Sapuskaa: Daim - cupcaket

Mungolife

Ilmoitin tuparipostauksessani, että tarjolla olisi Daim-kakkusten reseptiä, ja sitä on paljon kyselty jo :) Nyt kun mulla on vihdoin iso keittiö käytettävissäni, oon tehnyt tosi paljon ruokaa kotona. Ajattelin ottaa nyt käyttöön viikoittaisen safkaa-teeman, jossa on jotain erilaisia reseptejä.

Aloitetaan mun elämäni ensimmäisillä cupcakeseilla siis!

TARVITSET: (Noin 15. cupcakeen)

  • Noin 30 Daim -karkkia.
  • 150 gr margariinia
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2,5 rkl kaakaojauhetta
  • 1,5 dl kermaa
  • 200 gr Philadelphia -tuorejuustoa (suklaa tai maustamaton)
  • 2 dl kermaa
  • (vadelmia)

1. Aloita vatkaamalla voi ja sokeri vaahdoksi. Sitä ei kauhean kauaa tarvii vatkailla, vaan ihan minuutti-pari riittää kunnon teholla :)

2. Lisää joukkoon kananmuna/t ja vatkaa sekoitus.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa.

4. Paloittele Daim -karkeista noin puolet ja jätä loput koristeeksi. Ei tarvitse hienoa silppua, vaan n. 1/3 kokoisia palasia.

5. Sekoita kuivat aineet sokeri-kananmuna-voi -vaahtoon ja lisää joukkoon kerma, ja muffinssitaikina on valmis!!

6. Täytä muffinsivuoat taikinalla varovasti kahdella lusikalla nostaen. Mä suosittelen tässä taikinassa täyttämään n. 3/4 kupista, sillä nää ei turpoo ihan mahdottomasti. Mulla jäi vähän vajaaksi muffinsit.

(Tässä välin suosittelen myös, että jokainen hankkii muffinivuoan keittiöönsä, nimittäin jos haluaa söpöjä ja pyöreitä cupcakeja, niin se on korvaamaton apu. Itse hankin sellaisen juuri ja odotan innolla, milloin ehdin tekemään seuraavan satsin cupcakeseja :)

Heitä uuniin n. vartiksi 225 asteeseen, kunnes ne on söpön ruskettuneita ja kun niihin voi tökätä hammastikun, niin ettei siihen jää kosteaa taikinaa.

Daim-palaset sulaa ihanasti tuonne sisuksiin ja cupcaket on ihan mielettömän hyviä koostumukseltaan!

Anna näiden jäähtyä kunnolla, ennen kuin laitat kuorrutuksen päälle, ettei se kuorrutus sula :)

KORISTELU:

Vatkaa kerma kermavaahdoksi. Älä anna sen muuttua liian kovaksi, mutta sen pitää olla kuitenkin tarpeeksi hyvin vatkattu, ettei koristelusta tule valuvaa. Lisää joukkoon paketti Philadelphia Marabouta, jos haluat helpon ja herkullisen suklaakuorrutuksen. Jos vuorostasi haluat herkullisen marjakuorrutuksen, niin sekoita kermavaahto ja purkki maustamatonta Philadelphiaa, sekä hieman sokeria ja lisää joukkoon vadelmapyreeta :) Jos et löydä Philadelphia Marabouta, niin Philadelphiaan kaakaota ja vähän sokeria sekoittamalla saanee aika saman sisällön.

Sitten ei muuta kuin koristelemaan!

Mun cupcaket oli historian rumpimpia, mutta maku oli kuulemma hurmaava, nimittäin kaikki katosivat parempiin suihin tupareissa.

Nyt oon kuitenkin innostunut ihan kunnolla näiden tekemisestä, ja toivottavasti saan tekosyitä valmistaa näitä pian. Ostin just muffinivuoan ja tilasin eBaysta kunnon pursottimet. Nämä pursotin muovipussin kulmasta, joten jälki on senmukaista :D Saatoin myös mahdollisesti innostua supermarketin leivontakoristeiden hyllyllä... Palataan siis asiaan uusien makuyhdistelmien kera, jahka saan syyn taas leipoa!

Kokeilkaa ihmeessä, vaikkei kuvat ole mitään maailman kauneimpia, niin maku on oikeesti ihan superhyvä, daimit sopii cupcakeseihin kuin nenä päähän!!

Translation: Some instructions on how to make Daim -cupcakes :)

Kommentit

Olyah (Ei varmistettu)

Ilmeisesti toi kuorrutus pysyy ihan hyvin kasassa, ku kermavaahto yleensä vissii lösähtää aika nopeasti? :) täytyy tehdä näitä itsekin!!

Anna (Ei varmistettu)

Mä luulen, että kun toi tuorejuusto on kuitenkin aika tönkköä, että se pitää sen pystyssä. Koko illan näytti ihan samalta ainakin noi mun :) Ja se kermavaahto kannattaa vatkata melko kovaksi.

Olga (Ei varmistettu)

Kiitos tuhannesti Anna! Nyt tiedänkin mitä teen tänä viikonloppuna koulutehtävien sijaan ;)

Anna (Ei varmistettu)

Haha, kerro sitten miten onnistui :)

Olga (Ei varmistettu)

Tuli tosi hyviä! Vähän jouduin muokkaamaan reseptiä, vehnäjauhot gluteenittomiin jauhoihin ja daimit laktoosittomaan suklaaseen ja kinuskikastikkeeseen, mutta eiköhän maku oo suhteellisen lähellä sun alkuperäisiä :) Rehellisyyden nimissä täytyy myöntää, että söin pari muffinssia suoraan pelliltä!

Anna (Ei varmistettu)

Ohhh, olipas mission, mutta kiva, että onnistui :)

BEAUTIFUL LIFE

Nam, näyttää ja kuulostaa niin hyvältä :) fiksuu taas nälkäsenä lukee tällästä postausta....

Anna (Ei varmistettu)

Hahhaha, arvaa tekikö ite noita mieli kun kirjotin? :)

miuau (Ei varmistettu)

Ihan kauniina vinkkinä, että tuo voi-sokerivaahto ei ole vaahtoa nähnytkään. Se vaatii jopa 10 min vaahdottamisen, jolloin se muuttuu lähes valkoiseksi vaahdoksi. Jos katsot tarkasti kuvaa kananmunan lisäämisen jälkeen on taikina juoksettunut eli koostumus muuttunut rakeiseksi ja se valitettavasti vaikuttaa myös lopputulokseen (muffinssin rakenteeseen). Ens kerralla siis kannattaa oikeasti vaahdottaa se voi ja sokeri kunnolla. Ja kun lisäät kananmunan niin se lisätään varoen samalla kokoajan vatkaten. Jos taikina meinaa silti juoksettua, voi 1 rkl vehnäjauhoa per lisätty kananmuna ehkäistä tätä helposti!

Anna (Ei varmistettu)

No oli niin tai näin, ihan noin tekemällä muffinsien koostumus oli nimenomaan täydellistä :) Ne eivät olleet liian kuivia, vaan ihan täydellisen pehmoisia ja maukkaita. Joten kiitos vinkistä, mutta mä teen jatkossakin ne noin, oli nimittäin sen verran hyviä :)

ella (Ei varmistettu)

Älä sitten neuvo lukijoita väärin kun paraskin kokki kolmonen. "Sitä ei kauhean kauaa tarvii vatkailla, vaan ihan minuutti-pari riittää kunnon teholla :)" Niinkuin edellinen kirjoittikin, niin vaahtoahan tuo sinun vaahtosi ei ole nähnytkään, vaan se näyttää enemmän munavoilta.

Sinun tapasi tässä nyt ei vaan ollut oikea tai ohjeen mukainen vaikka muffinseista olisi tullut kuinka täydellisiä tahansa. Voitko kerrankin myöntää olleesi väärässä?

Anna (Ei varmistettu)

Miksi myöntäisin olevani väärässä, asiassa jossa ei ole oikeaa tai väärää? :D Haloo. Jos minä tein tuolla ohjeella, ja niistä tuli herkullisia, miksen voisi jakaa ohjetta, niin kuin se on? Niistä tuli koostumukseltaan juuri täydellisiä MINUN MAKUUNI, joten MIKSI IHMEESSÄ "myöntäisin olevani väärässä"? :D

Välillä kannattaa muistaa, että esim. Piin arvosta ei voi väitellä, ja siinä voi olla oikeassa tai väärässä. Mielipideasioissa voi olla eri mieltä kuin sinä, eikä silti ole väärässä ;)

paulahelena
ALUAP

haha mitäs hittoa, jos toinen jakaa oman reseptinsä jolla syntyi herkullisia muffareita, niin miks ihmeessä pitäis sit lähteä muuttelemaan sitä reseptiä jotenkin "oikeemmaks", jonka toimimisesta ei oo itellä mitään takuita :D

Anna (Ei varmistettu)

Joo, tää on vähän jännä :/

Hennariikka (Ei varmistettu)

Onneks löysin tän reseptin, nimittäin aion tehä noita ja oon jo vesikielellä! Ja sit kun tulin tänne lukemaan, että mitä ihmiset on tykänneet, niin täällä porukka on kertomassa miten SÄ oot väärässä ja miten SÄ neuvot väärin ja plaaplaa.. mitä hittoa :D ihan kuin näitäkin muffinsseja ei vois tehä kymmenellä eri tyylillä. HUOH! Mut joka tapauksessa mä aion tehä näitä nyt ja heti ja näin ja piste!!

Anna (Ei varmistettu)

Kerro ihmeessä miten menestyivät :)

Jenni (Ei varmistettu)

Nyt täytyy kyllä sanoa, että ihan samannäköistä omasta sokeri-voi-vaahdosta aina tulee eikä kertaakaan ole leivonnaiset epäonnistuneet :D Kyllä on taas jälleen kerran pitänyt etsimällä etsiä jotain pahaa sanottavaa..

Anna (Ei varmistettu)

No niin kyllä mulle on ainakin olennaisempaa, että kaikki katosivat tarjoiluastialta tyytyväisille vieraille :D

Rea (Ei varmistettu)

Hohhoijaa! Pointtina tässä Annan ohjeessa mielestäni oli se, että juuri tässä ohjeessa sitä vatkausta ei tarvitse tehdä maailman tappiin saakka, mikä on huojentava tieto. Miksi tästä pitää tehdä noin iso numero, jos onnistuu ilman oppikirjan ohjetta?? Laitathan Anna ohjeita myös niistä muista makuversioista :)

Anna (Ei varmistettu)

Amen :D

Elsa (Ei varmistettu)

Jos jokin on todettu toimivaksi, miksi sitä ei saisi jakaa muille? Kyse ei ole elämästä ja kuolemasta, jos kaipaat oppikirjamaisia reseptejä, niin mene leivontablogista niitä etsimään!
Kiitos Anna hyvästä reseptistä! :)

Anna (Ei varmistettu)

No juurikin näin :)

*kiki* (Ei varmistettu)

Kuulostaa todella hyvältä ja pitää kyllä kokeilla :) Jäi mietityttämään, että mihin tuo ylempi kerma tulee (kahdessa kohdassa on maininta kermasta). Ekana lukee 1,5 dl ja sit myöhempänä vielä 2 dl. Ymmärsin että tuo jälkimmäinen 2 dl vatkataan kuorrutteeseen mutta mihin menee tuo 1,5 dl kermaa joka mainittu ylempänä:)?

Anna (Ei varmistettu)

Oho, oli jäänyt yksi vaihe pois, niin lisäsin sen :)

*kiki* (Ei varmistettu)

hih kyllä minä alkuun omaa näkökykyäni epäilin mut sit aattelin kuitenkin kysäistä :) Kiitos reseptistä:)

AB (Ei varmistettu)

Superkiva idis tää viikoittainen reseptijuttu!
Ja ainahan sitä on kauheen kriittinen itseä kohtaan, mutta kun näin noi "historian rumimmat" cupcaket ensi kertaa niin tuli kyllä vesi kielelle :)

Täytyy joskus kokeilla tota daimia, valkosuklaa toimii kanssa tosi kivasti taikinassa.

Anna (Ei varmistettu)

Jooo, mä ajattelin seuraavaksi kokeilla Dumleja :D Tai Fazerminteja piilottaa tonne joukkoon. Hmmmm.. :D

memmi (Ei varmistettu)

Vitsi miten herkuilta kuulostaa, rakastan daimeja muutenkin! :D Tekis kovin mieli itekki leipoo näitä/jotakin muuta. Tässä on vaa sellane pieni mutta kuin sähkövatkaimen puuttuminen.. Tää mun opiskelijaelämän varustus on ilmeisesti jääny vähän heikohkoks :D Enkä mä noita sun leivoksias kyllä mitenkään erityisen rumaks sanois, just kivoja! Ja eihän liian kauniin näkösiä raaskis syödäkään ;D

Anna (Ei varmistettu)

Haha, joku vieraista totesi vaan, että näkeepähän, että on itse tehtyjä :D Mutta hei, sähkövatkaimen saa halvimmillaan kympillä, panosta siihen vaikka kun ehdit ja voit :)

Iiäl (Ei varmistettu)

Näyttääpäs hurjan herkullisilta! :) Suosittelen kokeilemaan reseptiä niin, että laittaa jokaiseen muffiniin yhden pätkispalan. Tulee superhyviä ja ihanan minttuisia!

Anna (Ei varmistettu)

Hmmm, mä en oo pätkiksen fani. Mutta ajattelin kokeilla after eighteilla ;)

eeeja (Ei varmistettu)

Myös maraboun minttukrokanttisuklaa toimii muffinseissa! Mun bravuuri :)

Anna (Ei varmistettu)

Ahhh, se on varmaan sairaan hyvää!!

aimer (Ei varmistettu)

Oi näitä voisi kokeilla :) Olen joskus tehnyt dumle-muffinsseja, jokaiseen painettiin muistaakseni 2 dumlea taikinan sisälle. Itse laitoin vain yhden mutta silti niistä tuli äklömakeita :(

Anna (Ei varmistettu)

Voin kuvitella joo, mutta pakko kokeilla silti :D

meow (Ei varmistettu)

Näyttää tosi hyviltä! Oon ehkä vähän outolintu, mutten tykkää daimeista :s Mutta ehkä tätä voisi kokeilla jos tekee jollekin vaikka vietäväksi... Oon kyl ihan huippufiiliksissä tosta sun aikomuksesta pistää viikottain jotain reseptejä, mm!! :)

Anna (Ei varmistettu)

Miten joku voi olla tykkäämättä daimeista? Mä voisin elää niillä. Ja liloilla dumleilla :D

Nonna (Ei varmistettu)

Ai vitsit että näyttää herkullisilta :P Näitä on pakko melkeinpä kokeilla tehdä johonkin illanistujaisiin vaikkapa ettei yksinään vahingossa syö kaikkia.
Tulipa mieleeni myös että jos ostais noiden karkkien sijasta ihan vaan Daim-patukoita ja pilkkois ne pienemmiksi ni montakohan patukkaa tarvis ja säilyisköhän maku samana? Osaatko sanoa yhtään, ei kai karkit ja patukat maultaan niin eroa toisistaan? :)

Anna (Ei varmistettu)

Hmmm, on varmaan ihan sama maku ja parilla varmasti pärjäisi :)

yellow (Ei varmistettu)

tää ei nyt liity tähän postaukseen mut mitä sä tykkäät annan ja sebastianin blogista? :-)

Anna (Ei varmistettu)

En tunne ko. blogia :)

Iida (Ei varmistettu)

Voihan :( ehdin tekemään ton väärin enkä lisännyt tota kermaa ... ajattelinkin että pitäisiköhän tähän lisätä jotain, mutta kurinalaisesti tottelin tuota reseptiä :D :(

Anna (Ei varmistettu)

Voi eiiii, sori sori sori, kämmi :D Tuliko mitään?

Iida (Ei varmistettu)

Hyvin menivät kaupaksi ! :)

Anna (Ei varmistettu)

Mahtavaa :)

Lii (Ei varmistettu) http://ilmaistavaroita.blogspot.fi/

Voi että, ihan suhteellisen nälkä tuli noita katsellessa. Henkilökohtaisesti en pidä eritysemmin Daimeista joten pistäisin muuta suklaata niihin. Mutta sitten nimikin muuttuisi.. :D

Anna (Ei varmistettu)

Hmmmm, kokeile vaikka fazermintillä, siitäkin tulee kuulemma hyvää? Mä haluan tehdä niitä dumle-kakkuja seuravaaks :D

t (Ei varmistettu)

Millaisen pursottimen tilasit? Meillä on äiti jo pitkään haikaillut hyvän pursottimen perään ja meinasin sellaisen hankkia hälle joululahjaksi - en vaan tiedä, mikä olisi hyvä!

Anna (Ei varmistettu)

eBaysta tilasin sellasen, jossa on neljä vaihtopäätä :)

samson (Ei varmistettu)

sitten kun kaipaat lisää haastetta niin kokeileppa tehä cake popseja. Youtube on täynnä ohjeita jos tekstiohjeet on hankalat (mitä ne on).
Mä tykkään leipomisesta vaikka harvoin sitä oikeestaa teen mutta oon uskollisesti kattonu Nerdy Nummiesia Youtubesta (http://www.youtube.com/user/RosannaPansino?feature=watch). Tosi söpöjä juttuja ja varmasti jotkut on helppojakin. Sieltä varmasti löytyy joku mikä kiinnostaaa sua (: Mun suuri unelma on joku päivä tehdä Rosanna Pansinon ohjeella Harry Potter Cauldron cake popseja. Lontoossa onkin varmaan miljoona leivontakauppajuttuja mistä saa ostaa pursottimia, karkkivärejä, fondantia ja kaikkee! namnam!

Pages

Kommentoi