Reseptikorneri: Ruoanjämä-rullat

pikarullat (8 of 11)

Koska tunnutte tykkäävän ruokapostauksista ja niitä on toivottu enemmän, niin yritän jatkossa tehdä jotain kivoja pikkuruokajuttuja mahdollisimman usein. Ihan näitä tavallisia arkisia ruokiamme siis. Tää on ihan siellä kärkipäässä ruoista, jotka on a) helppo tehdä, b) kiva syödä ja c) variaatioiltaan rajattomia.

Tää on nimittäin sellainen ruoka, jonka pystyy vääntämään mistä tahansa, nopeesti ja niin, että se näyttää ja maistuu paremmalta kuin mitä se meillä ainakin yleensä on, eli ”leftovers”-wrap 😀 Tää syntyy noin vartissa alusta loppuun, ja jos kotonasi on aina rullarieskaa, salaattiaineksia ja esim. tonnikalaa, tän voi tehdä aina kun iskee nopean ruoan nälkä, mutta pakastepizza ei maistuile.

I present to you…

Ruoanjämä-rulla

Rullarieskaa
(paremman puutteessa käy myös tortillapohja)
Salaattikamaa
(mä käytin ylijäämäsalaattia edelliseltä päivältä, paprikaa, avocadoo, jalapenoja ja korianteria)
Jämälihaa tai esim. tonnikalaa
(Meillä oli edellisenä päivänä ollut miehen tekemää pulled porkia, jota oli jäänyt just pieni rasia jääkaappiin. Tässä toimii erinomaisesti myös tonnikala, johon on sekotettu majoneesia. Tai kinkkusuikaleet, tai kanasuikaleet tai vaikka tacojauhelihakin. Tähän käy ihan vaikka leikkelekinkku, joka on menossa vanhaksi. Tai tän voi tehdä ihan vaan kasvisversiona ja heittää lihan sijaan kesäkurpitsaa tai munakoisoa ohuina suikaleina.)
Salsakastiketta tai tacokastiketta
(Metsästin meidän kuiva-ainekaapista valkosipulista taco saucea. Oli erinomainen valinta)
Juustoa 

Tekeminen on melkein yhtä helppoa kuin ainesten valinta tähän.

pikarullat (1 of 11)

pikarullat (2 of 11)

pikarullat (3 of 11)

pikarullat (4 of 11)

Pilko ensin kaikki ohueksi tai pieneksi silpuksi. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.

pikarullat (5 of 11)

Levitä rullakiekot pellille ja voitele ne salsalla tai tacokastikkeella. Päälle valittu liha tai kala tai uunikasvis, ja juustoa.

Paista n. 5-8 minuuttia uunin tehosta riippuen. (Kunnes juusto on sulanut)

pikarullat (6 of 11) pikarullat (7 of 11)

Täytä wrapit vihreällä. Mä laitan noi vihreät noin puoleenväliin tuota lättyä, mut sen voi tehdä vapaalla tyylillä miten haluaa. Mä heitin päälle myös vähän salaattikastiketta raikastamaan.

Rullaa wrappi ja taittele leivinpaperiin, folioon tai fantsuihin hipsteripapruihin, jotka on päätynyt teille paikasta X askarteluboksiin, koska olethan bloggaaja 😀

pikarullat (9 of 11)

pikarullat (11 of 11)
pikarullat (10 of 11)

Tarjoile kylmän kokiksen kanssa. Tai no ehkä siiderin tai bissen, mut kokis on mun choice of addiction tällä hetkellä 🙂

Bon Appétit! 

Kommentit (19)
  1. No moro,
    Heisunheiluvilles taas hiilariton. Siis toi on pakko laittaa kokeiluun, näyttää ihan liian hyvälle!

    1. Mietin, että miten tää on sun mielestä hiilariton 😀 Onneksi Anne-Marin kommentti selvensi sitten (ehkä ainakin?) No hyvää se anyway on, kokeile ihmeessä 😀

      1. Hah, joo mä en ruokahimoissani näemmä tuota kovinkaan selkeää ulosantia! Lähinnä hyvästelin oman ainaisen yritykseni (painotus tuossa yrityksessä) vältellä hiilareita, koska aina ”erehdyn” ihastumaan kaikkiin tällaisiin järjettömän hyvännäköisiin ruokiin. 😀

        ps. oli pakko kokeilla jo eilen, oli hyvää! 🙂
        pps. missä itsekuri?

  2. Hipsteripaprun ”guaranteed no carbs” 😀 Resepti meni kirjanmerkkeihin ja varmasti kokeiluunkin lähiaikoina, näyttää ihan liian hyvältä!

    1. 😀 😀 No ei ehkä ihan mee niin 😀 😀 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *