Reseptikorneri - Carrot Cake

Mungolife

PORKKANAKAKKU. Meillä syödään tällä hetkellä melkeinpä viikottain porkkanakakkua, se on nimittäin molempien lempiherkkua! Helppo ja nopea tehdä, ja matskut löytyy meidän jääkaapista melkein aina. Mä en tykkää ällömakeista kakuista, ja koukutuinki porkkanakakkuihin tosi pahasti Lontoossa. Pret-a-mangerin ihanat porkkanakakut pelasti mun koulupäivät monet kerrat. Nyt kun niitä ei enää saakaan joka nurkalta, pakko käydä itse leipomaan! Mulla onnistui kakku ihan heti ekalla kerrallakin, joten pahempikin rähmäkäpälä varmasti onnistuu tässä :)

TARVITSET:

4 kananmunaa (n. 2 € luomuna)
4 dl sokeria (n. 0,60 €) (voi laittaa myös vähän vähemmän tai enemmän oman sokerihimon mukaan)
4 dl jauhoja (n. 0,70 € luomuna)
2,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kanelia
5 keskikokoista porkkanaa raastettuna (n. 0,80 €)
200 g voita sulatettuna (n. 1,50 €)

VÄLINEET:

Sähkövatkain, n. 26 - 30 cm vuoka  ja 2 kpl sekoituskulhoja

1. Laita uuni 200 asteelle. Vaahdota kananmunat ja sokeri keskenään.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.

3. Lisää joukkoon porkkanaraaste ja sulatettu voi ja vatkaa kaikki hyvin sekaisin.

4. Edessäsi on esteettisin kakkupohja in the histrory of time.

5. Iske koko sotku vuokaan ja uuniin 30 minuutiksi.

6. Valmistele pohjan ollessa uunissa kuorrutus, joka ei kyllä helpompi homma voisi olla!

KUORRUTUS:

TARVITSET:

70 gr voita sulatettuna (n. 0,50 €)
150 gr tuorejuustoa (käytän Violaa tai Philadelphiaa) (n. 2 €)
2-2,5 dl tomusokeria
Kourallinen saksanpähkinöitä (n. 1,50 €)

7. Vatkaa tuorejuusto ja sulatettu voi sekaisin. Lisää joukkoon tomusokeri ja vatkaa puoli minuuttia lisää. Kuorrutus on valmis. No kidding, näin helppoa se on. Ja parasta ever.

8. Murjo saksanpähkinät pienemmäksi morttelissa tai käsin.

9. Kun kakku on ollut uunissa 30 min, ota se pois. Älä jätä pukkia kaalimaan vartijaksi ja laita miestä tekemään tätä osuutta huomataksesi n. 37 minuutin kohdalla, että kakku on melko hyvän rusketuksen saanut. Pari palovammaakin.

10. Levitä kuorrutus valmiin ja jäähtyneen kakun päälle lastalla, ripottele saksanpähkinät päälle ja nauti!

Säilyy hyvin jääkaapissa muutaman päivän ja pelastaa aamukahvit, iltapäiväkahvit, lounastauot ja iltanälänkin. I loves it! Hintaa tuolle tulee n. 8-10 euroa, riippuu käytettävistä raaka-aineista, varmaan halvemmallakin pääsee, eli ei mikään suuri rahallinen sijoituskaan.

Kokeilkaa ja kertokaa, toimiko teillekin! :)

Toimii muuten cupcakejen muodossa myös!! Muffinsivuoissa tekee tuon "kakun" ja sitten päälle vaan tota kuorrutusta ja joidenkin juhlien yksi tarjottava on siinä! :)

Kommentit

Hansssu (Ei varmistettu)

NAM, täällä ilmoittautuu porkkanakakkua rakastava naikkonen! Mähän siis olen "allerginen" porkkanalle, mutta porkkanakakkuhan ei lukeudu tähän allergiaan :D en kylläkään leivo kakkuja kovin usein, sillä niin kovin kun kakkuja rakastankin, niin mun takapuoli ei..

Anna (Ei varmistettu)

Hahahah, ei munkaan, mutta parempi vähän muodokas pylly kun se, että joutuu liikaa herkuista kieltäytymään, eikö jeh?

Jenny (Ei varmistettu)

Äh pakko tehdä tätäkin joku päivä, oon kokeillut systemaattisesti kaikki sun reseptit koska on vain ollut pakko kokeilla :D Ja porkkanakakkuhan on parasta ikinä. Mistä toi marmorinen mortteli muuten on? Kävin kirpparit läpi jos sieltä olisi tuollainen löytynyt mutta löysin vain tuikkukuppeja :)

Anna (Ei varmistettu)

Hahah, no kiva, että niille on ollut käyttöä :) Se on jostain Briteistä, en ees muista enää mistä :(

Vilma (Ei varmistettu)

Moikka! Itekki oon tehny hyvin vastaavalla reseptillä porkkanakakkua pitkään ja onhan se hyvää mut sit löysin tän:http://www.unelmaaleipomassa.com/2014/01/pieni-porkkanakakku.html. Ja tää on musta vielä parempaa, ihan superihyvää!!

Mukavaa syksyä!

Anna (Ei varmistettu)

Kiitos vinkistä, näyttää ehkä hieman ylimakealta minulle, mutta täytyy mahdollisesti joskus kokeilla :)

J! (Ei varmistettu)

Heiiii porkkanakakun kuorrutteeseen kannattaa joskus kokeilla tuorejuuston sijasta koskenlaskija-juustoa, tuo ihan mielettömän hyvän maun siihen vaikka ainakin omaan korvaan kuulosti aluksi melko oudoltakin :) itsellä ei sen jälkeen ainakaan ole ollut paluuta tuorejuustoon!

Anna (Ei varmistettu)

Kuulostaa pelottavalle, mutta pitää kyllä kokeilla :)

Haha (Ei varmistettu)

RESPEKTIKORNERI :D

Anna (Ei varmistettu)

?

Sonja (Ei varmistettu)

Otsikkoon on lipsahtanut "respetikorneri", itsekin luin aluksi respektikorneri ja hämmennyin :D

Anna (Ei varmistettu)

Siis mulla on joku näköharha, pakko olla :D

Anna (Ei varmistettu)

Siis mulla on joku näköharha, pakko olla :D

Maiju (Ei varmistettu)

Se lukee Anna tuolla selaimen otsikossa, selainpalkissa siis, respetikorneri, täällä on ihan okein. :D
Porkkanakakku on maailman parasta, mutta sitä tulee leivottua ihan liian harvoin. Tuumasta toimeen siis, kiitos muistutuksesta!

Anna (Ei varmistettu)

Ei siis kyllä se oli otsikossakin väärin, korjasin sen, mutta herrajumala mä tavailin sitä varmaan neljätoista kertaa ennen ku tajusin :D

anskuansku (Ei varmistettu)

Porkkanakakku on kyllä parasta! Oma suosikkireseptini on pohjaltaan melko samanlainen, mutta salaisuus on kuorrutteessa: voin ja tomusokerin lisäksi siinä käytetään tuorejuuston sijasta maustamatonta sulatejuustoa, kuten Valion Olympiaa. :D Kuulostaa härskiltä, mutta pliis, kokeilkaa! Mielestäni se hakkaa tuorejuustokuorrutteen ihan 6-0. Esimerkiksi Tiinan mehevä porkkanakakku -googlehaku heittää Maku-sivustolle, josta löytää sulatejuustolla kuorrutetun version reseptin. Se muuten kestää loistavasti pakastamisenkin, päällysteineen päivineen. :)

Anna (Ei varmistettu)

Apua, täytyy kokeilla, vaikka vähän jännälle kuulostaa :D

Hemppe (Ei varmistettu)

Nam kuulostaa hyvälle, pitääkin testailla ! Vitsit tykkään tuosta sun uudesta bannerista ja kuvasta tosi paljon. :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiva kuulla, itsekin tykästyin kuvaan, ja ajattelin, että sitä jaksaa katella ehkä sitten taas kuukauden pari :) Tai pidempäänkin :)

Lotta (Ei varmistettu)

Vitsit miten ihana tää blogi taas on :) Jotenkin hyvällä tavalla paluu juurille, mutta aikuiseksi kasvaneena. Oon siis lukenut sun blogia varmaan vuodesta 2008 saakka. Tästä huokuu nyt onni, seesteisyys ja rauha! *sydänemojitähän*

Anna (Ei varmistettu)

Voi miten kiva kuulla, kiitoksia :)

Merja (Ei varmistettu)

Sun ohjeet on niin jees! Siis murjotaan ja isketään jne....

Anna (Ei varmistettu)

:D No en minä tiedä niitä oikeita termejä :)

Tinde (Ei varmistettu)

Ja toho kuorrutteeseen sopii kun puristaa puolikkaan appelsiinin mehut ja raastaa vähä kuorta. Tulee hyvää

Anna (Ei varmistettu)

Mulla on kinkkinen suhde appelsiiniin, mutta ehkäpä tuo toimisi :D

Kaisa (Ei varmistettu)

Siis mä en tajua miten ohjeissa on aina tota appelsiinimehua. Mulla kuorrutteesta on tullut joka kerta ihan vetistä ja valuvaa, juurikin tuon appelsiinimehun takia.

pihvi (Ei varmistettu)

Nam, pitääkin tehdä pitkästä aikaa ensi viikonloppuna! Itse tykkään käyttää appelsiinituorejuustoa kuorrutteeseen, ihan älyttömän hyvää!

Anna (Ei varmistettu)

Täytyy nyt ehkä kokeilla appelsiinituorejuustoa, kun sitä näköjään useampi suosittelee :)

meow (Ei varmistettu)

Kiitos paljon! Testaan tätä viikonloppuna :)

Anna (Ei varmistettu)

Kerro sitten miten onnistui :)

meow (Ei varmistettu)

Voi ei, ei tullut hyvä :( Kakku ei kypsynyt uunissa oikein: reunoista ja pinnalta tumma, mutta keskeltä raaka. Ensi kerralla miedommalla lämmöllä? :o

Anna (Ei varmistettu)

Joo!! Tai kiertoilmalla! Mä teen kiertoilmalla tossa lämpötilassa, mutta kai uuneissakin sitten on eroja :( Laita miedommalle! :/

Milja (Ei varmistettu)

Eilen tästä inspiroituneena päätin sitten leipoa porkkanakakkua. Maistui muuten hyvälle siinä ruotsin kokeisiin lukemisen ohessa.. :)

Anna (Ei varmistettu)

Mahtavaa kuulla :)

Lumikki (Ei varmistettu)

Ah nam, porkkanakakku on kyllä leivonnaisten ykkönen! Jo pelkästään tota kuorrutetta vois syödä lusikalla...

Anna (Ei varmistettu)

Mä välillä syönki.... :D Teen tarkotuksella liikaa ja sitten syön lusikalla tai ruissipsien päällä :D

h savel (Ei varmistettu)

Ihana kakkuohje !
Muuten, tuosta uudesta aloituskuvastasi... Musta ja punainen sopii täydellisesti Mungolifen aloitukseen! Olen kuitenkin miettinyt jo aiemmin, että miksi aloituskuva ja esittelykuva ovat aina samalta kuvauspäivältä, jolloin blogisi yläreuna on toistoa kuvina. Oletko ajatellut kokeilla joskus eri kombinaatioita? Mielestäni esittelykuvaksesi sopisi tällä hetkellä erinomaisesti Happiness is -postauksesi ensimmäinen kuva. Olet niin aidon onnellisen ja kauniin hymyileväinen siinä, helposti lähestyttävä, sanoisin.
Siitä lähtien kun olen löytänyt blogisi noin pari vuotta sitten, olet tuonut valtavasti kauneus- ja asuinspiraatiota päiviini. Ja nyt herkkuhetkiäkin :). Kiitos Anna !

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti kommentistasi :) Kai mä olen jotenkin ajatellut, että ne luo sellaista harmoniaa, että on samaa fiilistä, mutta on se ehkä vähän tylsää :) Tässä on muutamat asukuvat tulossa lähipäivinä, jotka kuvattiin jo, niin voipi olla, että vaihdan joksikin niistä :)

Maija (Ei varmistettu)

Porkkanakakku on niiiiin hyvää, mutten jaksa yleensä kuin palan kakkua :D Katselin tuossa Pinterestistä kuviasi ja tajusin, kuinka paljon tyylisi on muuttunut aikuismaiseen ja klassiseen suuntaan. Olen lukenut blogiasi jo kuusi vuotta, mutta tyylin muutosta ei tajua kunnolla vasta, kun sen näkee. Ja hiuksesi.. Noh, nähän on upeat. Muistan, kuinka vannoit blondin nimeen. Pidin vaaleista hiuksistasi hurjasti, mutta nyt kun katsoo kuviasi, tajuaa, että ne olivat liian blondit :) Olen seurannut intensiivisesti useaa blogia, mutta nyt koen valtavaa blogiähkyä. Tuntuu, ettei mikään blogi inspiroi tai kiinnosta, mutta sinun blogisi on ollut ja pysynyt. Pidän sinusta ja tyylistäsi :) Ihanaa syksyä Kuopioon!

Anna (Ei varmistettu)

Vois olla liian iso vaiva tehdä vaan yhden muffinivuoan verran :D Aivan ihanaa kuulla, kiitoksia kovasti :) Ja joo, se on kyllä hauskaa kun vertaa vanhoja kuvia, niin siinä sen muutoksen eniten näkee! Mulla on itse asiassa mun jatkuvasti pitenevällä to do -listalla päivitellä Pinterestiin uudempia kuvia, uuden kansion tämän vuoden asuista, katsotaan josko sellaisen saisi aikaiseksi :)

Laura (Ei varmistettu)

Porkkanakakku on munkin ehdoton suosikki!! Mä vihaan tomusokerin makua niin teen päällisen laiskuuttani sitruuna/vanilja makurahkasta ja appelsiini tuorejuustosta Pohjaan laitan aina väh 7 porkkanaa niin tulee oikein mehevä. Toi pohja! Ai hieman kypsä

Anna (Ei varmistettu)

Ai vähänkö :D

Katariina (Ei varmistettu)

Mietin töissä monen kuukauden ajan, et a) ostaako joku oikeasti tämmösen morttelin ja b) mihin ne sitä käyttää. Vastaukset check ja check :D

Anna (Ei varmistettu)

Haha, mä tykkään murskaa sillä mausteita ja kaikkee tollasta pientä. Ja onhan se nyt söpö :D

Ann (Ei varmistettu)

Porkkanakakku on varmaankin yks mun suosikkikakkuja, mutta pitkään aikaan ei oo tullut sitä kyllä leivottua. Kiitos siis muistutuksesta! Oon sopivasti myös hukannu ohjeen, jolla yleensä tein, joten tää tuli kuin tilauksesta :D Omalla kohdallani täytyy tosin vaihtaa jauhot gluteenittomiin, mutta hyvin luulisi onnistuvan niilläkin. :)

Anna (Ei varmistettu)

Varmasti onnistuu hyvin niilläkin :)

pipe (Ei varmistettu)

Kiitos ohjeesta! Teen huomenna taatusti porkkakakkua :) Sun blogista kyllä hehkuu hyvinvointi ja onni. Onnellista syksyn jatkoa sulle Anna!

Anna (Ei varmistettu)

Kiva kuulla, kiitoksia :)

never (Ei varmistettu)

Kokeilin tätä ja sanat ei riitä.musta tuli just porkkanapiirakkafani. Kiitos ihan superpaljon!

Anna (Ei varmistettu)

Ihanaa kuulla! :)

Pages

Kommentoi