua omat arvot näin paljon urheilevana! Olen siis jo vuosia harrastanut monta kertaa viikossa juoksua ja salia, mutta etenkään juoksukunto ei tunnu nousevan vaan on jämähtänyt paikoilleen. Samalla kun yksikin kaverini päätti spontaanisti juosta maratonin, itse kamppailen välillä jopa huimauksen kanssa juostessa, kovasta treenaamisesta huolimatta (tai siitä johtuen). Vähän kaikkea on tullut jo kokeiltua. Liikkujan terveystarkastus-paketilla luulisi selviävän, jos kehoni kärsii jostain puutoksesta!

Aurinko11 (Ei varmistettu)

Kävin pari viikkoa sitten testauttamassa kyseisen firman kautta ferritiiniarvoni (22) ja nyt olenkin rautakuurilla. Toinen lapsi on haaveissa ja siksi tuo raskautta suunnittelevan paketti olisi valintani, jotta näkisin vähän muitakin arvoja ja sen, onko ferritiiniarvoni lähteneet nousuun.

G (Ei varmistettu)

Itse ottaisin terveystarkastuksen. Kaksi vuotta kilpirauhasen vajaatoimintaa takana ja silti tiedän vain TSH, T4 arvot. Kiinnostaisi tietää loputkin kilppari-arvot+ ferritiini ja D-vitamiini. Oireet kun sopivat moneen ja silti niitä on hankala saada otatetuksi. Siksi mietin Puhtia.

SRR (Ei varmistettu)

Olisin kiinnostunut kolesteroliarvoistani, eli tuo lipidi-paketti olisi tarpeen :)

NIKKI2019 (Ei varmistettu)

Ottaisin Super mielenkiinnolla raskautta suunnittelevan testipaketin. Koko viime kevät ja kesä yritettiin saada esikoista alulle mutta syystä tai toisesta ei tärpännyt vaikka tiedän tasan oman kiertoni. Surettaa ja harmittaa aloittaa taas yritys jos kerta toisensa jälkeen ei tärppää.

pahellu (Ei varmistettu)

Itse valitsisin ehdottomasti raskautta suunnittelevan terveystarkastuksen. Olen kokenut viime vuonna kaksi keskenmenoa ja haluaisinkin tietää onko tuloksissa jotain sellasta mikä on mahdollisesti keskenmenot aiheuttaneet. Terveystarkastukset vaikuttavat todella laajoilta ja niissä on monta sellaista mitkä ovat itsellä olleet mielessä ja mitä haluaisin lähteä testaamaan! Esikoinen on ollut meillä jo monta vuotta haaveissa, toivottavasti pian onnistaisi :)

Ihaa (Ei varmistettu)

Haluaisin raskautta suunnittelevan -paketin, olisi erittäin hyödyllinen, koska urheilen ja syön pääsääntöisesti kasvisruokaa, ja koska esikoinen olisi toiveessa, saisin hyvää tietoa omasta terveydentilasta :)

RJ (Ei varmistettu)

Olen tuota perus versiota jo tovin pohtinut, koska ferritiiini kaipaa seurantaa ja lisäksi haluaisin testata myös D-vitamiinin. Ferritiini on ollut alle viitearvojen ja sen seuranta jatkuu vielä jonkin aikaa. Seuraavaksi käyn testaamassa sen tuolla, koska se on selkeästi edullisempi kuin yksityisellä lähetteenkin kanssa.

Oonawww (Ei varmistettu)

Liikkujan terveyspaketti olis ihan loistava paljon liikkuvana. :) ferritiinin kanssa aiemminkin ollut jo ongelmaa ja tuntuu että samat ongelmat nostaneet taas päätään. Olinkin tätä jo miettinyt ennen tätä arvontaa joten tulossa loistavaan saumaan :)

Tiiia (Ei varmistettu)

Olemme yrittäneet mieheni kanssa raskautta vuoden 2018 kesäkuusta, joten tuo raskautta suunnittelevan terveystarkastus tulisi todella tarpeeseen. Olemme jo harkinneet hakeutuvamme julkiselle puolelle tarkempiin selvittelyihin kun raskautuminen ei näytä onnistuvan..

Annuska_78 (Ei varmistettu)

Mielenkiintoinen aihe! Kiitos Anna.
Liikkujan terveyspaketista kiinnostuin.

Maijjjj (Ei varmistettu)

!!!
Veriarvot olleet mielessä pidemmän aikaa, mutta asioiden selvitys jäänyt syystä ja toisesta ajatuksen asteelle.
Kaksi lasta peräjälkeen ja pitkät imetykset - lienee puhti (pun intended) lopussa. Mutta haaveita on edelleen, joten mielenkiintoista ja hyödyllistä olisi tietää, mikä on todellinen kondis. Siksipä raskautta suunnittelevan paketti tulisi todelliseen tarpeeseen.
Hyvä postaus ja tosi kiva arvonta. Kiitos!

Zebralady (Ei varmistettu)

Haluaisin ehdottomasti tuon raskautta suunnittelevan paketin! Ensimmäisen lapsen hankkiminen kesti yli 6 vuotta josta kaksi viimeistä vuotta olimme tosi rankoissa lapsettomuushoidoissa. Nyt kun mietimme paluuta hoitoihin toista lasta ajatellen, olisi tosi hyödyllistä tietää kaikki tarpeelliset arvot jotta voisi valmistautua kaikin tavoin hoitoihin.

Pakkastyttö (Ei varmistettu)

Ottaisin ehdottomasti tuon Puhti-terveystarkastuksen. Tätä jo jonkin aikaa miettineenä, erityisesti ferritiinin kanssa ollut ongelmia. Olen hoitovapaalla tällä hetkellä ja oma budjettini on valitettavasti rajallinen. Arvonta tuntuu siltä, kuin universumi olisi lähettänyt merkin, että nyt on aika näille kokeille <3

KristaK (Ei varmistettu)

Todella mielenkiintoinen postaus! Haluaisin ehdottomasti testata tuon ferritiinin, koska tuntuu että mulla on samankaltaisia oireita ollut jo jonkin aikaa ja paljon miettinyt että voisiko oireet johtua juurinkin tuosta ferritiinistä.

Karoliina (Ei varmistettu)

Haluaisin itselleni tuon raskautta suunnittelevalle tarkoitetun paketin.

Riikkauskis (Ei varmistettu)

Liikkujan terveystarkastus paketti kiinnostaa erityisesti. Toki hyvä tietää myös nuo muut paketit tulevaisuuden varalle kun esim perheen perustaminen tulee ajankohtaiseksi. Väsymystä on niinkun tuntuu monilla olevan, mutta että tarvitsisiko sitä olla. Mikäli saisi syyn selville. Kiinnostaa etenkin nuo vitamiiniarvot, kun kuitenkin päivittäin tulee syötyä jos jonkin moista lisäravinnetta ja vitamiineja. Pelkään verikokeita, mutta terveyden vuoksi sen kyllä kestän! Tässä olisi nyt ainakin syy mennä kokeisiin kun se ajan varaaminenkin tuntuu jo pelottavalta !

Hannael (Ei varmistettu)

Liikkuvana kasvissyöjänä ensimmäistä raskautta suunnittelevana aika monet paketit ja arvot kiinnostaa, mutta eniten raskautta suunnittelevan tutkimukset :) kilpirauhasarvot ja ferritiini kiinnostavat eniten.

Janitaanniina (Ei varmistettu)

Puhti-terveystarkastuksen valitsisin. Erityisesti ferritiini ja D -vitskut kiinnostaa. :)

Jonnanen (Ei varmistettu)

Hei vautsi miten mielenkiintoinen juttu!! Mä olen luvannut itselleni että nyt kun mun lapset on tehty (kuopus 3kk) alan huolehtimaan itsestäni ja kehostani! Kävin jo äitiysfyssarilla ja tämä olisi kyllä super hyvää jatkoa mun uudelle elämälle hyvinvoivana äitinä. Ennen mä itse olen tullut aina viimeisenä niin tämä tosiaan on mulle ihan uutta valitsisin Puhti-terveystarkastuksen!

Vippe (Ei varmistettu)

Ehdottomasti puhti-terveystarkastuksen. Mun on jo pitkään pitäny varata aika labroihin mut jotenki oon pitkittäny sitä juurikin sen takia et oon lähestulkoon varma siitä et ne ei mittaa multa ferritiiniä jonka haluaisin todella paljon mitattavan.

Pavel85 (Ei varmistettu)

Ottaisin tuollaisen terveystarkastuspaketin. Mulla on puhti todellakin pois eikä aamuisin vaan jaksaisi nousta. Mulla on muutama perussairaus, joita jokaisen alan erikoislääkäri katselee omasta näkökulmastaan, mut jotenki kokonaiskuva jää. Toinen ei osaa sanoa vaikuttaako toinen sairaus toiseen jne. Eikä sitä itse aina kaikesta osaa sanoa lri:n vastaanotolla, kun kysytään, miten oot voinut. Pari pientä lasta tekee toisaalta väsymystä, et mistä näistä tietää, mikä mistäkin on. Pimeys vie myös veronsa ja jokaista meistä varmasti aamuisin väsyttää. Tommonen perustsekki vois kyllä olla just hyvä!

Shaidi (Ei varmistettu)

Yleisterveystarkastuksen haluaisin ja erityisesti d-vitamiinin tarkistus

Jezz (Ei varmistettu)

Ehdottomasti ottaisin tuon terveystarkastuspaketin!
Erityisesti juurikin tuo ferritiini kiinnostaisi tietää, josko selittäisi jatkuvaa väsymystä ja liudan muita oireita. Toki olisi myöskin mielenkiintoista tietää että millä mallilla kaikki muutkin arvot ovat :)

Jellona (Ei varmistettu)

Oon suunnitellut tuon peruspaketin hankkimista jo kauan. En ole ikinä mitatuttanut arvoja ja haluaisin tietää millä tasolla rauta, d-vitamiini ja kilppariarvot ovat. Mm hammaslääkärini on sanonut että minun tulisi tutkituttaa kilppariarvot!

Viiviv (Ei varmistettu)

Ottaisin liikkujan tai kasvissyöjän testauspaketin. Olen halunnut käydä vastaavissa jo pidemmän aikaa ja lupasin itselleni pyhästi, että kävisin vastaavissa verikokeissa tämän vuoden aikana, vaikkakin ovat arvokkaat opiskelijabudjetille. Olen kuitenkin ehdottomasti sitä mieltä, että oma terveys ja hyvinvointi ovat tärkeimpiä panostaa! :)

Celtsu (Ei varmistettu)

Haaveilen mieheni kanssa ensimmäisestä lapsesta ja raskaaksitulo ei ole onnistunut hieman alle vuoden yrittämisen jälkeen. Raskautta suunnittelevan terveystarkastus antaisi toivottavasti vinkkiä siihen, että mitä voin itse tehdä edesauttaakseni raskautumista.

elinani (Ei varmistettu)

Ottaisin tuon terveystarkastuspaketin, koska kiinnostelis tietää ylipäänsä et onko kaikki hyvin. Myös ois hauska selvittää johtuuko tammikuun väsymys jostain heitosta arvoissa vai vaan valon puutteesta.

HennaH30 (Ei varmistettu)

Ottaisin tuon terveystarkastuspaketin, en ole varma omasta terveydestäni ollenkaan, tuntuu, että kilpirauhasissa voi olla häiriö.

aikku10 (Ei varmistettu)

Liikkujan terveystarkastus (nainen)olen laihtunut rajusti ja nyt tulisi tarpeeseen.

Tipe (Ei varmistettu)

Ottaisin ehdottomasti tuon kasvissyöjän testipaletin! Erityisesti ferritiiniarvo on mietityttänyt mua pitkään, lamauttava väsymys ja muutkin noista sunkin kuvailemista "oireista" on jatkuvasti osana arkea. Ehkä tän avulla sais tilanteeseen vähän helpotusta, tietäis ainakin, mitä lähteä korjaamaan.

Emppukkk (Ei varmistettu)

Valitsisin tuon liikkujan paketin. Erityisesti mua kiinnostaa ferritiini ja d-vitamiini arvot, jos niistä löytyisi syy väsymykseen. Ajattelin laittaa myös mieheni testeihin :)

Hennnna (Ei varmistettu)

Raskautta suunnittelevan paketti, koska se olisi hyvinkin ajankohtainen tähän elämäntilanteeseen.

RouvaR (Ei varmistettu)

Erityisesti kiinnostaa 50+ testipaketti! Jospa ferritiini ja D-vitamiiniarvot kertoisivat, miksi kevätväsymys vaivaa joka vuonna.

Elli (Ei varmistettu)

Olen jo 43v ja vihdoin kaksi kuukautta sitten tavannut miehen, joka haluaa kanssani lapsen. Jos siis tulen enää tämän ikäisenä raskaaksi. Joten Raskautta toivovan testipaketti tulisi niin tarpeeseen <3

Pages

Kommentoi