Samsung Galaxy Alpha

*Puhelin saatu alunperiin kokeiluun Samsungilta*

raita (4 of 4)-2SAMSUNG GALAXY ALPHA. Mun ei alunperin pitänyt edes sen kummemmin erikseen esitellä tätä puhelinta, mutta kun tästä on kyselty aika paljon viime aikoina, niin voisin sittenkin tästä muutaman rivin kirjoittaa. Mä kyllästyin mun iPhoneen täysin tuossa kesällä, ja onnekseni sain Samsung Galaxy Alphan silloin kokeiluun. Olin ompputyttö pitkään henkeen ja vereen, mutta sitten napsahti. Mun mielestä (huomatkaa henk.koht. mielipide 🙂 iPhone6:n muotoilu ei ollut kovin kaunis, se pienempikin oli turhan iso ja se oli aivan liian liukas. Ennen kaikkea mua v***tti se, että vaikka puhelinten hinnat on pilvissä, mitään järkevää uutta kehitystä ei ole tullut. Tai ainakaan kehitystä, joka perustelisi sen, miksi laittaa 700 euroa uuteen puhelimeen.

Samsung on mun mielestä mennyt jollakin tapaa jo Applesta ohi, ja siksi uusi puhelimeni oli Samu. En voi kuin olla kiitollinen päätöksestä. En tiedä oliko mun vitosompussa akku rikki vai mikä mätti, mutta siinä kesti akku mun normaalia käyttöä (joka on toki sangen aktiivista) ehkä 5 tuntia. Jouduin lataamaan puhelimen jo yleensä puolen päivän aikaan. Tai sitten ihan kaiken piti olla pois päältä ja sitä piti käyttää kuin sokeria kommunismin aikaan. Okei, en mä tiedä säästeltiinkö sokeria sillon, mutta you get the point.

Alpha oli mun mielestä kaunis, sopivan pieni, kevyt ja siinä oli iso näyttö. Puhelin oli kevyempi ku mun iPhone5, mutta siinä oli isompi näyttö. Koonsa puolesta ne on melko samankokoisia, Samu on vähän leveämpi.

raita (2 of 4)-2Nyt kun puhelin on ollut käytössä melkein puoli vuotta, oon tullut siihen tulokseen, että ellei mullistavia muutoksia tule, mä pysyn Android-leirissä. Mun Sony Xperiaan oon äärimmäisen tyytyväinen, joskin se on kakkospuhelimena Suomi-liittymä sisällään sen takia, että on isompi kuin Samsung. Mutta, voi että mä rakastan sen puhelimen akunkestoa. Kun mä olen Suomessa, mä jaan siitä koko ajan nettiä tähän mun brittipuhelimeen. Siis 24/7. Koko ajan. Arvatkaa miten usein lataan puhelimen? Kerran KAHDESSA PÄIVÄSSÄ. Mun iPhone ois sipannu siinä 4 tunnin kohalla.

Anyway, ne plussan ja miinukset Samsung Alphassa.

Plussat:
– Söpö, tyttömäisen kaunis puheline.
– Takakansi irtoaa ja akun saa irti! Ahh sitä nostalgiaa, kun on tällainen älypuhelin kädessä. Mutta iso plussa on se, että vara-akku maksaa n. 20 euroa ja sen saa iskettyä vaikka festariviikonloppuna tms. helposti kiinni.
– Akun kesto. Alphassa on panostettu akun kestävyyteen (jotain mitä Applella voisivat harkita…) ja mulla on akku kestänyt todella aktiivista käyttöä aina vähintään vuorokauden. Tässä on power saving mode ja ultimate power saving mode. Mulla on aina power saving mode, jossa on tietyt rajaukset appeilla. Ultimate power savingissa saa puhelimen täysin mustavalkoiseksi, jolloin suurin akunsyöppö, näytön värit, ei syö virtaa. Mulla kesti Ulttimate power savingilla puhelimen akku 7 % 2,5 h kerran. Ja mä kuuntelin koko sen ajan musiikkia lentokoneessa.
– Voinko laittaa tähän toistamiseen, että akun kesto? Se on mulle ainakin niin tärkee plussa.
– Akun kuluminen. Onko kellekään muulle tuttua, että iPhonen akku näyttää ensin 27 % ja puolen tunnin päästä siinä on enää 2 %. Mutta sitten se vika 1 % saattaa kestää neljä tuntia? Tai vaan yhden sekunnin? Koskaan ei tiennyt paljon sitä akkua oikeesti oli. Eikä tää ollut mun viimeisimmän iPhonen ongelma, vaan mun jokaisen iPhonen (5 kpl historiassa) ongelma. Niin montaa maanantaikappaletta ei vaan tule. Akku saattoi loppua 7 % kohdalla spontaanisti ja sitten pitää aina odottaa suunnilleen maailmanlopun alkuun ennen kuin se paskiainen menee taas päälle. Samu simahtaa sen yhden prosentin kohdalla ja herää henkiin heti kun on kiinni virrassa. Ei tarvii odotella.
– Alasveto-valikko. Jotenkin paljon helpompi hallita kuin Applea, kun on kaikki omavalintaiset tärkeimmät siinä valikossa.
– Laturin monipuolisuus. Tähän käy Nokian, Sonyn, Samsungin, LG:n, HTC:n ja kaikkien muiden paitsi Applen laturi. Helppo saada latautuu missä vain ja yksi laturi riittää kahdelle puhelimelle ja yhdelle kameralle ja yhdelle kajarille. Applen lisävarusteiden hinnat on naurettavia ja ärsyttää kun aina pitää olla jopa just oikean puhelinmallin laturi, ei ees riitä sama lafka. T: iPad 2 ja iPhone5

Miinuksia: 
– Huonompi kamera. Ei voi mitään. Valoisaan aikaan kamera on yhtä hyvä ku iPhonessa, mutta hämärässä / pimeällä aika lailla sukka. Ei hyvä. Tai no se normi kamera on ihan ok, mutta se selfie-kamera on lähinnä huono vitsi, joten siitä en edes aloita. Jos siis kuvaa paljon ja kuvaa selfieitä, no go. Mä kuvaan melkeen aina kameralla kuitenkin, varsinkin jos on pimeetä, niin mua tää ei oo haitannut, koska kamera kulkee kummiskin mukana. Toki tän verran vois Samsungilla parantaa, nii ois maailman paras älypuhelin.
– Ei muuta valituksen sanaa.

Mulle ei ole maksettu tästä postauksesta senttiäkään, ja kirjoitin tän puhtaasti sen takia, kun viime aikoina on puhelimesta paljon kyselty. Mä aloitin vähintään kolme kertaa viikossa ennen lauseen sanoilla ”mulla oli akku loppu” tai ”v**** mä vihaan tätä puhelinta”. Oon tässä puolen vuoden aikana aloittanut aika monta lausetta sanoilla ”God, mä rakastan tätä puhelinta”. Siinä mielessä plussat ja miinukset on musta oikeassa balanssissa tossa yllä.

Syön kaikki pahat sanani iPhonesta, jos 7 kehitetään jotain oikeesti hemmetin hyvää ja uutta, tai jos sitä tulee myymään mulle alaston Alex O’Loughlin. Tosin ei mun tarvii siitä puhelimesta tykätä siltikään, jos ja erityisesti aivan varmasti KUN tuo jälkimmäinen vielä tapahtuu. In my dreams.

Kommentit (54)
  1. Mulla oli iPhone 5:sen kanssa tasan samat ongelmat akun kanssa. Välillä se loppui, vaikka näytössä luki, että jäljellä on 40%. Ja yleensä puolen päivän aikaan akkua oli jälellä enää 50%. Nyt käytössä iPhone 6 ja akkua on illalla jäljellä aktiivisen käytön jälkeen vielä 65-80%! 🙂

    1. Kiva kuulla. Mun kaverit on manannu omien kutostensa akkuja sen verran, että oon kuvitellu sen olevan samaa luokkaa :/

  2. Oon kans miettiny seuraavaksi samsungia, kun nyt käytössä iphone, koska tää vetelee jo aika viimeisiään. Itselläni on iphone 4 ja akku kestää edelleen päivän, mutta mikään muu tässä sitten ei enää kunnolla toimikkaan… Saako icloudista mitenkään tiedostoja siiihen samsungiin? Itselläni on macbookki ja rakastan applen laitteissa sitä, että kaikki tiedostot saa puhelimesta koneelle ja toisinpäin automaattisesti. Ja eritysesti sitä, että sitten kun toi puhelin lopullisesti simahtaa niin ne tiedostot on koneella (ja icloudissa) tallessa!! Samsung ei varmaan toimi macbookin kans samalla tavalla yhteistyössä kuin iphone?:D

    1. Mä en itse asiassa tiedä, kun en säilytä mitään cloudissa. Mulla menee kaikki koneelle, ja TimeCapsuleen, joten en oo iCloudia käyttänytkään ikinä :/

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *