Sudenelämää

Mungolife

Nainen on naiselle susi. Se on ollut jo pitkään selvää ja käynyt tässä vuosien bloggaamisen aikana selväksi yhä enemmän.

Bloggaajana oikeastaan turtuu siihen, että arvostelun kohteena ei ole pelkästään vaatteet ja asusteet vaan myös oma elämä, elämänvalinnat, perhe, luonne, persoona ja ennen kaikkea kasvot ja kroppa. Mä elin sikäli erilaisen nuoruuden kuin moni teini, että en oikeastaan koskaan kärsinyt varsinaisia kroppapaineita. Kyllä muakin ärsytti välillä “pitkäkoipi” ja “sairaan laihat jalat” - huutelut ihan yhtä lailla kuin läskittelyt kuin laudoittelutkin. Ja kyllä mäkin olen joskus kokeillut tunkea rintsikoihini sukkia ja harrastanut muuta yhtä ylevää toimintaa. Olen nyppinyt kulmakarvani järkyttäviksi ohuiksi viivoiksi ja sheivannut kaikki käsikarvani päähänpistosta. Hiustenväri on muuttunut punaisesta mustaan ja ruskeasta blondiin. Se nyt vaan kuuluu siihen ikään, kasvavan nuoren naisen kasvuprosessiin. Muutamaa heikkoa hetkeä lukuunottamatta olen kuitenkin aina viihtynyt tässä kuoressa, jonka minulle on luonto antanut. Jaloissa on mittaa, joskin keskivartalosta se puuttuu. Lantiolla on leveyttä, rasva kertyy vähän vääriin paikkoihin ja napa on naurettavan pikkuruinen. Mitä sitten? Oon aika lailla terve ollut aina ja oon ollut aina melko hyvässä kunnossa liikkumattakin. Voin syödä ihan mitä haluan ja voin elää vaikka neljä päivää suklaalla, eikä se näy ihossa tai painonnousuna. Mun paino on heitellyt 13-vuotiaasta n. 5 kiloa. 58-60 -kiloisesta nykyiseen 63-65 kiloon riippuen viikosta ja punnitushetkestä. 174 cm pituudellani tuosta tulee painoindeksiksi 20,8. Normalipainon keskipolkua täällä kuljetaan siis.

Minulla ei ole koskaan ollut viha/rakkaus-suhdetta kroppaani, koska suhteeni tähän mun fyysiseen ulkomuotooni on aina ollut puhtaan rakastava. Ehkä sen takia en vieläkään, 25-vuotiaana, pysty ymmärtämään tuntemattomien ihmisten viha-suhdetta kroppaani tai omaan kroppaansa. Minun mieleipidettäni omasta kropastani ei tule muuttamaan tuhansienkaan ihmisten mielipide siitä. Jos joku ei siitä tykkää, niin sitten ei tykkää. En minäkään tykkää maksalaatikosta tai mämmistä. Mielipide-eroja. Mutta on tämä ilmiö saanut minut pohtimaan paljon naisten asenteita toisia naisia kohtaan. On surullista huomata, miten miesten maailmassa useimmiten jylläävä solidaarisuus on nähtävästi äidinmaidossa jäänyt monelta tytöltä saamatta. Itsestään pitää löytää vakavia virheitä kaikesta mahdollisesta ja ehdottomasti eniten juuri kropasta. Jottei itselleen tulisi niin kamalan paha mieli, niitä virheitä pitää siis myös löytää toisesta. Ettei edes sen oman päänsä sisällä olisi huonompi kuin se toinen.

Dubaista postatessani kivoja iloisia rantakuvia pirteissä bikineissä palaute oli kaksijakoista. Sain paljon todella kivaa positiivista palautetta, joka oli totta kai imartelevaa ja toi todella hyvän mielen. Samalla sain kuitenkin paljon myös negatiivista palautetta. Omien bikinikuvien esittäminen tuntui olevan melkein rikollista jonkun mielestä. Syitä sille, miksi se on niin kamalaa, löytyi monia.

“Miten sä kehtaat esitellä sun kroppaa, kun oot noin pyöreessä kondiksessa / sulla on isot kädet / sun lantio on hirvee jnejnejne.” Voi herra mun vereni, jos bikineissä saisi esiintyä vain huippukroppaset naiset lehtien sivuilla, nuorten naisten ajatus siitä, mikä on normaali kroppa olisi vieläkin enemmän vinoutunut. Meitä on moneksi, eikä jokaisella tallaajalla voi olla superkiinteät reidet, pyöreä peppu, ohuet treenatut käsivarret, uskomattoman pitkät jalat ja pitkä selkä, täydellinen sixpack ja terhakat rinnat. Se ei nyt vaan ole mahdollista, ja kaikki me olemme erilaisia. Myös kaikki omalla tavallamme erikoisia ja mielenkiintoisia. Tärkeitä. Musta on kivaa pystyä epätäydellisenä esiintymään näinkin laajalevikkeisellä sivustolla ja omalta osaltani näyttää mun naisvaltaiselle lukijakunnalle, että on ihan OK olla epätäydellinen.

Huomiohuoraaminen. Kuinka mä kehtaan hakea huomiota tai hyväksyntää esittämällä mun lähes alastonta kroppaa bikineissä? En lähde edes pohtimaan sitä, miksi on OK jokaisessa fitness-blogissa esiintyä pikkuruisissa liikuntavaatteissa ilman samanlaista älämölöä kuin mitä sama määrä näkyvää ihoa aiheuttaa muualla. En minä hae hyväksyntää tai huomiota mun bikinikuvilla. Musta rantakuvat nyt vaan sattuu olemaan kivoja, ja tykkään niitä itse katsoa blogeista! Viime aikoina on monet muut bloggaajat olleet reissussa ja musta ihanimmat kuvat ovat juurikin rannoilta! Rusketus, vaalea hiekka, turkoosi vesi ja värikkäät bikinit palmujen keskellä on musta ihanaa katseltavaa kotisohvalla nököttäessä. En ymmärrä, miten joku voi keksiä iloisista hauskoista kuvista jotain niin loukkaavaa, ettäkö niitä ei saisi laittaa julkisuuteen. Kyllähän mä niissä bikineissä näyttäydyn siinä rannallakin, jolla on satoja ihmisiä. Kai sekin on sitten sitä huomiohuoraamista.

Ja sitten on useita muita syitä, miksi ei rantalomakuviaan saa julkaista. Suurinta osaa palautteista värittää aina “minä en ainakaan tekisi niin”. En minäkään tekisi montaa asiaa, joita nämä ihmiset varmasti tekevät, mutta en siltikään kokisi oikeudekseni määrittää yleistä oikeaa sen perusteella, minkä itse koen oikeaksi.

Nämä tällaiset kommentit ja yhteydenotot ei ole mitenkään uutta, mutta viime aikoina niihin on tullut ihan uusi sävy. Tämäkin reissuni Turkkiin on nostattanut mitä omituisempia kommentteja. Olen täällä selkeästi kauneusleikkauksen takia. En ole halunnut kertoa matkaseuraani tai postata reissustani kovin tiiviisti selkeästi vain ja ainoastaan sen takia. (Enkä esimerkiksi sen takia, että oon ihan vaan tylsällä lomalla, jossa vaan makaan auringossa ja luen..) Koska eihän Turkissa tähän aikaa vuodesta ole edes kuuma. Ja koska en ole julkaissut matkalta yhtään bikinikuvaa/naamakuvaa, on se selkeä merkki siitä, että olen operaation takia täällä. Olen saanut pari todella hämmentävää meiliä, joiden yleinen sävy on lähinnä “kuinka sä kehtaat valehdella lukijoillesi näin?! / mikset vain myönnä, että sulle on tehty kauneusleikkauksia!?” Tässä jo pari vuotta jyllännyt keskustelu mun tisseistä on ihan oma lukunsa. Mä olen valehtelija, koska mä en myönnä, että mulla on silikonit. Arpitodisteet aiheesta on löydetty milloin mistäkin kuvasta. Viimeisin intoilu on mun nenä. Kertoessani meneväni septoplastiaan, olen saanut häiriintyneen määrän yhteydenottoja siitä, miksen voi vaan myöntää meneväni pienennyttämään järkyttävän nenäni.

Silikoniepäilyt olen jo oppinut ottamaan imarteluna. Jos jonkun mielestä mun tissit on niin uskomattoman hyvännäköset, että ne eivät voi olla ihan vaan mun omat, niin eihän sitä voi mitenkään muuten ottaa kuin imarteluna itselleni ja kunniana Victoria's Secretille. Välillä kyseinen keskustelu menee jo yli mun ymmärryksen. Otin tänään kuvan mun tisseistä peittäen niistä suurimman osan, mutta jättäen näkyviin sen osan, jossa arvet olisivat, jos sellaiset siis löytyisi. Harkitsin jo sen laittamista tähän postauskeen turhautuneimpana hetkenäni, mutta onneksi Vivian muistutti minua tärkeästä asiasta. Mä en ole kenellekään velkaa mitään vakuuttamisia. Ja mun kasvatus ja periaatteet eivät vaan salli laittaa sivustolleni kuvaa itsestäni yläosattomista. Sivustolle, jota moni mun sukulainen ja koko perheeni, isäni mukaanlukien, lukee. Sitä paitsi, jos laittaisin kuvan, se olisi photaroitu, jonkun toisen tisseistä, vanha kuva tai (lisää tähän selitys X). Tissini ovat kuin panttivanki. Ne pitäisi kuvata auktoriteettien tarkkailtavana tämän päivän lehti vierellään, jotta tietyt ihmiset uskoisivat. Yksinkertainen totuus kun ei riitä.

Nenäepäilyt otan hämmennyksen sekaisin tuntein vastaan. Toisaalta koen ne todella loukkaavaksi. Miten jollain on pokkaa tulla sanomaan, että selkeästi olen menossa nenäleikkaukseen korjaamaan rumaa nenääni!? Mun nenähän on söpö! Se voisi olla kapeempi tai pystympi tai suorempi tai whatnot, mutta se on mun nenä. Se on tärkeä osa mun ulkonäköäni, mun kasvojani ja sitä, miten olen tottunut itseni näkemään. En ikimaailmassa halua siihen mitään muutosta. Tosin, olishan se kiva hengittää kunnolla. Siksi olen valmis sitä jossakin vaiheessa sisältä muovaamaan. Ainoastaan sisältä.

Mä olen eläessäni ollut kahdesti leikkauksessa. Multa on poistettu rasvakasvain lantioluun päältä Suomessa noin kuusi vuotta sitten ja mun polvi on leikattu Australiassa 2011. Olen ollut todella onnekas, sillä mitään muita leikkausta vaativia ongelmia minulla ei ole ollut. Minulle ei ole koskaan myöskään laitettu botoxia tai mitään muitakaan happoja, täytteitä tai mitäniitäikinäedesonkaan. En halua sanoa, etten hyväksy plastiikkakirurgiaa, mutta en hyväksy sitä itselleni. Minulla on ystäväpiirissäni monella naisella leikelty rintavarustus. Pienentääkseen tai suurentaakseen. Osa syistä on ollut musta perusteltuja, osa ei. Korjaava kauneuskirurgia on musta täysin hyväksyttävää, mutta muovisen muokkauksen suhteen suhtaudun varauksellisesti. Toisaalta, jos saisin pari lasta ja tissini roikkuisivat navan korkeudella, voisin hyvin itsekin kävellä veitsen alle nostamaan painovoiman tuhoja hieman ylöspäin. Lähtökohtaisesti mulla ei siis ole ongelmaa edes veitsen alle menemisestä, mutta mua kauhistuttaa ajatuskin siitä, että kropassani on jotakin vierasta. Mä olen oikeasti nähnyt painajaisen, jossa mulla oli silikonit. Tatuointien muste ei minua häiritse, mutta kaikki muu ulkopuolinen, joka laitetaan ihon alle, hirvittää mua todella pahasti. Siksi minusta onkin niin kummallista kuulla silikonisyytöksiä, kun se olisi viimeinen asia, johon ryhtyisin. Varsinkin kun suurin syy siirtää septoplastiaa on ollut mulla se, että se pelottaa mua. Mua ahdistaa ajatus niistä silikonilevyistä mun nenän sisällä. Vaikka ne siellä vaan väliaikaisesti oliskin.

Ahdistuksen lisäksi mua myös harmittaa monilla nuorilla naisilla kauneusleikkaukset. Kiristykset ja täytteet jne. Saa mun mielestä monet naiset näyttämään samalta. Monelta katoaa ne kauniit persoonalliset pikkutujut, jotka tekee jokaisesta naisen kropasta kauniin. Mä kiinnitän itse asiassa tosi paljon huomiota naisten vartaloihin, ja huomioni voi kiinnityä mitä omituisempiin seikkoihin. Hyvä esimerkki on ystäväni Noonis. Perthissä vieraillessani huomasin, että Nooniksella on samanlaiset kädet kuin äidilläni. Mietin varmaan päivän, miten voisin sanoa loukkaamatta Noonista, että “hei, sun kädet on ku mun viiskymppisellä äidilläni”. Sitten asia tuli puheeksi ja selitin mitä tarkoitin. Hänen käsiensä muoto oli samanlainen, ja se miten hän koski ovenkahvoihin ja muihin esineisiin. Vahva, mutta hellä. Pitkät sormet ja sulavat liikkeet. Jotenkin tosi äidilliset kädet. Mikä ei tarkoita ryppyjä tai vanhuutta, vaan hellyyttä ja kauneutta. Luotettavuutta ja rauhallisuutta. Ainakin mulle. Tää nyt kuulostaa tosi oudolta, mutta mä kiinnitän usein huomiota tällaisiin asioihin. Käsien asentoihin ja nonverbaliikkaan. Kuitenkin kasvot ovat minusta jokaisella kaunein piirre. Yhdellä on jännittävät ikuisesti tuikkivat silmät, toisella ihania pisamia, kolmannella täydellinen iho, neljännellä se hassu luomi. Ne ovat jokaiselle ominaisia ja kuuluvat vain heille. On sääli, että niitä omia ainutlaatuisia piirteitä viedään plastiikkakirurgille ja tilalle otetaan jonkun toisen vastaavan näköinen.

Eksyin vähän aiheesta. Joka tapauksessa, olen paljon miettinyt miksi negatiivista suhtautumista toisen kroppaan on niin paljon. Monille se varmasti luo paremman olon itsestään. Kun uskottelee itselleen ja kaikille, jotka kuuntelevat, että toisella on jotain huonoa/huonosti, tuntuu, että itsellä menee paremmin. Omat jenkkakahvat tuntuvat ehkä siedettävämmältä, jos samalla halveksuu toista tämän isojen käsivarsien takia.

Vähän niinkuin naisten logiikalla ylipäätään. Jos kaveri menestyy työssä, täytyy muistuttaa, että hänen ihmissuhteensa eivät ole johtaneet alttarille. Tai jos toinen nainen saa kehujaan ulkonäöstään, täytyy sivaltaa hänen älykkyyttään. Jos taas joku on älykäs, niin herranjumala, miten se pukeutuu!! Ja jos taas pukeutuu kivasti, niin ei sillä kyllä muuten mitään sisältöä elämässään olekaan.

Oon totta kai itekin käynyt joskus huonoina hetkinä läpi tuonkaltaisia ajatuksia. Kun itsellä on mennyt huonosti parisuhteessa ja kaveri on ollut onnellisen väkevän rakastunu, mielessä kävi kyllä, että itsellä meni työasioissa paremmin. Mutta tollanen lälläslää -asenne on jotenkin niin myrkyllistä. Onneksi tajusin sen aika äkkiä. Olen leikannut tuollaisen ajattelun pois itsestäni kokonaan, ja myös elämästäni ne ihmiset, jotka elävät ja ajattelevat niin. Toivoisin, että moni bloggaajia arvostelevakin ymmärtäisi tämän. Me emme ole huippumalleja, emmekä me kuvittele olevamme maan kauneimpia tai mielenkiintoisimpia ihmisiä. Mutta meillä on silti oikeus olla iloisia omista vartaloistamme ja ulkonäöstämme. Meillä on oikeus myös julkaista blogissamme millaisia tahansa kuvia itsestämme, laillisuuden rajoissa pysyessämme.

Ja lukijan kannalta terveellisintä olisi miettiä, miksi ne mun kuvat aiheuttaa niin valtavaa inhoa? Miksi ne aiheuttavat niin kamalan huonon olon, että sitä pitää purkaa negatiivisuudella. Omaa kroppaa esitellessäni en suinkaan hauku kenenkään toisen. Toisaalta, jos kokee oman kroppansa paljon paremmaksi kuin minun, miksi se vihastuttaa? Miksei sitä voi ajatella niin, että se on rohkeaa. Jos ei kestä katsoa mun “läskejä” reisiä, niin sitten ei kannata sivulla käydä muutenkaan. Kroppani aiheuttanee ahdistusta silloin myös puettuna. Vaikka asia ei liittyisi mitenkään kroppaan, vaan minua pitäisi tuollaisten kuvien perusteella ylimielisenä ja itserakkaana, miksi sekään vihastuttaa niin kovasti? Enhän minä vaikuta kenenkään lukijan elämään, ellei tämä itse niin halua.

En tule koskaan ymmärtämään tätä surullista käyttäytymistä naisten välillä. Enkä tule sitä hyväksymään, vaikka syyt sen taustalla ymmärtäisinkin. Siksi voin ainoastaan toivoa, että jokainen nainen muistaisi iloita omasta kropastaan ja samalla antaa muille oikeus iloita omastaan. Ja ehkä jopa muistaa iloita heidän kanssaan.

Kommentit

Anna (Ei varmistettu)

I guess, I understood the point of the post even when google translate is not the best. As blogger you're always in the focus of your readers and you have to deal with criticism and bad comments, not even critical comments, just bad ones. Sad to read that people think you went to Turkey to do a surgery!? I mean you barely published any pictures of your trip while you've been in Australia lately. I don't get what people's problem is. I guess they need to talk about something :) but you're perfect just the way you are. You have an awesome body. Not too skinny, just beautiful! :) and you don't need any plastic surgery! :D

mmiraaa (Ei varmistettu)

Olet niin kaunis, juuri tuollaisena kuin olet - ja etenkin kun uskallat olla rehellisesti sitä mitä olet :) Toivon että joku kaunis päivä osaan hyväksyä oman vartaloni kuten sinä omasi.

mmiraaa (Ei varmistettu)

jäi vähän kesken - en tarkoita että vihaisin vartaloani. Olen aivan normaalipainoinen, normaalinnäköinen tyttö mutta jostakin lapsuudesta kai jäänyt jokin pakollinen häpeämisen tarve omaa vartaloa kohtaan. Sinunlaisesi "esikuvat" ja roolimallit saavat onneksi tälläisten ihmisten kuten minun käsitykset omista ja muiden vartaloista muuttumaan - kiitos :)

lisbe (Ei varmistettu)

Yksi sana: Kiitos.

Eerika (Ei varmistettu)

Waau mitä tekstiä! Itse ajattelen samoin kuin sinä ja mielestäni sinulla on täydellinen kroppa! :) He jotka arvostelevat muita, niin heillä on varmasti jotain ongelmia itsellään. Asiasta toiseen. Olen himoinnut samanlaisia Joien saappaita (mushroom) jo kauan ja en mistään meinaa löytää niitä. Onkohan sinulla jotain vinkkejä niiden löytämiseen? Makso mitä makso! :D

Anna (Ei varmistettu)

Valitettavasti ei ole mitään muuta vinkkiä kuin malttaen tutkia kuukaudesta toiseen eBayta :D mäkin tein niin pari vuotta :D

M / The Realm of Maria (Ei varmistettu) http://therealmofmaria.blogspot.fi/

Hyvä Anna! Sulla on ihan mahtava asenne, just noin sen pitääkin olla. Mun mielestä on hienoa, että kokee ylpeyttä omasta vartalostaan, joka sullakin on kaunis ja persoonallinen.

Anskuuu (Ei varmistettu)

Hyvä postaus ja täysin asiasta. Toivottavasti edes osa näistä arvostelijoista heräisi ajattelemaan..

Täysin asian vierestä kysyisin, että tiedätkö Helsingissä hyviä sokerointi-paikkoja? Oot ehkä saattanu näistä blogissa jo mainitakin, mut on menny ehkä ohi silmien. Mua himoittais mennä vihdoin sokerointiin ja tarttisin kovasti suosituksia :)

Anna (Ei varmistettu)

Voin kehua ainakin Celesten Siniä ja Pausen Tiinua :)

Mimmustiina (Ei varmistettu)

Anna,

Olen tullut siihen tulokseen, että Suomessa elää todella epävarma, jo nuorella iällä katkeroitunut, elämään kyynisesti sekä muihin sairaalloisen kateellisesti elävä nuorten naisten sukupolvi.
En tiedä tarkempaa syytä tähän, mutta kokemuksesta useissa maissa ja itsekin kaksoiskansalaisuuden omaavana, olen huomannut ja osani siitä saanut.
Pelottavalta tuntuu tämä ns. "suomalaisen perusrehellisyys"-käsite, jota yhä rohkeammin kuitenkin käytetään juuri negatiivisessa ja huomattavan voimakasta vihaa sisältävissä kommenteissa. Itse omaan muoden tapaan erilaisia ongelmia ja haasteita luonteessani, mutta peruskateutta ja sitä, että muiden ilo on omasta pois;en tunne.
Kateus ja viha syövät kaiken ympäriltään eivätkä koskaan rakenna;ainoastaan tuhoavat-
Älä lähde selittämään tai ansaitsemaan paikkaasi bloggaajana näille ihmisille; se on pohjaton kaivo, joka imee energian antamatta mitään muuta kuin ikävän tunteen tilalle-

Tsemppiä&keep on rollin'

//mimmustiina

Sini (Ei varmistettu)

Sulla. On. Täydellinen. Kroppa.

sundaysunnyli (Ei varmistettu)

Voi Anna sun kroppa on täydellinen, oikeesti! Siis välillä mä oikee yritän kateellisena(hyvällä tavalla) katsoa, josko sun kropassa tai ulkonäössä ois ees jotain epätäydellistä.. mut ei. Sä oot just hyvä ja kaunis tollasena! Olet upea nainen ja älä missään nimessä anna kateellisten idari anojen lannistaa sun fiilistä!

Ansku in Ireland (Ei varmistettu)

Oikein hyva kirjoitus ja puhut taytta asiaa!! Mun mielests sulla on kaunis kroppa ja on inspiroivaa nahda positiivisia rantakuvia :-) Meikku elattelee toivoa etta joskus tulevaisuudessa naisten solidaarisuus ei ole vain haave vaan tosiasia joten lisaa tallasts tekstia ja ihania inspiskuvia!

Aralia (Ei varmistettu)

Kiitos tästä kirjoituksesta! Kirjoituksesi sisältää juuri samoja asioita, joita olen aina ajatellut itsekin, enkä ole koskaan ymmärtänyt naisten inhoa omaa vartaloaan kohtaan. Valitettavasti vaikuttaa siltä, että nainen ei saa nykypäivänä olla mitenkään tyytyväinen vartaloonsa tai ulkoiseen olemukseensa, vaan aina pitäisi olla jonkinlaista muutoshalukkuutta (laihdutus, kiinteytys, ylenpalttinen ihon "hoitaminen", jatkuva karvojen ajeleminen kehosta, "aiheettomat" kauneusleikkaukset, "tuorvotusaineet" jne.) vaikka omassa sisimmässään olisikin tyytyväinen itseensä.

Minäkin, vanha pullukka :), tykkään omasta vartalostani,vaikka se on varmasti monen mielestä kauhean ruma. Tykkään näistä sievistä jalkateristä, ja sileistä polvista ja selluliittisistä reisistä, ja silittelen niitä hellästi kun ovat niin hyvin minua jaksaneet kuljettaa paikasta toiseen väsymättä. Ja tämä pyöristynyt vyötärönseutu, siinä sitä on ihmettelemistä, että näin on muuttunut :). Se on joskus ollut hoikimmista hoikin, muistan senkin, mutta tämä on tämän päivän minua, ja hyväksyn sen. Rinnatkin ovat kasvaneet isommiksi mitä haluaisin :), mutta nekin ovat osa minua, ja hyväksyn ne sellaisenaan, ja toivon, että saan pitää ne hautaan asti.

Käyn täällä katsomassa kauniita kuviasi, eivätkä rantakuvasi ahdista, vaikka itse en bikineissä viihdykään. Olet mielestäni kaunis nainen, enkä oikein osaa nähdä virheitä sinussa, pelkkää kauneutta vain. Sitä en ymmärrä, että miksi kauneutesi voi joitakin ahdistaa ja herättää tarpeen arvostella ja mollata. Sairalloista kateuttako?

Kun rakastaa itseään, niin voi toisiakin rakastaa!

Minttu-Maaria (Ei varmistettu) http://cocoandcarrie@gmail.com

Tiedätkö, mikä minua tässä eniten ahistaa? Se, että sinä joudut selittelemään näin paljon! Komppaan sua ihan 100 %:sesti ihan joka sanaa myöten <3 Toivoisin samanlaista, kattavaa selitystä niiltä ihmisiltä, jotka jaksavat päivästä toiseen keskittyä arvostelemaan ja ruotimaan sinua ilkeästi.

Sun vartalo on kaunis ja NORMAALI ja sitäpaitsi ihan mielettömän naisellinen,että vau ja haistatanpa tässä muuten samalla kaikille arvostelijoille!!! Työskentelen yläkoulussa ja kukaan, joka ei ole teinityttöjen kanssa joka päivä, ei tajua sitä, millaisia ulkonäköpaineita tytöillä on. Se on oikeasti ihan järkyttävää ja on hyvä, että edes jossain blogissa näkyy terveen oloinen nainen, jolla on hyvä itsetunto. Kiitos Anna <3

Mun mielestä arvosteleminen on mennyt liian pitkälle. En tarkoita ainoastaan sua vaan sitä yleistä, ikävää ilmapiiriä, joka tuntuu vallitsevan blogien kommenttibokseissa ja nettikeskusteluissa. Mikä ihmisiä vaivaa?

Helinä (Ei varmistettu)

Allekirjoitan koko jutun! Olen jo vuosia ihmetellyt omien kavereiden puheita, suhtautumista muihin naisiin ja kuunnellut heidän joka päiväistä bloggaajien haukkumista! Joka kerta kyseenalaistan heidän kommentit ja ihmettelen miksi he haukkuvat tuntemattomia noin agressiivisesti ja nauttivat toisten "kauneusvirheistä". Vastaus on, koska bloggaajat ärsyttävät heitä ja on kiva huomata ettei he ole täydellisiä! No shit Einstein, kukaan ei ole!

Huoh, aina ei voi ymmärtää koska oma elämän asenne on posititiivinen ja kannustava, niin tuollaiset ihmiset syövät joskun omaa energiaa aivan liikaa.

Muista, että olet kaunis kaikin tavoin, mutta ulkoinen kauneus ei merkitse mitään jos sielu on ruma ja musta! Onneksi susta näkee sekä sen ulkoisen että sisäisen kauneuden!

Charlotta (Ei varmistettu)

Hei Anna!
Tää postaus sai mut miettimään omaa vartalosuhdettani. Olen aina ollut laiha mutta kurvikas ja saanut kuulla kaikenlaista läskittelyä niin mahastani kuin reisistäkin. Persettäni on haukuttu valtamereksi ja rintojani silikoneiksi. Haukkujat ovat olleet kaikki naisia. Miehiltä oon ainoastaan saanut kehuja kropastani ja ihmetteleviä kysymyksiä, miksen voi näyttäytyä rannalla bikineissä kun olen aina vaatteiden peitossa, vaikka olisi kuinka lämmin. Ajan mittaan ymmärsin, että nämä haukkujat olivat ainoastaan epävarmoja omista vartaloistaan. Osa oli varmasti minulle myös kateellinen. Katkaisin välit kaikkiin ihmisiin, jotka yrittivät pönkittää omaa itsetuntoaan tuhoamalla minun. Nyt voin olla bikineissä ja olen ylpeä vartalostani, mutta monta vuotta siihen meni. Harmittaa, miten monesti jätin ulkomaanmatkoillakin uimatta vain sen takia, koska luulin olevani liian lihava. Anyway, halusin vain kertoa omia kokemuksiani :D

ps. En voi ymmärtää miten joku voi haukkua sua lihavaksi! Sähän olet tosi hoikka ja hyväkuntoinen nuori nainen. On jotenkin lohdullista mutta myös surullista tietää, että vaikka olis kuinka hyvä kroppa (kuten sulla) niin koskaan ei voi miellyttää kaikkia, eikä pidäkään. Se, että kelpaa itselleen sellaisena kuin on, on kaikista tärkeintä.

jelina (Ei varmistettu)

Mä oon niin samaa mieltä koko aiheesta! Itekki oon aina ollu tyytyväinen omaan kroppaani , mutta eipä siitä kehtaa/viiti puhua ääneen hirveesti ku heti aatellaan et on itserakas tai haluaa vaan huomiota yms....! Sulla on täydellinen kroppa se on vaan kateutta jos täytyy tulla jotain muuta lässyttämään. :)

Sunkissed (Ei varmistettu) http://katariina-sunkissed.blogspot.fi

Todella hyvin kirjoitettu, allekirjoitan joka sanan! Itselläni on pyörinyt viimeaikoina ihan samat jutut mielessä. Kun itselläni menee tällä hetkellä aika monella saralla tosi hyvin, tuntuu että jotkut oikein hakemalla hakevat jotain, missä mulla menis vähän huonommin ja sillä toisella paremmin. Olen ihan samaa mieltä siitä, miten miehillä riittää sitä solidaarisuutta joka tilanteeseen ja on sääli, että ainakin osalta naisista se tuntuu puuttuvan kokonaan... Ja pakko vielä hehkuttaa miten ihanat noi bikinit on ja kuinka hyvin ne sopivat sulle! :)

Saana (Ei varmistettu)

Sä olet just aito ihminen, juuri sinä omassa kauneudessaan!:) omistat täydellisen tiimalasi vartalon etkä ainuttakaan "raskausarpea", kirjotit rohkean tekstin. Arvostan sua paljon enkä ymmärrä miksi ihmiset ovat niin sidosissa sinun elämään!!

Laura (Ei varmistettu)

Aamen! Oot ihana! :)
En itsekään ymmärrä tuollaisia asenteita naisissa! Jostain syystä suurin osa mun nykyisistä kavereista onkin miespuolisia. :D
Ja tosta kateudesta mitä sun rantakuvat herättää, oon itsekin vähän kateellinen kun katson noita kuvia ja tekisin mitä vaan et saisin tollasen kropan! Mut toisin ku jotku ihmiset, mä tiedostan tän kateuden ja sen, et jos haluun olla yhtä hoikka kuin sinä, mun pitää itse tehdä asialle jotain, eikä lähettää sulle negatiivisia kommentteja. Monet ihmiset ei luultavasti osaa harrastaa tällaista itsetutkiskelua, thus ne purkaa huonon itsetuntonsa sinuun, koska eivät vaan uskalla/jaksa tehdä itse mitään omalle ulkonäölleen.

jj (Ei varmistettu)

En kertakaikkiaan ymmärrä, kuinka jotkut löytävät valittamista noista rantakuvistasi. Mielestäni ne ovat aivan ihania ja tyylikkäitä, iloinen fiilis tarttuu lukijaankin :)

Ja mitä sun kroppaan tulee, komppaan Vivveä. Minkä ihmeen takia sun täytyisi vakuutella kellekään mitään? Sulla on mielettömän kaunis kroppa (olen pirun kateellinen juuri tuosta lantiosta, vaikka itsellänikin sitä on!) ja ennenkaikkea musta on upeaa miten hyvin kannat itsesi.

Tämä oli kyllä hyvä ja rohkea postaus. Kiitos! :)

Taru (Ei varmistettu)

Moikka,
Mun mielestä sä oot just kaunis just tollasena. Ja tykkään sun blogistas :0)
-Taru-

Lottie (Ei varmistettu) http://lottiediaries.blogspot.fi/

Se, että sanoo toista rumaksi ei tee itsestä kauniimpaa. Se että haukkuu toista lihavaksi, ei tee itsestä laihempaa. Aamen.

mari (Ei varmistettu)

Tässä olis tarvinnu tykkää-nappia! Aamen todellakin!

s (Ei varmistettu)

TÄMÄ! Mihin on jäänyt "Pidetään me tytöt yhtä"-asenne?

Sonja (Ei varmistettu)

Asiallinen postaus, hyvä Anna! :-)

Aj (Ei varmistettu)

Olet fiksu nainen! (Ja mitä kroppaasi tulee – vau.)

R (Ei varmistettu)

Perfect<3 Ihana kirjoitus ja vielä ihanempi sä! Hitsit, oot ihan mieletön tyyppi ja noussu yhdeksi mun esikuvista:) Katsoin juuri tänään itteeni peilistä, ja ajattelin vaan miten vatsalihasten pitäis näkyä enemmän, pyllyn pitäis olla lihaksikkaampi etc. Olen aina painanut alle 50 kiloa ja koko elämäni yrittänyt saada kiloja lisää. Alipainoisia oli nuoruudessaan siis myös mummoni, siskoni ja äitini, joten puhtaasti on geeneistä kiinni:) Nyt viimein olen saavuttanut 50 kilon rajan salitreenillä/hurjilla ruoka-annoksilla, ja pari kuukautta sitten kun tämän huomasin olin ihan helvetin onnellinen! Ja niin olen vieläkin, mutta joka puolella oleva epävarmuus ja kritiikki saa jo epäilemään omaa hyvää oloa ja vääristämään peilikuvaa. En osaa edes selittää, mutta minä kyllä olen tyytyväinen itseeni, mutta koska kaikki muutkin valittaa, kuuluu minunkin tehdä niin?! Kuinka sairasta on tämä..
Haluaisin vaan kiittää tästä teksistä, toivottavasti teet jatkossa näitä vielä enemmän:) Postaus tuli juuri oikeaan aikaan muistuttamaan, että minäkin olen kaunis!

Milla (Ei varmistettu)

Tosi osuvasti kirjoitettu! Itse en ainakaan osaa selittää tuota toisten mollaamista ja arvostelua muulla kuin kateudella, ehkä sillä halutaan pönkittää omaa huonoa itsetuntoa, tai pahimmassa tapauksessa oikeasti yritetään yksinkertaisesti pahoittaa toisen mieli mitä alhaisimmalla tavalla. Käsittämätöntä röyhkeyttä ja ajattelemattomuutta, ei voi muuta sanoa.

Ja jumankekka nainen, sullahan on aivan upea vartalo. Heittämällä yksi kauneimmista näkemistäni! Ja upeat, yksilölliset ja kauniit kasvot, jotka jää mieleen. Niin ja täyden kympin peppu, vau!! Ottaisin tuollaisen rungon itselleni enemmän kuin mielelläni ;)

Night (Ei varmistettu)

Amen, girl! Todella hyvä kirjoitus, kiitos siitä. Häpeän myöntää että itse haaveilen ainakin muutamasta eri kauneuskirurgisesta operaatiosta :( Ehkä pitäisi miettiä että tulisinko niistä ihan oikeasti sitten jotenkin onnellisemmaksi... Mutta siis kiitos ajatuksia herättävästä kirjoituksestasi, juttujasi on ilo lukea! :)
Ja if you'll excuse me, on pakko todeta kolmanneksi alimmasta hiekka-kuvasta että DAT ASS! :D

Jatta (Ei varmistettu)

Ihana kirjoitus ja täyttä asiaa! Ihailen niin paljon sun itsevarmuutta kropan suhteen, sillä moni vois mennä hajalle tommosista kommenteista. Mulla on myös isohko nenä kasvoihin suhteutettuna, mutta en aio enkä halua sitä leikkauttaa, koska se tekee minusta minut. En myöskään ymmärrä noita kauneusleikkaus yms. syytöksiä, eikö ihminen muka voi olla vain kaunis omana luonnollisena itsenään? Miksi toiselle yritetään tuottaa pahaa mieltä keksimällä jotain sellaista, mille ei ole edes mitään järkeviä todisteita?

Osaat kyllä olla todella luonnollinen kameran edessä pelkissä bikineissä, ja jo siitä näkyy, kuinka sujut olet itsesi ja kroppasi kanssa! :)

-S- (Ei varmistettu)

Hyvä teksti, kiitos siitä! :) Tekstisi laittoi minut ajattelemaan paljon asioita. Täytyy myöntää, että on outoa lukea sitä noilta osin kun puhut omasta vartalostasi ja tyytyväisyydestäsi siihen (ihailen sitä kun joku kykenee siihen!). Se johtunee siitä kun aivan pienestä lapsesta asti minulla on ollut hyvinvaikea suhde omaan kroppaani. Se vaikuttaa edelleen jokapäiväiseen elämääni vaikken sitä haluaisi. Toivon kuitenkin, että jossain tulevaisuudessa häämöttää se päivä kun osaan katsoa itseäni peilistä ja todeta: "hei, sä oot just hyvä tollasena ku oot". Yksinkertainen lause, jota en ole koskaan kyennyt sanomaan itselleni niin, että oikeasti tarkoittaisin sitä. No ehkä se aurinko paistaa jonakin päivänä tähänkin risukasaan ;)

Sara (Ei varmistettu)

Olipas hyvä ja kantaaottava postaus ihanien ja energisten kuvien kera! Eikä kropassasi ole mielestäni mitään vikaa.

Colleen (Ei varmistettu)

Kirjoituksesi herätti minussa monenlaisia ajatuksia. Se myös kuvasti paljon omia ajatuksiani.

Tuo "nainen on naiselle susi" on kyllä niin totta. Itse olen siitä lapsesta kärsinyt kiusaamisen kautta, varttuessani kohdannut erilaisten, pientenkin, menestysten johdosta. Kun tuon naisten käyttäytymisen vain aidosti hyväksyy, siihen vain turtuu.

Koska elämässäni olen paljon lasten kanssa tekemisissä, niin olen miettinyt, onko tämä tyttöjen/naisten käyttäytyminen jotenkin sisäsyntyistä. Koska tuota "susikäyttäytymistä" ja kieroa toimintaa on jo aivan pienten tyttölasten keskuudessa. Pojat taas lähinnä mennä höntöttävät, enkä ole tainnut koskaan elämäni aikana todistaa samanlaista käyttäytymistä poikien ryhmissä.

Ja muutenkin, jotenkin itsestäni tuntuu, että naiset usein kokevat toisen naisten menestymisen jotenkin uhkana, tai ihan kuin se olisi jotenkin itseltä pois. Miksi? Varsinkin, kun asia ei ole niin. Suomessakin olisi varmasti enemmän menestyneitä naisjohtajia, jos naiset olisivat toisiansa kohtaan yhtä solidaarisia ja kaveria auttavia kuin miehet.

PS. Sinulla on kaunis, terveen ihmisen vartalo, eikä sitä voi "läskiksi" tms väittää kyllä millään maailman tasolla :)! Kaikkea hyvää kevääseesi.

Jaana (Ei varmistettu)

Ah, mielensäpajottajia tässä maassa riittää! Loistava kirjotus, joka tiivisti lähes kaiken sen mitä itsekin ajattelen kyseisestä asiasta. Itse laihdutin lähes 30 kg muutama vuosi sitten, ja samalla muutuin sohvaperunasta liikuntaa rakastavaksi fitnessharrastajaksi. Miehet (niin tutut kuin tuntemattomatkin) antoivat vain positiivista palautetta kropastani. Mutta ne naiset... voi miten moni "ystävä" laittokaan välit poikki tai muuten vaan jotenkin kummasti etäänty. Samalla sai puskaradiosta kuulla kuinka olin heidän mielestään muuttunut miehennäköiseksi hevoseksi, joka oli lauta ja samalla yhtä läski kuin aikaisemminkin. Silloin kommentit vaikuttivat niin pahasti, ja osittain siitä syystä sairastuin syömishäiriöön. Vasta nyt toipumisvaiheessa olen alkanut ymmärtää, että minussa ei ollutkaan mitään vikaa, vaan päinvastoin. Musta oli tullut pahin kilpailija näille vihaajanaisille. Olin siis niin hyvännäköisessä ja tikissä kunnossa, että heidän piti jollain tavalla nujertaa mut ollakseen itse taas parempia. Ihan uskomatonta toimintaa! Nyt olen tajunnut, että todellakaan ei kannata kuunnella ikäviä kommentteja siitä, millaisena muut näkevät mut, koska hehän yleensä valehtelevat. Olen alkanut tämän oivalluksen jälkeen pitää itseäni ajoittain kauniina ja rakastamaan kroppaani. Syömishäiriö opetti tuntemaan oman kropan ja sen käyttäytymisen perin pohjin, ja olen todennut, että wau! Rakastan just tätä kroppaa enkä muuttais mitään! Tottakai haluan olla aina vaan paremmassa lihaskunnossa jo fitnessharrastuksenikin takia, mutta enää ulkonäkö ei aiheuta mulle paineita.

Kiitos maailman parhaasta blogista! Oot ollu yks mun toipumista edistävä taho. Mikään ei oo ollu ihanampaa kun selailla kauniita asukuvia huonoina päivinä, ja samalla tulla hyvälle tuulelle. Mahtavaa kesää! :)

Taija (Ei varmistettu)

Mua huvittaa niin paljon ajatus siitä, että joku mies sanoisi vaikkapa nyt miespuoliselle työkaverilleen kolmannesta miespuolisesta työkaveristaan salaa että "hyi että tuolla Jarmolla on sitten ruma perse, kehtaakin käyttää tollasia housuja" tai "Heikillä on sit niin karsee läskimaha, eikö se nyt ite tajua". :D En vaan saa päähäni että miehet toimis niin, vaikka mistä mä tiedän kun en mies ole. Naisten suusta sen sijaan voisin hyvinkin kuvitella kahvihuoneessa samat kommentit...

Toisaalta miesten voin kuvitella heittävän läppää toiselle että "onkos vähä maha kasvanu lomalla hähähää" mutta se toinen mies ottaisi sen todennäköisesti läpällä ja heittäisi takaisin että "mites, oiskos sun aika hankkia hiuslisäke hohooo". :D Ehkä kotona kattoisivat peiliin että no niimpä onkin vähän maha kasvanut mutta unohtaisivat varmaan, tai tuskin ainakaan mieltään pahoittaisivat niinkuin taas naiset ovat heti ah niin syvästi loukattuja...

Saana (Ei varmistettu)

Nyt puhut asiaa! Mä en ymmärrä sellaisia ihmisiä, jotka pönkittävät omaa itseluottamustaan haukkumalla muiden elämää, kroppaa, valintoja ym. Mutta valitettavasti näitäkin ihmisiä tähän maailmaan mahtuu monia... Kuitenkin, piti sanoa, että mun mielestä sulla on upee kroppa! Jatka samaan malliin :))

minä vain (Ei varmistettu)

Nyt piti jakaa facebookissa, oli sen verran hyvä postaus! Hienoa Anna!

mt (Ei varmistettu) http://misifys.blogspot.fi

Tämä postaus kerää varmasti ison kasan kommentteja, joten minäkin tänne muiden joukkoon :) Itse kärsin ulkonäköpaineista joka päivä, melkein joka hetki. Vaikka istuisin kotona rentoutumassa, ajattelen silti vain omaa painoani ja surkeaa ulkomuotoani. 165 cm/76 kg ei todellakaan ole mikään ihanteellinen tilanne. Koska oma itsetunto huitelee ihan niin matalalla kuin olla ja voi, huomaan välillä "ilahtuvani" siitä, että jollain toisella ei myöskään ole täydellinen kroppa. Kamalaa sanoa se ääneen, mutta niin se vain on. Enkä tarkoita sitä, että istuisin ajattelemassa, että onpas tuo tyttö ruma vaan jonkun toisenkin "epätäydellisyys" (niin väärä sanavalinta) tuo nykypäivän ulkonäköpaineiden jonkinlaista helpotusta itsellenikin siitä, että joku toinenkaan ei vastaa muotilehtien mallia. Tämän periaatteen mukaan on mukavaa nähdä juuri näitä rantakuvia ihan normaaleilta ihmisiltä. Tämähän ei siis tarkoita, että olisit jollain tavalla mielestäni ruma, lihava tms. vaan mielestäni olet todella kaunis. Surullisintahan on se, että itse elän siinä ajatusmaailmassa, että "kun olen laiha olen onnellinen".

Toivottavasti kirjoituksen pointti välittyi edes jotenkin, tarkoitus oli siis kirjoittaa ihan hyvässä hengessä :)

Emma (Ei varmistettu)

Oot Anna kyllä tosi upee nainen, ja ihailen sun asennetta kovasti! :)

Jenna (Ei varmistettu)

Täällä yksi, joka on hyvin kateellinen noista sun upeista rinnoista! :) Itselläni on aikalailla samanlainen kroppa kuin sulla ja joskus olen kuullut kuittailua liian leveästä lantiosta. Itse taas rakastan leveää lantiotani. Se on naisellinen. :)

Ihmettelen, kuinka jaksat olla lannistumatta, vaikka saat päivittäin haukkumisia. Hienoa, Anna! :)

P.S. Postaa jatkossakin rantakuvia, koska sitten voin haaveilla olevani auringon alla turkoosissa vedessä. <3

Annika Hoo (Ei varmistettu)

Pakko oli tulla kertomaan, että mielestäni sinulla on kaunis, kiinteä tiimalasivartalo ja kätesi tai muutkaan ruumiinosasi eivät ole läskiä nähnytkään ( vaikka varmasti tämän myös itse tiedät) :) Ja kasvosi ovat myös kauniit nenineen päivineen :) On hyvin surullista, että omaa pahaa oloa puretaan itselle tuntemattomaan ihmiseen. Ja vaikka jokaisella on oma kauneusihanteensa, en ymmärrä koskaan, miksi pitää nähdä vaivaa kommentoidakseen jotain ilkeää. Jokainen ihminen on erilainen ja jokaisessa on varmasti jotain kaunista. Maailma olisi kovin tylsä paikka, jos kaikki näyttäisivät samalta!

mmarielinaa (Ei varmistettu)

Aivan ihana postaus. Puit sanoiksi sen, mitä monien mielissä pyörii. Tätä lisää!

Anni (Ei varmistettu)

Huhhuh, empä voi muuta sanoa kuin että olipa taas mahtava postaus!! Ja ihmettelen kovasti, miten joltakin voi löytyä jotakin negatiivistä sanottavaa sun TÄYDELLISESTÄ kropasta! <3 Mä oon itse koko teini-iän kamppaillu todella huonon itsetunnon kanssa. Entiseltä hyvältä ystävältä löyty aina tosi kivoja kommentteja mm. ootpa läski, miks rintas on noin pienet jne säälittävää ja ilkeää kommenttia. Nämä kommentit sai mut tietysti tosi masentuneeks, niinkuin kenet tahansa teini-iässä olevan tytön. En vaan ikinä tajua että kuka tollasia kommentteja oikeesti haluaa latoa suoraan toisen naamalle? :D Mutta niin se vaan on että kaikenlaisia ihmisiä maailmaan mahtuu, mutta se siinä ihanaa onkin että kaikki ollaan erilaisia! Kiitos ihanasta postauksesta ihana Anna <3

Christina (Ei varmistettu)

Ihana postaus täynnä asiaa! =)
Ja itselleni tulee ainakin hyvä mieli katsellessani kuviasi, sillä et todellakaan ole mielestäni anorektikko, etkä kyllä missään nimessä ylipainoinenkaan. Olet sopiva. Ihmiset tuntuvat usein unohtavan että sekin on yksi vaihtoehto. =)
Ja muutenkin pituus on asia joka hämää. Itselläni on about sama painoindeksi kuin sinulla, mutta olen 158 pitkä, joten näytän tietty hieman kookkaammalta sen vuoksi. =D

Elina (Ei varmistettu)

Samaa mieltä! Kiitos kun puit sanoiksi, toivottavasti antaa ajattelemista jokaiselle.
Itse en kestä enää minkäänlaista läski-puhetta, katkaisen siivet samantien keskustelulta kun joku aloittaa "voi herrajumala tätä mun mahaa..." -- johon seuraavan odotetaan sanovan "no eihän sulla nyt mitään muta kato näitä mun reisiä..." IHAN KAMMOTTAVAA PASKAA mitä vaan naiset viljelee! Onneksi olen saanut tälläsen kaveripiiristäni hyvin katoamaan, omassa nuoruudessa tuo oli ihan normaalia puhetta ja komplekseja oli jos minkälaista vaikka kaikki oltiin kauniita ja täydellisiä juuri sellaisina!
Sinä olet upea ja superkaunis nuori nainen - ihailen upeaa vyötäröäsi ja kauniita pitkiä jalkojasi - kokonaisuutena olet juurikin täydellinen! Kaiken kruunaa vielä persoonasi ja mahtava asenne elämään <3

anniina (Ei varmistettu)

Kateus, ah mikä ihana myrkky joka saa ihmiset olemaan noin ilkeitä toisi

samson (Ei varmistettu)

Onpa hiljanen olo. Tosi hienoa tekstiä, siis ihan sellaista mitä lukisin lehdestä ja leikkaisin artikkelin ja ripustaisin jääkaapin ovelle.
Harmittaa samalla niin hirveesti että sairaat ihmiset tulevat sua häiritsemään henkilökohtasesti, ihan meileinki. Kun se meilin lähettäminenki vaatii enemmän duunia ku mikään pikane kommentti, niin kuka oikeasti jaksaa? Oliko nyt viime vai sitä edellinen postaus missä olit julkassu sen järkyttävän kommentin liittyen turkiksiin ja minä pyörittelin vaa silmiä että onko toi totta mitä mä näin. Tällaiset kommentoijat ja ihmiset eivät oikeasti voi olla terveitä. Koska en usko että kateus olisi niin vahvaa jollekin tai että joku voisi oikeasti vihata sua blogin perusteella että lähettäisi ihan törkeitä juttuja ja niin turhia. Siis kuka välittää? Totta kai toisen ihmisen elämä kiinnostaa, varsinkin jos se on vähänkin carrie bradshaw-tyylistä isossa kaupungissa pyörimistä, kauniita vaatteita ja kiinnostavia aiheita, tottakai kiinnostuu mutta onko se terveellinen kiinnostus sitten niin harvinaista? vai ootko sä niin kiinnostava että pitää stalkata netistä, keksiä valheita, levittää niitä valheita ja aiheuttaa pahaa mieltä ihan tahallaan. Mua niin säälittää tällaiset ihmiset, koska ne ovat luultavasti sellaisia jotka ei edes itse ymmärrä sitten tätä vääryyttä. ja "hei tervetuloa internettiin" kommentit on musta siinä vaiheessa huonoja. eri asia jos joku youtubevideo on saanut kommentin "fake and gayy" mikä on just trolliprovosointia kun että joku tulee hyökkäämään sun kimppuun täällä, koska sitä ei pitäisi suvaita :/
itse pyörin suurimmaksi osaks tumblr-sivulla ja siellä oon ite valinnut ketä seuraan ja kenen postauksia nään ja oon useasti unfollowannu niitä jotka levittää sitä negatiivisuutta ja käyttäytyy huonosti ja nyt mulla on siellä vain tosi fiksuja, ajattelevaisia ja mukavia ihmisiä seurantalistalla. Ehkä senkin takia välillä järkyttää tällaiset kommentit ja demi.fi missä ei välitetä yhtään asioista. Just pari päivää oon demissä osallistunut keskusteluihin ja esittänyt hyvät pointit ja perustellut ne hyvin ja vastaus on "ihan sama ei mun tartte tällast miettii lol". no, demi.fi on demi.fi ja mä oon eläny kultalusikka suussa tuolla tumblrissa mutta silti ihmetyttää toi nettikäyttäytyminen joskus. Varsinkin koska sun kommentoijilla se on selvästi mennyt ihan yli nää vihaviestit. Harmittaa ihan helvetisti että joudut niitä lukemaan, vaikka tiiän että osaat ne skipata jo hyvin, mutta noi liian henk. kohtaset esim. perhe ja simba kommentit on ihan järkyttäviä :( haluaisin vaa lukee kaikki kommentit ennen sua ja poistaa ne tyhmät sieltä ettei sun tartte lukee sellasta :(

Ja mua harmittaa kanssa just tuo, että naiset aina asetetaan vastakkain, ei rinnakkain niinkuin meidän kuuluisi olla. Naiset on hiton siistejä ja hiton kovia, meidän pitäs olla käsikädessä ja paiskoa ja repiä ja runnoa tiemme tasa-arvoon ja arvostukseen yhdessä, eikä tapella toistemme kanssa turhista asioista. Tämä on tietenkin opittua, kaikki kommentoivat naisia. Mutta on hyvä kun on itse nolla-toleranssi sellaiseen ja kun huomauttelee ystäville niin pikkuhiljaa muutkin oppivat. Itse en hyväksy yhtään slutshamingia ja keskeytän kaverit heti jos ne edes yrittää sellaista ja kannustan yleensäkin puhumaan rohkaisevasti ja kauniisti naisista. En tiiä mistä tää tulee tää naisviha mikä on naisiinkin iskeytynyt mikä vaan kannustaa miehiä siihen mutta se on saatava loppumaan ja uskon että omalla käytöksellä se muuttuu. joo oon sinisilmänen rauhaan uskova juntti mutta en haluaisi muuta ollakaan. Ois kauheeta olla sellainen joka ei usko että muutosta tapahtuu ikinä, koska mun täytyy saada uskoa että kyllä se tapahtuu ja minä saan sen tapahtumaan. Mun täytyy saada oikeuteni ja mun täytyy saada automaattisesti ihmisarvo, eikä minun täydy sellasta asiaa todistella.
Nyt tais multakin kadota pointti, tällaset puheenaiheet kun on parasta mitä on.

Kuvat on btw tosi söpöjä taas en tiiä miks sä oot viimeaikoina ollu enemmän söpö ja niin hellyyttävän näkönen haha ehkä jotenkin leikkisä en tiiä :D ja biksun värit on ihan helvetin siistit siis onko ne noin kirkkaat oikeastikin?

paljon haleja sinne ja kiitos hienosta postauksesta oli oikein ilo lukea sitä (:

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia valtavasti kommentistasi :) Ihana lukea tällaisia :) Ja bikinit on oikeesti noin kirkkaat, ihan kunnon pinkit!! :)

Pages

Kommentoi