Sporttista

Huomenta!

Tai päivää. Mulla on aina tiistaisin sellainen olo, että on maanantai. Meillä on maanantait koulusta vapaita tässä jaksossa, ja jotenkin tää tiistai tuntuu aina kauhian rankalta. Toisaalta, tiistai-illat on pyhitetty tankotanssille, eli jotain erityisen kivaa tässäkin päivässä siis! 🙂

Olen nyt taas pari viikkoa ollut yhtään liikkumatta, kun hammas revittiin vähän vajaa kaksi viikkoa sitten, eikä ole ollut tolla lääkemäärällä mitään asiaa salille. Pakko sanoa, ettei koskaan ennen oo elämässä ollut näin kovaa hinkua salille. Jotenkin olen nyt ottanut sen aika tosissani, että ikää on tosiaan 25 jo mittarissa, ja jos ei nyt aloita liikunnan rakastamista, niin sitä ei tule koskaan tehtyä ja sitten nelikymppisenä saa ihmetellä pömppömahaa ja huonosti istuvia vaatteita. Tein siis lupauksen uutena vuotena pitää itsestäni parempaa huolta tänä vuonna. Ja koska olenhan välineurheilija ihan kaikessa, niin sitä lupausta piti tukea uusilla salikengillä. Sallittavaa sinänsä, että edelliset alkoi ratkeemaan liitoksistaan. Eksyttiin äipän kanssa ale-kierroksellamme urheilukaupoille (for the love of God no idea why, ei kumpikaan olla mitään kulmakunnan kovimpia bodaajia) ja kokeilin siellä paria lenkkariparia ale-puolelta. Oli ihan kivoja tossuja, mutta mikään ei jalkaan tuntunut MIELETTÖMÄLTÄ. (Kyllä, mulle kaiken pitää olla mieletöntä. Myös juoksukenkien.) Löysin hyllystä söpöt leopardikuosiset kaverit ja päätin piruuttani heittää jalkaan. TÄYDELLISET. Ja aivan täydellisen järkyttävän hintaset. 150 euroa? Kiitos mä juoksen mieluummin tätä menoa korkkareilla siellä juoksumatolla.

IMG_6955IMG_6960

Long story short, löysin ne 85 punnalla täältä, eli n. 110 euroa noihin upposi, mutta siinä ne nyt on. Nike Lunarglide 5+ SHIELDit. Tavallaan täydelliset ulkona juoksemiseen, kun on toi vesisuojus, mutta mä todennäkösesti kuitenkin pidän niitä salikenkiä. Eli voin kaataa sitten juomapulloni aina niiden päälle saadakseni koko rahan edestä iloa irti niistä.

Mutta niin, se urheiluharrastus. Melkein kaksi viikkoa sen oltua ihan telakalla, nyt on taas aika tehdä salikortista lompakon käytetyin kortti (pankkikortin sijaan) ja suunnata iloisesti LAFitnessin huomiin mahdollisimman usein. Tiistait on pyhitetty tankotanssille, mutta muille päiville olen tehnyt teettänyt itselleni treeniohjelman, ja aion pitää siitä kiinni kuin se Ice Agen orava pähkinästään. (Eli välillä tulee lipsuttua pahemman kerran, mutta metsästän tavoitetta vimmatusti aina..)

Pitkästä aikaa mulla on jatkuvasti sellainen olo, että mä HALUAN salille. Mun jäsenyys tuolla salilla kattaa uimisen, ryhmäliikunnan ja huippuhyvät salit ympäri Lontoota, joten siitäkään ei voi olla kyse, että liikkuminen olisi tylsää. Mä en halua mitenkään laihtua tai vetää itseäni sellaiseen fitnessmimmi -kuntoon. Arvostan valtavasti sitä vaivannäköä ja omistautumista, mutta se ei vaan oo mua varten. Mä tykkään naisissa pehmeistä linjoista, pienestä pehmeydestä ja naisellisista muodoista, en niinkään jykevistä lihaksista. Niinpä mun ohjelman tavoite on kiinteytyä vähän, mutta ennen kaikkea saada huipputason peruskunto. Mä haluan pystyä aina liikkumaan hengästymättä ja ilman mitään ongelmia. Lontoo on ollut uskomaton apu tähän, kun päivässä tulee usein käveltyä tiedostamattaan 5-10 kilometriä hyötyliikuntaa. Mä jaksan nyt oikein hyvin tän mun menevän elämäntyylini, ja koenkin tän mun uuden vuoden lupauksen enemmänkin satsauksena tulevaisuuteen. En mä nyt varsinaisesti itke, jos mun jenkkakahvat vähän supistuu ja käsivarsista voi jatkossa käyttää sanaa ”toned”, mutta ennen kaikkea mä haluan energiaa, voimaa ja jaksamista. Sekä liikunnan tuomaa hyvää mieltä.

Tossut siis on. Salijäsenyys myös. Olen täyttänyt keittiön kaappini jo Spirulinalla, Chlorellalla ja MSM:llä. Spiruliina ja Chlorella on loistavia proteiinin lähteitä, joissa on hirveesti tarpeellisia vitamiineja, mineraaleja, aminohappoja, rasvahappoja jne. Niiden kaverina on sitten MSM, eli metyylisulfonyylimetaani, jota mulle on suositellut personal trainer ja pari eri fyssaria. Mulla on edelleen polviongelmia, ja siihenkin tuon on epäilty olevan avuksi 🙂 MSM:stä on kuulemma apua jäykkien lihasten ja nivelvaivojen hoitoon, ja päätin kokeilla sitä nyt.

Mun leikattu polvi voi ihan hyvin. Jäykistyy ja kiukuttelee lennoilla, mutta muuten suurimmaksi osaksi on kiltisti. Ongelma onkin tuo vasen polvi. Ylitaipuvat niveleni eivät ole hirveästi avuksi, vaan vasen polveni on nykyään heikompi kuin oikea. Kuitenkin polvileikkauksen jälkimainingeissa opin jotenkin luottamaan enemmän vasempaani (terve polvi), ja viimeisen parin vuoden aikana siihen on pariin otteeseen tullut ”hyppääjän polvi”. Kuormitus tuohon vasempaan polveen kohdistuu jotenkin väärin, ja siihen voi olla syynä huono lihastasapaino. Polvi myös kiertyy jonkin verran sisään päin, samaten kuin nilkkakin. Siksi olen jonkin verran treenannut PT:n kanssa, jotta saataisiin liikkeisiin oikeanlainen tekniikka. Pari kortisonipiikkiä myöhemmin voin kertoa, että ko. ”tauti” ei ole kauhean kiva. Kun polvi tarpeeksi ärtyy, niin siihen iskee ärsytystulehdus, joka tuntuu todella ikävältä. Siispä maltilla eteenpäin ja toivottavasti tuosta MSM:stä on oikeasti jotain hyötyä kuten mulle on sanottu. Pysyn toiveikkaan skeptisenä. 

Mun tavoitteena on käydä salilla kolme kertaa viikossa ja siihen päälle tankotanssi. Katsotaan miten tavoite etenee ja pidän teidät kartalla tästä 🙂

Tämä välineurheilija ei tossujen lisäksi ole muuta uutta hankkinut. Heitin urheiluvaatteistani puolet varmaan siskoilleni eteenpäin, ja jäljelle jäi vain ehdottomat suosikit. Olen tässä puolentoista vuoden aikana tehnyt muutaman täsmäiskun SportsDirectiin, josta saa urheiluvaatteet superedullisesti, ja näillä mennään täällä treeniharrastuksessa:

IMG_6982

Addun verkkaripaita on ainoa ei-Niken vaate, minkä olen hyväksynyt kaappiini. Lähinnä ihanien väriensä takia. Ja kivan mallinkin. Belkinin iPhone-kotelo on kätevä paikka iPhonelle. Oon usein pitänyt puhelinta/musalähdettä urheilurintsikoissa, mutta totesin, että se hikisyys ei ehkä tehnyt hyvää sille. Sormettomat painonnostohanskat mulla on aina salilla ihan siitä syystä, etten tykkää niistä syylämäisistä rakkuloista, jotka mun käsiin muodostuu. En siis kuvittele kiskovani sellasia painoja, että noille olisi oikeata tarvetta, vaan suojelen lähinnä käsieni ohutta haavoittuvaista ihoa 🙂

IMG_6969 IMG_6967Aika yksiväristä.. Paidat mulla on nähtävästi kaikki Niken 😀 No ne on vaan parhaita! Ja väriskaala on valkoisesta liilaan kaikissa pinkin väreissä. Tykkään useimmiten T-paidoista salilla, mutta joskus hihaton paita tulee tarpeeseen. Molempia löytyy, ja suursiivouksen jälkeen treenipaitoja jäi kaappiin seitsemän. Näiden lisäksi kaksi mustaa, jotka huiteli pesussa eilen vielä. Treeneen useimmiten caprimittaisissa juoksuhousuissa (mustat) tai Niken juoksushortseissa, joissa on vähän pidempi lahje (eli jotka ei nouse tuntemettomaan jatkuvasti). Samat housut löytyy mustana ja mustana pinkillä osilla. Villiä. On ollut kauheen kiva avata urheilulaatikkoni viime aikoina, kun sieltä ei tule kulahtaneita vanhoja paitoja (”näistä tulee hyviä treenipaitoja”) vaan ainostaan kauniita ja kivoja urheiluvaatteita. Mulla oli myös jostain syystä seitsemät urheilurintsikat. Nyt niitä on jäljellä kolmet. Väliin mahtui syviä huokaisuja ja ”poistoon” -kasan kasvattamista.

Liikunnan lisäksi olen alkanut hieman tarkemmin tarkkailemaan, mitä suuhunsa laittaa. Olen jo viime vuodet muutenkin ollut ruoastani melko tarkka, mutta nyt olen nostanut sen vielä enemmän ajatuksiini. Syön ylipäätään melko terveellisesti, joskin syön myös paljon karkkia ja suklaata. Kuitenkin mun ruokavaliossani on paljon terveellisiä osia, paljon kasviksia ja paljon kalaa. Haluan jatkossa kiinnittää vielä enemmän huomiota tähän. Mä en juuri tykkää vaaleasta leivästä, joten sitä ei mun ruokavaliosta oo ennenkään hirveesti löytynyt. Ruisleipä lyö sen aina mennen tullen. Pyrin vaihtamaan pastat täysjyväisiksi, kaikki mehut 100 % tuoremehuiksi ja kiinnittää muutenkin vielä aikaisempaa enemmän huomiota tuoteselosteisiin. Sanat ”organic”, ”farmers market” ja ”no additives” on äärimmäisen tervetulleita. Kaikki kirjain-numero yhdistelmät sitten vähemmän. Kyllä mä jatkossakin varmasti hörpin lemppari passionhedelmälimua ja kokista ja vetelen napaan suklaata entiseen malliin. Uskon kuitenkin siihen, että jos pääruokavalio on kunnossa ja päivässä pyrkii syömään kolme terveellistä ruokaa, niin sitten voi napsia välissä mitä lystää.

Olen innoissani. Jos vielä noi tikit jo sulaisi, niin tää turpa ois täydessä kunnossa ja voisin paahtaa menemään sata lasissa. En kuitenkaan jaksa odottaa sitä, että tikit sulaa, joten tänään alkaa lupauksien täytäntöönpano, ja huomiseksi on ryhmäliikuntatunti jo varattu.

Pidän teidät ajan tasalla onnistumisprosentista 🙂

Täysin asiaan liittymättä….

*Toteutettu yhteistyössä Nelly.comin kanssa ja sisältää tuotesijoittelua* 

Nelly.comilla on menossa Epic Shopping Week, ja siellä on nyt lauantaihin asti aivan mielettömiä 24 h kestäviä alennuksia! Tänään klo 14 huomiseen klo 14 on tarjouksessa 40 mekkoa -40 %, joten jos kevätmekoille on tarvetta varastoon, käykää kurkkimassa nyt täältä ale-mekot 🙂

Desktop

Mun suosikkini olivat nämä, erityisesti oikean alakulman tummansininen pitsimekko John Zackilta 🙂

Musta / Viininpunainen / Petrolinsininen / Tummansininen

Käykääs kurkkaamassa nämä ja ja monta muuta -40 % alessa olevaa mekkoa Nellyn kampanjasivulta tai TÄSTÄ! 🙂

Kommentit (80)
  1. Noi Niken tossut on kyllä ihanat 🙂

    Chlorellasta pieni varoituksen sana, että siitä ainakin allekirjoittaneella meni maha aluksi tosi pahasti sekaisin, eli suosittelen aloittamaan varovasti sen kanssa. Niin ja se muuten sitten toimii myös krapulaan 😀 Poistaa mulla ainakin sen veemäisen pääkivun.

    1. UUUU jeeees! 😀

  2. Noi kengät on aivan yli ihanat!! En yleensä kommentoi mitään, mutta nyt oli ihan pakko vinkata sulle yhestä kirjasta, kun noista mehuista tossa höpisit (: mä ite omistan tän kyseisen kirjan nimeltä mehukas. Sielä on kaikkia ohjeita erilaisiin smoothiehin ja mehuihin (jos on mehukone). Kauppaan on ton jälkeen mehut jääny! Kannattaa ehdottomasti tutustua paremmin jos kiinnostuit (:

    http://petrasippola.fi/mehukas-terveeksi-ja-hoikaksi-vastapuristetuilla-mehuilla

    1. Jes, kiitos tästä, täytyy tutkia 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *