Saga

Mungolife

*Postaus toteutettu yhteistyössä Bikeshop.fin kanssa ja sisältää tuotesijoittelua*

UUSI MENOPELI. Kun muutimme tähän Helsingin keskustaan baanan viereen, mun hankintalistan ensimmäiseksi pomppari ehdottomasti pyörä. Ai vitsi mulla on ollut ikävä pyöräilyä ja nyt kun tiesin viihtyvän edes hetken pidempään Helsingin keskustassa, tiesin, että mulla on mahdollisuus pyöräillä vaikka päivittäin. Kevät on tässä odotuttanut itseään, mutta nyt kun aurinkoisia päiviä on riittänyt, meikäläinen on näkynyt viilettämässä tukka putkella uudella menopelilläni :)

Oman täydellisen pyöräni löysin Bikeshop.fi:ltä, jolla on mielestäni mainio valikoima naisten pyöriä. Pohdin pitkään tämän mustan, vaalean kauniin Amelien ja vaalean kermanvärisen kaunottaren, Sagan, välillä. Päädyin sitten lopulta jälkimmäiseen! Vaalea Tunturi Saga siis kotiutui jo melkein kuukausi sitten ja poikaystävä sai todistaa mun pikkutytön kaltaista intoilua uudesta kulkuvälineestä!

Olen iloinen, että valitsin juuri tämän, nimittäin kaunis vaalea väri on tyylikäs ja malli on juuri täydellinen. Söpöys ei ole paras asia, vaan pyörä on ihan hillittömän hyvä. Pari polkaisua, ja tuo rullailee suunnilleen itsekseen eteenpäin. Ainoa huoli tähän mennessä on ollut lähinnä se, kuinka paljon olen kuullut pyörävarkauksista Helsingissä. Kotimme sisäpiha tuntuu suurinpiirtein turvalliselta paikalta pitää pyörää, mutta kyllä oon aina vähän sydän sykkyrällä kun olen kaupungilla tuota jättänyt. Tuntuu, että Helsingissä on pyörävarkaudet yhtä yleisiä kuin punaiset valot kiireessä.

Ulkoistin lukon hankkimisen poikaystävän vastuulle, ja luotan siihen, että tuo pitää pyöräni pitkäkyntisten ulottumattomissa.

Yksi mitä tarvitsen, on kypärä. Olisikohan lukijoiden joukossa ideoita kauniista / edes suunnilleen siedettävistä kypäristä? Olen oikeasti selannut ties kuinka monta ilmoitusta läpi, ja ei vaan löydy. Mielellään saisi olla ruskea tai vaalea, sopisi pyörään :) Jos joku on joskus nähnyt kivoja kypäriä (joku nahkainen olisi mieletön!!), niin kertokaa ihmeessä!!
Bikeshopista sen verran, että voin kyllä lämpimästi suositella. Mukavasti olisi tyylikkäitä naistenpyöriä nyt alennuksessa, ja oma kokemukseni toimituksesta oli ainakin erittäin positiivinen. Pyörä tuli kasattuna lähimpään matkahuoltoon parissa päivässä kaikkine papereineen täysin suojeltuna pahvilla ja kuplamuovilla, ja pääsin itse pyöräilemään sen sieltä pois pienen kuorintahässäkän jälkeen :)

Mun pyörän nimi on siis Tunturi Saga, ja jos voisin, laittaisin tähän sellaisen sydänsilmäisen emojin :D

Tuohon asuun palataan pian ihan oman postauksen myötä :) Eikö ole söpö? Pyörä, ei asu :D 

Kommentit

paula posetiivi (Ei varmistettu)

Ootko tutustunut Yakkay-merkin kypäriin? Niillä on ihan söpöjä jo noin pelkästäänkin. Ainakin vaaleita ja ruskeita ihan siron mallisia ja sit niihin saa myös erilaisia 'suojia'. Ainakin Finnish Design Shop ja Electrobike myy.

Anna (Ei varmistettu)

Täytyykin tutustua :)

Anna (Ei varmistettu)

Oi ihana pyörä! Ja asu myös! :) Täällä metsästetään myös tyylikästä pyöräilykypärää, joten jos sellaisen löydät niin oisko mahdollista saada vinkkiä myös tänne blogin puolelle? :)

Anna (Ei varmistettu)

Ehdottomasti :)

Anneli (Ei varmistettu)

Tassa sulle kypara! Ruotsalaisnaisten kehittama airbag kauluri, pysyy kutritkin paikoillaan :) just a tad pricey eh... http://www.hovding.com/ Mielenkiintoinen blogi Anna, ma tanne eksyin kun oon myos itse kirjoittamassa dissertationia (sun blogista on tullut mun lemppari 'procrastination' paikka, hups) ja opiskelen myoskin briteissa... just tuossa luin sun ajatuksia brittilaisista postimiehista, TODELLAKIN olen samaa mielta!

Anna (Ei varmistettu)

Haha, tota on kaveritki linkannu Facebookissa :D Ehkä ihan vaan tavallinen kypärä ois paikallaan :D

Mari (Ei varmistettu)

Varastettiinko sun viime kesän Helkama (oliko se helkama)? :/

Anna (Ei varmistettu)

Ei mulla oo koskaan ollut Helkamaa? :) Mun siskoilla on Helmi-pyörät, ja oon lainannut välillä niitä. Mulla ei oo ollut omaa pyörää Australian aikojen jälkeen :)

Emilia (Ei varmistettu)

Moikka anna! Oon niin rakastunu sun blogiin!! <33 ja oot kehittyny muutamassa vuodessa ihmisenä todell paljon ja nimenomaan parempaan suuntaan!(: sun tyyli on niin täydellinen et ottasin heti sun vaatekaapin omaks(; ootte kyl ihan 100% varmuudella iha törkeen hyvän näkönen pari sun poikkiksen kaa!!!<3 mut joo jatka samaan malliiin(:

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :) Ei kuitenkaan ehkä kannata arvioida ihmisen kehittymistä ihmisenä suuntaan tai toiseen, kun ei lukijat tunne kuitenkaan bloggaajaa :) Mutta kiva jos koet näin.

tikkunen (Ei varmistettu)

minne sun parin vuoden takainen vespa on joutunu?

Anna (Ei varmistettu)

Vespa oli vain kesälainassa silloin :)

En kestä miten kovasti hämmennyn edelleen joka ikinen kerta, kun luen jostakin sun postauksesta siitä, miten aiot viipyä Helsingissä "pidemmän aikaa". Mun alitajuntaan on vaan syöpyny se saamarin aprillipäivän huijaus, ärsyttävää miten höplästä vedettävissä ihminen voi olla.:D voi huoh. Mutta näin postaukseen liittyen: ihanat kuvat, onpa Helsingissä jo kauniin väristä!

Anna (Ei varmistettu)

Hahahah, apua :D En ole muuttamassa Pietariin, ihan täällä Suomessa nyt ollaan :D Ja kiitoksia :)

Karla (Ei varmistettu)

Moikka. Sun postaukset eivät päivity bloglovinissa?

Anna (Ei varmistettu)

Ai ei, täytyykin tutkia asiaa :)

saara_maria (Ei varmistettu)

Noi kengät on tullut vastaan jo useemman kerran instagramia selaillessa. Hienothan ne on, taitaa olla ihan must-juttu nyt. :) kerrohan pian mistä niitä saa. Ja onko hyvät jalkaan? :)

Tiiasara (Ei varmistettu) http://mynewecolife.blogspot.fi

En ole Anna, mutta noita saa netistä net-a-porterilta ja Stylebobista :) Valentino on merkki. Harmi, etten osaa sanoa millaiset ovat jalkaan. Itselleni en uskalla ostaa, vaikuttavat kapealestisiltä :)

Anna (Ei varmistettu)

Ne on Valentinot ja on ihan tajuttoman hyvät jalkaan! :)

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Ei mulla muuta kuin että äärettömät pisteet siitä, että kirjoitat blogissa pyöräilykypärästä :)

(Tietty nyt vois ehkä nillittää siitä, että kylläpä sen kypärän varmaan olis oikeasti löytänyt kun et ihan noviisi tossa nettishoppailussakaan ole, mutta en nillitä, koska oikeesti hymy levisi korvasta korvaan kun luin että aiot kuitenkin hommata kypärän.)

Mulle tää nyt on vähän henkilökohtainen arka paikka ja saarnaan kaikille kypärää käyttämättömille kavereillekin aina :D Mutta toistaiseksi kukaan ei oo kyllä osannut perustella kypärättömyyttä, joten luotan olevani oikealla tiellä. Vaikka joskus vähän ärsyttäväkin.

Anna (Ei varmistettu)

Joo, kypärän haluan ehdottomasti, mutten haluaisi käyttää rahaa rumaan, ja pakko sanoa, että vielä yksikään ei ole ollut kiva :( Kohta tosin pakko ostaa edes joku, eihän ilman kypärää vaan voi pyöräillä!! :)

Camilla (Ei varmistettu)

Moikka! Koska julkaiset kommentit "On fire" postauksesta? Minulla heräsi nimittäin monia kysymyksiä dissestäsi ja uskon, että monella muullakin on niitä herännyt. Olisi siis kiva lukea, miten tutkijana itse perustelet tekemiäsi valintoja. Kyllähän tutkimuksen tekemiseen nimittäin yleensä kuuluu avoin keskustelu.

Anna (Ei varmistettu)

Kyseiseen postaukseen ei ole tullut yhtäkään kommenttia, joten vaikeaa niitä on julkaista :D En myöskään koe, että olisin jotenkin velvoitettu jotakin perustelemaan lukijoille, jotka eivät ole edes siihen osallistuneet. Osallistujille on annettu selkeä ohjeistus, ja jos sinua osallistujana joku asia siinä hämmentää, niin sieltä löytyy myös päätutkijan, eli minun, yliopistosähköposti, josta voi pyytää lisätietoa joihinkin kysymyksiin tai muuten tutkimukseen liittyen.

Liisa (Ei varmistettu)

No voi harmi, jos kommentit eivät tulleet perille! :'( Minä ainakin laitoin kommentin, joka sisälsi paljon vinkkejä työhösi (itse ainakin olisin aikoinaan ollut todella kiitollinen, jos olisin saanut rakentavaa palautetta graduun ENNEN palautusta)

Anna (Ei varmistettu)

Ei ole tullut mitään kommenttia sulta :/ Tämäkin näkyy ensikommentoijana täällä nyt.

Minusta on kyllä hassua sinänsä, miten olet voinut antaa mielestäsi neuvoja? Ethän edes tiedä sitä, mistä työni on, mitkä on sen tavoitteet ja mitkä on käytössä olevat metodit? Jos työstäni voisi tehdä päätelmän vain kyselyiden puolesta, niin voisi ajatella, että kyseessä on kuluttajien mielipiteitä keräävä kvantitatiivinen tutkielma. Mun työ on kvalitatiivinen, ja siinä on tieteellisen pohjan lisäksi useita eri haastatteluja, ja nuo kyselyt ovat vähiten olennainen osa työtä, jolla vahvistetaan / tyrmätään yksi tai kaksi asiaa kvalitatiivisesta analyysistä.

En oikein ymmärrä, miten noissa asioissa voisi neuvoa, kun ei ole tiedossa työstäni mitään muuta kuin yksi kyselyosa? Mä en ainakaan lähtisi virtuaali-opponoimaan ketään, ellen tietäisi työstä täyttä introa, hypoteeseja / tutkimuskysymyksiä, metodeja ja käytettyjä teoreettisia malleja. Eli vaikka sinänsä rakentava kritiikki ennen gradun palautetta on varmasti tärkeää, koen sen blogin lukijoilta täysin turhana, kun en ole juuri mitään dissestäni kertonut. Minulla on useita ystäviä, jotka ovat lupautuneet valmiin työn lukemaan ja lisäksi minulla on yliopistolta henkilökohtainen ohjaaja, joka ohjaa työtäni eteenpäin. Uskoisin heillä olevan huomattavasti paremmat lähtökohdat mun neuvomiseen tässä asiassa, koska tietävät dissestäni paljon muuta kuin vaan yhden kyselyn :)

Camilla (Ei varmistettu)

Mutta kyllähän pelkkää kyselyä voi ilman muuta arvioida ilman teoreettisen taustan tuntemista. Itse asiassa kyselynhän pitäisi olla niin selkeä, että siihen voi vastata, kuten tässäkin tapauksessa, kuka vain kohdejoukosta. Olin itsekin menossa vastaamaan siihen, mutta sieltä löytyi esimerkiksi käsitteitä, joita ei ollut lainkaan avattu ja joiden määritelmiä en itse ainakaan tiennyt. Tämä nyt yhtenä tärkeänä huomiona näin mahdollisen tutkimusjoukon näkökulmasta. Vaikka sanoitkin, että suurimmalta osalta tutkimuksesi tulee olemaan laadullinen, on tämä kuitenkin yksi seikka, joka pitää ottaa huomioon luotettavuuspohdinnoissa. Toinen asia, mikä pomppasi silmään oli kysymystenasettelu. Mitä veikkaisit -kysymykset (engl. "guess"?) eivät kuulu tieteelliseen tutkimukseen. Älä kuitenkaan ota näitä asioita itseesi, aihe vaan juuri nyt itselläni pinnalla, kun palautin juuri oman (laadullisen) graduni.

Milla (Ei varmistettu)

Hei tossa Mechelininkadulla on joku pyöräliike, myyvät ties mitä nahkaisia satuloita jne. Heitlä varmasti löytyisi kypärä! Liike on jonkun meksikolaisen ravintolan vieressä. Favela?

Anna (Ei varmistettu)

Hmm, sehän on tossa lähellä, täytyykin tutkia :)

Enni (Ei varmistettu)

Hei, saksalaisella Helt prolla on kivoja kypäriä, jotka näyttää lakilta. Löytyy paljon kivoja malleja vaikka suurinosa onkinkin "skeitti/snoukka henkisä" löytyi harmaana kivan näköinen lakkikyrä. Kannattaa tutustua.

Anna (Ei varmistettu)

Täytyykin tutustua :)

Ellu (Ei varmistettu)

Itsekin toivon saavani pyörän lähiaikoina ja pitäis kans hankkia joku kypärä sitten. :) Vähän kyllä huolettaa pyörävarkaudet! Asun Tampereella ja just viime syksynä mun lukittu pyörä pöllittiin sisäpihalta, jonne pääsee vaan portin kautta tai sitten kerrostalon takaovesta. :(

liinu (Ei varmistettu)

paljonko maksoit itse tästä pyörästä vai saitko sen yhteistyön kautta ilmaiseksi? ovat melko tyyriitä, vaikka kauniita.

Anna (Ei varmistettu)

Yhteistyö on merkitty postaukseen :)

Loura (Ei varmistettu)

Multa ei ole koskaan pöllitty pyörää vaikka täällä turussakin sitä on liikkellä järkyttävästi ja monilta tutuilta on viety. Suurin syy tähän saattaa olla, että molemmissa pyörissäni on kaarilukot ja lukitsen ne aina johonkin "kiinteään" kiinni. :)

Anna (Ei varmistettu)

Joo, mulla on kans aika messevät lukot, mutta silti kuulee noita tarinoita aina, niin on muuttunu varovaiseksi :/

szanna (Ei varmistettu)

Hieno pyörä! Mä olin kans vakuuttunu et kaikki kypärät on rumia, mutta tarpeeksi monta soviteltuani löysin hyvän, ja se sopis väriltäänkin sun fillariin: http://www.btwin.com/en/cycling-helmets/city-bike-helmets/18841-500-city-cycling-helmet-white.html (en tosin tiedä saako tota Suomesta)

Anna (Ei varmistettu)

Hmmm, ei ehkä ihan mitä etsin, mutta kiitos silti :)

Nipppe (Ei varmistettu)

Nutcase on kanssa kypärämerkki, jolta löytyy upeita malleja niin pyöräilyyn, lasketteluun kuin vesiurheiluunkin. Löytyy hullumpaa kuviota ja myös klassista. :)

Anna (Ei varmistettu)

Täytyypi tutustua :)

Sanph
Sanph

Upea pyörä! Itsekin olisin vailla uutta menopeliä 15 vuotta vanhan tsygän tilalle. Joku tuollainen kaunis, siro pyörä olisi aika kiva. Täytyykin koluta netti läpi pyörien perässä.
Mä näkisin tohon sun pyörään hyvänä esim. tän kypärän http://www.motonet.fi/fi/tuote/4013146/Bell-Segment-Matte-Metallic-Brown-pyorailykypara, en kylläkään tiedä minkä mallista kypärää haet. Mutta mun mielestä väri ja malli sopisi pyörän kanssa yhteen. Tai jos vähän erikoisempaa kaipaisi, niin ehkä tää http://www.bikester.fi/389023.html?c=816&_cid=22_-1_90258_90234_90272_489473_0_Shopalike.fi ?

Anna (Ei varmistettu)

Hmmm, toi ruskea ei ole pöllömpi :) Täytyykin sitä harkita :)

Hei, kommenttini tulee vähän myöhässä, mutta oon työni vuoksi "joutunut" tutustumaan kypärävalikoimiin ja tää mimmi tekee ehdottomasti mageimmat kypärät: http://www.sawakofuruno.com/#!helmets/cfvg

Tuo Leopard tai Crocodile Black voisi olla sun tyylisiä ;)

Anna (Ei varmistettu)

Vitsi, tuo Crocodile black vois olla kiva, mut en jotenki tykkää tuosta ankannenän kaltaisesta läpästä :D Että voi olla ihminen nirso :D

Lotta (Ei varmistettu)

Moi, kommentoin ehkä vähän myöhässä, mutta jos et ole vielä löytänyt kypärää niin ainakin itse olen tykännyt Meloneista. Paljon värejä ja mukavan kevyt (sekä tukka pysyy hyvänä:) ). Näyttää olevan ihan valkoisenakin: https://hugbikeshop.fi/kauppa/melon-pure-collection/

Anna (Ei varmistettu)

Täytyykin tutustua :)

Kommentoi