Q&A – Mielipiteet, perhe ja ihmissuhteet

Hola! Lauantai-illan ratoksi olisi tarjolla toinen osa Q&A:sta; tällä kertaa mielipiteitä, perhe- ja ihmissuhdejuttuja 🙂 

Picasa Exports13Uskotko, että kaikki ihmiset on pohjimmiltaan hyviä?
En. Valitettavasti mun mielestä maailmaan syntyy / lapsista kasvatetaan sikäli kieroutuneita ihmisiä, että en mä näe, että jonkun Charles Mansonin taustalla on jotain pohjimmiltaan hyvää.

Sellainen kysymys tuli mieleen että onko olemassa jotain asiaa minkä suhteen olet pyörtänyt pääsi aivan täysin? En siis tarkoita esimerkiksi mustia kenkiä ja paljaita sääriä, maksihameita ja kullan ja hopean yhdistämistä, vaan isompia periaatteellisia juttuja? Onko siis tullut vastaan sellaisia ”minä en koskaan”-asioita, joiden suhteen olet syystä tai toisesta muuttanut mieltäsi ja jos on, niin haluaisitko kertoa missä asiassa olet muuttanut mielesi ja mikä sai pääsi kääntymään?
Siis vaikka kuinka monen asian 😀 Esimerkiksi piilokiiloja lenkkareissa ja vaikka mitä. Mutta isompia periaatteellisia juttuja, hmm? Tarkoitatko muotia vai elämää yleisesti? Muodin suhteen nyt ei tule mieleen mitään isoja periaatteellisia juttuja. Tai no ennen käytin angoraa, nyt en sitä enää ostaisi. Mutta hmmm. elämässä. Oon varmasti tosi monta päätöstä pyörtänyt, mutta en nyt äkkiseltään keksi mitään kovin suuria esimerkkejä.

Vaikutat hyvin kiireiseltä ja sinun on varmasti priorisoitava asioitasi paljon. Haluaisin pyytää sinulta vinkkejä minulle heikkoon kykyyn eli ajanhallintaan ja aikataulutukseen. Kuinka paljon aikaa sinulla kuluu asioiden suunnitteluun ja miten käytännössä toteutat aikataulutuksen?
Tästä kysellään jonkun verran, niin voisin yrittää tehdä aiheesta ihan postauksen 🙂

Millaisena näkisit elämäsi, jos olisit jäänyt aikoinaan Helsinkiin etkä lähtenyt Australiaan? Ja ehkä vielä samaan ihmissuhteeseenkin?
Kamalalle 😀 Mulle se vuosi oli tosi tärkeä, koska mä tavallaan löysin itseni sinä vuonna. Kuka olin, mitä halusin ja mitä tulevaisuudelta odotin. Ja onneksi lähdin; sekä suhteesta että maasta. En halua ajatella oikeastaan millaista se olisi. En koe mitään positiivisia ajatuksia siitä mahdollisuudesta.

Itsellä on pyörinyt mielessä semmonen kysymys että miten sinulla riittää niin paljon virtaa vuodesta toiseen!? Löysin aikanaan blogiisi kun teit Valtterin kanssa videopostauksen oikeaoppisesta korkkareilla kävelystä, eli öö.. pienehkö tovi sitten 😀 Se mikä ei ole muuttunut on, että jaksat aina vaan suhata menemään duracell-pupun lailla ja takoa montaa rautaa tulessa yhtä aikaa. Mistä kaikki energia? Paljasta salaisuutesi, heti!
Hahaha, mä sanoisin, että ihan vaan uteliaisuus ja elämänilo, niillä mä tätä mun arkea pyöritän. Mä olen niin tiedonjanoinen ihminen, että uudet kokemukset kiinnostaa. Samalla mä oon jotenkin niin riemuidiootti kaikesta, mitä tapahtuu ympärillä ja elämässä, että siitä tulee virtaa. Salaisuuteni on siis se, miten asennoituu joka päivään 🙂 Ne on kaikki pieniä seikkailuja 🙂


Mitä mieltä olet transihmisistä esim. mies joka on nainen ja leikkauttaa itsensä naisen vartaloon ja kokee itsensä naiseksi? Ajatteletko heistä samanlain kuin esim. homoista yms. että kaikki saa olla mitä haluaa. (itse ajattelen mutta sun mielipide kiinnostaa)

Eipä liity mun elämään millään lailla ja kukin saa tehdä omalle kropalleen ihan mitä lystää, niin kauan kun ei satuta muita. Jos joku haluaa vaihtaa sukupuoltaan, ei kukaan muu ole oikea siihen sanomaan, että ei saa. Mulle sinänsä yhdentekevä aihe, tai jotenkin itsestäänselvää, että jokainen saa tehdä mitä haluaa 🙂


Mitä mieltä olet bi/homoseksuaaleista?
Mitäpä mieltä heistä pitäisi olla? Samaa mieltä ku heteroistakin.

Picasa Exports14

Muistan kun joku aika sitten kuvailit monenlaisia oireitasi – nukkumisongelmat, jatkuva väsymys ja niin edelleen. Olen itse ollut samassa ”tilassa” jo puolisen vuotta enkä keksi mistä tämä johtuu. Kirjoitit silloin aiemmin että epäilet uniapneaa ja nyt mietin, onko minullakin kyseinen ongelma. Saitko olotilaasi selvityksen? Toivottavasti auttaisit kokemuksillasi, koska olen itseni ja tämän kauhean oloni kanssa ihan solmussa.
Mä en oo vieläkään ollut siellä uniapnea-testeissä, kun en oo ollut Suomessa. Mutta alotin luontaistuotekuurin, ja se on tuntunut auttavan. Yltiöpäistä väsymystä nyt ei oo ollut, tosin oon myös pyrkiny nukkumaan kyljelläni ja mahdollisimman rutinoidusti 🙂


Mikä on parasta just nyt?
Aika pitkälti kaikki 🙂 Poikaystävä ja meidän tuleva viikonloppumatka, koulu on kivaa, kämppiselämä on kivaa, ystävät on ihania, Chanelin Boy on upea, mulla on ihania suunnitelmia seuraavalle kuukaudelle aina häissä seremoniamestarina toimimisesta joulusuunnitelmiin. Emmä tiedä, nyt on kaikki parasta 🙂

Muistan ku mainitsit siitä Tahdon-kampanjasta että tuet sitä mutta sillon kampanja oli saanut jo tarpeeksi ääniä joten et nähnyt tarpeelliseksi puhua siitä.
En tiedä oletko seurannut kampanjan kulkua mutta minulla on vähän epävarma fiilis sen puolesta ja tuntuu ettei siitä puhuta tarpeeksi. Tai ehkä vaan koska tässä on mun ihmisoikeudet kyseessä niin sen huomaa. Siis kysymykseni on että ootko ajatellut postausta tästä aiheesta (kampanja tai lgbtq+ oikeudet muutenkin) vai pysytteletkö poissa?
No oon mä aina välillä ajatellut aiheesta kirjoittavani, mutta se aihe vaan suututtaa mua ja musta siinä ei ole mitään puhuttavaa. Sen takia, että se on vähän sama kun puhuisi siitä, saako ihminen hengittää. Kyse on jumalauta perusoikeuksista, joissa ei ole mitään puhumista eikä kellään pitäisi olla mitään vastaansanomista ja silti jotenkin me eletään niin jumalauta junttilassa, että tätä asiaa ei voida hoitaa järjestykseen. Nousee savu korvista pelkästä ajatuksestakin. En tajua, miten tätä asiaa ei saada Suomessa oikaistua, koska nyt se on ihan päin vittua.


Mitä mieltä oot näistä Suomen jokavuotisista uutisista julkkiksien verotiedoista?
Täysin typerä idioottimainen asia, jolle ei ole mitään perustelua. Alakohtainen palkkalistaus on ihan ok, ja sitä kautta verolistaus, mutta henkilökohtainen on musta yksityisyyden rikkovaa.

Paras ja pahin elämäsi vuosi? Miksi?
Hmmm, no paras on ollut tietyllä tapaa 2010. Paljon hyviä asioita tapahtui, tein suuria päätöksiä elämän suhteen ja löysin itseäni ja sitä kuka haluan olla, ihan eri tavalla. Pahin tietyllä tapaa ollut tämä kyllä. Ollut niin paljon erilaisia vaikeuksia, mm. terveyden suhteen, että ei tää paljoa plussan puolelle kyllä jää. Tosin, myös paljon upeita asioita tapahtunut tänäkin vuonna 🙂

Mainitse pari asiaa, jotka olet oppinut kantapään kautta.
Hmmmm. Rakkaus ei tule pakottamalla tai yrittämällä, umpimielisten ihmisten mielipidettä ei pysty muuttamaan, vaikka mitä tekisi ja älä mene palkkapäivänä pyörimään kaupoille.

Mitä ihmisryhmiä et ymmärrä? Lähinnä käyttäytymiseltään.
Tyhmiä, jotka kuvittelevat tietävänsä kaikkensa. Himouskovaisia, jotka yrittävät käännyttää muitakin. Homovastaisia ja rasisteja, jotka kokevat suurta ylemmyydentunnetta, voidessaan kuvitella olevansa parempia kuin muut.

Mitä ajattelet uskovaisista?:D uskonnosta riippumatta!
Jos pitävät sen itsellään, ei kiinnosta mua mihinäkän suuntaan. Jos yrittävät tuputtaa sitä mulle tai käännyttää mua tai arvostella niitä, jotka eivät usko, niin voivat painua mielestäni sinne, minne aurinko ei paista. In all honesty, mun mielestä se, että uskoo Raamatun Jumalaan on mun mielestä merkki tietynlaisesta hölmöydestä.


Kuinka koet Australiassa vietetyn vuoden muuttaneen sinua?
Tosi monella tapaa. Siellä tuli iso määrä itsevarmuutta, koska onnistui tekemään isoja asioita ja päätöksiä, löyty elämän suunta, ymmärsin itseni arvon itselleni ja sen, että toimimattomuuteen parisuhteeseen ei pidä jäädä vaan elämältä pitää pyytää enemmän. Pääsin myös jotenkin irtaantumaan suomalaisesta ajatusmallista ja löytämään sen tiedon, että on ok olla oma itsensä, eikä muiden halujen mukainen.


Oletko onnellinen?
Itse asiassa kyllä 🙂

Mitä mieltä olet ilmastonmuutoksesta?
Mä en oikein koskaan ymmärrä tätä kysymystä. Miten siitä voi olla jotain mieltä? 😀

Picasa Exports16

Eikös sulla ole toinenkin pikkusisko? Miksi hän on niin vähän esillä blogissasi Jannaan verrattuna? Tuntuu että teette kauheesti kaikkee yhdessä Jannan kanssa mutta tämä kolmas tyttö jää sivuun.
On joo. Musta on jotenkin hauskaa, kun lukijat on usein niin “huolissaan” Ellusta 😀 Ei me sitä mitenkään syrjitä. Ellu pelaa kahdessa joukkueessa salibandya ja lisäksi siihen on kaiken maailman allstarsit ja nuorten maajoukkuee, leiritykset,Märskyn valmennukset, turnaukset ja mitkä ikinä. Ei sitä himassa juuri näy. Ellu taitaa olla neljänä iltana viikossa harrastuksissa ja samaten kaikki viikonloput. Ei siinä ihan hirveesti jää aikaa. Jannan harrastukset taas on niin paljon vähemmän aikaavieviä, että se ehtii tehdä paljon muutakin. Oon superylpeä siskostani (, joka on muuten Euroopan mestari, go Suomi!!), mutta valitettavasti Ellun yritys tulla Lontooseen käymään on esim. torppaantunut jo yli vuoden sillä, että ei voi suunnitella mitään viikonloppujuttuja kun aina on leirejä tai mahdollisuus, että on tärkeä peli. Ei siinä ole mitään sen kummempaa taustalla ku se, että toinen vetää lukiota ja samalla oman ikäistensä tasolla huippu-urheilija. Meille vaan kannetaan himaan mitaleja ja pokaaleja ja me muut saadaan tuntea ylpeyttä ja tarvetta edes joskus mennä lenkille kun sitä välilä näkee jossain juoksutrikoissa himassa 😀

Onko sun nykyinen poikaystävä Suomesta? 🙂
On.

Kiinnostaisi hirmuisesti tietää jotakin poikaystävästäsi. Kuka hän on, mitä tekee ja miten ja milloin olette tavanneet? Vaikutat todella onnelliselta 🙂
– Mä voisin kertoa siitä varmaan kirjan verran, mutta haluan antaa hänelle oikeuden pysyä jotakuinkin tuntemattomana 🙂 Hän on ihana kultainen poika, joka tekee mun päivistä paljon iloisempia 🙂 Tavattiin tänä vuonna Suomessa, ystävien kautta 🙂 Ja kiitos, olen oikein onnellinen 🙂

Minkä maalainen poikaystäväsi on? Tiiän, että tää on vähän siinä rajoilla että onko liian henk.koht. vai ei, kun olet sanonut pitäväsi miesasiat pois blogista. Mutta kun oot nyt hänen olemassaolonsa ”paljastanut” niin heitänpä tähän tällaisen 🙂
Suomalainen 🙂

Miten tapasitte poikaystäväsi kanssa ja oliko ns. rakkautta ensi silmäyksellä?
Mä kerron näistä seurusteluasioista ihan omalla tahdillani sitten joskus jos siltä tuntuu. Tällä hetkellä haluan pitää hänet ihan vain omanani 🙂 Olin kyllä kovin myyty hänelle heti ensimmäisellä tapaamiskerralla. Alkuun hän oli musta todella komea, ja sittemmin myös aivan ihana persoona 🙂

Millaisia luonteenpiirteitä arvostat ystävissä? Entä parisuhteessa?
Aika samoja itse asiassa. Ensimmäisenä on lojaalius ja lämpö. En kestä kylmäkiskoisia ystäviä ja vaikka riitelen mieluummin jonkun kanssa väitellen tulisesti jostain, kun oon sellasen “ihan sama, ei kiinnosta” -tyypin kanssa. Luotettavuus, turvallisuus, rehellisyys ja hellyys on tärkeitä molemmissa. Mulle on tärkeää ystävyyssuhteessa tietää, että joku “cheers for me”, toivoo mulle hyvää eikä epäonnistumista pönkittääkseen omaa elämäänsä. Parisuhteessa mulle on tärkeetä se, että mun poikaystävä on MUN mielestä järisyttävän komea ja fyysisesti viehättävä ja samaan aikaan sen pitää olla mulle paras ystävä, johon voin luottaa ja jonka kanssa voin tehdä kaikkea seinäkiipeilystä matkailuun ja bailaamisesta kotoisiin leffailtoihin. Tärkeintä parisuhteessa on mulle turva; joka syntyy siitä, että luottaa toiseen, omiin tunteisiin häntä kohtaan ja jotenkin on luonnostaan turvallinen olo hänen tunteistaan mua kohtaan. Kauhean vaikea selittää.

Mikä on mielestäsi sun paras/huonoin piirre?
Paras on ehkä mun tietynlainen toiminnallisuus ja ehdoton uskollisuus/lojaalius. Mä voin repiä palasiks kenet tahansa mun ystävien puolesta ja yleensä mulla on hyvin nopeasti suunnitelma siihen valmiina 😀 Oon sellanen tiikeriemo, jolla on valmis sotasuunnitelma 😀 Kuulostaapa kauhealta. Mutta siis ystävien ja läheisten puolesta ajateltuna varmaan mun paras puoli on se, että mun puoleen on helppo kääntyä, jos tarvii apua, ja mä yleensä keksin keinon selviytyä. Oman elämän kannalta paras piirre on se, että mä en jää tuleen makaamaan. Koskaan. Aina on keino selviytyä eteenpäin ja aina on jotain parempaa tiedossa.

Huonoin on mun malttamattomuus. Mä oon ihan järjettömän malttamaton ihminen, ja innostun ihan sairaan helposti asioista.

Minkä ikäsiä sun siskot on? Kuinka hyvin tuutte toimeen keskenänne / millaset välit sulla on sun siskoihin?
Mun siskot on 16 ja 18. Tullaan oikein hyvin toimeen ja tekstaillaan yleensä päivittäin kun en oo Suomessa. Mun systerit on supercool 🙂

Minkä maalasia sun vanhemmat on? Sun äidinkieli?
Äiti on liettualaissuomalainen, isä on uzbekistaninvenäläinen. Äidinkieliä on suomi ja venäjä 🙂

Collages

Haluatko saada joskus lapsia? Jos kyllä, niin kuinka monta ja mikä olisi mielestäsi hyvä ikä saada? Olisiko sukupuolella väliä?
– Tää on sellanen kysymys, joka on mulle hirveen vaikee. En oo koskaan kärsinyt vauvakuumeesta. Mä en halua lasta per se. Tai mulla ei ole koskaan ollut sellaista palavaa tarvetta saada omaa lastani. Mä voisin kuvitella, että jos joskus haluaisin vauvan, se johtuisi siitä, että haluaisin mun miehen lapsen. Mä en oo ikinä nähnyt itselläni ajatuksissa tyttöjä, mä oon aina kuvitellut, että mä saan poikalapsia. Ja mä haluaisin ehdottomasti poikia. Jos mä lähtisin perustamaan perhettä, niin mielellään ensimmäinen lapsi olisi kiva vaikka n. 30-vuotiaana. Jos saisi valita, kaksi poikaa parin vuoden ikäerolla ja jos vielä sen jälkeen asia kiinnostaa, nuorin saisi olla tyttö, jolla olisi kaksi isoveljeä sitten. En usko, että murtuisin täysin, jos mulla ei omia lapsia olisi, musta adoptio on mahtava ajatus. Voisin myös kuvitella, että mulla olisi yksi biologinen ja yksi adoptoitu lapsi. En tiedä. Nää on kaikki vielä tällä hetkellä asioita, joita en hirveästi mieti.

Kun kesällä kirjoitit rakkaudesta niin että sun tapa rakastaa on että jokaista onnen hetkeä vastaa ne tuskaiset hetket jotka tekee siitä rakkaudesta rakkauden arvoisen, se oli tosi vaikuttava teksti ja herätti mussa paljon ajatuksia. Jos nyt seurustelet, onko sun ajatustapa muuttunut ja jos on niin miten?
Musta tuntuu, että moni ymmärsi sen tekstin vähän väärin. Mikä puhuu sen puolesta, ettei ollut kovin selkeästi kirjoitettu 😀 Tarkoitin ehkä ennen kaikkea sitä, että sellainen rakkaudentunne, johon ei sekoitu samalla kipua (pelkoa, huolta, mitäikinä), ei ole musta aitoa rakkautta. Rakkauteen kuuluu mun mielestä tietyllä tapaa pelko sen menetyksestä tai esimerkiksi ikävä, kun toista ei näe. Ne negatiiviset tunteet, jotka täydentää sen positiivisen huuman. Ei se kai ole muuttunut mitenkään siitä 🙂

Kuka keksi Jedille nimen?
Minä. Pohdittiin siskojen kanssa pitkään Lilon, Dinon ja Jedin väliltä. Lilo oli meistä tosi kiva, mutta meidän isällä on L-vika. Koiranpentu oli tavallaan yllätys vanhemmillemme, niin he eivät päässee nimiprosessiin vaikuttamaan 🙂 Lilo kun hylättiin, Jedi jäi voittajaksi.

Puhutteko kotikotona venäjää? Onko venäjän kieli edelleen hallussa?
Puhutaan venäjäsuomea. Sellasta sekotusta. On hallussa, mutta huonompana kuin haluaisin :/


Onko suku sinulle tärkeä, siis perheen lisäksi (vietätkö paljon aikaa sukulaistesi kanssa/ oletko yhteyksissä)?
Meillä ei oo kovin valtava suku, mulla on 7 serkkua, eno, setä, kaksi tätiä ja yksi ainoa isovanhempi enää elossa. Parilla serkulla on toki perhe, mutta aika pieni suku ollaan. Mun isän puolelta mulla on vaan setä ja mummi, kaikki muut äidin puolelta, ja tämän meidän pienen suvun voimin kyllä nähdään tosi usein ja juhlitaan paljon merkkipäiviä ja muita.


Jos saisit lapsia jonain päivänä, tietäisitkö jo minkä nimiseksi haluaisit ne? (ei tarvitse välttämättä kertoa)
Tiedän. Täytyy sitten vaan käännyttää mieskin haluamaan samoja nimiä 😀 En aio nimiä paljastaa kuitenkaan, en halua niitä tietoon kellekään 🙂

Tutustutko helposti uusiin ihmisiin ja tuutko hyvin toimeen erilaisten ihmisten kanssa?
Tuun hyvin toimeen ja tutustunki helposti, en vaan päästä sellaisesta 5 min kohtaamisesta pidemmälle hirveen usein. Mä oon aika varautunut, enkä sinänsä etsi mitenkään uusia ystäviä, vaan rakastan niitä, jotka on jo 🙂

Ketkä olisivat lapsesi kummeja, jos nyt putkauttaisit babyn maailmaan?
Noora ja Markus varmaan mun puolelta. Tosin toinen olisi musta parempi olla miehen puolelta. En kyllä ole varma kastaisinko lapseni. (Älä Vivve älähdä, sä et kuulu kirkkoon, oisit henkinen kummi ofcourse :D)


Kuinka monta oikeasti hyvää ystävää sulla on? Entä kuinka monta kaveria?
Apua. Hyvää ystävää, tai läheisimpiä ystäviä on jotain kymmenisen, ja kavereita sitten huomattavasti enemmän. Mulla on oikeastaan seitsemän läheistä tyttökaveria ja kolme poikakaveria, ellen nyt äkkiseltään laskettuna unohtanut jotain 😀

Tällänen kysymys et kuinka nopeesti tapailun aloittamisen jälkeen pitää sun mielestä käydä ”the talk” siitä, ollaanko exclusive ja minne suhde on menossa?
Mun mielestä toi on tosi tapauskohtaista. Jotkut eivät koe tarvetta ko. keskustelulle koskaan, toiset ei pitkään aikaan, toiset haluaa tietää missä mennään viikon kohdalla. Mä oon esim. tosi huono puhumaan tollasista asioista, mutta toisaalta onhan se aina suhteen kehityksen kannalta parempi, että molemmat tietää missä kuljetaan, eikä tapahdu jotain suhteen kannalta todella harmillista. Tyhjä vastaus, mutta oikea vastaus lienee se, että sitten kun se oikealta omasta mielestä tuntuu.

Kommentit (71)
 1. Särähtää hieman korvaan, että kirjoitit uskovaisten jotka arvostelevat ei uskovia, voivan painua sinne missä aurinko ei paista, ja heti perään itse arvostelit uskovia ja ”haukuit” hölmöiksi.

  1. Toistan tän saman vastauksen useampaan kommenttiin 🙂

   Mä en mielestäni missään sanonut, että uskominen on hölmöä. Mun mielestä on hölmöä uskoa kirjaimellisesti Raamatun versiota Jumalasta ja Jeesuksesta, kun siinä on faktuaalisia virheitä. Edelleenkin, usko on musta täysin ok. Jokainen saa uskoa mihin haluaa, mutta Raamatun versio, nimenomaan siis Raamatun versio Jeesuksesta ja Jumalasta, on niin hauliksi ammuttu faktojen puolesta, että onhan siihen uskominen aika hassua 🙂 Vähän kuin yhä uskoisi maapallon olevan litteä.

   En siis ota kantaa siihen, onko Jumala olemassa, mutta Raamatun tarina nyt ei vaan voi olla todellinen, joten siihen uskominen on musta hölmöä.

   1. minusta tuntuu monesti että joku mies olisi vain humalapäissään kirjoittanut raamatun ja sit joku löytänyt kauan sen jälkeen ja aloittanut uskonnon kun sopinut omaan ajatusmaailmaan 😀 varmaan taas joku mies kun siellä kaikkia että vaan miehet saa nousta kirkossa yms. miesten eduks ja et saisivat sit naiset niiden alaisuuteen 😀 vähän niinku se ettei naiset sanut kouluttautua ”ettei heistä tulisi liian viisaita ja sit eivät oisi miesten palveluksessa”(historiankirjasta) toi mulla monesti tulee mieleen 😀 minustakin on hassua kun raamattuun uskotaan ja sitten kuitenkin samat ihmiset voi käsittää monia muita asioita fantasiaksi, esim. ettei ihmiset kykene lentämään tai muuttumaan läpinäkyväksi taikka muuttumaan eläimeksi. En oo itsekään mitään uskovaisia vastaan, ainut vaan etten ikinä pystyis seurusteleen uskovaisen kanssa ja sit tietyt asiat tympäisee (esim. että kaikki vastoinkäymisetkin perustellaan jeesuksen tahdolla ja esim. suvussa tapahtuneet pahuudet salaillaan yms, omaakin kokemusta tästä, toisaalta sitten taas ateistit monesti käsittää noi asiat oikeudenmukaisemmin, Mutta ei tietenkään kaikki, on minulla pari uskovaista kaveriakin,

    1. Nii siis tuolla salailulla tarkoitin sitä, että jos joku esim. tekee jollekulle pahaa niin sen uhrin pitäs heti olla anteeksiantamassa ellei jopa anteeksipyytämässä pahaintekijältä, ja uhrista tulee ”musta lammas” ja lisäksi pahantekijän teot unohdetaan heti kun ”jeesus antaa synnit anteeksi heti kunhan vähän rukoilee niin saa tehdä mitä vain”. Noh tämä on nyt mun oma kokemus siitä mitä olen ympärillä nähnyt, en ole tuollaista ateistien keskuudessa niin nähnyt ja samanlaiset asiat ei lakaistais maton alle ja luultavimmin tämä pahantekijä laitettaisiin ulos suvusta eikä toisin päin.

    2. Mä en kanssa näkis voivani jakaa elämääni uskovaisen miehen kanssa. Juuri sen takia, että pidän Raamattua pahana ja ihmisiä, jotka siihen uskovat ihan vietävissä olevina.

     Mä uskon siihen, että Raamatun on alun perin tarkoitus olla lakikirja, joka on vaan jyrkästi vanhentunut. Ei henkisen hyvinvoinnin perusta. Fundamentalistit käyttävät Raamattua ainoana sanana ja sitten ihmetellään, miksi homojen oikeuksia poljetaan ja naiset kuolevat epätoivoisiin salattuihin aborttiyrityksiin..

     1. komppaan! ja itselläni sama mielipide myös koraanista yms. eli ei ainoastaan kristityistä, mieluummin kristitytkin. Tosin taas poikkeus kun tuttu meni naimisiin ihana muslimimiehen kanssa. Mutta siis näin pääpiirteissään. Tosiaan jos näitä kirjoja katsoo yleisen moraalitajun kannalta, on niissä kyllä aika moni juttu pielessä. Monet sit uskoo kaiken mitä raamatussa ja koraanissa on ja ne on aika epäoikeudenmukaisia jos niitä sanasta sanaan lukee…maailmakin vielä muuttunut siitä ajasta kun joku kyseiset kirjat kirjoittanut niin ihmiset on kokonaisuudessaan hieman paremmin perillä asioista, tietenkin poikkeaviakin yksilöitä on. Siis tarkoitan moraalin kannalta menty parempaan suuntaan.

      1. just oli facemokissa johon siis kerätään kaikkia hassuja facebook päivityksiä ja myös hölmöjä sellaisia joku oli kirjoittanut tähän ”tahdon” tasavertaiseen avioliittolakipäivitykseen facebookissa suunnilleen: ”jos meidän maassa sanottaisiin ”tahdon” niin R.I.P, saan olla ylpeä maastani”(siin oli kyllä kirjoitettu pakolaisuudestani mutta se ei nyt liity asiaan kun tyhmiä on suomessa ja ulkopuolella samallalailla). Sit joku suomalainen oli kirjoittanut että heidät(homot) tulisi ”lopettaa” samalla tavalla kuin sairaat hevoset.
       Sairasta! En enää kyseisellä sivulla käy, joskus ollut sentään kivoja juttuja mutta alko niin ottaan päähän tuntu et verenpaine nousee tuosta tyhmyydestä! 🙁

       1. Perus. Ihmiset on sairaita :/

      2. Niinpä 🙂 Varsinkin jos miettii naisten asemaa näissä opuksissa.

 2. Merkki tietynlaisesta hölmöydestä on mielestäni kommenttisi Raamatun Jumalaan uskomisesta. Jos olet elämäsi aikana tavannut ns. kiihkouskovaisia niin se tuskin tarkoittaa että kaikki toivovat sinun päätyvän kadotukseen kun et jaa heidän kanssaan samaa ajatusmaailmaa. Tiedän ja uskon, että et varmasti tällä kommentilla mitään pahaa tarkoittanut, mutta omasta näkemyksestään riippumatta näistäkin asioista voisi ehkä puhua hieman kunnioittavampaan sävyyn. Eikö tietynlaista tasa-arvon puolesta liputtamista ole myös se, että saa vapaasti tunnustaa uskoaan mihin hyvänsä ilman että saa jonkunlaisen hölmön leiman otsaan? Toki kyseenalaisia ääri-ilmiöitä löytyy asiasta jos toisesta, mutta kahdesti kehoitan mietitään ennen kun kovin vahvasti lähtee yleistämään. Ja ei, en itse kuulu mihinkään uskontokuntaan, mutta uskoipa ihminen sitten Shivaan tai Allahiin niin ei se hänestä varmasti automaattisesti tyhmää tee. Niin kauan kuin se ei vahingoita muita tai ole kenellekään haitaksi, niin rauha vaan ja kaikkea hyvää. Niin myös sinulle 🙂

  1. Toistan tän saman vastauksen useampaan kommenttiin 🙂

   Mä en mielestäni missään sanonut, että uskominen on hölmöä. Mun mielestä on hölmöä uskoa kirjaimellisesti Raamatun versiota Jumalasta ja Jeesuksesta, kun siinä on faktuaalisia virheitä. Edelleenkin, usko on musta täysin ok. Jokainen saa uskoa mihin haluaa, mutta Raamatun versio, nimenomaan siis Raamatun versio Jeesuksesta ja Jumalasta, on niin hauliksi ammuttu faktojen puolesta, että onhan siihen uskominen aika hassua 🙂 Vähän kuin yhä uskoisi maapallon olevan litteä.

   En siis ota kantaa siihen, onko Jumala olemassa, mutta Raamatun tarina nyt ei vaan voi olla todellinen, joten siihen uskominen on musta hölmöä.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *