Stopover ahead

Mungolife

*Reissu toteutetaan yhteistyössä Icelandairin kanssa*

Vähän jo väläyttelin sitä, että olen lähdössä viikonloppuna reissuun. Tällä kertaa reissun päämäräänä on Islanti, ja mahdollisuus kokeilla todella jännittävää konseptia nimeltä Icelandair Stopover Buddy :)

Mikä on siis Icelandair Stopover?

Kun lentää Icelandairilla Atlantin yli, voit pysähtyä Islannissa jopa viikoksi, ilman lisämaksua lentohintaasi. Tämä mahdollistaa tutustumisen Islantiin ilman lisäkustannuksia, kun lennät Yhdysvaltoihin ja haluat tutustua myös Islannin kauniiseen ympäristöön ja kulttuuriin.

Nyt Icelandairille on tullut rinnalle myös Icelandair Stopover Buddy -palvelu, jossa voit varata itsellesi pysähdyskaverin! Kyseessä on siis vapaaehtoiset Icelandairin työntekijät, jotka ovat ilmoittautuneet oppaiksi Stopover Buddy -ohjelmaan. Oppaita on joka lähtöön, sillä Icelandairin työntekijöillä on paljon erilaisia kiinnostuksen kohteita, ja näin voidaan varmistaa se, että jokaisella Stopoverilla Islannissa vierailevalle saadaan opas, jonka kanssa on jotakin mielekästä tektmistä, oli se hiihtämistä, vuoripyöräilyä tai vaikka uimista. Opas-palvelu on kaiken lisäksi lisämaksuton, joten ei ole syytä, miksi jättää tällainen upea mahdollisuus käyttämättä!

Palvelu on aivan mahtava keksintö kaikille yksinmatkustaville, jotka kaipaavat seuraa reissulle, ja jotka haluavat tehdä matkasta erilaisen. Parhaassa lykyssä voit tavata mahtavan ystävän! Ja huonoimmassakin tapauksessa pääsee tutustumaan upeaan matkakohteeseen, ja vieläpä paikallisen opastamana. Eli tässä diilissä ei voi hävitä!

Tämä ohjelma on käynnissä nyt Icelandairilla ja jatkuu huhtikuun loppuun asti. Vuodessa Islannissa käy yli miljoona matkaajaa, joten ihan kaikille ei riitä stopover-kaveria. Palvelu on saatavilla “first come, first served” -mentaliteetilla, joskin jos palvelua ei voida tarjota kaikille, niin Iclendair tarjoaa ilman oikeaa kaveria jääville eBuddy-ohjelman, joka sisältää suosituksia ja alennuksia matkakohteeseen :)

Islannissa turismi on äärimmäisen tärkeää kansantaloudelle ja turismi on kukkinut viimeisen lähes kymmenen vuotta. Islannin sijainti on ihanteellinen niille, jotka matkustavat Yhdysvaltojen ja Euroopen väliä, sillä se on jotakuinkin puolivälissä matkaa. Stopover-ohjelma mahdollistaa sen, että lennot voi pitää maltillisena niin hintansa kuin pituutensa puolesta, ja samalla pääsee matkallaan tutustumaan uuteen kohteseen.

Stopover on todella helppo varata. Kun varaat lentoja Icelandairin sivuilla, sinulta automaattisesti kysytään haluatko pysähtyä meno- tai paluumatkalla Reykjavikiin ja kuinka moneksi yöksi. Kun olet varannut lentosi ja Stopoverisi, voit tehdä varauspyynnön Stopover Buddyyn. Buddyt on jaoteltu kuuteen kategoriaan: Lifestyle, Nature, Health, Culture, Food ja Adventure. Valitset itseäsi eniten kiinnostavamman kategorian ja 72 tunnin sisään saat vahvistuksen siitä, onko sinulle sopivaa Buddya saatavilla näille päiville. Buddy ei ole mukana ihan koko pysähdystäsi vaan Buddy-ohjelman idea on tarjota matkakaveri päiväksi mukaan. Eikä kyseessä siis tietenkään ole vain yksin matkustavien palvelu, vaan matkaoppaan saa valita vaikka neljänkin hengen ryhmälle. Täyttäessäsi hakemusta on hyvä kategorian lisäksi esitellä omat mahdolliset erityistoiveet myös! Kun sinulle on löydetty Buddy, sinulle tarjotaan potentiaalinen päiväohjelma ja Buddysi esitellään sinulle meilitse. Päiväohjelman kustannukset ovat omalla vastuullasi itsesi osalta, mutta Buddysi kustannukset maksaa Icelandair :)

Buddysi voi olla kuka tahansa lentäjästä toimitusjohtajaan tai lähtöselvittäjään, sillä Icelandairilla on 30 eri Buddya tarjolla. Jos ohjelma herätti mielenkiinnon, tsekatkaa tämä video :)

Me lähdetään tosiaan nyt perjantaina Islantiin minilomalle, ja saamme kokeilla tätä Stopover Buddy -palvelua. Odotan innolla! Olen kertonut meidän mielenkiinnon kohteet ja tässä ollaan saatu jo hetki jännitellä, mitä reissu tuleekaan sisältämään, sillä emme vielä tiedä mitään päiväohjelmastamme Islannissa. Sormet ristissä toivon, että pääsemme Blue Lagoonille, joka on kuvista päätellen aivan upea! Odotan juuri tietoa meidän Buddysta ja ohjelmaehdotuksesta, mutta ennen kaikkea olen älyttömän innoissani siitä, että pääsen vihdoin näkemään upean Islannin ja pääsen kokemaan sen vieläpä oman rakkaani kanssa!

Kauhea kasa kuvia ja kertomuksia tulossa siis ensi viikolla, nyt lähinnä funtsailen, mitä sitä pakkailisi mukaan :D

Kuvat: Visit Iceland

Kommentit

Jenni (Ei varmistettu)

Menettekö siis vaan Islantiin vai jatkatteko siitä vielä Atlantin yli? Itseä kiinnostais nimittäin pelkkä Islannin reissu, mutta Jenkkeihin ei riittäisi aika.

Anna (Ei varmistettu)

Me mennään vaan tällä kertaa Islantiin :)

Jenni (Ei varmistettu)

Mutta siis ilmeisesti "normaalille" ihmiselle tuo buddy-palvelu on mahdollista vain jos lentää Islannista Jenkkeihin? En nimittäin ainakaan löytänyt tuollaista vaihtoehtoa kun pelkkiä Islannin lentoja itselleni katselin... :(

Anna (Ei varmistettu)

Näin vissiinkin joo :)

Maarit T.

Voi aaapua miten ihanaa! Mie tutkinkin jo tuota uutta konseptia ja vaikuttaa kyllä tosi tosi hauskalta! Mielenkiinnolla oottelen millaiselle seikkailulle ne sinut pistää :D

Anna (Ei varmistettu)

Siis on kyllä nerokas konsepti minusta :)

elina (Ei varmistettu)

Ahh... Islanti on kyllä kaunis paikka, jotain aivan käsittämättömän erilaista. Kaupungit on tosi sympaattisia ja maisemat sanoinkuvaamattoman upeita :) Blue lagoon on myös käymisen arvoinen paikka, pienenä vinkkinä jos sinne pääset: hiukset kannattaa laittaa korkealle nutturalle mineraalivedessä uidessa ja niitä pestessä on paras käyttää siellä tarjolla olevia pesuaineita... itse en niin tehnyt ja hiukset oli täyttä hamppua sen jälkeen :D

Anna (Ei varmistettu)

Joo, näin ystävänikin kertoi, että ei ihan heti harjaantunu auki :D

Sanna (Ei varmistettu)

Jopas ovat kehitelleet ! Blue Lagoon keskellä ei mitään oli ihana! Mikäli pikku pierun hajun aisti niin sen kyllä unohti tosiaan siellä lämpimässä usvan keskellä lilluessa ja tähtitaivasta katsellessa.. Emme edes sinne matkatessa 2010 tienneet koko paikasta kun sitten lentokentällä näimme mainoksen ja päätimme pistäytyä. Lisäksi sain kuulla ettei siellä ole kunnon talvea tai kesää johtuen golf virroista mutta kyllä minä ainakin ihan toppatakissa ja -housuissa hiihtelin menemään ja onneksi, sillä tuuli esimerkiksi Gullfossilla oli ihan järkyttävän kylmä! Ihanaa matkaa, minä tulen palaamaan vielä varmasti Islantiin mutta jos mahdollista niin lähtisin kesällä nähdäkseni senkin puolen

Anna (Ei varmistettu)

Hahahaha, mikä kuvailu :D :D

Sunna (Ei varmistettu) http://www.rantapallo.fi/alpenglow

Islanti on aivan huikea, ihanaa kun pääsette käväisemään siellä! Olin ylemmän kuvan konferenssikeskus Harpassa arktisessa suurkonferenssissa, ja paikassa kannattaa ehdottomasti käväistä kahvilla ihastelemassa myrskyävää merta ja vuonon vuoria. Myöskin sitä kuuluisaa hummerikeittoa kannattaa sellaisessa pienessä, ränsistyneen näköisessä rantaravintolassa maistella - järjettömän hyvää!

Huippua reissua! :)

Anna (Ei varmistettu)

Ahhh, me saatiin just meidän ohjelma, ja voi että ainakin yksi näistä paikoista on meidän listalla ;)

Meiju (Ei varmistettu)

Pakkaa mukaan lämmintä ja kannattaa varoa auton ovea avatessa ettei ovi lähde tuulen mukaan

Anna (Ei varmistettu)

Canada Goose matkalaukussa mukana ja villasukat + bootsit jalassa. Ehkä näillä pärjää jos vielä käsivoimia muistaa käyttää? :D

sonjanette | FIFTYFIFTY (Ei varmistettu)

Eikä, onpa mahtava idea! Toivottavasti jatkavat myöhemminkin kokeilua, jotta pääsisin minäkin testaamaan sitten joskus kun Islantiin asti pääsen. :) Suomeen pitäisi niin kehittää samanlainen!

Anna (Ei varmistettu)

No niinpä! Tää on ehdottomasti yks parhaita matkailun alan juttuja, joista oon kuullut :)

sallamari.ellen

Hah, tulipas sopivasti! Islanti on nimittäin tässä parisuhteessakin viime aikoina nostanut päätään reissukohteena... Mielenkiinnolla siis odottelen, mitä postaat teidän reissusta!

Anna (Ei varmistettu)

Ehdottomasti kerron sitten :) Nyt ei onneksi ole koiranpentua heti tulossa niinku Dubain jälkeen, niin ehtii heti paneutua siihen sitten :)

Annn (Ei varmistettu) http://alaannnblog.blogspot.fi/

Islanti on ehdottomasti listalla vielä. Matkustan pääasiassa vain yksin, joten tuo buddypalvelu vois olla tosi hyvä :) Minnepäin USAA ootte matkaamassa?

Anna (Ei varmistettu)

Me ei valitettavasti päästä ollenkaan USAan tällä kertaa, ihan tällainen pikainen viikonloppureissu vaan :)

Suvi (Ei varmistettu)

Kuulostaa huikeelta! Innolla oottaen postausta reissusta :)

Anna (Ei varmistettu)

Varmasti jo ensi viikolla postailen reissusta :)

meow (Ei varmistettu)

Kuulostaa ihanalta, hyvää matkaa! Itsekin lähden minilomalle viikonloppuna :)

Anna (Ei varmistettu)

Minnekäs sun loma suuntaa? :)

me (Ei varmistettu)

Otin itsekin kerran stopoverin Islantiin lentäessäni Icelandairilla ja oli kyllä ihana kokemus! Jo pienessä ajassa ehti tutustumaan hyvin Reykjavikiin, joka olikin aivan mahtava kaupunki <3

Anna (Ei varmistettu)

Olen kuullut KAIKILTA vain positiivista tästä, ja todella innokkain mielin olen menossa :)

Hanna (Ei varmistettu)

Islanti on todella upea! :) Ainut pieni miinus minkä Islanti multa saa, on pahalle haiseva hanavesi. Muuten se on kaikin puolin todella todella mahtava! Välillä siellä tuntee olevansa vähintäänkin kuussa, ellei toisella planeetalla.

Jos päädytte kuumiin lähteisiin, niin hopeakorut kannattaa jättää pois. Mulla oli ennen tapana pitää aina yhtä Kalevala Korun ranneketjua (sulla taitaa olla se sama papuketju), enkä tajunnut sitä erikseen ottaa pois uimaankaan. Ilmeeni vähän venähti kun koko koru muuttui käytännössä mustaksi välittömästi. :D Toki sen sai puhdistettua!

Anna (Ei varmistettu)

Mulla jäiki sopivasti kaikki mun hopeakorut kotiin, niin ei vaaraa :D Joutunee siis turvautumaan pulloveteen, mä oon ihan vesinirsoin ihminen maan päällä, pullovedetki maistuu musta pahalta ja jos voisin, pullottaisin aina 5 litraa suomalaista vettä kaikkialle mukaan :D

Sarashe (Ei varmistettu)

Islanti on ihana ja Reykjavik romanttinen :) Pakkaa mukaan lämmintä. Me oltiin pari vuotta sitten miehen kanssa siellä minilomalla näihin samoihin aikoihin ja toppatakki oli ystäväni vaikkei tosiaan edes miinuksella tainneet asteet käydä. Blue lagoon on kokemisen arvoinen. Buddy-ohjelma kuulostaa kiinnostavalta ja käytän sitä takuulla jos vielä joskus Islantiin tieni vie. Hyvää lomaa!! :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti :) ja romanttinenhan sopii upeasti tähän meidän pariskunta-minigetawayhin :)

Sarashe (Ei varmistettu)

Yksi juttu tuli tässä muuten välittömästi mieleen: mulla oli teippipidennys hiuksissa ja se otti blue lagoonissa todella pahasti osumaa vaikka kuinka laitoin hiukset kiinni jne... eli jos sulla on pidennys, suosittelen ihan uimalakkia. Se vesi ja höyry oli niin stydiä kamaa että jotenkin osa teipeistä melkein "suli" pois ja tukka menikin uusiksi heti reissun jälkeen.

Anna (Ei varmistettu)

No mulla on onneks ens la aika Johannalle, eli ei hätää vaikka menis niinsanotusti aivan vituiks :D Kyllä sitä aina viikon pärjää :)

asunut siellä 1/2 elämästään (Ei varmistettu)

Samaa sanoisin minäkin, että hanavesi (ja siksi hotelihuoneetkin) haisee rikin takia mädille kananmunille johon tottuminen kestää, hopeakorut tummuvat Lagoonissa, teippipidennykset saattaa kärsiä ja lisänä vielä se, että Islannissa sää muuttuu minuuteissa paisteesta sateeseen ja tuuleen ja yhtä nopeasti takaisin. Islantilaiset eivät itse ole moksiskaan, nostavat vain hupun päähänsä ja jatkavat matkaansa, mutta turisteilla on usein liian hepposet vaatteet, jotta he pärjäisivät eli tähän vuodenaikaan Canada Goose päälle (tosin sinua tullaan luulemaan Kanadalaiseksi tai USAlaiseksi) ja tarkenet säällä kun säällä. Keväämmällä ja kesällä sitten riittää ihan tavallinen goretex tms. sadetta ja tuultapitävä viritys.

Anna (Ei varmistettu)

Jesss, Goose on mukana, niin sillä pärjää :)
Auttaiskohan se, jos menis pipo päässä sinne Blue Lagooniin? :D Tai ehkä mä otan vaan sen uimalakin :D

Elisa (Ei varmistettu)

Islanti on kyllä aivan ihana <3 Mutta tosiaan Blue Lagoonissa kannattaa olla tukan kanssa tarkkana, mun tukalla kesti lähemmäs kuukausi palata normaaliksi siellä uiskentelun jälkeen. Seuraavana päivänä sain sen pysymään irokeesina pystyssä ilman mitään lisäaineita..:D

Anna (Ei varmistettu)

Apua, okei, mä niin otan sen uimalakin siellä siis :D

Riikka (Ei varmistettu)

Mä oon niiiiiiin kade! Olen käynyt islannissa noin 15vuotta sitten ( ai kamala, mihin tää aika menee??) Ja se reissu oli niiiiin ihana. Elämykser alkoivat jo siinö vaiheessa kun lentokentälle laskeuduttiin. Gullfors, geysirit, blue lagoon. Ai että.
Ja reykjavikin keskustassa oli villasukkakauppa. Tai siksi me se nimettiin kun ne myyjät pakkasivat kaikki ostokset pieniin villasukkkiin. :)

nauti reisustasi! :)

Kommentoi