Singapore pt. 4 - Gardens by the Bay

Mungolife

Huomenta ja ihanaa viikonalkua myös Helsinkiin!

Aloitetaan viikko samantien pienillä muisteloilla Singaporesta :) Neljäntenä Singapore-päivänämme suuntasimme Gardens by the Baylle tutustumaan noihin kahteen jännänmalliseen konservatorioon, joiden ympärillä "kasvaa" superpuita. En voi sille mitään, nuo puut tuo mulle heti mieleen Avatarin tai tulevaisuuden version Liisa Ihmemaassa -elokuvasta. Sanomattakin selvää siis, että olin ihan hurmaantunut niistä :D

Morning!
Let's start this week by some Singapore shots from one of my favourite places we visited while in Singapore :) On our fourth day in Singapore we visited the Gardens by the Bay. The whole place just reminds me of Avatar or a future version of Alice in Wonderland :D

Vierailupäivänämme Gardenseilla oli tosi lämmin ja ihanan kesäinen sää, eikä yhtään niin kosteeta kuin muina päivinämme Singaporessa, ja tässäpä siis asua, jolla pyörin ko. päivän :)

That day in Singapore was really sunny and warm, even though not as humid as the rest of them. So here's the outfit I wore around for our visit at the Gardens :)

Bongasin tuon housupuvun jo Lontoon TopShopista, mutta siitä ei ollut missään TopShopissa enää mun kokoa :/ Vapaa-aikanamme pikapyrähdyksen kaupoille tehdessämme löysin tämän ihanuuden oikeassa koossa, joten ei ollut kysymystäkään siitä, matkaako se Lontooseen kanssani. Olen jo pitkään haaveillut istuvasta housupuvusta, joka on tarpeeksi arkinen mihin tahansa kesäiseen päivään, mutta samalla tarpeeksi siisti, että sen voi asustaa vaikka cocktail -tilaisuuteen. Tämä täytti kaikki puvulle asettamani vaatimukset, varsinkin kun väritoiveena oli vaalea puku.

I found this pantsuit in TopShop here in London, but all the Topshops were missing my size. Luckily I found it in the perfect size in Singapore, because it is something that I've been looking for. I've been wanting a pantsuit that is plain enough to be worn everyday but also interesting enough to be easily accessorised for a cocktail event or a night out :) I think I found the perfect one!

En oo nähtävästi Singaporessa muita asusteita paljoa kaipaillut, vaan viipottanut leopardina sinne tänne. Samat asusteet siis kuin toisissakin Singaporen asukuvissa, mutta minkäs sille voi, että ne sopii musta kaikkeen ja ennen kaikkea täydellisesti myös toisiinsa :)

Clearly I was in no need of any other accessories than my leopard ones in Singapore. Well, they work perfectly with everything! :) 


Sellanen kokovalkoinen haalari siis mulla tällä kertaa, mitäs te tuumitte siitä? :)

So that's the all-white ensemble I wore, what do you think of it? :)

Gardens by the Bay on ehdottomasti vierailun arvoinen paikka mielestäni. Tuolla tulee vaan niin hyvä mieli, kun on vähän surrealistinen olo. Vähän kuin pyörisi satumaailmassa. Toisaalta koko Singapore on vähän kuin joku normaali kaupunki LSD:llä ja jossain kaukaisessa tulevaisuudessa, joten surrealistinen olo on ihan normaali olotila tuollapäin. Mitä nyt kuitenkin olen ymmärtänyt, niin kannattaa vierailla näissä puutarhoissa ehkä kuitenkin ilta-aikaan, ne taitavat olla vieläkin tyrmäävämpiä silloin :) Tai ainakin tuo superpuu -metsä.

Singapore is like a city on LSD somewhere in the far future, it's so surreal and the Gardens definitely are one way of experiencing the surrealism. I definitely think they're worth the visit, however I have come to understand, that they are even more glorious at night-time.

Superpuut on kauneutensa lisäksi funktionaalisia. Heti kun puut näin, veikkasin, että ne keräävät vettä ja aurinkovoimaa, mutta onneksi ei tarvinnut elää arvailun varassa, vaan Nella selvitti, että näin onkin. Nämä puut keräävät sen veden, joilla konservatorioiden kukat kastellaan, ja samalla nämä keräävät aurinkovoimasta sähköä konservatorioihin.

They are not just cute, they're functional! These supertrees collect water and energy from the sun, and the flowers in the Domes are actually watered by the water the supertrees collect :)

Ehdottomasti kauniimpi näistä konservatorioista on mun mielestäni tuo Cloud Forest. Siellä on kosteeta ja kasvillisuus, joka viihtyy kosteassa ilmastossa. Vesiputoukset ja tuo kävelyrata, jolla voi ihailla koko ruon rakennuksen kasveja tuo oman kivan lisänsä siihen.

I thought the Cloud Forest Dome was more beautiful than the other one. It's just I prefer flowers that tend to love the moist, and these waterfalls and the walk around the place just gives it an amazing twist.

Bloggaaja työssään. Ja toinen häiritsemässä heti. Tietenkin.

A blogger at her job. And another one making it more difficult for her..

Cloud Forestista näkee hyvin koko tuon superpuu-perheen :) Voin vaan kuvitella miten upeita nuo ovat pimeällä valaistuna.

From the Cloud Forest you can see how amazing these supertrees look like as a whole. I'm sure they are just amazingly beautiful in the dark, when they are lit.

Mun floristi-äitini olisi seonnut onnesta tuonne.

My mother (a florist) would've gone nuts there.

Nella pelotteli mua, että noi on lihansyöjäkasveja. Ne kuulemma tosin kuolee nopeemmin, jos niihin tökkää sormen, mutta silti, pelottavan kuuloista :D

Some flesh-eating flowers according to Nella. Apparently they die very quickly if you poke them around, but still, sounds dangerous :D

Mulla on sellainen olo, kuin olisin Pirates of the Caribbean -leffassa kun katson näitä kuvia :D

I feel like I'm in a Pirates of the Caribbean -movie, when I browse through these photos :D

Toinen konservatorio on kukille, jotka kestävät kuivuutta, ja se onkin vähän "korppuisempi" kuin Cloud Forest. Kauniita kukkia on paljon siinäkin, ja varsinkin kaktuksista pitäville varmasti todella mielenkiintoinen paikka vierailla.

The Flower Dome is more for plants that can stand the dryness, so there's a lot of cactuses and other plants like that. It is still very beautiful as well :) 

Marina Bay Sands nousee tuolla taustalla ja tuo omalla tavallaan jotenkin tosi surrealistisen lisän näihin konservatorioihin. Jotenkin tuosta MBS:sta tulee ylipäätään mieleen joku avaruuslaiva Fifth Element -leffan henkeen, ja varsinkin tästä kuvasta mulle tulee sellainen olo, kuin olisimme käyneet tulevaisuudessa.

This photo reminds me of the movie Fifth Element. The MBS looks like a starship on the background, and everything looks a bit surreal. 

Gardenseihin pääsee vierailemaan molempiin 28 Singaporen dollarilla, eli n. 15 eurolla, ja on mielestäni kyllä ehdottomasti sen hinnan arvoinen vierailukohde :)

The admission to both Gardens is 28 Singaporean Dollars, and I believe it is very much worth the price :) 

Olipas kiva palata noihin aurinkoisiin maisemiin hetkeksi ja paeta tätä alkanutta talvea. Tosin Lontoossa on taas tänään +12 ja aurinkoista, mutta kun makkarissa odottelee kokoomista pukeutumispöytä, niin pako Avatarin maailmaan oli ihan mukavaa :D Älkää missatko eilen myöhään illalla tullutta asupostausta ja kertokaa toki mitä tykkäsitte asusta tässä? :)

It was nice to escape the winter in Europe for a moment in these memories of the hot and humid Gardens. Don't miss the outfit-post from late last night and do tell what did you think of the outfit in this one? :)

Kommentit

TRAVEL CLUE
TRAVEL CLUE

Mua naurattaa vieläkin tuo meidän kohtaaminen lihansyöjäkasvien kanssa! Ja nyt kun meillä on vihdoin oma koti, voisin vihdoin hankkia sen terraarion ja lihikset. Kaikesta hoivaamisesta ja rakkaudesta huolimatta omat eivät ole kestäneet vuotta pidempää tavallisessa sisäilmassa. Mutta terraario olisi asia erikseen, hmm.. Haaveista totta!

Ja aivan mahdottoman kauniita kuvia, ja kuten paikan päällä sanoin tuo haalari on ihana!

Anna (Ei varmistettu)

Hihi, kiitoksia :) Musta se on edelleen jotenkin hirveen hassu nimi kukille, mutta jotenkin en yhtään ihmettele, jos SULLA on kotona lihansyöjäkasveja :D

quiqui (Ei varmistettu)

Hitsi noi puut on jänniä! Asusta sanoisin, että asusteet on ihanat, mutta jotenkin toi housupuku ei istu sulle (sun vartalolle) mielestäni, ei imartele. Tohon kokonaisuuteen ois sopinut oikein näppärästi joku kirkas huulipuna, vaikkapa kirkkaanpinkki.

Anna (Ei varmistettu)

Joo, mulla itse asiassa oli korallista huulipunaa :D Mut sitten piti ehkä ahmia jotain herkkuja, ja se jäi sille matkalle :D

KiraK (Ei varmistettu)

DAMN!!!!! Harvoin kommentoin, mutta nyt oli pakko! Asu mun makuun! I-H-A-N-A

Anna (Ei varmistettu)

Hahhaa, kiitoksia Kira <3 Sun sanomana todellakin lämmittää mieltä :)

Ihania kuvia. Piristyy kun katselee noita kun täällä suomessa helsingissä ei ole todellakaan tuollainen ilma tällä hetkellä =(

Anna (Ei varmistettu)

No niinpä, ei täälläkään nimittäin ihan tolta näytä :/ Mutta kiitoksia kiitoksia :)

Julia (Ei varmistettu)

Moikka! Oon lukenut sun blogia jo vaikka kuinka kauan ja tuli ekaa kertaa pakottava tarve tulla kertomaan kuinka upealta toi asukokonaisuus näyttää! Ei sillä etteikö olis ensimmäinen kerta, mutta tää kyllä jotenkin säväytti kunnolla! :D Etenkin noissa kuvissa joissa sulla on korkokengät mukana! Eläinkuosia vierastavana vähän yllätyin kuinka paljon tykästyin, mutta tuo valkoinen jumpin tasapainoittaa asua juuri sopivasti :)

Anna (Ei varmistettu)

Voi miten ihanaa, että kommentoit, kiitoksia kovasti <3

Camilla (Ei varmistettu) http://camillan-live-love-learn.blogspot.fi/

Tämä paikka täytyykin ehdottomasti laittaa korvan taakse, kun ensi talvena suuntaan itsekin Singaporeen. :) Toivottavasti on vielä lisää Singapore-postauksia luvassa! :)

Anna (Ei varmistettu)

On niitä ainakin vielä pari tulossa :)

Ansku in Ireland (Ei varmistettu)

Eilinen Suomi-asu angoraneuleella/OTK saappaille iso thumbs up! mutta jumpsuitista en niin valita eli sille thumbs down. Ma mietin aina noiden jumpsuittien kohdalla vessassa kaymisen hankaluutta... :)
Mutta noista leoasusteista piti kommenttia alkaa kirjoittamaan... viime yona nain sellasta unta etta me oltiin samoissa halloween pippaloissa ja sa olit maalannut naaman, kadet ja jalat tollaseksi leopardi kuvioiseksi ja mun mielesta se oli maailman coolein juttu. Ehka olen vihdoin ja viimein alkanut ihastua elainkuoseihin kun niita jokapaikassa tulee vastaan ja ilmeisesti teikku inspiroi meikalaista uniin saakka :)

-A-

Anna (Ei varmistettu)

Hahahah, ei noissa ees oo hankalaa käydä vessassa, yllättävää kyllä :D Ja hahahah, miks kerrot tän mulle myöhässä, siinähän ois ollut täydellinen halloween-asu mulle :D

Maarit T.

Vau! Koko paikka ja sun asu :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :)

Sanna (Ei varmistettu)

Oih mitä kuvia. Todella kaunista! Ja oot myöskin mielestäni oikein hyvä kuvaaja:) Haalari näyttää sun päällä niin hyvältä ja on tosi siisti!:) Mut yks juttu mikä pitsi silmään on tosi lässähtäneet hiukset.. Haalarin kanssa ja noissa olosuhteissa ois ponnari tai jokin nuttura näyttänyt varmaan paremmalta!:)

Anna (Ei varmistettu)

Mä en tykkää pitää ponnaria, vaan pidän enemmän hiuksistani auki :) Ja en nyt sanoisi hiuksia lässähtäneiksi, on vaan laineilla eikä kiharalla, niinkuin yleensä :)

reetta (Ei varmistettu)

Ihana tunnelma näissä kuvissa :) hyvin sopii sulle tollaset rennommatkin kiharat!

Anna (Ei varmistettu)

Kiitos kiitos :)

Jas (Ei varmistettu)

Ihanan näköinen tuo paikka, ihastuin noihin kuviin! Tuli jotenkin hyvä mieli, kiitos. :)

Haalarimaiset asusteet eivät ole mun makuun mutta sä kannat tuon asun hyvin!

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia, kiva kuulla :)

Pupsu (Ei varmistettu)

Haalari on kaunis, kuten sinäkin, mutta omaan silmääni se ei sovi sun vartalolle yhtään. :/

Anna (Ei varmistettu)

No, eroavat mielipiteet on ihan sallittuja :)

Heidi (Ei varmistettu) http://www.senayheidi.fi

Ihana tuo haalari!

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :)

hanz (Ei varmistettu)

Oot niin kaunis :) ihanaa päivänjatkoa!

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti :)

Maria (Ei varmistettu)

Konservatorio, really..? :D Olisko kasvihuone mitään, musiikkioppilaitoksen sijasta?

Anna (Ei varmistettu)

Joo, huonosti vähän aamu-unisena käännetty conservation -sanasta :D

Anna (Ei varmistettu) http://www.instagram.com/everm0re

The garden is just mind blowing, wow! :) I'm so jealous!
And you look stunning as usual. x

Anna (Ei varmistettu)

It is, thank you :)

Siru (Ei varmistettu) http://www.ontheedgeofforever-siru.blogspot.fi

Voi sinuu ja näitä sun matkapostauksia... Itse kun tällä hetkellä asuu taas Suomessa niin pakostihan se kaukokaipuu paukkaa päälle ja tekee mieli vaan pakata kamat ja juosta tuli perseen alla asumaan takasin palmun alle. Mutta siis toisin sanoen nää matkapostaukset on just sun blogin parhaimmistoa että kiitos näistä :D

Singaporessa ehdottomasti haluaisin päästä käymään, vielä on valitettavasti haaveen tasolla mutta kyllä mä joku päivä menen sinnekin! :) Noi puut ja rakennukset ja kaikki on niin vau. Jotenkin niin surreal ja näyttää niin erilaiselta kuin mikään paikka missä olen käynyt. Whäää kun kiehtoo! Mulla on itseasiassa aina ollut haaveena yhdistää samalla reissulla Singapore ja Bali että aika samoilla linjoilla meidän mieltymykset näköjään :D ja samoin Australiaan muutto myös ollut haaveissa about 12 vuotta mutta kyllä mä senkin vielä saavutan heti kun opiskelt antaa myöten. Vaikka nää haaveet (esim just toi Australia) onkin mulla ollut noin 6-vuotiaasta saakka niin tää sun blogi saa mut uskomaan omiin unelmieni aina vaan enemmän niin iso kiitos inspiraatiosta! :)

Ja rakastan näitä tän postauksen asukuvia, jotenkin raikkaita ja erilaisia poseerauksia ja niin ihanan rennonletkeä tunnelma, näytät aidosti tosi onnelliselta. Etenkin kuvat 3, 10, 13 ja 34 on kauniita.

Anna (Ei varmistettu)

Voi kiitoksia kovasti :) Ja ei muuta kuin jahtaamaan niitä unelmia, ne ei toteudu mitenkään muuten kuin niitä jahtaamalla ;)

Iina (Ei varmistettu) http://vauvaodotus.blogspot.com

Harvoin kommentoin minäkin, mutta nyt on pakko! VAU, en ollut tunnistaa suo näistä kuvista :) Aivan upee asukokonaisuus, jotenki tosi "aikuinen" ja klassinen :) Ei sillä, että sun muut asut olis jotenki "lapsellisia". Sopii sulle tosi hyvin :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitos kiitos, tosi kiva kuulla :)

Janita (Ei varmistettu)

monta vuotta olen ollut sun lukijasi, mutta nyt ensimmäistä kertaa kommentoin: AIVAN MIELETÖN ASU!! upein mitä sun päällä on vielä näkynyt. huhhuh kyllä oot upea nainen!

Anna (Ei varmistettu)

Voi kiitoksia ihana <3

Maria (Ei varmistettu)

WAU mikä asu! Mäkään en edellisten kommentoijan tapaan ole ikinä kommentoinut mihinkään postaukseesi, mutta tähän oli vaan pakko! Näytät todella upealta! Ja mäkin haluan tuollaisen haalarin!! :D

Anna (Ei varmistettu)

Voi miten ihanaa, että tämä innosti kommentoimaan, kiitoksia kovasti :)

inna (Ei varmistettu)

Superihana asukokonaisuus, wow! Aivan täydellinen, ei voi kyllä muuta sanoa :) ja ihania asukuviakin, vähän erityyppisiä kun yleensä, nice!

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :)

Kommentoi