Sanaton

Mungolife

Aika sanaton olo on. Kun kisojen alla loukkaantumisia ja kieltäytymisiä tuli ku hihnalta, niin ei paljoa kyllä mielessä metallit välkkyny. Kun vielä Barkov pelattiin sairaslomalle, oli usko mitalisijoihin aika vähäinen. Yksi matsi käänsi kaiken. Muuri maaliin ja Venäjä lomalle. Eilen ei peli kulkenut. Ei millään osa-alueella. Onneksi välierää seuraa aina seuraava peli, joka mahdollistaa sen, että kevään isoimmat kisat loppuu hyvään fiilikseen :)

Jossitella vois vaikka hamaan kuolemaan asti, siitä mikä olisi lopputulos, jos eilen olisi pelannut sama kokoonpano. Se on turhaa, ei se mitali sillä kirkastu. Kun Svenskapojat meni jatkoon, toivoin USAn voittoa Kanadasta. Sympaattinen joukkue, jolle olisin suonut kullan. Nyt siellä on vastakkain kaksi inhokkia, joista jompikumpi saa kirkkaimman mitalin kaulaan. Toivottavasti ees tiim Känädä. Eilen ja vielä aamullakin olin sitä mieltä, että Suomi jää tässäkin lajissa sijalle 4. Kun ennen peliä pelaavassa kokoonpanossa näytettiin Rask, mieli muuttui. Samalla tapaa kun mä pidän valkoista paitaa parempana (joojoo, sinisessä tuli MM11-kulta), Raskin näkeminen maalin suulla pelin alussa tyynnytti täysin. Tää on meidän. Tänään meillä oli upean nollapelin pelannut voittava maalivahti ja peli-ilolla ja rohkeudella hyökkäävä joukkue. Näin sen pitikin mennä. Loppujen lopuksi, aikaisempien pelien hieman välillä kyseenalaistenkin suoritusten jälkeen JOKAINEN mies tuolla on ansainnut tuon mitalin kaulaansa, ja on ihanaa saatella Leijona-legendat eläkkeelle lätkä kaulassa :)

Vieläki silmäkulmat vähän märkinä Timosen ja Selänteen haastattelujen jälkeen. Ei sitä nainen itkutta kestä, kun aikuinen mies herkistyy kyyneliin. Nummisen jäähyväiset on hyvässä muistissa, nyt rinnalle saatiin pari lisää.

Ilo on valtava. Hyvä Suomi, hyvä Leijonat!

Kaikki kuvat: Iltalehti.

Pronssi on mieletön suoritus tässä turnauksessa tältä joukkueelta. Mutta, mikä parasta, herrajumala miten hyvä fiilis tästä jäi tulevaan. Mielenkiinnolla lähden odottamaan Koreaa ja kaikkia MM-turnauksia tässä välissä :) Vatanen, Määttä, Barkov, Granlund, Rask, Komarov, Korpikoski ja aivan uskomattomia syöttöjä tänään jakanut Lehterä... Innolla odotan tulevia kisoja, kun runko on jo kasassa, ja nuoria pelaajia on ratkaisevissa rooleissa jo nyt vienyt kultaa. Siihen vielä nuorten kultamitalistit Teräväinen, Ristolainen ja muut kaverit, niin on varmasti aika mukavaa Leijona-fanin katsella kisoja seuraavatkin vuodet.

Kiitos Westerlund! Kiitos Teemu, Sami ja Kimmo! Kiitos Leijonat! :)

Huhh, olipas päivä!

Kommentit

Kata (Ei varmistettu)

Allekirjoitan kaiken tämän.
(Paitsi, että uskon enemmän sinisen paidan taianomaisuuteen ;D ja venäjä ois känädää pahempi)

Mahtava lopetus meidän upeille konkareille ja kirkkain mielin odotan tulevan sukupolven aikaansaannoksia!

Kiitos muuten aktiivisesta leijona-bloggaamisesta. Sitä on aina suuri ilo seurata kisojen yhteydessä.

Haikea ja silti onnellinen mieli <3

Anna (Ei varmistettu)

Hahahahahah :D No pieniä eroja :D Kiitoksia kommentistasi ja toukokuussa taas asian tiimoilta uudestaan blogissa :)

Lauraa (Ei varmistettu)

<3

Athelas (Ei varmistettu)

Jep. Olipa mahtava iltapäivä. Kertakaikkisen eeppinen. Katsoin pelin jenkkiseurassa ja alkuun toki jännitti. Mutta sitten yhtäkkiä tokan erän alkaessa mut valtasi semmoinen syvä rauhallisuus - yksinkertaisesti tiesin, että tässä käy hyvin. Saman tunteen oon kokenut Vancouverin pronssiottelun ollessa 3-1 Slovakialle sekä Torinon välierän alkaessa. En koskaan muulloin; mikä lie olympia-intuitio =). Jenkkipojat eivät millään uskoneet vaan jatkoivat trashtalkiaan, kunnes Suomi löi parin minuutin päästä kahteen nollaan. Hiljenivät kummasti - mistä toi nainen tiesi??

Timonen on ollut mulle henk.koht. todella tärkeä pelaaja, eikä Salon ja Selänteen merkitystä tietenkään kukaan aivot omistava ihminen voi vähätellä. Kun peli päättyi ja (juuri 5-0 hävinneet) seuralaiset alkoivat puhua omia juttujaan, mä istuin siinä monta minuuttia ihan hiljaa. Se hyvästien hetki oli tullut. Kun 20 vuotta sitten rakastuin jääkiekkoon, en olisi arvannutkaan kuinka tiiviisti ne urheiluun liittyvät muistot värittäisivät oman elämäni muistoja. Ja kuinka monessa niistä olisi myös juuri nämä kolme pelaajaa. Muistan esimerkiksi tasan tarkkaan missä olin - ja missä elämäntilanteessa olin - kun Salo tykitti 5-3 alivoimalla 2-0 maalin Torinon puolivälierässä USA:a vastaan. Silloin itkettiin onnen kyyneliä - nyt kiitollisuuden!

Ja sitten hiljalleen kohti vuotta 2018. Mä olen silloin jo 35-vuotias - ja niin ovat Mikko, Tuomo ja Jussikin =D. Sitä, jos mitä, on vaikea käsittää. En tiedä yhtään, missä maassa silloin asun tai mitä teen --- mullahan voi olla vaikka lapsi tai punaiset hiukset tai ruotsalainen mies (asioita, jotka tuntuvat juuri nyt täysiltä mahdottomuuksilta). Mutta sen tiedän, että kisoja katson, ja juon taas mitalimaljat Leijonien kanssa!

Anna (Ei varmistettu)

Hrrrr, tuli ihan kylmät väreet tuosta sun kommentista, niin samanlainen fiilis tuli pelin jälkeen :)

milla (Ei varmistettu)

Annan kanssa samoilla linjoilla, osui kyllä täysin asian ytimeen!

Eilinen peli oli kyllä mieletön, sanoo ihminen joka ei seuraa urheilussa muuta kuin lätkää. Ja pakko tunnustaa että pisti kyllä silmäkulmat kosteiksi katsoa jälkifiilistelya ja Teemun, Samin ja Kimmon haastatteluja. Naapurikin kysyi äsken ovella tavatessa että tais olla kunnon kisakatsomo pystyssä.. Ei olin yksin. :)

Anna (Ei varmistettu)

Hahahah, mun naapurit on varmaan kanssa ihmetellyt, kun täältä kuuluu yksittäisiä "jeeeeeeee" -huutoja raivolla vähän väliä :D

JJ (Ei varmistettu)

Moikka Anna! Mulla on etsinnässä yksi takki, joka oli Zarassa pari vuotta sitten myynnissä. En ole mikään nettikauppa-asiantuntija, joten kyselisin sulta että tiedätkö mitään muuta paikkaa kuin ebay, josta saattaisin löytää tämän yksilön?

(Ja hemmetti mikä peli tosiaankin, jäi niin hyvä fiilis!)

Anna (Ei varmistettu)

Ainoo eBayn lisäksi ois Huuto.net :/ Mut eBayssa on muuten monta eri maata, kokeile niitä kaikkia? :)

anne (Ei varmistettu)

Aivan huikeata, vaikka se kirkkain jäi saamatta. Kuitenkin, kuten Selännekkin vielä sanoi, niin mieluummin voitettu pronssi kuin hävitty hopea.. Mutta ehdottomasti hyvä fiilis jäi tulevaa ajatellen, ja vielä kun saataisiin selätettyä se tre kronorin henkinen yliote meistä:D Ehkä tuleva leijonasukupolvi sen tekee.

Mutta mikä parasta ei se ruotti sitä kultaa vieny sentään.. heheh olen hyvin iloinen siitä, sunnuntai pelastettu:D

Anna (Ei varmistettu)

Joo, nimenomaan mieluummin päättää turnauksen voittoon :) Ja joo, onneksi meni Kanadaan tuo :)

Milla (Ei varmistettu)

Täytyy kyllä sanoa että IKINÄ ei ole pronssimitali tuntunut näin hyvältä. Itku nousee vieläkin silmään, kun ajattelee sitä pelaajien riemua, ja etenkin niitä haikeita jäähyväisiä. Selänne on jo kertaalleen maajoukkueuransa lopettanut, mutta nyt se taitaa oikeasti olla ohi (never say never :D).. Olen fanittanut polven korkuisesta Teemua, ja tää tuntuu nyt jotenkin tosi haikealta. Toivottavasti Selänne, ja tietysti myös muut Anaheimin suomalaispelaajat saisivat vielä sen kruunun tälle kaudelle, Stanley Cupin. Voi olla tämä on Sakunkin viimeinen kausi...

Jotenkin ottaa päähän kuinka vähän kanukit näyttivät innostuvan voittamastaan kullasta. Harva edes hymyili saadessaan mitalin kaulaan. Suomen pojilla taisi olla suuremmat pronssijuhlat ;)

Anna (Ei varmistettu)

Joo, eiköhän se nyt oo ihan oikeesti ohi :/ Harmittaa just eniten nimenomaan Sakun puolesta, joka ei päässyt jättämään hyvästejä :/ Ellei tule MM-kisoihin tyyliin tänä vuonna :) Ja jooo, olisi ollut kyllä juhlittu kulta, jos Suomi sen ois vienyt :)

Iitu (Ei varmistettu)

Tuolla "rapakon" toisella puolella se nhl vie edelleen voiton, sen takia kanadan pojat ei tota kultaa yhtä paljon arvosta ku meän pojat!:) Sama pätee mm-kisoihinkin..

Anna (Ei varmistettu)

Njoo, mutta silti, isot skabat noiki on :)

roosa (Ei varmistettu)

On kyllä harmi, ettei s. Koivu jätä maajoukkueessa hyvästejä.. Luultavasti ei tule Mm-kisoihin, en usko, että anaheim jää pudotuspeleistä ja toiseksi kun ajatellaan että hän kieltäytyi nyt, niin tuskin se asia siitä miksikään muuttuu..

Anna (Ei varmistettu)

No nainpa :(

sinna (Ei varmistettu)

En pääse vieläkään yli pronssin aiheuttamasta tunnemyrskystä. Kiitos Anna näistä postauksista, kirjoitat aiheesta kauniin kunnioittavasti ja arvokkaasti, arvostan ja tykkäilen!

Anna (Ei varmistettu)

Hahah, ma oon onneks jo unohtanut kun on ollut niin kiire, nyt tuli taas mieleen :) Kiitoksia kovasti :)

NN (Ei varmistettu)

Mä en ennen oo osannu arvostaa Selännettä, tottakai oon pitänyt sen saavutuksia hienoina jne, mutta en sen koommin oo herraa fanittanut. Kelkka kääntyi sen dokumentin jälkeen, siinä on kyllä niin sympaattinen ja hieno mies, kiekkosaavutuksista puhumattakaan. Kyllä siinä kyynel tuli silmään, kun peli päättyi <3 Hienoa pojat!!

Anna (Ei varmistettu)

No mulla on vielaki vahan ristiriitanen fiilis herrasta, imago on liian kiillotettu todellisuuteen verrattuna, mutta no, niin se on ehka pakko Suomessa tehda :/

Salttu (Ei varmistettu)

Huippua, että sä yhä teet näitä Leijona postauksia, kaikesta (ja kaikista..) huolimatta!! Hyvä! Mielipiteet on ne, jotka riitelee! :) Upee suoritus meidän Leijonilta kovatasoisessa turnauksessa! Ihan joka ikinen jätkä saa olla ylpee omasta suorituksestaan kentällä. Jäädään oottaa mm-kisojen alkua ;)

Anna (Ei varmistettu)

Kiva kuulla, kiitoksia :) Ja niinpa, huikee tulos!!

Kommentoi