Singapore pt. 5 - Henderson Walk, Peranakan Museum, Night Safari and Marina Bay Sands

Mungolife

Huomenta!

Jos postauksen kirjoittamisen aloittaa brittiaikaa lo 11.59, on se vielä huomenta. Ainakin mun mielestä. Oon ottanut tänään vähän rennomman alun päivään, mikä on ihan ansaittua ehkä edellisyön reilun tunnin yöunien jälkeen.

En mielestäni oo saanut mitään aikaan, mutta samalla oon tässä mutustanut aamupalan, lukenut mun kirjan loppuun, ostanut omat ja siskoni lennot ja tehnyt esseesuunnitelman. Kaikki tämä vielä peiton alla turvassa lojuen.

Olen myös lukenut teidän kommentit tuohon nenäleikkaukseen liittyen (vastaan niihin heti tämän jälkeen), ja opiskellut about kaiken, mikä netistä löytyy septoplastiaan liittyen. Nyt teidän kommenttien ja lukemiseni jälkeen olenkin hieman vaihtanut jo ajatustani leikkauksen suhteen ja alkanut pohtimaan josko sen sitten kuitenkin tekisi keväällä, kun on pääsiäislomaa kuukauden verran ja silloin ehtisi toipumaankin siitä hyvin. Ymmärtääkseni siinä ei kuitenkaan kajota nenän ulkoisiin osiin juuri ollenkaan, ja vaikka on mustelmien ja turvotuksen vaara, niin useimmat toipumiset menee suhteellisen helposti ja ennen kaikkea näkymättömästi. Mulla ei vaan yksinkertaisesti oo varaa maata himassa kahta viikkoa paikallaan naama turvoksissa, mutten toisaalta jaksaisi turhaan viettää yhtään kauempaa nenä aina tukossa vain suun kautta hengittäen. Eilen kun asiaa pohdiskelin parin ystävän kanssa viestitellen, niin jotenkin vasta nyt havahtui miten paljon tuo asia loppujen lopuksi vaikuttaa elämään. Laulaessa hengästyminen ei esimerkiksi paljon mun variksenpelätinäänellä hetkauta elämää, mutta oishan se ihan kiva joskus pussailla ilman tarvetta vetää välillä henkeä. Mulle itkeminen ja flunssa on tosi kivuliaita kokemuksia, ja oon jo oikeestaan turtunu siihen, että mulla on aina vähän samanlainen olo kun muilla otsaontelontulehduksen kourissa. Oon jotenki niin turtunut koko juttuun, etten ole edes miettinyt asiaa ikinä sen kummemmin, mutta nyt kun tuo leikkausajatus tuli ajankohtaiseksi lääkärillä käydessäni, olen alkanut enemmän ja enemmän kiinnittämään asiaan huomiota. Kiitos siis teidän kokemuksista, niillä on ollut huomattava merkitys mulla :) Menen ehkä siis ennen joulua kun olen Suomessa, käymään lääkärillä vielä kerran asiaa pohtimassa.

Kuitenkin, päivän aihe ei nyt ollut mun nenävenkoilut, vaan vielä kerran paluu ihanaan Singaporeen. Koska oon menettänyt nyt ajankäsitykseni siitä, mitä tehtiin milloinkin, ajattelin kasat vaan tänne mielenkiintoisia osia matkastamme :)

MARINA BAY SANDS & THE ART SCIENCE MUSEUM:

Yksi Singaporen näyttävimpiä rakennuksia on MBS, eli Marina Bay Sands, tuo kolmen hieman kaarevan rakennuksen yhdistelmä, joiden kattona toimii laivan mallinen yläosa. Rakennukset on hotelleja, joiden katolla on mahtavalla näkymällä varustettu infinity pool ja ravintoloita, sekä mahtava näköalatasanne.

Ai näkeekö kuvista, että kyseessä on viimeinen päivämme Singaporessa? Kyllä näkyy :D

Näköalatasanteelta näkyy mm. ne kasvitalot ja superpuu-metsä, joka on vähintään yhtä suloinen ylhäältäpäin katsoessa.

Infinity pool sivusta katsottuna. Allasalue on iso ja näyttävä, ja siellä varmasti viihtyy helposti monta tuntia :)

Näköalat kantautuu tuosta lootuksen mallisesta museosta aina satamaan ja CBD:iin asti, joten joka puolelle Singaporea on näköaloja tarjolla :) 

Paikka on kyllä äärimmäisen viihtyisä. Jos jossain on mesta, joka on suklaa JA juusto -ravintola, mä haluan sinne. Kuumuutta pääsee pakenemaan aurinkotuoleissa, jotka on vedessä..

... eikä näköala ole yhtään pöllömpi, sanoisinko :)

Hotellin tarjoama salikin on sellaisella paikalla, että mielelläni siellä treenaisin, vähän eri näköala ku lähimmän Motivuksen bunkkeriseinä.

Tuonne MBS:n näköalapuolelle pääsee ihan turistitkin, sitä varten ei hotellissa tarvitse asua. Vierailu maksaa muistaakseni jotain n. 10 euron nurkilla, ja sillä pääsee tosiaan vain tuohon näköalapuolelle. Allasalue on varattu vain hotellin asiakkaille. Tosin tuonne ravintoloihin, jotka on tuolla korkeuksissa saa varattua pöydän, ja sinnekin siis pääsee. Kuitenkin, huone MBS:ssa ei ole ihan niin järjettömän hintainen. Huonehinnat on 300 eurosta ylösppäin per yö, ja tuohon hintaan pääsee jo nelihenkinen perhe, tai siis kolme aikuista ja yksi lapsi mahtuu pienimpäänkin huoneeseen. Jos siis haluaa uskomattoman hotellikokemuksen, niin sellainen irtoaa loppujen lopuksi suht edullisesti, jos vertaa esim. New Yorkin hotellien hintalaatu-suhteeseen. Tai siihen, että Omenahotellistakin joutuu Suomessa maksamaan sadan euron pintaan.

MBS:n juuresta löytyy tuo lootuksen mallinen hassu rakennus, joka kätkee sisälleen ArtScience -museon.

Pällistelimme Julian ja Nellan kanssa kaikki tuota julistetta käveltyämme sisään, ja seuraava kysymys olisi ollut, onko OK jos vietetään meidän vapaa-aika tuossa National Geographicin näyttelyssä. Kuului aika kova pettymyksen huokaisu kun kaikki kolme tajusivat päivämäärän olevan siinä vaiheessa 28.10. Perhana.

Museon edessä on kaunis lootuslampi, jolta on uskomattoman kauniit näköalat (myöskin).

Marina Bay Sandsin pohjakerroksista löytyy valtava ostoskeskus, joka kätkee sisälleen kaikki mahdolliset kaupat ja totta kai periSingaporelaiseen tyyliin, överit rakennusratkaisut. Me osuimme tuonne sateen aikana, ja sateesta ilmestyy esimerkiksi keskelle ostoskeskusta tällainen "suihkulähde".

Kauppakeskuksessa riitää ruokapaikkoja, löytyy jäärataa ja vaikka mitä herkkuja. Aikaa tuolla saa tapettua varmasti tunteja ja suosittelenkin tätä shoppailuun huomattavasti enemmän kuin iONia. Jotenkin tuntui, että täällä oli huomattavasti vähemmän ihmisiä ja rakennus on paljon selkeämpi kuin iON, joka on mun mielestä yksi sokkeloisimpia ostoskeskuksia maailmassa.

FOUNTAIN SHOW MBS:N EDUSTALLA: 

Jos päivä MBS:llä venähtää, niin illalla on luvassa kaunis suihkulähdeshow MBS:n edustalla. Tasatunnein (tai joka toinen tunti) esitettävä suihkulähde- ja valoshow on todellakin näkemisen arvoinen. Singaporen kaunis skyline on taustalla, ja hyvää fiilistä on luomassa kauniiden näkyjen lisäksi sekä paikallinen, että länsimainen musiikki.

NIGHT SAFARI: 

Singaporen eläintarha on yksi suosikkejani, joissa olen koskaan ollut. Se on valtava ja eläinten asuintilat on todella hyvänkokoisia, mutta ennen kaikkea ne muistuttaa eläinten oikeita asuinpaikkoja. Häkkejä on tosi vähän, ja enemmänkin kyseessä on siis aitaukset, joissa eläimet on toki kauempana. Täältä löytyy mm. sinisilmäiset valkotiikerit ja muut mielenkiintoiset eläimet. Eläintarha järjestää myös Night Safaria. Pimeällä eläintarhaa kiertää bussi, jonka kyydistä pääsee näkemään yölliset eläimet puuhissaan. Bussi kiertää aluetta, jossa ei myöskään ole häkkejä, ja jossa yön eläimet ovat hieman kauempana.

Mun kameralla ei ollut pimeydessä mitään jakoa, joten totesin parhaaksi vaan nauttimaan ympäristöstäni.

Ajelua seuraa show, jossa esitellään muutamat yön eläimet hyeenoista mungoihin. Suosittelen käärmepelkoisia skippaamaan shown, itse nimittäin tutisin varmaan kymmenen minuuttia Julian sylissä ja pidättelin itkua. Näytöksessä on kuulemma iso käärme, ja se vie oikeasti ison palan näytöstä. Tosin koska näytöksestä löytyi myös pesukarhu ja nämä kaverit, kestin sen just ja just.

Yritäpä ottaa mungoista kuva, jossa ei näy pelkät perseet. Nää on nyt niitä elukoita, joista tämä sivusto on saanut nimensä!

Night Safari ohessa on mahdollista nauttia buffet-illallinen, joka sisältää paikallisia ruokia, ja voinkin suositella tätä vaihtoehtoa lämpimästi :)


iON KAUPPAKESKUS:

iON kauppakeskus löytyy Orchard Roadilta, ja on varmaan Singaporen tunnetuin ostoskeskus. Sieltä löytyy kaikki tutut ja tuntemattomat liikkeet, ja keskus taitaa olla kahdeksassa tai yhdeksässä kerroksessa. Itsehillintä on paikallaan, samaten kuin maltti, mä nimittäin aina eksyn tuolla. Jotenkin tuo on mun mielestä tosi hankalan mallinen paikka.

Tuttuja suomalaiskasvojakin kyllä löytyi paikalta..

Täältä löytyy mm. jättikokoinen Sephora, josta itse löysin pari hankintaa. Muuten Singaporessa on aika lailla samat ostosmahdollisuudet kuin esim. Lontooss,a mutta Sephoraa ei Lontoossa valitettavasti ole. iONissa on lisäksi valtava Food Court, josta saa paikallista ruokaa ja siellä on kojuja varmasti kymmeniä, joista valita. Kävimme siellä lounaalla tyttöjen kanssa, ja ongelmana olikin ainoastaan valinnan vaikeus, liikaa hyviä herkkuja! :)

Shoppailuvapaa-ajallamme tuolla käytyämme sushihimon iskiessä kävimme Itacho Sushissa, jossa sai oikein hyvää sushia, ja tosi edullisesti, joten jos Singaporessa sushia halajaa, voin suositella :)

PERANAKAN MUSEUM: 

Vierailimme myös Peranakan -museossa, joka kertoi todella yksityiskohtaisesti kiinalaissyntyisten ihmisten historiasta Singaporessa. Peranakan -termi tarkoittaa kiinalaistaustaisia singaporelaisia, ja sitä näkee käytettävän useassa paikassa.

Museo on todella kaunis ulkoa ja mielenkiintoinen sisältä, ja jos Singaporen historia kiinnostaa, niin suosittelen ehdottomasti tätä vierailukohteeksi :)

Museossa on esimerkkejä niin kiinalaisesta pöytäkulttuurista kuin häistäkin, ja opastaulut ovat selkeitä ja helposti löydettävissä.

HENDERSON WAVES WALK: 

Kävimme myös aamukävelyllä Henderson Wavesilla, joka on aallonmallinen kävelysilta. 36 metrin korkeudessa oleva silta on Singaporen korkein jalankulkusilta, ja se yhdistää Mount Faber Parkin ja Telo Blangah Hill Parkin. Silta on n. 250 metriä pitkä, mutta kaikkien noiden puistokävelyjen kanssa tuosta saa aika hyvän aamulenkin aikaiseksi :) 

Osuimme paikalle kesken morsiamen hääkuvailujen, joka toi kyllä paikkaan oman pikantin lisäyksensä :D

Bloggaaja ahkeroi. Ja toinen katsoo vierestä ihaillen omistautumista.

Eikö tämä teidänkin mielestä näytä ihan sarvikuonolta? Tää oksa? Vai oonko mä ainoa? :D

On jotenkin ihanan rauhoittavaa kävellä keskellä noita puistoja nauttien Leijonakuningas -puista ja aidosta singaporelaisesta tunnelmasta, kun paikalliset ovat aamulenkeillään tai vanha setä joogaa puistossa.

Suosittelen päälle jotakin todella mukavaa ja kevyttä, itse hiihtelin ballerinoissa ja kevyessä kesämekossa :)

Tuon päivän asu oli siis todella yksinkertainen kevyt puuvillainen kesämekko Ginatricotilta, ballerinat Tory Burchilta ja Chanelin laukkuni :) Sillä pärjäsi kevyesti tuon kävelyn ja samalla sillä tunsi itsensä tarpeeksi asialliseksi museoon ja shoppailuun. (Hahahah, huomasin just, miten kivan turvoksissa oli nilkat näköjään :D)

Siinä siis lisää vierailun arvoisia paikkoja Singaporessa, palaan viimeisen Singapore-osan kanssa myöhemmin :) 

Illalla luvassa joko lisää vastauksia kysymyksiinne tai sitten mahdollisesti ehdin iltaa ennen latailemaan huuto.nettiin kauhean läjän kohteita. Nyt kuitenkin jos vihdoin nousisin sängystä. Ensin vastaan kyllä teidän kommentteihin!

Kommentit

Camilla (Ei varmistettu) http://camillan-live-love-learn.blogspot.fi/

Kiitos näistä Singapore-vinkeistä, tulevat varmasti tarpeeseen kun ensi vuoden puolella suunnataan sinne parin kaverin kanssa! :)
Meillä on hieman erikoinen majoittumisjärjestely tiedossa! Yövymme ensimmäisen yön Marina Bay Sandsissa, koska hotellin kuvat veivät meiltä kaikilta jalat alta. Saimme huoneen kolmeen pekkaan juuri tuohon n. 300e hintaan. Koska emme voi kuitenkaan koko lomaa majoittua niin tasokkaasti pienen budjetin takia, siirrymme sitten seuraavaksi johonkin pieneen hostelliin (en muista nimeä). :D Mua huvittaa niin paljon tää meidän säätö, mut oltiin vaan kaikki sitä mieltä et pakko se MBS on päästä kokemaan, vaikka köyhiä opiskelijoita ollaankin. :D En vaan millään malta odottaa, että päästään tuolle reissulle! Sitä olisin vielä kysynyt, että satuitteko te käymään ollenkaan Universal Studioilla? Se on mulla yksi ehdoton must! :)

Anna (Ei varmistettu)

Ei käyty itse Studioilla, mutta Sentosa saarella kävimme kyllä :)

Eeru
Packing peanuts

Hei, vinkkaan tänne linkin omaan vanhaan postaukseen jossa kerron viime keväiseltä käynniltäni juuri tuolta Universal Studiosilla - jos sopii.

Meille "joulupukki" oli jo etukäteen ostanut sisäänpääsyt sekä express pass liput tuonne puistoon. Suosittelen niitä "ohituslippuja" sillä puistossa on paljon vierailijoita ja välillä jonot laitteisiin ovat tyyliin 40min, mutta tuolloin taas ohitusjonoissa ei ollut kuin muutama tyyppi.

Egyptiteemainen vuoristorata menee muuten maan alla ja oli kuulemma tosi jännä.

http://cheaphonesty.blogspot.fi/2013/05/kieputusta.html

Anna (Ei varmistettu)

Toki sopii :)

Oi mä en kestä! nyt vaan entistä enemmän kauhee into päästä tonne!! =D

Anna (Ei varmistettu)

Tuo on kyllä ihana paikka :)

Kristiina (Ei varmistettu) http://www.silkkiasatakielia.blogspot.fi

Kiitos Anna näistä Singapore-postauksista. Matkan voisi helposti suunnitella vinkkiesi perusteella, mikä varmasti olikin matkan sinulle tarjonneen yrityksen pointti. En ole aiemmin ollut tippaakaan kiinnostunut Singaporesta matkakohteena, mutta nyt se on vahvasti noussut top 10-listalle amerikkalaisten suurkaupunkien sekaan. Olet tehnyt postaukset tosi tarkasti, upeat kuvat ja kaikki!

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti, tosi kiva kuulla, että on ollut hyödyksi :)

Emma (Ei varmistettu)

Oot ehkä vastannut tähän kysymykseen sata ja yks kertaa, mutta koska en löydä sun tatskapostauksia enää mistään niin sattuko toi jalkapöydän tatuoiminen ihan rajusti vaaii? Jos vertaat muihin paikkoihin missä sulla on kuvia :-) ja yleisesti mikä on ollu kivuliain ja mikä kivuttomin? Ite otin kesällä ekan tatuointini tohon lonkan seudulle (jenkkiksiin) eikä sattunut yhtään, niin oon nyt alkanu jopa vähän pelkäämään tatuoimista jos se seuraavalla kerralla sattuukin :-D

Anna (Ei varmistettu)

Kyllä se aika kivulias oli :) Kivuttomimmat on ollu olkapää ja kyynärpää, kivuliaimmat oli jalkapöytä ja kylkilyyt :)

Mä en jostain syystä nyt pääse yli tosta " Cheese and Chocolate Bar"ista.
Siis kertakaikkiaan loistava idea. Nyt Helsinkiin sellainen, kiitos :)

Olen mietiskellyt Singaporea matkakohteena jo aikaisemmin, mutta nyt sen voi laittaa selkeästi Must go- listan kärkeen. Ihania kuvia ja ihania kuvailuja paikoista. Oli varmasti ihana visiitti.

Anna (Ei varmistettu)

Kiva kuulla :) Ja joo ehdottomasti Stadiin myös moinen! :)

Jas (Ei varmistettu)

Viimeistään tää postaus sai mut vakuuttuneeksi siitä, että kyllä tuolla Singaporessa on pakko käydä. :) Ihania noi puistot/puutarhat, ruokailu- ja shoppailumahdollisuudet! Kiitos näistä vinkeistä ja ihanista kuvista!

Anna (Ei varmistettu)

Joo, se on kyllä ihan kaikkea :)

Julia (Ei varmistettu) http://www.mycosmo.fi/news/author/juliatoivola

hahahaha <3 Millon tulee loput näistä mun loistavista kuvista? Jotenkin muistelisin, että sun kamerasta löytyy vielä muutama mahtavuus :D

Anna (Ei varmistettu)

Ai sun nassuvääntelyistä? :D Mä teen paljastuspostauksen Juliasta, säästelen niitä siihen ;D No ei, voisin meilaa ne sulle :D

TRAVEL CLUE
TRAVEL CLUE

Ihana postaus! Ihanan paljon kuvia! .. Mä kuulun siis juuri siihen lukijaprofiiliin, joka nauttii isosta määrästä fotoja. :) Ja hitto, mua harmittaa edelleen toi näyttely. Mutta olis silti - kun aiheeseen päästiin - kiva fiilistellä hyviä muotokuvaajia.

Noi kukkamekkoasukuvat toimii älyttömän hyvin. Teillä oli ihana valo kuvata. :)

Anna (Ei varmistettu)

No aijaa, toivottavasti toi tulee Lontooseen!! :) Ja joo, osui onneksi hyviä hetkiä meille :)

Erika (Ei varmistettu)

Moikka!

Mulla tuli mieleen ton sun nenäjuttus takia oma kokemukseni..

Mulla itelläni oli koko elämäni samankaltainen ongelma, eli super-ahtaat nenäontelot ja -käytävät. Nenä oli aina tukossa ja olinkin koko elämäni hengittänyt suun kautta, enkä siis vielä 25-vuotiaana osannut esim. niistää (ei ollut koskaan ollut tarvetta, koska ei sieltä olis mahtunut tulemaan mitään räkää ulos, ryystin kaikki limat ja räät aina nielun kautta suuhun). Mä hakeuduin joku nelisen vuotta sitten vihdoin lääkäriin tän ongelman kanssa ja luulin myös "joutuvani" tommoiseen laajennusoperaatioon. Mutta sitten lääkäri ehdottikin mulle RFA-hoitoa, eli siis radiotaajuushoitoa. Tässä operaatiossa mun nenän limakalvoja poltettiin, jolloin niihin muodostui arpikudosta. Mulle selitettiin, että limakalvot on vähän niinkuin pesusientä - välillä ne kerää itseensä nestettä ja turpoaa, jolloin hengittäminen nenän turvonneiden limakalvojen läpi on lähes mahdotonta. Sitten kun niihin muodostuu arpikudosta, limakalvot eivät enää turpoa, jolloin hengittäminenkin on helpompaa. Kyseinen operaatio tehtiin puolessa tunnissa puudutuksessa, ei sattunut eikä tuntunut inhottavalle - ainoa öklöttävyys oli se, että nenässä haisi palaneen ihmislihan käry! :D Ja adrenaliinipiikin jälkeen (supistaa niitä verisuonia operaation ajaksi) kädet tärisi ihan hulluna ja sydän hakkasi tuhatta miljoonaa.. Tää rfa-hoito voidaan tehdä kahteen kertaan maksimissaan. Mä kävin uusimassa operaation puolisko vuoden kuluttua kun ekan kerran jälkeen halusin vielä avonaisemman nenän. Ja sen jälkeen oon ollut veri häpi! :) Nenu auki ja henki kulkee. Poikkeuksena tietty pahimmat flunssat jne. Alkuun oli tosi outoa, kun multa saattoi yhtäkkiä valua räkää nenästä (ihan niinku pikkulapsilla semmoset räkätolpat), tää ilmiö aina yllätti mut ihan puun takaa, koska en ollut tottunut siihen tunteeseen miltä tuntuu, kun nenä alkaa kohta vuotaa. Huomasin sen vasta siinä vaiheessa kun ne räät roikkui tossa ylähuulella! :D Asia huvitti mun lähipiiriä suunnattomasti. Noh, tähänkin oon jo oppinut. :) En edelleenkään osaa oikeastaan hengittää nenän kautta koska oon tottunut suunkauttahengittelijä. Niistämään oon oppinut, jee! :) Kaikenkaikkiaan oon hyvin tyytyväinen operaatioon ja suosittelen ainakin kokeilemaan ennenku annat alkaa ronklaamaan nokkaa kirurgisesti. Tästä tuli muistaakseni aina yks päivä saikkua siltä varalta, että nenästä saattaa vuotaa verta. Olinkin muistaakseni seuraavan päivän liikenteessä tampoonit nenässä - myös juhannuksen aatonaattona ruokakaupassa hakemassa mökkireissun ruuat ja juomat! :D

Anna (Ei varmistettu)

Apua, kuulostaapa jännältä :D Kiitos tästä tarinasta, mulla saattaa olla siis vaihtoehtoja :)

Kommentoi