Sinisissä // Kuopio

Mungolife

Joko siellä ollaan valmiita illan matsiin? Mä oon näköjään alitajuisesti jo ihan pelifiiliksissä, kun päällä oli tänään sinistä lähes päästä varpaisiin :D Oon kateudella katsonut kaikkien helsinkiläisten kavereiden päivityksiä somessa, kun Helsinkiin on näköjään rantautunut kesä. Täälläkin on kelit olleet vihdoin kohdillaan, mutta en mä kyllä tuonne ihan kesävermeissä vielä uskaltaisi mennä. Eilen raaski kulkea jo paljain säärin, mutta vielä aika helposti tulee kaivettua neuletta ja takkia päälle. Kai se on myös tämä koko ajan takaraivossa jylläävä ajatus siitä, että rintaosastoa ei parane palelluttaa. Kuljen siis varmaan vielä helteilläkin jossain neuleessa :D Tosin helteiden ennustaminen Suomessa on vähän sama ku kuuluttaisi jo nyt, että finaaliin mennään tänään.

No anyway. Tämännäköisenä oltiin tänään liikkeellä kun käytiin syömässä Mortonin terassilla burgerit. Tän vuoden Morton-neitsyys oli tarkoitus käydä korkkaamassa jo äitienpäivänä, mutta kun kelit oli ihan masentavia, päätettiin ottaa takaisin tänään. Muuten päivä on mennyt lähinnä kotosalla siivoillessa kotia, levätessä ja patiolla säästä nauttien. Mini on nukkunu tänää pitkiä päikkäreitä ja me ollaan saatu vihdoin hyökättyä ikuisuusprojektien kimppuun. Sain muuten eräältä lukijaltani kommentin, joka herätti ajatuksia. Reetta kommentoi sitä, että postauksissa vilahtaa vauva sitä ja tätä ja jatkoi "... Tuli vaan mieleen, että ois kiva kuulla perhekeskeisten kuulumisien lisäksi siun mielipiteitä jostain, oman uran/harrastuksien suunnitelmia tai vaikka kuukauden asuja. Tiiän, että vauva on älyttömän iso osa kaikkea toimintaa varsinkin näin alussa, mutta uskon, että siellä kirjoittelee se sama Anna kun ennenkin. Se Anna, joka syttyy hienoista vaatteista, laukuista, lätkästä ja ympäröivästä elämästä. Kaipaan ehkä palaa “vanhaa”Annaa ja varsinkin miun lemppareita – rohkeita asuyhdistelmiä."

Niin, onhan tämän blogin sisältö varmasti muuttunut paljon. Ja ymmärrän, jos se tuntuu ärsyttävälle tai ikävälle, sillä tätä on harva alkanut seuraamaan vasta nyt vauva-aikana. Kuitenkin, blogin nimikin on Mungolife, ja se käsittää asioita, jotka ovat olennaisia tällä hetkellä mun elämässä. Ja mun elämässä aika 100 % kaikki keskittyy tällä hetkellä vauvaan. Tämä ei varmasti ole loputtomaan jatkuvaa, mutta jokainen tuore äiti varmasti ymmärtää tämän. Ja toivottavasti muutkin lukijani, kuten Reetta itsekin tuossa kommentissa totesi. En ottanut kommenttia lainkaan pahalla, mutta tuli tavallaan siinä mielessä paha mieli, että minä en vaan yksinkertaisesti voi tarjota hirveän paljon mielekkäämpää sisältöä. Ei, ellen ala tarjoamaan jotakin muuta todellisuutta kuin mitä elämäni tällä hetkellä on.

Vauvan kanssa arki on todella aikaavievää monella tapaa. Täysimetyksellä olevan vauvan imettäminen vie helposti n. 6 tuntia vuorokaudessa imetyksineen ja röyhtäytyksineen. Vauva taitaa syödä tällä hetkellä 8-10 kertaa vuorokaudessa ja useimmiten koko showhun menee ihan vähintään se puoli tuntia. Lisäksi vauvan ollessa hereillä haluan olla läsnä, viihdyttää häntä ja leikkiä hänen kanssaan. Sitten on kaiken maailman iltapesut, vaipanvaihdot, ulkoilut, jne. Tietyllä tapaa vauvan kanssa elämä on aikamoinen kokopäivätyö. Enkä vaihtaisi hetkeäkään! Minusta on ihanaa olla täällä minun vauvakuplassani, sillä tiedän, että se on lyhyt aika, joka tulee jossakin vaiheessa päätökseen. Toivon siis, että myös ruutujen toisella puolen tiedostetaan, että tämä aika blgoissakin tulee jossakin vaiheessa hiipumaan. Nyt ei vaan ole tarjolla sitä "vanhaa" Annaa ihan hirveästi, sillä tämän "uuden" Annan elämänsisältö on hieman toisenlainen. Toki minua edelleen sytyttää hienot vaatteet, laukut, lätkä ja ympäröivä elämä, mutta juuri tällä hetkellä niistä syttyminen mene erään viisikiloisen ehdoilla. Olisin voinut tänään käydä läpi oman vaatevarastoni ja ehkä saada jotain asuinspiraatiota. Kävin läpi pojan vaatteet, sillä hän on kasvanut osasta jo ulos, ja järjestin seuraavan koon käsietäisyydelle ja samalla siivosin koko huoneen. Se siitä inspiraatiosta ja hienoista vaatteista. Tai no, minin vaatteet on musta vielä hienompia :D Laukuista innostun ihan yhtä lailla edelleen ja jos pankkitili sen sallisi, niin varmaan haavelistalla olisi tuhat ja yksi yksilöä. Tällä hetkellä tosin haavelistalla on lähitulevaisuuden muuton aiheuttamat kodin tarvikkeet ja pienet pintaremontit. Lätkäkin on mennyt tänä keväänä vähän ohi. Olen toki katsonut kaikki Suomen pelit, mutta suhtaudun niihinkin niin, että katson sen verran, mitä vauva sallii. Nekin on siis menneet milloin samalla imettäessä, milloin tuuditellessa ja milloin keskittyen ja nauttien, kun vauva on nukkunut.

Ympäröivästä elämästä pyrinkin aina saamaan iloni irti, mutta sekin on ollut aika lailla 24/7 sidoksissa vauvaan. Vaikka en ehkä näekään, että kiintymysteorian tunti per kk -ajatukseen, en näe hyväksi jättää ihan pientä vauvaa vielä minnekään. Olen tässä kuuden viikon aikana jättänyt vauvan isänsä kanssa tasan sen verran, että olen käynyt ripsihuollossa tai ruokakaupassa. Vauva on yleensä nukkunut ja minulla ollut hirveä kiire päästä kotiin vauvan luokse. Kaikki muu kontakti ympäröivään elämään onkin yhdessä vauvan kanssa oma keskittyminen aika lailla siinä vauvassa. Ja poikkeuksellisen paljon me ollaankin kotona. Siksi ehkä bloginkin puolella on näkynyt enemmän ruokajuttuja sun muuta sellaista, sillä kotona tulee viihdyttyä paljon enemmän kuin yleensä. Ja itse olen ainakin ottanut sen asenteen, että vauva saakin sanella kaiken tällä hetkellä. Näkisitte oikeesti, miten me vaikka lähdetään jonnekin. Aikataulutetaan se yleensä niin, että vauva on nukahtamisillaan tai juuri nukahtanut. Vauva vaatteisiin, vaunuihin tai kaukaloon ja menoksi. Pullot ja hoitolaukut mukaan jne. Lähteminenkään ei ole aina helppoa, niin kuin esim. eilen. Pukeuduin itse. Puin nukahtamaisillaan olevan vauvan. Vauva sai pienen hepulin kun laitoin pipoa päähän ja hetken piti rauhoittua sylissä, ennen kuin päästiin matkaan. Sylissä vauva puklasi hieman tummalle paidalleni, eli kun sain vauvan rauhallisena takaisin kaukaloon, piti vaihtaa omat vaatteet. Sillä aikaa kuului sellaiset ääntelyt, että sitten pitikin lähteä vaipanvaihtohommiin ja ottaa vauvan pukeutumisrumba uudelleen alusta ennen lähtöä :D Ei oo ihan samanlaista kuin ennen. Nämä ensimmäiset kolme kuukautta ovat vauvan kehitystä ajatellen melkeinpä vauvan elämän rankinta aikaa ja samaan aikaan tämä kaikki on uutta meille ja meilläkin kestää hieman tottua ja päästä tässä rytmiin.

Voi olla vaikeaa ehkä nähdä tätä kaikkea ruudun toiselta puolelta tai ymmärtääkään tätä. Minä jopa nautin tästä. En ole itse tavallaan vastuussa, vaan vauva saa päättää, miten päivä menee. Nukkuuko hän paljon, jolloin saan paljon tehtyä, vai onko hän paljon valveilla ja kovin takertuvainen minuun, jolloin mun päivän sisältö on imetystä, päikkäreitä, vaippoja ja yhdessäoloa. Ihania päiviä mulle, mutta varmasti aika sisällöttömiä blogin lukijoille.

En oikeastaan tiedä mikä pointti tällä kirjoituksella oli. Ehkä se, että halusin vastata Reetalle ja muille, jotka ajattelevat näitä samoja juttuja. Varmasti tässä koko ajan elämä normalisoituu, vauvakupla haalenee ja ne "normaalimmat" asiat valtaavat myös blogin. Siihen asti aion kuitenkin täysin siemauksin nauttia tästä kuplasta ja varmasti iso osa myös Mungolifen jutuista tulee keskittymään vauvaan, onhan hän minun elämäni keskipiste juuri nyt :) Pyrin kuitenkin ihan tässä vauvakuplassakin olemaan oma itseni ja nauttimaan samoista asioista kuin aina, joten eiköhän niitäkin tihku tänne blogin puolelle.

ZARA takki (tämä, samantyyppinen *täällä, *täällä ja *täällä)
ZIGN korkkarit (*nämä, samantyyppiset *täällä ja *täällä)
ZARA farkut (samantyyppiset *täällä, *täällä ja *täällä)
H&M kashmirpoolo (loppuunmyyty, muita kivoja harmaita neuleita *täällä ja*täällä ) 
GUCCI Dionysus laukku (*tämä, muita kivoja *täällä ja *täällä)

No mutta, sellaisia ajatuksia tällä kertaa. Asu oli jälleen pastellijohteinen, sillä siitä minä pidän juuri nyt. Varsinkin kun kaappiini on vähän aikaa sitten löytynyt vihdoin se täydellisen värinen vaaleansininen takki, jonka malli miellytti kovin. Tällä kertaa se yhdistyi harmaaseen pooloon ja farkkuihin, vaikka olen sitä kovasti suunnitellut vaaleanpunaisen mekon kaveriksi. Ensi kerralla kokeilen sitä sitten!

Mitäs tykkätte tästä asusta? :)

Kommentit

Lil (Ei varmistettu)

Pakko tähän kommentoida, että mitä itse muistan ensimmäisen lapsen vauva-ajoista, niin en olisi mitenkään saanut blogia päiviteltyä yhtään. On ihan uskomatonta, miten monta asukuvaa olet blogiin jo laittanut ja muutakin kuin vauva-asiaa. Ehkä tuota aikaa kokematon ei voi edes kuvitella, miten paljon vauva vie aikaa, puhumattakaan oman pään sisällä tapahtuvien asioiden määrää. Olet tehnyt blogiin enemmän kuin kukaan voi odottaa tuossa elämänvaiheessa.

Zelinda (Ei varmistettu)

Komppaan aiempaa! Ihanaa kun olet saanut kirjoitettua tänne näin ahkeraan tulokkaasta huolimatta. Itse en todellakaan olisi kyennyt moiseen. Ne hetket kun vauva nukkui nukuin itsekki ja aika meni aika pitkälti sohvannurkassa imettäessä. Ei taidettu poistua kotoa tytön ensimmäisen 6 viikon aikana kuin kerran ostamaan minulle imetysliivit, siihenkin meni 1/2 tuntia liikkeessä ja loput matkoihin.

Anna (Ei varmistettu)

Meillä onneks tuo kaveri nukkuu niin paljon, että uskalta hyvin ulkoilla pidempiäkin reissuja vaikka päivittäin, vaikka aina ei kaikki menekään suunnitelmien mukaisesti :D

Tuuli (Ei varmistettu)

Komppaan kans! Oot päivittäny kahta(!!) Blogia kaiken muun ohella, mun mielestä se on oikeesti saavutus! Ja se vauva-aika menee todella nopeesti ohi joten siitä on vaan nautittava ja annettava sen hyvällä omallatunnolla mennä muun edelle. Teet nyt sen mitä kerkiät/jaksat, myöhemmin sit lisää.

Anna (Ei varmistettu)

Niin, ehkä vaikeinta on vetää rajanveto kahden blogin välille, kun vauvajutut tavallaan kuuluu enemmän Babyn puolelle, mutta kun vauva on tällä hetkellä niin iso osa koko elämää, että kyllä se tänne Lifen puolelle menee vahvasti myös :D

Anna (Ei varmistettu)

Niin, en ehkä itsekään ennen tajunnut, kuinka aikaavievää on pienen vauvan kanssa olo ja elo. Ja varsinkin se, että kun päiviin ja päähän ei oikeen mitään muuta mahdu :)

S (Ei varmistettu)

Haha, no vauvakuplassa kyllä, koska laskujeni mukaan vauva/mini/poika mainittiin 31 kertaa postauksessa poislukien reetan kommentti. Voi olla että menin kyllä vaivoissa vähän sekaisin hihi

Anna (Ei varmistettu)

:D no, oli pitkä postauskin :D

Emma (Ei varmistettu)

Tsemppiä vain! Itseäni vauvajutut kiehtovat, niin en koe tätä muutosta huonoksi ollenkaan. Kai se onkin blogien mielenkiintoisuus ja samalla ehkä heikkous, että ne eivät pysy samanlaisina vuodesta toiseen. Mutta toisaalta, eipä kyllä mikään pysy :D Mun mielestä sun blogin ydin on kyllä säilynyt mukana kaikki nämä vuodet, se sellainen aito, mielenkiintoinen, humoristinen ja miellyttävä tapa kirjoittaa ja tuoda asioita esille. Kiitos siitä, olen mainiosti viihtynyt tässä kelkassa mukana <3

Anna (Ei varmistettu)

Tosi kiva kuulla :) Ja juuri näin, blogit elää aika lailla kirjoittajansa mukana, ja tämän kirjoittajan päivien sisältö on tällä hetkellä aika lailla kiteytettävissä yhteen sanaan: vauva :D Eiköhän se siitä vielä muutu pikkuhiljaa :)

H (Ei varmistettu)

Hopo hopo Anna, ei sun tarvitse selitella meille minka takia blogisi on muuttunut enemman vauva suuntaan! Tama blogisi kertoo elamastasi ja vauvasi on iso osa elamaasi nykyaan, others deal with it! :) sellaista olisin kysellyt, etta oletko lukenut tai kuullut semmoisesta termista kuin 4th trimester? tama selittaa myos paljon minka takia esim. vauva haluaa olla lahellasi ja nakee itsensa osana sinua, eika niinkaan irrallisena osana..oli melko mielenkiintoista lukea tuosta termista silloin kun oma vauvelini syntyi.

onnea uudesta vauvatulokkaasta! ihana poika :)
t. 8kk poikavauvan aiti

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :) Ja itse asiassa en ollut kuullut tuota termiä, kiitos sen mainitsemisesta, oli mielenkiintoista ja silmiäavartavaa lukea tuosta enemmän. Ja tuollaistahan se on, kohdun ulkopuoliseen elämään totuttelua :)

Jasmin (Ei varmistettu)

Olen lukenut blogiani jo pitkään ja minusta sisältö on yhtä mielenkiintoista kuin aina ennenkin. Pidän tavastasi kirjoittaa ja se ei ole muuttunut. Okei rakastan vauva juttuja vaikka en ole äiti mutta toivottavasti joskus olen oppinut vauvoista vaikka mitä uutta kun olen lukenut blogiani ja olen siitä iloinen. Kaikkea hyvää sinne!

Anna (Ei varmistettu)

Tosi kiva kuulla, kiitoksia :) Ja uskon kyllä, että mun vakkarilukijat ymmärtävät tämän ja joko pysyvät mukana tai palaavat asiaan sittemmin, kun vauva vähän kasvaa :)

Monika (Ei varmistettu) http://www.jotainrocknrollia.com

En ole itse äiti, mutta tottakai ihmisen elämä muuttuu, kun ikää tulee.
Ei sitä enää jaksa painaa baarissa kuin parikymppisenä ja hyvä niin. Elämään tulee uutta sisältöä ja uskon että kaikki lukijasi kyllä ymmärtävät sen. Tai ainakin ymmärtävät viimeistään silloin, kun ovat itse samassa tilanteessa. :D

Minä kaipaisin Benjin kuulumisia. Itselläni on kaksi pommia ja Benji muistuttaa paljon tuota meidän nuorempaa. Lisäksi vauvaihmisiä varmaan kiinnostaa miten nämä teidän kaksi pikkupoikaa tulevat keskenään juttuun. Olet siitä toki kirjoittanutkin, mutta minä en ainakaan kyllästy Benji-juttuihin. :) Niitä siis lisää!

Ihanaa alkavaa kesää teille kaikille.

Anna (Ei varmistettu)

Näinhän se on :) Mä en jaksanut siellä painaa enää muutenkaan, vauvan kanssa ei tulisi kyllä nyt mieleenkään kuin mennä korkeintaan lasilliselle jonkun kaverin kanssa :D Ja kiitos ideasta, täytyykin päivitellä pienen karvavauvan kuulumisia myös :)

Kiitos ja samoin sinne :)

Mmuksu (Ei varmistettu)

Täytyy myöntää, että pelotti kun luin tuon reetan kommentin, että miten reagoit asiaan vaikka kommentti ei hyökkäävä ollutkaan. Mutta hyvinhän se meni. :) Ja nyt uskallan ehkä myöntää, että olen reetan kanssa vähän samoilla linjoilla. Itseäni ei vauvat kiinnosta yhtään, mutta joka postauksen olen lukenut, koska osaat kirjoittaa hyvin. Ja ymmärrän myös täysin sen, että sinun arkesi on muuttunut paljon vauvan myötä enkä odota vielä hetkeen jos koskaan niitä "normaaleja" postauksia. :D Sun blogi on ollut omana suosikkina jo pitkään.

Anna (Ei varmistettu)

Niin, tää on tosi hankala juttu, kun itsekin tietenkin haluaisin pitää saman linjan kuin ennen, mutta kun mun arki on vähän aamusta iltaan vauvavauva, niin ei jotenkin koe oikeaksi tehdä mitään feikkejä postauksia, kun mulle bloggaminen on aina ollut sellaista "aitoa". Toki arkemme niitä ehkä esteettisempiä ja kivempia juttuja, mutta silti aitoa elämää ja todellisuutta :)

Pikkumyyx (Ei varmistettu)

On ihan ymmärrettävää, että blogissa käsittelemäsi asiat vaihtuvat sinun elämäntilanteen ja sinun sen hetkisten mielenkiinnonkohteiden mukaan. Se tekee myös blogista aidon, kun käsiteltävät aiheet eivät ole kymmenen vuotta putkeen tasan samat. Eihän kenenkään elämä pysy vuosikausia muuttumattomana...

Anna (Ei varmistettu)

No juuri näin sen itsekin koen :)

Scarlett'O (Ei varmistettu)

Osa blogien lukijoista toivoo epärealistisesti, että blogit eivät muutu niiden kirjoittajien elämäntilanteiden mukaan. Nehän ovat nimenomaan niitä kirjoituksia sen ihmisen elämästä ja syy siihen miksi niitä kiinnostaa seurata. Ne eivät ole naistenlehtien kasvottomia kirjoituksia viimeisimmästä muodista ja missä farkuissa pehva näyttää hyvältä. Niitä kirjoittaa oikea ihminen omalla persoonallaan ja se on se syy miksi niitä luetaan. Se on myöskin se syy miksi blogit muuttuvat. Kenen meistä elämä muka pysyy samana vuodesta toiseen? Kenen tyyli ei muutu vuosien kuluessa? Blogeja on pilvin pimein, joten jos yksi bloggaaja saa vauvan, niin voi siirtyä lukemaan toista blogia. Ei bloggaaja ole meille millään tavalla tilivelvollinen, tai pakotettu jatkamaan samaa tapaa. Herranjestas, Anna, sekä kaikki muut kirjoittavat omasta elämästään. Hänen elämänsä on onnellisimmillaan ja täällä harmitellaan sitä kun ei itseä vauvat kiinnosta, ja haluaisi enemmän rohkeita asuvalintoja. Anna, olen ollut blogisi lukija Ausseista saakka, ja tykkään hurjasti sinun tavasta kirjoittaa ja sinusta tulee ihanan lämmin ja aurinkoinen fiilis ihmisenä! Nauti tästä kaikesta onnesta mitä sinulla on, ja me lukijat jotka osaamme samaistua, nautimme siitä sinun kanssasi :)

Anna (Ei varmistettu)

Voi miten kiva kuulla, kiitoksia kovasti! <3 Ja juuri näin, bloggaaja muuttuu, elämä muuttuu ja blogi siinä mukana :) Mutta, pyrin tietenkin jatkossakin säilyttämään sitä samaa, mitä Mungolife on ollut tässä vuosia jo. Heti kun tämä pieni "distraction" ei ole ihan 24/7 mielessä ja sylissä tai vieressä :) :D

mmaria (Ei varmistettu)

Okei nyt on pakko ihmetellä ITSEÄNI, usein huomaan jos blogissa aihe vaihtuu radikaalisti ja mua alkaa myös ärsyttämään helposti jos aihe ei itseäni miellytä. En itse pidä lapsista lähes ollenkaan, enkä oikein välitä seurata somessa mitään mikä niihin liittyy. Mutta sä kirjotat jotenki tosi pehmeästi aiheesta kuin aiheesta, etten ole kokenut tarvetta ärsyyntyä :-D mikä on sikäli ihme, koska tosissaan mungolifeen välillä kun hyppää lukemaan uutta postausta joka alkaa vauvan kuvilla, mietin että klikkasinko vahingossa mungobabya. Mutta kuten itsekin kirjotit, elämä muuttuu aika radikaalisti lapsen myötä - eikä se mua ainakaan ole haitannut postauksissa.
Ehkä olen vain oppinut vanhemmiltani sen jalon taidon, että kaikkeen voi yrittää sopeutua - jos se ei taas onnistu, niin sitten jatkaa matkaansa.

Anna (Ei varmistettu)

Se on kyllä juuri se jalo taito, jonka haluaisin minille opettaa :D Ja kiva, että olet viihtynyt täällä edelleen :)

Anna (Ei varmistettu) https://lapsennimi.com/2017/05/lentomatka-lasten-kanssa/

Mun mielestä sulla on ja on aina ollut hyvin mielekästä sisältöä! Toisaalta ymmärrän, että jos on vaikka nuori ihminen, jolle perhe-elämä ei tunnu yhtään ajankohtaiselta, niin vauva-arjesta lukeminen ei kauheasti kiinnosta. Mutta kaikkia ei voi miellyttää ja turha sinun on yrittää siksi muuttua joksikin toiseksi. Sillä meitäkin on, jotka tykkäävät lukea lapsiarjesta. :)

Olen itsekin aloittanut uuden blogin, joka keskittyy matkusteluun lasten kanssa. Käy ihmeessä lukemassa esimerkiksi vinkit lentomatkustamiseen pienten lasten kanssa! https://lapsennimi.com/2017/05/lentomatka-lasten-kanssa/
Olet sen verran kokenut matkustaja, ettet ehkä vinkkejä edes tarvitse, mutta ehkä tuosta joku uusi idea tulee ettei kaikkea tarvitse tajuta kantapään kautta. :D

Anna (Ei varmistettu)

Kiitos tästä linkistä, täytyy tutustua ja voi olla lukijoillenikin mielenkiintoista luettavaa :)

Lady Marmelade (Ei varmistettu)

" Lätkäkin on mennyt tänä keväänä vähän ohi. Olen toki katsonut kaikki Suomen pelit, mutta suhtaudun niihinkin niin, että katson sen verran, mitä vauva sallii. Nekin on siis menneet milloin samalla imettäessä, milloin tuuditellessa ja milloin keskittyen ja nauttien, kun vauva on nukkunut"

En ehkä lapsettomana ymmärrä, mutta tasa-arvon kannattajana ihmettelen: eikö isä pysty tekemään edes osaa edellä mainituista, jotta äiti saisi tehdä jotain omaa?

Anna (Ei varmistettu)

No ei se mies oikein voi imettää tai pumpata, ja se on varmasti se kaikista aikaavievin ja sitovin asia. Kun vauvalla on nälkä juuri silloin kun on, sitä ei voi suunnitella ja vaikka isä voisi syöttää pullosta, menee silti aikaa pumppaamiseen ja tiheän imun kaudella vauva nyt haluaa aika lailla asua siellä rinnalla :) Ja alkuvaiheessa vauva on hirveän riippuvainen nimenomaan äidistä, joten vaikka isi kuinka yrittäisi tuuditella, ei välttämättä silloin kelpaa kuin äidin syli. Isä osallistuu sitten ihan eri tavoin, esim. siivoamalla, ruokaa laittamalla, ruokakaupassa käymällä, pyykkiä pesemällä jne jne. Toki jos vauva on leikkisällä tuulella ja jaksaa viihtyä, on isi erinomainen viihdyke, mutta näin pieni vauva nyt on aika lailla äitiriippuvainen vielä :)

Uutta ilmettä (Ei varmistettu)

Blogin ei tarvitse aina pysyä samanlaisena (tähän väliin Aina Inkerin imitaatio) vaan muotibloggauksesta voi tulla jotain perhekeskeisempää ja samalla lukijakunta vaihtua. Vaikkei mainostaa saisikaan niin saman Rantapallon London and beyond on hyvä esimerkki siitä miten asioihin saa uuden näkökulman perheenlisäyksen myötä. Tuskin loputtomat käsilaukkukirjoituksetkaan jaksavat pitää lukijoiden - ainakaan samojen - mielenkiintoa yllä, vai..? :)

Anna (Ei varmistettu)

Niin, voisihan kuvitella, että juuri näin :) Ja tämä nyt ei koskaan ole ollutkaan pelkästään muotiblogi vaan rönsyilevä elämäni päiväkirja, joten mielestäni muutokset kuuluvat asiaan :)

Edith (Ei varmistettu)

Ihan pakko kommentoida! Itse olen juuri ajatellut kuinka paljon jaksat kuitenkin näyttää asujasi ja kirjoittaa muitakin juttuja kuin vauva juttuja. Itselläni saman ikäinen vauva eikä aika ja mielenkiinto riittäisi todellakaan samaan kun sinulla!

Anna (Ei varmistettu)

Hahah, no mulla kaikki muu on ehkä hyvää sellaista lisää, että kun hetken keskittyy muuhun, on vauvan kanssa kahta kauheammin ihana tehdä kaikkea ja viihtyä :)

Jennam (Ei varmistettu)

No vauvavuosi tulee olemaan raskas, vaikka isompia ongelmia ei olisikaan. Eli varmasti menee pitkään ennen kuin tilanne "normalisoituu", jos sitä nyt voi näin sanoa, koska sitä "vanhaa Annaa" ei ole olemassakaan. Lapsen saaminen muuttaa ihmisen, prioriteetit ja tavoitteet tulevat olemaan aivan erilaiset, ainakin jos haluaa jatkossakin olla hyvä vanhempi ja huolehtia lapsen normaalista kehityksestä. Eikä siinä ole mitään pahaa, ihmiset muuttuvat. Ja hyvä näin. Outoahan se olisi, jos ei yhtään kehittyisi ja oppisi menneistä :)

Anna (Ei varmistettu)

Niinhän se tietenkin on. Mutta lapsestakin tulee hieman itsenäisempi, hän viihtyy varmasti jatkossa myös välillä isinkin kanssa ja minä en välttämättä ole 24/7 ajatuksissani kiinni hänessä samalla tavalla. Eli sikäli tilanne varmasti tulee vielä hieman "normalisoitumaan" :)

Nede (Ei varmistettu) https://www.instagram.com/simonettej/

Blogin sisällön kuuluukin muuttua kirjoittajan elämäntilanteen mukaan. Eri asia jos kirjoittaisit täysin vaikka tyyliin tai meikkaukseen liittyvää blogia, silloin vauvajutut eivät ehkä ihan sopisi kuvaan ;) Lifestyleblogilta en muuta odotakaan kuin sitä elämän näköistä tekstiä. Nostan kyllä hattua että olet näin aktiivisesti jaksanut, pystynyt ja halunnut päivitellä! Suurin osa meistä lukijoista varmasti ymmärtäisi jos pitäisit vauvakuplan kokoisen breikin tai vähentäisit postaustahtia.

Itsehän haluankin lukea juuri vauvajuttuja, täälläkin esikoista odotellen <3 Mukavaa alkuviikkoa teille <3

Anna (Ei varmistettu)

No niinpä, olen itsekin ajatellut asian juuri niin, että lifestyle on hyvin kokonaisvaltainen asia, ja tällä hetkellä sen keskiössä on tuo pieni pörröpää :) Kiitoksia!

laura (Ei varmistettu)

Mulle perheen perustaminen ja vauva-arki on vielä tosi kaukainen ajatus, mutta siitä huolimatta eksyn tänne lukemaan jokaisen kirjoituksen. Elämän on tarkoituskin muuttua, joten miksi sitten suotta peittelemään sitä muutosta täälläkään. Päinvastoin, ennemmin elää muutoksen mukana ja kirjoittaa sen hetken tärkeistä asioista kuin yrittää jotain muuta. Sen takia tuun tänne, että sun blogi tarjoaa jotenkin rehellisen ja aidon kosketuksen elämään kivojen tekstien muodossa, kun taas monissa muissa oon kyllästynyt siihen pinnan kiillottamiseen. Joten kyllä täällä ainakin ymmärretään, miksi tekstit käsittelevät vauva-arkea - ja onhan tuo teidän poitsu aikamoinen suloisuus. <3

Anna (Ei varmistettu)

Kiva kuulla :) Ja niinhän se juuri on, tällä hetkellä mun arki ja elämä pyörii vain tuon pikkuisen ympärillä ja kaikki muu on hyvin toissijaista :)

Marjaana (Ei varmistettu)

Mun mielestä on ihanaa nähdä sun äidillinen puoli! <3

Tää kysymys ei liity lainkaan postaukseen, mutta haluisin kysyä, et ootko laittanu swissclinicin skinroller-hoidon jälkeen ihan normaalisti meikkiä seuraavana päivänä? Jos siis oot illalla rullaillu. Yritin googlettaa, mut en löytäny vastausta. Mietin vaan ku pienet mikroreiät ihossa + meikki.... Tukkeutuuko iho ihan kamalasti?

Anna (Ei varmistettu)

iva kuulla :) Mä oo käyttänyt joo meikkiä ihan normaalisti :) Se tekee tietty ne pienet mikroreiät, mutta kyllä ne yön aikana jo "umpenee" mun mielestä, en oo kyllä huomannut mitään tukkeutumista itselläni :)

Reetta (Ei varmistettu)

Ei oikein löydy sanoja siihen, että miun kommentti pääty postaukseen asti, huh. Ihana kuitenkin huomata omakohaisesti, miten otat lukijatkin huomioon. :)
Oot ihan mahtava Anna <3

Anna (Ei varmistettu)

Kiva kuulla, oli sen verran ajatuksia herättävä, että teki mieli vastata kunnolla, kun ajattelin, että moni muukin ajattelee näin :)

Mintsu (Ei varmistettu)

Itsekin kahden lapsen äitinä ymmärrän hyvin millainen muutos vanhemmaksi tulo on ja sitten se vasta muuttuukin kun lapsia on kaksi :D Vauvajutut ei sinänsä häiritse sopivassa suhteessa mutta olisiko esim. tuo päivä meidän kanssa voinut laittaa Mungobabyn puolelle? Minusta Strictly Stylen Hanna on onnistunut hienosti säilyttämään bloginsa vanhan "tyylin" lapsistaan huolimatta, nyt vasta kolmen pojan myötä lapset ovat alkaneet näkyä blogin kuvissa enemmän ja ymmärrän todellakin miksi. Mielellään luen vauvajuttujakin mutta mieluummin Mungobabyn puolelta. Olet ihana äiti kaikista kirjoituksista päätellen ja poitsunne on tosi suloinen peikkotukkansa kanssa, pieni hurmuri <3 Minullakin on kuitenkin toive että Mungolife säilyisi hieman enemmän vanhalle tyylille uskollisena, vaikka juttuja tulisikin harvemmin. Blogisi on suosikkini!

Anna (Ei varmistettu)

Hmmm, no sitten voisikin miettiä, että mitä tänne jää? Pelkästään asut ja ruokajutut, eikä asupostauksiinkaan ole hirveämmin kerrottavaa, koska kuulumisiini kuuluu vauva niin vahvasti. Sehän tässä hankalaa onkin, tuo kahtiajako näiden kahden väliltä, sillä vaikka Mungobaby on tietenkin vauvajutuille, niin Life on aina ollut mun elämästä kertova, ja nyt kun vauva on isossa osassa arkea, niin ei tänne oikein jää mitään, jos kuulumiset karsii pois. Vertaus Hannaan on tavallaan hyvä, mutta tavallaan hyvin ontuva, sillä meillä on hyvin erityyppiset blogit joka tapauksessa. Hannan blogi on selkeämmin muotiblogi, kun taas omani on tajunnanvirtaa päiväkirjamaisessa muodossa. Siinä missä Hannalla on hyvin selkeä linja, ammattivalokuvaajat jne. mun blogi on paljon kotikutoisempi ja arkisempi, kerron siitä, mikä elämässäni on ajankohtaista. Nytkin mennään niin, että mieheni ottaa asukuvat samalla kun vauva nukkuu vieressä vaunuissa. Kaikki muukin tapahtuu melko lailla vauvan ehdoilla. Hän on vielä niin pieni, etten voi jättää häntä hoitoon. Meillä ei edes ole täällä hoitajia, joihin luottaisin vielä, kun perheemme ovat pk-seudulla. Kaiken kaikkiaan koko MungoLIFE on tällä hetkellä aika lailla babybabybaby, mutta kyllä se varmasti tästä vielä muuttuu takaisin normaalimmaksi :) Pikkuhiljaa :)

Kommentoi