Sormusjuttuja

Multa on useampi kysynyt mun neliönmallisesta sormuksesta lisätietoja, ja vihdoin sain napsittua siitä sen verran lähikuvaa, että palasin asiaan. Danten syntymän jälkeen mies pohdiskeli jotain vauvalahjaa, ja silloin pohdiskelin, että joku loppuelämän kestävä koru olisi musta kiva. En kuitenkaan oikein keksinyt minkä korun haluaisin ja asia jäi vielä pohdiskelun tasolle. Jossakin vaiheessa mietin, että Danten syntymäkivellä varustettu koru olisi kiva, toisaalta mietin jotain sinistä, sinisilmäisen pienen ihmeeni kunniaksi.

Danten syntymäkivi on timantti (vaatimattomasti :D), ja mietin jossain vaiheessa jotain simppeliä timanttiriipusta. Kuitenkin pakkomielle sinisestä kivestä oli jotenkin sen verran voimakas, että tutkailin usein myös diana-koruja, mutta niissä häiritsi hieman se tummuus. En tykkää tummista kivistä koruissa, ja mun useimmiten käyttämiin koruihin tuo safiiri ei oikein sopinut ajatuksena. Jossakin vaiheessa törmäsin akvamariinikoruihin, ja ihastuin. On sinistä, mutta niin haaleasti, että sopii jokaiseen asuun olematta ”liian” sininen. Ja sitten toiveeksi nousi aika selkeesti halo-sormus, jossa keskellä on akvamariini, joka olisi itse asiassa ollut syntymäkivi viikkoa aikaisemmalla syntyäpäivällä. No, siinä tulisi niitä Danten syntymäkiviäkin sitten ympärille pienten timanttien muodossa, siksikin halo. Täydellinen löytyi Dubaista ”kultamarkkinoilta” eli gold soukista. Näin varmaan tuhat sormusta, joista yksikään ei vastannut toiveitani. Akvamariini ei ole hirveän kallis, joten aika moni sormus oli valtava. Tykkään siroista sormuksista, ja halusin jonkin sellaisen sormuksen, jota voi pitää joka ikinen päivä. Kihla- ja vihkisormuksiltani toivoin siroutta, joka toimii arjessa ja juhlassa, joka tilanteessa, sillä en halua niitä koskaan ottaa pois. Olen ollut supertyytyväinen siroihin vihkisormuksiini, ja tietyllä tapaa kaipasin hieman siroutta myös tältä Dante-sormukseltani.

Olin jo itse asiassa luovuttanut koko homman suhteen ja todennut, että ehkä arabimaa ei ole kuitenkaan oikea paikka metsästää kevyttä sormusta, kunnes löysin täydellisen yksilön. Sormus pienennettiin sormeeni sopivaksi pitkän tinkaamisen jälkeen ja olen sitä pitänyt siinä lähes päivittäin vaikka ensin ajattelin, että vähän harvemmin tätä tulisi pidettyä. Olin ensin hieman epävarma siitä gold soukista, vaikka paljon positiivista olen asiasta kuullut. Sain kyllä timanttitodistukset ja muut, mutta kävin silti samana päivänä Dubai Mallissa yhdessä timanttiliikkeessä näyttämässä sormusta. Sain rauhan mielelleni ja itse asiassa mielenkiinnosta kävin arvioittamassa sormuksen vielä Suomessakin, sillä kiinnosti tämän arvo Suomessa. Oisin mielelläni ostanut sormuksen Suomesta, mutta täällä on aika vähän akvamariini-kivisiä sormuksia ja valikoima sinänsä aika rajallinen.

Siinä se siis on, kaunis vaaleansininen koru, joka on kunnianosoitus meidän pienelle ihanalle sinisilmälle.

Sormusasioissa on itse asiassa mulla pieni avuntarve. Katsokaas kun mun vanhemmilla on ikivanhat vihkisormukset lojunu korulippaan pohjalla vuosia. Isäni ei ole oikein koskaan omaansa käyttänyt ja äitini sai isältäni uuden sormuksen jo vuosia sitten ja tämä alkuperäinen on ollut kauan käyttämättä. Mä sain tuossa taannoin idean.

Musta olisi ihana ajatus sulattaa vanhempieni sormukset yhteen ja tehdä niistä kolme sormusta, mulle ja siskoilleni. Olisi kaunis ajatus, ettävanhempiemme vihkisormukset saisivat uuden elämän meillä ja potentiaalisesti päätyisivät joskus lapsillemme vielä eteenpäin. Sormukset ovat ruusukultaa ja ollaan siskojen kanssa ajateltu siihen omia syntymäkiviämme, mutta jotenkin vain keskimmäisellä siskolla on mielestämme sopiva kivi tuohon ruusukultaan. Niinpä ajatuksena on jokin kaunis timanttikivi tai ehkä vaaleaa ametistia tai ruusukvartsia. Ei varmaan tulisi ihan arkisimpaan käyttöön, vaikka mä itse asiassa käytän niin paljon ruusukultaisia koruja, että tuntuisi ihan olevan tarvettakin ruusukultaiselle sormukselle 🙂

Haluttais siskojen kanssa päästä vähän vaikuttamaan näihin. Todennäköisesti haluttais samanlaiset, mutta mahdollisesti ehkä erilaisetkin. Joka tapauksessa olisi kiva, että ne suunniteltaisiin ja toteutettaisiin toiveidemme mukaan ja mielellään tietty suomalaisen tekemänä. Niinpä jos teillä on tiedossa hyviä kultaseppiä, ilmiantakaas heitä!

Mitäs tykkäätte mun valinnasta? 

Kommentit (32)
  1. Folklore Helsingissä – lämmin suositus!

  2. Lämmin suositus Tampereelle Kultasepät Andreasenille! Olemme teettäneet siellä mieheni sormuksen ja siihen sopivat kalvosinnapit ruusukullasta ja minulle valkokultaisena kihla- ja vihkisormuksen sekä helmikorvakorut ja tyytyväisiä olemme olleet. Mahtava palvelu ja erinomainen laatu 🙂

    1. Meillä myös molempien sormukset täältä. Laadukasta jälkeä ja erittäin hyvä palvelu.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *