Remontti - Before

Mungolife

Remontti alkaa olla pikkuhiljaa valmis, ja ajattelinkin alkaa purkaa tätä meidän projektia kiinnostuneille bloginkin puolella. Tää oli mulle elämäni eka kunnon remonttiprojekti, ja ollut yllättävän mielenkiintoista aikaa, joten minusta on kiva jakaa kokemuksiani lukijoillenikin.

Meille asunnon ostaminen tuli ajankohtaiseksi, kun vuotemme vuokra-asunnossa oli tulossa päätökseen ja halusimme vihdoin sijoittaa omaan asuntoon. Koska meille oli vielä hieman epävarmaa kauanko asumme täällä Kuopiossa, emme halunneet ostaa omakotitaloa tai paritaloa, varainsiirtoveron vuoksi. Rivitalo toimi mukavasti vuokra-asuntona täällä, joten otimme tavoitteeksi rivarin. Halusimme 80-100 neliöisen rivarikämpän; kolmion tai neliön, mielellään 90-luvulta. Joku, joka olisi edullisempi ja sellainen, jonka voisi laittaa ihan oman näköiseksi. Niitäpä ei ihan hirveesti tullut vastaan, ei edes viikkojen selailun jälkeen. Tutkimme ja tutkimme, ja pohdimme myös sitä, mikä olisi jälleenmyynnillisesti arvioiden paras sijoitus. Emme alunperin välttämättä halunneet juuri Saaristokaupungista kämppää, mutta se alkoi nousta varteenotettavimmaksi vaihtoehdoksi nimenomaan alueen hyvän jälleenmyyntipotentiaalin vuoksi. Moni haluaa kämpän Saaristokaupungissa, ja jos meille tulee lähtö toiselle paikkakunnalle lyhyellä varoitusajalla, on täältä myyminen todennäköisesti helpompaa. Tutun kiinteistövälittäjän avulla päädyimme siis seuraavaan vaihtoehtoon; fiksun kokoinen kolmio hyvällä sijainnilla Saaristokaupungissa. Asunto, jonka koko sopii niin pariskunnille kuin pienille perheille ja sijainti, joka on päätien lähellä, eikä syvälläSaaristokaupungissa. Näitä tulikin melko monta tutkittua, ja vihdoin löytyi meille sopiva. Hinnaltaan sellainen, johon pystyi sijoittamaan remonttirahaa. Viisi vuotta sitten valmistunut lähes 90-neliöinen kolmio, jossa WC, kylppäri, kodinhoitohuone ja vaatehuone.

Tällainen se oli ostettaessa. Paljon oli tehtävänä, mutta meille oli tärkeintä hyvä pohja, ja se, ettei märkätiloja ja keittiötä tarvinnut remontoida kokonaan.

Aloitimme ulkoa. Asunnossa on reilu 30 neliötä aidattua patiota ja lisäksi iso terassi. Patio oli jotenkin todella olmi, kun siinä ei ollut mitään vihreää, ja vaikka sinne olisi laitettu kuinka paljon huonekaluja, olisi se ollut jotenkin liian ison ja tyhjän näköinen. Niinpä ensi töiksi purimme n. 12 neliötä patiota, johon perustimme nurmikon ja istutimme muita kasveja. Sateisen kesän tuloksena meillä oli todella pitkä ja villiintynyt nurmikko hyvin pian perustamisen jälkeen :D

Sisällä ensimmäisenä vaihtolistalle: Lattia. Asunnossa oli alkuperäinen todella tylsä parketti, joka oli paikoitellen naarmuuntunut, ja muutenkin hyvin pitkälti ei meidän makuumme. Harkitsimme laminaatin laittamista parketin päälle, mutta tulimme siihen tulokseen, ettei se onnistu ovikorkeuksien jne. vuoksi. Remontti alkoi siis lattian irti repimisellä. Tutkimme hiomisen, vahaamisen jne. mahdollisuuksia, mutta ratkaisevaa oli myös se, että nuo kapeat "levyt" eivät olleet yhtään mieleemme ja parketti ei ollut parhaassa kunnossa muutenkaan.

Vaihtoon koko kämpästä. Eteisessä on koko tuulikaapin ja eteisen mitalta kivilattiaa, joka on hyvin vaalea, ja tämä parketti ei sopinut senkään puolesta yhtään. Valitsimme lattian, joka oli mieleemme ja se sattui onnellisesti sopimaan erinomaisesti kivilattiaan.

Toisessa makkarissa oli valmiina iso mittatilauskaappi, jonka kamalin osa oli maailman rumimmat ovet. Ovet irti ja uudet tilaukseen. Useampi hylly myös pois, ja uudet rekit tilalle.

Toisen makuuhuoneen kyljessä oli vaatehuone, joka oli tavallinen perinteinen vaatekoppero, joka on vajaa neljä-neliöinen. Minun ideani oli laajentaa oviaukko, istuttaa tähän tuplaovet ja tehdä tästä walk-in laittautumishuone. Muutos oli ihan huikea!

Menetimme toki säilytystilaa, mutta se oli sen arvoista.

Keittiö oli hyvässä kunnossa, mutta tylsä. Vaihtolistalle meni keittiön taso (vaihto marmoriseen), välitilan levy, uuni ja liesi sekä allas ja hana. Kaapistot oli oikein kivat, joskin vetimet vaihdamme todennäköisesti jossakin vaiheessa hieman erilaisiin. Yksi puntaroinnin kohde oli ei-integroitu astianpesukone. Jossakin vaiheessa tilaamme varmaankin astianpesukoneen, jossa samanlainen ovi, mutta vielä se jäi tässä vaiheessa tekemättä. Asunnossa valmiina ollut integroitu liesi ei ollut induktioliesi, johon ehdimme jo tottua ja rakastua. Niinpä laitoimme tämän vaihtoon myös. Välitilan levyn tilalle tilasimme luonnonkiveä, joka on vielä vaiheessa. Jos tällä viikolla saatais vihdoin tuo keittiökin valmiiksi :)

Tykkäsimme siitä, että asunnossa oli samanlaisia kaapistoja WC:ssa, keittiössä, kylppärissä ja kodinhoitohuoneesta. Jälkimmäisestä unohdimme ottaa kuvat alkuun, mutta tätä samaa kaapistoa kauniilla tummanharmaalla laminaattitasolla oli kodinhoitohuoneessakin valmiina.

Emme ihan ymmärtäneet, miksi WC:ssa ja kodinhoitohuoneessa oli tuollainen "aukko". Kodinhoitohuoneessa aukko oli isompi kuin kuivurille tai pesukoneelle, plus pesukoneelle oli jo oma aukko. WC:ssa aukossa ei ollut mitään järkeä kaikin puolin. WC:ssa päätimme maalata kaikki seinät (kaksi struktuurimaalilla), ja vaihdoimme tason, altaan, hanan ja peilin. Lisäksi vähän oudossa paikassa olleet yläkaapit siirrettiin ihan reunoihin. Näin saimme väliin isomman peilin. Kodinhoitohuoneessa tilasimme mittatilauskaapit niin turhan "aukon" paikalle kuin peittämään "ilmastointikeskuksen" vai mikä lie siellä onkaan. Nämä kaapit saimme VIHDOIN toissapäivänä, ja mies laittoi ne saman tien paikalleen. Ihan eri näköinen ilme tuli sekä kodinhoitohuoneeseen että WC:hen, kun nuo turhat aukot saivat jatkoa, ja kaappikokonaisuudet olivat "kokonaisen" näköisiä.

Kylppärissä tykkäsimme laatoista, vaikkakin ne olivat todella kalkkiset ja likaiset. Sauna oli sopivan kokoinen, ja muutenkin muutettavaa oli yllättävän vähän. Laitoimme vaihtoon allaskaapin, johon tilasimme samanlaisen altaan ja hanan kuin vessaankin. Peili meni vaihtoon, ja otimme hyötykäyttöön yhden vanhan peilimme. Vaihdoimme ruman ja tylsän suihkun kauniiseen sadevesisuihkuun ja tilasimme suihkun puolellejako-oven, joka peittää roiskeet suihkun puolelta. Tilasimme myös uuden oven saunaan, sillä edellinen oli ihan näkyvillä naarmuilla (varmaan lasten jäljiltä). Valitsimme alumiinikarmisen oven, ja vielä on projektina käsitellä sauna kokonaan valkoiseksi. Samalla todennäköisesti käsittelemme myös kylppärin katon valkoiseksi. Tiedän, että monet tykkäävät kunnon vanhanaikaisesta puusaunasta, mutta itse olen ihastunut Teknoksen Saunavaha-tuotteisiin, ja haluan sellaisen valkoisen puusaunan meille :)

Kivoja yksityiskohtia kylppärissä on tunnelmavalaistus suihkussa ja tykkään noista yksinkertaisista valkoisista isoista kaakeleista.

Nyt vielä uupuu muutamia yksityiskohtia ja kaikkia laatikoitakaan ei ole purettu, mutta voiton puolella ollaan :)

Tässä siis kaikki Ennen-kuvat, ja alan tässä pikkuhiljaa julkaisemaan niin Jälkeen-kuvia, kuin sisustusratkaisuja ja muita uuteen kotiin liittyviä juttuja.

Tästä kaikki alkoi ja nyt tämä koti alkaa olla kyllä juuri sellainen, kuin me ollaan haluttukin. Ihan hyvä, koska tässä olisi tarkoitus myös viihtyäkin hetken aikaa :)

Kommentit

Allu (Ei varmistettu)

En malta odottaa jälkeen-kuvia! Asunto on jo näissä kuvissa kovin siistin oloinen ja valoisa, joten make-overinne tekee siitä varmasti upean ️ Onnea uuteen kotiin ️

Täällä odotellaan innolla jälkeen kuvia! Vaikka hyvältä tuo alkutilannekin vaikuttaa :)

Sanna (Ei varmistettu)

Me mietittiin juuri noita samoja asuntoja, mutta yhtä huonetta isompi. Ei me sitten lämmetty loppupelissä tuolle sitten niin paljoa ja ostettiin sitten ihan uusi omaan makuun sopiva. Mutta nuo rivarit oli ihan huipulla paikalla eli varmasti teitte oikean ratkaisun :) Ja toki odottelen jälkeen kuvia, asunnon ilme on varmasti muuttunut vielä parempaan suuntaan :)

Elina (Ei varmistettu)

Onnea uuteen kotiin! Ennen kuvatkin näyttävät hyvältä, mutta toki asunto on ollut aika persoonaton. Ihanaa päästä näkemään jälkeen kuvat :). Haaveilen itse samanlaisesta projektista ja erityisesti remonttiin uppoavan rahasumman ennakoiminen mietityttää. Ymmärrän ettet varmasti halua raha-asioitasi riepoteltavaksi keskustelupalstoille, mutta olisi mielenkiintoista kuulla remonttibudjetista esimerkiksi suhteessa kauppahintaan tms. Ei tietenkään tarkkoja summia, vaan lähinnä missä suhteessa rahaa meni ostoon ja remonttiin. Erilaisia laskureita löytyy tietysti netistäkin, mutta esimerkkien avulla on vain helpompi hahmottaa. Tämä vain varovaisena toiveena, ymmärrän hyvin jos koet asian liian yksityiseksi tai riskialttiiksi paljastaa. Tsemppiä loppuremonttiin, lopputulos on varmasti upea!

Juuls (Ei varmistettu)

Onnea uuteen kotiin!! Innoissani jään odottelemaan jälkeen kuvia! :) jos saisi ideoita omaankin kotiin niihin epäkohtiin joista en pidä mutta en tiedä mitä niille tekisin :/

Helenana (Ei varmistettu)

Hei mitäs teitte kylppärin kalkkiselle lattialle? Terveisin yks mustan kalkkisen laattalattian omistaja :D

an (Ei varmistettu)

Helenanalle voisin suositella ammattikäyttööm tarkoitettua Kiillon Sanitop ainetta :) Sopii päivittäiseen käyttöön ja annostus on pieni, joten kotikäytössä riittää kauan :)
Minäkään en malta odottaa jälkeen-kuvia, erityisesti vaatehuoneesta!

SanniS (Ei varmistettu)

Miten kauan teillä kesti saada taloyhtiöltä lupa remontin tekemiseen ja miten tarkkoja selvityksiä vaativat? Mielenkiinnosta kysyn, kun meillä remonttihakemuksen käsittelyssä on mennyt jo kolmatta viikkoa ja koko ajan pitää jotain lisäselvitystä toimittaa... Ei kiva kun hommat seisoo, kun ilman lupaahan ei saa töitä aloittaa.

Kikaltsu (Ei varmistettu)

Onpa erikoista...riippuu varmaan isännöitsijästä/taloyhtiöstä? Me nimittäin vain ilmoitettiin asiasta (mitä meinataan tehdä jne. ja sisälsi kuitenkin myös vessan remontin, johon laitettiin vesieristys). Ja siis kaikki pinnat katosta lattiaan uusittiin.

Mira (Ei varmistettu)

Jes, tulispa jo jälkeen kuvat. :) toi vessassa oleva kolo on varmasti tarkoitettu roskikselle, meillä samanlainen. :) roskis pysyy sielä piilossa. :)?

Tanya (Ei varmistettu)

Jee kivaa! Sisustusideat tulee tarpeeseen! :)

Ritva (Ei varmistettu)

Tuossa ei näytä olevan tehty mitään sellaista, mistä pitäisi ilmoitta taloyhtiölle tai pyytää lupaa.

Nuutsa (Ei varmistettu)

Jos vaihtaa lattian, niin se pitää ilmoittaa taloyhtiölle. Paitsi, jos lattian alla on muovimatto, jonka päälle uusi lattia asennetaan. Jos lattian repii perustuksiin asti irti, niin se pitää ilmoittaa.

Noora K. (Ei varmistettu)

Hei, ihanaa kun kirjoitat noin yksityiskohtaisesti mitä missäkin kohti tuumailitte, ja mukava huomata että teillä taitaa maut mennä sopivasti yksiin, niin ettei hirmuisia erimielisyyksiä ilmeisesti ole tullut. Tällaiset remontointijutut on aina niin kiehtovia ja niistä melkein aina jää jotain hyödyllistä korvan taakse, kun itselle remontointi on ajankohtainen asia. Innolla odotan siis after-kuvia, ootte kyllä kovan homman tehnyt ja pitkää päivää saanut paahtaa. Inhottavan klisee, mutta lopussa kiitos seisoo ja pääsette yhdessä nauttimaan uudesta juuri teidän näköisestä kodista, joten onnea siitä! Ihanaa iloita ihan tuntemattomien ihmisten iloisista aikaansaannoksista. :)

h savel (Ei varmistettu)

Aika peruksen näköisiä ennen-kuvia. Odotan innolla jälkeen-otoksia, koska ainakin kertomasi muutokset kuulostavat hyviltä ! Voimia loppurutistukseen !

Kikaltsu (Ei varmistettu)

Kiinnostaa kyllä vaikka laajempikin postaus muutoksista, erityisesti keittiön tason/seinäpinnan vaihto. Haaveena itsellä keittiöremppa :) (Kun 5v sitten nykyiseen muutettiin, rempattiin pinnat lattiasta kattoon ja vessa kokonaan, kylppäri oli juuri uusittu.)
Me maalattiin sauna sillä mustalla saunavahalla (hieman tummentuneet lauteet/seinät, joten epäiltiin ettei saa vaaleaksi), tuli kyllä ihan erilainen tunnelma! Kiukaalle vielä paketti valkoisia kiuaskiviä, oli kyllä helppo muutos ja lopputulos erinomainen! :)

Maria (Ei varmistettu)

Onnea vielä uuteen kotiin! :) Tosi kiva, että otit rempan yhdeksi aiheeksi blogiin. Ennen- ja jälkeen-kuvat ovat aina mielenkiintoisia ja antaa inspiraatiota. Mukavaa loppukesää teille! :) Toivotaan että päästään nauttimaan aurinkoisista ilmoista vielä pitkälle syksyyn.

Laura (Ei varmistettu)

En tarkoita tätä millään pahalla, mutta vähän jäi harmittamaan nuo usein usein toistetut ilmaisut tyyliä "kauhean ruma" ja "todella tylsä". Ymmärrän, että monet asunnon sisustusratkaisut eivät teidän makuunne sopineet, ja että kirjoitustyyliisi kuuluu usein ylisanojen käyttö. Itse varovaisena ihmisenä olisin kuitenkin käyttänyt lievempiä sanoja kuvaamaan asuntoa ennen remonttia, sillä en haluaisi loukata ketään (esim. entisiä omistajia tai samanlaisen maun omaavia). Noh, tällaista omakohtaista pohdintaa vain, you do you kuten tähänkin asti :) mielenkiinnolla odotan after remppa- kuvia!

Mia (Ei varmistettu)

Voi hyvät hyssykät;-) Sehän on vain Annan mielipide ja Annan näkökulmasta kirjoitettu. Makuja on yhtä monia kuin ihmisiäkin. Miksi pahoittaa mielensä siitä, ettei maku juuri esim. tämän bloggaajan kanssa kohtaa? Kyllä jokaisella on oikeus ihan omanlaisiin mieltymyksiin...

Laura (Ei varmistettu)

Ei pointti ollut se, että olisin itse pahoittanut mieleni. _Itse_ olisin kuitenkin kuvaillut asuntoa neutraalimmin, koska makuja tosiaan on monia enkä olisi halunnut loukata mielipiteilläni ketään.

krisse (Ei varmistettu)

Mä mietin ihan samaa esim. Maailman rumimmat. Ihan normi ovethan ne olivat.. hmmmmmm

suskki (Ei varmistettu)

Jes oon oottanut tosi kauan remonttikuvia! Jipii!

ulla (Ei varmistettu)

Tuli mieleen, et oisko ne teitä ihmetyttäneet vessan ja kodinhoitohuoneen "aukot" kenties varattu pyykkikorille? Tai vaihtoehtoisesti korkeelle jakkaralle, jonka avulla yltää ylähyllyille :)

mona (Ei varmistettu)

Heippa ja onnittelut hienosti etenevän remppaprojektin johdosta! :)

Nyt ketään( enempi entisiä asukkaita..) loukkaamatta mun on pakko ääneen ihmetellä: siis asuntoko on viisi (5) vuotta vanha??
joko asuntoa laittaessa on tullut budjettikatto vastaan tai laiskuus iskenyt, mutta on aika jännä miten elämää nähneen ja paikoitellen vanhanaikaisen näköinen asunto on sen ikään nähden?
En epäile ollenkaan etteikö teidän rymsteerauksen jälkeen asunto tule olemaan upea ja teidän näköinen, sekä uskon jälleenmyyntihinnan nousevan jonkin verran!
Onnea uuteen kotiin, nauttikaa, pian se on just niin kuin pitää :)

Saaristolaiskaupunkilainen (Ei varmistettu)

Yksi sana selittää monesti paljon: Lapsiperhe :) Iloa, elämää ja vauhtia! Mutta, ne ovat elämän jälkiä eikä kliinisen tylsää sisustuskatalogista.

Sofia's

Mietin, että vessassa oleva aukko saattaa olla varattuna roskikselle! En tosin nähnyt kuvasta kunnolla aukon leveyttä :) Nimittäin vanhempieni talossa (rakennettu 90-luvulla) on samantyyppisen näköinen ratkaisu, seinää vasten on jätetty pieni aukko, johon mahtuu vessan roskis :)

Anna (Ei varmistettu)

Siis se aukko oli isompi kuin pesukoneelle. Vessassa :D Siksi se oli vähän outo musta :D

Kommentoi