Silkkiä ja neulosta

FEMME (1 of 2)

*Asussa näkyvät hame ja neule saatu blogiyhteistyönä Selected Femmeltä*

HARMAATA HARMAALLA. Siis ootteko te huomanneet, että mun asupostaukset ei oikeen koskaan kerro mitään siitä asusta? Nytki mulla on suuri tarve avautua parista jutusta. Tai oikeestaan mun piti tulla hehkuttamaan yhtä juttua, mut sitten kaveri laitto viestiä, ja tuli avautumistarve. Tiedättehän, kun nyt on ollut jo hetken aikaa aika kova fitness-buumi? Siis jos ette tiedä, niin elätte vielä pahemmassa kuplassa ku meikäläinen. Fitnekseltä ei ole voinut välttyä missään, ja maailmassa tuntuu vähän joka toinen ihminen olevan fitness-kilpailija tai ”fitness-kilpailija”. Mun mielestä jos käy rimpsuttelemassa pari kertaa viikossa ja parhaassa tapauksessa vielä vetää röökiä päälle, ei oikeen voi olla fitness-urheilija. Ainakaan uskottava sellainen. Joillain homma tuntuu pysyvän lapasessa, toisilla se tuntuu lipsuvan vähän addiktion puolelle. No ei siinä, kai se on addiktioksi melko turvallinen ja terveellinen. Mut se mitä mä en tajua, on kyllä sosiaalinen media ja fitness.

Kaveri laitto tossa just yhden persekuvan, joka ei jättänyt kyllä mitään mielikuvituksen varaan. ”Onks tää fitnesstä?” Ei. Mun mielestä on täysin OK elää terveellistä elämää, nostella painoja ja viihtyä salilla. Mikäs siinä, hyvät teille. Mut mä en jumalauta tajua sitä, miksi munkin Instagramin ehdotettujen lista on täynnä akkojen perseitä. Ihan oikeesti. Musta olis kiva edes kerran mennä tonne applikaatioon ilman, että jonkun pakarat hyökkäisivät verkkokalvoille. Ja tiedättehän millainen on fitneksen takapose? Siinä näkyy kyllä kaikki etupuoleltakin. Pardon härski mielikuva, mutta mulla menee jotenkin tää asia tunteisiin. Mun mielestä on nimittäin ihan hämmästyttävän hauskaa katsella, kun rantalomalta iloisen meressä räpiköimiskuvan saa dissata huomiohuoraamiseks ja itsensä paljasteluks, mutta kun joku ”fitness-urheilija” (ks. ylempänä) seisoo takaposessa koko kansan nähtävillä Instagramissa, kyseessä on urheilu. Ekskusemuamitä? Jotenkin vielä ymmärrän nää kuvat MM-tason kilpailijoilla, mut kun tuntuu, että about puolet tän valtakunnan naisista on somessa perse pystyssä ”takaposessa”. Millon siitä tuli OK esitellä persposkiaan urheilunsa edistysaskelina? Oonko mä vanha ja kalkkeutunut kun en ymmärrä?

Siis jos mä poseeraisin nyt miehelle perse pystyssä tässä meidän takkahuoneessa stringit vilkkuen ja iskisin Instagramiin, niin aika moni varmaan järkyttyis? Se olis todella omituista käyttäytymistä, eikö? Miten sen saman käytöksen selittää se, että hashtageina on jotain fitnesslässytystä? I don’t get it. Enkä edelleenkään tarkota niitä oikeita fitness-urheilijoita vaan näitä ”käyn 4 kertaa viikossa salilla kääntymässä, jotta voin bostailla stringeissä äijien kuolattavaksi ja esittää fitnesstä” -tyyppejä.

FEMME (11 of 11)

FEMME (6 of 11)

FEMME (7 of 11)

FEMME (9 of 11)

FEMME (1 of 11)

Musta on hienoa, että joku jaksaa noudattaa tiukkoja dieettejä ja elää urheilulajinsa vaatimalla tavalla, ei siinä. Itsekin pystyisin siihen, jos haluaisin. En nyt ehkä MM-voittajaksi, mutta saisin itseni varmasti aika hyvään kuntoon niin halutessani. Mä vaan valitsen mieluummin takkatulen, juustoa ja punkkua. Musta on hauskaa seurata, mitä tää fitness-buumi on saanut aikaiseksi. Kaikki kisaa keskenään siitä, kuka on eniten fitness. ”Siis mä en oo syöny karkkia neljään vuoteen, enkä juo viiniä, enkä syö mitään hyvää, mut mun absit on näin hyvät!!!”. V***u. Mä mieluummin kehuskelen sillä, etten oo kieltänyt itseltäni mitään, ja silti mä näytän näin hyvältä! 😀 Se, että ei syö karkkia tai juo viiniä, ei ole mikään supersaavutus, josta pitäisi palkita. Ei mun mielestä. Mun mielestä elämä on elämistä varten, ja siihen sisältyy myös se, että asioista, kuten ruoasta ja juomasta, saa nauttia.

En mä tiedä. Mä oon jotenkin niin kyllästynyt mimmien konttoreihin mun puhelimen ruudulla. Ehkä oon liian hetero siihen, että ymmärtäisin homman jujun.

Noniiiin, sain sen purettua, niin voin keskittyä johonkin muuhun. Mä yritin tässä kasvattaa kynsiäni muutaman viikon. Hienoin tuloksin voin kertoa. Kaikki oli ihan nysiä, halkeili jatkuvasti joko saappaita jalkaan pukiessa tai sitten lentopallossa viimeistään. Sillä ei oo väliä paljon mä juon maitoa, syön sinkkiä tai teen mitään muutakaan poppaskonstia. Ne on ja pysyy tynkinä. Lisäks ne on malliltaan lapio, eli älyttömän epäviehkeet. Haluaisin tiedustella, miten te muut naiset jaksatte lakata kynsiänne? Mä olin ihan done kuukaudessa. Siis ei jeesus. Jos mä jotain inhoon vielä enemmän ku persekuvia mun Instagramissa, niin kynsilakkoja. Ensin lakkaat niitä, ja ainakin 3/10 menee päin helvettiä. Korjailet ne ja samalla ryssit pari lisää. Tunnin taistelu jälkeen on aluslakka, värilakka ja päällilakka. Näiden elämäntarina etenee jompaakumpaa kahdesta reitistä:
a) vetäiset kynnen pikakuivattajasta ja kaikesta muusta huolimatta 35 minuuttia lakkauksesta johonkin kovaan pintaan ja voilá, siinä on jälki. Yrität korjailla kynsilakan poistoaineella sen paskiaisen, ja voilá, koko homma on pielessä. Vanulapun pörröä ja kynsilakan poistoainetta on ihan kaikkialla ja joka kynnessä sen jälkeen.

b) onnistut mystisen maagisesti saavuttamaan kynsiesi kanssa kuivuneen tilan ennen kuin yksikään menee päin honkia. Ensimmäinen kynsi halkeilee samana iltana, illanvietossa kaupungilla yhdestä alkaa lähtemään lakka irti ja koko maailma vaan tuijottaa sun rumia kynsiä. Tai ainakin susta tuntuu siltä.

FEMME (10 of 11)

FEMME (2 of 11)

FEMME (3 of 11)

FEMME (5 of 11)

FEMME (8 of 11)

Not my cup of tea really. Geelilakkojen kanssa oon temppuillu tässä jo hetken aikaa ja rakennekynnetkin olivat tuossa jossain välissä monta kuukautta. Googlailin tuossa jo Kuopion kynsitaiteilijoita, kunnes totesin, että ei mulla oo aikaa sopia jatkuvasti jotain huoltoja. Ja lisäks en minä viitti maksaa jotain 100 euroa siitä, että saan kynsiini ranskalaisen manikyyrin, joka ei halkeile ja pysyy edes pari viikkoa. Tilasin sitten alkuviikosta itselleni kynsigeelit, leikkurit, siveltimet ja tipit ja koko shabangin. Koko juttu maksoi jotain 30 euroa, ja tuossa pari tuntia taiteiltuani mulla on ihan älyttömän kauniit kynnet! Ylitin omatkin odotukseni ja sain itselleni täydellisen kauniit, ohuet rakennekynnet ihan itse taiteiltua. Oon niin monta kertaa seurannut toimenpidettä, että ajattelin, ettei se voi olla ihan mahdotonta. Se olikin yllättävän helppoa. Okei, oikeen peukalon onnistuin viilaa vähän tyhmän lyhyeks, mutta sehän tän jutun kauneus onkin! Mä voin huomenna laittaa sen uusiks pois ärsyttämästä!

Onnistumisentunne 11/10. Lentopallon takia kynnet pitää pitää lyhyinä, mutta ne ei sentään näytä yhtä rujolta kuin ne omat lakkaamattomat lapionysät, joilla kuljin useamman viikon. Ahh, best 30 euros spent ever.

Tilasin myös muuten uudet aurinkolasit eBaysta. Saa nähä ehtivätkö Dubaiksi. Aika ihanat on. Aika onnistuneen oloinen päivä kaikin puolin.

Asusta sananen. Sain käydä Selected Femmellä Helsingissä viimeksi käydessäni, ja pääsin tutustumaan kevään ja talven uutuuksiin 🙂 Ai että siellä oli kivoja juttuja. Pari sain poimia mukaanikin, ja kuvissa näkyvät silkkihame ja ihanan lämmin ja pehmeä villaneule lähti mukaani sieltä. Rakastuin täysin tuohon silkkihameeseen, joka yhdistettynä tuohon neuleeseen näillä nollakeleillä toimii vielä ihan hyvin, joskin ehkä mustat sukkahousut olisi ensi kerralla paikallaan. Autolla kun pääsee kotiovelta päämääräänsä, ei ehtinyt kylmä tulla, mutta ehkä ei ihan ajankohtaisina näytellä paljasta ihoa tähän aikaan vuodesta 😀 Odotan innolla silkkihamekevättä siis 🙂

FEMME (4 of 11)
FEMME (2 of 2)

Takassa palaa tuli, mies teki just juustolautasen ja voisin ehkä vinkua kevyen hartiahieronnan ennen nukkumaanmenoa. Life is brilliant!

Mitäs te tykkäätte tästä asusta? 🙂

Kommentit (61)
 1. Word! Mulle tuli sun ”en kiellä itseltäni mitään” – lauseesta kans fitnesspimut mieleen. Hauskaa lukea kommentteja hirveessä tikissä olevilta ihmisiltä kun sanoo et oon tässä ja tässä kunnossa vaik en oo kieltäny itseltäni mitään. Mut silti ne ei oo syöny puoleen vuoteen karkkia tai juonu lasiakaan viiniä. Saatikka koskenu johonkin muuhun ku kukkakaalipizzaan.

  Toinen mikä ihmetyttää on karkkilakko. Melkeen joka toinen tuntemani ihminen on sokerilakossa jouluun asti tai parhaimmassa tapauksessa sen yli. Siis… Miks? Eiks joulu oo just se aika ku pitäs herkutella hyvällä omatunnolla. Vai vedetäänkö aattona ja joulupäivänä sit senki edestä koska ollaan nyt niin hienosti pysytty lakossa. Mikäs järki siinä sitten on?

  1. Joo, mä en kanssa tajua. Miksi lakkoilla koko elämä kaikkia herkkuja vastaan? Eikö se elämä oo juuri sitä herkuttelua varten? 😀

 2. Haha niin samaa mieltä noista kuvista!
  Mutta vielä enemmän tässä buumissa huvittaa juuri tuo, että se Fitness on jotenkin yllättävästi kulminoitunut naisten pyllyihin 😀 Kyllä sitä kropassa on muitakin lihaksia mitä esitellä ja joita kannattaisi treenata yhtä antaumuksellisesti kuin takamusta. Tästä aiheesta voisi ”saarnata” varmasti iäisyyden, joten olen varmaan yhtä kalkkeutunut- ellen enemmän kuin sinä 😀
  Ja mun mielestä on myös paljon ihailtavampaa elää sellaista elämää, missä sallii itsensä nauttia hyvästä ruuasta ja ottaa rennosti jos siltä tuntuu. Ettei elämä ole yhtä suorittamista jokaisella osa-alueella. Tietysti ihmiset nauttii erilaisista asioista.
  Mutta jos pääsen kanssa näihin itse kuviin! 😀 Todella onnistuneita kuvia ja ihana asu. Sopii todella hyvin sulle tuo hattu! <3

  1. No niinpä! 😀 Ja kiitoksia, itsekin viihdyn hyvin hattuni kätköissä lumisateen aikana 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *