Sudenpentu

Mungolife

SUDENPENTUJEN JALANJÄLJILLÄ. Jaaaa hän on taas hereillä klo 5.30. Ei naurata. Kituuttelin eilen valveilla johonkn 22.30 asti, kunnes sammuin ku saunalyhty. Ei oo muuten ennen jetlag vetäny ihan näin pahaan kondikseen, eli kai se pitää vaan todeta, että mä alan olemaan vanha, ja tuollaiset edestakaisin lentelyt ja kuuden tunnin aikaerot alkaa pikkuhiljaa tuntumaan. Katellaan sitten tänään, että vetelenkö mä hirsiä vuoden vaihtumisen aikaan, vaan pääsenkö peräti näkemään kun vuosi 2014 alkaa Suomessa.

Koska tonne ulos ei kukaan jaksa mennä, kun siellä ei ole edes lunta, ja koska valoakin on se n. kolme tuntia päivässä, niin tähän väliin on hyvä heittää kuvia päivältä ennen lähtöäni lomalle. Musta on epäreilua, että joulukuun alussa oli näin paljon lunta, ja nyt ei yhtään! Jos ei kaikista sadasta muusta syystä kuten Simban kanssa lumihankeen kaatumisesta ja lumisodasta, niin jo asukuvien vuoksikin olisi kauheen kiva saada toi kaunis valkoinen tausta, joka luo värit kohilleen kuviin!

CUB SCOUT. Aaaaaaand I'm up again at 5.30 am. Ridiculous. I'm clearly getting old, because now I actually know what a jetlag is. It never used to affect me, and now I'm completely out by 11 pm and waking up at 5. Hope I'll stay up long enough to witness the year of 2014 to begin :D Because I cannot be bothered going outside (there's no snow, it's pathetic!!), and besides there's only like three hours of sunlight anyway, I thought I'd show you some outfit photos from the day before I left on the trip to Australia and Bali. 

Mun kaverilla on tollanen sudenpentuhattu, jonka se erehty laittaa päähänsä kun näki mua. Sanomattakin selvää, että ko. päähine muutti mun vaatevarastoon hetkeksi. En ymmärrä vieläkään, mitä se tarkoitti, että minä en saanut muka pitää MINUN pesukarhua, enkä ainakaan kun itse olin +40 asteessa Australiassa ja hän täällä Suomessa kuulemma palelemassa. Ihmeellinen tyyppi. Mun periaatteet ei anna mun ostaa itselleni tuollaista, se kun on aitoa turkista, mutta voisinpa kuvitella, että ko. hattu saattaa löytyä päästäni pienen ryöstöretken seurauksena joku toinenkin kerta. Pesukarhut on kuitenkin "wild fur" - turkista, ja lähtökohtaisesti niitä pidetään aika eettisenä valintana, vapaana luonnossa kun pesukarhut enimmäkseen kuolevat, eikä niitä pidetä arvokkaina turkiksina ja harvemmin turkistarhaukseen valitaan minkkien sijaan pesukarhuja. Silti, olen sopinut itseni kanssa, etten koskaan osta uutta turkista, joten voin siis leikkiä omistavani Meekon aina vähän väliä kun kaveri ei huomaa mun koluavan sen vaatekaappia.

My friend had this hat that on when I saw him before leaving for Australia. It reminded me of my childhood when I really wanted to be a cub scout (remember, the triplets in the Donald Duck? I wanted to be one of the boys..) My friend didn't seem to like the idea of me adopting this little raccoon, especiallyw ith me leaving for +40 in Australia, and him having to stay in the cold winter in Finland. Not completely sure why... I can't allow myself to buy a new fur, it just goes against what I believe in. I'm perfectly fine with wearing fur that is second hand, but I don't want to support the industry by buying a new one. Even though raccoon fur is mostly "wild fur", and has died of natural causes (if being hit by a car can be considered natural cause...), I still couldn't buy this. 

Pesukarhuhatun lisäksi uusi osa asua on tuo koristeellinen kollari Nelly.comilta. Esittelin tämän aikanaan kun sen tilasin, ja voi että, se oli luonnossa vielä upeampi!! Nimikkopaita on ehkä vähän ala-astetta, mutta toisaalta pitää vähän aikaa tuijottaa, että tajuaa tuossa olevan A-kirjaimen ylipäätään. Kollari on sisältä sellainen pörröisen superpehmeä, ja tuo koristelu on aivan ihana mun mielestäni! Kollari on muuten nyt nähtävästi isketty aleen (ei edes ärsytä, on nimittäin sen verran ihana yksilö!!) ja sen saa puoleen hintaan täältä :)

I bought this cool jumper from American Retro in November, and even though it came with an unreasonable price tag for a basic jumper, I have to say I'm super happy with it. It's beautiful and so comfortable, the quality is absolutely amazing! And besides, I had a very good reason (at least in my opinion..), after all it has my initial on it! 

Kollariin linkkiä etsiessäni huomasin muuten, että Nelly.com on laskenut lisää hintojaan aletuotteista ja lisännyt tuotteita täydennettyyn aleen, joten kannattaa tsekkailla nekin, jos vielä jotakin aletuotteita kaipaa :)

There's some great sales going on in Finland at the moment :) 

*Toteutettu yhteistyössä Nelly.comin kanssa ja sisältää tuotesijoittelua* 

Mä sain omat pakettini, jotka tilasin ennen lähtöäni, eilen ja jeejeejee, kaikki oli aika lailla täydellisen sopivaa! Tässä varmasti revin siskoa korvasta ulos kuvailemaan asukuvien osana noita Nellylta ja Bubblikselta lomani aikana saapuneita juttuja :) Kuitenkin, alessa oli sen verran kivoja juttuja, etten voinut vastustaa tehdä pientä inspiskollaasia siitä, mitä sieltä löytyykään.

1. Ruutupaita, 2. Leoneule, 3. Jumpsuit, 4. Vihreä mekko, 5. No se asukuvien kollari, 6. Shortsit, 7. Pitsimekko, 8. Nubuck-nahkainen takki trendivärissä, 9. Vihreä pitsimekko

Paketeista puheen ollen. Oon tässä jännittänyt viikon verran, että tuoko postimies mulle yhden aika mieluisan paketin tuossa ensi kuun puolella Jenkeistä asti.. Ja kyllähän ahkeralla huutokorottelulla niin pääsi käymään, että kyllä vaan se paketti sieltä vielä tulee...

Speaking of packages... Guess what I managed to finally buy off eBay? 

Kyllä!!! VIHDOIN!! Kuten tuossa kesällä kerroin, näitä Joien nauhasaappaita olin etsinyt kai kolme vuotta, ennen kuin kesällä bongasin ne tuossa mushroom-värissä eBaysta. Kuten ehkä olette tässä syksyn ja alkutalven aikana huomanneet, on saappaat saaneet aika rutosti käyttöä. Silti jotenkin kai mulle jäi päälle se viikoittainen niiden saappaiden tsekkaus eBayssa, koska Balilla ollessani bongasin ne, joita alunperinkin etsin. Rakastan noita mun ihonvärisiä (kuten niiden esiintymisestä kuvissa voidaankin ehkä päätellä), mutta mustille on aina ollut tilaa mun vaatekaapissa. Mun noi vaaleat on kokoa 39, ja oikein sopivat jalkaan, mahtuu hyvin paksumpikin sukka. En enää kyllä uskonut ikinä löytäväni mustia, ja olin jo oikein tyytyväinen vain siitä, että vaaleat edes löytyivät. No, nyt on sitten voittava huuto jätetty eBayhin, ja alle 200 eurolla irtosi nämä mustat koossa 38,5 mulle! Jesjesjes, en malta odottaa!!

Finally!!! As you may have witnessed, I am absolutely obsessed with my mushroom coloured Joie OTKs. Well, now I found them in my size in the black, the colour I originally was searching for. I canät believe that finally after so many years, I will actually have them!!

Tänä vuonna on ollut kyllä uskomaton shoppailutuuri eBayssa, ja sen lisäksi muutenkin vaatevarasto on aika lailla täydellinen näin vuoden 2013 viimeisenä päivänä :) Koska vietin tän joulukuun aika lailla lomaillen, niin en ole vielä tänne kasaillut vuoden suosikkejani, mutta sitähän varten tammikuu on, että voi muistella mennyttä vuotta! Tulossa siis ensi vuoden puolella mm. vaatekaappini kulmakivet ja muita toivottuja postauksia, ja samalla pienet tiivistelmät menneestä vuodesta ja menneistä asuista ja ostoksista.

Mä toivottavasti palaan vielä illemmalla uuden vuoden toivotusten kera. Nyt voisinkin hyökätä kommenttienne kimppuun, koska mä en tuu olemaan hengissä, jos käyn nyt herättämässä joululomalla olevat teini-ikäiset siskot :D Me ollaan perheen naiset suuntaamassa tänään tyttöjen päiväksi harrastamaan vähän herkkuruokailua ja pienimuotoista UV-shoppailua kaikki yhdessä, mutta meikämandoliini on kyllä ensimmäinen perheenjäsen, joka on avannut silmät tänään. Simbakin katto mua aika murhaavasti kun suvaitsin herättää hänet nukkumasta otsani päällä ennen 6 aamulla.

This year has been all in all great with different purchases and I have mastered my eBay ninja status to a whole new level. Because I spent most of the December having a holiday, I haven't have a chance to think about this year as a whole and do some posts related to that. However, what's January made for anyway? To remember what's been going on :) So, I will get back to all of those in the upcoming weeks :)

Now I might answer some of the comments left, because if I go and wake my family up now, they will probably end up starting the new year with one less member in the family. 

Sellasta sillisalaattia tällä kertaa. Mutta kertokaahan, mitä olette mieltä vuoden viimeisestä asusta? :) 

What do you think of this outfit? :) 

Kommentit

Maarit T.

Ihana hattu! Mulla on samantyyppinen Mummon varmaan 60-vuotta vanha hattu Eestistä ja on edelleen kuin uusi :) en itekkään ostaisi kaupasta uutta turkista mutta vanhoja voi aivan hyvin käyttää. Noi sun ruskeat saappaat on myös täydelliset ^^ hyvää uutta vuotta!

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia ja samoin sinne ihanaa vuotta!! :)

Peppi (Ei varmistettu)

Muutin pari kuukautta sitten Las Vegasiin ja tänne lensin neljän välilaskun kanssa, pahin virhe ikinä! Tää kymmenen tunnin aikaero olisi varmasti ollut riittävästi mulle saamaan tuon Jet Lagin päälle, se sitten kestikin pidemmälle kahta viikkoa. Siun jalat on aivan ihanan malliset! Hyvää uuttavuotta Vegasista terkuin uskollinen lukija;)

Anna (Ei varmistettu)

Hyi yäk, siinä on ollu kyllä piiiitkä reissu varmaan :D

Salla (Ei varmistettu) http://happy-heels.blogspot.fi/

Nuo konjakin väriset saappaat! <3 Juuri tuollaisia olen etsinyt. Tummien housujen kanssa näkyy sopivan tosi hyvin :)

Anna (Ei varmistettu)

Ne on kyllä aivan ihanat, onneksi vuosia sitten tajusin ne ostaa :)

Elli (Ei varmistettu)

Tosi kiva asu muuten, mutta itse en vain voi sietää aitoja turkiksia yhtään missään muodossa. Ikinä! Mielipiteensä kuitenkin kullakin. :)

Anna (Ei varmistettu)

Harmi juttu, mutta kiitoksia silti :)

nea (Ei varmistettu)

Voi vitsi, tästä postauksesta tuli jotenkin superhyvä fiilis! :) Tosi upea asu ja ihanan rohkea valinta toi hattu. Hyvää uutta vuotta sulle Anna, toivottavasti jaksat jatkaa ens vuonna samaan malliin blogin kanssa :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti ja eihän tämä jaksamista ole, kivaahan tämä loppupeleissä suurimman osan ajasta on :)

noora (Ei varmistettu)

Tykkään asusta ja myös tuosta lumisesta maisemasta. Toimii! :) Tällä hetkellä ei tosiaan paljoa naurata, kun katsoo ulos ikkunasta. Höh!

Anna (Ei varmistettu)

No aijaa, ihan mielettömän ankea ilma :/ Missä on mun lumikasat?! Kysynpä vaan :D

Nella (Ei varmistettu) http://kindnessisbeautiful.blogspot.fi/

Turkis ei kyllä oikein kolahda, mutta muuten aivan täydellinen asukokonaisuus!
Raikas ja rento, juuri sinun näköinen :) Ihanaa vuodenvaihdetta ja uutta vuotta 2014 sinulle Anna <3

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti ja ihanaa vuotta sinullekin!! :)

Ihana asuko! Tuo takki on aivan täydellinen ja olenkin pitkään etsinyt vastaavaa :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia, se on kyllä tosi ihana takki :) Ja niitä saattaisi olla vielä Zarassa!! :)

Netissä ainakin oli. Ainoa miinus on se, ettei netistä saa tilattua ja lähimpään Zaraan on yli 100km :(

Anna (Ei varmistettu)

No voi perkeles. Se on käsittämätöntä miten vähän Zaroja on Suomessa :/

Essi (Ei varmistettu) http://www.essi-ka.blogspot.com

Ihan älyttömän kiva asu! Toi hattu kruunaa kaiken! :-D <3

Anna (Ei varmistettu)

Hahah, kiitoksia :)

sade (Ei varmistettu)

Jyväskylässä on lunta, ja nytkin sataa. :D ei tosin paljoa mutta kuitenkin. Jeeee

Anna (Ei varmistettu)

Perrrrrkeleen Etelä-Suomi.

moi (Ei varmistettu)

Heippa Anna! Siun blogissa olevat asukuvat on aina niin kauniita. Millä asetuksilla ne yleensä otetaan? Yritän ite päästä alkuun ton manuaalisen kuvauksen kanssa, joten oisin tosi kiitollinen jos vinkkaisit vähän millasia asetuksia yleensä käytät... Ihanaa vuoden viimeistä päivää siulle!

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti :) Manuaalisesta on hirveen paha antaa ohjeita, se kun on täysin riippuvainen valosta. Yleensä pyrin pitämään ISOn 160-250 välillä, ja sitten aukon mahdollisimman suurena (mahd. pieni luku, yleensä 1.4 tai 1.8), ja sitten sen shutter speedin säädän saatavilla olevan valon mukaan :)

Susa R. (Ei varmistettu)

Ootko koskaan kokeillu melatoniinia tohon jet lagiin? :) Sitä on kehossa luonnostaanki välittäjäaineena, mutta saa apteekista ilman reseptiä. Ilmeisesti auttaa nukahtamaan ja sitä käytetään aika paljon nimenomaan poistamaan tota aikaerorasitusta.

Anna (Ei varmistettu)

En oo koskaan kokeillu, pitäisi ehkä kokeilla, koska sitä niin moni kehuu tuohon :)

Anna (Ei varmistettu)

At least you had some snow in the past weeks. I'm still waiting for it! :D
About the outfit - I love the jumper. And the reason is the best reason I've heard in a long time, haha. :) most of the time, I wish I'd copy and past your outfits. Haha.. I'm a weirdo, sorry!

I'm really happy for you, that you found the boots also in black. Can't wait for you outfits posts with it!

All the best for your 2014! <3

Anna (Ei varmistettu)

Hahaha, so nice to hear, thank you :) All the best moments for you in the year 2014 as well :)

verku (Ei varmistettu)

Hyvää vuotta 2014 sulle Anna! Toivottavasti tulevasta vuodestasi tulisi hyvä ja onnistunut, myös blogin osalta ;)

Kaunis asu ja ihanan hyvälaatuiset kuvat!!

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti :) ja ihanaa uutta vuotta myös sinne! :)

Tia (Ei varmistettu)

Mä en rehellisesti sanottuna kaipaa yhtäkään lumihiutaletta tänne etelä suomeen. Oon saanut niin tarpeekseni nää muutamat viimesimmät vuodet lumessa rämpimisestä vaunujen ja muiden kanssa niin no thanks! :) ja mies on töissä sellasella alalla että jos on ees se 4 cm lunta tullu maahan ja se ei sula mihkään, hän joutuu lumitöihin aamuyöllä heräämään =( kiroo joka ikinen talvi lumesta. Pieni huntu saa tulla mutta samantien sekin pois. Ja asusta sanon että nyt on niin nappisuoritus! Jotenki tuli heti mieleen että nyt tulee joiltain kettutytöiltä jotain kommenttia sulle kun sulla on toi karvalakki päässä mutta ei näytä olevan mitään pahempaa. Tulee tosta kuvasta ihan mieleen sudenpennut aku ankasta =D

Anna (Ei varmistettu)

Mutta kun lumesta saa niin paljon valoisuutta ja jotenkin sellaisen talvitunnelman, tällaiset kelit kun on lähinnä niin synkeitä :/

Pirjo Kuronen (Ei varmistettu)

Hei, suomeksi sanotaan "alan olla" ja "alkaa tuntua" - ei "alan olemaan tai "alkaa tuntumaan". Aina kun näen näitä virheitä tai kuulen niitä radiosta,
harmistun suomen kielen rappeutumisesta. Kyseinen kielivirhe ei anna hyvää
kuvaa puhujasta tai kirjoittajasta, oli kieli muuten kuinka elävää ja hauskaa tahansa.

Anna (Ei varmistettu)

Mun mielestä blogikirjoituksissa ei ole tarkoitus kirjoittaa oikeaoppista äidinkieltä, vaan tuottaa vaan ajatustulvaa. Mulle ainakin.

tyty (Ei varmistettu)

Yritän kuvitella että sulla on elävä pesukarhu päässä, tuo häntä on niiin söpö <3 mutta turkikset on niin inhottava juttu :( huippua, että löysit noi saappaat myös mustina, niissä näyttää upealta tuo kultainen metalliosa edessä. Ja varmaan on myös käytännöllinen ettei kulu niin paljoa tosta eestä.

Anna (Ei varmistettu)

Hahahaha, voi ku oiski!! Ja joo, en malta oottaa, että ne saapuu :)

Minttu-Maaria (Ei varmistettu) http://cocoandcarrie.blogspot.fi/

Ihana asu, niin sopusointuinen. Ja pakko on myöntää, että lakki on kaunis!

Sen verran haluan informoida sinua, että wild fur voi olla hitusen eettisempää kuin tarhaeläinten turkis, mutta villieläinten pyyntitavat ovat monesti ihan järkyttävää kidutusta ja itku pääsi, kun näin kuvan kituvasta eläimestä erään artikkelin yhteydessä. Ja olethan kuullut siitä Alexander McQueen-kohusta? Vaatteissa käytettiin oikeaa karvaa turkiksen sijaan, koska se oikea oli halvempaa. Elävästä, rääkätystä eläimestä nyljetty nahka halvempaa kuin tekokarva!

En ole mikään kettutyttö, mutta meidän kaikkien muotia rakastavien on syytä tietää näitä asioita ja olla edes jotenkin eettisiä, vaikka vaikeaa se onkin ja onkin hyvä, että kieltäydyt ostamasta aitoa turkista.

En halua pilata sun vuodenvaihteen filliksiä tällä kommentillani, vaan vain kertoa vähän faktaa, koska tiedän, että olet fiksu, empaattinen ja ajattelevainen ja eläinrakas :)

Ihanaa vuodenvaihdetta sinulle ja kaikkea hyvää vuodelle 2014 :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti ja kiitos mysö informaatiostasi. Mä en oo kuullut tosta McQ -jutusta, täytyykin tutkia. Ei kuulosta kivalta. Mä oon ymmärtänyt, että suurin osa pesukarhun turkiksesta kerätään melko eettisin tavoin, samoin kuin opossumin turkis esimerkiksi, mutta täytyy selkeästi tutustua aiheeseen enemmän :) Ihanaa uutta vuotta myös sinulle! :)

Anna (Ei varmistettu)

Eettisyys on pesukarhun ja opossumin turkin pyynnistä kaukana, jäävät tassustaan kiinni ansaan ja kuolevat nälkään paikan päälle.

Anna (Ei varmistettu)

Mä en jaksa alkaa aiheesta enempää vääntämään :)

Anna (Ei varmistettu)

No mutta onhan toi nyt korjaamisen arvoinen asia, moni ehkä ottaa kommenttisi eettisyydestä tuolla postauksena totuutena ja kuvittelee pesukarhuturkiksien oston olevan ok, koska eläin ei ole kärsinyt. Jos on näin monta lukijaa ja on ns. roolimalli niin varmaan kannattaa olla varma siitä että pesukarhut eivät oikeesti ole kärsineet ennen kuin näin sanoo, ja näinhän asia ei ole. Tämä ei ole pahalla tarkoitettu kommentti, en vaan nyt ymmärtänyt että tämä ei ollut "vääntämisen arvoinen asia". Pesukarhu on kärsinyt pahasti enkä haluaisi sinuna että lukija toisin ajattelisi.

Liina (Ei varmistettu)

Mä alan vähitellen uskoo että mikä vain näyttää upeelta sun päällä! Periaatteessa toi turkishattu on hirvitys, mut jotenki sä saat sen toimimaan! Tää asu on kyllä muuten niin nätti, tykkään tosi paljon sävymaailmasta! :)

Anna (Ei varmistettu)

Hahahah, kiitoksia :) Ja musta toi on kauheen söpö!! :)

Sähikäinen

Mulla olisi sulle postausehdotus: säästäminen, tulojen ja menojen tasapainotus ja järkevä rahankäyttö ylipäätään. Eikä tämä ole mitään kettuilua :)
Tiedän, että nuorempi sukulaistyttöni lukee blogiasi ja usein ihailee ostamiasi esineitä (useimmiten laukkuja). Hänellä vain on sellainen tilanne, että vastavalmistuneena ja melko pienituloisena hänen tulonsa eivät juurikaan riitä niiden ostamiseen ilman joko 1) pitkäjänteistä säästämistä tai 2) sitä, että hän ottaa pikavippejä tai lopettaa syömisen ja elämisen ylipäätään.
Itse olen ykkösvaihtoehdon kannalla ja uskon, että myös sinun esimerkilläsi voisi olla vaikutusta hänen (ja ehkä muidenkin) kulutustottumuksiin. Hyvää uutta vuotta!

Anna (Ei varmistettu)

Hmmm, mä luulen, että tulen passaamaan tämän, koska valitettavasti tämä aihe on sellainen, joka räjäyttää aina ns. paskatulvan. Haluan pysytellä kaukana raha-asioista blogissa, ne kun aiheuttaa aina jotain hirveetä meteliä :/

E (Ei varmistettu) http://eerika-justthinkaboutit.blogspot.fi/

Ihan mahtava asu! Vaikke en turkisten ystävä olekkaan, se tuo kivaa jujua tuohon sun asuun :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :) Ja joo, turkikset on musta kauniita, vaikkei eettisiä olekaan :)

Annukka (Ei varmistettu)

Kaunis ja sulle todella hyvin sopiva asu! Sopii todella kauniista tuo hattu sun hiuksiin.Sinulla on jotain sellaista elämänasennetta, mitä jollakin lailla ihailen kovasti. Ehkä se on se, että uskallat olla juuri sellainen kuin olet, kritiikistä ja arvostelusta huolimatta. Arvostan ihmisiä, jotka uskaltaa kertoa omat mielipiteensä ja seistä niiden takana. Oikein ihanaa alkavaa vuotta 2014! :))

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti :) Ihana kuulla, että voin toimia jonkinlaisena inspiraationa :) Ja samoin sinulle! :)

Marjo (Ei varmistettu)

Heippa! Oon lukenut sinun blogia, mutta en nyt muista oletko kertonut että saako suomesta mistään noita merkkilaukkuja? Ja taidan rueta ettii sun blogista vanhempia aussi postauksia jos niitä sattuu olemaan :)

Marjo

Pages

Kommentoi