Sormusjuttuja

Mungolife

Multa on useampi kysynyt mun neliönmallisesta sormuksesta lisätietoja, ja vihdoin sain napsittua siitä sen verran lähikuvaa, että palasin asiaan. Danten syntymän jälkeen mies pohdiskeli jotain vauvalahjaa, ja silloin pohdiskelin, että joku loppuelämän kestävä koru olisi musta kiva. En kuitenkaan oikein keksinyt minkä korun haluaisin ja asia jäi vielä pohdiskelun tasolle. Jossakin vaiheessa mietin, että Danten syntymäkivellä varustettu koru olisi kiva, toisaalta mietin jotain sinistä, sinisilmäisen pienen ihmeeni kunniaksi.

Danten syntymäkivi on timantti (vaatimattomasti :D), ja mietin jossain vaiheessa jotain simppeliä timanttiriipusta. Kuitenkin pakkomielle sinisestä kivestä oli jotenkin sen verran voimakas, että tutkailin usein myös diana-koruja, mutta niissä häiritsi hieman se tummuus. En tykkää tummista kivistä koruissa, ja mun useimmiten käyttämiin koruihin tuo safiiri ei oikein sopinut ajatuksena. Jossakin vaiheessa törmäsin akvamariinikoruihin, ja ihastuin. On sinistä, mutta niin haaleasti, että sopii jokaiseen asuun olematta "liian" sininen. Ja sitten toiveeksi nousi aika selkeesti halo-sormus, jossa keskellä on akvamariini, joka olisi itse asiassa ollut syntymäkivi viikkoa aikaisemmalla syntyäpäivällä. No, siinä tulisi niitä Danten syntymäkiviäkin sitten ympärille pienten timanttien muodossa, siksikin halo. Täydellinen löytyi Dubaista "kultamarkkinoilta" eli gold soukista. Näin varmaan tuhat sormusta, joista yksikään ei vastannut toiveitani. Akvamariini ei ole hirveän kallis, joten aika moni sormus oli valtava. Tykkään siroista sormuksista, ja halusin jonkin sellaisen sormuksen, jota voi pitää joka ikinen päivä. Kihla- ja vihkisormuksiltani toivoin siroutta, joka toimii arjessa ja juhlassa, joka tilanteessa, sillä en halua niitä koskaan ottaa pois. Olen ollut supertyytyväinen siroihin vihkisormuksiini, ja tietyllä tapaa kaipasin hieman siroutta myös tältä Dante-sormukseltani.

Olin jo itse asiassa luovuttanut koko homman suhteen ja todennut, että ehkä arabimaa ei ole kuitenkaan oikea paikka metsästää kevyttä sormusta, kunnes löysin täydellisen yksilön. Sormus pienennettiin sormeeni sopivaksi pitkän tinkaamisen jälkeen ja olen sitä pitänyt siinä lähes päivittäin vaikka ensin ajattelin, että vähän harvemmin tätä tulisi pidettyä. Olin ensin hieman epävarma siitä gold soukista, vaikka paljon positiivista olen asiasta kuullut. Sain kyllä timanttitodistukset ja muut, mutta kävin silti samana päivänä Dubai Mallissa yhdessä timanttiliikkeessä näyttämässä sormusta. Sain rauhan mielelleni ja itse asiassa mielenkiinnosta kävin arvioittamassa sormuksen vielä Suomessakin, sillä kiinnosti tämän arvo Suomessa. Oisin mielelläni ostanut sormuksen Suomesta, mutta täällä on aika vähän akvamariini-kivisiä sormuksia ja valikoima sinänsä aika rajallinen.

Siinä se siis on, kaunis vaaleansininen koru, joka on kunnianosoitus meidän pienelle ihanalle sinisilmälle.

Sormusasioissa on itse asiassa mulla pieni avuntarve. Katsokaas kun mun vanhemmilla on ikivanhat vihkisormukset lojunu korulippaan pohjalla vuosia. Isäni ei ole oikein koskaan omaansa käyttänyt ja äitini sai isältäni uuden sormuksen jo vuosia sitten ja tämä alkuperäinen on ollut kauan käyttämättä. Mä sain tuossa taannoin idean.

Musta olisi ihana ajatus sulattaa vanhempieni sormukset yhteen ja tehdä niistä kolme sormusta, mulle ja siskoilleni. Olisi kaunis ajatus, ettävanhempiemme vihkisormukset saisivat uuden elämän meillä ja potentiaalisesti päätyisivät joskus lapsillemme vielä eteenpäin. Sormukset ovat ruusukultaa ja ollaan siskojen kanssa ajateltu siihen omia syntymäkiviämme, mutta jotenkin vain keskimmäisellä siskolla on mielestämme sopiva kivi tuohon ruusukultaan. Niinpä ajatuksena on jokin kaunis timanttikivi tai ehkä vaaleaa ametistia tai ruusukvartsia. Ei varmaan tulisi ihan arkisimpaan käyttöön, vaikka mä itse asiassa käytän niin paljon ruusukultaisia koruja, että tuntuisi ihan olevan tarvettakin ruusukultaiselle sormukselle :)

Haluttais siskojen kanssa päästä vähän vaikuttamaan näihin. Todennäköisesti haluttais samanlaiset, mutta mahdollisesti ehkä erilaisetkin. Joka tapauksessa olisi kiva, että ne suunniteltaisiin ja toteutettaisiin toiveidemme mukaan ja mielellään tietty suomalaisen tekemänä. Niinpä jos teillä on tiedossa hyviä kultaseppiä, ilmiantakaas heitä!

Mitäs tykkäätte mun valinnasta? 

Kommentit

Annem (Ei varmistettu)

Folklore Helsingissä - lämmin suositus!

Tn (Ei varmistettu)

Lämmin suositus Tampereelle Kultasepät Andreasenille! Olemme teettäneet siellä mieheni sormuksen ja siihen sopivat kalvosinnapit ruusukullasta ja minulle valkokultaisena kihla- ja vihkisormuksen sekä helmikorvakorut ja tyytyväisiä olemme olleet. Mahtava palvelu ja erinomainen laatu :)

Suvitsu (Ei varmistettu)

Meillä myös molempien sormukset täältä. Laadukasta jälkeä ja erittäin hyvä palvelu.

arkeniestetiikkaa

Nyt mä oon ihan ulalla. mikä on syntymäkivi? :D En ole aiemmin kuullutkaan :).

L (Ei varmistettu)

Moikka,
Mun työkaveri käy Turussa Kultasarvessa teettämässä koruja - etenkin sormuksia. Kaikki on aivan ihania, siellä neuvotaan ja kuunnellaan asiakasta ja kerrotaan rehellisesti jos ei näytä hyvältä asiakkaan suunnitelma ja kertoo uusia ideoita asiakkaille. Pisteet siis tälle liikkeelle!:)

Aurifaber Plevnan vieressä! Lämmin suositus :) https://www.aurifaber.fi/fi/

Petra (Ei varmistettu)

Itse olen ihastunut Caisannin koruihin, erityisesti niihin, joissa käyttävät asiakkaan olemassa olevia materiaaleja. Mielestäni Facebookista ja/tai nettisivuiltaan löytyy oma galleria juuri tällaisille koruille. Suosittelen vilkaisemaan :)

Aura (Ei varmistettu)

Timantti ei ole syntymäkivi. Tarkoitit varmaan kristallia :)

Emmaus (Ei varmistettu)

Timantti on useammassa paikassa listattu huhtikuun syntymäkiveksi:
https://www.americangemsociety.org/page/birthstones

Johanna (Ei varmistettu)

Kultaseppä Marjut Viitanen Lahdessa on aivan ihana! Teetettiin meidän kihla- ja vihkisormukset siellä ja onpa muutama muukin koru tullut Marjutilta hankittua. Ihanaa ja ammattitaitoista palvelua!

Tohon sormusten teettämiseen suosittelen Kultasepät Andreasenia Tampereella. Oma vihkisormukseni on sieltä, olen käynyt pienentämässä äitini kihlan heillä itselleni sopivaksi, olen pyytänyt arvioimaan korujani, tätini on teettänyt mummun "romukultakoruista" itselleen uudet sormukset. Kaikki onnistuu, ja mikä parasta he tekevät kaiken itse Tampereen pajassaan. Pelkkää positiivista sanottavaa!

Emma (Ei varmistettu)

Tosi kaunis sormus, ihanan haalean vaaleansininen väri kivessä. On varmasti ihana koru käyttää, kun kertoo tuollaisen tarinan :)

Juuls (Ei varmistettu)

https://www.facebook.com/560528093976585/photos/a.560533870642674.143196.560528093976585/1857939294235452/?type=3

Supersuositus Turun kultasarvi oy:lle! Tekivät siskoni vihkisormuksen vanhoista isovanhemmilta perityistä keltakultaisista kihlasormuksista+siskoni kihlasormuksesta. Hyvä palvelu, upeaa työtä ja itse sai olla vaikuttamassa tulokseen!
Ps. ajoimme Helsingistä Turkuun vain tämän kultasepänliikkeen takia! :)

Siina (Ei varmistettu)

Annette Tillander suunnittelee ihania koruja myös asikkaan omista materiaaleista. Suosittelen!

Hanna (Ei varmistettu)

Reissu Helsinkiin ja Gad Leinson tekee just teille teidän toivomat!

Viivi (Ei varmistettu)

Todella kaunis! Olli Lindroos, Helsingin Stockmannin yhteydessä (7. Krs?). Hän suunnitteli minulle upean uniikin vihkisormuksen ja hänen suunnittelemansa sormus on valittu myös mm. vuoden kauneimmaksi!

Niina (Ei varmistettu)

Kultasepät Andreasenille multakin ääni! Oma vihkisormus on sieltä.

Tytti (Ei varmistettu)

Multakin suositus Tampereen Andreasenille: teetin itselleni nimenomaan suvun keräilyeräkoruista siellä yhden uuden sormuksen ja se on ollut nyt melkein 2 vuotta päivittäin käytössä. Huomasin, että Andreasenilla oltiin paljon palvelualttiimpia näiden keräilyerien hyödyntämisen suhteen kuin muualla

Julia (Ei varmistettu)

Kultasepät Andreasen Tampereella. Suunnittelin heidän kanssa ja teetätin siellä vihkisormukseni. Tyytyväisempi en voisi olla.
Ja onpa muuten ihana tuo sinun sormus.

Emmi (Ei varmistettu)

CaiSanni! Tilasin heiltä vihkisormukseni ja se on juuri se unelmieni sormus. Kaikki sujui todella hyvin, sain paljon luonnoksia sähköpostiin ym. ja kaikki oli niin luotettavan oloista ettei paikan päällä tarvinnut käydä kertaakaan. Lämmin suositus!

Ansku (Ei varmistettu)

Ehdottomasti suositus myös Tampereen Andreasenille!

Sari (Ei varmistettu)

Hei, minä suosittelen Lahdesta HiEno Jewelin Lauri Enoa, joka osaa tehdä upeita sormuksia. Tai sitten hänen kanssaan samoissa tiloissa toimii Oona Sonninen. Oona on myös taitava kivien istuttaja ja tekee Laurin tavoin upeita sormuksia. HiEno Jewelillä on ainakin nettisivut, mutta Oonalla ei taida niitä vielä olla. Hieno Jewelin Instagram-sivuilta löytyy myös Oonan töistä kuvia. Suosittelen!

E (Ei varmistettu)

Torkkeli Jewellery ja kultaseppä Pasi Torkkeli Jyväskylässä, upeita persoonallisia koruja ja tekee paljon värillisistä kivistä - akvamariinia harkitsin itsekin Torkkelin liikeessä mutta päädyin lopulta morganiittiin. :)

Annu (Ei varmistettu)
x (Ei varmistettu)

Postaustoive! Olis kiva nähdä sunkin tekevän tämä 7 syntiä -postaus :)
https://nouw.com/ihanaista/empty-7-syntiani-33706660

Jenni (Ei varmistettu)

Täältäkin ehdottomasti ääni Tampereen kultasepänliike Andreasenille Oma vihkisormus on sieltä ja palvelu oli täysi kymppi!

Iiris (Ei varmistettu)

Mikäli Tampereella, ehdottomasti Aurifaberin Pete. Alansa huippu ja äärimmäisen tarkka työssään.
Ruusukultaan laittaisin itse morganiitin ja timantteja.
Pete kyllä tietää ja osaa ehdottaa.
T. Korualalla vuodesta -2006

Sissi (Ei varmistettu)

Mun vihkisormus on myös Andreasenilta, ja ei oo muutaku hyvää sanottavaa heistä! Palvelu oli ihan 5/5, kuuntelivat toiveita ja osasivat ehdottaa mikä olis sopivaa/toimivaa. Ja jäivät yks lauantai vähän pidemmäksi aikaa putiikkiin sulkemisajan jälkeen että ehdin menoiltani sovittamaan sormusta :)

Milla (Ei varmistettu) http://Www.moonshapedlittlebox.fi

Miun molemmat eli kihla- ja vihkisormukset on teetätetty Titanialla, tilaaminen onnistui etänä tänne Pohjois-Karjalaan. Valkokultaiset tuli, toisessa on timantti ja toisessa rubiinit sekä mustaksi värjätyt timantit. Suosittelut, hinta-laatusuhde on loistava ja sormukset ovat todella kauniit.

Minea_ (Ei varmistettu)

Morris Lindblom Turussa on ihan huikea kultaseppä. Osaa tehdä melkein millaisen korun vaan, palvelu on aina erittäin ystävällistä ja laatu hyvää. Teetin omat sormukset (kihla ja vihki) tuolla, kihlasormukseen käytettiin vanhan sormuksen kulta juuri samoin kuin teillä toiveena. Vahva suositus!

Mimmu (Ei varmistettu)

Moi!

Me teetettiin mieheni kanssa mun isoäidin kultasormuksista omat sormuksemme kun menimme naimisiin. Teimme sen Tampereella kultasepät Andreasenilla. (http://www.andreasen.fi/) Lämmin suositus! Saimme suunnitella ja muuttaa suunnitelmia kaikessa rauhassa tuhannen kertaa (erityisest minä jolla oli vaikeuksia valita kiviä), todella ammattitaitoinen kultaseppä! Ja sormukset kivineen ovat kestäneet päivittäistä käyttöä täydellisesti kohta 10 vuotta. :)

Sofia (Ei varmistettu)

Ehdottomasti Aurifaber Tampereella. En ole törmännyt toiseen niin intohimoisesti koruja tekevään kultaseppään, Pete on tehnyt mun kihla-ja vihki sormukset, mun miehen sormukset, samoin mun siskon ja hänen miehensä. Pete on joka kerta innostunut uudesta projektista ja häneltä tulee loistavia ideoita.

Työtila (ja se todella on työtila, ei korukauppa, joka mun mielestä kuvastaa heidän toimintaansa) sijaitsee Finlaysonin alueella aikalailla Plevnan elokuvateatteria vastapäätä.

Kommentoi