Syssyä kohti

Desktop3

Elokuun viimeinen on vetelemässä viimeisiä tunteja, ja huomenna alkaa virallisesti syksy. Olin melko varma, ettei elokuulta ole juuri yhtään asukuvia, mutta kas, olihan näitä muutama 🙂 Elokuu meni ohi ihan siivillä, ja tää vuosi on muutenki menny ihan käsittämätöntä vauhtia.

Blogin suhteen olen pohtinut paljon kaikkea, ja onkin hirveästi harmittanut, kun tälle on pari kuukautta ollut niin heikosti aikaa. Onneksi siihen tulee nyt muutos 🙂 Mulla vaihtuu työkuviot tuossa kuukauden päästä jonkin verran, jolloin aikaa blogille jää ihan eri tavalla. Lisäksi ollaa vihdoin saatu tämä muutto ja remontti aika lailla loppuun, niin se ei vie päivittäin tunteja ja taas tunteja. Mies on tehnyt vielä ihan hulluna töitä viime aikoina ja ollut välillä yötä myöten töissä, joten  asukuvien kuvailulle ei oikein ole jäänyt aikaa. Sekin onneksi helpottuu tässä tämän viikon jälkeen, kun miehelläkin työkiireet hellittää.

Viime kuussa oli tosiaan kuusi asua esillä blogin puolella ja oma suosikkini on tuo punainen Zimmermannin mekko, joka on musta aivan ihana 🙂 Hassua huomata, miten erilainen valo täällä Suomessa on, kun näytän ihan kalman kalpealta kuvissa, vaikka sama väri oli kuin Maltan reissun jälkeenkin. Nyt alkaa olla rusketus jo häivyttynyt, mutta esim tuossa tummansinisessä mekossa olin vielä tosi ruskettunut. Ei vaan kuvassa pahemmin näy 😀 Vaikka mä en oo yhtään henkisesti valmis päästämään irti kesästä, ootan jo syyspukeutumista. Syksy on ihan mun suosikkiaikaa nahkatakkeineen ja nilkkureineen, joten silleen ihan hyvällä fiiliksellä pakkaan talvisäilöön kesähepeneet ja otan esille syksyiset neuleet ja saappaat. Tosin pakko muistaa olla pakkaamatta noita kesämekkoja liian pitkälle. Lähdetään nimittäin lokakuun lopulla reissuun aurinkoisempiin maisemiin ja vieläpä ihanasti puoleksitoistaksi viikoksi nauttimaan lämmöstä.

Arvatkaa muuten mitä? Me nähtiin eilen illalla siili! Se oli tosi epäluuloinen Benjiä kohtaan, ja sihis hirveen vihaisesti sille. Mä rrrrakastan siilejä, ja olinkin ihan onnessani kun ihan kodin vieressä moiseen ihanaan törmättiin. Se oli kauheen pienen ja heiveröisen näköinen, joten oli pakko googlata mitä siilit syö ja viedä sille vähän ruokaa. Vietiin kaverille vähän Benjin märkäruokaa, ja jätettiin sen lähelle. Seuraavana aamuna ruoka oli tiessään, en tosin voi olla varma, että siili sai sen. Oon nyt vähän harkinnut, että alan jättämään tuohon ovelle vähän ruokaa siileille iltaisin. Oon tänään lueskellut kauheesti siileistä, ja nyt kun kesä kääntyy syksyksi, tarvii noi pienet söpöläiset käsittääkseni apua ihmisiltä, jotta saavat tarpeeksi rasvaa talvehtimista varten.

Onko joku lukija syöttänyt siilejä? Miten pitkälle syksyyn sitä on hyvä jatkaa? Tiedän, että jos siilejä rupeaa ruokkimaan, sitä pitää jatkaa koko syksyn, sillä siilit oppivat nopeasti ruoka-ajan ja -paikan, eikä niitä saa sitten jättää heitteille. Pohdin vaan, että kun lähdemme lokakuun lopussa reissuun, niin onko se OK jos sillon ruokinta loppuu? Kyllä, täällä mä jauhan muka-lifestyle-blogissa siilien ruokinnasta. Tässä meidän hoodeilla vaan hengailee noita piikikkäitä kavereita vähän enempikin, ja kun heille sopivaa muonaa kotoa löytyy muutenkin, niin miksikäs ei. En kuitenkaan halua aiheuttaa mitään vahinkoa, siksi en ole varma onko idea hyvä vai ei. Siilien ruokinta ei suinkaan ole ainoa uusi juttu syksylle 🙂 Syyskuu on ollut kovasti odotettu, sillä aloitan pari uutta harrastusta. Miehen kanssa kokeillaan paritanssikursseja lattareiden muodossa ja itse aloitan vihdoin ne espanjan opinnot. Lisäksi työkuvioihin tulee iso muutos, joten tää syksy tulee olemaan hyvin erilainen kuin vuosi tähän asti. Jeeee, oon ihan innoissani, vähän ku pikkulapsi, jonka kouluvuosi alkaa 😀 Jotenkin syksyn ja sittemmin talven kohtaaminen tuntuu helpommalta, jos on uusia asioita ja jännittäviä tapahtumia tiedossa.

Onko lukijoilla jo mielessä uusia projekteja syksylle? Ja mikä oli elokuun suosikkinne? 

Kommentit (8)
  1. Miehen kanssa ollaan joskus aiemmin kokeiltu parilattareita Kuopiossa! 🙂

  2. Ehdottomasti siilejä pitää ruokkia, jos sellaisia pihapiirissä pyörii 🙂 Maitotuotteita ei saa antaa, mutta koiran ja kissan ruoat noille uppoaa. Aiemmin asuimme rivitalossa ja siinä tontin reunalla kulki useimpia siilejä. Syksyllä aloin ruokkimaan niitä ja syötin niille kissan kuivaruokaa. Tulivat aina joka ilta täsmälleen samoihin aikoihin. Kerran ostin niille toista kissan ruokamerkkiä (tyhmä minä luulin, että ruoka ku ruoka), se ei kelvannutkaan ja potkivat ruoat takajaloilla pitkin pihaa 🙂 Tuli aika kiire lähikauppaan ostamaan oikeaa 🙂 Taitavat mennä lokakuun loppupuolella/marraskuun alussa talviunille. Siihen asti olisi hyvä ruokkia. Myös lintujen talipallot kelpaavat kunhan ottaa sen verkon pois. Ja aiheesta toiseen, vika asu paras 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *