Q & A pt. 3

Mungolife

Heissan rakkaat lukijat! Pahoittelut, että blogissa on ollut näin hiljainen alkuviikko. Mulla on ollut kädet täynnä töitä, kun on superkiireinen viikko töissä ja myös vapaalla on ollut tosi kiireistä. Nytkin sain vasta syötyä ja pitäisi jo puolen tunnin päästä hypätä autoon ja lähteä treeneihin. Huhhei, huomenna kun pääsee töistä, on kyllä otettava vähän aikaa itselle, bloggailulle ja kaikelle mukavalle. Eilen sentään ennen nukkumaanmenoa sain tehtyä itselleni jotain kivaa, kun viritin Yves Rocherilta lahjaksi saamani joulukalenterin odottamaan joulukuun alkamista. Jooooooo, ei ehkä olennaisin homma tehdä, jos ei ole ehtinyt mitään järkevää tekemään, mutta hei, olipahan hyvä mieli illalla :D

Nyt en siis ehdi sen enempää höpisemään, kun pitäisi valmistautua treeneihin ja huomiseen aikaiseen työpäivään, mutta tähän tilanteeseen onkin sangen sopivaa sijoittaa viimeiset vastaukset  kysymyksiinne :)

ELÄMÄ:

Mikä vuosi sun elämästäsi on vaikuttanut eniten siihen kuka olet nyt? Entä mikä on ollut hauskoin vuosi?
Mä sanoisin, että edellinen vuosi. 2014. Tai sanotaan kesä 2014 - kesä 2015. Niin paljon tapahtunut. Apua. 2010 oli kyllä jumalatonta meininkiä :D Sanon, että 2010.

Onko sulla yhtään täysin utopistista haavetta, toivetta tai suunnitelmaa? Siis sellaista, josta tietää että ei tule koskaan toteutumaan, mutta silti sitä vain jatkuvasti suunnittelee/haaveilee (itsellä mm. Amazing raceen osallistuminen ja avaruusaluksella matkustaminen :D).
Siis mä haluaisin kans Amazing Raceen!! Mä haluaisin poikaystävän kanssa Amazing Raceen. Jos me selvittäs siitä erotta, niin ollaan aivan varmasti loppuelämämme yhdessä :D Ja mulla on vankka suunnitelma (joku voisi sanoa utopistinen haave) pitää joskus lemmikkinä pesukarhua.

Oletteko puhuneet kihloista/häistä/lapsista?
Ollaan kyllä puhuttu, että asioita, joita lähitulevaisuudessa halutaan :)

Mitä kuvittelet tekeväsi eläkkeellä? :D
Toivottavasti mulla on koiria ja lapsenlapsia. Leikin niiden kaa ja teen sikana hyvää ruokaa :D Matkustan paljon ja nautin elämästä :)

Osaatko suositella jotain paikkaa/tekemistä Gold Coastilla?
Apua, nyt täytys vähän tarkentaa. Menkää Burleigh Headsin rannalle ja sit syömään Fish Mongersiin, josta saa parhaita mustekalarenkaita ever :D Siinä on aika lähellä Currumbin Wildlife Sanctuarykin :)

Millaisesta elämästä unelmoit 10 vuoden päästä?
Tuo mies, kiva talo, kaksi lasta, kaksi koiraa (koska toinen haluaa ison ja toinen minin), mukava, mutta päivittäin hieman erilainen työ, ja kivoja ihmisiä ympärillä. Todella tavallinen unelma varmaan. Se, että on terve, rakastaa ja on rakastettu :)

Miten olet muuttunut ihmisenä viimeisenä vaikkapa kymmenenä vuotena?
Kymmenenä vuotena? Sweet jeesus. Mä oon muuttunu vuodessa valtavasti, kymmenessä on tultu teini-iän angstaajasta aikuiseksi naiseksi. Niistä yli seittemän vuotta ollut tää blogi mukana. Sanoisin, että 90 %sti :D

Millaiset piirteet ihmisessä ihastuttaa/vihastuttaa??
Ihastuttaa älykkyys, hauskuus, lämpimyys ja lojaalius. Vahvat mielipiteet ja intohimo, kun taustalla on älyä. Vihastuttaa besserwisseriys, paskantärkeys, ahdistava suvaitsemattomuus, rasismi, homovastaisuus, liiallinen uskonnollisuus (=sen tuputtaminen), muiden arvosteleminen, tuomitseminen ja ennakkoluuloisuus. 

Kenen henkilön (elävä tai kuollut, ihka oikea tai mielikuvituksen tuote) kanssa haluaisit illallistaa ja miksi?
Nikki Sixxin, Coco Chanelin tai Michael Jacksonin kanssa. Siitä syystä, että haluaisin tietää, millasia tyyppejä ne on :D

Ja (koska ruoka on maailmanneksi paras asia universumissa, niin bonuskysymys) missä illallistaisitte?
Kroatian yhdessä rantaravintolassa, jonka nimeä en just muista. Tai Sushisambassa Lontoossa :)

Mitä toivot, että olisit saavuttanut kolmeenkymmeneen ikävuoteen mennessä?
Hmmmmm. En oikeen tiedä. En oo kovin saavutus/suoritus-orientoitunut ihminen. Vauva ois kiva.

Paras muistosi vuodelta 2015 tähän mennessä?
Hmmm. Emmätiedä. Paljon pieniä ihania hetkiä. Ehkä kun mentiin nukkumaan ekan kerran täällä Kuopion kodissa.

Mitkä on ollu sun elämässä sellaisia käännekohtia jotka on eniten vaikuttanut siihen minkälainen ihminen olet juuri nyt? :)
Apua. Varmaan tietyllä tapaa lapsuus ja kaikki pienet asiat yhteenlaskettuna siltä ajalta. Se, että päätin lähteä Australiaan teki varmasti suuren muutoksen. Lontooseen lähteminen, ja miehen tapaaminen. Simban ottaminen yksi olennaisimpia ja nyt tietyllä tapaa Kuopioon muuttaminen :) Ne on kaikki vaikuttanu tosi paljon. Yhdestä särkyneestä sydämestä selviytyminen ja oman herkkyyden ymmärtäminen lievän burnoutin kautta. Mun nykyisyys on niiiin monen menneisyyden pikkujutun summa, ettei sitä voi ees mitenkään luetella :)

Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia sulla on? Lisää opiskelua tms? :)
Perhe, kivassa työpaikassa toivottavasti jatkaminen ja siellä oppiminen ja kehittyminen. Ehkä joku lisäopiskelu, muttei ihan vielä. Koira, omistustalo ja ihania arkipäiviä ton maailman parhaan tyypin kanssa.

Näin viime yönä niin outoa unta sustaa ja sun miehestä, että oli ihan pakko tulla kysymään kysymys joka tuli unessa ilmi… Unessa olin teidän kahden lapsen (joiden nimet oli sid1 ja sid2… :’D) lastenhoitajana ja siinä unessa mietin, että koska itse kirjoitat aika sarkastiseen tyyliin, niin jos huomaat että mahdollisista lapsistasi (varmaan kumminkin eri nimillä varustettuna) kasvaisi lapsesta lähtien niin sarkastisia ihmisiä, että se menisi jo yli, yrittäisitkö kasvatuksellasi vaikuttaa siihen, että he olisivat vähemmän sarkastisia? Tämä kysymys ei taida olla ajankohtaisimmasta tai järkevimmästä päästä, mutta koen saavani varmaan sitten jotain mielenrauhaa kysymällä tätä kun olen ihan unessa asti sitä pohtinut :D
Mikä on yli? :D Emmätiedä, jos niillä ois ongelmia elämässä, niin yrittäisin vaikuttaa joo. Jos ne ois superhauskoja, niin antaisin olla :D

MUOTI:

Mikä on kaikkien aikojen turhin tai tyhmin ostos jonka olet tehnyt?
Apua. En mä tiedä, on niitä paljon. Joku täysin käyttämättömäks jääny vaate varmaan.

Sun lempivaate ikinä?
Apua. Zaran nahkatakki.

Minkälainen tyyli sulla oli lukiossa?
Ihan hyvä kai? Tai siis jälkeenpäin ajatellen ihan karmee, mut siihen aikaan kai ihan sopiva. Farkkuja ja neuleita ja kivoja kenkiä. Emmätiedä, ei erottunu pahemmin massasta, paitsi että mulle aina huomauteltiin, että mulla on paljon kenkiä.

Jos saisit loppuelämäksi säästää vain yhdet kengät, mitkä ne olisi? Entä laukku? Kummasta luopuisit mieluummin, kengistä vai laukuista?
Hmmm, nudet Louboutinit ja klassikko-Chanel. Kengistä :D

Jos olisit laukku, mikä laukku olisit ja millainen?
No siis haluaisin ajatella, että olisin Chanelin klassikko, ajaton ja tyylikäs ja sopiva kaikkeen ;D

Lempivaate+kengät+laukku?
Hmmmm. H&M:n oversized musta bleiseri - Emilio Puccin ruskeat ylipolvensaappaat - Chanelin Le Boy.

Minkä ikäisenä ostit ensimmäisen merkkilaukun ja/tai -kengät?
Laukun ehkä jotain 23? 22? Alexander Wang tais olla eka oikea merkkilaukku.

Mikä on kallein muotiin liittyvä kertaostoksesi, ja paljonko tämä tuote maksoi? (Esim. laukku:D)
3950 €, Chanelin klassikkolaukku. Haluaisin huomauttaa (miehelle lähinnä), että ko. laukun arvo on tätä nykyä 4700 € :D

Lempi-nettikaupat?
Nelly.com, Asos ja Stockmann.

Minkä muotitalon muusa haluaisit olla ja miksi? ;D
Balmain. Se on vaan niin mieletön merkki. Tai Chanel. Sen perinteen takia.

Mistä saat sun pukeutumiseen eniten inspiraatiota/onko sulla joku esikuva tyylin suhteen?
Instagramista, Pinterestistä, blogeista, lehdistä ja katukuvasta. Ei oikeestaan oo :)

Oi vitsit! Tuleeko tästä Anna&Sebastian henkinen blogi? Noh vitsivitsi. Annalta kysyisin että miten olet oppinut yhdistelemään vaatteita noin hyvin?
Juu ei :D Mulla on kai aina ollut mielenkiintoa pukeutumista kohtaan ja moninaisten floppien jälkeen ollaan tässä ihan OK - pisteessä nyt :) Ei siihen mitään lähtökohtaa sen kummemmin ole, kuin kiinnostus asiaa kohtaan :)

Mikä on seuraava laukkuhimotuksesi, jos sellainen on mielessä?
Nudenvärinen Chanelin Medium-kokoinen laukku :) Siihen saakin hetken sitten keräillä rahaa, koska tässä on olennaisempia säästökohteita valitettavasti :D

Mietin että tunnetko sä koskaan itsesi ylipukeutuneeksi kun pukeudut normaaliin näyttävään tyyliisi esim kaupungille? Musta tuntuu usein ylipukeutuneeksi vaikkei päällä olisi mitään ihmeellistä, mutta se johtuu varmaan suomalaisten sisäänrakennetusta vaatimattomattomuudesta, ja siitä etten ainakaan itse ikävä kyllä keski-ja itä-suomesssa pyöriessä törmää useinkaan hirveän näyttäviin ja tyylikkäisiin ihmisiin.
En. Mä en oikeestaan pukeutuessa mieti sekuntiakaan muiden mielipidettä :)

RUOKA: 

Onko jääkaapissasi tällä hetkellä mitään pahasti pilaantunutta? :)
Ei. Mä oon jääkaappinatsi. Kaikelle on oma hyllynsä, ja niitähän ei jumalauta sotketa :D Eikä siellä ole koskaan mitään sellaista, mitä ei voisi syödä. Tai no okei, välillä on voinu jotenki jäädä joku pieni juustonpala jonnekin purkin taakse, mut siis ehkä kerran vuodessa.

Jos saisit syödä yhden päivän ajan mitä haluat, miten päiväruokailusi koostuisi? Alkaisiko aamu porkkanakakulla ja päättyisi vaikka pullataikinaan :D
Söisin samalla tavalla ku nytkin. Mä syön aina mitä haluan :D Siis ollaan kerran ajettu Mäkkäriin vaan koska mun teki mieli BicMacia. Mies söi kotiruokaa, mä BicMacin. Mä en mieti yhtään mun syömistä. Onneks tykkään terveellisestä ruoasta :D Aamu alkaa välillä jäätelöllä ja päättyy karkkeihin.

Lempi viini? Metsästän luottovalkkaria, eli kaikki vinkit otetaan ilolla vastaan. Lupaan, etten oo yhtään niin alkoholisti ku miltä toi selitys nyt kuulosti.
Valkkareista: Australialainen Black Label Moscato, Uusi-Seelanti: Villa Maria Sauvignon Blanc ja jumalauta join hyvää valkkaria, mut sitä ei saa MISTÄÄN. Eli Marques de Casa Concha Chardonnay vm. 2011 Chilestä. Jos löydät jostain, vinkkiä kiitos :D
Punkuista: Motörhead Shiraz (joo, en ymmärrä itekään :D), Villa Maria Shiraz ja öööö Penfoldsin Shiraz. Joo, mä juon vaan Shirazia :D

Varmaan pisin vastauksista, mitähän se kertoo musta? :D

Bravuurisi keittiössä?
Teen killerihyvää lasagnea.

Voisitko olla kasvissyöjä?
En. En vois elää ilman kalaa ja naudanlihaa.

Oletko koskaan ollut dieetillä?
Joo. Kerran. Se oli hirveetä :D Pidin pari viikkoa raakadieettiä ja sen jälkeen master cleansen. Halusin tyhjentää kroppani kaikesta romusta. Ihan kamalaa aikaa.

Mitä söisit viimeisenä aterianasi?
Hmmm. Four Seasonsin ankkaa.

Onko teillä jotain yhteistä favorite ruokaa tai herkkua, mitä haluatte kokata yhdessä? Meillä kotona aika kovassa kulutuksessa yhteen aikaan oli wokkipannu ja kookoskanan resepti… Jossain vaiheessa piti lopettaa, ettei vallan kyllästytä :D
Me tehään aika usein tortilloja, ankkaa tai sitten bataattiburgereita. Pitäis laajentaa tätä meidän kokkailua vähän muihinki safkoihin :D

Kummasta olisi helpompi luopua vuodeksi suklaasta vai alkoholista?
Saakeli. Suklaasta varmaan, niin paljon mä rakastan mun viiniä ja juustoa :D

Mitä söit viimeksi?
Kasvissosekeittoa ja ruisleipää :D

Mikä on sun lemppari jälkiruoka?
Pizza :D I just love it :D Mut toisaalta rakastan ankkaa. Lontoon Four Seasonsin ankka, parasta ever.

(EDIT:// Täähän meni nappiin... :D Lue ne kysymykset akka. Ööööööö, creme brulee on oikea vastaus :)

Mikä on sun lemppari slaavilainen ruoka? Osaatko kokata sitä itse ja kuinka usein sit kokkaat sitä?
Borsch-keitto, jonka mun äiti tekee. Ei kenenkään muun :D En, vaan äiti osaa tehdä sen oikein :(

ULKOMAAT:

Jos sut karkotettaisiin elämään loppuelämäsi jossain maassa, jossa et ole vielä koskaan käynyt, mihin maahan päätyisit asumaan?
Sveitsiin.

Onko yksikään ulkomaanmatkoistasi ollut niin täydellinen katastrofi, että toivoisit jättäneesi matkan tekemättä?
Barcelonan reissu. Tyrmäystipat ja ryöstetyksi tuleminen ei ollut ihan parasta parsaa.

Top 3 lempparimatkakohdetta, joissa olet käynyt.
Perth, Lontoo ja Fiji.

Nimeä 3 tärkeintä asiaa mitä olet oppinut itsestäsi matkustamisen kautta :)
Apua. Mä oon mukavuudenhaluinen ja se on ihan OK. Ei kaikkien tarvii yöpyy piikkimatoilla teltassa tiikerihäkissä. Pärjään yleensä hyvin paikallisten ihmisten kanssa, enkä pelkää ottaa kontaktia. Jaaaaaaa että mä oon aika pieni nappula tässä todella isossa pelissä nimeltä maapallo :D

Lempikaupungit Suomessa?
Helsinki, Tampere, Turku ja Kuopio nyt.

Kuinka uskot monessa maassa asumisen vaikuttaneen siihen millainen olet?
Varmaan erityisesti siihen on vaikuttanut, että tulee kaikenlaisten ihmisten kanssa toimeen ja osaa arvostaa erilaisuutta, mutta vielä enemmän osaa arvostaa Suomea. Sitä oppii kotimaastaan paljon enemmän ulkomailla. Oon aika spontaani ja rohkea, se varmaan on peräisin siitä, että on uskaltanut ja onnistunut. Luottaa itseensä, kun ei ulkomailla ole voinut muihinkaan luottaa :)

Vinkkejä Lontooseen loppusyksystä/alkutalvesta?
Apua, tsekkaa mun opas CreateTripsistä :)

Saat 5 taloa. Rahasta viis, missä päin maailmaa nämä talot sijaitsisivat?
Perthissä, Trogirissa, Helsingissä, Ranskan rannikolla ja hmmmm Malediiveilla.

Jos saisit käydä vielä yhdessä maassa Suomen lisäksi. Missä kävisit?
Ai vaan kerran? Japanissa. Muuten jos saisin enää matkustaa yhteen mestaan, niin sitten varmaan Australia.

Mitä kaipaat kaikkein eniten Lontoosta tai ulkomailla asumisesta ylipäänsä?
No en nyt tiedä. Jotain tiettyjä ruokia, ihmisiä siellä ja Lontoon kauppoja ja lempiravintoloita :D Tällä hetkellä kaipuu ei ole kovinkaan pinnalla, viihdyn täällä :)

Onko paluu Suomeen ollut sitä mitä odotit?
En oikein odottanut mitään. Tai odotin, että saan asua samassa maassa maialman siisteimmän kundin kanssa, ja se on ollut sitä mitä odotin ja enemmänkin :) Kyllä Suomessa on ihan mukavaa, mutta ei oo mitään suuria tunteita tästä asiasta. Yhteiskunnallinen tilanne vituttaa rankalla kädellä, mutta niin se ketuttaisi siellä jossain muuallakin, koska Suomen tilanne kiinnosti myös muualla asuessa.

BLOGI: 

Millaiseksi ajattelit blogisi tulevan aloittaessasi bloggaamisen?
Rehellisesti? No idea. En ajatellu mitään :D Kuhan alotin :D

Onko kumpikaan sun siskoista harkinnut bloggaamisen aloittamista? Ootko kannustanut tai varoitellut?
Varoitellut enimmäkseen, mutta keskimmäistä myös kannustanut viime aikoina. Nuorin ei oo ollu kiinnostunut millään lailla.

Susta on tässä blogissa valtaisasti ihania kuvia. Mitä vinkkejä antaisit ihmisten kuvaamiseen, ja toisaalta ‘mallina’ olemiseen?
Tässä on tosi vaikea antaa neuvoja, kun en itsekään ole siinä kovin hyvä. Ehkä vaan se, että laittaa saman tutun ihmisen kuvaamaan lukemattomia kertoja, kunnes se ei enää tunnu oudolta, ja voi rentoutua. Sit vaan olla juuri niin kuin itse haluaa olla :)

Kuka (ystävä, miehesi, joku ammattilainen…) ottaa kuvat blogiisi?
Mies ja sisko eniten :)

Onko mielestäsi vaikeaa ottaa / otattaa vaihtelevia kuvia? (Sun kuvat EIVÄT kaikki näytä samalta, mikä mielestäni tämän valtaisan kuvamäärän kanssa on erittäin ihailtavaa.)
On. Joko tuulee ku Esterin perseestä tai on niin paska valo, että näyttää ihan harmaalta, tai sitten sataa, tai paistaa niin, että naama on varjoilla ja ylivalottuu kaikki. Tai sit näyttää luonnossa hyvältä ja kuvissa paskalta. Se on aina sellasta saatanan taistelua, ettei tosikaan :D

Mikä on parasta mitä sulle on blogin kautta tapahtunut?
Blogi on ollu kiintee osa mun elämää 7 vuotta. Kaikki mun elämässä on tullu sen kautta viime aikoina. Ilman blogia en olis ollu Blockfesteillä, enkä olis tavannu unelmieni miestä :) Mutta siis suoranaisesti blogin kautta? Hmmmm, lukijat. Vaikka täällä viihtyyki pari aivopierua, niin nää tuhannet upeat naiset, jotka jakaa elämäänsä mun kanssa :)

Miten paljon kuvia sulla on blogivuosien aikana kertynyt?
Kone huutaa aina tilanpuutetta vaikka on maksimitilat tässä. Öhhhh. Oon poistanu ainaki 90 %, ja silti aivan saatanasti. Puhutaan tuhansista.

Poisteletko paljon kuvaussessioiden kuvia ja säästät jokasesta kuvaussessiosta vain parhaat?
Säästän yleensä yhden parhaan ja loput roskiin.

Painatko nykyään enää paperisia kuvia?
Hyvin vähän. Vieläki on ne valokuvakehykset tyhjinä, täytyy oikeesti vähän aktivoitua tässä :D

Pystyisitkö kuvittelemaan itsesi kirjoittamassa äitiysblogia mikäli jälkikasvua sinulle tulevaisuudessa siunaantuu?
Todellaki! Sillonhan sitä vasta haluaiski avautua kaikesta :D

Voisitko kuvitella tekeväs snäpchatin?
En usko, että ainakaan julkista. Koen, että haluan erottaa MungoAnnan ja oikean Annan ja jättää jälkimmäisen vaan perheelleni ja ystävilleni ja läheisilleni. Snäpin idea on kuitenkin niin samankaltainen kuin IGn, etten koe tarpeelliseksi molempia MungoAnnalle :)

Mitä olet oppinut joltain lukijalta? Esimerkiksi olet kirjoittanut mielipiteistäsi ja katsomuksistasi ja lukija heittää hyvän pointin, joka on saattanut muuttaa näkemyksesi.
Hmmmm.. En nyt äkkiseltään keksi yhtäkään tiettyä esimerkkiä, mutta on näitä montakin. Useinkin tullut sellainen "aijaa, en tiennytkään" fiilis. Nyt en vaan saa yhtään mieleeni, vaikka tapahtuu varmaan viikottain :D

Onko lukija saanut positiivisella ja voimaannuttavalla kommentillaan sinua koskaan herkistymään?
Siis jeesus mä vollotan välillä teidän meilejä. On ollut meileissä puhetta niin pettämisestä, vanhemman saattohoidosta, läheisen itsemurhasta, keskenmenosta, syömishäiriöstä jne. todella haastavista ja traagisista asioista. Oon aina itkenyt noita ja herkistynyt ihan hirveesti sitä, että nämä ihmiset usein ovat kertoneet, että blogini on ollut vaikeina aikoina henkireikä. Saa mut jatkamaan tätä aina vaan :)


Siinäpä ne :)

*Joulukalenteri saatu ilmaiseksi Yves Rocherilta*

Sain tosiaan Yves Rocherilta jo heidän tämänvuotisen joulukalenterin, jonka voi tilata itselleen täältä. Kalenteri on limited edition, ja siinä on 24 tuotteen joukossa 21 normaalikokoista tuotetta ja kolme matkakokoista tuotetta, yhteisarvo näillä on 228 euroa. Jos siis kaipaatte suklaakalenterin sijaan kivan ja tarpeellisen kalenterin kivoja kosmetiikkatuotteita, niin suosittelen ottamaan vinkistä vaarin, nimittäin näitä on vain rajallinen määrä! Itse olen ajatellut, että availen kalenteria ja jos siinä on minulle "turhia" tuotteita, niin perhepiirissä on varmasti tarpeeksi naisia, joiden joululahjat muhkenevat sitten :) Onpas jännittävää, mulla ei ookkaan ollu tosi pitkään aikaan joulukalenteria!!

Jos haluatte samanlaisen, niitä saa täältä!

Kommentit

aino (Ei varmistettu)

Lempijälkkäri: pizza! :DDDD Anna, oot paras!

Marita Andsten (Ei varmistettu)

Moikka! Koittelin laittaa sulle meiliä, mutta jostain kumman syystä ne tulee takasin aina, koitin työ ja henk koht meilejäni, höh, onks siulla posti tosi täys vai tiedätkö mistä vois johtua? :)

ikkunalaudalla

piikkimatoilla teltassa tiikerihäkissä :DDD just hyvä

Tuija (Ei varmistettu) http://www.tuijastateofmind.blogspot.fi

Vai et pizza on lempijälkkäri, ei hitsi että huvitti ;)

Through my iPhone

HEI SINÄ JOKA ETSIT HYVÄÄ VALKKARIA: Kungfu girl riesling on HEAVEN <3
ja Anna, tykkään sun blogista tosi paljon :)

m (Ei varmistettu)

Hih, hassu jälkkäri :) ois tosi kiva saada teidän kotoa jotain kuvia vaikka yksityiskohdista tms, ymmärrän ettet kokonaiskuvaa halua laittaa omituisten ihmisten vuoksi. Siulla on ollut niin kiva sisustus aina edellisissä kodeissa, että ois kiva vähän nähdä tätä nykyistä jos vaan mahdollista. :) kiitos hyvästä blogista ja vaikutat onnelliselta!

sohvatyynysota
Sohvatyynysota

Lempijälkkäri: pizza tai ankka :''''DDDDD kuolen nauruun!

Kiitos ihanasta blogistasi :)

Sanna (Ei varmistettu)

Kylläpä heräsi mielenkiinto killerihyvää lasagnea ja bataattihamppareita kohtaan.. Itse olen aivan susi tekemään lasagnesta sellasta hyvää ja mehevää joten jos toiveita saa heittää, näiden reseptit juuri sinulta olisi aika älyttömän kiva :) hyvää joulun odotusta Kuopioon :)!

Marja (Ei varmistettu)

Oon tehny lasagnea Valion ohjeella. Googlettamalla löytyy. Tosi hyvä ohje!

Anni (Ei varmistettu)

Mä teen aina myllyn paras-lasagnelevypaketin takaa löytyvällä ohjeella, tosin jauhelihakastikkeen kaksinkertaisena. Tomaattimurskana ehdottomasti Mutti! Ja juustokastikkeeseen vaihdellen Auraa, Koskenlaskijaa, mustaleimaa jne..toimii!

kukka (Ei varmistettu)

Vähän haluan kommentoida tuohon kasvissyöntiä koskevaan kysymykseen, että uskon että kuka vaan pystyy elämään ilman kalaa tai naudanlihaa halutessaan, eli sanoisin että kyseessä on haluaminen ei kyky. Mutta tiedän mitä tarkoitat, olen itsekkin vuosia syönyt lihaa ja välillä kasvissyöntiaikoina "sortunut" lihaan kun mieli tehnyt ja itsekuri pettänyt. Nyt sitten tartuin vegaanihaasteeseen viime tammikuussa ja luin loistavan Elina Lappalaisen kirjan Syötäväksi kasvatetut ja halu syödä eläimiä tai tehotuotannon tuloksena saatuja eläinperäisiä tuotteita vain katosi, koska moraalisesti se tuntuu vaan niin väärältä ja koko prosessi niin julmalta. JA kommenttia ei ole tarkoitettu pahalla ketään kohtaan, koska ajattelen etten minä ole oikeutettu tuomitsemaan muiden valintoja enkä ole ketään tuomitsemaankaan. Uskon vaan, että moni ei oikeasti ymmärrä (niin kuin en itsekään aiemmin) millaista se tehotuotanto on ja toivoisin, että mahd. moni tulisi paremmin asioista perille ja valitsisivat sitten miten valitsisivat. Jatkavan sitten lihansyöntiä tai eivät.
Ja miksi kommentoin? No en tiedä, koen ehkä asian olevan tällä hetkellä itselle tärkeä ja pinnalla, siksi on aina kiva keskustella sellaisistakin asioista ja tietty haluaisin vähän vaikuttaa myönteisesti herättämällä muissa ajatuksia tärkeänäni pitämään asiaan! :) Mukavat talvenjatkot!

satulotta (Ei varmistettu)

Sisustuspostaus!! Joooo!! Katoin jotain sun hieman vanhempia ja en saanu melkee unta yks ilta ku inspiroiduin nii paljo et oisin halunnu vaa rynnätä sisustuskaupoille ja ostaa kaikkea kaunista :D

Hanna (Ei varmistettu)

Tuohon suklaa vs viini- valintaan pitää valitettavasti sanoa että tuo vuoden tauko viinistä (ja juustoista) on valitettavasti aika yleinen juttu jos hankkii lapsia eikä halua riskeerata raskautta. \ imetystä :(. Ja hitto kun nuo vauvat saa jotkut imetyksen kautta vatsavaivoja vielä suklaastakin!

barbara (Ei varmistettu)

Voisitko joskus laittaa reseptin millä valmista ankkaa? En ole itse ikinä tehnyt ruokaa ankasta, ja olis kiva kokeilla jotain uuttaa :)

Anna (Ei varmistettu)

Täytyypä katsoa, jos saisi tämän tehtyä :)

Kommentoi