Q&A - Mielipiteet, perhe ja ihmissuhteet

Mungolife

Hola! Lauantai-illan ratoksi olisi tarjolla toinen osa Q&A:sta; tällä kertaa mielipiteitä, perhe- ja ihmissuhdejuttuja :) 

Uskotko, että kaikki ihmiset on pohjimmiltaan hyviä?
En. Valitettavasti mun mielestä maailmaan syntyy / lapsista kasvatetaan sikäli kieroutuneita ihmisiä, että en mä näe, että jonkun Charles Mansonin taustalla on jotain pohjimmiltaan hyvää.

Sellainen kysymys tuli mieleen että onko olemassa jotain asiaa minkä suhteen olet pyörtänyt pääsi aivan täysin? En siis tarkoita esimerkiksi mustia kenkiä ja paljaita sääriä, maksihameita ja kullan ja hopean yhdistämistä, vaan isompia periaatteellisia juttuja? Onko siis tullut vastaan sellaisia ”minä en koskaan”-asioita, joiden suhteen olet syystä tai toisesta muuttanut mieltäsi ja jos on, niin haluaisitko kertoa missä asiassa olet muuttanut mielesi ja mikä sai pääsi kääntymään?
Siis vaikka kuinka monen asian :D Esimerkiksi piilokiiloja lenkkareissa ja vaikka mitä. Mutta isompia periaatteellisia juttuja, hmm? Tarkoitatko muotia vai elämää yleisesti? Muodin suhteen nyt ei tule mieleen mitään isoja periaatteellisia juttuja. Tai no ennen käytin angoraa, nyt en sitä enää ostaisi. Mutta hmmm. elämässä. Oon varmasti tosi monta päätöstä pyörtänyt, mutta en nyt äkkiseltään keksi mitään kovin suuria esimerkkejä.

Vaikutat hyvin kiireiseltä ja sinun on varmasti priorisoitava asioitasi paljon. Haluaisin pyytää sinulta vinkkejä minulle heikkoon kykyyn eli ajanhallintaan ja aikataulutukseen. Kuinka paljon aikaa sinulla kuluu asioiden suunnitteluun ja miten käytännössä toteutat aikataulutuksen?
Tästä kysellään jonkun verran, niin voisin yrittää tehdä aiheesta ihan postauksen :)

Millaisena näkisit elämäsi, jos olisit jäänyt aikoinaan Helsinkiin etkä lähtenyt Australiaan? Ja ehkä vielä samaan ihmissuhteeseenkin?
Kamalalle :D Mulle se vuosi oli tosi tärkeä, koska mä tavallaan löysin itseni sinä vuonna. Kuka olin, mitä halusin ja mitä tulevaisuudelta odotin. Ja onneksi lähdin; sekä suhteesta että maasta. En halua ajatella oikeastaan millaista se olisi. En koe mitään positiivisia ajatuksia siitä mahdollisuudesta.

Itsellä on pyörinyt mielessä semmonen kysymys että miten sinulla riittää niin paljon virtaa vuodesta toiseen!? Löysin aikanaan blogiisi kun teit Valtterin kanssa videopostauksen oikeaoppisesta korkkareilla kävelystä, eli öö.. pienehkö tovi sitten :D Se mikä ei ole muuttunut on, että jaksat aina vaan suhata menemään duracell-pupun lailla ja takoa montaa rautaa tulessa yhtä aikaa. Mistä kaikki energia? Paljasta salaisuutesi, heti!
Hahaha, mä sanoisin, että ihan vaan uteliaisuus ja elämänilo, niillä mä tätä mun arkea pyöritän. Mä olen niin tiedonjanoinen ihminen, että uudet kokemukset kiinnostaa. Samalla mä oon jotenkin niin riemuidiootti kaikesta, mitä tapahtuu ympärillä ja elämässä, että siitä tulee virtaa. Salaisuuteni on siis se, miten asennoituu joka päivään :) Ne on kaikki pieniä seikkailuja :)


Mitä mieltä olet transihmisistä esim. mies joka on nainen ja leikkauttaa itsensä naisen vartaloon ja kokee itsensä naiseksi? Ajatteletko heistä samanlain kuin esim. homoista yms. että kaikki saa olla mitä haluaa. (itse ajattelen mutta sun mielipide kiinnostaa)

Eipä liity mun elämään millään lailla ja kukin saa tehdä omalle kropalleen ihan mitä lystää, niin kauan kun ei satuta muita. Jos joku haluaa vaihtaa sukupuoltaan, ei kukaan muu ole oikea siihen sanomaan, että ei saa. Mulle sinänsä yhdentekevä aihe, tai jotenkin itsestäänselvää, että jokainen saa tehdä mitä haluaa :)


Mitä mieltä olet bi/homoseksuaaleista?
Mitäpä mieltä heistä pitäisi olla? Samaa mieltä ku heteroistakin.

Muistan kun joku aika sitten kuvailit monenlaisia oireitasi – nukkumisongelmat, jatkuva väsymys ja niin edelleen. Olen itse ollut samassa ”tilassa” jo puolisen vuotta enkä keksi mistä tämä johtuu. Kirjoitit silloin aiemmin että epäilet uniapneaa ja nyt mietin, onko minullakin kyseinen ongelma. Saitko olotilaasi selvityksen? Toivottavasti auttaisit kokemuksillasi, koska olen itseni ja tämän kauhean oloni kanssa ihan solmussa.
Mä en oo vieläkään ollut siellä uniapnea-testeissä, kun en oo ollut Suomessa. Mutta alotin luontaistuotekuurin, ja se on tuntunut auttavan. Yltiöpäistä väsymystä nyt ei oo ollut, tosin oon myös pyrkiny nukkumaan kyljelläni ja mahdollisimman rutinoidusti :)


Mikä on parasta just nyt?
Aika pitkälti kaikki :) Poikaystävä ja meidän tuleva viikonloppumatka, koulu on kivaa, kämppiselämä on kivaa, ystävät on ihania, Chanelin Boy on upea, mulla on ihania suunnitelmia seuraavalle kuukaudelle aina häissä seremoniamestarina toimimisesta joulusuunnitelmiin. Emmä tiedä, nyt on kaikki parasta :)

Muistan ku mainitsit siitä Tahdon-kampanjasta että tuet sitä mutta sillon kampanja oli saanut jo tarpeeksi ääniä joten et nähnyt tarpeelliseksi puhua siitä.
En tiedä oletko seurannut kampanjan kulkua mutta minulla on vähän epävarma fiilis sen puolesta ja tuntuu ettei siitä puhuta tarpeeksi. Tai ehkä vaan koska tässä on mun ihmisoikeudet kyseessä niin sen huomaa. Siis kysymykseni on että ootko ajatellut postausta tästä aiheesta (kampanja tai lgbtq+ oikeudet muutenkin) vai pysytteletkö poissa?
No oon mä aina välillä ajatellut aiheesta kirjoittavani, mutta se aihe vaan suututtaa mua ja musta siinä ei ole mitään puhuttavaa. Sen takia, että se on vähän sama kun puhuisi siitä, saako ihminen hengittää. Kyse on jumalauta perusoikeuksista, joissa ei ole mitään puhumista eikä kellään pitäisi olla mitään vastaansanomista ja silti jotenkin me eletään niin jumalauta junttilassa, että tätä asiaa ei voida hoitaa järjestykseen. Nousee savu korvista pelkästä ajatuksestakin. En tajua, miten tätä asiaa ei saada Suomessa oikaistua, koska nyt se on ihan päin vittua.


Mitä mieltä oot näistä Suomen jokavuotisista uutisista julkkiksien verotiedoista?
Täysin typerä idioottimainen asia, jolle ei ole mitään perustelua. Alakohtainen palkkalistaus on ihan ok, ja sitä kautta verolistaus, mutta henkilökohtainen on musta yksityisyyden rikkovaa.

Paras ja pahin elämäsi vuosi? Miksi?
Hmmm, no paras on ollut tietyllä tapaa 2010. Paljon hyviä asioita tapahtui, tein suuria päätöksiä elämän suhteen ja löysin itseäni ja sitä kuka haluan olla, ihan eri tavalla. Pahin tietyllä tapaa ollut tämä kyllä. Ollut niin paljon erilaisia vaikeuksia, mm. terveyden suhteen, että ei tää paljoa plussan puolelle kyllä jää. Tosin, myös paljon upeita asioita tapahtunut tänäkin vuonna :)

Mainitse pari asiaa, jotka olet oppinut kantapään kautta.
Hmmmm. Rakkaus ei tule pakottamalla tai yrittämällä, umpimielisten ihmisten mielipidettä ei pysty muuttamaan, vaikka mitä tekisi ja älä mene palkkapäivänä pyörimään kaupoille.

Mitä ihmisryhmiä et ymmärrä? Lähinnä käyttäytymiseltään.
Tyhmiä, jotka kuvittelevat tietävänsä kaikkensa. Himouskovaisia, jotka yrittävät käännyttää muitakin. Homovastaisia ja rasisteja, jotka kokevat suurta ylemmyydentunnetta, voidessaan kuvitella olevansa parempia kuin muut.

Mitä ajattelet uskovaisista?:D uskonnosta riippumatta!
Jos pitävät sen itsellään, ei kiinnosta mua mihinäkän suuntaan. Jos yrittävät tuputtaa sitä mulle tai käännyttää mua tai arvostella niitä, jotka eivät usko, niin voivat painua mielestäni sinne, minne aurinko ei paista. In all honesty, mun mielestä se, että uskoo Raamatun Jumalaan on mun mielestä merkki tietynlaisesta hölmöydestä.


Kuinka koet Australiassa vietetyn vuoden muuttaneen sinua?
Tosi monella tapaa. Siellä tuli iso määrä itsevarmuutta, koska onnistui tekemään isoja asioita ja päätöksiä, löyty elämän suunta, ymmärsin itseni arvon itselleni ja sen, että toimimattomuuteen parisuhteeseen ei pidä jäädä vaan elämältä pitää pyytää enemmän. Pääsin myös jotenkin irtaantumaan suomalaisesta ajatusmallista ja löytämään sen tiedon, että on ok olla oma itsensä, eikä muiden halujen mukainen.


Oletko onnellinen?
Itse asiassa kyllä :)

Mitä mieltä olet ilmastonmuutoksesta?
Mä en oikein koskaan ymmärrä tätä kysymystä. Miten siitä voi olla jotain mieltä? :D

Eikös sulla ole toinenkin pikkusisko? Miksi hän on niin vähän esillä blogissasi Jannaan verrattuna? Tuntuu että teette kauheesti kaikkee yhdessä Jannan kanssa mutta tämä kolmas tyttö jää sivuun.
On joo. Musta on jotenkin hauskaa, kun lukijat on usein niin “huolissaan” Ellusta :D Ei me sitä mitenkään syrjitä. Ellu pelaa kahdessa joukkueessa salibandya ja lisäksi siihen on kaiken maailman allstarsit ja nuorten maajoukkuee, leiritykset,Märskyn valmennukset, turnaukset ja mitkä ikinä. Ei sitä himassa juuri näy. Ellu taitaa olla neljänä iltana viikossa harrastuksissa ja samaten kaikki viikonloput. Ei siinä ihan hirveesti jää aikaa. Jannan harrastukset taas on niin paljon vähemmän aikaavieviä, että se ehtii tehdä paljon muutakin. Oon superylpeä siskostani (, joka on muuten Euroopan mestari, go Suomi!!), mutta valitettavasti Ellun yritys tulla Lontooseen käymään on esim. torppaantunut jo yli vuoden sillä, että ei voi suunnitella mitään viikonloppujuttuja kun aina on leirejä tai mahdollisuus, että on tärkeä peli. Ei siinä ole mitään sen kummempaa taustalla ku se, että toinen vetää lukiota ja samalla oman ikäistensä tasolla huippu-urheilija. Meille vaan kannetaan himaan mitaleja ja pokaaleja ja me muut saadaan tuntea ylpeyttä ja tarvetta edes joskus mennä lenkille kun sitä välilä näkee jossain juoksutrikoissa himassa :D

Onko sun nykyinen poikaystävä Suomesta? :)
On.

Kiinnostaisi hirmuisesti tietää jotakin poikaystävästäsi. Kuka hän on, mitä tekee ja miten ja milloin olette tavanneet? Vaikutat todella onnelliselta :)
- Mä voisin kertoa siitä varmaan kirjan verran, mutta haluan antaa hänelle oikeuden pysyä jotakuinkin tuntemattomana :) Hän on ihana kultainen poika, joka tekee mun päivistä paljon iloisempia :) Tavattiin tänä vuonna Suomessa, ystävien kautta :) Ja kiitos, olen oikein onnellinen :)

Minkä maalainen poikaystäväsi on? Tiiän, että tää on vähän siinä rajoilla että onko liian henk.koht. vai ei, kun olet sanonut pitäväsi miesasiat pois blogista. Mutta kun oot nyt hänen olemassaolonsa ”paljastanut” niin heitänpä tähän tällaisen :)
Suomalainen :)

Miten tapasitte poikaystäväsi kanssa ja oliko ns. rakkautta ensi silmäyksellä?
Mä kerron näistä seurusteluasioista ihan omalla tahdillani sitten joskus jos siltä tuntuu. Tällä hetkellä haluan pitää hänet ihan vain omanani :) Olin kyllä kovin myyty hänelle heti ensimmäisellä tapaamiskerralla. Alkuun hän oli musta todella komea, ja sittemmin myös aivan ihana persoona :)

Millaisia luonteenpiirteitä arvostat ystävissä? Entä parisuhteessa?
Aika samoja itse asiassa. Ensimmäisenä on lojaalius ja lämpö. En kestä kylmäkiskoisia ystäviä ja vaikka riitelen mieluummin jonkun kanssa väitellen tulisesti jostain, kun oon sellasen “ihan sama, ei kiinnosta” -tyypin kanssa. Luotettavuus, turvallisuus, rehellisyys ja hellyys on tärkeitä molemmissa. Mulle on tärkeää ystävyyssuhteessa tietää, että joku “cheers for me”, toivoo mulle hyvää eikä epäonnistumista pönkittääkseen omaa elämäänsä. Parisuhteessa mulle on tärkeetä se, että mun poikaystävä on MUN mielestä järisyttävän komea ja fyysisesti viehättävä ja samaan aikaan sen pitää olla mulle paras ystävä, johon voin luottaa ja jonka kanssa voin tehdä kaikkea seinäkiipeilystä matkailuun ja bailaamisesta kotoisiin leffailtoihin. Tärkeintä parisuhteessa on mulle turva; joka syntyy siitä, että luottaa toiseen, omiin tunteisiin häntä kohtaan ja jotenkin on luonnostaan turvallinen olo hänen tunteistaan mua kohtaan. Kauhean vaikea selittää.

Mikä on mielestäsi sun paras/huonoin piirre?
Paras on ehkä mun tietynlainen toiminnallisuus ja ehdoton uskollisuus/lojaalius. Mä voin repiä palasiks kenet tahansa mun ystävien puolesta ja yleensä mulla on hyvin nopeasti suunnitelma siihen valmiina :D Oon sellanen tiikeriemo, jolla on valmis sotasuunnitelma :D Kuulostaapa kauhealta. Mutta siis ystävien ja läheisten puolesta ajateltuna varmaan mun paras puoli on se, että mun puoleen on helppo kääntyä, jos tarvii apua, ja mä yleensä keksin keinon selviytyä. Oman elämän kannalta paras piirre on se, että mä en jää tuleen makaamaan. Koskaan. Aina on keino selviytyä eteenpäin ja aina on jotain parempaa tiedossa.

Huonoin on mun malttamattomuus. Mä oon ihan järjettömän malttamaton ihminen, ja innostun ihan sairaan helposti asioista.

Minkä ikäsiä sun siskot on? Kuinka hyvin tuutte toimeen keskenänne / millaset välit sulla on sun siskoihin?
Mun siskot on 16 ja 18. Tullaan oikein hyvin toimeen ja tekstaillaan yleensä päivittäin kun en oo Suomessa. Mun systerit on supercool :)

Minkä maalasia sun vanhemmat on? Sun äidinkieli?
Äiti on liettualaissuomalainen, isä on uzbekistaninvenäläinen. Äidinkieliä on suomi ja venäjä :)

Haluatko saada joskus lapsia? Jos kyllä, niin kuinka monta ja mikä olisi mielestäsi hyvä ikä saada? Olisiko sukupuolella väliä?
- Tää on sellanen kysymys, joka on mulle hirveen vaikee. En oo koskaan kärsinyt vauvakuumeesta. Mä en halua lasta per se. Tai mulla ei ole koskaan ollut sellaista palavaa tarvetta saada omaa lastani. Mä voisin kuvitella, että jos joskus haluaisin vauvan, se johtuisi siitä, että haluaisin mun miehen lapsen. Mä en oo ikinä nähnyt itselläni ajatuksissa tyttöjä, mä oon aina kuvitellut, että mä saan poikalapsia. Ja mä haluaisin ehdottomasti poikia. Jos mä lähtisin perustamaan perhettä, niin mielellään ensimmäinen lapsi olisi kiva vaikka n. 30-vuotiaana. Jos saisi valita, kaksi poikaa parin vuoden ikäerolla ja jos vielä sen jälkeen asia kiinnostaa, nuorin saisi olla tyttö, jolla olisi kaksi isoveljeä sitten. En usko, että murtuisin täysin, jos mulla ei omia lapsia olisi, musta adoptio on mahtava ajatus. Voisin myös kuvitella, että mulla olisi yksi biologinen ja yksi adoptoitu lapsi. En tiedä. Nää on kaikki vielä tällä hetkellä asioita, joita en hirveästi mieti.

Kun kesällä kirjoitit rakkaudesta niin että sun tapa rakastaa on että jokaista onnen hetkeä vastaa ne tuskaiset hetket jotka tekee siitä rakkaudesta rakkauden arvoisen, se oli tosi vaikuttava teksti ja herätti mussa paljon ajatuksia. Jos nyt seurustelet, onko sun ajatustapa muuttunut ja jos on niin miten?
Musta tuntuu, että moni ymmärsi sen tekstin vähän väärin. Mikä puhuu sen puolesta, ettei ollut kovin selkeästi kirjoitettu :D Tarkoitin ehkä ennen kaikkea sitä, että sellainen rakkaudentunne, johon ei sekoitu samalla kipua (pelkoa, huolta, mitäikinä), ei ole musta aitoa rakkautta. Rakkauteen kuuluu mun mielestä tietyllä tapaa pelko sen menetyksestä tai esimerkiksi ikävä, kun toista ei näe. Ne negatiiviset tunteet, jotka täydentää sen positiivisen huuman. Ei se kai ole muuttunut mitenkään siitä :)

Kuka keksi Jedille nimen?
Minä. Pohdittiin siskojen kanssa pitkään Lilon, Dinon ja Jedin väliltä. Lilo oli meistä tosi kiva, mutta meidän isällä on L-vika. Koiranpentu oli tavallaan yllätys vanhemmillemme, niin he eivät päässee nimiprosessiin vaikuttamaan :) Lilo kun hylättiin, Jedi jäi voittajaksi.

Puhutteko kotikotona venäjää? Onko venäjän kieli edelleen hallussa?
Puhutaan venäjäsuomea. Sellasta sekotusta. On hallussa, mutta huonompana kuin haluaisin :/


Onko suku sinulle tärkeä, siis perheen lisäksi (vietätkö paljon aikaa sukulaistesi kanssa/ oletko yhteyksissä)?
Meillä ei oo kovin valtava suku, mulla on 7 serkkua, eno, setä, kaksi tätiä ja yksi ainoa isovanhempi enää elossa. Parilla serkulla on toki perhe, mutta aika pieni suku ollaan. Mun isän puolelta mulla on vaan setä ja mummi, kaikki muut äidin puolelta, ja tämän meidän pienen suvun voimin kyllä nähdään tosi usein ja juhlitaan paljon merkkipäiviä ja muita.


Jos saisit lapsia jonain päivänä, tietäisitkö jo minkä nimiseksi haluaisit ne? (ei tarvitse välttämättä kertoa)
Tiedän. Täytyy sitten vaan käännyttää mieskin haluamaan samoja nimiä :D En aio nimiä paljastaa kuitenkaan, en halua niitä tietoon kellekään :)

Tutustutko helposti uusiin ihmisiin ja tuutko hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa?
Tuun hyvin toimeen ja tutustunki helposti, en vaan päästä sellaisesta 5 min kohtaamisesta pidemmälle hirveen usein. Mä oon aika varautunut, enkä sinänsä etsi mitenkään uusia ystäviä, vaan rakastan niitä, jotka on jo :)

Ketkä olisivat lapsesi kummeja, jos nyt putkauttaisit babyn maailmaan?
Noora ja Markus varmaan mun puolelta. Tosin toinen olisi musta parempi olla miehen puolelta. En kyllä ole varma kastaisinko lapseni. (Älä Vivve älähdä, sä et kuulu kirkkoon, oisit henkinen kummi ofcourse :D)


Kuinka monta oikeasti hyvää ystävää sulla on? Entä kuinka monta kaveria?
Apua. Hyvää ystävää, tai läheisimpiä ystäviä on jotain kymmenisen, ja kavereita sitten huomattavasti enemmän. Mulla on oikeastaan seitsemän läheistä tyttökaveria ja kolme poikakaveria, ellen nyt äkkiseltään laskettuna unohtanut jotain :D

Tällänen kysymys et kuinka nopeesti tapailun aloittamisen jälkeen pitää sun mielestä käydä ”the talk” siitä, ollaanko exclusive ja minne suhde on menossa?
Mun mielestä toi on tosi tapauskohtaista. Jotkut eivät koe tarvetta ko. keskustelulle koskaan, toiset ei pitkään aikaan, toiset haluaa tietää missä mennään viikon kohdalla. Mä oon esim. tosi huono puhumaan tollasista asioista, mutta toisaalta onhan se aina suhteen kehityksen kannalta parempi, että molemmat tietää missä kuljetaan, eikä tapahdu jotain suhteen kannalta todella harmillista. Tyhjä vastaus, mutta oikea vastaus lienee se, että sitten kun se oikealta omasta mielestä tuntuu.

Kommentit

Julia (Ei varmistettu)

Särähtää hieman korvaan, että kirjoitit uskovaisten jotka arvostelevat ei uskovia, voivan painua sinne missä aurinko ei paista, ja heti perään itse arvostelit uskovia ja ''haukuit'' hölmöiksi.

Anna (Ei varmistettu)

Toistan tän saman vastauksen useampaan kommenttiin :)

Mä en mielestäni missään sanonut, että uskominen on hölmöä. Mun mielestä on hölmöä uskoa kirjaimellisesti Raamatun versiota Jumalasta ja Jeesuksesta, kun siinä on faktuaalisia virheitä. Edelleenkin, usko on musta täysin ok. Jokainen saa uskoa mihin haluaa, mutta Raamatun versio, nimenomaan siis Raamatun versio Jeesuksesta ja Jumalasta, on niin hauliksi ammuttu faktojen puolesta, että onhan siihen uskominen aika hassua :) Vähän kuin yhä uskoisi maapallon olevan litteä.

En siis ota kantaa siihen, onko Jumala olemassa, mutta Raamatun tarina nyt ei vaan voi olla todellinen, joten siihen uskominen on musta hölmöä.

Kate (Ei varmistettu)

minusta tuntuu monesti että joku mies olisi vain humalapäissään kirjoittanut raamatun ja sit joku löytänyt kauan sen jälkeen ja aloittanut uskonnon kun sopinut omaan ajatusmaailmaan :D varmaan taas joku mies kun siellä kaikkia että vaan miehet saa nousta kirkossa yms. miesten eduks ja et saisivat sit naiset niiden alaisuuteen :D vähän niinku se ettei naiset sanut kouluttautua "ettei heistä tulisi liian viisaita ja sit eivät oisi miesten palveluksessa"(historiankirjasta) toi mulla monesti tulee mieleen :D minustakin on hassua kun raamattuun uskotaan ja sitten kuitenkin samat ihmiset voi käsittää monia muita asioita fantasiaksi, esim. ettei ihmiset kykene lentämään tai muuttumaan läpinäkyväksi taikka muuttumaan eläimeksi. En oo itsekään mitään uskovaisia vastaan, ainut vaan etten ikinä pystyis seurusteleen uskovaisen kanssa ja sit tietyt asiat tympäisee (esim. että kaikki vastoinkäymisetkin perustellaan jeesuksen tahdolla ja esim. suvussa tapahtuneet pahuudet salaillaan yms, omaakin kokemusta tästä, toisaalta sitten taas ateistit monesti käsittää noi asiat oikeudenmukaisemmin, Mutta ei tietenkään kaikki, on minulla pari uskovaista kaveriakin,

Kate (Ei varmistettu)

Nii siis tuolla salailulla tarkoitin sitä, että jos joku esim. tekee jollekulle pahaa niin sen uhrin pitäs heti olla anteeksiantamassa ellei jopa anteeksipyytämässä pahaintekijältä, ja uhrista tulee "musta lammas" ja lisäksi pahantekijän teot unohdetaan heti kun "jeesus antaa synnit anteeksi heti kunhan vähän rukoilee niin saa tehdä mitä vain". Noh tämä on nyt mun oma kokemus siitä mitä olen ympärillä nähnyt, en ole tuollaista ateistien keskuudessa niin nähnyt ja samanlaiset asiat ei lakaistais maton alle ja luultavimmin tämä pahantekijä laitettaisiin ulos suvusta eikä toisin päin.

Anna (Ei varmistettu)

Mä en kanssa näkis voivani jakaa elämääni uskovaisen miehen kanssa. Juuri sen takia, että pidän Raamattua pahana ja ihmisiä, jotka siihen uskovat ihan vietävissä olevina.

Mä uskon siihen, että Raamatun on alun perin tarkoitus olla lakikirja, joka on vaan jyrkästi vanhentunut. Ei henkisen hyvinvoinnin perusta. Fundamentalistit käyttävät Raamattua ainoana sanana ja sitten ihmetellään, miksi homojen oikeuksia poljetaan ja naiset kuolevat epätoivoisiin salattuihin aborttiyrityksiin..

Kate (Ei varmistettu)

komppaan! ja itselläni sama mielipide myös koraanista yms. eli ei ainoastaan kristityistä, mieluummin kristitytkin. Tosin taas poikkeus kun tuttu meni naimisiin ihana muslimimiehen kanssa. Mutta siis näin pääpiirteissään. Tosiaan jos näitä kirjoja katsoo yleisen moraalitajun kannalta, on niissä kyllä aika moni juttu pielessä. Monet sit uskoo kaiken mitä raamatussa ja koraanissa on ja ne on aika epäoikeudenmukaisia jos niitä sanasta sanaan lukee...maailmakin vielä muuttunut siitä ajasta kun joku kyseiset kirjat kirjoittanut niin ihmiset on kokonaisuudessaan hieman paremmin perillä asioista, tietenkin poikkeaviakin yksilöitä on. Siis tarkoitan moraalin kannalta menty parempaan suuntaan.

Kate (Ei varmistettu)

just oli facemokissa johon siis kerätään kaikkia hassuja facebook päivityksiä ja myös hölmöjä sellaisia joku oli kirjoittanut tähän "tahdon" tasavertaiseen avioliittolakipäivitykseen facebookissa suunnilleen: "jos meidän maassa sanottaisiin "tahdon" niin R.I.P, saan olla ylpeä maastani"(siin oli kyllä kirjoitettu pakolaisuudestani mutta se ei nyt liity asiaan kun tyhmiä on suomessa ja ulkopuolella samallalailla). Sit joku suomalainen oli kirjoittanut että heidät(homot) tulisi "lopettaa" samalla tavalla kuin sairaat hevoset.
Sairasta! En enää kyseisellä sivulla käy, joskus ollut sentään kivoja juttuja mutta alko niin ottaan päähän tuntu et verenpaine nousee tuosta tyhmyydestä! :(

Anna (Ei varmistettu)

Perus. Ihmiset on sairaita :/

Anna (Ei varmistettu)

Niinpä :) Varsinkin jos miettii naisten asemaa näissä opuksissa.

Emmi (Ei varmistettu)

Merkki tietynlaisesta hölmöydestä on mielestäni kommenttisi Raamatun Jumalaan uskomisesta. Jos olet elämäsi aikana tavannut ns. kiihkouskovaisia niin se tuskin tarkoittaa että kaikki toivovat sinun päätyvän kadotukseen kun et jaa heidän kanssaan samaa ajatusmaailmaa. Tiedän ja uskon, että et varmasti tällä kommentilla mitään pahaa tarkoittanut, mutta omasta näkemyksestään riippumatta näistäkin asioista voisi ehkä puhua hieman kunnioittavampaan sävyyn. Eikö tietynlaista tasa-arvon puolesta liputtamista ole myös se, että saa vapaasti tunnustaa uskoaan mihin hyvänsä ilman että saa jonkunlaisen hölmön leiman otsaan? Toki kyseenalaisia ääri-ilmiöitä löytyy asiasta jos toisesta, mutta kahdesti kehoitan mietitään ennen kun kovin vahvasti lähtee yleistämään. Ja ei, en itse kuulu mihinkään uskontokuntaan, mutta uskoipa ihminen sitten Shivaan tai Allahiin niin ei se hänestä varmasti automaattisesti tyhmää tee. Niin kauan kuin se ei vahingoita muita tai ole kenellekään haitaksi, niin rauha vaan ja kaikkea hyvää. Niin myös sinulle :)

Anna (Ei varmistettu)

Toistan tän saman vastauksen useampaan kommenttiin :)

Mä en mielestäni missään sanonut, että uskominen on hölmöä. Mun mielestä on hölmöä uskoa kirjaimellisesti Raamatun versiota Jumalasta ja Jeesuksesta, kun siinä on faktuaalisia virheitä. Edelleenkin, usko on musta täysin ok. Jokainen saa uskoa mihin haluaa, mutta Raamatun versio, nimenomaan siis Raamatun versio Jeesuksesta ja Jumalasta, on niin hauliksi ammuttu faktojen puolesta, että onhan siihen uskominen aika hassua :) Vähän kuin yhä uskoisi maapallon olevan litteä.

En siis ota kantaa siihen, onko Jumala olemassa, mutta Raamatun tarina nyt ei vaan voi olla todellinen, joten siihen uskominen on musta hölmöä.

sandal (Ei varmistettu)

Miksi muuten kuulut kirkkoon?

Anna (Ei varmistettu)

Koska olen saanut lapsena niin paljon nuorisotoiminnasta, kun oon ollut Nutalla ja kokkikoulussa ja tanssitunneilla kirkon tiloissa :) Mun mielestä suuri osa kirkon jutuista on todella nurinkurisia, mutta olen saanut paljon irti kirkon toiminnasta nuorena, niin mielestäni mun kuuluu maksaa siitä vähän takaisinkin :)

ttaa (Ei varmistettu)

Äääh, tiedän jo nyt etten pakosti osaa tuoda tätä oikein esille, mut koitan kuitenkin.
Aattelen monista asioista niinku sieki, ja arvostan sun asennetta esimerkiks miks ilmastonmuutoksesta pitäis olla jotain mieltä. Mut miun korvaan (silmään) kävi, kun eka puhuit homoista ym niin "kauniisti" et ei sua haittaa toisten suuntautumiset. Kuitenkin seuraavaks julistit kaikki uskovaiset hölmöiksi? Tai siis sehän on vaan pieni osa, jotka on niitä tuputtajia.
Samaan kategoriaan kuuluis hölmöiks ne jotka uskoo muuhunki abstraktiin, kuten tunteisiin tai älyyn. Ei siinä oo mitään pahaa (et kyllä nii väittänykkään) tai hölmöä. Ja nyt tarkotan ihan vaan sitä että uskoo johonkin.

Joo plääh, ihan sama, toivottavasti tajusit tosta ees jotain, mitä yritin. Mut kannattaa miettii tota usko juttuu vähän eri kantilta. Eikä taaskaan sillä että koittasit ite uskoo johonki mihin et, vaan et miten muut sen kokee. Tai jotain sinne päin piti kirjottaa. :D

Anna (Ei varmistettu)

Toistan tän saman vastauksen useampaan kommenttiin :)

Mä en mielestäni missään sanonut, että uskominen on hölmöä. Mun mielestä on hölmöä uskoa kirjaimellisesti Raamatun versiota Jumalasta ja Jeesuksesta, kun siinä on faktuaalisia virheitä. Edelleenkin, usko on musta täysin ok. Jokainen saa uskoa mihin haluaa, mutta Raamatun versio, nimenomaan siis Raamatun versio Jeesuksesta ja Jumalasta, on niin hauliksi ammuttu faktojen puolesta, että onhan siihen uskominen aika hassua :) Vähän kuin yhä uskoisi maapallon olevan litteä.

En siis ota kantaa siihen, onko Jumala olemassa, mutta Raamatun tarina nyt ei vaan voi olla todellinen, joten siihen uskominen on musta hölmöä.

ttaa (Ei varmistettu)

Ok, tää vähän selventi, jotenkin alussa en ihan ymmärtänyt! Kiitos, toivottavasti ei menny hermot näihin vastatessa. :D

Anna (Ei varmistettu)

No ei mennyt, kun copypastesin saman vastauksen kaikille asiaa ihmetelleille :)

Hei!

Kiva kun tein tälläisen postauksen! :) Oot huippu bloggaaja ja sinun mielipiteitä on kiva lukea!
-Marjo

Anna (Ei varmistettu)

Kiva kuulla :)

Eeva (Ei varmistettu)

Siskosi ei voi olla Euroopan mestari salibandyssa, koska moiset kisat on järjestetty viimeksi ennen siskosi syntymää =) EFT on turnaus, ei mikään Euroopan mestaruus -skaba =)

Anna (Ei varmistettu)

Poteito potaato :)

Sia (Ei varmistettu)

Hmm... Mua jäi jotenkin vähän harmittamaan se kun sanoit yhdessä vastauksessasi, että
mielestäsi on tietynlaista hölmöyttä uskoa Raamatun Jumalaan. Miten perustelisit tämän näkökannan? Onko hölmöä uskoa johonkin, josta saa voimaa ja toivoa? Itse uskon jonkinlaisen Jumalan olemassaoloon kyllä, ja isovanhempani uskovat Jumalaan myös. Ehkä myös se, että isäni on menehtynyt minun ollessa teini-ikäinen, on saanut minut toiveikkaaksi siitä, että joku tuolla ylhäällä huolehtisi myös poismenneistä rakkaistamme.

Anna (Ei varmistettu)

Toistan tän saman vastauksen useampaan kommenttiin :)

Mä en mielestäni missään sanonut, että uskominen on hölmöä. Mun mielestä on hölmöä uskoa kirjaimellisesti Raamatun versiota Jumalasta ja Jeesuksesta, kun siinä on faktuaalisia virheitä. Edelleenkin, usko on musta täysin ok. Jokainen saa uskoa mihin haluaa, mutta Raamatun versio, nimenomaan siis Raamatun versio Jeesuksesta ja Jumalasta, on niin hauliksi ammuttu faktojen puolesta, että onhan siihen uskominen aika hassua :) Vähän kuin yhä uskoisi maapallon olevan litteä.

En siis ota kantaa siihen, onko Jumala olemassa, mutta Raamatun tarina nyt ei vaan voi olla todellinen, joten siihen uskominen on musta hölmöä.

I (Ei varmistettu)

Ihan mahtavaa! Mää en oo lukenu sun blogia moneen kuukauteen ku jotenkin jäi keväällä semmonen nuiva ja ehkä jopa kyllästynyt kuva susta. Nyt eksyin taas tänne ja oon nyt lukenu monta sivua postauksia ja huomaan et se sama vanha(sen) Anna kirjottelee! Kaikkea hyvää sulle ja poikaystävälle :)<3

Anna (Ei varmistettu)

Mahtava kuulla ja kiitoksia paljon :)

Sale (Ei varmistettu)

"In all honesty, mun mielestä se, että uskoo Raamatun Jumalaan on mun mielestä merkki tietynlaisesta hölmöydestä."

En olisi uskonut sinusta tällaista yksinkertaisuutta ja ahdasmielisyyttä. Saattaisin kirjoittaa tähän hyvin perusteellisen ja tieteellisen vasta-argumentin, mutta säästänpä meidän molempien aikaa ja menen nukkumaan.

Anna (Ei varmistettu)

Toistan tän saman vastauksen useampaan kommenttiin :)

Mä en mielestäni missään sanonut, että uskominen on hölmöä. Mun mielestä on hölmöä uskoa kirjaimellisesti Raamatun versiota Jumalasta ja Jeesuksesta, kun siinä on faktuaalisia virheitä. Edelleenkin, usko on musta täysin ok. Jokainen saa uskoa mihin haluaa, mutta Raamatun versio, nimenomaan siis Raamatun versio Jeesuksesta ja Jumalasta, on niin hauliksi ammuttu faktojen puolesta, että onhan siihen uskominen aika hassua :) Vähän kuin yhä uskoisi maapallon olevan litteä.

En siis ota kantaa siihen, onko Jumala olemassa, mutta Raamatun tarina nyt ei vaan voi olla todellinen, joten siihen uskominen on musta hölmöä.

Jokuvaan (Ei varmistettu)

Höh nyt tuli pahamieli tosta, että pidät Jumalaan uskovia hölmöinä :( oon tykänny tosi paljon sun blogista ja ihaillu sua, mutta nyt tuli pelkästään tthmä olo, että ai näinkö sä musta ajattelet...

Ja ei, en tuputa uskoani kenellekään, enkä edes puhu siitä muille.. Haluan vain sanoa, että vaikka et ymmärrä toisten uskoa, niin ei se heistä hölmöjä tee..

Anna (Ei varmistettu)

Toistan tän saman vastauksen useampaan kommenttiin :)

Mä en mielestäni missään sanonut, että uskominen on hölmöä. Mun mielestä on hölmöä uskoa kirjaimellisesti Raamatun versiota Jumalasta ja Jeesuksesta, kun siinä on faktuaalisia virheitä. Edelleenkin, usko on musta täysin ok. Jokainen saa uskoa mihin haluaa, mutta Raamatun versio, nimenomaan siis Raamatun versio Jeesuksesta ja Jumalasta, on niin hauliksi ammuttu faktojen puolesta, että onhan siihen uskominen aika hassua :) Vähän kuin yhä uskoisi maapallon olevan litteä.

En siis ota kantaa siihen, onko Jumala olemassa, mutta Raamatun tarina nyt ei vaan voi olla todellinen, joten siihen uskominen on musta hölmöä.

jokuvaan (Ei varmistettu)

Okei kiva, että vähän tarkennat mielipidettäsi. :) Itse olen muslimi (ihan täys suomalainen tosin) ja luultavasti pidät Koraaniin uskovia vielä hölmöimpinä, ehkä, en tiedä, eikä sinun tarvitse edes sanoa. Me muslimit uskomme kyllä samaan Jumalaan kuin kristinuskossa, mutta muun muassa samaiset syyt, joita sanoit kristinuskosta, saivat mut luopumaan kristinuskosta. Kristinuskossa ja Raamatussa on niin paljon epäselvyyksiä ja ristiriitaisuuksia, koska Raamattu on muuttunut jo pelkästään siksi, että se on käännetty alkuperäiskielestä muihin kieliin. En nyt ala erittelemään tai puolustelemaan, miksi valitsin islamin, koska se menisi ohi aiheen. Halusin vain lisätä tarkennuksesi jälkeen, että osittain olen samaa mieltä kanssasi. Mutta toisaalta tiedän, kuinka vaikea on 20 vuoden uskomisen jälkeen tajuta, että ehkä tää mun uskonto onkin väärä. Olihan se aika kauheeta. En ajattele, että olin hölmö - hölmö olisin ollut, jos en olisi asioita tutkittuani ja opiskeltuani tajunnut muuttua.

Joka tapauksessa uskon Jumalaan, joka on sama niin juutalaisuudessa, kristinuskossa kuin islamissakin.

Anna (Ei varmistettu)

Mun mielestä uskonto ei koskaan ole väärä. Tai se oma usko. Mutta niin paljon toivoisin, että ihmiset uskoisivat yksilöinä, keskustelisivat ja toki viettäisivät aikaa muiden uskovaisten kanssa. Mutta, että usko olisi henkilökohtainen, ei johonkin kirjaan pohjautuva. Kyllähän minäkin uskon karmaan ja kohtaloon, jotka on otteita tietyistä uskonnoista. En silti koe olevani uskovainen tai uskovani johonkin kirjallisuuteen näihin liittyen.

Jokuvaan (Ei varmistettu)

Niin, jos omasta näkökulmastani sanon, että mikään uskonto ei ole väärä, kumoan tavallaan oman uskoni tai vähintään epäilisin sitä. Siksi uskon juuri tähän uskontoon, koska uskon sen olevan oikea. En tiedä, miten lyhyemmin tuon sanoisi.

Mutta niin. Uskohan tulee jokaisella sydämestä, eikä ketään voi siihen pakottaa, ei edes itseään.

Uskonnot nyt aina perustuvat traditioon ja useimmiten se on nimenomaan kirjallista. Koska sillä tavalla se säilyy. Eihän Koraanikaan tullut taivaasta yhtenä kirjana täysissä kansissa vaan se tuli monen vuoden ajan näkynä profeetalle. Vasta, kun hän kuoli, ihniset päättivät koota suurat kirjaksi, jotta ne eivät unohdu. Raamattu taas on kokoilma tekstejä, joita on kirjoitettu eri aikakausina eri kielillä, minkä varmasti tiedät. Nämä kirjat, kuten muidenkin uskontojen pyhät teokset toimivat peruspilarina sille uskolle ja uskonnolle, joka kullakin ihmisellä on. Joku toinen voi uskoakin, että Jumala on, mutta oikeaa uskontoa ei ole tai ottaa sitä sun tätä uskoonsa muista uskonnoista, mutta minulle kuten miljoonille muille, se Pyhä teksti on erittäin tärkeä niin elämän ohjeena kuin merkkinä siitä Jumalasta/jumalista, johon/joihin uskomme. :)

Tulipas taas selitystä!

Jokuvaan (Ei varmistettu) http://deleted

Haluan vielä tarkentaa, että samoilla linjoilla olen kanssasi, että vaikka pyhää tekstiä omana ohjenuoranaan pitää, ei silti muita saa tuomita ja kohdella väärin vaikka he eivät kyseisen kirjan mukaan eläisikään. Jokaisen tulisi keskittyä omaan uskoonsa ja omiin virheisiinsä. Vaikka en Raamatun sanaan enää kokonaan uskolaan (koska ei voi tietää, mikä on totta ja mikä ei) niin elämässä pätee hyvin Jeesuksen lause "miten voit nähdä roskan veljesi silmässä, kun omassa silmässäsi on hirsi". Niin kristinuskossa ja islamissa pätee myös se, että niin kuin sinä tuomitset muut, tullaan sinut tuomitsemaan. Eli jokasen tulee keskittyä omaan elämäänsä ja olla hyvä muille ja itseleen. Jokaiseen ihmiseen tulee suhtautua ystävällisesti huolimatta siitä, miten he elämänsä elävät. :)

Anna (Ei varmistettu)

Just nimenomaan tämä! Sieltä voi ammentaa uskoa ja toivoa, mutta ei sitä voi kirjaimellisena pitää, tai uskoa sen näkemystä asioista niinään, koska se nyt vaan olisi hölmöä :D

Kat (Ei varmistettu)

mua jotenkin pelottaa tuo koraani kun olen joitain otteita lukiessa ollut kaikenlaisia suoranaisia tekstejä jotka hyväksyvät naisen alisteisen aseman yms kaikkea. Toivottavasti on olemassa joku erilainen hyväntahtoinen koraani, nuo viitteet oli ainakin siitä alkuperäisestä. Joskus oli uutisissa tästä, että koraania fundamentalisistisesti lukevat ajattelevat että lapsiavioliitot ja tässä hyväksikäyttö yms on ok, kun allah vai oliko se muhammed meni naimisiin lapsen kanssa ja otteita on että on ok tehdä niin, jokunen aika sittenhän oli uutisissa että joku 8 v lapsi oli kuollutkin "hääyönään". Alkuperäisessä koraanissa oli uutisten mukaan tämä hyväksytty asia. Mutta jospa noi on sitten niitä ääriuskovia, itse olen kokenut sen vähäisen mitä koraanista olen lukenut, pelottavana. Samoin kyllä raamatusta, mutta en yhtä paljon. Joka tapauksessa minusta saa uskoa mihin haluaa, kunhan tosiaan ei ketään siinä samassa satuta. Varmasti on paljon normaalejakin uskovaisia kuten juuri eräs muslimimies jonka sukulaiseni kanssa meni naimisiin ja hänellä oli ihan länsimainen moraalikäsitys. Moraali voi jonkin verran vaihdella mutta kyllä on yhtenäinenkin oikea moraali, esim. juuri se että muita ei saa satuttaa omilla teoillaan, se pitäisi mielestäni olla muuallakin kuin länsimaissa. Kaikkialla pitäisi olla edes jonkinlainen perusmoraali, joka ei saisi vaihdella kulttuurin mukaan. Jokin asia, esim. murha ei ole oikein missään tai mitenkäänpäin katsottuna vaikka se jossain maassa olisikin laillista. No nyt meni yli aiheen.

Anna (Ei varmistettu)

Koraanin, niin kuin Raamatunkin, tulkinnassa on niin paljon eroja. Sen voi tulkita fundamentalistisesti tai kuvainnollisesti aikaansa sopivana. Ja sitä mä myös tietyllä tapaa ajoin takaa, että jos Raamattua lukee 100 % oikeana, on se musta hölmöä, kun se on jo ristiriidassa lakien kanssa. Kaiken muun lisäksi.

never (Ei varmistettu)

voi ei, oon tosi pettynyt tohon mitä sanoit niistä jotka uskoo raamatun jumalaan. tajuatko, kuinkka loukkaavalta toi voi tuntua? raamattua voi tulkita monin eri tavoin ja siihen jumalaan voi uskoa monella eri tapaa. ja raamattu ja esim koraani ovat hyvin samantyyppisiä. melkein sama kun sanoisit pitäväsi tyhmänä niitä, jotka uskovat koraanin jumalaan. näitä ihmisiä on miljoonia ja koraania voi tulkita monella tapaa myöskin. tajuatko, miten loukkaavalta ja rasistiselta se kuulostaa? en voi käsittää, että todella olet tuota mieltä ja vielä näet tarpeeliseksi sanoa sen ääneen blogissa. olen pettynyt :(

Anna (Ei varmistettu)

Toistan tän saman vastauksen useampaan kommenttiin :)

Mä en mielestäni missään sanonut, että uskominen on hölmöä. Mun mielestä on hölmöä uskoa kirjaimellisesti Raamatun versiota Jumalasta ja Jeesuksesta, kun siinä on faktuaalisia virheitä. Edelleenkin, usko on musta täysin ok. Jokainen saa uskoa mihin haluaa, mutta Raamatun versio, nimenomaan siis Raamatun versio Jeesuksesta ja Jumalasta, on niin hauliksi ammuttu faktojen puolesta, että onhan siihen uskominen aika hassua :) Vähän kuin yhä uskoisi maapallon olevan litteä.

En siis ota kantaa siihen, onko Jumala olemassa, mutta Raamatun tarina nyt ei vaan voi olla todellinen, joten siihen uskominen on musta hölmöä.

never (Ei varmistettu)

niin siis jotenkin se, mihin ihminen uskoo, määrittelee tyhmyyden.?

Anna (Ei varmistettu)

Toistan tän saman vastauksen useampaan kommenttiin :)

Mä en mielestäni missään sanonut, että uskominen on hölmöä. Mun mielestä on hölmöä uskoa kirjaimellisesti Raamatun versiota Jumalasta ja Jeesuksesta, kun siinä on faktuaalisia virheitä. Edelleenkin, usko on musta täysin ok. Jokainen saa uskoa mihin haluaa, mutta Raamatun versio, nimenomaan siis Raamatun versio Jeesuksesta ja Jumalasta, on niin hauliksi ammuttu faktojen puolesta, että onhan siihen uskominen aika hassua :) Vähän kuin yhä uskoisi maapallon olevan litteä.

En siis ota kantaa siihen, onko Jumala olemassa, mutta Raamatun tarina nyt ei vaan voi olla todellinen, joten siihen uskominen on musta hölmöä.

Maijuuu (Ei varmistettu)

"In all honesty, mun mielestä se, että uskoo Raamatun Jumalaan on mun mielestä merkki tietynlaisesta hölmöydestä."

Nyt oli ihan pakko kommentoida, kun niin särähti korvaan. Olen ihan samaa mieltä siitä, että sulla on blogissasi lupa kirjoittaa ihan mitä haluat, mutta ajattelen myös, että ihan samalla tavalla puuttuisin myös esimerkiksi jonkun kirjoittamiin rasistisiin ajatuksiin. Olen pahoillani, jos koet kommenttini jollain tavalla negatiiviseksi, tarkoitus on vaan herättää keskustelua!

Mun mielestä ei ole ihan fiksua leimata jotain ihmisryhmää hölmöiksi vakaumuksen perusteella. Tämä kertoo jotain myös kulttuurista ja yhteiskunnasta, jossa elämme. Suvaitaan kaikkea paitsi kristittyjä. En usko että sanoisit tällä tavalla esimerkiksi muslimeista tai budhalaisista? Mä olen kristitty, eikä se mun mielestä (täähän on tietty aivan subjektiivinen näkemys) tee musta yhtään sen hölmömpää kuin kenestä muustakaan. Samalla prosentilla hölmöjä ihmisiä on kristityissä kuin ei kristityissä. Mäkin vähän saatan hymyillä sun harry potterista lainatuille ajatuksille kuolemanjälkeisestä elämästä, mutta hei en silti ikinä sen perusteella sanoisi että oot idiootti.

Oon miettinyt, että mistä tällainen vihamielisyys ja halveksunta oikein juontaa juurensa, mutta en ole vielä keksinyt. Ehkä kyse on tietyllä tavaa tietämättömyydestä ja siitä että mediassa pääsee aina läpi jonkun ääriporukan mielipiteet, jotka sitten yhdistetään kaikkiin uskovaisiin?

Anna (Ei varmistettu)

Toistan tän saman vastauksen useampaan kommenttiin :)

Mä en mielestäni missään sanonut, että uskominen on hölmöä. Mun mielestä on hölmöä uskoa kirjaimellisesti Raamatun versiota Jumalasta ja Jeesuksesta, kun siinä on faktuaalisia virheitä. Edelleenkin, usko on musta täysin ok. Jokainen saa uskoa mihin haluaa, mutta Raamatun versio, nimenomaan siis Raamatun versio Jeesuksesta ja Jumalasta, on niin hauliksi ammuttu faktojen puolesta, että onhan siihen uskominen aika hassua :) Vähän kuin yhä uskoisi maapallon olevan litteä.

En siis ota kantaa siihen, onko Jumala olemassa, mutta Raamatun tarina nyt ei vaan voi olla todellinen, joten siihen uskominen on musta hölmöä.

Ei näin (Ei varmistettu)

Jos uskovainen arvostelee sitä, joka ei usko "voi painua sinne minne aurinko ei paista", mutta ei uskovaisen ihmisen on ihan ok arvostella uskovaa "merkki tietynlaisesta hölmöydestä". Mun mielestä tässä on jonkinasteinen ristiriita.

Anna (Ei varmistettu)

Mä en mielestäni sanonut, että uskominen on hölmöä. Mun mielestä on hölmöä uskoa kirjaimellisesti Raamatun versiota Jumalasta ja Jeesuksesta, kun siinä on faktuaalisia virheitä. Edelleenkin, usko on musta täysin ok. Jokainen saa uskoa mihin haluaa, mutta Raamatun versio, nimenomaan siis Raamatun versio Jeesuksesta ja Jumalasta, on niin hauliksi ammuttu faktojen puolesta, että onhan siihen uskominen aika hassua :) Vähän kuin yhä uskoisi maapallon olevan litteä.

En siis ota kantaa siihen, onko Jumala olemassa, mutta Raamatun tarina nyt ei vaan voi olla todellinen, joten siihen uskominen on musta hölmöä.

Double standards much? (Ei varmistettu)

Heh, oispa kiva tietää mitä ne "faktuaaliset virheet" siellä raamatussa mielestäsi ovat :) ootkohan ees lukenut koko opusta? Itse en ole mutta välillä ihmettelen sun tapaa julistaa jotkut asiat tyhmiksi, joista et luultavasti kovin paljoa kuitenkaan tiedä, ja jos ei se, niin mielestäni se on todella hölmöä ja typerää ja ahdasmielistä että kategorisoi koko uskovan porukan hölmöiksi?? Itse olen sitä mieltä että on vähän hölmöä luokitella ketään sinulle tuntematonta ihmistä/ryhmää hölmöksi ja samaan aikaan valittaa kuinka ihmiset vetävät sinusta johtopäätöksiä blogisi perusteella tuntematta sinua. Sama asia, jos tajuat? Summa summarum, mitä jos vaan ihan suosiolla jättäisit muiden ihmisten luokittelun ja antaisit heidän olla sellaisia kuin ovat uskoineen päivineen, ehkä muutkin sitten jättävät sinut rauhaan ja antavat sinun olla sellainen kuin olet. What goes around comes around. Peace.

Anna (Ei varmistettu)

Itse asiassa olen. Asia on mulle todella tärkeä, koska mun mielestä on kamalaa mitä pahuuksia on perusteltu Raamatun sanalla. Ollut jo pitkään, mä luin Raamatun teini-ikäisenä jo. Mutta niin, Aatamin 930 vuotta kestänyt elämä, meren jakaminen kahtia ja se, että aurinko paistaa vuorokauden. Faktuaalisesti mahdottomia asioita. Edelleenkin mun mielestä voi uskoa Jumalaan ja Jeesukseen ja hyvään ja pahaan, mutta onhan se vähän hölmöä hei uskoa veden valuttamiseen kivestä :D

never (Ei varmistettu)

ymmärrän mielipiteesi. mutta tekstissä et puhunut mitään vettä valuvista kivistä vaan "raamatun jumalasta", johon uskomista pidät hölmönä. eivät kaikki,jotka uskovat raamatun jumalaan, usko tarinaan vettä valuvista kivistä.samantyyppisiä "satukirjoja", joissa osa on faktisesti mahdotonta, on lähes jokaisessa maailmanuskonnossa. siispä niputat reippaasti yli puolet maailman väestöstä hölmöksi. tämän käsityksen tekstistäsi saa, vaikka nyt kerrot toista. (ja ei, en halua tätä mitenkään pahalla. pidän blogistasi ja sen sisällöstä paljon ja olen saanut paljon inspiraatiota. :)mutta tuo vaan särähti niin pahasti korvaan.)

Anna (Ei varmistettu)

Joo, ilmaisin itseni huonosti, en väitä siinä yhtään vastaan. Jos näin moni ymmärtää väärin, on kirjoittajassa vika :) Mutta tosiaan, tarkoitan, että musta on ok uskoa Jumalaan, omilla ehdoilla, kuin uskoa Raamattuun ja sen "saneluun" ja varsinkin käyttää näitä sitten esim. naispappeuden tai homojen tuomitsemisessa.

KatE (Ei varmistettu)

Olen samaa mieltä kanssasi raamatusta. Se on ihmisten yli 2000 vuotta sitten kirjoittama kirja, jota on sen jälkeen muokattu useaan eri otteeseen: joitain osia on otettu kokonaan pois, joitain lisätty, kirjaa on käännetty muille kielille, joillekin ajan mittaan jopa useamman kerran, vastaamaan modernia kieltä tai yhteiskunnan kuvaa. Raamattua on tulkittu kautta aikojen valtaapitävien toimesta, usein sen mukaan millainen tulkinta palvelee vallan pysymistä kullakin valtaapitävällä, useimmiten papistolla mutta moderneina aikoina myös poliitikoilla...

Jo näistä syistä en voi itse uskoa raamattuun, siis vaikka nuo Anna sinun mainitsemat tieteelliset yksityiskohdat otettaisiinkin pelkästään tulkittavina tarinoina eikä suoraan sellaisenaan. Raamattu on mielenkiintoinen, ja siellä on myös paljon hyvää kuten käskyt olla varastamatta, tappamatta, tekemättä huorin, mutta jumalan sanaa en voi uskoa raamatun olevan.

:)

Anna (Ei varmistettu)

Tätä mä ehkä tarkoitin maailman huonoiten ilmaistuna. Sitä, että Jumalaan voi uskoa, mutta jos uskoo siihen, että Raamattu on Jumalalle kirjoitettu tai Jumalan teoista oikeasti kirjoitettu, niin on se vähän hölmöä, kun on tieteellistä todistusaineistoa Raamatusta, joka sotii sitä oletusta vastaan :)

Pages

Kommentoi