Singapore, pt. 2 – Royal Botanic Gardens & Straits Kitchen

Ensimmäisen päivän Singapore-ohjelmamme jatkui Royal Botanic Gardensilla, ja sen sisältä löytyvällä orkideatarhalla.

Mun äiti rakastaa orkideoja ja on tartuttanut tämän rakkauden myös muhun. Mulla on kotona lähes aina yksi valkoinen orkidea vähintään, ja rakastan kukkien eleganttia kauneutta yli kaiken. Olinkin siis ihan into piukeena tuolla tarhassa. Olin yllättynyt tarhan koosta ja jälleen kerran haluaisin allekirjoittaa miten pirun puhdasta täällä kaikkialla on!

IMG_9309 IMG_9315 IMG_9321

Noin 3 euron sisäänpääsymaksu on todellakin hintansa väärti ja kansainvälisellä opiskelijakortilla pitäisi päästä alle eurolla sisään tarhaan pyörimään. Itse Royal Gardensiin voi tulla ilmaiseksi ja siellä olikin paljon paikallisia lenkkeilemässä ja viihtymässä. Sinne siis vaan jos haluaa viettää päivää pois kaupungin hälinästä! Ravintolaa ja kahvilaakin löytyy, eli nälkiintyä siellä ei tosiaan tarvitse.

IMG_9323 IMG_9326 IMG_9333 IMG_9337

IMG_9339

Singapore6

Orkideoja löytyy ihan joka lähtöön, värejä ja laatuja. Ja ne on kaikki niin hurmaavan kauniita!

IMG_9343 IMG_9344 IMG_9353

Valkoisen lisäksi tämä on aina ollut suosikkini orkideoista. Violetti ”silmä” on vaan niin hypnotisoivan kaunis. IMG_9356

Okei okei, kyllä tämä ”burgundykin” kävisi omaan kotiini näin syksyllä.

IMG_9363 IMG_9364 IMG_9375 IMG_9377 IMG_9379 IMG_9381 IMG_9385

Jos Singaporessa ylipäätään on kosteaa, niin tuolla orkideatarhassa olo on kuin olisi höyrysaunassa kävellyt!

IMG_9432

Arvelin, että lämpöasteita ja kosteutta riittää, joten ilmavin mahdollinen kesämekko päälle ja menoksi!

IMG_9436

Singapore10

Tuo Hennesin jostain ensimmäisistä Conscious Collecion -mallistoista kotoisin oleva parikymppiä maksanut mekko on yksi ehdottomia vaatekaappini lempivaatekappaleita ja se onkin jokaikisellä etelän reissulla aina ollut mukana. Mukava, kevyt, hengittävä ja malliltaan ihan henkeäsalpaavan kaunis! Ainakin omaan silmääni. Ja mekko siis. Kalkkilaivan kapteenia muistuttava bloggaaja kosteudesta villiintyneellä tukalla onkin sitten aivan asia erikseen.

IMG_9412

Orkideatarhan jälkeen suunnattiin Grand Hyattiin ja siellä Straits Kitchen -ravintolaan. Olin ku lapsi jouluna. Kauhee nälkä, mutta ennen kaikkea tieto siitä, että Suomi-tytöt liittyy seuraan siellä. Vaikka mulle valveilla olokin aiheutti jo tuskaa tohon aikaan, niin oli ihanaa nähdä Juliaa (mä en vaan koskaan pääse yli miten kaunis ihminen voikaan olla!) ja tavata aivan huipputyypiksi osoittautunut Marinella!

IMG_9459 IMG_9464

 Olin koko päivän hengannut seurueessa, jonka kielestä saan yhtä paljon selvää kuin kemiallisten alkuaineiden taulukosta, ja hypin tyttöjä vastaan samalla onnella kuin Simba nakkipakettia kohtaan. Ymmärrettävää tietenkin, että seitsemän ihmistä puhuu keskenään kieltä, joka on heidän ensimmäinen kielensä, mutta siinä tunteja vähän ”yksin ollessa” odotin suomea puhuvaa seuraa sangen hartaasti. Loppujen lopuksi taisin olla about yhtä seurallinen kuin jääveistos ja aivosolujeni toiminta oli lähinnä ”avaa silmät, pidä ne auki, sulje, mutta vain hetkellisesti”.

Ruokaa oli massiivinen määrä, mutta koska innostuin kuvailemaan sitä, niin en ehtinyt hyökkäämään jälkiruoan kimppuun, ennen kuin lähdimme takaisin hotellille. Huutava vääryys. Elämä on epävarmaa, syö jälkiruoka ensin. Ensi kerralla en unohda!

IMG_9468

Toi buffet on järjettömän monipuolinen ja jaettu maittain intialaisiin, kiinalaisiin, indonesialaisiin jne. sapuskoihin. Ensin mainittuun pöytään en edes koskenut, lähinnä sen takia, että varmasti joka ruoassa on kuminaa. Ja vaikka itseään raapiva yltä päältä punainen bloggaaja, joka pahimmassa tapauksessa tarvitsee piipaa-auton lähimpään international sairaalaan voikin olla ihan jännittävä näky, en kaipaillut tapahtumaketjua ensimmäiseen iltaamme täällä. Vaikka olenkin aika mestarillisesti jo ennenkin tehnyt empiiristä tutkimusta mm. Laosin sairaalan palovamman hoitotasosta (äärimmäisen heikko, Simbakin varmaan olisi tehokkaampi) ja Vietnamin sekä Balin paikallissairaaloiden jännittävistä lääkäreistä ja lääkekulttuureista, niin en siihen lajiin ole mitenkään ajatellut erikoistua. Tän selonteon jälkeen seuraavan kerran kun teen jonkin bloggausrikoksen, eli puen päälleni turkiksen, julkaisen luvatun postauksen myöhässä, tai olen vaikka jotakin mieltä jostain, saatankin saada keskustelupalsta-aktivisteilta kirjepommin, pernaruton sijaan kuminalla varustettuna. Ei se mitään, mun Lontoo-mamakin myrkyttelee mua jatkuvasti vahingossa. Oli tossa taannoin jännä spaghetti bolognese -jälkiseuraus. Mutta ei nyt mennä siihen.

IMG_9472IMG_9483

Siinä se meidän illallinen sitten roikkuu.

IMG_9504 IMG_9517

Ohhh nam nam nam. Mä rakastan aasialaista ruokaa, ja tykkään mielelläni kokeilla kaikkia mahdollisia ruokia ja ruokalajeja aina matkustellessa. Kuitenkin, kumina ei ole suinkaan ainoa lajissa ”kryptoniittia meikäläiselle”, ja joudunkin olemaan usein vähän varpaillani ruokatilausteni kanssa, mutta ähkyä se ei torstai-iltanakaan estänyt.

IMG_9479

Mä olen edelleen katkera siitä, etten ehtinyt imuroimaan tota passionhedelmä-pöytää tyhjäksi. Voisin elää tolla hedelmällä. Ja dragon fruitilla. Päivän pähkinä onkin, mikä on dragon fruit suomeksi? Ollaan tässä tyttöjen kanssa mietitty asiaa kaksi päivää (koska googlettaminen on sangen yliarvostettua toimintaa), joten voisiko joku päästää meidät tuskistamme? Lohikäärmehedelmä ei kuulemma ole oikea vastaus. Musta se oli oikein sopiva.

Lohikäärmeistä puheen ollen.. Oon jutellut meidän kiinalaistaustaisen oppaan kanssa pitkiä pätkiä taikauskoista ja uskomuksista ja jos kiinalaisia numerouskoja on uskominen (heh heh, miten hyvää äidinkieltä…) niin mun ois pitänyt voittaa jo seitsemän kertaa lotossa, olla kuolematon ja ainakin osata lentää. 28 on kuulemma onnen numero ja sitä käytetään täällä tosi paljon mm. rakentamisessa ja muussa tuollaisessa täysin uskonasioiden varassa olevassa toiminnassa. Numero kahdeksan on myös sangen hyvänä pidetty. Ja jos syntymäpäivässä on paljon hyviä numeroita, niin on TODELLA onnekas. Maailma koki mun ensirääkäisyt 28.08.1988, joten jo on perhana jos ei kohta ala tippua pilvistä kultasuihkua ja Alex O’Loughlin tule kosimaan.

Kiinalainen horoskooppihan perustuu vuosiin, ja toi superonnekas -88 on lohikäärmeen vuosi. Jos alan selittelemään mun tulta ja tappuraa sillä, uskooko kukaan? Anyway, lohikäärme on uskomusten mukaan onnekkain/onnellisin horoskooppimerkki (no tietty!). Lisäksi kiinalaiset horoskoopit menee sykleissä. Joka 12 vuoden välein muuttuu myös elementti, joita on metalli eli kulta, vesi, maa, tuli ja puu. Metalli eli kulta on parasta parsaa jälleen kerran, ja mulle on joku joskus valehdellut, että -88 oli kultaisen lohikäärmeen vuosi. Kaikki varmaan yllättyy jos sanon, että se on kaikista paras yhdistelmä?! ”Golden Dragons can change the course of history should they choose to do so.” Maanisen googlettelun jälkeen (joojoo, hedelmää en voinut selvittää, mutta käytin tunnin tutkiakseni tätä asiaa…) ettei mun kohtalo olekaan muuttaa historiaa. Oon järisyttävän pettynyt. Mä olenkin tylsästi vaan maalohikäärme. Ankeeta.

Lohikäärme on kuitenkin rajattoman voiman merkki. Lohikäärme on pramea (ehh…), viehättävä ja täynnä energiaa ja voimaa (niinku meikäläinen torstaina jet lageissaan erinomaisesti esittikin..). Merkki symboloi valtaa ja varallisuutta.

(Uskon muuten horoskooppeihin tasan niin kauan ku ne on musta kivoja. Olin elämässäni ensimmäistä kertaa myöhässä syntymässäni, vaikka olinkin kaksi viikkoa ajoissa, ja missasin Leijonan kolmella päivällä. Koko elämäni ollu sen takia jumissa tylsässä Neitsyessä…)

Lohikäärmeet on kuulemma tosi karismaattisia ja heillä on lahjanaan voimaa ja onnea (meitsi). Harvoin toiselle sijalle tai vailla huomiota jääviä. Aktiivista mieltä löytyy myöskin, ja tyyppi osoittaa suunnatonta mielenkiintoa ympäröivää maailmaa kohtaan. Itsevarma, ”larger than life” (ehhhhhh..), mahtipontinen ja dramaattinen ja kunnianhimoinen lähes megalomaaniseen tasoon asti (miten niin muka..) Mikään ei pysäytä lohikäärmettä. Lohikäärmeet pitävät kuulemma myös kohtalon kruunua ja he voivat saavuttaa mitä tahansa, jos vaan oppivat ohjaamaan valtavaa energiaansa, älyänsä ja taitoansa. (Mihin helvettiin mun ohjekirja on kadonnut?! Äiti!) Ollaan me myös rohkeita ja hyväntahtoisia. Ja toki autetaan aina ystävää hädässä ja muiden vetäytyessä sotatantereelta me hyökätään eturiviin hoitamaan homma kotiin. Vaaditaan paljon itseltämme ja muilta ja ollaan järkyttyneitä muiden heikkouksien edessä. Rakastin muuten sitä osaa, jossa lohikäärmeille parhaiten sopivia töitä oli mm. KUNINGAS (no kuka ei halua olla kuningas!?)

Kuulostaa kauheen kivalta. Voisin siis johtaa tätä maailmaa. Valita maan ja päätyä sen kuningattareksi, onnistua keksimään lääke lasten leukemiaan ja samalla geenimanipulaation, jolla kaupunkirotat piereskelisivät kultahippuja. Teoria kärsii oikeestaan vaan siitä, että tässä maailmassa saattaa olla muutama hassu muukin, joka on syntyny -88. Tai -76. Tai -00. Sitä paitsi noi tuplanollat hakkaa mennen tullen meikäläiset, ku ne on niitä kultalohikäärmeitä. Vesipedot on matemaattisesti lahjakkaita, hyviä organisoimaan, järkeviä ja älykkäitä, mutta heikkoja luovissa tehtävissä ja vähän tylsiä eikä yhtään seikkailunhenkisiä (aha). Tulipedot tykkää luksuksesta, on täysin irrationaalisen mahtipontisia ja hei, ne voisi muuttaa historiankulkua! Niin.

En ehkä sittenkään usko kiinalaiseen horoskooppiin. They lost me at ”järkevä”. 

P.S. Kukaan järkevä ihminen ei vaan yksinkertaisesti olisi kirjoittanut juuri blogiinsa n. puoltatoista A4:ta horoskoopeista ja jostain kiinalaisesta mytologiasta, johon ei itsekään usko.

P.S.2. Anna, mene nukkumaan. Ennen viiltävää analyysia teletappien ruumiinrakenteesta tai yksisarvisten olemassaolosta. 

Kommentit (63)
  1. Eikös dragon fruit ole suomeksi pitahaya tai pitaya?

    1. Joo, nähtävästi 🙂

  2. Itsekin juuri Kiinasta palanneena (ja dragon fruittiin rakastuneena) pohdin tänään tuota suomenkielistä nimeä! Google antaa vain sen lohikäärmehedelmän ja pitahayan nimeksi tälle herkulle. Miksei näitä myydä Suomessa kuten tomaattia? Om nom nom, tahtoo!!

    1. Suomessahan saa sitä kanssa, mutta se on yhtä maukasta kuin pahvia söis 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *