Reseptikorneri – Carrot Cake

white (10 of 10)

PORKKANAKAKKU. Meillä syödään tällä hetkellä melkeinpä viikottain porkkanakakkua, se on nimittäin molempien lempiherkkua! Helppo ja nopea tehdä, ja matskut löytyy meidän jääkaapista melkein aina. Mä en tykkää ällömakeista kakuista, ja koukutuinki porkkanakakkuihin tosi pahasti Lontoossa. Pret-a-mangerin ihanat porkkanakakut pelasti mun koulupäivät monet kerrat. Nyt kun niitä ei enää saakaan joka nurkalta, pakko käydä itse leipomaan! Mulla onnistui kakku ihan heti ekalla kerrallakin, joten pahempikin rähmäkäpälä varmasti onnistuu tässä 🙂

porkkanakakku

TARVITSET:

4 kananmunaa (n. 2 € luomuna)
4 dl sokeria (n. 0,60 €) (voi laittaa myös vähän vähemmän tai enemmän oman sokerihimon mukaan)
4 dl jauhoja (n. 0,70 € luomuna)
2,5 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kanelia
5 keskikokoista porkkanaa raastettuna (n. 0,80 €)
200 g voita sulatettuna (n. 1,50 €)

VÄLINEET:

Sähkövatkain, n. 26 – 30 cm vuoka  ja 2 kpl sekoituskulhoja

white (1 of 10)

1. Laita uuni 200 asteelle. Vaahdota kananmunat ja sokeri keskenään.

white (2 of 10)

white (3 of 10)

white (4 of 10)

2. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.

white (5 of 10)

3. Lisää joukkoon porkkanaraaste ja sulatettu voi ja vatkaa kaikki hyvin sekaisin.

white (6 of 10)

4. Edessäsi on esteettisin kakkupohja in the histrory of time.

5. Iske koko sotku vuokaan ja uuniin 30 minuutiksi.

6. Valmistele pohjan ollessa uunissa kuorrutus, joka ei kyllä helpompi homma voisi olla!

KUORRUTUS:

porkkanakakku2

TARVITSET:

70 gr voita sulatettuna (n. 0,50 €)
150 gr tuorejuustoa (käytän Violaa tai Philadelphiaa) (n. 2 €)
2-2,5 dl tomusokeria
Kourallinen saksanpähkinöitä (n. 1,50 €)

white (7 of 10)

7. Vatkaa tuorejuusto ja sulatettu voi sekaisin. Lisää joukkoon tomusokeri ja vatkaa puoli minuuttia lisää. Kuorrutus on valmis. No kidding, näin helppoa se on. Ja parasta ever.

white (8 of 10)

8. Murjo saksanpähkinät pienemmäksi morttelissa tai käsin.

9. Kun kakku on ollut uunissa 30 min, ota se pois. Älä jätä pukkia kaalimaan vartijaksi ja laita miestä tekemään tätä osuutta huomataksesi n. 37 minuutin kohdalla, että kakku on melko hyvän rusketuksen saanut. Pari palovammaakin.

white (9 of 10)

10. Levitä kuorrutus valmiin ja jäähtyneen kakun päälle lastalla, ripottele saksanpähkinät päälle ja nauti!

white (10 of 10)

Säilyy hyvin jääkaapissa muutaman päivän ja pelastaa aamukahvit, iltapäiväkahvit, lounastauot ja iltanälänkin. I loves it! Hintaa tuolle tulee n. 8-10 euroa, riippuu käytettävistä raaka-aineista, varmaan halvemmallakin pääsee, eli ei mikään suuri rahallinen sijoituskaan.

Kokeilkaa ja kertokaa, toimiko teillekin! 🙂

Toimii muuten cupcakejen muodossa myös!! Muffinsivuoissa tekee tuon ”kakun” ja sitten päälle vaan tota kuorrutusta ja joidenkin juhlien yksi tarjottava on siinä! 🙂

lips

Kommentit (67)
  1. NAM, täällä ilmoittautuu porkkanakakkua rakastava naikkonen! Mähän siis olen ”allerginen” porkkanalle, mutta porkkanakakkuhan ei lukeudu tähän allergiaan 😀 en kylläkään leivo kakkuja kovin usein, sillä niin kovin kun kakkuja rakastankin, niin mun takapuoli ei..

    1. Hahahah, ei munkaan, mutta parempi vähän muodokas pylly kun se, että joutuu liikaa herkuista kieltäytymään, eikö jeh?

  2. Äh pakko tehdä tätäkin joku päivä, oon kokeillut systemaattisesti kaikki sun reseptit koska on vain ollut pakko kokeilla 😀 Ja porkkanakakkuhan on parasta ikinä. Mistä toi marmorinen mortteli muuten on? Kävin kirpparit läpi jos sieltä olisi tuollainen löytynyt mutta löysin vain tuikkukuppeja 🙂

    1. Hahah, no kiva, että niille on ollut käyttöä 🙂 Se on jostain Briteistä, en ees muista enää mistä 🙁

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *