Singapore pt. 5 – Henderson Walk, Peranakan Museum, Night Safari and Marina Bay Sands

Huomenta!

Jos postauksen kirjoittamisen aloittaa brittiaikaa lo 11.59, on se vielä huomenta. Ainakin mun mielestä. Oon ottanut tänään vähän rennomman alun päivään, mikä on ihan ansaittua ehkä edellisyön reilun tunnin yöunien jälkeen.

En mielestäni oo saanut mitään aikaan, mutta samalla oon tässä mutustanut aamupalan, lukenut mun kirjan loppuun, ostanut omat ja siskoni lennot ja tehnyt esseesuunnitelman. Kaikki tämä vielä peiton alla turvassa lojuen.

Olen myös lukenut teidän kommentit tuohon nenäleikkaukseen liittyen (vastaan niihin heti tämän jälkeen), ja opiskellut about kaiken, mikä netistä löytyy septoplastiaan liittyen. Nyt teidän kommenttien ja lukemiseni jälkeen olenkin hieman vaihtanut jo ajatustani leikkauksen suhteen ja alkanut pohtimaan josko sen sitten kuitenkin tekisi keväällä, kun on pääsiäislomaa kuukauden verran ja silloin ehtisi toipumaankin siitä hyvin. Ymmärtääkseni siinä ei kuitenkaan kajota nenän ulkoisiin osiin juuri ollenkaan, ja vaikka on mustelmien ja turvotuksen vaara, niin useimmat toipumiset menee suhteellisen helposti ja ennen kaikkea näkymättömästi. Mulla ei vaan yksinkertaisesti oo varaa maata himassa kahta viikkoa paikallaan naama turvoksissa, mutten toisaalta jaksaisi turhaan viettää yhtään kauempaa nenä aina tukossa vain suun kautta hengittäen. Eilen kun asiaa pohdiskelin parin ystävän kanssa viestitellen, niin jotenkin vasta nyt havahtui miten paljon tuo asia loppujen lopuksi vaikuttaa elämään. Laulaessa hengästyminen ei esimerkiksi paljon mun variksenpelätinäänellä hetkauta elämää, mutta oishan se ihan kiva joskus pussailla ilman tarvetta vetää välillä henkeä. Mulle itkeminen ja flunssa on tosi kivuliaita kokemuksia, ja oon jo oikeestaan turtunu siihen, että mulla on aina vähän samanlainen olo kun muilla otsaontelontulehduksen kourissa. Oon jotenki niin turtunut koko juttuun, etten ole edes miettinyt asiaa ikinä sen kummemmin, mutta nyt kun tuo leikkausajatus tuli ajankohtaiseksi lääkärillä käydessäni, olen alkanut enemmän ja enemmän kiinnittämään asiaan huomiota. Kiitos siis teidän kokemuksista, niillä on ollut huomattava merkitys mulla 🙂 Menen ehkä siis ennen joulua kun olen Suomessa, käymään lääkärillä vielä kerran asiaa pohtimassa.

Kuitenkin, päivän aihe ei nyt ollut mun nenävenkoilut, vaan vielä kerran paluu ihanaan Singaporeen. Koska oon menettänyt nyt ajankäsitykseni siitä, mitä tehtiin milloinkin, ajattelin kasat vaan tänne mielenkiintoisia osia matkastamme 🙂

MARINA BAY SANDS & THE ART SCIENCE MUSEUM:

Yksi Singaporen näyttävimpiä rakennuksia on MBS, eli Marina Bay Sands, tuo kolmen hieman kaarevan rakennuksen yhdistelmä, joiden kattona toimii laivan mallinen yläosa. Rakennukset on hotelleja, joiden katolla on mahtavalla näkymällä varustettu infinity pool ja ravintoloita, sekä mahtava näköalatasanne.

IMG_1547IMG_1520IMG_1516

Ai näkeekö kuvista, että kyseessä on viimeinen päivämme Singaporessa? Kyllä näkyy 😀

IMG_1510IMG_1508

IMG_1446

Näköalatasanteelta näkyy mm. ne kasvitalot ja superpuu-metsä, joka on vähintään yhtä suloinen ylhäältäpäin katsoessa.

IMG_1469IMG_1454IMG_1444IMG_1438

Infinity pool sivusta katsottuna. Allasalue on iso ja näyttävä, ja siellä varmasti viihtyy helposti monta tuntia 🙂

IMG_1435

Näköalat kantautuu tuosta lootuksen mallisesta museosta aina satamaan ja CBD:iin asti, joten joka puolelle Singaporea on näköaloja tarjolla 🙂 IMG_1433IMG_1428IMG_1427IMG_1420

Paikka on kyllä äärimmäisen viihtyisä. Jos jossain on mesta, joka on suklaa JA juusto -ravintola, mä haluan sinne. Kuumuutta pääsee pakenemaan aurinkotuoleissa, jotka on vedessä..

IMG_1417IMG_1413IMG_1410

… eikä näköala ole yhtään pöllömpi, sanoisinko 🙂

IMG_1403IMG_1399

Hotellin tarjoama salikin on sellaisella paikalla, että mielelläni siellä treenaisin, vähän eri näköala ku lähimmän Motivuksen bunkkeriseinä.

IMG_1397IMG_1392

Tuonne MBS:n näköalapuolelle pääsee ihan turistitkin, sitä varten ei hotellissa tarvitse asua. Vierailu maksaa muistaakseni jotain n. 10 euron nurkilla, ja sillä pääsee tosiaan vain tuohon näköalapuolelle. Allasalue on varattu vain hotellin asiakkaille. Tosin tuonne ravintoloihin, jotka on tuolla korkeuksissa saa varattua pöydän, ja sinnekin siis pääsee. Kuitenkin, huone MBS:ssa ei ole ihan niin järjettömän hintainen. Huonehinnat on 300 eurosta ylösppäin per yö, ja tuohon hintaan pääsee jo nelihenkinen perhe, tai siis kolme aikuista ja yksi lapsi mahtuu pienimpäänkin huoneeseen. Jos siis haluaa uskomattoman hotellikokemuksen, niin sellainen irtoaa loppujen lopuksi suht edullisesti, jos vertaa esim. New Yorkin hotellien hintalaatu-suhteeseen. Tai siihen, että Omenahotellistakin joutuu Suomessa maksamaan sadan euron pintaan.

MBS:n juuresta löytyy tuo lootuksen mallinen hassu rakennus, joka kätkee sisälleen ArtScience -museon.

IMG_1566

Pällistelimme Julian ja Nellan kanssa kaikki tuota julistetta käveltyämme sisään, ja seuraava kysymys olisi ollut, onko OK jos vietetään meidän vapaa-aika tuossa National Geographicin näyttelyssä. Kuului aika kova pettymyksen huokaisu kun kaikki kolme tajusivat päivämäärän olevan siinä vaiheessa 28.10. Perhana.

IMG_1564IMG_1562IMG_1558IMG_1556

Museon edessä on kaunis lootuslampi, jolta on uskomattoman kauniit näköalat (myöskin).

Marina Bay Sandsin pohjakerroksista löytyy valtava ostoskeskus, joka kätkee sisälleen kaikki mahdolliset kaupat ja totta kai periSingaporelaiseen tyyliin, överit rakennusratkaisut. Me osuimme tuonne sateen aikana, ja sateesta ilmestyy esimerkiksi keskelle ostoskeskusta tällainen ”suihkulähde”.

IMG_1586

IMG_1576IMG_1575IMG_1572IMG_1552

Kauppakeskuksessa riitää ruokapaikkoja, löytyy jäärataa ja vaikka mitä herkkuja. Aikaa tuolla saa tapettua varmasti tunteja ja suosittelenkin tätä shoppailuun huomattavasti enemmän kuin iONia. Jotenkin tuntui, että täällä oli huomattavasti vähemmän ihmisiä ja rakennus on paljon selkeämpi kuin iON, joka on mun mielestä yksi sokkeloisimpia ostoskeskuksia maailmassa.

FOUNTAIN SHOW MBS:N EDUSTALLA: 

Jos päivä MBS:llä venähtää, niin illalla on luvassa kaunis suihkulähdeshow MBS:n edustalla. Tasatunnein (tai joka toinen tunti) esitettävä suihkulähde- ja valoshow on todellakin näkemisen arvoinen. Singaporen kaunis skyline on taustalla, ja hyvää fiilistä on luomassa kauniiden näkyjen lisäksi sekä paikallinen, että länsimainen musiikki.

IMG_0514IMG_0576IMG_0572IMG_0570IMG_0547IMG_0546IMG_0530IMG_0522IMG_0520IMG_0517IMG_0497

NIGHT SAFARI: 

Singaporen eläintarha on yksi suosikkejani, joissa olen koskaan ollut. Se on valtava ja eläinten asuintilat on todella hyvänkokoisia, mutta ennen kaikkea ne muistuttaa eläinten oikeita asuinpaikkoja. Häkkejä on tosi vähän, ja enemmänkin kyseessä on siis aitaukset, joissa eläimet on toki kauempana. Täältä löytyy mm. sinisilmäiset valkotiikerit ja muut mielenkiintoiset eläimet. Eläintarha järjestää myös Night Safaria. Pimeällä eläintarhaa kiertää bussi, jonka kyydistä pääsee näkemään yölliset eläimet puuhissaan. Bussi kiertää aluetta, jossa ei myöskään ole häkkejä, ja jossa yön eläimet ovat hieman kauempana.

IMG_1133IMG_1125

Mun kameralla ei ollut pimeydessä mitään jakoa, joten totesin parhaaksi vaan nauttimaan ympäristöstäni.

Ajelua seuraa show, jossa esitellään muutamat yön eläimet hyeenoista mungoihin. Suosittelen käärmepelkoisia skippaamaan shown, itse nimittäin tutisin varmaan kymmenen minuuttia Julian sylissä ja pidättelin itkua. Näytöksessä on kuulemma iso käärme, ja se vie oikeasti ison palan näytöstä. Tosin koska näytöksestä löytyi myös pesukarhu ja nämä kaverit, kestin sen just ja just.

IMG_1186

Yritäpä ottaa mungoista kuva, jossa ei näy pelkät perseet. Nää on nyt niitä elukoita, joista tämä sivusto on saanut nimensä!

IMG_1161 IMG_1149

Night Safari ohessa on mahdollista nauttia buffet-illallinen, joka sisältää paikallisia ruokia, ja voinkin suositella tätä vaihtoehtoa lämpimästi 🙂

IMG_1087

IMG_1116


IMG_1119
IMG_1100

iON KAUPPAKESKUS:

iON kauppakeskus löytyy Orchard Roadilta, ja on varmaan Singaporen tunnetuin ostoskeskus. Sieltä löytyy kaikki tutut ja tuntemattomat liikkeet, ja keskus taitaa olla kahdeksassa tai yhdeksässä kerroksessa. Itsehillintä on paikallaan, samaten kuin maltti, mä nimittäin aina eksyn tuolla. Jotenkin tuo on mun mielestä tosi hankalan mallinen paikka.

IMG_1081

Tuttuja suomalaiskasvojakin kyllä löytyi paikalta..

IMG_1080IMG_0429 IMG_0428 IMG_0427 IMG_0426 IMG_0425 IMG_0421 IMG_0417

Täältä löytyy mm. jättikokoinen Sephora, josta itse löysin pari hankintaa. Muuten Singaporessa on aika lailla samat ostosmahdollisuudet kuin esim. Lontooss,a mutta Sephoraa ei Lontoossa valitettavasti ole. iONissa on lisäksi valtava Food Court, josta saa paikallista ruokaa ja siellä on kojuja varmasti kymmeniä, joista valita. Kävimme siellä lounaalla tyttöjen kanssa, ja ongelmana olikin ainoastaan valinnan vaikeus, liikaa hyviä herkkuja! 🙂

IMG_0440IMG_0436

Shoppailuvapaa-ajallamme tuolla käytyämme sushihimon iskiessä kävimme Itacho Sushissa, jossa sai oikein hyvää sushia, ja tosi edullisesti, joten jos Singaporessa sushia halajaa, voin suositella 🙂

PERANAKAN MUSEUM: 

Vierailimme myös Peranakan -museossa, joka kertoi todella yksityiskohtaisesti kiinalaissyntyisten ihmisten historiasta Singaporessa. Peranakan -termi tarkoittaa kiinalaistaustaisia singaporelaisia, ja sitä näkee käytettävän useassa paikassa.

IMG_0357

IMG_0413 IMG_0412

Museo on todella kaunis ulkoa ja mielenkiintoinen sisältä, ja jos Singaporen historia kiinnostaa, niin suosittelen ehdottomasti tätä vierailukohteeksi 🙂

IMG_0407 IMG_0404 IMG_0403 IMG_0400 IMG_0397 IMG_0396 IMG_0395 IMG_0385 IMG_0378 Museossa on esimerkkejä niin kiinalaisesta pöytäkulttuurista kuin häistäkin, ja opastaulut ovat selkeitä ja helposti löydettävissä.

IMG_0372 IMG_0371 IMG_0370 IMG_0363 IMG_0361 IMG_0359

HENDERSON WAVES WALK: 

Kävimme myös aamukävelyllä Henderson Wavesilla, joka on aallonmallinen kävelysilta. 36 metrin korkeudessa oleva silta on Singaporen korkein jalankulkusilta, ja se yhdistää Mount Faber Parkin ja Telo Blangah Hill Parkin. Silta on n. 250 metriä pitkä, mutta kaikkien noiden puistokävelyjen kanssa tuosta saa aika hyvän aamulenkin aikaiseksi 🙂 

IMG_0287

Henderson_Waves,_Singapore-6

IMG_0299

Osuimme paikalle kesken morsiamen hääkuvailujen, joka toi kyllä paikkaan oman pikantin lisäyksensä 😀

IMG_0355IMG_0350

Bloggaaja ahkeroi. Ja toinen katsoo vierestä ihaillen omistautumista.

IMG_0347 IMG_0343 IMG_0342 IMG_0335 IMG_0326

Eikö tämä teidänkin mielestä näytä ihan sarvikuonolta? Tää oksa? Vai oonko mä ainoa? 😀

IMG_0321 IMG_0317 IMG_0314 IMG_0311 IMG_0309 IMG_0306 IMG_0301

On jotenkin ihanan rauhoittavaa kävellä keskellä noita puistoja nauttien Leijonakuningas -puista ja aidosta singaporelaisesta tunnelmasta, kun paikalliset ovat aamulenkeillään tai vanha setä joogaa puistossa.

Suosittelen päälle jotakin todella mukavaa ja kevyttä, itse hiihtelin ballerinoissa ja kevyessä kesämekossa 🙂

IMG_0230IMG_0208IMG_0286

Tuon päivän asu oli siis todella yksinkertainen kevyt puuvillainen kesämekko Ginatricotilta, ballerinat Tory Burchilta ja Chanelin laukkuni 🙂 Sillä pärjäsi kevyesti tuon kävelyn ja samalla sillä tunsi itsensä tarpeeksi asialliseksi museoon ja shoppailuun. (Hahahah, huomasin just, miten kivan turvoksissa oli nilkat näköjään :D)

Siinä siis lisää vierailun arvoisia paikkoja Singaporessa, palaan viimeisen Singapore-osan kanssa myöhemmin 🙂 

Illalla luvassa joko lisää vastauksia kysymyksiinne tai sitten mahdollisesti ehdin iltaa ennen latailemaan huuto.nettiin kauhean läjän kohteita. Nyt kuitenkin jos vihdoin nousisin sängystä. Ensin vastaan kyllä teidän kommentteihin!

Kommentit (20)
 1. Kiitos näistä Singapore-vinkeistä, tulevat varmasti tarpeeseen kun ensi vuoden puolella suunnataan sinne parin kaverin kanssa! 🙂
  Meillä on hieman erikoinen majoittumisjärjestely tiedossa! Yövymme ensimmäisen yön Marina Bay Sandsissa, koska hotellin kuvat veivät meiltä kaikilta jalat alta. Saimme huoneen kolmeen pekkaan juuri tuohon n. 300e hintaan. Koska emme voi kuitenkaan koko lomaa majoittua niin tasokkaasti pienen budjetin takia, siirrymme sitten seuraavaksi johonkin pieneen hostelliin (en muista nimeä). 😀 Mua huvittaa niin paljon tää meidän säätö, mut oltiin vaan kaikki sitä mieltä et pakko se MBS on päästä kokemaan, vaikka köyhiä opiskelijoita ollaankin. 😀 En vaan millään malta odottaa, että päästään tuolle reissulle! Sitä olisin vielä kysynyt, että satuitteko te käymään ollenkaan Universal Studioilla? Se on mulla yksi ehdoton must! 🙂

  1. Ei käyty itse Studioilla, mutta Sentosa saarella kävimme kyllä 🙂

  2. Hei, vinkkaan tänne linkin omaan vanhaan postaukseen jossa kerron viime keväiseltä käynniltäni juuri tuolta Universal Studiosilla – jos sopii.

   Meille ”joulupukki” oli jo etukäteen ostanut sisäänpääsyt sekä express pass liput tuonne puistoon. Suosittelen niitä ”ohituslippuja” sillä puistossa on paljon vierailijoita ja välillä jonot laitteisiin ovat tyyliin 40min, mutta tuolloin taas ohitusjonoissa ei ollut kuin muutama tyyppi.

   Egyptiteemainen vuoristorata menee muuten maan alla ja oli kuulemma tosi jännä.

   http://cheaphonesty.blogspot.fi/2013/05/kieputusta.html

 2. Oi mä en kestä! nyt vaan entistä enemmän kauhee into päästä tonne!! =D

  1. Tuo on kyllä ihana paikka 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *