Sunborn Gibraltar

raita (1 of 1)-24

SUNBORN GIBRALTAR. Ennen kuin lähdemme säntäilemään pitkin Gibraltarin katuja, voisinkin tutustuttaa teidät meidän majoitukseen Gibraltarilla. Se oli nimittäin a) supisuomalainen ja b) mieletön! Majoituimme siis Sunborn Gibraltarilla, ja olimme Gibraltarilla ylipäätään yrityksen kutsumana. Sunborn on tosiaan suomalainen yritys, joka on edelleen alkuperäisten perustajien, Pekka ja Ritva Niemen sekä heidän perheensä, omistuksessa. Alun perin Sunborn keskittyi kuntoutukseen, mutta sittemin on levinnyt hotelleihin ja ravintoloihin, Gibraltariin ja Lontooseen. Suomessa Sunborn Saga Oy:tä edustaa Naantalin Kylpylä, joka lienee monille tuttu 🙂 Gibraltarille on siis rakennettu tuo luksusjahtihotelli, joka on ensimmäinen alus, joka on rakennettu nimenomaan pysymään ankkuroituna hotellina. Hotelli on viiden tähden luksushotelli ja sen kyllä huomaa 🙂 Jahtihotelli on perustettu vasta tänä vuonna ja sitä kehitetään vielä jonkin verran. Alukseen lisätään mm. high roller casino ja muita herkkuja tässä lähiaikoina. ”Valmis” se on ensi vuoden alussa, tosin ei siitä nytkään huomaa, että se olisi jotenkin ”kesken”.

raita (20 of 20) Sunborn Gibraltar sijaitsee Gibraltarin Ocea Villagessa, joka on ihan mielettömän kaunis pieni ja rauhallinen paikka hyvine ravintoloineen ja lukuisine paatteineen. Toisella puolella jahtia onkin sitten maailman yksi vaarallisimmista ja extremeimmistä lentokentistä. Me ei valitettavasti päästy laskeutumaan sinne :/ Vaarallisuutensa lisäksi kenttä on tosi näyttävä, ja olisi ollut mahtavaa laskeutua tuonne jo senkin puolesta, mutta valitettavasti Gibraltarin sijainnin takia kaksi eri merituulta kohtaa tuossa kohtaa, ja välillä laskeutuminen ei vain ole mahdollista. Meidän lentokapteeni kokeili laskua kahdesti, kunnes totesi, että jatketaan Malagaan ja tullaan sieltä bussilla. Tuo Gibraltarin kentän kiitorata on siis aivan keskellä kaupunkia, ja on poikittain Gibraltarin pääkatuun nähden. Katu suljetaan aina kun lento laskeutuu tai nousee radalta. Googlailkaa vaikka kuvia, se on hauskan näköinen. Tosi erikoinen ratkaisu! No joka tapauksessa, Sunbornista on näköala suoraan tuohon lentokentälle 🙂

raita (19 of 20) raita (18 of 20) raita (17 of 20) raita (15 of 20) Gibraltarilla ei oikein voi missata tuota suurta Rockia, mutta siihen oli aika metka näköala ihan tuolta jahdiltakin. Me käytiin myös tuolla ihan ylhäällä, mutta siitä lisää seuraavassa postauksessa.

raita (16 of 20) raita (14 of 20)Tykkäsin kovasti tuosta kannesta, kun sieltä oli näköalat kaikkialle 🙂 Gibraltarhan sijaitsee sillai hauskasti, että Espanjan raja on tuossa jahdin vieressä ja toiselle puolelle kun katsoo, niin siellä avautuu Afrikka. Periaatteessa tuolla voisi syödä päivän ateriat kolmessa eri maassa, kahdella eri mantereella. Aamupala Espanjassa, lounas Gibraltarilla ja illallinen vaikka Tangierissa Marokossa 🙂

raita (12 of 20) raita (11 of 20) raita (8 of 20) Mikä Gibraltarissa valloitti mut täysin, oli toi vesi! Oon monessa paikassa nähnyt kaunista vettä, mutta herrajumala mä meinasin hypätä tuolla veteen näin marraskuussa, niin kauniin puhtaan läpinäkyvää tuntui olevan joka paikassa. Pakko päästä vielä joskus kesällä tuonne, luulen, että se vesi ei olisi ollut hirveän lämmintä nyt 😀

Huoneet tuolla oli aivan ihania, eivätkä yllättäen mitenkään ihan kauheen hintaisiakaan.

raita (6 of 20)

raita (5 of 20)

raita (4 of 20)

raita (9 of 20)raita (1 of 20)raita (2 of 20)

raita (3 of 20) Mutta, ennen kaikkea mut hurmasi ruoka. Voih ja nam! Aloitetaanko aamupalasta? (Jos jollain on nyt nälkä, lopettakaa lukeminen tähän :D)

raita (34 of 41)
raita (33 of 41)raita (32 of 41)

raita (31 of 41)raita (29 of 41)raita (28 of 41)raita (26 of 41)raita (25 of 41)raita (23 of 41)raita (24 of 41)

Nälkäisenä ei tarvinnut koskaan kaupungille lähteä 😀 Ennemminkin vyöryin pois aamupalalta aamuisin.

Ja illallinen ei kyllä yhtään hävinnyt aamupalalle. Kävimme ensimmäisenä iltana Sunbornin Jazz-illassa, missä soi livejazzia ja tarjolla oli aivan mieletön buffet.

raita (21 of 41)raita (20 of 41)raita (19 of 41)raita (18 of 41)raita (16 of 41)
raita (15 of 41)raita (13 of 41)raita (12 of 41)raita (11 of 41)raita (9 of 41)raita (10 of 41)raita (8 of 41)

raita (22 of 41)

Tulee nälkä taas näitä kattoessa..

Jos ei Sunbornissa muuten pysähdy, niin kannattaa käydä siellä ainakin syömässä! Käytiin parina iltana sitten vielä ihan a la carte -illallisella, ja en voi kuin kehua. Söin ehkä parasta risottoa pitkään aikaan ja muutenkin ruoat ja palvelu pelasi. Paikassa on myös aivan ihana tarjoilija Andresz, joka tiesi viineistä aivan kaiken. Löysi poikaystävälle uuden suosikin punkuista ja mulle valkkareista ja kertoili paljon Gibraltarista ja muutenkin oli loistotyyppi!

raita (41 of 41) raita (40 of 41) raita (39 of 41) raita (38 of 41) raita (36 of 41) raita (35 of 41)

Jos hotellin ravintolaan menee ruokailemaan illalliseksi, niin ei musta ihan hirveitä summia siihenkään mene. Kolme ruokalajia ja pari viinilasia maksoi kahdelta hengeltä n. satasen verran.

Sunborn sijaitsee aivan ihanalla paikalla, Casematesin ulkopuolella Ocean Villagessa, jossa oli vaan jotenkin ihanan tunnelmallista kävellä ja nauttia rauhallisesta ympäristöstä 🙂

raita (6 of 41) raita (7 of 41) raita (4 of 41) raita (5 of 41) raita (3 of 41) raita (2 of 41)Kiitos paljon Sunborn Gibraltar, viihdyimme erinomaisesti! 🙂

Palaan myöhemmin myös postauksella Gibraltarilta, tykkäsin nimittäin paikasta ja oli tosi kiva reissu kaiken kaikkiaan. Mielelläni jaan vähän kuvia siis sieltä.

(Aloin kirjottaa tätä postausta eilen illalla, mutta sitten se jäi kun syötiin herkkuja mun perheen luona ja pelattiin loppuilta Aliasta. Pahoittelut, että postaus jäi siinä täysin, mutta toisaalta kun vaakakupissa on ilta perheen kanssa, niin ehkä ymmärrettävää. Nukuin tuossa vähän univelkaa kiinni ja herättiin äsken :D)

Kommentit (29)
  1. Okei meikkis haluu tonne niinku nyt heti!!! 😀 Näyttää ihan super upeelta, niin ruoka kun maisematkin. Toi olis varmasti just kesällä (koska toi ”talvikin” näyttää jo noin mahtavalta) ihan unelmakohde 🙂

    1. Haha, kiitoksia 🙂

  2. Katoin just torstaina myyntimies Jethroa telkkarista ja se oli kans Gibraltarilla ja juuri tuossa samassa hotellissa :D.

    1. Se on varmaan suomalaisten suosiossa aika pitkälti suomalaisuutensa takia 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *