Sininen Salama

Mungolife

Arvatkaa mitä!?

Jeejeeejee, mä olen turvallisesti Suomessa, istun tässä kesäkotini sängyssä peiton alla, kuuntelen sisäpihan remonttia, katselen hieman tylsää keliä, mutta samalla oon vaan niin innoissani :)

Mun kotona on pienimuotoinen hävityksen kauhistus, kun on neljä matkalaukkua hujan hajan ja purkamatta. Ei se mitään. Takana on pari aika infernaalista viikkoa, kun on laitettu Muotikuutio-hommia kasaan kovalla tohinalla, ja samalla tietenkin tää oma duuni ja sosiaalinen elämä on taas noussu yhteen uuteen vaihteeseen, eli mennä on saanut paljon, ja nukkua aika paljon liian vähän.

Kesäkuuta on nyt menny viikon verran, ja nyt mulla on sellanen olo, että kesä on täällä! :)

Ja tästä kesästä on kuoriutumassa mitä mainioin :) Mulla on hands down kesän siistein työpaikka, ja jos se ei vielä itsessään riitä, niin saan tehdä kesän töitä mitä mainioimman tyypin kanssa, ja koko Muotikuutio-tiimi on ollut vaan niin mieletöntä porukkaa, että voi vaan olla onnellinen, että on päässy tällaseen tiimiin jäseneksi, ja samalla aina ylpeesti hymyilyttää, kun voi kertoa, millä yrityksellä on töissä.

Mulla on ihana kesäkämppä, mun karvanen lapseni on ja voi hyvin ja saan nauttia noista märistä karvakuonon pusuista koko kesän. Lisäksi tänä kesänä mun melkeenpä kaikki lähimmät kaverit on Suomessa jossain vaiheessa. Liisa tulee käymään, Meri tulee pian kotiin vihdoin, Viivi on paljon Suomessa (mun ainoat vapaahetket kaikesta suunnitellusta ohjelmassa onki menny Skypessä suunnitellessa kesän rientoja pitkästä aikaa ja samalla tohistessa tietenkin niistä häistä :)

Kaiken tän mahtavan kesäsuunnittelun keskellä, mun kotipihaan on rantautunut kesäksi vuokraan Vespalta yksi mun ikuinen unelma...

Mä oon aina halunnut Vespan! Oon tässä vuoden verran miettiny, josko hankkisin Lontoossa sellasen, mutta totesin, että sillä kruisailu talviaikaan on vähän turhan viileetä (kyllä ;D) ja sitten kesistä ei koskaan tiedä, missä mä olen. Mulla ei koskaan junnuna ollu skootteria, ja mun ensikosketus laitteeseen on ollu jollain Aasian reissuista. Nyt sellasilla on sen verran tullu ajettua, ja Kroatiassa ku kierreltiin kaupunkia skootterilla, mä totesin, että mun on pakko saada Vespa kesäksi! Ja nimenomaan Vespa, koska se on musta muotoilullaan, tyylikkyydellään ja klassisuudellaan se ainoa oikea menopeli kaksipyöräisissä!

Valitettavasti mun sinisen salaman kuskeiksi halukkaita löyty kyllä.

Ai eiks tää ookkaan mun?!

Katso äiti, mä oon tässä näin!

Miksi ei liikuta!?!

En kestä tota Simbaa ku se on niin söpö!

Minä ajan!!!

Mun unema on aina ollu se kermanvärinen Vespa, mut harmikseni sain kuulla, ettei ko. väriä kaiketi valmisteta enää?! Siis se kermanvärinen ruskealla istuimella, on mun mielestä kaikista tyylikkäin kaupunkimenopeli ikinä! Tosin, pakko sanoa, että ihastuin palavasti nyt tähän siniseen, sillä en oo tän väristä ennen ees nähny :) Ihana baby blue kunnon kesävärinä! :)

Kyseessä on siis tosiaan skootteri alkuun, ja tarkoituksena olisi kaiken muun lisäksi suorittaa kesän aikana prätkäkortti, että saisi vähän painavampaa pyörää alleen. Kun prätkäkortti löytyy, niin vaihdetaan ehkä tämä pyörä isompaan Vespaan sitten, sellaseen jolla pääsee lujaa! ;P Tuolla pääsee kovimmillaan 50 km/h, ja se vaatii pientä suunnittelua, jos esim. porukoiden luo Vantaalle haluaa (oon keksiny jo kolme eri reittiä)... Mutta, kun mä asun tosiaan Taka-Töölössä, niin tää on loistava menopeli mulle! Keskusta-alueella on muutenki kaikkialla 40 km/h rajoitukset, ja tällä saa mennä suht. vapaasti ja mahtuu joka välistä :) Lisäksi tän saa todella helposti "parkkiin", ja raahattua mukanaan painavampiakin asioita kevyesti, kun tuolin alle voi jemmata kaiken olennaisen, tai sitten laukku tuohon eteen kiinni. Lisävarusteita en oo ehtiny vielä tutkimaan, joku kori Simballe vois olla aika hillitön, se nimittäin varmaan poksahtas onnesta, ku sais olla vähän pyöräilyä kovemmassa vauhissa mukana :D

Saatte kesän aikana nähä aika paljon vähän latistetumpaa tukkaa, kypärä on pakollisen lisäksi pop, joten tukka saa jäädä kakkoseksi usein!

Eikö ole söpö!?

Mun täytys työjuttujen takia ottaa välillä taksi, että ehdin paikasta toiseen, joten tää tulee käteväksi. Kyllä mä edelleen suosin julkisia eettisyyden kannalta yli kaiken muun, mutta kiireisinä päivinä mä todella tarvitsen jotain muuta kulkupeliä. Auto on Stadissa ihan helvetillinen ratkaisu, mutta tää on osoittautunu aivan erinomaiseksi apuvälineeksi. Sen lisäksi, että skootterilla, tai millä tahansa kaksipyöräisellä, ajeleminen kesäauringossa tuulen tuivertaessa tukkaa, on vaan maailman siistein asia!

Mun kokemus skoottereista on ollu Aasiassa vuokraskoottereilla, joten taso ja laatu ei niissä ole ehkä ollut päätähuimaavaa. Nyt kun istuin ekan kerran tämän laitteen kyytiin, niin meillä synkkasi kyllä erinomaisesti. Tää ei lähe sillai nytkähtäen liikkeelle, niinku monet skootterit, mikä aina aiheuttaa hallintaongelmia, vaan nätisti lähtee liikkeelle sulavasti. Vaikka kuskina onki tällanen teiden painajainen. Ja lisäksi hidastaessa tää pitää itsensä tosi hyvin pystyssä, että oikeastaan jalkaa tarvii laittaa maahan oikeastaan ainoastaan täydessä stopissa, eikä silloinkaan välttämättä! Oon aivan ihastunut, koska jopa mun ajotaidoilla tää kulkee nätisti ja nimenomaan hallitusti! Voisin ehkä vielä vihdoin oppia sen, että skoottereissa täytyy vinkkari laittaa pois päältä, se ei automaattisesti sitä tee kuten autoissa, terveisiä vaan sille poliisiautolle, joka hienovaraisesti kuulutti tämän asian koko Mechelininkadun kuultavaksi tässä pari päivää sitten. Arvostan :D


Kaiken lisäksi, olin aika järkyttynyt miten halvaksi tolla huristelu tulee. 3/4 osaa oli bensaa tankissa ku sain pyörän, se kesti aika kovaakin tehokäyttöä helposti yli viikon, ja kun tankkasin pyörän täyteen, hintaa pamahti ruutuun alle 7 euroa. Really?! Toihan vastaa neljää matkaa julkisilla! Olin ihan shokissa, että tässä on itse asiassa samalla kesän edullisin kulkupeli, jopa edullisempi kuin julkinen liikenne :)

Sellanen on siis mun kesän menopeli, olen aivan ihastuksissa!

Kertoilkaas teidän Vespa-kokemuksia, ja aina saa kertoa kokemuksia / neuvoja / ajatuksia ja ideoita prätkäkorttiin liittyen :)

Vespalla on tosi kiva kesäkisa menossa Facebookissa, joten jos kiinnostaa päästä Vespaa kokeilemaan, kannattaa osallistua!! :)

Jeejeeejee, tänään alkaa ekat festarit, eli ihan muutaman tunnin päästä tämä täti pyörii Jarskin kanssa ympäri Kivenlahti Rockia! Tulkaa kaikki paikallaolijat moikkaamaan, meiltä saa kivoja ylläreitä, ja mahdollisuuden osallistua aika siisteihin kilpailuihin! ;)

(Postaus toteutettu yhteistyössä Vespan kanssa! :)

Kommentit

Anniina (Ei varmistettu) http://hymykuoppaisellatiella.blogspot.fi/

Oi voin tuntea se tunteen, kun silloin 15-16 kesinä ajelin omalla skootterillani pitkin kesäisiä pyörä- ja maanteitä! Harmi kun olen myynyt omani, silloin pahimman skootterivillityksen jälkeen se tuntui nololta kapistukselta, tiedäthän teinin ajatusmaailman.. :D Nyt se olisi oiva kesäkulkupeli töihin.

lagritsi (Ei varmistettu)

Pitää vain toivoa ettei tuu kovin sateinen kesä :D Kaatosateessa mopoilu, not so fun..

jini (Ei varmistettu)

Eli siis saitko ton vespan ilmaiseksi tuon yhteistyön kautta?

iris (Ei varmistettu)

No tekstissä lukee ihan selvästi että Vespa tuli "kesäksi vuokraan", eli eiköhän Anna siitä ihan sitä vuokraa maksa. :)

Anna (Ei varmistettu)

Näin :)

Rii-na (Ei varmistettu)

Mä mietin samaa. Veikkaisin, että Vespa on kesän lainassa, vaikka alkupuolella onkin käytetty sanaa vuokra. Korjaa toki Anna, jos veikkasin väärin. :) Jos Vespa on ilmaiseksi saatu, yhteistyöstä olisi voinut mainita jo postauksen alussa. Ihailen Annan kykyä kirjoittaa näitä "kilometripostauksia", mutta kun niitä ei ihan aina ehdi/jaksa lukea huolella loppuun niin saattaa jäädä hämäräksi, onko postauksen tuote ostettu vai saatu. Turvallisia Vespa-ajeluja! :)

Anna (Ei varmistettu)

Ei ole lainassa, vaan tosiaan vuokralla :)

Janika (Ei varmistettu) http://kaikkeasiltavalilta.blogspot.fi

Oli taas sellanen "kahvit näppikselle"-hetki kun luin tuon poliisien kuulutuksen...

En tiedä ootko huomannut että melkein päivittäin käyn täällä sun blogissasi lukasemassa ja ihastelemassa kuvia. Jotenkin jollainlailla löysin ihan randomina tän sun blogin ja ihastuin noihin sun vaatekuviin ym kuvii ja sun kirjoituksiin että jäin ihan koukkuun. Ihan ku seurauisin jotain sarjaa telkkarista jota o joka päivä katsottava. :)) olen 28 vuotias ja 5 kk tytön äiti Helsingistä ja äitiyslomalla kun ole niin on välillä sellasta pientä luppoaikaa kun pikkuinen temmeltää itsekseen jo aika paljon ja antaa äidin surffailla täällä netissä ipadilla. :) tykkään muutenkin muodista ja eritoten vaatteista..aikalailla samanlainen vaatetyyliltäni olen kuin sinä. Samastuin suhun jotenkin. :) mätsäsit heti :)) kuulostan varmaan jotenkin hölmöltä mutta blogien lukeminen, varsinkin just muotiin liittyviä blogeja on kiva lukea. Mun hyvä ystävä bloggaa myös ja olen sitä kautta ruvennut kiinnostumaan.

J (Ei varmistettu)

Meillä on ollut vespa aina niistä ajoista asti kun olin pieni tyttö. Taitaapi olla vieläpä alkuperäismallia jossa on pyöreä valo. Ihana menopeli, sopivan retro ja todella kestävä sellainen! :) Ihana tuo sinunkin yksilö kyllä! Ja awws toi Simba noissa kuvissa ihan innoissaan (söpöys kohtaus) :)!

NN (Ei varmistettu)

Siis mä en kestä... En yksinkertasesti kestä.. Miten toi pieni otus voi olla noin söpö?! Mä oon kohta vartin hekottanu täällä noille kuville ja teksteille :D "Miksi ei liikuta" Hahahahaha! Oikeesti, ei apua, ihan mieletön. Noita kuvia vois vaan tuijottaa vaikka kuinka kauan! On hän melkoinen herra :D

Epona (Ei varmistettu) http://eponanhelmet.blogspot.com

Simballe tarvii ihan selkeästi hankkia sellainen sivukoppa tohon vespaan xD

Chatte (Ei varmistettu)

Voi eikä, mä vaan en kestä sitä, miten noloja skootterit on. Vespa tai mikä vaan muu, ei eieieiei. Ja jos prätkäkorttia oot hankkimassa, nii kokeile nyt ihmeessä jotain kunnollista pyörää ees kerran! Oon ehkä vähän puolueellinen (crossikuski ja kasvanu sporttipyörien ympäröimänä), sry. Mut on se kuitenki ihan kiva, et sulle on löytyny sopiva menopeli, ja onhan se ainakin totta, et ajaminen on helppoo ku mikäki! Ja kevyellä varustuksella pärjää myös.

Nannneih (Ei varmistettu)

Mulla on kanssa nyt kolmatta vuotta keltainen Vespa! Muuten samanlainen mopo, mutta LX-malli, eli vähän ehkä nykyaikasempi. Ja on kyllä ollu ihan huippu vehje! Täydellä tankilla pääsee ajamaan melkein 200km eikä ikinä ole ollut mitää vikaa..:) Toki se aika hitaasti kulkee, mutta kaikella on puolensa. Vespatyttö henkeen ja vereen ;p

Monkëy (Ei varmistettu) http://mmonkeybusiness.blogspot.fi

En osaa päättää onko toi mobiili jäätävän söpö vai ruma. Kallistun pitkän pohdinnan jälkeen enemmän jälkimmäiseen vaihtoehtoon, sillä mieluummin viettäisin päivän J. Tukiaisena kun pistäisin huristamaan tuolla julkisesti. Överimopot kuuluu 15-vuotiaille! :D

iipu (Ei varmistettu)

On söpö.

riksu (Ei varmistettu)

Mä itse en ikinä hankkisi skootteria (enkä kyllä muutakaan mopoa mielellään), mutta on kyllä totta, kuinka käteviä nuo kaksipyöräiset on. Mulla on kevari, ja oon kyllä rakastunu moottoripyöräilyyn ihan totaalisesti, isompaa pyörää odotellessa!
Tällä nykysellä ajaminen tulee todella edulliseksi - tankillisella ajaa n. 350km ja tankillinen bensaa maksaa about 15e. Eli siis ei käytännössä mitään, kun miettii että jos en mitään huviajeluita tekisi niin tankillinen riittäis helposti pariks viikkoa, työmatkaa on 5km päivässä, välillä käy kavereilla ja viikonlopuks päräyttää poikaystävälle, niin hyvin riittää. Eikä se nyt kauhean kalliiks tuu vaikka vähän ylimäärästä ajaakin, ihan jopa tää opiskelijabudjetti riittää. Kun taas verrataan julkisiin, niin bussilippu poikaystävän luo maksaa 16e menopaluu, kun pyörällä mä pääsen samalla hintaa sinne kahtena viikonloppuna ja töihinkin vielä. :D Eli ei todellakaan kannata.
Kevarissa tosiaan on plussana vielä sekin, että sillä voi ajaa ihan missä vaan, mun pyörässä matkanopeus on 110km/h, huiput 140km/h. Eli ei tarvi niitä reittejäkään suunnitella niin tarkkaan, mutta silti pyörä on todella kevyt, helposti hallitta, mahtuu joka paikkaan jne. :) Ite oon tässä lähestymässä täysikäisyyttä pian, ja oon kyllä ajatellu että en autokorttia edes hanki, korotan vaan tuon kevarikortin. Mulla kuitenkin on talvella niin vähän käyttöä, ja auton ylläpito on niin kallista (puhumattakaan siitä ajokortista, ei terve..). Kesällä kuitenkin tulee liikuttuakin paljon enemmän, on kaikki festarit, mökkeilyt, työt yms mihin pitää päästä, kun taas talvella se auto ois varmaan aika tyhjän panttina - en mä 200m koulumatkaan mitään tarvitse ja tekee ihan hyvää lenkkeillä se 1,5km kauppaan sillon tällön ku ei kaverit oo kuskaamassa. :)
Eli jep, iso peukku sun skootterille ja kaks pyöräsille yleensäkkin, niin käteviä ja onhan se ajaminen nyt vaan hemmetin siistiä! Ei ehkä niinkään vielä skootterilla, mutta kun on ite ajanu kevarilla ja ollu ihan kunnon moottoripyörän kyydissä, niin kyllä, se on sekä mun unelma että elämä. <3

Emmi L. (Ei varmistettu)

Vespa olis kyllä ihan superihana, mutta mulle ei kukaan suostu luottamaan mitään kaksipyöräistä. Ääritapauksessa ehkä polkupyörän. Ajoin nimittäin kerran mun serkun minimopolla, joku oksa meni läpi silmäkulmasta ja ei auttanut kun lähteä päivystykseen :D Sen jälkeen en oo saanut koskea kaksipyöräisiin vempeleisiin!

Emmi L.
http://happyfeetingblogi.blogspot.com

Heidi (Ei varmistettu)

Eikä, vähänkö ihana :) Mulla oli 15-kesäsenä musta vespa ja se oli ihan huippu ! Siinä on niin hyvä istua ja ajaa. Kaupungissa se oli ihan ykkönen ! Nyt vuoden moottoripyörällä ajaneena kelpuuttaisin Vespan takaisin milloin tahansa :) Hauskoja ajohetkiä !

pium (Ei varmistettu)

sininen ampiainen! ;) (vespa = amppari) mahtavan värinen :)

Sofia (Ei varmistettu)

Haa nyt vasta "tajusin" että meijän naapurin koiranki nimi on Simba :D Se on kultanennoutaja ja mun koiran ihan ykköspoikaystävä ikinä. :D Alko vaan jotenki naurattaa. Ihania kuvia ja söpö Simba! Rapsutuksia sille! :)

Lauraa (Ei varmistettu)

Mulla on kanssa skootteri ja mikään ei oo parempaa ku helteillä lähtee shortsit jalassa ajelemaan kun tuuli ihanasti viilentää. Sillon sitä tajuu miten oikeesti rakastaakaan kesää <3

Eveeliina (Ei varmistettu)

Ite 3 vuotta skootterilla ajeltua joka vitun kesä,kevät ja syksy en siedä noita menopelejä enään yhtään. Hiukset on ihan sotkussa,posket rutussa siellä kypärän sisällä,autoilijoilta tööttäyksiä ja nyrkkejä vaikka mitään väärää en teekkään, mutta koska oon mopoilija oon automaattisesti paska kuski ja ajan holtittomasti. Kaikki helvetin sammumiset liikennevaloihin ja ne ränkläykset lähteekö se käyntiin ku on ollukkin vähän viileempi yö. Se että ne hiton tavarat saa hiki hatussa tunkea tonne boksiin, bensan haju vaatteissa. Sade säällä paita on ku imettävällä äidillä. No no and no. Not my cup of tea :D nyt ajokortin saaneena teen mitä vaan että saan tarvittavat matkat mennä autolla..

Mutta onhan Vespa hieno, ei voi kieltää! Ja kyllä muistan ku sillon 15 kesäsenä äiti ja iskä sponssas ihka oman mopon ni olihan se sillon pirun kiva juttu :) jossain kreikassa kyl voi olla ihan magee huristella tuollasella

milja (Ei varmistettu)

vitsi tommonen vespa olis kätevä :) Ja en kestä Simba on niin ylisöpö!!

Ellu (Ei varmistettu)

Voi herranlettas tuota sun koiraasi vespan selässä! Että osaa olla eläväinen ja mukana kaikessa tohinassa...

Elina (Ei varmistettu)

Oi ihanan värinen vespa!
Ittellänikin on vespa, tosin valkonen ja sitä toista skootterimallia, jossa on vähän isompi penkki ja muutenkin noi jotkut yksityiskohdat on vähän erilaisia :) hyvin se on mua jo yhden kesän palvellut, ei yhtään mitään moittimista! Ja juuri sain ton takasin huollosta ja huoltomieskin sanoi, että vespoissa ei ole yleensä yhtään mitään vikaa :)

Hannap (Ei varmistettu)

Aivan ihana toi vespa!! Ite halusin hirveesti vespaa pari vuotta sitten, kun täytin maagiset 15 vuotta ja sai skoban. Mutta. Mulla on pari vuotta nuorempi veli, jolle saman menopelin piti kelvata niin (pinkki tai valkonen) vespa ei kuulemma olis ollu tarpeeks unisex. Miksi muka, mä en ymmärrä?? :D no onneksi sain kuitenkin valkosen skoban! Oon vakaasti päättänyt, että kun muutan toivottavasti Helsinkiin asumaan niin hommaan kevariversion vespasta! Niin näppärä, mutta pääsee kuitenkin kovaa. Nyt kun oon autokoulussa, niin oon huomannut, että tosiaan skobassa se vilkku jää päälle aika helposti ja pariss risteyksessä oon tainnut aiheuttaa vähän äkkijarrutuksia, kun en olekaan kääntynyt vilkun mukaisesti... Mutta täysin samaa mieltä oon siitä, että kesällä on paljon kivempi huristella skoballa ympäriinsä tuulen tuivertaessa tukkaa kuin autossa sisällä. :)

Liina (Ei varmistettu) http://thingsandother.blogspot.com

Aijotko sä siis seuraavaks ajaa kevarikortin vai ihan ison moottoripyörän? :) Joka tapauksessa, älyttömän söpö toi menopeli! :)

töttöröö (Ei varmistettu)

Miten meinasit kesän aikana ehtiä sen prätkäkortin hommaamaan? itellä meni ainakin 3 kuukautta ellei enemmänkin. Tosin teoriatunneilla ei vissiin tarvitse niin paljoa istua, kun on B kortti alla. Toki jos jaksaa niitä ajotunteja ottaa tosi tiuhaan, niin mikäs siinä :) Siinähän on sitten ne käsittelykokeet ajokokeen lisäks, eli pitää aika hyvin osata hallita vaihteet sunmuut pikku näperrykset , mutta sä selviit ;) Ja voin muuten sanoa, että kesähelteillä ne pakolliset ajovarusteet tuntuu aika helvetillisiltä, itellä oli joka ajotunnin jälkeen kaikki vaatteet ihan litimärät, kirjaimellisesti :D
Ite oon asunu Thaikuissa ja siellä oli käytössä skootteri, oli kyl aika hieno peli ku meni päälle satasta. Niiden turvallisuus onki sit ihan omaa luokkaansa :D

asfd (Ei varmistettu)

Sait siis ton ilmaiseksi kesän ajaksi käyttöösi?

Anna (Ei varmistettu)

En saanut sitä ilmaiseksi :)

ninni (Ei varmistettu)

Kai se nyt tulee halvaksi kun itse mopo sponssataan sulle :D

Anna (Ei varmistettu)

Mopo on vuokralla, niin toki se tulee edullisemmaksi kuin sellaisen ostaminen :)

Kommentoi