Remontti – Before

kotialuksi (1 of 14)

Remontti alkaa olla pikkuhiljaa valmis, ja ajattelinkin alkaa purkaa tätä meidän projektia kiinnostuneille bloginkin puolella. Tää oli mulle elämäni eka kunnon remonttiprojekti, ja ollut yllättävän mielenkiintoista aikaa, joten minusta on kiva jakaa kokemuksiani lukijoillenikin.

Meille asunnon ostaminen tuli ajankohtaiseksi, kun vuotemme vuokra-asunnossa oli tulossa päätökseen ja halusimme vihdoin sijoittaa omaan asuntoon. Koska meille oli vielä hieman epävarmaa kauanko asumme täällä Kuopiossa, emme halunneet ostaa omakotitaloa tai paritaloa, varainsiirtoveron vuoksi. Rivitalo toimi mukavasti vuokra-asuntona täällä, joten otimme tavoitteeksi rivarin. Halusimme 80-100 neliöisen rivarikämpän; kolmion tai neliön, mielellään 90-luvulta. Joku, joka olisi edullisempi ja sellainen, jonka voisi laittaa ihan oman näköiseksi. Niitäpä ei ihan hirveesti tullut vastaan, ei edes viikkojen selailun jälkeen. Tutkimme ja tutkimme, ja pohdimme myös sitä, mikä olisi jälleenmyynnillisesti arvioiden paras sijoitus. Emme alunperin välttämättä halunneet juuri Saaristokaupungista kämppää, mutta se alkoi nousta varteenotettavimmaksi vaihtoehdoksi nimenomaan alueen hyvän jälleenmyyntipotentiaalin vuoksi. Moni haluaa kämpän Saaristokaupungissa, ja jos meille tulee lähtö toiselle paikkakunnalle lyhyellä varoitusajalla, on täältä myyminen todennäköisesti helpompaa. Tutun kiinteistövälittäjän avulla päädyimme siis seuraavaan vaihtoehtoon; fiksun kokoinen kolmio hyvällä sijainnilla Saaristokaupungissa. Asunto, jonka koko sopii niin pariskunnille kuin pienille perheille ja sijainti, joka on päätien lähellä, eikä syvälläSaaristokaupungissa. Näitä tulikin melko monta tutkittua, ja vihdoin löytyi meille sopiva. Hinnaltaan sellainen, johon pystyi sijoittamaan remonttirahaa. Viisi vuotta sitten valmistunut lähes 90-neliöinen kolmio, jossa WC, kylppäri, kodinhoitohuone ja vaatehuone.

Tällainen se oli ostettaessa. Paljon oli tehtävänä, mutta meille oli tärkeintä hyvä pohja, ja se, ettei märkätiloja ja keittiötä tarvinnut remontoida kokonaan.

kotialuksi (1 of 5)

Aloitimme ulkoa. Asunnossa on reilu 30 neliötä aidattua patiota ja lisäksi iso terassi. Patio oli jotenkin todella olmi, kun siinä ei ollut mitään vihreää, ja vaikka sinne olisi laitettu kuinka paljon huonekaluja, olisi se ollut jotenkin liian ison ja tyhjän näköinen. Niinpä ensi töiksi purimme n. 12 neliötä patiota, johon perustimme nurmikon ja istutimme muita kasveja. Sateisen kesän tuloksena meillä oli todella pitkä ja villiintynyt nurmikko hyvin pian perustamisen jälkeen 😀

kotialuksi (2 of 5)

kotialuksi (4 of 14)

Sisällä ensimmäisenä vaihtolistalle: Lattia. Asunnossa oli alkuperäinen todella tylsä parketti, joka oli paikoitellen naarmuuntunut, ja muutenkin hyvin pitkälti ei meidän makuumme. Harkitsimme laminaatin laittamista parketin päälle, mutta tulimme siihen tulokseen, ettei se onnistu ovikorkeuksien jne. vuoksi. Remontti alkoi siis lattian irti repimisellä. Tutkimme hiomisen, vahaamisen jne. mahdollisuuksia, mutta ratkaisevaa oli myös se, että nuo kapeat ”levyt” eivät olleet yhtään mieleemme ja parketti ei ollut parhaassa kunnossa muutenkaan.

Vaihtoon koko kämpästä. Eteisessä on koko tuulikaapin ja eteisen mitalta kivilattiaa, joka on hyvin vaalea, ja tämä parketti ei sopinut senkään puolesta yhtään. Valitsimme lattian, joka oli mieleemme ja se sattui onnellisesti sopimaan erinomaisesti kivilattiaan.

kotialuksi (5 of 5)

kotialuksi (3 of 14)

Toisessa makkarissa oli valmiina iso mittatilauskaappi, jonka kamalin osa oli maailman rumimmat ovet. Ovet irti ja uudet tilaukseen. Useampi hylly myös pois, ja uudet rekit tilalle.

kotialuksi (4 of 5)

kotialuksi (3 of 5)

Toisen makuuhuoneen kyljessä oli vaatehuone, joka oli tavallinen perinteinen vaatekoppero, joka on vajaa neljä-neliöinen. Minun ideani oli laajentaa oviaukko, istuttaa tähän tuplaovet ja tehdä tästä walk-in laittautumishuone. Muutos oli ihan huikea!

Menetimme toki säilytystilaa, mutta se oli sen arvoista.

kotialuksi (8 of 14)

kotialuksi (7 of 14)

kotialuksi (6 of 14)

kotialuksi (5 of 14)

Keittiö oli hyvässä kunnossa, mutta tylsä. Vaihtolistalle meni keittiön taso (vaihto marmoriseen), välitilan levy, uuni ja liesi sekä allas ja hana. Kaapistot oli oikein kivat, joskin vetimet vaihdamme todennäköisesti jossakin vaiheessa hieman erilaisiin. Yksi puntaroinnin kohde oli ei-integroitu astianpesukone. Jossakin vaiheessa tilaamme varmaankin astianpesukoneen, jossa samanlainen ovi, mutta vielä se jäi tässä vaiheessa tekemättä. Asunnossa valmiina ollut integroitu liesi ei ollut induktioliesi, johon ehdimme jo tottua ja rakastua. Niinpä laitoimme tämän vaihtoon myös. Välitilan levyn tilalle tilasimme luonnonkiveä, joka on vielä vaiheessa. Jos tällä viikolla saatais vihdoin tuo keittiökin valmiiksi 🙂

kotialuksi (9 of 14)

kotialuksi (10 of 14)

Tykkäsimme siitä, että asunnossa oli samanlaisia kaapistoja WC:ssa, keittiössä, kylppärissä ja kodinhoitohuoneesta. Jälkimmäisestä unohdimme ottaa kuvat alkuun, mutta tätä samaa kaapistoa kauniilla tummanharmaalla laminaattitasolla oli kodinhoitohuoneessakin valmiina.

Emme ihan ymmärtäneet, miksi WC:ssa ja kodinhoitohuoneessa oli tuollainen ”aukko”. Kodinhoitohuoneessa aukko oli isompi kuin kuivurille tai pesukoneelle, plus pesukoneelle oli jo oma aukko. WC:ssa aukossa ei ollut mitään järkeä kaikin puolin. WC:ssa päätimme maalata kaikki seinät (kaksi struktuurimaalilla), ja vaihdoimme tason, altaan, hanan ja peilin. Lisäksi vähän oudossa paikassa olleet yläkaapit siirrettiin ihan reunoihin. Näin saimme väliin isomman peilin. Kodinhoitohuoneessa tilasimme mittatilauskaapit niin turhan ”aukon” paikalle kuin peittämään ”ilmastointikeskuksen” vai mikä lie siellä onkaan. Nämä kaapit saimme VIHDOIN toissapäivänä, ja mies laittoi ne saman tien paikalleen. Ihan eri näköinen ilme tuli sekä kodinhoitohuoneeseen että WC:hen, kun nuo turhat aukot saivat jatkoa, ja kaappikokonaisuudet olivat ”kokonaisen” näköisiä.

kotialuksi (14 of 14)

kotialuksi (13 of 14)

kotialuksi (12 of 14)

kotialuksi (11 of 14)

Kylppärissä tykkäsimme laatoista, vaikkakin ne olivat todella kalkkiset ja likaiset. Sauna oli sopivan kokoinen, ja muutenkin muutettavaa oli yllättävän vähän. Laitoimme vaihtoon allaskaapin, johon tilasimme samanlaisen altaan ja hanan kuin vessaankin. Peili meni vaihtoon, ja otimme hyötykäyttöön yhden vanhan peilimme. Vaihdoimme ruman ja tylsän suihkun kauniiseen sadevesisuihkuun ja tilasimme suihkun puolellejako-oven, joka peittää roiskeet suihkun puolelta. Tilasimme myös uuden oven saunaan, sillä edellinen oli ihan näkyvillä naarmuilla (varmaan lasten jäljiltä). Valitsimme alumiinikarmisen oven, ja vielä on projektina käsitellä sauna kokonaan valkoiseksi. Samalla todennäköisesti käsittelemme myös kylppärin katon valkoiseksi. Tiedän, että monet tykkäävät kunnon vanhanaikaisesta puusaunasta, mutta itse olen ihastunut Teknoksen Saunavaha-tuotteisiin, ja haluan sellaisen valkoisen puusaunan meille 🙂

Kivoja yksityiskohtia kylppärissä on tunnelmavalaistus suihkussa ja tykkään noista yksinkertaisista valkoisista isoista kaakeleista.

Nyt vielä uupuu muutamia yksityiskohtia ja kaikkia laatikoitakaan ei ole purettu, mutta voiton puolella ollaan 🙂

Tässä siis kaikki Ennen-kuvat, ja alan tässä pikkuhiljaa julkaisemaan niin Jälkeen-kuvia, kuin sisustusratkaisuja ja muita uuteen kotiin liittyviä juttuja.

Tästä kaikki alkoi ja nyt tämä koti alkaa olla kyllä juuri sellainen, kuin me ollaan haluttukin. Ihan hyvä, koska tässä olisi tarkoitus myös viihtyäkin hetken aikaa 🙂

Kommentit (27)
  1. En malta odottaa jälkeen-kuvia! Asunto on jo näissä kuvissa kovin siistin oloinen ja valoisa, joten make-overinne tekee siitä varmasti upean ️ Onnea uuteen kotiin ️

  2. Täällä odotellaan innolla jälkeen kuvia! Vaikka hyvältä tuo alkutilannekin vaikuttaa 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *