Sapuskaa: Daim – cupcaket

Ilmoitin tuparipostauksessani, että tarjolla olisi Daim-kakkusten reseptiä, ja sitä on paljon kyselty jo 🙂 Nyt kun mulla on vihdoin iso keittiö käytettävissäni, oon tehnyt tosi paljon ruokaa kotona. Ajattelin ottaa nyt käyttöön viikoittaisen safkaa-teeman, jossa on jotain erilaisia reseptejä.

Aloitetaan mun elämäni ensimmäisillä cupcakeseilla siis!

TARVITSET: (Noin 15. cupcakeen)

  • Noin 30 Daim -karkkia.
  • 150 gr margariinia
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2,5 rkl kaakaojauhetta
  • 1,5 dl kermaa
  • 200 gr Philadelphia -tuorejuustoa (suklaa tai maustamaton)
  • 2 dl kermaa
  • (vadelmia)

IMG_3465

1. Aloita vatkaamalla voi ja sokeri vaahdoksi. Sitä ei kauhean kauaa tarvii vatkailla, vaan ihan minuutti-pari riittää kunnon teholla 🙂

IMG_3470

IMG_3471

2. Lisää joukkoon kananmuna/t ja vatkaa sekoitus.

IMG_3472

IMG_3461

3. Sekoita kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa.

IMG_3460IMG_3458

4. Paloittele Daim -karkeista noin puolet ja jätä loput koristeeksi. Ei tarvitse hienoa silppua, vaan n. 1/3 kokoisia palasia.

IMG_3464

IMG_3473

5. Sekoita kuivat aineet sokeri-kananmuna-voi -vaahtoon ja lisää joukkoon kerma, ja muffinssitaikina on valmis!!

IMG_3475

6. Täytä muffinsivuoat taikinalla varovasti kahdella lusikalla nostaen. Mä suosittelen tässä taikinassa täyttämään n. 3/4 kupista, sillä nää ei turpoo ihan mahdottomasti. Mulla jäi vähän vajaaksi muffinsit.

(Tässä välin suosittelen myös, että jokainen hankkii muffinivuoan keittiöönsä, nimittäin jos haluaa söpöjä ja pyöreitä cupcakeja, niin se on korvaamaton apu. Itse hankin sellaisen juuri ja odotan innolla, milloin ehdin tekemään seuraavan satsin cupcakeseja 🙂

Heitä uuniin n. vartiksi 225 asteeseen, kunnes ne on söpön ruskettuneita ja kun niihin voi tökätä hammastikun, niin ettei siihen jää kosteaa taikinaa.

IMG_3478 IMG_3476

Daim-palaset sulaa ihanasti tuonne sisuksiin ja cupcaket on ihan mielettömän hyviä koostumukseltaan!

Anna näiden jäähtyä kunnolla, ennen kuin laitat kuorrutuksen päälle, ettei se kuorrutus sula 🙂

KORISTELU:
IMG_3480

Vatkaa kerma kermavaahdoksi. Älä anna sen muuttua liian kovaksi, mutta sen pitää olla kuitenkin tarpeeksi hyvin vatkattu, ettei koristelusta tule valuvaa. Lisää joukkoon paketti Philadelphia Marabouta, jos haluat helpon ja herkullisen suklaakuorrutuksen. Jos vuorostasi haluat herkullisen marjakuorrutuksen, niin sekoita kermavaahto ja purkki maustamatonta Philadelphiaa, sekä hieman sokeria ja lisää joukkoon vadelmapyreeta 🙂 Jos et löydä Philadelphia Marabouta, niin Philadelphiaan kaakaota ja vähän sokeria sekoittamalla saanee aika saman sisällön.

Sitten ei muuta kuin koristelemaan!

IMG_3491IMG_3488IMG_3485IMG_3484

Mun cupcaket oli historian rumpimpia, mutta maku oli kuulemma hurmaava, nimittäin kaikki katosivat parempiin suihin tupareissa.

Nyt oon kuitenkin innostunut ihan kunnolla näiden tekemisestä, ja toivottavasti saan tekosyitä valmistaa näitä pian. Ostin just muffinivuoan ja tilasin eBaysta kunnon pursottimet. Nämä pursotin muovipussin kulmasta, joten jälki on senmukaista 😀 Saatoin myös mahdollisesti innostua supermarketin leivontakoristeiden hyllyllä… Palataan siis asiaan uusien makuyhdistelmien kera, jahka saan syyn taas leipoa!

Kokeilkaa ihmeessä, vaikkei kuvat ole mitään maailman kauneimpia, niin maku on oikeesti ihan superhyvä, daimit sopii cupcakeseihin kuin nenä päähän!!

Translation: Some instructions on how to make Daim -cupcakes 🙂

Kommentit (96)
  1. Ilmeisesti toi kuorrutus pysyy ihan hyvin kasassa, ku kermavaahto yleensä vissii lösähtää aika nopeasti? 🙂 täytyy tehdä näitä itsekin!!

    1. Mä luulen, että kun toi tuorejuusto on kuitenkin aika tönkköä, että se pitää sen pystyssä. Koko illan näytti ihan samalta ainakin noi mun 🙂 Ja se kermavaahto kannattaa vatkata melko kovaksi.

  2. Kiitos tuhannesti Anna! Nyt tiedänkin mitä teen tänä viikonloppuna koulutehtävien sijaan 😉

    1. Haha, kerro sitten miten onnistui 🙂

      1. Tuli tosi hyviä! Vähän jouduin muokkaamaan reseptiä, vehnäjauhot gluteenittomiin jauhoihin ja daimit laktoosittomaan suklaaseen ja kinuskikastikkeeseen, mutta eiköhän maku oo suhteellisen lähellä sun alkuperäisiä 🙂 Rehellisyyden nimissä täytyy myöntää, että söin pari muffinssia suoraan pelliltä!

        1. Ohhh, olipas mission, mutta kiva, että onnistui 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *