A stroll around Rome

Mungolife

HAPPY GIRL IN ROME. Olimme tosiaan Hannan kanssa pari päivää viime viikolla Roomassa, ja kyllä pakko se on myöntää, että kyseinen kaupunki vei sydämeni. Mä luulen, että aikanaan kun kävin Pariisissa ensimmäisen kerran ja inhosin paikkaa syvästi, en ollut tarpeeksi kypsä. On kaupunkeja, joihin voi rakastua milloin vain. Sitten on kaupunkeja, joiden rakastumiseen tarvitaan tietynlaista aikuisuutta; kypsyyttä, jolla arvostaa näiden kaupunkien kauneutta ja erikoisuutta. Nykyään Pariisi on mielestäni upea, ja Roomassa oli jotakin niin pariisilaista. Vanhempaa ja hieman rujompaa vain. Mä yleensä tiedän ensimmäisen muutaman tunnin aikana tykkäänkö paikasta vai en. Vaikka ensimmäiset tunnit Roomassa sisälsivät pienimuotoisen sydärin siitä, että passi ja lompakko meni, niin ihastuin siihen jo illalla hotellillemme siirtyessä.

Lensin tosiaan easyJetillä Lontoosta Roomaan, ja hintaa tuolle menopaluulle tuli n. 150 euroa. Roomaan saa lennot Lontoosta kyllä paljon halvemmallakin, mutta mun piti saada juuri tuo tiistain päivälento ja torstain iltalento, niin se vähän saneli tuota lippujen valitsemista. Hotellin valitsimme Hannan äidin ohjeiden mukaan. "Spanish Stepseilta on lyhyt matka kaikkialle". Selvä. Otimme siis Via Veneton poikkikadulta hotellin, Hotel Caprice, joka oli mun mielestä hintaansa nähden erinomainen. Rooman hotellit ei oo ihan halvimmasta päästä, ainakaan mitä hintoja vertailin. 320 euroa maksoi kolme yötä tuolla (Hanna oli siis Roomassa jo maanantaista), eli vähän reilu satasen saa kyllä laittaa yöltä hotelliin, jos haluaa kivalla paikalla asua. Capricen miinus oli aamiainen, joka oli kyllä todella surkea. Iso bonus paikasta, nimittäin siitä oli oikeasti lyhyt matka kaikkialle. Termini-asemalta, jonne lentokenttäjuna tulee, oli kävellen n. 15 min matka.

HAPPY GIRL IN ROME. There are some cities you fall in love with at any point of your life. There are some places that challenge you, that require some maturity on your behalf. I think that was the reason I didn't fall in love with Paris back in 2010 when I first visited the city. I was too young. Now, now I can fully appreciate the beauty of Paris. I'm talking about Paris, because I think same applies to Rome. I don't think I would've been in love with the city when I was younger. Now I fell in love with the narrow streets, the beautiful architecture, the smiling warm people, the beautiful weather and the feeling of something majestically old. 

Spanish stepsien vieressä, tai oikeastaan niiden yllä, on pieni ravintola/kahvila terasseineen ja viihdyimme siellä Hannan kanssa erinomaisesti. Hinnat eivät todellakaan ole halvimmat, mutta sijaintikin on aika hulppea. Valkkari oli hyvää, pizza erinomaista! Suosittelen! Terassille paistoi mukavasti aurinko ja alla oleva Spanish stepsien vilinä ei haitannut ollenkaan, vaan oli mukavaa paistatella päivää samalla vilkuillen ihmisten pyörimistä tuolla turistinähtävyydellä.

Meillä ei ollut Roomassa varsinaista suunnitelmaa. Kunhan pyörittiin. Musta kaupunkiin tutustuu parhaiten vaan kävelemällä päämäärättömästi. Toki halusin nähdä Colosseumin ja Vatikaanin, mutta muuten ei ollut mitään suunnitelmia sen kummemmin.

We didn't have an actual plan for Rome. We just went with the flow and walked around aimlessly for hours. Of course there were certain places we wanted to visit, but otherwise we just wanted to relax and enjoy the atmosphere of the beautiful city. We spent a few hours just enjoying the day at this small restaurant right off the top of Spanish steps and it was a lovely place, that I can definitely recommend. The white wine was decent, the pizza was amazing! :)

Rooman Forumille emme menneet sisälle tällä kertaa, vaikka se varmasti vierailun arvoinen paikka olisikin! Colosseumillakin vain piipahdimme todistamassa rakennuksen olemassaolon. Mä en oikein viihdy tuollaisissa turistirysissä, mutta halusin kyllä nähdä palan historiaa vierestä. 

We didn't go in the Roman Forum, just peaked around it. We did walk up to Colosseum to actually witness it, but didn't spend too much time in the area. I'm not a big fan of all those tourist attractions, in any city actually, but there are just some places you have got to see :)

Eniten ihastuin rakennukseen, josta ei edes hirveästi ollut löpinää nähtävyyksien joukossa (kyllä, tsekkasin ennen matkaa ne suositellut top10 vierailukohdetta). Tämä Vittorio Emanuele II muistomerkki (EDIT:// kiitos lukijoille, jotka korjasivat oikeaksi tämän. Mä vaan jostain luin jotain kulttuuriministeriöstä rakennuksen luona, mutta eipä näköjään ollut ihan oikein se :) oli mielestäni aivan upea, ja kaikessa hohtavassa valkoisuudessaan jotenkin hirveän ylvään näköinen paikka. Joku tässä paikassa vaan viehätti mua, vaikka olihan sielläkin tuhat ja miljoonaa turistia meidän lisäksemme.

Eniten kuitenkin tykkäsin Roomassa siitä, miten upeita rakennuksia oli oikeasti joka nurkalla. Arkkitehtuuri on niin vanhaa ja koristeellista, kadut kapeita ja kieroja, lyhtypylväät koristeellisia ja massiivisia, eikä ollut kortteliakaan keskustan alueella, jolla ei olisi jotakin kaunista rakennusta.

One of my absolute favourite buildings was the memorial to Vittorio Emanuele II, which wasn't even mentioned in the most "TOP10 places to visit in Rome". It was such a majestic building in its whiteness and grandiose built. Of course there was thousands of tourists (including us) swarming around it, but it never bothered me, I was enchanted by this place. 

The thing I loved most about Rome was the architecture. Any street you stepped your foot on, you would have an amazingly beautiful building. The alleys were narrow, the buildings were decorative and the lamp-posts were huge and gorgeous. 

Vaikka halveksun hyvin montaa asiaa, joita Vatikaani edustaa, halusin nähdä toki Pietarinkirkon, josta Vatikaani tavallaan alkaa. Tuo enkeleiden silta matkalla Vatikaaniin oli musta jotenkin hirveen sympaattinen ja kaunis, ja onhan tuo Pietarinkirkkokin kaunis rakennus. Jotenkin siitä tuli mieleeni koko ajan yksi suosikeistani Lontoossa, nimittäin St. Paul's Cathedral täällä on jotenkin yksi vaikuttavimpia rakennuksia mielestäni. Pietarinkirkossa on paljon samaa, väritys ja muoto on jotenkin samanhenkinen. Oletan, että Pietarinkirkko on vanhempi, joten St. Paul's on varmasti saanut vaikutteensa sieltä, joten sinänsä hassua ehkä puhua, että Pietrinkirkko muistuttaa jälkimmäistä, mutta mulle St. Paul's on niin tuttu, kun asumme ihan lähellä ko. kirkkoa ja näen sen aina kun käyn salilla tai matkalla kouluun.

Although I resent what Vatican represents, I really wanted to see it. The Bridge of Angels was somehow very peaceful and beautiful, and I must admit that the St. Peter's Basilica is a gorgeous building. It reminds me of St. Paul's (which admittedly was build later), one of my favourite buildings in London, that I get to see almost every day on my way to Uni or gym, as we live very near to it. 

Tungos tuonne Pietarinkirkolle oli aivan hillitön, ja mua nyt ei tunnetusti kirkkoon saa ellei ole pakko, mutta olihan se todella mielenkiintoista nähdä näin lähietäisyydeltä. Kamala ajatus, miten paljon valtaa yhdellä paikalla voi maailmanlaajuisesti olla. Ei sitä välttämättä tajua arkielämässä, että Vatikaanin ajatukset vaikuttavat ihan piskuisessa Suomessakin niin moneen asiaan. Harmi vaan, että en äkkiseltään keksi yhtään hyvää asiaa, joka sieltä on kantautunut. Toki kaiken maailman "älä tapa" ja "rakasta lähimmäistäsi" ovat hienoja korulauseita, mutta mielenkiintoista on se, että se tappaminen ylitetään syntymättömään lapseen vieden siltä elävältä ihmiseltä oikeus omiin päätöksiin. Tai että homoseksuaalia ei lasketa sitten lähimmäiseksi, jota rakastaa. No, ei siitä ehkä sen enempää. Bonukset kuitenkin Vatikaanin suuntaan uudesta paavista, joka on pieni, mutta tärkeä askel kohti nykyaikaa siirtymistä Vatikaanillekin. Tämä uusi paavi (pitäskö se kirjottaa isolla muuten?) on musta jotenkin todella symppiksen oloinen, ja on antanut lausuntoja, joista sentään vähän välähtää valoa tunnelin päästä.

(Disclaimer tähän väliin: Poistan lukematta kaikki uskoa tuputtavat kommentit suoralta kädeltä. Minä kunnioitan jokaisen oikeutta uskoa, ja sitä voikin jokainen toteuttaa omassa elämässään ja/tai blogissaan. Harmi, että usein uskovaisilla ei vaan aina tunnu olevan mitään kunnioitusta niitä kohtaan, jotka eivät usko. (Hyvänä esimerkkinä se valopää, jonka mukaan olisin ansainnut tulla raiskatuksi Barcelonassa, koska en usko Jumalaan.) Minulla on blogissani esittää mielipiteeni uskosta ja uskonnoista, ja vaadin kommentoijilta sen kunnioittamista.)

We didn't go into the Basilica, as I don't really ever go inside churches, unless I really have to. I am not a big fan of what religion does to people, and how far the Vatican has its reach in the world. It's devastating to see how religion still affects the laws in so many countries, hurting so many people by adding to inequality and stereotyping. 

Pantheonkin tuli nähtyä, Trevin suihkulähteelle emme menneet, kun se on remontissa.

Välipalat oli Roomassa paikallaan, mä voisin elää frozen yogurtilla, ja tuolla sitä sai vieläppä pistaasinmakuisena!

En muuten jaksanut raahata kameraa mukanani illallisille, mutta ensimmäisenä iltana kävimme syömässä ihan jossain tavallisessa pienessä italialaisessa ravintolassa Spanish stepsien lähellä. Kotoisia pieniä ravintoloita, joista saa herkullista italialaista ruokaa on kirjaimellisesti joka kulmalla.

Toisena iltana kävimme paljon positiivista huomiota saaneessa Mani in Pastassa, josta sai kyllä aivan järjettömän hyvää ruokaa! Antipasto-lautaset oli todella herkullisia ja pasta aivan mieletöntä! Ravintola ei ollut mitenkään hirveän kallis, palvelu oli loistavaa ja viinilista sopivan pitkä :)

Lounaat söimme aina osuessamme johonkin kivan ravintolan kohdalle, koska italialainen ruoka on musta parhaillaan juuri sellaisissa kotoisen suloisissa ravintoloissa, joissa ei ole mitään fantsua tai erityistä. Palvelu oli aina erinomaista, italialaiset ei ole kovin mököttävää sakkia.

Ohhh the food! Italy and food. I was in heaven. I could live on frozen yogurt and when I found it in pistachio, I had a bit of an early Christmas, to be honest. We tended to eat in some small, cute, family-owned Italian restaurants, that had some great food and very pleasant service. One night we did go to a restaurant called Mani in Pasta, which had great service and the food was just amazing! Another recommendation to anyone going to Rome. Dinner wasn't very pricey, but the food and the wine was great. No wonder the place has received such high recommendations.

Ennen suuntaamistamme takaisin lentokentälle, etsimme hotellimme läheltä kattoterassin, ja voin kyllä suositella sitä valtavasti. Via Veneton lähellä, Barberini -metroaseman vieressä on Hotel Bernini Bristol, jonka katolla on L'Olimpo ravintola, jolta on kauniit näköalat Rooman ylle. Suosittelisin tuonne menemistä illalla, koska ravintola vaikutti todella kivalta ja varmasti näköala yöaikaan olisi aivan upea! Me ehdimme viihtyä tuolla vain noin tunnin verran kevyellä iltapalalla, mutta käynti oli ehdottomasti suosituksen arvoinen.

Before heading back to the airport, we looked for a rooftop restaurant to go to. We chose a placed called L'Olimpo restaurant, on the roof of the Hotel Bernini Bristol, just off Via Veneto and near the metro station Barberini. I recommend going there for dinner, the panoramic view of Rome is astonishing, and the service impeccable :) It's not the cheapest place, but having a salad and a drink was about 25 euros.

Siinäpä kuvina meidän pikamatka Roomaan. All in all, tykkäsin valtavasti kaupungista, ja haluan sinne varmasti uudelleenkin! :) Näin lokakuun lopulla kohde oli ihan mieletön, nimittäin aurinkoa riitti taivaan täydeltä ja sää oli mitä mainioin, +20 kilahti kyllä jokaisena päivänä.

Rooma, olit hurmaava ♥

So that's for our trip to Rome. All in all, I really enjoyed the city and I'm sure I'll be visiting it again one day. End of October was a great time to visit the city, as the weather was about +20 every day, it was very sunny and warm. Nice break from the chilly weather in Finland and the rains in London :) 

Rome, you were charming indeed ♥

Kommentit

hr (Ei varmistettu)

Tätä kommenttia ei välttämättä tarvitse julkaista, enkä missään nimessä tahdo loukata seuraavalla kommentilla:
Kyseinen valkoinen rakennus ei ole Rooman kulttuuriministeriö, vaan Vittorio Emanuele II muistomerkki (http://it.wikipedia.org/wiki/Vittoriano). :)
Tiedän myös että kyseessä on sinun blogisi ja sinun kirjoituksesi, joten tietenkin saat kirjoittaa asioista niin kuin itse haluat! Itselleni Italia on kuitenkin hyvin lähellä sydäntä ja koen tärkeäksi, että asioista puhutaan korrekteilla termeillä. :)

Anna (Ei varmistettu)

Totta kai pitää korjata tällasissa asioissa! :) Mä en tosiaan mikään Rooman tuntija ole, niin ei ihmekään, että meni pieleen :D

nnna (Ei varmistettu)

ooh ihania kuvia! :) pitääkin paremmalla ajalla vielä käydä roomassa.

mä muistelin, että toi ministeriöksi mainitsema rakennus olis ollut museo (poikkis on museoiden ystävä hehe). Ehkä se ministeriö on vaan laittanut plakaattinsa noihin vanhoihin rakennuksiin :D

Anna (Ei varmistettu)

Joo, ei se mennyt ihan oikein :)

ensq (Ei varmistettu)

voih, Rooma on kyllä aivan ihana paikka<3 kiva että säkin tykkäsit :) mut eikös tuo iso hohtavan valkoinen rakennus oo kyllä Vittorio Emanuellen muistomerkki? :) jos sitä rakennusta siis tarkotat tossa kohtaa kun puhut kulttuuriministeriöstä. :)?

Anna (Ei varmistettu)

Kiitos korjauksesta :) Mä oon ihan nopeesti vaan lukenut jonku kyltin, ei ihmekään, että meni väärin :)

Kia (Ei varmistettu)

Hauska juttu, että yövyitte kaikista Rooman hotelleista juuri samassa kuin me avomieheni kanssa viime kesänä. Aamupala ei tosiaan ollut kummoinen, mutta Roomassa on niin helppo löytää ruokapaikkoja, että lounasaikaan tarvitsi vain valita lukuisista vaihtoehdoista mieleisin. Sijainti oli kuitenkin loistava. Rooma on ihana kaupunki, tuskin maltan odottaa seuraavaa reissua sinne.

Anna (Ei varmistettu)

Haha, onpas sattumaa :D Ja kyllä, todella kaunis paikkahan se on :)

Lilli (Ei varmistettu) http://ilmavirta.blogspot.fi

Oijoi, Rooma näyttää kivalta! Ollaan puhuttu, että mentäis joskus miehen kanssa käymään siellä, mutta jostain syystä aina muut kohteet on ajanu edelle. Pitäis ehkä ryhdistäytyä ja käydä katsastamassa, kyseessä on kuitenkin ihan mieletön paikka täynnä historiaa ja inspiraatiota.

Kyselit tuolla aiemmin siitä koulusta. En päässy, buu. Pääsykokeissa pääsin loppuun asti, mutta pisteet ei sitten lopulta kuitenkaan riittäny. Mutta, treenaus on jo alkanu ja ens vuonna oon taas kokemusta vahvempana siellä kärkkymässä paikkaa! Huomaa jo päätös siitä, että oon siellä kokeissa :D Mielikuvaharjottelu on myös alotettu.

Sain onneks kesän lopulla ajatukset pois siitä pettymyksestä etten päässy, kun mua kysyttiin mukaan yhteen kivaan kuvausprojektiin. Toivotaan, että saan kertoa siitä kohta hyviä uutisia, ahdistaa olla kaikille vaan hyshys vaikka naamasta näkee että on innoissaan. Mutta niin, oon saanu järkättyä itelleni oman pienen nurkkauksen jossa valitsee koko ajan luova kaaos ja ensi kevään mallistoa oon alkanu luonnostella pikkuhiljaa. Lasken senkin treenaamiseksi tavallaan, onpahan jotain kerrottavaa ens keväänä sitten haastattelussa :D Toki tää mun kalusto vähän rajottaa asioita mitä pystyn toteuttamaan, mutta saan ainakin tärkeetä treeniä ja kokemusta, kun ite opettelee kantapään kautta esim. kaiken, ajankäytöstä oikean neulan valintaan. Kyllä tää tästä, en jää paikalleni suremaan :D Ens keväänä oon taas yhtä vuotta kokeneempi ja itsevarmempi!

Anna (Ei varmistettu)

Kyllä voin ehdottomasti suositella :)
ja oikea asenne, vaikeuksien kautta voittoon!! :)
ja voi vitsi, ihan mahtavaa!! Omia unelmia pitää toteuttaa, ja välillä ne alkaa ihan pienestä ja pettymyksistä kohti loistoa! Pidän sulle peukkuja :)

Irkku81 (Ei varmistettu) http://irkku81.blogspot.com

Wikipediasta: Pietarinkirkko on pääosin peräisin 1600-luvulta, vaikkakin sen rakennustyöt aloitti jo paavi Julius II vuonna 1506. Kirkon fasadi valmistui vuosien 1612 ja 1616 välillä, ja paavi Urbanus VIII vihki kirkon virallisesti käyttöön marraskuun 18. päivänä vuonna 1626
St. Paulin katedraali: Nykyisen katedraalin suunnitteli Sir Christopher Wren, ja se rakennettiin vuosina 1675–1710.

:D Että juu mallia on otettu Vatikaanista Lontooseen.
Itse olen käynyt Pietarinkirkossa lähinnä taidehistorian ja arkkitehtuurin vuoksi. Rakennuksena vaikuttava, vaikka suhtaudun noihin uskonasioihin samoin kun sinä.
St Pauliin en ole vielä päässyt käymään, uskoisin että sekin on kiehtova rakennuksena.

Anna (Ei varmistettu)

Näinpä arvelin :) Ja joo, jos olisi enemmän aikaa ollut Roomassa, olisi varmasti museot jne. kiinnostaneet, mutta nyt oli aika aika kortilla.

Salla (Ei varmistettu)

Rooma on kyllä varsin ihana kaupunki! Itse olen käynyt siellä yhteensä kolme kertaa, kaksi kertaa keväällä ja kerran kesällä. Keväällä oli sopivan lämmintä, kesällä taas ihan liian kuuma varsinkin sillä viikolla, kun olimme siellä. Varjossakin oli lähes +40 astetta, vähän liikaa kaupunkilomalla :D

Rakastan Roomassa juuri niitä vanhoja rakennuksia ja niitä ihmisiä. Siellä on niin ihana tunnelma joka puolella :) Aion ehdottomasti mennä vielä ainakin neljännen kerran sinne! Mun kohdalla taitaa kaikki tiet viedä Roomaan...

Anna (Ei varmistettu)

No niinpä! :) Kesällä voin kuvitella, että on vähän liiankin hyvät kelit, tää oli oikein sopiva aika mennä tuonne :)

Pinja (Ei varmistettu)

Tapasi niputtaa uskovaiset yhteen ja tehdä yleistyksiä on jyrkän tuomitseva. Samanlainen mielikuva, joka liitetään usein niihin kamaliin, tuputtaviin ja tuomitseviin uskovaisiin. Jos joku kirjoittaisi yhtä yleistävästi ja ahdasmielisesti vaikkapa homoista tyyliin "mua ei saisi jalallanikaan astumaan homobaariin, vihaan kaikkea mitä se edustaa!" niin siitä nousisi armoton haloo. Miksi on siis oikein ja yleisesti hyväksyttyä puhua kirkosta ja kristityistä samaan sävyyn? Ja jos nyt perusteluksi esität sen, että uskovatkin tuomitsee, niin kannattaa muistaa, että se radikaalein ääripää on usein se, joka pääsee julkisuuteen, koska sensaatiotahan näillä kohuilla haetaan. Maailman miljoonista kristytyistä tuskin suurin osa allekirjoittaa kenenkään syrjimistä tai tuomitsemista. Puhumattakaansiitä, että kaikki eivät kuulu katoliseen kirkkoon..

Luulen, että tämä niitä kommentteja, joka sensuroidaan uskonnon tuputtamisena (vaikken sitä kyllä tehnyt..), mutta toivottavasti se, että laitoin viestin omalla nimellä ja sähöpostilla, lisää vakavastiotettavuuttani.

Anna (Ei varmistettu)

Valitettavasti tuossa on mun kokemus uskovaisista. Mä en edes puhu julkisuudesta olevista, vaan ihan tavallisista ihmisistä. Mä oon ihan esimerkiksi bussipysäkillä joutunut hyökkäyksen kohteeksi. Olen kauniisti kieltäytynyt jonkun naisen ehdotuksesta tulla Raamattu-piiriin ja tämä koki sen oikeudekseen hyökätä mua vastaan, kun sanoin olevani ateisti. Yritin nätisti vastata monta kertaa, ja vastaukset oli "No voit sä silti tulla". En usko, että se olisi mun uskomusten mukaista. "Sun uskomukset on vääriä". ja sitten hetken jankettuaan vielä alkoi huutaa, että toivottavasti minäkin löydän elämääni sisällön, koska mun usko on väärä ja olen varmasti onneton sen takia.
Näitä esimerkkejä on oikeesti ihan Suomesta useita. JA lisäksi mä en vaan koe mitään syytä antaa kunniaa tai mitään arvoa ilmiölle ja konseptille, joka ei anna arvoa ja kunnioitusta ihmisille. Sitten kun kirkko hyväksyy homoavioliiton, abortin ja korjaa muut ihmisoikeudelliset vääryydet ajattelutavassa, mä nostan sinnepäin hattua.

Jane (Ei varmistettu)

Ihania kuvia Roomasta, tuli kyllä kauhea reissukuume ja ikävä ko. kaupunkiin!

Minusta tyylisi kommentoida asioita, kuten uskontoa tai vaikkapa aborttiasiaa, on kuitenkin hieman jännä. Olen kaikista käsittelemistäsi asioista samaa mieltä, mutta pidän niiden esitystapaa täällä hieman liian provosoivana, jotenkin hyökkäävänä. Sinulla on kuitenkin monia lukioita, monen ikäisiä ja montaa eri aatetta edestavia. Ymmärrän, että olet räväkkä ihminen ja tuot mielipiteesi julki sinulle ominaisella tavalla ja sinulla tosiaan on oikeus kirjoittaa blogissasi mielipiteitäsi miten haluat, mutta tällaisessa yhteydessä ko. tunteita herättäviä asioita kuuluisi ainakin omasta mielestäni käsitellä hellemmin, hienovaraisemmin.

Anna (Ei varmistettu)

Voi olla, että olen ollut tuossa provosoiva. Tuossa on kuitenkin mielipiteeni sen tarkemmin avaamattomana, ja sen takia se varmasti kuulostaa vieläkin kärkkäämmältä :/ Olisi ehkä pitänyt kirjoittaa siitä hellemmin, mutta pakko myöntää, että tää asia on mulle aika punainen vaate. Mut on tullu kadulla ihan tavallisena päivänä pysäyttämään joku, joka on halunnut kertoa Jumalan sanaa ja kun olen kieltäytynyt kohteliaasti, olen saanut hyökkäyksen päälleni. Kun tämä on tapahtunut useamman kerran, asenteeni uskovaisia kohtaan on kärjistynyt. Ehkä liiaksikin.

S (Ei varmistettu)

Siis hetkonen mitä tarkoitat tuolla aborttiviittauksella? Katolisessa uskonnossa abortti nimenomaan on kielletty.

Anna (Ei varmistettu)

Huonosti ilmastu, mutta siis "se tappaminen ylitetään syntymättömään lapseen vieden siltä elävältä ihmiseltä oikeus omiin päätöksiin". Eli se älä tapa ylitetään siihen aborttiin, samalla vieden siltä elävältä ihmiseltä, naiselta, oikeus omiin päätöksiin :)

Muru (Ei varmistettu)

Heippa! Tästä tulikin mieleen että mihin suosittelisit majoittumaan Lontoossa? :) jos ajatuksena on vain kävellä ympäriinsä kattelemassa perus turistinähtävyyksiä ja tietysti shoppailla! :D :)

Anna (Ei varmistettu)

No mä en oo koskaan joutunut majoittumaan missään Lontoossa, eli hotellivinkkejä ei valitettavasti ole. Mutta siis kaikki zone 1:lla on lähellä kaikkea, että siltä alueelta mikä vaan on musta ok :)

Goldie (Ei varmistettu)

Rooma on tosi ihana! Kenen Hannan kanssa olit matkalla? Onko hänestäkin kuvia?

Anna (Ei varmistettu)

Se on :) Jos hänestä olisi kuvia, niin olisin niitä julkaissut ;) No ei vaiskaan, Hanna ei halua olla esillä blogissani :)

ems (Ei varmistettu)

Pakko tulla antamaan positiivista palautetta tästä reissupostauksesta. :) Tykkään tällaisista informatiivisista ja kauniilla kuvilla täytetyistä postauksista ja kiva kun tuli näin lyhyellä viiveellä! :) Tulipas myös kaipuu takaisin Roomaan kun paljon näkyi tuttuja paikkoja. Viime keväänä kävin ekaa kertaa ja varmasti palaan vielä joskus takaisin, Rooma on ihana. :)

Anna (Ei varmistettu)

kiva kuulla, että tykkäsit :)

Minä (Ei varmistettu)

Aika ikävä yleistys, että uskossa elävät eivät kunnioita ihmisiä, jotka eivät elä uskossa. Sen vuoksi, että jonkun älypään mielestä ihminen, joka ei usko Jumalaan on oikeutettu tulemaan raiskatuksi. Meitä ihmisiä on moneen junaan, niin kuin on uskoviakin, itse ainakin pidän uskoni omana asianani ja ihan yhtä lailla kunnioitan ystävieni näkemystä olla uskomatta. Meillä jokaisella on oikeus uskoa tai olla uskomatta ja luulen, että omat kokemukset vaikuttavat niihin vahvasti. Jokainen ihminen on joka tapauksessa yhtä arvokas.

Anna (Ei varmistettu)

En ole tehnyt tätä yleistystä vain sen perusteella, mitä yksi aivokuollut on kommentoinut siihen Barcelona-keissiin. Valitettavasti mulle on tulleet ihan kadullakin ihmiset tuputtamaan jotain ajatuksiaan ja kun olen ystävällisesti yrittänyt sanoa, että olen ateisti, olen saanut vain ihan ihmeellisiä, loukkaavia, kommentteja :/ Valitettavasti harvassa ovat sinunkaltaisesti uskovat, nimittäin tuntuu, että jokainen agnostikko/ateisti/ei-uskova kunnioittaa oikeutta uskoa, eikä tuputa uskonnottomuuttaan, mutta uskovaiset hyvin usein todella ikävästä yrittävät käännyttää. Välillä täysin epäoikeutetuin keinoin.

annika (Ei varmistettu)

Muistan kun luin tuosta, että joku/jotkut olivat sitä mieltä, että sun pitäiskin tulla raiskatuksi ja oon ollut koko ajan sitä mieltä, että se joka toivoo jonkun tulevan raiskatuksi on tasan yhtä paha kuin se joka raiskaa. Uskovainen mäkin oon, enkä oo varma oliko tuo heitto kovin hyvä esimerkki uskovaisista, mutta joka tapauksessa ei oo kiva aina tulla samalla itse arvostelluksi :) No, kaikkeen tottuu.

Anna (Ei varmistettu)

No tuo ei valitettavasti ole läheskään ainoa esimerkki. Mulle lukijat tuputtaa uskontoa viikottain ja sitä tulee kadullakin vastaan ihme hörhöjä. Siksi mun asenne on hyvinkin negatiivinen :(

sara (Ei varmistettu)

Käytiin heinäkuussa poikaystäväni kanssa Roomassa ja heti kun vaan lentokentälle päästiin, niin vietiin jo poikaystäväni matkalaukku. Tuli siltä seisomalta olo, että pitäisikö vaan suosiolla kääntyä takaisin Suomen lennolle, jos jo heti alkuun viedään laukku...

Mitäs muuta. Aikamoinen turistirysä. Liikaa ihmisiä. Vaatekaupoissa liian kallista. Kadunvarsilla tyrkytetään tavaraa: "Osta osta osta!" Ruokana vaan pitsaa ja pastaa, eivätkä nekään sen kummemman makuisia. Koko viikon saa kulkea käsi puuduksissa olkalaukkua pidellen siinä pelossa, että nyt joku taas iskee ja vie.

Ainoa hyvä koko reissuilta oli Italialainen jäätelö.

Mutta muuten sanoisinkos... aika stressaava kokemus, josta rentouttava loma kaukana!

Anna (Ei varmistettu)

Voi ei. Me nähtiin kyllä Rooma ihan eri valossa. Me kierreltiin ainaki paljon alueita, joissa ei juuri ollut turisteja, ruoka oli hyvää ja ihmiset superystävällisiä :) Harmi, että teidän loma oli noin stressaava :/

Laura (Ei varmistettu) http://larazonee.blogspot.fi

Euroopassa on tullut matkattua paljon, Italiassakin useampaan kertaan, mutta jostan kumman syystä Roomaan en ole vielä ikinä päätynyt. Ehkä olisikin sen vuoro seuraavaksi :)

Anna (Ei varmistettu)

Ehdottomasti suosittelen :)

M-Rouva (Ei varmistettu)

Oi miten mielettömiä kuvia olet ottanut, vau!

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :)

Merja Markkula (Ei varmistettu)

Hei Anna,
Kiitos ihanista Rooman kuvista. Rooma on Pariisin ja Lontoon ohella kolmen lempikaupunkini joukossa. Siellä, kuten näissä muissakin kaupungeissa voisin käydä vaikka kuinka monta kertaa. Parasta on juuri päämäärätön haahuilu, ihmiset, ravintolat ja varsinkin Italiassa; kieli.
Kiitos vielä kerran, Rooma ikuinen kaupunki.

Anna (Ei varmistettu)

Juuri näin :) Ja kiitoksia kommentistasi :)

petra (Ei varmistettu)

Oi Rooma aivan ihana paikka, itse olen siellä kaksi kertaa käynyt :)

Anna (Ei varmistettu)

Kyllä, aivan mielettömän kaunis kaupunki :)

L (Ei varmistettu)

Ootko muuten lukenut Dan Brownin kirjoja? Tuli mieleen kun Enkelit ja demonit sijottuu noh.. aika vahvasti Roomaan ja käsittelee niitä tunnetuimpia nähtävyykisä. Itselleni kirjan lukemisen jälkeen on nimittäin ollut lähes pakkomielteenä päästä Roomaan tutkimaan kirjassa käydyt paikat läpi :D

Anna (Ei varmistettu)

Oon lukenu Da Vinci koodin, Enkelit ja Demonit on menny vaan leffana. Pitäisi lukea se joskus :)

jane (Ei varmistettu)

Ihania Rooman kuvia! Matkakuume vaan kasvaa entisestään:)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :)

religion (Ei varmistettu)

Live and let others live, olisipa niin kuten uskovaiset ajattelisivat :) Itse olen "muslimin" kanssa naimisissa, tai hänen perhe on islaminuskossa, itse ei niinkään. Tästä hän ja minä (ateisti) saadaan aina saarnat. Miksi et käännytä vaimoasi, miksi et käy moskeeijassa, miksi et paastoa? Kyllä mulla on ihan mukavat appivanhemmat, mutta olisi kivaa jos pitäisi uskontonsa ihan omana asianaan eikä tuputtaisi. Sama tietysti koskee muita ääriuskovaisia, ei siis mikään herja muslimeille. Onnellinen olen kuitenkin että mieheni on tapamuslimi, ja ei ole koskaan käyttänyt alkoholia eikä polta, mutta ei kuitenkaan estä minua nauttimasta viinistä illallisella. Outoa ehkä mutta minusta kuitenkin on tylsää juoda "yksin", niin juon mieluummin kavereiden seurassa. :)

Anna (Ei varmistettu)

Joo, just toi tuputtaminen on se, mitä mä en vaan siedä yhtään :/

Johanna (Ei varmistettu)

Tiedän et oon ihan käsittämättömän myöhässä kommentoimassa tähän mut en oo ehtiny lukee sun blogia varmaan vuoteen ja käyn nyt takaperin näitä juttuja läpi. Mutta siis sitä mä vaan et Rooma on ehdottomasti mun lempimatkakohde missä oon käyny. Oon käyny Euroopan pääkaupungeista myös Pariisissa ja Berliinissä ja pakko kyl sanoo et Pariisi ei mullekaan auennut samalla tavalla kuin noi 2 muuta. Jotenkin niin käsittämättömän kaunis paikka. Rooma siis. Colosseum oli ehkä hienoin turistikohde missä oon ikinä käyny. Se oli jotenki niin massiivinen, paljon isompi kun mitä olin ajatellu. Aah, voisin jatkaa tätä ylistystä sivukaupalla. Mut joo, Rooma ja Mauritius on ehdottomasti kaks hienointa paikkaa missä oon ikinä käynyt. Rooma vielä nousee enemmän esiin koska käytiin kaveriporukalla kun taas Mauritiuksella käydessä olin sen verran nuorempi perheen kanssa käydessä et en siitä ehkä niin paljon irti saanut. Mut ihana et olit käynyt niin paljon samoissa paikoissa kun mä sillon pari vuotta sitten, tuli hyviä muistoja mieleen. Ja ihanat kuvat!

Kommentoi