PUHTIA!

*Kaupallisessa yhteistyössä: Puhti Lab

puhti lab (3 of 5).jpg

Tuohon edelliseen ferritiini-postaukseeni liittyen haluan jakaa teille ihan mahtavan vinkin! Kuten kerroin, oon ollut tässä aika useasti verikokeissa kontrollissa ja labroissa on tullut ravattua. Itse asiassa, hommahan alkoi niin, että varasin ajan vaan jollekin randomille lääkärille, että pääsisin vaan vaatimaan ferritiinin testaamisen. Jotenkin ihan typerää, että piti mennä lääkärin kautta, sillä mun mielestä ihmisellä pitäisi olla mahdollisuus käydä labrakokeissa halutessaan, seuraamassa esimerklksi juuri tämänkaltaista tilannetta.

Kun kirjoitin tuosta ferritiinistä ensimmäisen kerran, kaverini otti yhteyttä ja kertoi uudesta yrityksestään, joka saattaisi kiinnostaa. Sattuipa hyvinkin. Uusi suomalainen yritys nimeltä Puhti Lab on nimittäin luonut hyviä paketteja jokaiseen elämäntilanteeseen, joista saa aika kattavan kuvan omasta terveydestä. Puhti Labin sivuilta löytyy nimittäin 9 erilaista tuotepakettia, joilla testaataan eri tilanteita silmällä pitäen erilaisia yhdistelmiä labrakokeilla.

Tarjolla on Puhti-terveystarkastus, Liikkujan terveystarkastus (naisen ja miehen erikseen), Kasvissyöjän terveystarkastus, Raskautta suunnittelevan terveystarkastus, 50+ naisen ja miehen terveystarkastus, Kilpirauhasen seurantapaketti ja Kilpirauhasen laaja tutkimuspaketti. Näiden lisäksi jokainen voi räätälöidä itselleen sopivan paketin tai käydä yksittäisessä kokeessa. Esimerkiksi mä sain lääkäriltäni lähetteen niihin kokeisiin, mitkä pitäisi ottaa kontrollia varten ja ne pystyy vaan syöttämään lyhenteinä tai muuten vaan hakuun.

Puhti Labin tuotepaketit on tehty yhteistyössä lääkäreiden kanssa ja yrityksen taustahenkilöissä on lääketieteellinen johtaja, lääkäri Vilho Ahola. 

puhti lab (2 of 3).jpg

puhti lab (3 of 3).jpg

puhti lab (1 of 3).jpg

Homma toimii niin, että Puhti Labin sivuilta voi ostaa haluamansa paketin, ja tämän jälkeen pääsee ajanvaraukseen, joka toimii 26:lla eri paikkakunnalla. Testit tehdään kumppanuuslabroissa, eli Synlabin labroissa. Mä olin käyttänyt Synlabia jo aikaisemmin, ja ollut tosi tyytyväinen. On tosi kiva kun voi varata 5 minuutin tarkkuudella labra-ajan, jonne pääsee oli lähetettä tai ei. Mulla esim. meni niin, että sain lähetteen lääkäriltä, mutta en päässyt verikokeisiin samassa paikassa, sillä aika oli iltpäivällä. Olin Eiran Sairaalassa Esa Sopen vastaanotolla, ja se oli mulle tosi hankala paikka mennä verikokeisiin ja kontrolleihin. Niinpä sillä samalla lähetteellä menin tämän kautta tutkimaan Tampereen Synlabille noi lähetteen mukaiset kokeet ja vakuutusyhtiö korvasi nuo. Mulle on jotenkin tosi paljon helpompi kattoa vaikka lounasajan alkuun aika ja tietää, että pääsee juuri tiettynä aikana labraan, eikä tarvitse poukkoilla jonnekin lääkäriasemalle lääkärinkäynnin kautta. Ja on älyttömän helppo (ja edullista!) mennä käymään tutkimassa vaikka yhden tietyn asian, jos epäilee jotakin, esimerkiksi juuri tuon ferritiinin, jonka mittaaminen Puhti Labin kautta maksaa 21,95 €. Ja esimerkiksi tuo Raskautta suunnittelevan tietopaketti on sellainen mitä suosittelisin lämpimästi kaikille, sitten kun asia on ajankohtainen itselle, aion varmasti käydä tuon toteuttamassa itsekin. 

Tuotepakettien lisäksi Puhti Labin sivuilla on huikea määrä tietopaketteja, joista on helppo hakea tietoa hakusanalla. 

puhti lab (2 of 5).jpg

puhti lab (1 of 1).jpg

Mä kävin vähän aikaa sitten ottamassa tuon Liikkujan Terveystarkastuksen, joka osoitti kahdessa kohdassa viitearvojen ulkopuolella olemista. Toinen oli D-vitamiini, joka todennäköisesti on tässä reissun aikana vähän korjaantunut. 😀  Puhti Labin käyttö oli tosi helppoa ja käyttäjälle mahdollisimman selkeästi ja visuaalisesti mahdollistettua. Paketin tilattua pystyi helposti varaamaan haluamansa ajan. Mä olin verikokeissa perjantaina, ja olin valmistautunut siihen, että pari päivää menee. Sain tulokset jo lauantaina. Sain viestin tulosten valmistumisesta ja kirjauduttuani järjestelmään sain kattavan selityksen tuloksista. Tulosten esittäminen on visuaalista ja jokaisen kohdalla selitetään auki, mikä tutkimus on kyseessä. Eipä tarvii arpoa, mikä lyhenne tarkoittaa mitä. Jokaisesta kokeesta on myös saatavilla kattavasti lisätietoa.

Mä olin supertyyvyäinen siihen, miten hyvin palvelu toimi ja varmasti käyn jatkossakin kontrollissa Puhti Labin kautta. Tossa on myös superhyviä paketteja esim. just raskautta suunnittelevalle, jos haluaa varmistua omasta terveydestä ennen raskautta. Ei tarvii siinä itse miettiä, mitä kannattaisi tutkia.

puhti lab (5 of 5).jpg

puhti lab (1 of 5).jpg

Tuotepakettien lisäksi Puhti Lab myy myös lahjakortteja, joten jos joulun aineettomista lahjoista on vielä pulaa, tässä voisi olla yksi hyvinkin hyödyllinen idea. Puhti Labilta saa nyt -10% alennuksen koodilla joulupuhti, ja tämä pätee myös lahjakortteihin.

Suosittelen ehdottomasti tutustumaan, jos haluaa käydä tutkituttamassa tärkeitä arvoja oman terveyden kannalta. Onko palvelu vielä tuttu? Käykää ihmeessä lukemassa Puhti Labin sivuilta myös tämä mielenkiintoinen tietopaketti ferritiinistä!

Tsekkaa myös mun toinen postaus Puhtista täällä!

Kommentit (12)
  1. Kaikkinimetkäytössä
    19.12.2018, 14:49

    Hei kiitos tästä vinkistä, terveystarkastus tilattu ja aamulle varattu näytteenotto 🙂 On pitänyt selvittää mm. ferritiinit kolesteroliarvot jo pitkään, mutta en vaan oo saanu aikaseks: tuli superhelppo ratkaisu hyvään saumaan!

  2. Kiitos vinkistä! Tämän hyödyntämistä voisi jatkossa harkita, kun kontrollikokeita ferritiinin ja kilpirauhasen osalta on kuitenkin luvassa. Mm. niihin liittyen oli itseasiassa just alkuviikosta aika Vilhon vastaanotolle, super hyvä ja osaava lääkäri 🙂 Puolentoista vuoden lääkärissä, kokeissa ja kuvauksissa juokseminen loppui alkuvuodesta, kun sattumalta tuli varattua hänelle aika, ja sitä kautta sain lähetteen ferritiinikokeisiin. Nyt arvot on jo kohtuullisella tasolla ja niitä seuraillaan, siihen toi olis varmaan kätevä palvelu. Synlabkin on jo tuttu. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *