Syssyä kohti

Mungolife

Elokuun viimeinen on vetelemässä viimeisiä tunteja, ja huomenna alkaa virallisesti syksy. Olin melko varma, ettei elokuulta ole juuri yhtään asukuvia, mutta kas, olihan näitä muutama :) Elokuu meni ohi ihan siivillä, ja tää vuosi on muutenki menny ihan käsittämätöntä vauhtia.

Blogin suhteen olen pohtinut paljon kaikkea, ja onkin hirveästi harmittanut, kun tälle on pari kuukautta ollut niin heikosti aikaa. Onneksi siihen tulee nyt muutos :) Mulla vaihtuu työkuviot tuossa kuukauden päästä jonkin verran, jolloin aikaa blogille jää ihan eri tavalla. Lisäksi ollaa vihdoin saatu tämä muutto ja remontti aika lailla loppuun, niin se ei vie päivittäin tunteja ja taas tunteja. Mies on tehnyt vielä ihan hulluna töitä viime aikoina ja ollut välillä yötä myöten töissä, joten  asukuvien kuvailulle ei oikein ole jäänyt aikaa. Sekin onneksi helpottuu tässä tämän viikon jälkeen, kun miehelläkin työkiireet hellittää.

Viime kuussa oli tosiaan kuusi asua esillä blogin puolella ja oma suosikkini on tuo punainen Zimmermannin mekko, joka on musta aivan ihana :) Hassua huomata, miten erilainen valo täällä Suomessa on, kun näytän ihan kalman kalpealta kuvissa, vaikka sama väri oli kuin Maltan reissun jälkeenkin. Nyt alkaa olla rusketus jo häivyttynyt, mutta esim tuossa tummansinisessä mekossa olin vielä tosi ruskettunut. Ei vaan kuvassa pahemmin näy :D Vaikka mä en oo yhtään henkisesti valmis päästämään irti kesästä, ootan jo syyspukeutumista. Syksy on ihan mun suosikkiaikaa nahkatakkeineen ja nilkkureineen, joten silleen ihan hyvällä fiiliksellä pakkaan talvisäilöön kesähepeneet ja otan esille syksyiset neuleet ja saappaat. Tosin pakko muistaa olla pakkaamatta noita kesämekkoja liian pitkälle. Lähdetään nimittäin lokakuun lopulla reissuun aurinkoisempiin maisemiin ja vieläpä ihanasti puoleksitoistaksi viikoksi nauttimaan lämmöstä.

Arvatkaa muuten mitä? Me nähtiin eilen illalla siili! Se oli tosi epäluuloinen Benjiä kohtaan, ja sihis hirveen vihaisesti sille. Mä rrrrakastan siilejä, ja olinkin ihan onnessani kun ihan kodin vieressä moiseen ihanaan törmättiin. Se oli kauheen pienen ja heiveröisen näköinen, joten oli pakko googlata mitä siilit syö ja viedä sille vähän ruokaa. Vietiin kaverille vähän Benjin märkäruokaa, ja jätettiin sen lähelle. Seuraavana aamuna ruoka oli tiessään, en tosin voi olla varma, että siili sai sen. Oon nyt vähän harkinnut, että alan jättämään tuohon ovelle vähän ruokaa siileille iltaisin. Oon tänään lueskellut kauheesti siileistä, ja nyt kun kesä kääntyy syksyksi, tarvii noi pienet söpöläiset käsittääkseni apua ihmisiltä, jotta saavat tarpeeksi rasvaa talvehtimista varten.

Onko joku lukija syöttänyt siilejä? Miten pitkälle syksyyn sitä on hyvä jatkaa? Tiedän, että jos siilejä rupeaa ruokkimaan, sitä pitää jatkaa koko syksyn, sillä siilit oppivat nopeasti ruoka-ajan ja -paikan, eikä niitä saa sitten jättää heitteille. Pohdin vaan, että kun lähdemme lokakuun lopussa reissuun, niin onko se OK jos sillon ruokinta loppuu? Kyllä, täällä mä jauhan muka-lifestyle-blogissa siilien ruokinnasta. Tässä meidän hoodeilla vaan hengailee noita piikikkäitä kavereita vähän enempikin, ja kun heille sopivaa muonaa kotoa löytyy muutenkin, niin miksikäs ei. En kuitenkaan halua aiheuttaa mitään vahinkoa, siksi en ole varma onko idea hyvä vai ei. Siilien ruokinta ei suinkaan ole ainoa uusi juttu syksylle :) Syyskuu on ollut kovasti odotettu, sillä aloitan pari uutta harrastusta. Miehen kanssa kokeillaan paritanssikursseja lattareiden muodossa ja itse aloitan vihdoin ne espanjan opinnot. Lisäksi työkuvioihin tulee iso muutos, joten tää syksy tulee olemaan hyvin erilainen kuin vuosi tähän asti. Jeeee, oon ihan innoissani, vähän ku pikkulapsi, jonka kouluvuosi alkaa :D Jotenkin syksyn ja sittemmin talven kohtaaminen tuntuu helpommalta, jos on uusia asioita ja jännittäviä tapahtumia tiedossa.

Onko lukijoilla jo mielessä uusia projekteja syksylle? Ja mikä oli elokuun suosikkinne? 

Kommentit

O (Ei varmistettu)

Miehen kanssa ollaan joskus aiemmin kokeiltu parilattareita Kuopiossa! :)

Sanna (Ei varmistettu)

Ehdottomasti siilejä pitää ruokkia, jos sellaisia pihapiirissä pyörii :) Maitotuotteita ei saa antaa, mutta koiran ja kissan ruoat noille uppoaa. Aiemmin asuimme rivitalossa ja siinä tontin reunalla kulki useimpia siilejä. Syksyllä aloin ruokkimaan niitä ja syötin niille kissan kuivaruokaa. Tulivat aina joka ilta täsmälleen samoihin aikoihin. Kerran ostin niille toista kissan ruokamerkkiä (tyhmä minä luulin, että ruoka ku ruoka), se ei kelvannutkaan ja potkivat ruoat takajaloilla pitkin pihaa :) Tuli aika kiire lähikauppaan ostamaan oikeaa :) Taitavat mennä lokakuun loppupuolella/marraskuun alussa talviunille. Siihen asti olisi hyvä ruokkia. Myös lintujen talipallot kelpaavat kunhan ottaa sen verkon pois. Ja aiheesta toiseen, vika asu paras :)

Katja (Ei varmistettu)

Siilit ovat ihania, mutten halua niitä omalle pihalleni. Naapurin täti ruokkii niitä omalta korkealta terassiltaan, jonka jälkeen ne sulopallot tulevat meidän maan tasalla olevalle terassille kakalle. Ovat siis ottaneet terassimme käymäläkseen. Ja sitä pökälettä onkin nurkat täynnä ja sitkeää kuin terva. Ei lähde painepesurillakaan. Toinen naapuri joutui aitaamaan oman pihansa, koska heillä pieni lapsi syö tuota kakkaa. Syöttäjätäti rakastaa siilejään ja hehkuttaa silmät loistaen, kuinka monta niitä taas on ollut samalla kipolla syömässä.

Ja hemmetti, mulla on ihana mies, mutta tanssikurssille en ole häntä saanut, vaikka ehdottanut olen monesti. Kotona kyllä tanssii, joten jospa vaikka jonkun opetusvideon hommaisi ja aloittaisi siitä :) Kiitos vinkistä! Ihan täpinöissä tästä.

noona (Ei varmistettu)

itse tykkäisin kovasti syöttää siilejä mutta se ei ole oikein kannattavaa koska meillä on pihakoira joka tykkää leikkiä vähän rajumpia leikkejä niiden kans, ei ees piikit estä :S niin en halua houkutella enempää niitä meidän pihalle!

Asuista lempparein on tuo tummansininen mekko:)

S (Ei varmistettu)

Siilit on ihania! Meillä kerrostalossa niitä ei oikein pääse ihastelemaan, mutta anoppini on oikea siiliharrastaja. Ruokinnan lisäksi hän rakentaa joka syksy pihan perälle siilin talvehtimispesän. Jos innostut, tutustu asiaan googlettamalla, nykyisin vähälumiset talvet aiheuttavat ongelmia siilien talvehtimiseen, me ihmiset voidaan auttaa! Kai miehelläsi vielä riittäisi remppaenergiaa yhden siilinpesän nikkaroimiseen? ;) ihanaa syksyä!

Sannak (Ei varmistettu)

Siilit on ihania!! Ja niitä todella pitää sitten ruokkia, jos sen aloittaa. Ne kyllä oppivat siihen. Mummuni aikoinaan ruokki siilejä kotipihallaan ja yksi valtavan kokoinen vanhaherra kävi vuosia mummun eväillä :) Oli ihana katsoa, kun se porukka lyllersi iltaisin syömään.
Uusia asioita tapahtuu itselläkin tässä syksyn aikana. Hyvä niin. Inhoan syksyä, mutta jotenkin helpompi elää tulevan pimeyden ja kaiken kanssa, kun muuten elämässä tapahtuu uusia juttuja.
Asuista minua itseäni miellyttää tuo missä on släbärit ja asu, missä on Mulberryn laukku. En varmaan ikinä lakkaa haaveilemasta Alexasta (johon minulla ei ole varaa) :)

Asuista suosikkeja ovat 1, 4 ja 6. Asussa nro 1 miellyttää ehkä eniten tuo ihanan lämpimän näköinen valo, nelosessa yleinen fiilis ja noh, kuutonen on ihan heittämällä näistä omaan silmääni paras. Asu, jonka voisin koska vain ottaa päälleni ilman, että näyttäisin siinä tollolta, joka vain yrittää olla muodikas :D

Itsellä jatkuu taas saksan opinnot, viime vuosi oli väliä, kun en vain töiden takia jaksanut panostaa joka viikko (olin jo ilmoittautunut, kunnes kurssin alkua edeltävänä päivänä peruin ja se huojentuneisuuden tunne, mikä perumisesta seurasi, oli jotain aivan ihanaa! Kuin suuri kivi olisi vierähtänyt pois hartioilta.). Nyt siis tänä syksynä uusi yritys, eka tunti olisi jo ensi torstaina! Useampana vuonna olen siis saksaa kansalaisopistossa lukenut, toissavuonna oli sama ope kuin tulee tänä vuonna olemaan, kiva nähdä ainakin yksi tuttu naama luokassa taas :)

Johanna (Ei varmistettu)

Tosi ihana tukka tuossa 2. asussa, jossa sulla on sininen mekko :)! Tosi kauniisti laitettu.

Kommentoi