Reseptikorneri: Avocadopasta

IMG_7836 (1)

AVOCADOPASTA MUNGOMAISESTI. Lupailin tuossa viime kuun puolella, että tässä kuussa aloitetaan pari uutta teemaa. Sunnuntaiset reseptikornerit ja keskiviikkoiset arkistoihin syöksymiset. Arkistoja oon kolunnu jo pari kertaa, mutta reseptikorneri jäi kyllä tyystiin unholaan tuossa viime viikolla. No ei se mitään, aloitetaan nyt 🙂

Yksi mun suosikkeja nopeista ruoista on avocadopasta, jonka reseptiä olen muutellut omaan makuun sopivaksi tästä reseptistä. Olen lisännyt reseptiin broilerinsuikaleet ja rucolan, joita alkuperäisessä reseptissä ei ole.

AVOCADOPASTA KAHDELLE
Valmistusaika: noin 15 minuuttia
Tarvitset: 

Puolikas valkosipulinkynsi
Puolikas chiliä (poista siemenet)
1 limetti
1 täydellisen kypsä avokadoa
suolaa
mustapippuria
loraus oliiviöljyä
rucolaa
Oman maun mukaan raastettua juustoa
250 gr spagettia
250 – 300 gr broilerinsuikaleita

IMG_7787

Aloita laittamalla broilerin suikaleet pannulle ja heittämällä spagetti keittymään.

IMG_7826

Sitten ”kastikkeen” kimppuun. Tämän voi tehdä suoraan tarjoilukulhoon tai johonkin toiseen astiaan, jos haluaa lopputuloksen olevan nätisti kulhoissa. Muista laittaa spagetin joukkoon suolaa!

IMG_7791

Aloita pilkkomalla valkosipuli todella hienoksi ja pilko chili. Purista joukkoon limen mehu.

IMG_7798
IMG_7803
IMG_7807

Leikkaa avocadot puoliksi, ja poista niistä sydämet. Avocadon saa helpoiten kuoresta, kun leikkaa kuoreen asti suoraan avocadoa kädessä pitämällä ristikon, ja kaapimalla sen kuoresta isolla lusikalla.  Lisää oman maun mukaan suola, pippuri ja oliiviöljy.

IMG_7810
IMG_7788IMG_7814

Raasta joukkoon valitsemasi juusto. Mä käytin pecorinoa, myös parmesaani on pirun hyvää. Voi sekoittaa useampaakin eri juustoa joukkoon 🙂

Sekoita aikaansaannoksesi ja maista. Jos tuntuu mauttomalta, lisää mausteita.

IMG_7828IMG_7830

Heitä kastikkeen joukkoon broilerin suikaleet ja kypsäksi keitetty spagetti. Lisää joukkoon myös vähän pilkottua rucolaa. Sekoita hyvin.

IMG_7846

IMG_7844Annostele kulhoihin, raasta päälle lisää juustoa ja koristele rucolalla. Valmista!

Avocadopasta on supertäyttävää, joten mitään liian suuria annoksia en suosittele tekemään. Mä sain tuhottua tuosta kulhosta n. kaksi kolmasosaa. Muutaman kerran kun olen tehnyt tätä, niin ruokailijat on ollu ihan haltioissaan, eli nopea ja herkullinen lounas esimerkiksi syntyy näinkin helposti! 🙂

Mulle myös silmänilo on puoli ruokaa, eli suosittelen ruoanlaitossa käyttämään hetken myös koristeluun. Kaunis rucola erimerkiksi luo ihan eri fiiliksen tähänkin annokseen!

Ihanaa sunnuntaita lukijoille, palaan illemmmalla asukuvien muodossa!

Kommentit (35)
  1. Syötkö koskaan mitään ruokaa ilman lihaa? Kokki on itsekin sanonut että tämän reseptin idea on että tämä on vihreä ruoka ja koostuu vaan kasviksista. Kaikkeen ei tarvii tunkea lihaa vaikka ei haluaisikaan olla kasvissyöjä. Kaikissa sun esittelemissä annoksissa on lihaa (jos ei jälkiruoka).

    1. Syön 🙂 Ensinnäkin, kana ja liha on eri asia. Toiseksi, syön tosi usein salaatteja, kasviskeittoja ja muita kasvisruokia 🙂 En kuitenkaan raportoi kaikkea syömääni blogiin. Ja sitä paitsi syön LIHAA aika harvoin, syön useimmiten kanaa tai kalaa 🙂

      1. Kana on myös lihaa. Kana on valkoista lihaa. En eritellyt kysymyksessäni tarkoitinko valkoista vai punaista lihaa vaan puhuin lihasta
        En muista koskaan nähneeni yhtäkään kasvisreseptiä tai kasvisannosta täällä 🙁 yleensä pääosassa on ollut pulled pork tai kana. Aika moni lukija on varmaan kasvissyöjä koska sinulla on niin monta lukijaa, joten joskus voisi meitäkin ajatella eikä muokata jo valmista herkullista kasvisreseptiä lihareseptiksi. Liha ei ole kaikkien mieleen vaan eläimet on. Pahoitteluni jos loukkaannut kommentista mutta asia on häirinnyt jo pitkään resepteissäsi. Jos kerran syöt kasvisruokia niin miksi vain lihareseptejä?

        1. Voi nyt huoh. Ihan oikeesti. Koska sä et muista, että ois ollut yhtään kasvisreseptiä, niin se tarkoittaa, ettei niitä ole ollut? Ja koska sä ja monta muuta lukijaa on kasvissyöjiä, pitäisi munkin syödä kasvisruokia? Tai edes postata niitä tänne? Kannattaa myös ajatella niin, että bloggaaja ei elä elämäänsä bloginsa mukaan, vaan bloggaa elämänsä mukaan 🙂 Eli jos mä syön kanalla avocadopastan, niin mikset sinä kasvissyöjänä voi tehdä samaa ohjetta, ottamalla kanan pois? Tai kun ko. resepti löytyy pelkässä muodossaan n. 158 000 kertaa netistä. Jos mun pitäisi ottaa huomioon muiden kuin omat ruokatottumukseni, niin sittenhän mun pitäisi tehdä myös gluteenittomat ja laktoosittomat ohjeet. Tai oikeastaan kaikkien pitäisi olla. Myös pitäisi huomioida se, että yhdellä voi olla avocado-allergia, ja toinen ei ehkä vaan tykkää asiasta X.
          Miten asia on voinut pitkään häiritä resepteissäni, kun ehkä mun kuuden vuoden blogiuran aikana olen julkaissut moisia n. 20? 😀

          En pahoittanut mieltäni. Mä oon vaan niin turhautunu tuohon lähtökohtaan, että postaukset pitäisi tehdä lukijoiden mieliksi ja lukijoiden elämäntapoja noudattaen ja elää elämäänsä blogia varten ja niillä mittapuilla, mitä blogin lukijat kokee hyväksi. Kun se oikeasti kuuluu mennä toisinpäin, blogi elää kirjoittajansa valinnoilla ja kirjoittajansa mukana 🙂

  2. Tuossa ainesosalistassa lukee, että yksi täydellisen kypsä avokado, mutta tuossa alempana ohjeessa pilkotkin joukkoon ilmeisesti kaksi? Kumpi on oikein? Kiitos superherkullisesta reseptistä! Täytyykin pistää kokeiluun:)

    1. Mä tein isomman annoksen 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *