"Sä kerran löysit myös sen / Tuon puolen vuosisadan rakkauden / Sun oli helppo olla onnellinen, olla onnellinen"

Mungolife

Hellurei!

Mä oon taas lentokentällä valmiina matkustamaan kotia kohti :) Jeee, ihana viikonloppu Helsingissä tulossa!

Hola! I'm back at the airport and ready to board the plane to Helsinki for a lovely weekend there! :)

ERIKOISIA ASIOITA LONTOOSSA. Näin matkalla Helsinkiin tuli mieleeni, etten ole koskaan listaillut erikoisia asioita Lontoosta. Tai eipä nämä ehkä ole niin erikoisia, mutta sellaisia arkipäiväisiä huomioita, joihin ei kiinittänyt huomiota Lontoossa vieraillessa, mutta jotka huomaa Lontoossa eläessä. Jotkut näistä voi olla teille ihan supertuttuja ja turhan oloisia, mutta nämä nyt tuli äkkiseltään mieleen.

INTERESTING ASPECTS OF LONDON. On my way to Helsinki I thought I might as well list some funny issues about living in London. Unfortunately I don't have time to translate the whole post, but hope you enjoy the photos of the outfit :)

1. Puistot. Lontoossa on valtava määrä puistoja. Pieniä, suuria, kauniita, rumia. Tai no rumia on aika harvassa, mutta on niitäkin täällä. Oikeastaan joka asuinalueella on edes joku puisto, mutta sen lisäksi täältä löytyy valtavasti isompia puistoja, joissa on kauniita pieniä yksityiskohtia ja alueita. Mä asuin Lancaster Gaten ja Paddingtonin välissä, eli ihan muutaman minuutin päässä Italian Gardensista, joka on noin suunnilleen Hyde Parkin ja Kensington Gardensin välillä. Molemmat joista on ehdottomasti vierailun arvoisia :) Lisäksi suosittelen ehdottomasti Lontoossa vieraillessanne käydä vaikka piknikillä tai kävelyllä ihan Trafalgar Squarelta alkavassa Green Parkissa, vähän Oxford Streetiltä pohjoiseen olevassa Regent's Parkissa tai Primrose Hillillä, josta on myös kaunis näköala Lontooseen.

2. Ruoka. Ruoka on Lontoossa paljon halvempaa. Usein valitetaan siitä, miten kallista Lontoossa on. Vuokrat on ihan reilusti yläkanttiin Suomen vastaavista, sähkö on järjettömän hintaista ja julkinen liikenne on kalliimpaa. Mutta sitten vuorostaan moni muu asia on halvempaa, ja siitä olennaisempana ruoka. Ihan jo vertailemalla kansainvälisiä tuotteita, kuten jotain Uncle Ben'sin riisiä, kokista tai yleisestikin hintatason määrittelyyn käytettyä Bic Mac -hampurilaista, huomaa eron. Mutta ennen kaikkea täällä ruokakaupat käyttää tosi paljon promootioita, ja lähes puolet tuotteista on jonkun sorttisessa "osta 3 maksa 2" -tarjouksessa. Vihannekset ja hedelmät on myöskin huomattavasti halvempia.


3. Ruokakaupat. Mä rakastan paikallisia ruokakauppoja ja voisin pyöriä niissä tuntitolkulla. Briteissä on tosi paljon ihan brittiläisiä tuotteita, ja täällä on ihan hirveesti kaikkia erikoisuuksia. En nyt äkkiseltään osaa edes erotella, mutta karkkihyllyä lukuun ottamatta tykkään huomattavasti enemmän brittiläisistä ruokakaupoista, tosin Suomessa rakastan kotimaisia vihanneksia. Täällä on paljon parempi hedelmätarjonta, ja hedelmät on usein jotenkin makeampia. Lisäksi täältä saa ympäri vuoden mustikoita, vadelmia, ja esimerkiksi tuoreita passionhedelmiä. Kaiken kaikkiaan rakastan ruokakauppojen tarjontaa täällä! Lisäksi jokainen ruokakauppa toimittaa kotiin. Jep. Eikä mitään Alepa -meininkiä, jossa on vaan suppea tarjonta, vaan ihan mitä tahansa voi tilata kotiin. Tilausaikataulu määritellään tunnin tarkkuudella ja tuotteet tuodaan kotiin tyyliin 3 euron lisämaksusta. Jos on kiireinen tai ei jaksa raahata painavia ruokakasseja, niin samat pystyy tilaamaan kotisohvalta. Ja mikä parasta, on monta nettisivu, jotka vertailee tuotteiden hinnat kaikkien ketjujen välillä ja ilmoittaa aleista. Monilla on myös ihan internet-tarjouksia, joten usein ton nettikaupan käyttäminen tulee halvemmaks.

Ravintolat. Ravintolatkin on täällä usein halvempia kuin Suomessa. Kyllä täällä on mittava määrä kalliimpia rafloja, joista saa pulittaa pitkän pennin ruokailusta, mutta ihan perus lounaspaikat ja sellaiset Vapiano / Memphis -henkiset ruokapaikat, joista saa perusmättöä, on paljon halvemmat :) Mun Lontoon lempirafla -postaus on muuten työn alla!

4. Luksusautot. Herrajumala ei taida mennä päivääkään ilman, että olen nähnyt Ferrarin, Maseratin tai Lamborghinin. Yleensä useampia. Täällä on vähän joka nurkalla Rolls Roycea ja Maseratia, siinä missä Suomessa niitä ei nää ikinä. Täällä myös Mersut, Bemarit ja Audit on samoissa määrissä kuin koti-Suomessa Toyotat, Volvot ja Fordit. Jotenkin silmä on jo vähän tottunut noihin autoihin, eikä niihin enää kiinnitä huomiota. Tää palas taas mieleen kun mun autoista kiinnostunut siskoni oli käymässä ja kiinnitti asiaan koko ajan huomiota.

5. Sisäänpäin aukeavat ovet. Maailman typerin asia. Kaikki ovet aukee sisäänpäin Lontoossa. Suomessa ovet aukee yleensä vaihtelevasti, tosin useimmiten ulospäin. Sitä ei edes tajua miten valtava ero on kyseessä, ennen kuin on jatkuvasti jäämässä jumiin oviaukkoihin, kun ne ovet aukeaa väärinpäin.

6. Pysäköinti. Täällä saa pysäköidä miten päin vaan. Suomessa saa pysäköidä vain samaan suuntaan kuin mitä liikenne kulkee. Autot on aina kaikki samaan suuntaan Suomessa; täällä ne on ihan miten sattuu. Suomessa siitä on myös helppo hahmottaa esim. onko katu yksisuuntainen vai ei. Täällä ei koskaan muista miten päin liikenne on, kun ne autot on pysäköity miten sattuu.

7. Metrot. Metroihin ei aina pääse Lontoossa. Vaikka olet siellä laiturilla, niin voi mennä vaikka viisikin metroa, ennen kuin pääset sisään. Ruuhka-aikaan metrot on niin täynnä, että vaikka ne pysähtyvätkin asemalle, niin sinne ei välttämättä ole mitään asiaa sisälle. Ei siis kannata luottaa ruuhka-aikaan pääsevänsä perille tietyssä ajassa, nimittäin saattaa mennä vaikka vartti, että edes pääsee metroon. Lisäksi täällä on jatkuvasti jotain häiriöitä metrossa. Yksi joku isompi roska raiteilla, niin koko homma kusee muutaman hetken, aiheuttaen em. ruuhkan. Lontoossa on niin massiivinen määrä ihmisiä, ja ihmisvirta on ihan jatkuva, joten kun joku pysähtyy hetkeksi, niin se ruuhka ehtii kerääntymään ihan minuuteissa. Sen lisäksi, että täällä joutuu olemaan metrossa kuin sillit purkissa, metrotunnelit on melko kapeita, ja kun ihmisiä on paljon, niin siellä tunneleissa on helposti jumissa. Itselleni tämä ainakin aiheuttaa tosi paljon ahdistusta sikäli, että mulla on ihan lievästi ahtaanpaikan kammoa. Suosittelen siis ahtautta pelkääville mieluummin muita keinoja siirtyä paikasta toiseen. Lisäksi, Lontoon keskusta on pinta-alallisesti pienempi kuin mitä usein luullaan. Nää kävelyetäisyydet ei oo mitenkään mahdottomia, ja täällä turisteina vierailevia aina suosittelen kävelemään mahdollisimman paljon. Silloin näkee ja kokee paljon enemmän :)

8. Käteinen. Lontoossa käytetään yhä edelleen aika paljon käteistä. Mä en vieläkään osaa tottua tähän. Kaikki taksit ei esimerkiksi ota korttia ollenkaan, mutta taksien lisäksi monessa muussa paikassa tarvitsee käteistä. Pienemmissä paikoissa, esim. baareissa tai bagel shopeissa jne. on n. 10 punnan minimi, jonka jälkeen kortti on OK, mutta usein tarvitsee pientä käteistä milloin mihinkin. Mulla on vähintään kerran viikossa tilanne, kun tarttisin käteistä, mutta suomalaiseen malliin mulla ei tietenkään ole sitä.

9. Ihmiset. Lontoo on varmaan yksi maailman kansainvälisimpiä kaupunkeja, ja täällä on kyllä vähän joka kansalaisuutta ympärillä. Ihmiset on tosi kiireisiä ja koko ajan hiihtämässä jonnekin, mutta samalla täällä ollaan kyllä tosi mukavia ja ystävällisiä, huomattavasti enemmän. Small talkia on tunnetusti tosi paljon, mutta kun siihen tottuu, niin se on aika hyödyllistä. Ravintolasuosituksia taksikuskeilta, räätälisuosituksia metron vieruskaverilta ja vaikka mitä muuta. Ydinkeskusta on tosi turistien suosiossa, mutta jos haluaa enemmän nähdä brittejä ja brittiläisiä kauppoja / kahviloita, niin suosittelen siirtymään jonnekin vähän keskustan laitamille. Esim. Liverpool Streetin ympäristössä on paljon kivoja kahviloita, samaten Kensingtonissa.

10. Asiakaspalvelu. Asiakaspalvelu täällä on aika jännää. Joissain paikoissa, yleensä vähän hintavammissa ravintoloissa ja kaupoissa saa helposti mahtavaa palvelua, mutta yleinen asiakaspalvelun taso on huomattavasti alhaisempi kuin Suomessa. "En tiedä" on yleinen vastaus myyjältä, jos kysyt kokoa. "Selvitän asian" on huomattavasti harvinaisempi jatko. Asiakaspalvelijat voi usein olla tylyjä tai epäkohteliaita, eikä kiinnostusta asiakasta kohtaan oo välttämättä ihan hirveesti. Välillä saa sellaista kohtelua, josta voisi päätellä, että on kussut jonkun aamumuroihin, ja hillittömintä on se, että useimmiten tylyin kohtelu tulee nimenomaan manager-tason asiakaspalvelijoilta. Keskiluokan kauppojen, ruokakauppojen ja perusraflojen tarjoilijat ja myyjät on useimmiten ulkomaalaistaustaisia, joten en tiedä onko osa ongelmaa se, että kaikkialla on erilainen kulttuuri, eikä ole yhtä tiettyä toimintamallia, mene ja tiedä.

Siinä nyt muutamia ajatuksia Lontoosta.

Kuvituksena tällä kertaa asu, joka on kuvattu yhdessä em. puistoista, Italian Gardensissa :) Lähemmässä esittelyssä tällä kertaa tuo aiemmin vilahtanut Karen Millenin ihana konjakinvärinen nahkatakki ja suursuosikkini kesältä eli tuo burgundy maksimekko Nelly.comilta.

Mitäs tykkäätte asusta? 

Translation:// Just my take on some interesting phenomena that I have come across living in London :) The photos are from Italian Gardens near my previous house.
For photos this time is one of my favourite outfits, the maxi dress from Nelly.com with some tan accessories. 

What do you think of the outfit? :)

(Otsikkona: Yö - Joutsenlaulu)

Kommentit

Veera Bianca (Ei varmistettu)

Kiitos Lontoo-ajatuksista, näitä oli kiva lukea! Muutan sinne suunnille hetkeksi tammikuussa itse :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiva!! Oletko pitkäänkin? :)

Camilla (Ei varmistettu) http://camillan-live-love-learn.blogspot.fi/

Olipa kiva postaus! :) Itse olen kolme kertaa käynyt lomamatkalla Lontoossa ja huomannut aika paljon samoja seikkoja!

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :)

oona (Ei varmistettu)

Tohon asiakaspalveluun. Olin ite monta vuotta sitten briteissä kielikurssilla. Vietin Brightonissa kuukauden ja huomio kyllä kiinnittyi toho asiakaspalveluun. Ite tuli vielä huomattua se, että kun sut äkättiin turustiksi ja puheesta kuuli ettei englanti oo se oma äidinkieli palvelun taso saattoi laskea ihan rytinällä alas. Myyjät saattoivat esimerkiksi tahallaan esittää tyhmää ja että oma tapa puhua englantia oli niin epäselvä ettei siitä saanut selvää. Muuten kyllä tykkäsin maasta ihan kamalasti!

Ja samaisella kielikurssilla käytiin muutaman päivän visiitillä Pariisissa jossa siis oli lähes mahdotonta asioida, koska siellähän tuppaa olemaan harvinaisen yleistä tämä oman kielenrakastaminen… Ranskalaiselta mieheltä oli lähestulkoon mahdotonta saada ostettua postikorttien lisäksi postimerkkejä ja herras miehen ilme oli koko ajan kuin perseeseen ammutulla karhulla. Kun taas mentiin ostamaan patonkeja jostakin superpienestä katukojusta asiakaspalvelu oli loistavaa! Myyjinä toimi aasialaissyntyisiä naisia, jotka eivät kylläkään puhuneet sanaakaan englantia, mutta se palvelu oli loistavaa. Viittomallahan se toimitus meni aivan tyystin ja kyllää ja kiitosta heitettiin siihen väliin ku se sopi. Naiset ja me nauroimme kaikki yhdessä kielimuurista, mutta hymy tosiaan oli päälllä jatkuvasti ja se ylettyi aivan korvasta korvaan!

Anna (Ei varmistettu)

Joo, toi on niin tuttua, toi tyhmäksi heittäytyminen.. Ja innolla odotan asiakaspalvelua Pariisissa, saa nähdä kun siellä reilun viikon päästä ollaan, millaista palvelua oikein on :)

Kaista (Ei varmistettu)

Minulla on Ranskasta turistina sellainen kokemus, että kannattaa käyttää kaikki alkeisranskan sanansa osoittaakseen, että edes yrittää keskustella asiakaspalvelijan kanssa maan omalla kielellä, ja kielitaidon loputtua kysyä nöyrän kohteliaasti (ranskaksi) puhuuko tämä englantia. Englanninkielistä palvelua saa kyllä, mutta siihen suhtaudutaan rennosti vasta sitten kun asiakaspalvelija huomaa, että yrität kyllä tosissasi mutta ranskasi on vain niin tolkuttoman huonoa, että englanti on hänellekin helpompi vaihtoehto. Toisaalta kaunista naisasiakasta voidaan kohdella ystävällisen flirtisti kielestä riippumatta.

Anna (Ei varmistettu)

Joo, mä kanssa yläaste franskaa käyttämällä kolme sanaa sain aina paljon parempaa kohtelua :)

Tähän on nyt ihan pakko kommentoida. Toki pitää paikkaansa, että ranskalaiset ovat ylpeitä kansalaisuudestaan ja kielestään, mutta kyllä etenkin Pariisissa puhutaan nykyään melko hyvin englantiakin.

Ranskassahan postimerkit myydään tupakkakaupoissa eli tabaceissa, joten tuolla postikortteja myyvällä miehellä ei mitä todennäköisemmin ollut postimerkkejä, mitä hän olisi voinut myydä. Kyse ei siis välttämättä ollut siinä, että hän ei olisi HALUNNUT palvella teitä vaan siitä, ettei hän osannut selittää merkkejä myytävän tabacissa ja missä lähin on, jos teillä ei ollut yhteistä kieltä. Suomessa toki puhutaan laajemmalti englantia, mutta ei täälläkään vanhempi väestö sitä niin suuresti osaa.

LL (Ei varmistettu)

hei. huippu postaus :) hyödyllinen! Hui mulla ei tulis mieleenkä turistina hypätä metroon lontoossa!! hyvä ku en oo helsingissäki oo ihan paniikissa ruuuhka-aikaan. Tuo mekko on ihana :) näkeekö sun mielestä lontoossa enemmän rikkaan näköisiä ihmisiä kuin tavallisia tai köyhiä? (Pukeutumista tarkoitan) :D

Anna (Ei varmistettu)

Hahahah, mun mielestä aika samanlainen tasajako sielläkin on kuin täällä :) En kyllä mieti ehkä asiaa ikinä sen kummemmin :)

EEE (Ei varmistettu)

Oi vitsit! Ihana postaus :-) Kiitos paljon tästä!

Anna (Ei varmistettu)

Kiitos kiitos :)

Oi kiva että suomenkielistäkin biisin tekstiä oot laittanut myös otsikoksi :) toi asu on niin ihana, toi sama mekko oli mullakin kokeilussa, ihana tuo takki. Kokonaisuus siis 10++ =D

Anna (Ei varmistettu)

Joo, tietty :) Ja kiitoksia :)

enni (Ei varmistettu)

Moikka Anna!
En tiedä, että onko muilta tullut palautetta, mutta miksiköhän sun blogin avaaminen kestää nykyisin ikuisuuden? Kotona ja työkoneella sama juttu, että muut nettisivut aukeaa ihan nopsaa, mutta tänne kestää minuutteja päästä... Aika tylsää!
Tykkään blogistasi tosi paljon :)

Anna (Ei varmistettu)

On tullut palautetta :) Asiaa yritetään selvittää koko ajan, mutta vielä ei ole löydetty ongelmaan avainta :/

Liina (Ei varmistettu) http://thingsandother.blogspot.com

Voi mä niin rakastan tota viininpunaista mekkoas, vaikka en ite sitä osais käyttää kuin vaan juhlatilaisuuksissa. Ja nää Lontoo faktat oli mielenkiintosia! Itsekin kaipaan kovasti Sainsbury'sin valikoimia ihan kaikessa. Noista hedelmistä piti sanoa myös se, että MIKSI Suomessa ei myydä niitä pieniä haarukallisia hedelmärasioita, mitä sai Englannissa ihan jokaisesta mini-Tescossa jne. ja myös Lontoon ulkopuolella :D. Ne oli niin hyviä ja helppoja, ja makso aina sen punnan tai kaks!

Anna (Ei varmistettu)

No niinpä, ne on kyllä parhaita!! :)

Sanna (Ei varmistettu)

Mun kokemuksen mukaan Lontoossa asiakaspalvelu on ollut huomattavasti parempaa kuin Suomessa! Asiasta monen kanssa keskustellut, ja muutkin tuntuu noin yleisesti olevan sitä mieltä että Suomessa voitaisiin ottaa Lontoon tyylistä mallia.. Ehkä sitten on käyny vaan hyvä tuuri ja saanu aina asioida miellyttävien työntekijöiden kanssa.

Anna (Ei varmistettu)

Joo, mullakin oli turistina ihan hyvä kuva. Nyt kun siellä asuu, niin on kyllä muuttunut mielipide jyrkästi :D

K (Ei varmistettu)

Hei tiesitkö et Islingtonissa on jonkunlainen tukun tapainen liike, joka myy tuoreita hedelmiä? En nyt muista yhtään kyseisen paikan nimeä, koska se oli aivan pieni ja ei näyttänyt liikkeeltä ollenkaan, mut jos en ihan väärin ajattele niin sijaitsee jossakin caledonian roadin ja holloway roadin asemien lähistöllä :)

Anna (Ei varmistettu)

Ai on!? Hmm täytyy tutkia :)

Vertse (Ei varmistettu) http://vertseslogic.blogspot.fi

Tosi kiva postaus! Luin mielenkiinnolla loppuun saakka, koska mua kiinnostaa ihan hirveesti tämmöset pienet kulttuurierot! (:

Anna (Ei varmistettu)

Kiva kuulla :)

miraprkl (Ei varmistettu)

Aivan uskomattoman kaunis asu! Tykkään kovasti :3

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti :)

Petra (Ei varmistettu)

Unohdit pubit ja Lontoon pubikulttuurin! Rakastan niitä pubeja ja sitä ihmisten tapaa mennä tuopilliselle työpäivän jälkeen niin ettei yhtään vapaata istumapaikkaa löydy keskellä viikkoa. Ruokakaupat on tosiaan ihania! Ja puistot ja koko kaupunki :D

Anna (Ei varmistettu)

No en nyt varsinaisesti unohtanut :) Ne ei ihan mun arkielämään kuulu siellä niin hirveesti, enemmänkin oli idea listailla sellaisia oman arjen pieniä havaintoja :)

*Suvi* (Ei varmistettu)

Ei ole ensimmäinen kerta, kun huomaan miettiväni että voiko nämä sun kuvat parantua enää!? Jälleen kerran niin upeita, sulla on todella silmää kauneudelle :) Toimii minusta ihan yhtä hyvin myös näin syksyisenä versiona tuo maksi.

Piti ihan uteliaisuudesta katsoa, mitä metroon maksaa kk-kortti siellä ja jessus, hirveän hintaista! Bussit sentään halvempia. Vaikka onhan tuo viikon korttikin kallis kun vähän miettii. Ei sitä vaan ajattele samalla tavalla jos viikon lomalla siellä piipahtaa, se menee "reissailu maksaa" -ajattelun piikkiin.

Anna (Ei varmistettu)

Voi kiitoksia kovasti <3 Ja joo, ei oo halpaa toi matkakortilla suhaaminen Lontoossa :D

noora (Ei varmistettu)

Kaunis asu, mekko on aivan upea :) No nyt oli mielenkiintoista luettavaa! En ole koskaan päässyt käymään Lontoossa, joten ehkä siksi tää kiinnosti erityisen paljon. Tämä epäkohta pitäisi kyllä korjata pian. :D Niin ja tuo ruokakauppojen nettitilaus kuulostaa huikealta. Voi miksei sellaista voisi jo olla Suomessakin! Kaupassa käyminen ei kuulu mun suosikkipuuhiin, joten olis ihan mahtavaa saada kauppakassi suoraan kotiovelle. <3

Anna (Ei varmistettu)

No niinpä, ihan parasta :) Varsinkin jos on samanlainen kuin minä, että kaupassa intoutuu ihan liiaksi :D

Pauni (Ei varmistettu)

Heips!
Törmäsin instagramissa tähän: http://statigr.am/viewer.php#/detail/583894102091871782_221677156 en löytänyt ainakaan äkkiseltään mitään tekstiä jossa olisi kerrottu että kuvat ovat lainattu täältä joten ajattelin tulla vinkkaamaan tästä sulle.

Anna (Ei varmistettu)

Juu, huomasin ja pyysinkin, että jatkossa tägäisivät kuviin :)

Vilma (Ei varmistettu) http://vilmajasmiina.blogspot.fi/

Naureskelin tätä lukiessani, et yksi asia mitä eniten Englanti-ajoistani kaipaan on nimenomaan Sainsbury's ja Marks&Spencerin ruokaosasto. :D

Anna (Ei varmistettu)

Joo, siinä ei oo mitään järkeä miten rakastunut voi olla ruokakauppoihin :D

samson (Ei varmistettu)

miks mä unohdin kommentoida vaikka mulla loksahti leuka kun mä näin noi värit ja ton asukokonaisuuden? Siis suuret aplodit kuvaajalle, tosi hienoja kuvia ja myös kuvattavalle tietenkin ja taustalle ja kaikelle taputapu. Toi väri on niiiiiiiiin kaunis että mä en saanu silmiä irti. Toi kultanen vyö on just TÄYDELLINEN siis en keksis mihin se sopis paremmin se tuo siihen sellaista kevyttä ylellisyyttä muttase on niin täydellinen siis oon ihan rakastunut :o ja takki ja mekko sopii loistavasti yhteen ja mä en osaa muodostaa mitään fiksuja lauseita enää mutta sanonpahan vaan että vau! ja kiitos tosta kulttuuriero jutusta sellaset asiat kiinnostaa muakin ihan hirveesti ja ihan "turhatkin" jutut on mulle tärkeitä.

Anna (Ei varmistettu)

Hahah, no kiva, että muistit kuitenkin jälkikäteen :) Ja kiitoksia kovasti :)

Cherry (Ei varmistettu) http://sisustuskuumetta.blogpost.com

Ihana asu! Varsinkin tuo mekko, ja tuo kultainen vyö sopii siihen tosi hyvin!
Mielenkiintoinen postaus! Lontoo alkoi jopa vähän kiinnostamaan mua, vaikka tähän asti se ei ole ollut matkusutuslistallani ollenkaan. :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti :) Ja Lontoossa kannattaa ehdottomasti käydä, se on upea kaupunki!! :)

Pympe (Ei varmistettu)

Kiinnostais tietää vielä pukeutumisesta! Miten ihmiset sielä pukeutuu näin yleensä? Ja olisi kiva lukea sun 'hassuista' tilanteista brittien kans, tai esim miehien :) Vieläkin hymyilyttää se postaus missä kerroit siitä komesta miehestä joka kysyi sulta jotain farkkujen sopivuudesta!! :)

Anna (Ei varmistettu)

No mä kirjottelen jos jotain erityistä tapahtuu :) Ja aika samalla tapaa mun mielestä siellä pukeudutaan kuin Suomessa, ehkä vähän jopa tyylittömämmin välillä :D

Oona (Ei varmistettu)

Muistan miten tulin peloissani Lontooseen ja mietin, että joudunko leipomaan kaiken leivän itse, koska minulla on keliakia. Ensimmäinen visiitti Sainsbury's:illa sai mut tajuamaan, että täällähän on paljon paremmat valikoimat kun Suomessa! Ja ne ruokakauppojen muutkin valikoimat, tulee nälkä pelkästä ajatuksestakin <3

Ja asiakaspalvelussa olet oikeassa. Olin Chanelin liikkeessä ostamassa laukkua, niin hyvä kun ne myyjät palveli siellä. Ehkä en näyttänyt asiakkaalta Primarkin mekossa, mutta otin sen kuitenkin töykeytenä... Mutta muuten on asiakaspalvelu ollut hyvää, ainoastaan, jos joku katsoo että olen ulkomaalainen, niin voi tulla "Pardon me darling?" jos ei muka ymmärrä...

Anna (Ei varmistettu)

Hahahah, joo, mäki elkäsin, että mitä teen ilman mun S-Marketia :)

jjuuli (Ei varmistettu)

Toi kaupoista jne. kotiinkuljetus on kyllä maailman paras keksintö :D Harmi ettei Suomessa viel harrasteta tota enempää :( Käydään usein tyttöjen kanssa Budapestissä kun on aina kämppä siellä vapaana, ja joka kerta tilataan ravintolasta jotain safkaa himaan:) parasta siinä on tietty se, että hintaa sille tulee kaikenkaikkiaan euroissa noin vitosen :D Toivottavasti Suomi omaksuu tän käytännön kans, tai joudun ehkä harkitseen Budapestiin muuttoa ;D

Anna (Ei varmistettu)

No aijaa!! Ei tarvii hartiavoimin raahata mitään :D

anni (Ei varmistettu)

en ole koskaan asunut Lontoossa mutta siellä ja Englannissa on tullut vietettyä hieman enemmän aikaa. ne ruokakaupat!!!! oon aina ihan intopiukeena siellä shoppailemassa ruokakaupassa, valikoimat on niin laajat ja ne HeVi osastot on ihan toisesta maailmasta, myös hintansa puolesta. kävin viimeksi elokuussa Whole Foodsissa, rakastuin siihen New Yorkin reissulla, ja olihan se ihan niinkuin lapsi karkkikaupassa fiilis kun sinne pääsi :D voin myös yhtyä kyllä noihin muihinkin asioihin mitä oot listannut. Espanja voittaa kyllä vielä vaan Lontoon tossa parkkeeramisessa mennen tullen! :D siellä ne parkkeeraa tyylliin keskelle risteystä, mulla on monta kuvaa aivan käsittämättömistä parkkeerauksista mitä näin Espanjan reissulla tuossa muutamia vuosia sitten :D

tosi kaunis tuo mekko ja asu noin muutenkin :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :) Ja joo, Whole Foodsissa on ihania juttuja <3

anskusa
annemaris

tosta asiakaspalvelusta... se on kyllä totta kun turistina käy lontoossa niin palvelun taso on korkea kun ei pääse näkemään niitä arjen asiakaspalvelutilanteita :D ja kyllä mä sen itekki sanon et joskus teki tiukkaa töissä (mä oon se forever21 myyjä oxford streetiltä, häiriköin sua kerran koruosastolla jos muistat ;D) eikä vaan jaksanu olla mukava kun paahtaa 40h viikkoja tollases paikas töissä. mut silti jaksoin ite nostaa mekkalan jossen saanut täydellistä palvelua jossain :D double standards<3

mut nyt kun muutin takas suomeen niin oon ottanut sen kaiken hyvän brittipalvelusta omaan työhöni takaisin suomessa. ja sit sitä vaa toivoo että on jättäny kaiken sen huonon sinne lontooseen ;D

Pages

Kommentoi