Somea ja alastonta totuutta

Mungolife

SOMESTA JA OMAKUVASTA. Monet bloggaajat ovat kirjoitelleen tällä viikolla sosiaalisesta mediasta ja siitä, onko kyseessä oikeaa elämää vai pintaa. Olen ajatellut, etten aio kirjoittaa asiasta mitään, sillä olen tehnyt mielipiteeni sosiaalisesta mediasta ja sen vaikutuksesta omaan elämääni melko selväksi muutenkin. Ja koska siitä on kirjoitettu jo about kaikki mahdollinen sanottava, huomattavasti parempien kirjoittajien kirjoittamana. Sosiaalinen elämä on mun mielestä jännittävä ja mielenkiintoinen ilmiö. Valitettavasti se tuo mukanaan todella inhottavia piirteitä. Muoti esimerkiksi kiertää nykyään hirvittävää vauhtia kiitos median. Kun joka päivä silmien eteen syötetään ärsykkeitä materiasta, joka on "pakko saada", mikään ei oikeastaan riitä.

Oma Instagram-käyttäytymiseni on muuttunut jonkin verran viime aikoina. Poistin useamman tilin, joita seurasin, ja nykyään seuraan oikeastaan enimmäkseen koirakuvia, söpöjä elämäniloisia kuvia ja meikkiohjeita. Ystävien ja kavereiden lisäksi siis. On siellä varmasti joku muutama hassu tili, joita en ole vielä ehtinyt poistamaan, mutta haluan jatkossa IG-feedini olevan elämäniloinen ja aito, ei glitteriä ja kultaa.

Voi toki ajatella, että some painostaa menestymään, näyttämään tietynlaiselta ja tekemään tiettyjä asioita. Ei some ole kyllä itsessään paha. Jokaisen pitäisi vain oppia somen suhteen medialukutaitoa. Someen laitetaan vaan ne kauneimmat, viehättävimmät ja esteettisimmät asiat. Tai no snapchatista väitetään jatkuvasti, että se on aidoin some, mutta itse olen kyllä katsonut vierestä snapin käyttäjiä ja siitä on aitous lähes yhtä kaukana kuin Instagramista. Minusta olisi hyvä ajatella, että some on sitä, mitä siitä itselleen tekee. Jokainen saa päättää ihan itse, mitä tilejä seuraa ja miten niihin suhtautuu. Jos tuntuu, että some aiheuttaa ahdistusta, pahaa mieltä ja painetta, kannattaa miettiä uudelleen omaa suhtautumistaan siihen ja miten sitä voisi muuttaa.

Miksen sitten itse postaa sisältöä, joka on aidompaa ja "rumempaa". No koska se ei kiinnosta ketään :D Mun mielestä ne aidoimmat, kivoimmat ja hauskimmat kuvat saa aina vähiten likeja. Tungepa ruutuun yksi kivasti meikattu selfie, niin johan tuhat likea kilahtelee tunnissa täyteen. Jotenkin siinä itsekin päätyy pitämään linjaa, joka on harkitumpi ja silotellumpi.


Mulla on aika vahva persoona (mut tuntevat kuoli nauruun varmaan ton "aika" -sanan kohdalle). Vaikken haluaisikaan antaa itsestäni kovin paljoa, tulee kyllä väkisinkin sekä someen, että blogiin vuodettua sitä aitoa Annaa tehokkaasti. En siis halua ajatella, että some on jotenkin tekemällä tehtyä ja feikkiä, vaan enemmänkin se on valittuja paloja elämän aitoudesta.

Olen itse pyrkinyt julkaisemaan viime aikoina niitä aidompia kuvia. Niitä, missä nenä näyttää rumalta, tai missä olen kuumeessa meikittä. Eipä ne ole herättäneet kovin innostunutta vastaanottoa tai palautetta, joten olen päätellyt, että eivät ne ihmisiä oikeastaan kiinnosta. Some, blogit ja kaikki mikä siihen liittyy on ihmisille pakokeino arjesta. Ei haluta nähdä niitä sotkuisia koteja, tiskivuoria ja pyörremyrskyn kokeneita vaatekaappeja. Niitä on jokaisella kotona. Halutaan haaveilla paremmasta, kauniimmasta ja mukavammasta. Sitä monille some on, minullekin. Tärkeää on vaan muistaa, että some on vain oikean aidon elämän valittuja kuvia. Muistaa nauttia kauneudesta, esteettisyydestä ja mukavuudesta. Haaveilla, ei luoda itselle paineita.

Sinänsä mulla ei asiaan ole sen enempää sanottavaa, mutta aihe tuntui eilen läheiseltä, kun tuijottelin peilikuvaa, joka on ensimmäistä kertaa kuuteen vuoteen vähän erilainen. Mä otin nimittäin eilen ensimmäistä kertaa kuuteen vuoteen ripsipidennykset pois.

Mulle laitettiin ensimmäiset ripsipidennykset 2009 marraskuussa, ja nyt on tullut aika lailla tasan kuusi vuotta kulutettua ripsihuoltojen maailmassa. On ollut hyviä ripsiä, on ollut parit aika kamalat. Ripsiteknikosta tuli läheinen ystävä ja ripsistä helpoin kauneudenhoidollinen toimenpide. En ole niistä vieläkään valmis luopumaan. Maahantuojalla vaan sattui joku kämmi liiman kanssa, ja huollon jälkeen lähes kaikki ripset varisivat karkuun. Vaihtoehtoina oli mennä jollekin tuntemattomalle ripsihuoltajalle täällä Kuopiossa tai odottaa puolitoista viikkoa ilman ripsiä, että pääsen takaisin Tiinun tuoliin. Päätin testata itseäni ja luovuin pidennyksistä hetkeksi. Halusin myös nähdä omat ripseni ja niiden kunnon sekä vetää niille täyskuurin hyvää hoitoa.

Blogin historian aikana on ollut paljon Naked Truth jne. kuvia, joista on tullut palautetta, etten ole oikeasti meikitön, kun on ripsipidennykset. Selvä. Tässä siis the Real Naked Truth. Suihkusta suoraan tullut naama, jolle on levitetty pari pisaraa kosteusöljyä ja seerumia. Kulmakarvoja en ole värjännyt kuukausiin, ripset on ihan omat, eikä kasvoilla ole hiventäkään meikkiä tai retusointia. Siinä se on. Anna, 27 v, oman elämäni supermalli :D

Ripsipidennykset ovat osa mun lookia olleet niin pitkään, etten tunnistanut eilen omaa kasvokuvaani peilistä. Mutta tiedättekö mitä? Ajatukseni kasvoistani ilman ripsipidennyksiä, olivat paljon positiivisempia kuin luulin! Olin varautunut vihaamaan peilikuvaani ja välttelemään heijastavia pintoja puolentoista viikon ajan. Kävin mielessäni jo läpi, miten kestän olla "ruma" näin kauan :D Tiedän, kuulostaa ihan typerältä. Itsellenikin. Mutta kyllä sellainen pelko tuolla puserossa oli. Ripsipidennykset tekevät niin valtavasti katseelle ja kasvoille, että voin rehellisesti myöntää pelänneeni hieman, miltä näyttäisin ilman.

Olenko vähemmän nainen näin? En todellakaan. Olenko vähemmän kaunis? En piiruakaan. Poikaystävä ei ripseäkään räväyttänyt, vaikka näki minut nyt ensimmäistä kertaa näin "täysin aitona". Yllätyksekseni näytin jotenkin nuoremmalta jopa. Kauneuteni tai ulkonäköni ei ole jostain silkkikuiduista kiinni. Me naiset vaan luomme niin helposti turhan paineen itsellemme niin monesta asiasta. Työstä, miehistä, ulkonäöstä, painosta, mistä ikinä. Minulle se voi olla ripsipidennyset, jollekin toiselle huonot kokkaustaidot. Jotenkin päämme sisällä mollaamme itseämme ja asetamme itsellemme paineita. Aivan turhaan!

Voin heti myöntää, että olen varmasti iloinen, kun puolentoista viikon päästä Tiinu laittaa mulle uudet ripset. Mutta nyt tiedän, että pärjäisin ilmankin. Äsken jopa mietin, että ei edes oikeastaan haittaisi olla omilla ripsillä. Se ei aiheuttaisi minussa sekuntiakaan itseinhoa. Minä vaan pidän ripsipidennyksistä. Ne helpottavat arkeani niin paljon. Toisin kuin luullaan, mä olen arjessa äärimmäisen "laittautumaton". Mä kuljen vähintään puolet ajasta töihin meikittä ja tukka tsägällä harjattuna. Miksi en sitten tee sitä täällä blogissa? No, se on osa juuri tuota sosiaalisen median kulttuuria, josta on ollut nyt niin paljon puhetta. Ensinnäkin, netissä on niin helppo vihata. Siksi olen mieluummin esillä parhaalla, kauneimmalla mahdollisella tavalla, kuin aidosti. Ei haittaa, jos se vihapuhe osuu johonkin mietittyyn, johonkin tavallaan rooliin, naamioon. On paljon raskaampaa kun vihapuhe osuu johonkin aitoon, johonkin oikeaan, johonkin minään. Toiseksi, palaute on vaan paljon runsaampaa ja positiivisempaa kuviin, jotka on ns. "viimeisen päälle", ja siksi ennen asukuvien ottamista tulee aina sutaistua meikit nassulle. Se on tavallaan tullut naamariksi. Sen meikittömän Pikku Myy -nutturaisen nallepuvussa häntä väpättäen kotona hyppivän Annan haluankin jättää vain perheelle ja poikaystävälle, arvostelun ulkopuolelle. Ja koska blogin tarkoitus on tarjota inspiraatiota, haluan tarjota sitä niillä kauniilla kuvilla.

Tänään halusin kuitenkin laittaa nämä kuvat someen. Koska jos mä pystyn laittamaan oman meikittömän nassuni ilman ripsipidennyksiä 50 000 ihmisen tuijotettavaksi, niin jokainen voi olla vähän aidompi ja "tavallisempi" Internetin ja somen hassussa maailmassa. Ja niille, jotka välillä katsoo mun some-kuvia ihaillen tai jopa itselleen painetta ja ahdistusta luoden, niin tekee hyvää muistaa, että täällä puolenkin ruutua on tällainen tuikitavallinen nainen, joka stressaa pikkujutuista omaan ulkonäköön liittyen, ja joka aloittaa aamunsa Twix-patukalla, petaamattomalla sängyllä ja eilisen illallisen tiskivuoren taklaamisella. Meikittömänä, merkkivaatteettomana ja kaikin puolin koruttomana lässyttäen todella kummallisista asioista ja nauraen omille huonoille vitseille ajattelematta silmäryppyjä tai näytänkö tyhmältä.

Kuulemma olen näin parhaimmillani ja todella rakastettava. Go figure.

Jätetään ne tekohymyt ja poseeraukset ja hypermeikit ja asettelut someen. Nautitaan niistä siellä, ja ihaillaan maailman kauneutta. Ja ollaan onnellisesti aitoja ja aidosti onnellisia. Eikö vaan?

P.S. Kirjoittelen lisää ripsipidennyksistä, kun saadaan Tiinun kanssa uudet kuidut silmiin :) Kiinnostuneille tiedoksi, kuuden vuoden pidennysten jälkeen ripseni ovat ihan samanlaisessa kunnossa kuin kuusi vuotta sitten. Katsoin vielä vanhasta blogista kuvan, jossa laitettiin ekat räpsyt ja on pakko kyllä kiitellä laadukkaita teknikoita matkan varrelta siitä, että ripseni ovat tosi hyvässä kunnossa :) Nyt aion puolitoista viikkoa hemmotella ripsiä ripsiseerumilla, kookosöljyllä ja hyvällä hoidolla! Mutta tosiaan, palaan asiaan parin viikon päästä tarkemmin :)

Kommentit

Essi (Ei varmistettu)

Go Anna <3 todella hyvä postaus!

-A (Ei varmistettu)
Elisa (Ei varmistettu)

Mahtava postaus! Sä tosiaan näytät todella kauniilta myös ilman meikkiä :)

Ihana postaus! Aivan ihana! <3 Ja oot sä vaan hemmetin luonnonkaunis myös! :)

Liina (Ei varmistettu)

Sä olet kyllä aivan mielettömän kaunis nainen! Niin meikillä, ripsienpidennyksillä kuin ilmankin :) Hyvä postaus, kirjoitit mun mielestä tosi fiksusti! :)

Ellaa (Ei varmistettu)

Oot niin luonnonkaunis nainen! :) Kivaa viikonloppua Anna!

Nanna (Ei varmistettu)

Kiva postaus Anna!
Oon monesti miettinyt tuota samaa, kun kamppanioidaan instaa ja muita vastaavia kanavia valheellisen elämän esilletuomisesta.
Se on sama, kun vaikka jollekin luontokuvaajalle lähettäisi vihapostia siitä, että hei tyyppi miksi sä kuvaat sen kauniin puun upeissa syksyn väreissä, kun oikeasti metrin päässä on mätälaho, ötökän syömä puu.
Valokuvaamisen idea on aina vuosikymmeniä ollut tallettaa niitä kauniita hetkiä, muistettavia hetkiä.
Ymmärrän tietenkin kritiikin "valheellisen elämän jakamisen" takana, mutta samalla kateuden takia valokuvaamisesta on tehty saatana.
En minä ajattele (vaikka niitä sun kuvia katsellessa) että jaajaa taas tuolla on sitäjatätä ja ei kenenkään koti ole oikeasti tuollainen ja nukkuuko se pakkelit naamassa.. Ei. Mä ajattelen, että hitsi, ompa kauniisti aseteltu kuva, hei pitäisipä varmaan siivota tänään itsekin, hei onhan Anna tänään tehnyt onnistuneen meikin!

Johanna (Ei varmistettu) http://www.handmadedreamsofmine.com

Aivan huikea kommentti Nanna! :D Tämä on juuri se mitä itsekin ajattelen somesta ja valokuvista. Haen inspiraatiota, ideoita, hyvää mieltä, mutten hetkeäkään usko että ne kertovat aukotonta totuutta. Kyllä sitä itsekin mielellään postaa nettiin sievän kuvan kivalta päivälät vaikka meneillään olisi vähän huonompi, se saattaa piristää itseä mutta myös tuoda vastaanottajalle vähän parempaa mieltä.

Rosa (Ei varmistettu)

Sä oot kyllä ihan mahtava! <3

ej (Ei varmistettu)

Hei Anna! Olen lukenut blogiasi pitkään, halusin vain sanoa kuinka paljon blogistasi pidän, tyylisi on ihanan inspiroiva! Itsellänikin on ripsienpidennykset ollut jo monta vuotta ja lähinnä sen takia että ne helpottavat ja nopeuttavat meikkaamista. Koen myös, että ripsienpidennysten kanssa näytän oikeasti ''siistimmältä'' eikä tarvitse jatkuvasti huolehtia, että onko meikit hyvin. Joudun meikatessani muutenkin työstämään ihoa aika paljon suht huonon ihon takia, niin juuri tästäkin syystä ripsienpidennysten takia lopputulos on jotenkin paljon freesimpi, kun silmille ei tarvitse kauheasti tehdä mitään. :)

Niina (Ei varmistettu)

Jos kuopiossa kaipaat hyvää ripsiteknikkoa niin Heidi Studio exelentessä on paras

Saara (Ei varmistettu)

Tästä postauksesta tuli hyvä mieli. Vaikka itse tuntemattomana taviksena kuljen ihmisten ilmoilla useinkin meikittä tai vähällä pakkelilla, en silti mielelläni laittaisi itsestäni meikittömiä kuvia mihinkään näytille. Ainakaan hyvällä kameralla kirkkaassa valossa kuvattuja, kuten nämä sinun. Eli pidän kyllä rohkeana ja inspiroivana aina näitä naked truth -postauksia!

Ps. Sulla on tosi hyvä iho, oot onnekas sen suhteen ja oon vähän kade :)

riikka (Ei varmistettu)

Sä olet iha törkeen upee ilman meikkiä, ja pakko tällein nuorena vielä alle 20-vuotiaana sanoo, että sen ajan(ehkä 5? vuotta) kun oon sun blogia lukenu ja sua seurannu niin oon pitäny sua semmosena roolimallina. Oot niin aito ja kerrot asiat niinku ne on, ja se kaikki mitä sä oot saavuttanu, niin mä ihailen sitä. Omat unelmat on korkeella liikunnan ja sen ohjaamisen suhteen, ja sä annat lisämotivaatiota vaan haluta niitä, koska oot näyttäny että jos jotain haluu saavuttaa, niin se onnistuu ku vaan tarpeeks haluaa ja tekee töitä sen eteen! Ja nykyään sun ig-kuvista hehkuu semmonen onni ja onnellisuus. Ps.sulla on aivan huikeen väriset silmät.
Pps. tsemppiä syksyyn ja muutenki<3

hansku (Ei varmistettu)

Oot kaunis myös ilman ripsien pidennyksiä ja onneksi sä näytät tietävän sen jo! Oispa monella muullaki suomalaisella yhtä hyvä itsetunto!

siksak

Kauniita kuvia ja ihana postaus :)

emma (Ei varmistettu)

oot ihana :)

Maria (Ei varmistettu)

Näin kosmetologin silmään sun iho näyttää uskomattoman upealta. Tosi kiva kun laittelit noita kuvia tänne blogiin. :) Minua kiinnostaa tietää että käytätkö volyymiripsiä vai tavallsia ripsien pidennyksiä? Ja että minkä merkkisiä ripsiä ja liimoja Tiinu käyttää? Itselllä olisi Helsinkiin muuton jälkeen hakusessa joku hyvä ripsiteknikko ja sellainen jolta löytyy myös allergialiimaa.

sanni (Ei varmistettu)

EN tiiä johtuuko darraväsymyksestä mutta mä ainakin aloin poraamaan ihan täysillä tän luettuani, koska tää on totta joka sana. Oon viime aikoina elänyt järkyttävää stressiä, dissertationin alottaminen on sujunut päin peetä, normaalit koulutyöt on jäänyt jälkeen, hormonit kiukkuilee ja olo kun teinillä. Viime viikolla hiukset oli niin kamalassa kunnossa että nappailin latvoista pari senttiä pois kun en kesätnyt enää kuivia latvoja. Sen jälkeen itkin pari tuntia peilikuvaani ja lyhyttä tukkaani, koska ainoa mitä ajattelin oli että eihän kukaan poika nyt lyhyistä hiuksista pidä. Ja sillon iski jotenkin tämä fiilis, että miten ihmeessä me voidaan edes antaa itsemme stressata näin paljon näin tyhmistä asioista? Minun oma arvoni ei pitääis olla siitä kiinni kuinka moni tykkää ulkonäöstäni ja kuinka monta tykkäystä selfieni saa tai ei saa. Sen pitäis lähteä omasta arvostuksesta eikä kenekään muun. Vietin pari itkupäivää sängyn pohjalla, jonka jälkeen levänneenä lähdin koulutöiden pariin ja kuntoilemaan, ja eilen iltalenkin vedettyäni tajusin että mulla on parempi olo kuin pitkään aikaan, ja kaikki siksi, että olin itse ylpeä itsestäni, siitä mitä olin tehnyt, kirjoittanut hyvän esseen ja juossut 10km, näistä asioista mulle tuli paljon parempi olo kuin yhdestäkään ulkonäköön liittyvästä kommentista tai profiilikuvatykkäyksestä. Kiitos hyvistä jutuista ja mukavaa viikonloppua sulle sinne Suomeen, toivottavasti viihdyt hyvin! :)

Linda (Ei varmistettu)

Hieno teksti! Toi on niin totta, ettei some itsessään ole paha. Jos se pistää ahdinkoon niin vika on kyllä korvien välissä. Toki ymmärrän, miten helppoa varsinkin nuorten on ajautua somen paineiden "uhriksi" ja oon siinä mielessä onnellinen, että oman teiniajan on voinut viettää ilman somea. Mutta niinkuin sanoit, se medialukutaito on aikas tärkeää. :) Ps. Näytät upealta myös meikittä!

aino (Ei varmistettu)

Oot upea ja inspiroiva nainen ja tää oli todella hyvä postaus :) Mua rasittaa suunnattomasti ihmisten teknofobinen "some on feikkiä ja huijausta!!1!1" -kiihkoilu, oman kokemuksen mukaan ainakin sosiaalinen media on yleensä paljon aidompi ja välittömämpi kuin ns. perinteiset mediat. Se, että jakaa kivoja ja kauniita asioita (tai se että saa palkkaa blogityöstään) ei tarkoita, että olisi feikki. Huoh.
Ihanaa syksynjatkoa!

JessiH (Ei varmistettu)

Ihana postaus, kiitos! Tuli jotenkin niin hyvälle tuulelle tätä lukiessa. Ja pakko sanoa, että sinä näytät kyllä aivan yhtä upealta ilman meikkiäkin! :)

Todella hyvä teksti ja oot ihan älyttömän kaunis ilman meikkiä ja ripsienpidennyksiä! :)

t (Ei varmistettu)

Mun mielestä sun nenä on sun parhaimpia puolia, siis ulkonäöllisesti. Se on ihana! :)

Hanna (Ei varmistettu)

Kiitos jälleen hyvästä postauksesta. Tuli niin hyvä mieli kun sai lukea tällaista järkitekstiä ja muistuttaa itteään siitä ettei tarvi olla täydellinen tai edes pyrkiä siihen. :) Olet superkaunis!

J (Ei varmistettu)
Tuija (Ei varmistettu) http://www.tuijastateofmind.blogspot.fi

älyttömän kauniin väriset silmät. korostuuvat ilman ripsipidennyksiä paljon enemmän esiin :)

Anne (Ei varmistettu)

Sä olet todella kaunis ilman mtn meikkiä. Ihanan väriset silmät ja upeat hiukset.

Nanna (Ei varmistettu)

Ihana aito kirjoitus. Kiitos!
Kyllähän se on selvää että somessa haetaan sitä kultareunusta mutta ihana nähdä ettei sitä aina tarvita. Olet hyvä juuri noinkin. Ilman meikkiä ja luontokuvia.

Roosie (Ei varmistettu)

Ihanaa kun sä oot niin oikeessa! Mä oon kauan ihmetellyt porukan paineita somen suhteen, vaikka jokaisella on vara valita millä mieltään ruokkii. Jos tulee paha olo jostain ruuasta, sitä ei kannata syödä ;) Haen visuaaliseen nälkään helpotusta somesta, enkä siltä muuta kaipaakkaan. Toki tärkeistä asioista täytyy puhua, mutta senkin voi tehdä kauniisti! Mulla on läheiset ystävät joiden kanssa pääsen purkamaan kaiken elämän rumuuden ja sen jälkee se rumakin saa ne kuuluisat hopeareunukset. En halua jäädä elämän rumuuteen rypemään, siksi tsemppaan kaikella kauniilla itseäni eteenpäin! Ps. Tykkään sun jokaisesta instakuvasta, vaikka en sitä hävetäkseni osoita. Pitäisi kai ääneen sanoa kauniita asioita muille, koska se ei maksa mitään. Mutta jatka siis samalla tavalla, sä osaat tän <3 ..ja nyt mä meen tykkäämään sun instakuvasta.

Bella (Ei varmistettu)

Oot tosi kaunis luonnollisena, ja olin tulossa myös sanomaan että sun kaunis silmien väri korostuu ilman ripsipidennyksiä! :)
Terveisin: kade sinisilmäinen :D

Lala (Ei varmistettu)

Upea!

Maija (Ei varmistettu)

Itselleni valokuvaaminen on rakas harrastus. Jaan somessa (lähinnä instassa) pääasiassa luonnosta otettuja kuvia, ja myös ajoittain toisista ja myös itsestäni otettuja kuvia. Haluan kuvieni olevan aina huoliteltuja ja kauniita, koska ne on mun taidetta. Kiertelen ja kaartelen pusikoissa ja metsissä, tai kavereiden kanssa, otan kuvia ja nautin luovasta prosessista. Tulen kotiin ja vähän parantelen kuvien värejä/rajaan niitä, jotta lopputulos vastaisi mun visiota siitä, miltä haluan kuvan näyttävän, ei siksi että haluisin jonkun muun ajattelevan siitä tietyllä tavalla. Poistan n. 90%, postaan loput Instaan, koska en halua hillota kuviani vaan koneella, niiden postaaminen motivoi muo jatkamaan ja kehittymään. Tavallaan prosessi hyvin kaukana "todellisuudesta", mutta kuinka moni sanoi Picassolle, että hei, nyt ei näytä ihan realistiselta.

Elämästäni saa varmasti hyvin erähenkisen kuvan, toisaalta auringonlaskussa kavereiden kanssa hienoissa maisemissa hengaavan kuvan. Todellisuudessa asun itäisessä Helsingissä, meidän takapihalla on metsä. Kiivetään läheiselle kallioille meren rantaan kamujen kanssa silloin tällöin ja heilutaan kameran molemmin puolin, koska se on KIVAA ja me vietetään aikaa sillain, NAUTTIEN toistemme seurasta. Ei siksi, että haluaisin väittää itsestäni mitään muuta kuin että olen tekemällä oppinut ottamaan omasta mielestäni helkutin hyviä kuvia, ja että viihdyn kavereideni kanssa. Ymmärrän toki, että kaikenlaiset jutut voivat aiheuttaa paineita, mutta uskon, että jos vaan tekee sitä mikä tekee onnelliseksi, niin ei voi mennä pieleen.

Että ihmiset kritisoikoot sun ripsien pidennyksiä jos haluavat, mutta ihan turhaan, kun sä ne haluat ja ne sut tekevät onnelliseksi. Keskittyisivät vaan itselleen tärkeiden juttujen tekemiseen, toivoa vaan sopii ettei se ole toisten turha kritisoiminen. Kiitos tästä postauksesta x

Meeru (Ei varmistettu)

"Olen itse pyrkinyt julkaisemaan viime aikoina niitä aidompia kuvia. Niitä, missä nenä näyttää rumalta, tai missä olen kuumeessa meikittä. Eipä ne ole herättäneet kovin innostunutta vastaanottoa tai palautetta, joten olen päätellyt, että eivät ne ihmisiä oikeastaan kiinnosta." Mä taasen päättelisin sen lukijan näkökulmasta niin, et miks tykätä, koska eihän se kivaa oo sairastaa! = ei sydämen arvoinen. :D Plus näytät UPEALTA kipeenäkin, ehkä myös osin niiden ripsien takia niin ei me tavikset osata niin samaistua siihen. Vaikeahkoa selittää! :)

!

Anna (Ei varmistettu)

"Meikittömänä, merkkivaatteettomana ja kaikin puolin koruttomana lässyttäen todella kummallisista asioista ja nauraen omille huonoille vitseille ajattelematta silmäryppyjä tai näytänkö tyhmältä."

LOL <3 Samaistun. Arvostus sinun blogia ja sinua kohtaan nousi tämän postauksen myötä aivan uusiin sfääreihin. Kiitos!

Sieltä rivien välistä heijastuu kyllä aito, ajatteleva ja inspiroiva ihminen, eikä mikään tyhjä kuori.

Laura Koo

voi Anna, sä olet UPEA! <3

IraCassandra (Ei varmistettu)

Mahtava postaus! Ja mä niin ymmärrän tän ripsienpidennys asian, ne vaan tuo katseeseen huimasti syvyyttä, on superkauniit ja ennenkaikkea helpottaa elämää :) Itsekin käyttäisin niitä vielä jos voisin, mutta se ei ole punaisten silmien ja luomien arvoista kuitenkaan ;D PS. Sulla on UPEEN väriset silmät!

Ninne (Ei varmistettu)

Mä uskon, että juuri tämän tyyppinen postaus on se jota jengi on täällä aiemmat vuodet kaipaillut. Ripsien pidennykset ovat monelle naiselle nykyään arkipäivää ja varmasti sieltä ei pahimmasta päästä itsensä muokkaamista, mutta ne kuitenkin muuttavat ilmettä todella paljon kuten itsekin sanoit. Ne toki ovat normaalisti osa sinua, mutta eivät siltikään aitoa sinua, sitä miltä oikeasti näytät. Ja luulen, että monet lukijasi ovat juuri tähän tarrautuneet. Minulle ainakin tämä postaus rikkoi jonkinlaista kiiltokuvapintaa.

On totta että blogit ja facebookit ja muut somekanavat ovat pelkkää pintaa tai ainakin tarkasti rajattua arkea. Niiden kuvien ja korulauseiden ulkopuolelle mahtuu niin paljon muutakin, joka jää kertomatta ja näyttämättä. Sen tiedostaa, mutta välillä sen silti unohtaa ja vertaa omaan elämään ja miettii miksei mulla koskaan ole noin siistiä ja kaunista tai huolellisesti valittuja vaatteita.

Mä olen lukenut blogiasi jo vuosia, mutta kommentoin hyvin hyvin harvakseltaan. En edes muista milloin viimeksi. Minulle blogissasi näkyvä elämäntyyli ja osa ajatuksista on hyvin vieraita ja persoonina ollaan varmasti aika vastakohtaisia. En silti ymmärrä niitä, jotka joka hetki tulevat arvostelemaan ja nillittämään. Mielestäni kaikkien mielipiteet ja elämäntyylit saavat näkyä ja ovat arvokkaita. Välillä tekee itsekullekin hyvää haastaa omaa ajatteluaan ja juuri senkin vuoksi olet pysynyt lukulistoilla itselläni jo pitkään, vaikka varsinaista tarttumapintaa en postauksista omaan elämääni löydäkään. Tämä nyt meni jo ehkä hieman ohi aiheen ja vaikka osa täällä näkyvästä maailmastasi tuntuu itselleni todella kaukaielta ja vieraalta, niin on mielestäni rohkeaa, että asettuu tuolla tavalla alttiiksi ihmisten arvostelulle aina uudestaan ja uudestaan ja jaksaa tuoda näkyviin myös sitä toista puolta. Ja muistuttaa siitä, että ei tarvitse lukea jos ärsyttää, suututtaa ja harmittaa. Kuten sinäkin olet tuonut esiin aiemmin, myös minusta on täydellistä ajan hukkaa kenelle tahansa vetää herneitä nenään toisen blogikirjoituksista ja tulla kokemaan blogin ääreen vaan kateutta ja vihaa ja vielä purkamaan se kommenttiboksiin.

Mutta luulen, että monessa sellaisessakin lukijassa tämä postaus saattoi ainakin vähän pysäyttää. Edes hetkeksi. Minusta itsestäni lukijana on hienoa, että täällä alkaa taas toisinaan olla myös niitä hieman "aidompia" postauksia, jotka raottavat myös sitä omaa mielenmaisemaa, vaikka ymmärränkin ettei sellaisten kirjoittaminen näiden kaikkien vuosien jälkeen ole aina välttämättä helppoa.

Merja (Ei varmistettu)

Niin kuin huomaat, me rakastetaan sua ihan minkälaisena vaan, ripsillä tai ilman. Tosin olethan jumalaisen kaunis.

Milla (Ei varmistettu) http://Moonshapedlittlebox.blogspot.com

Hieno postaus! Kaunis olet ja nuo siun poskipäät ovat upeat. :)

Izzu (Ei varmistettu)

Olet kyllä niin kaunis ilmankin niitä ripsien pidennyksiä. Nyt jotenkin vasta näin kuinka ihanan väriset silmät sinulla on kun en keskittynyt vain ihailemaan ripsiä :D

Tuosta ihmisten some käyttäytymisestä niin itse sain siitä jotenkin niin tarpeekseni. Ihmiset pyytelevät facebookissa kaveriksi ja sitten ei puhua pukahdeta mitään, olet vain yksi "kaveri" lisää listalla että tämä henkilö tuntisi itsensä suosituksi.

Se että ihmiset värittävät elämästään paljon parempaa kuin se on on myös inhottavaa.
Pariskunnat riitelevät minkä kerkiävät mutta facebookissa on heillä olevinaan täydellinen suhde. Otetaan niin rakastuneita kuvia ja väritetään se kuva facebookkiin ihan toisenlaiseksi mitä se oikeasti on.

Sitten rupesi myös huomaamaan tämän että ihmiset ottavat mitä ihmeellisimpiä kuviä lemmikkiensä ja vauvojensa kera kun sillä pelkällä omalla naamalla ei niitä tykkäyksiä vain niin paljoa tule.

Eniten nauratti se kun eräs "kaveri" laittoin kuvan leivästä ja se sai enemmän tykkäyksiä kuin tämän henkilön selfie.. Olisi kai ollut parempi ottaa se selfie leivän kanssa :D

Viimeisimpänä vielä tämä kun naiset ovat niin parhaita ystäviä sosiaalisessa mediassa ja laitetaan kuvia kun ollaan niin hyvää ystävää mutta in real life, kamalaa selkään puukotusta.
Täten siis minulle riitti someilu ja olen ihan tyytyväinen ilman.

Huvittavinta kai vielä tähän kaiken päälle on se että vaikka en ole mikään nuori enää, niin muutama ystävistäni oli myös sellaisia jotka keräilivät minun facebook kavereita lähettämällä heille heti kaveripyyntöä jos oli edes ohimennen nähnyt.

Jatta (Ei varmistettu)

Vau, oletpa kaunis! En oo aiemmin huomannutkaan, miten ihanan vihreät silmät sulla on. :)

Kummallista (Ei varmistettu)

On kyllä jotenkin surullista ja kummallista, että meikittömyydestä pitää tehdä näin iso haloo..

Anna (Ei varmistettu)

Eikö olekin? Tämä tuskin on mun kehittämä ilmiö, vaan yleistä tässä maailmassa.

m. (Ei varmistettu)

Mua kiinnostaa myös se aito, oikea elämä ruudun toisella puolella. Niin huolittelematon olemus kuin arjen todellisuuskin. Tämä postaus siis saa ainakin täältä suunnasta ison peukun :) Go Anna!
"onnellisesti aitoja ja aidosti onnellisia", osuvasti sanottu.

Jenki (Ei varmistettu)

Olet sinä kyllä niin rohkea mimmi! On ollut ihana kulkea vuosia mungoAnnan rinnalla ja huomata, miten uskomaton nainen sinusta on kuoriutunut. Jatka samaan malliin, me ollaan ylpeitä susta!

-jenki

kata (Ei varmistettu)

Aitoja, kauniita, luonnollisia kuvia aidosta, kauniista, luonnollisesta nassusta! :)

Mullakin oli ripsienpidennykset 3 vuotta yhtäjaksoisesti enkä niistä olisi luopunut ellei taloudellinen tilanne olisi pakottanut. Ekat tunnit olin aika järkyttynyt peilikuvastani, mutta pian totuin ja nyt olen täysin tyytyväinen itseeni ilman koristeita :)
Tuskin tulen laittamaan ripsiä takaisin. Siihen mulla on kaksi syytä: se ajanvarausrumba ja kolmen viikon välein tunnin varaaminen operaatioon jotenkin ahdistaa, en kaipaa enää lisää 'pakollisia' menoja elämääni. Sulla tokin aivan eri kun ripsienlaittoaika on myös aikaa ystävän kanssa.
Toiseksi keinoripset eivät ole parhaat tulevaa työkuvaani ajatellen, esim. niiden variseminen leikkaushaavaan tms. ei oo kauheen ok.

Muuten ripsilisät ois kyllä ihanat :)

Audreyhia (Ei varmistettu)

Ihana postaus. <3 sun aitous inspiroi mua. Kiitos.

Saima (Ei varmistettu)

Mun silmään luonnollinen kauneus on upeinta, ja sitä on nää kuvat täynnä. En erityisemmin perusta ripsenpidennyksistä, ne saa hirmu usein ihmisen silmät näyttämään raskailta ja olemuksen väsyneeltä. Ymmärrän kyllä silti niiden helppouden ja runsauden, todellakin. Siitä huolimatta näytät mun silmissä hippusen paremmalta näin, joskaan et pidennyksillä mitenkään huonolta, upealta silloinkin.

Sun blogista on tullut kyllä paljon seurattavampi viimeisten elmänmuutosten seurauksena. Tää on nykyään niin paljon viihdyttävämpää. Huippua!

Hennamaria

Sulla on kauniit piirteet :)
Hieno postaus! Todella hyvä teksti :) Sitä on itselleen aina se kaikista kriittisin, vaikka se onkin turhaa :)

Pages

Kommentoi