A smile is the prettiest thing you can wear

Mungolife

*Yhteistyössä MediSmilen ja Philipsin kanssa* 

"A smile is the prettiest thing you can wear"

Kuulen usein paljon positiivista palautetta mun hampaista. Hampaat on aiheuttanut mulle elämän aikana niin paljon päänvaivaa, että jokainen kehu otetaan onnella vastaan. Olen koko ikäni taistellut hampaiden terveydestä, ja vasta viime aikoina olen löytänyt kaksi superteholääkettä hampaideni hyvinvointiin, ja nämä on pakko jakaa teillekin, sillä olen huomannut valtavan muutoksen arjessani näiden pienten asioiden takia! Saan usein kiitosta siitä, että hymyilen paljon kuvissani ja näytän iloiselta. Hymyilen paljon myös oikeassa elämässä, ja se johtuu pitkälti siitä, ettei koskaan tarvitse miettiä hampaideni kuntoa tai mahdollista keltaisuutta :)

VALKAISUT & PUHDISTUKSET:

Olen ennenkin kirjoittanut hampaideni valkaisusta ja luotan edelleen MediSmileen hampaideni valkaisun puolesta. Olen tosin tietoinen, että hampaiden valkaisu on varsin haitallista liian usein, niinpä olen kerran vuodessa ylläpitänyt hampaideni valkoisuutta soodapuhdistuksella. MediSmile on vähän hankalassa paikassa Vantaalla, mutta pidempi matka on ehdottomasti käynnin arvoinen! Vaarallisinta mitä hampailleen voi tehdä, on mennä johonkin epämääräiseen kauneushoitolaan ja valkaista hampaat siellä epäammattimaisissa käsissä. MediSmilen henkilökunta on suuhygienisteja ja palvelu on älyttömän ammattimaista! Hampaat tarkistetaan hyvin ja hammaskivi poistetaan ennen kuin mitään toimenpiteitä tehdään. MediSmile myös suosittelee aina vähiten rankkaa toimenpidettä hampaille, ja viimeksi kun kävimme Helsingissä olin melko varma, että haluan valkaista hampaat kunnolla. MediSmilelta kuitenkin suosittelivat ehdottomasti kesympää toimenpidettä, soodapuhdistusta. Soodavalkaisu kestää noin vartin, ja siinä puhdistetaan hampaat soodalla painepesemällä hampaat. Esimerkiksi mulla tummentumat, joita punaviini, kahvi ja kokis aiheuttaa, on pahimpia ihan ikenen vieressä. Soodapuhdistuksella hampaat puhdistettiin vartissa ihan älyttömän valkoisen näköiseksi! Ne näyttivät ihan mielettömän puhtaalta ja valkoiselta, eikä toimenpiteessä ollut mitään riskejä! Toki ikenet siinä vuotavat inhottavasti hetken, ja huulet eivät tykkää toimenpiteestä, mutta pari tuntia ja huulirasvan ylikäyttöä myöhemmin hammarivistöni kiilteli supervalkoisena, eikä tarvinnut miettiä kiillettä tai sitä, saako nyt juoda kokista. Sai.

Suosittelen ehdottomasti soodapuhdistusta kaikille, jotka haluavat pientä kirkastusta hampaisiin. Säännöllisesti tehtynä soodapuhdistus (esim. 9kk - 12 kk) pitää hampaat kirkkaina ja valkoisina ilman mitään haittavaikutuksia! MediSmile on ehdottomasti mun luottopaikka hampaiden ylläpitämiseen ja täydestä sydämestäni suosittelen paikkaa. Soodapuhdistus etenkin on niin kevyt, nopea ja edullinen toimenpide, että sitä suosittelen kaikille! Minulle on tehty myös tehovalkaisu MediSmilella, ja sitäkin voin vain kehua!

Hampaat eivät kuitenkaan pysy valkoisena, eivätkä etenkään terveenä, ellei niistä pidä hyvää huolta myös kotona. Siihenkin minulla on vinkki, ehkäpä paras kauneuslöytöni tänä vuonna!

KOTIHOITO:

Googlailin tuossa jokunen kuukausi takaperin hyviä valkaisu-tuotteita hampaille mielenkiinnosta, kun suunnittelin soodapuhdistusta. Törmäilin koko ajan Philips Sonicare DiamondClean -tuotteeseen. Hammasharja? Really? Vaihdoin sähköhammasharjaan hammaslääkärin suosituksesta jo pari vuotta sitten ja käytössä on ollut joku melko kallis ja hyvä Oral B:n harja. Ihmettelinkin, miksi tämä harja tulee koko ajan esille kun googlettelee kauneustuotteita ja hampaidenhoito-tuotteita. Harja tulikin puheeksi yhteistyökumppanini Philipsin kanssa tässä joulun alla ja sain yhden kokeiluun. Paketti tuli kotiin ja ihastuin jo avatessani siihen, että harja on vaaleanpunainen ja koko paketti älyttömän tyylikäs.

Kahden viikon käytön jälkeen suosittelin tätä jokaiselle tutulleni! Hampaani näyttivät huomattavasti valkosemmalle, mutta täysin puskista tuli kyllä se, että harja paransi vuosia jatkuneet ienongelmani!

Mulla on ollut vuosia ongelmia ienten kanssa. Siihen pisteeseen asti, että en tykännyt haukata omenaa tai syödä vaikkapa tacoja. Kaikki terävä, joka voisi osua ikeneen, oli out. Mulla oli vuosia ientulehdus, vaikka tein kaikkeni pitääkseni ikeneni terveenä. Harjasin hampaat superhuolellisesti, lankasin ne ja silti ne vuotivat verta. Käyttäessäni extra soft -hammasharjaa mun ikenet voi vähän paremmin, mutta ongelmaksi muodostui yltäminen takahampaiden kunnon putsaamiseen. Sainkin sähköhammasharja-suosituksen ja jatkoin sillä linjalla. Hintana oli aina hieman vuotavat ikenet jokaisen harjauksen yhteydessä. Tää sai mut aina suhtautumaan hampaiden harjaukseen nihkeästi. Hampaiden harjaus sattui, ja aina vaan v***tti, kun ikenet vuotivat aina. Vaikka olisi mikä. Hammaslääkäreiden kanssa neuvoteltiin usein, ja moni päätyi vain siihen tulokseen, että mulla nyt vaan on tosi herkät ikenet, jotka tulehtuu helposti. Hienoa. On kokeiltu hellävaraisia hammasharjoja, on kokeiltu hellävaraisia hammastahnoja, sitä ja tätä vippaskonstia. Mikään ei auttanut.

Kolme päivää Philipsin käytön jälkeen meinasi olla epäuskoinen olo, kun ikenet eivät vuotaneet ollenkaan! Hammasharjaa vaihdettuani mun ikenet eivät ole vuotaneet ollenkaan! Ei yhtään! Ja tän sanoo ihminen, jonka ikenet vuotivat vuosia aina hampaiden harjauksen yhteydessä :/

En itse asiassa osaa kertoa teille, mikä tekee Philipsin harjasta niin erilaisen kuin muista sähköhammasharjoista. Jostain se tieto löytynee. Jotain olen lukenut siitä, että harja poistaa plakkia paljon tehokkaammin ja värähtelee minuutissa useemmin kuin muut jne. Tekniset tiedot löytynee niistä kiinnostuneille. Käytännön kokemuksesta voin kertoa, että harja toimii aivan eri tavalla kuin muut sähköhammasharjat. Kaikki muut tietämäni sähköhammasharjat pyörivät hampailla, tämän liike on enemmänkin edestakaisin värähtelyä. Ensimmäiset harjauskerrat harja kutittaa ihan mahdottomasti, mutta sitten kun siihen tottuu, vanha harja tuntuu todella kovakouraiselta ja inhottavalta. Tämä on lisäksi todella hiljainen verrattuna tavallisiin sähköhammasharjoihin.

Vaikka harja tuntuu paljon hellävaraisemmalta, se putsaa hampaat ihan eri tavalla kuin mitkään muut harjat! Hampaat tuntuu harjauksen jälkeen ihan älyttömän puhtaalta! Mies kokeili harjaa pari kertaa varapäällä, ja nyt meillä on näitä kaksi. Ei ollut enää paluuta takaisin siihen tavalliseen harjaan hänelläkään.

Harjassa on viisi harjaustilaa: Kahden minuutin perusteellinen puhdistus eli Clean, hellävarainen tila aristavien ikenien hellävaraiseen, mutta perusteelliseen puhdistukseen (Sensitive), hierontatila joka stimuloi ikeniä (Gum Care), valkaisu joka valkaisee yhdessä viikossa hampaita kaksi kertaa paremmin (White) sekä kiillotus (Polish). Harjaan aamuisin hampaani Whitella ja pyöräytän perään Polishilla, iltaisin harjaan hampaat perusteellisesti Cleanilla. En ole itse asiassa edes kokeillut Gums-toimintoa, vaan ikeneni paranivat ihan Cleania ja Whitea käyttämällä. Lisäksi hampaideni valkaistumisen huomasi ihan selvästi!

Harja on muutenkin ihana! Se ei sotkeennu samalla tavalla kuin muut sähköhammasharjat, en tiedä edes miksi. Siinä on tosi kaunis tuo runko, ja harja on todella laadukasta tekoa. Suuria sydämiä mussa aiheuttaa tuo langaton latauspiste (harja latautuu kun tuo hopea-alunen on pistorasiassa kiinni, ja harjan viskaa tohon lasiin) ja tuo kaunis mukana kulkeva kotelo. Koteloon saa suoraan kiinni mini-USB piuhan, ja harja latautuu tarvittaessa kotelossaan matkan päällä. Tuotteen lyömättömyys jatkuu myös muotoilussa ja helppoudessa siis :)

***

Hampaani eivät ole ihan Hollywood-luokkaa, mutta kruunuttomiksi hampaiksi, joiden läpi kulkee todella usein kokista, punkkua, kahvia ja teetä, ne on ihan mahtavan valkoiset ja puhtaat!

Suosittelen kaikille täydestä sydämestäni sekä MediSmilen hoitoja, että Philipsin hammasharjaa. Kannattaa muuten olla tarkkana joulukalenterin kanssa, siellä nimittäin saattaa olla aika mukava arvonta suun terveyteen liittyen!!

MediSmile lupasi käyntini aikana, että blogini lukijat pääsevät tutustumaan palveluihin edullisemmin ja tarjosivatkin aivan huiman alennuksen näin joulun alla! Vuoden loppuun asti jos ostaa MediSmilen lahjakortin, saa siitä -25 % alennuksen hinnaston hinnoista, kun mainitsee blogini nimen. Lahjakortin voi ostaa tiettyyn toimenpiteeseen suoraan, tai sitten sen voi ostaa tietylle arvolle. Esimerkiksi tehovalkaisun hinta on tällä vain 146,25 € (norm. 195 €), kevytvalkaisu vain 111,75 € (norm. 149 €) ja soodapuhdistus 69 euron sijaan vain 51,75 €!!

Lahjakorteista saa alennusta vuoden loppuun asti, mutta lahjakortit voi käyttää myöhemmin sopivana ajankohtana. Lahjakortit on voimassa 6 kk ostosta, ja niitä saa suoraan liikkeeltä. MediSmile voi myös postittaa laskun kera pyynnöstä :)


Toivottavasti tekin löydätte näistä vinkeistä vastauksen mahdollisiin suun terveyden haasteisiin ja teillekin hymystä tulee kaunein asuste, jota kantaa mukana!

Kommentit

Eve (Ei varmistettu)

Ihanalta kuulosti toi uusi hammasharja, mutta katsoin hintoja niin hirveän kallis! Pitääköhän tässä alkaa säästää hammasharjaan rahaa

Anna (Ei varmistettu)

Joo, sillä valitettavasti on aika lailla hintaa, mutta voin kyllä sanoa, että joka sentin arvoinen se on <3

Eikä miten nätti tuo on! En olisi muuten uskonut että sanon näin hammasharjasta. Mulla on iänkaikkisuuden vanha Oral B-sähköhammasharja.. täytyy ehkä joulupukilta pyytää tuollaista.

Anna (Ei varmistettu)

Niin, sekin vielä, että tuo on oikeesti kaunis laite :D Eikä mikään, minkä haluaa työntää hyllyn perukoille :D

Sabina (Ei varmistettu)

Tää postaus ei olis voinut osua oikeamman henkilön silmiin Itselläni ikenet olleet aina toso herkät ja nyt varsinkin raskauden jälkeen vielä
tosi kurjassa kunnossa! Tiedän, että raskauden aikana ikenet tulehtuu ja turpoaa vielä herkemmin, mutta kohta 6kk vauvan syntymästä yhä kurja tilanne. Täytyy kyllä laittaa tuo harja vakaasti harkintaan, jos ikenet saisi sitä
myötä parempaan kuntoon. Ja toi omenansyönti juttu, i feel you!

Anna (Ei varmistettu)

No mahtavaa, jos tästä on jollekin apua :) Ja siis mulla ainakin on ienongelmat ihan historiaa tuon harjan myötä, eli voin kyllä suositella :)

Lotta (Ei varmistettu)

Hienoa, että olet löytänyt apua ienongelmiisi. Phillipsin harja on ns. sonic laite eli siinä plakkia todellakin poistetaan värähtelyllä, kun taas oral-B:n harjoissa on 3D ominaisuus eli ne sykkivät ja pyörivät. Vasta valmistuneena suuhygienistinä ienongelmasi kuullostaa ikävältä. Myös hormoonit ja runsas luontaistuotteiden esim. omega3 käyttö voi lisätä ikenien vuotoherkkyyttä. Olisi mielenkiintoista tietää millaista hammastahnaa käytät tai olet kokeillut? Ja millaisia omahoidon ohjeita olet saanut ientulehduksen parantamiseen?

Anna (Ei varmistettu)

Mä oon kokeillut ihan kaikkia mahdollisia sensitivejä ja pro-hammastahnoja. Mikään ei auttanut :/ Omahoitona olen saanut myöskin erilaisia ohjeita, lankausta, parempaa harjausta, hammastahnan levittämistä ikenille harjauksen jälkeen rauhoittamaan, eri suuvesiä, jotka aiheuttaa siihen ienten kuntoon, ja vaikka mitä. Onneksi vastaus tuli tuossa harjassa :)

Jennanan (Ei varmistettu)

Muistathan käydä tolla myös ienrajat läpi, oral-b ja philips eroaa siinä suuresti että oralin pyöree harja puhdistaa myös ienrajan ison harjasosan takia, philipsin kapealla harjaspäällä taas joudut tekemään myös pientä ylös-alas liikettä. Mutta on philips hellempi anyways, kiva että oot tykänny! Mä en pysty philipsiin vaihtamaan ku toi kutina vie järjen, joten oral-b ja tehokkaat rungot ainut vaihtoehto itelle :D

Anna (Ei varmistettu)

Joo, oon aika hyvin tuolla harjannut, ja hyvältä näyttää hampit :) Siihen oikeesti tottuu, mä totuin ihan parin kerran jälkeen eikä tunnu yhtään hassulta enää :)

Leni (Ei varmistettu)

Moikka! Osaatko sanoo että sopiiko tuo soodapuhdistus hampaille joita on paikkailtu paljon vuosien aikana? Tai pitääkö kaikki pienimmätkin reiän alut olla hoidettuna ennen kuin kyseinen toimenpide voidaan suorittaa? Olen haaveillut hampaiden valkaisusta jo pitkään, mutta hampaissani on paljon reiän alkuja ja paikkoja että en ole ollut varma onko valkaisu mahdollista...:/

Anna (Ei varmistettu)

On kyllä :) Mulla on paljon paikkoja, eikä ollut mitenkään ongelmana :) Se ei tosiaan ole valkaisu vaan puhdistus, niin se ei ole pahaksi millään lailla :)

Emmi/Medismile (Ei varmistettu)

Moikka Leni!

Soodapuhdistus ei tosiaan ole varsinainen valkaisu, vaikka hampaiden sävy monesti sen yhteydessä vaaleneekin, kun värjäymät poistetaan. Hampaiden paikkaukset tai mahdolliset reiän alun eivät haittaa sen tekoa.

Valkaisussa sen sijaan hampaiden tulee olla puhdistetut ja terveet. Suuhygienistimme tekee aina ennen hoitoa hampaiden tarkastuksen, jossa varmistetaan soveltuvuus valkaisuun. Paikat eivät ole siinäkään esteenä, mutta valkaisu tehoaa vain omaan hammasluuhun, jolloin paikat saattavat jäädät eri sävyisiksi.

Meille voi aina myös varata ajan tarkastukseen, jonka yhteydessä voidaan katsoa, mikä hoito olisi juuri sinun hampaillesi soveltuvin. Tervetuloa! :)

Ystävällisin terveisin,
Emmi/MediSmile

Scandinavian chic

Ihana hammasharja mutta hivenen liian tyyris nyt tähän väliin, joululahja ostoksia. ;) Itse käytän Urtekramin hammastahnoja mint&green tea on nyt käytössä, aikaisemmin aloe vera. Ne tiputti itselläni ientulehdukset mutta kaikista enitein yllätyin siitä että miten valkoiseksi hampaat tulevat!!! Tuli ihan puskista! Pidän myös siitä että hammastahnoissani ei ole muovisia pikku osia jotka voisivat vahingoittaa vesistöjä. Kuka haluaa harjata hampaita muovilla? So weird..

Anna (Ei varmistettu)

Mistä noita saa? En löytänyt Cittarista, niin mietin, mistä lähden seuraavaks metsästää :)

Heidi (Ei varmistettu)

Urtekramin hammastahnojen suuri miinus on se, että ne eivät sisällä fluoria. Joissain piireissä fluori mielletään myrkyksi, eikä sitä siksi käytetä hammastahnassa. Tieteelliset tutkimukset tosin osoittavat kiistattomasti, että hampaan kiille tarvitsee fluoria kehittyäkseen ja selviytyäkseen happohyökkäyksien aiheuttamalta liukenemiselta. Ne tahot, jotka väittävät fluoria myrkyksi ovat osittain oikeassa, mutta annos on tässäkin asiassa ratkaiseva. Liika fluori aiheuttaa hampaisiin fluoroosia eli vaaleita laikkuja ja liika fluori fluorimyrkytyksen. Tämän takia meillä on pienemmän fluoripitoisuuden tahnoja lapsille ja fluorimyrkytys vaatii melkoisen annostuksen. 10kg painavan lapsen tulisi syödä 200 fluoritablettia, jotta olisi vaaraa fluorimyrkytykselle. Joten pyydän, harjaa vain sillä citymarketin tahnalla. :D

Laura (Ei varmistettu)

Jos et vielä ole sattunut Urtekramin hammastahnoja löytämään, niin vinkkinä, että Anttilasta ainakin löytyy. Urtekram on luonnonkosmetiikkamerkki, joten varmasti myös monesta luonnonkosmetiikkaa myyvästä liikkeestä löytynee hammastahnoja. Lisäksi Hyvinvoinnin Tavaratalo näyttää niitä myyvän myös. Prismasta olen ostanut Urtekramin muita tuotteita, joten ehkä sieltäkin saattaisi löytyä. :)

anna (Ei varmistettu)

Ooh miten ihana harja! Kyllä miellyttää hammaslääkäriopiskelijan silmää :)

Tosin, kuten kaikessa markkinoinnissa, myös hammasjutuissa kannattaa suhtautua suuriin lupauksiin hieman varauksella, esim. juuri valkoisuutta tai kiillotusta lupaavat toiminnot harjassa. Tärkeintä on, että plakki saadaan pois hampaista ja hammasväleistä ja siitä se valkoisuuskin tulee kun on puhtaat hampaat :) eli 200e maksava harja ei ole välttämättömyys eikä korkea hinta ole tae itselle sopivasta harjasta. Mutta tosi kiva että löysit sulle sopivan ja hyvän harjan :)

Anna (Ei varmistettu)

Ei tietenkään ole tae eikä vaatimus, mutta pakko sanoa, että on tämä aivan eri luokkaa kuin kaikki muut hamamsharjat, jotka mulla on olleet :) Eli äänestän tämän puolesta kyllä :)

tiia (Ei varmistettu)

Hyvä et oot löytänyt apua suuongelmiin ja vielä kun tuo on esteettinen käyttötavara. Tiedätkö miten on vaihtopäiden kanssa, ja kauanko kestää harjaosa? Entinen sähköhammasharjani alkoi simahtelemaan vuoden käytön jälkeen ja harjaspäitä sai olla ostamassa melkein 3kk välein. Liekö väärä harjaustapa vai, mut ei tullut halvaksi pitkällä juoksulla joten siirryin takaisin manuaaliseen versioon. Sitä lottovoittoa odotellessa. :D

Anna (Ei varmistettu)

Mulla on ollu harja n. 2 kk, ja harjapää näyttää mun mielestä ihan uudelta vieläkin :D Eli ei se ainakaan ihan heti oo tuhoutunut. 28 euroa näyttäisi olevan 4 vaihtopäätä, eli ei musta kauheen paha hinta :) Jos miettii, että ylläpito laitteelle maksaa n. 30 euroa vuodessa (jos harjan vaihtaa 3 kk välein), niin se on vajaa 3 euroa per kuukausi, mikä ei musta oo yhtään paha :)

Kommentoi