TAKE IT EASY

rentoudu (4 of 7).jpg

Mulla on yksi ainoa tavoite tällä hetkellä elämässä. Tai no okei, ehkä muutama muukin, mutta päällimmäisenä yksi. Mä pyrin kaikin tavoin rennommaksi ja oppimaan rentoutumista taas uudelleen. Kun on pieni taapero, päätyö ja sivutoimisesti vielä ihan täysipäiväistä liikevaihtoa tekevä yritys, tuntuu aika usein siltä, että oma pää on kuin oma nettiselain, jossa on auki sata eri välilehteä. Oon viime aikoina pununut paljon tästä blogissakin, koska tää on musta huiman tärkeä asia. Meidän yhteiskunta kun on todella työtä ja menestymistä suosiva, tai siis ainakin yhteiskunnalliset asentet on. 

Mitä on Finnish dream? Omakotitalo, farmarivolvo, pari lasta, hyvä työpaikka. Sen lisäksi aika isossa arvossa pidetään sitä, että liikkuu ja urheilee paljon, koko wellness-konsepti on isossa roolissa. Pitäisi aina myös kouluttautua paremmaksi ja osaavammaksi, kehittyä työssään ja olla arvsotettu työpaikalla. Mielellään pitäisi tehdä jotakin arvostettavaa työtä, joka on mielellään myös vähän raskasta, koska helppo ja mukava työ, niin eihän se ole työtä lainkaan. Mä tiedostan, että mun dream on vähän erilainen. Mulle on ihan sama arvostaako joku mun työtä, mulle tärkeintä on saada viihtyä mun työssä ja tehdä jotakin mikä inspiroi ja tekee iloiseksi. Musta tavoitteen ei pitäisi olla mahdollisimman paljon työtä vaan mahdollisimman vähän työhön kuluvaa aikaa, jos silti voi pitää taloutensa kunnossa. Mulla on tietyt taloudelliset tavoitteet ja mitä vähemmällä työmäärällä pääsen niihin, sitä parempi. Mun ykköstavoite on hyvällä suhteella oleva elämän ja työn tasapaino, worklife balance.

rentoudu (3 of 7).jpg

rentoudu (2 of 7).jpg

Vaikka tiedän tän mun tavoitteen ja elämänsuunnan, niin silti huomaan välillä lipsuvani. Kun tekee työtä yrittäjänä, menestymisen avaimet on paljon lujemmin omissa käsissä. Kun on mahdollisuus uusiin ja mielenkiintoisiin projekteihin ja taloudelliseen menestykseen, on välillä vaikea sanoa ei. Sitten ykskaks löytääkin itsensä oravanpyörästä, jossa suorittaa suorittaa suorittaa ja suorittaa ajatellen, että kohta pääsee tekemään jotain kivaa. Sit jossain vaiheessa tajuaa, että se joku kiva ei tuu ikinä vastaan sitä menoa. Just näin tuossa pari päivää sitten erästä kaveriani, joka on menestyvä naisyrittäjä ja hänen kanssaan juteltiin, kuinka molemmat ollaan tänä vuonna päätetty jättää pienille asioille tilaa ja tehdä kaikkea, mistä oikeasti nauttii. 

Mä huomaan, että mulla se tarkoittaa sitä, että vaikka olisi jotain tärkeämpää ja kiireisempää, istun illalla hetken lukemassa kirjaa. Tai värittämässä värikirjaa. Tai menen miehen kanssa leffaan tai pidän siskojen kanssa lautapeli-illan. Se tarkoittaa sitä, että osallistun työpaikan viininmaistelu-iltaan ja peli-iltaan, koska haluan. Se tarkoittaa sitä, että leikin Danten kanssa jotain ihan höpöhöpöä kaksi tuntia putkeen ja olen milloin ratsuna ja milloin kokkina. Mut ennen kaikkea se tarkoittaa myös sitä, että sanon miehelleni, lastenhoitajalle ja kaikille, että mua ei nyt saa häiritä ja en tee mitään. Ihan oikeesti vaan lepään vaikka puoli tuntia, nollaan, yritän aktiivisesti olla miettimättä mitään ja vaan oleskelen. Tai käyn kynsihuollossa, ripsihuollossa tai kampaajalla. Teen jotain, missä en ole äiti, vaimo, sisko, tytär, työntekijä tai yrittäjä. Teen vaan jotain, missä mä olen mä. Viikonloppuisin teen kaikkea, mistä tykkään. Tänään mennään tekemään mun synttäreiden Amazing Racen pienimuotoinen toisinto. Otetaan yksi mysteerihuone, käytään keilaamassa ja sitten vielä Prison Islandissa kilpailemassa toisiamme vastaan. Ja ilta huipentuu lautapelimaratoniin siskojen, siskoni avomiehen ja yhteisen ystävämme kanssa. En oikein keksi parempaa tapaa viettää viikonloppu. Läppäri, some ja työt eivät kuulu tähän viikonloppuun. Huomenna on vuorossa isänpäivän vietto kälyn kanssa HopLopissa Danten kanssa leikkien ja ilta vaan ollen. Jonkun mielestä varmaan ihan supertylsä viikonloppu, mut mulle nää on niin arvokkaita! Itse asiassa tää viikonloppu iskettiin kalenteriin kuusi viikkoa sitten, kun löydettiin sellainen lauantai, kun kaikki on vapaalla. 

rentoudu (6 of 7).jpg

rentoudu (3 of 7).jpg

Mä tiedän, että tää kuulostaa monille ehkä itsestäänselvältä. Mut mulle se on oikeesti tekemisen takana. Että en mieti töitä, en tee töitä, en keskity suorittamiseen tai työntekoon tai työnsuunnitteluun tai mihinkään muuhun paitsi elämäni ykkösprioriteetteihin; perheeseen ja itseeni. Ja mä tiedän, että tää ei oo kaikille itsestäänselvää myöskään. Liian moni vanhempi taipuu lapsiarjen keskellä siihen, että ei vaan enää osaa olla oma itsensä. Ei muista millaisia vitsejä on ennen pitänyt hauskoina, koska aivot ovat liian varattuja muille asioille. Ei muista miten spontaanisti hassutella ja olla lähellä puolisoa, koska koko ajan on (olevinaan) kiire. Ennen kaikkea ei muista tai osaa ikinä olla huoleton, kiireetön ja stressitön. Maailmassa ihaninta on sellaiset huolettomat ja kiireettömät hetket, joiden aikana on vaan täysillä hetkessä. Vanhempana ne vähenee huomattavasti, koska koko ajan on vastuussa, varuillaan, valmiina. On oikeesti vähän vaikeeta heittäytyä ja vaan olla rennosti. Ja se tuntuu jopa itsekkäältä. Koska vanhemmuudessa ja työssä on suomalaisessa yhteiskunnassa vahvasti sellainen asenne, että kaikki pitää tehdä täysillä, oikeaoppisesti ja 24/7 omistautuen. En usko sellaiseen. En työssä, en vanhemmuudessa. Se ei tarkoita sitä, että menee pois ja miettii lasta koko ajan. Se tarkoittaa sitä, että oikeesti on hetken pois. Ajatuksissaan vähintään. 

Jotenkin tuntuu, että ajoittain olen menettänyt minuuteni. Työlle, äitiydelle ja kaikelle tälle kiireiselle arjelle. Mun ykköstavoite on saada se takaisin ripaus ripaukselta ja mä tiedän, että avain siihen on se, että vaan oon ja oon rennosti. Kaikki neuvot on tervetulleita. Miten te rentoudutte? Lenkit, värityskirjat ja lukeminen on jo tuttua. Mut mitä muuta? Hullua hassua tanssia lempibiisien tahtiin? Päämäärätöntä autoilua musiikit huutaen ja mukana laulaen? Kakun leipomista ilman mitään syytä? Mitä te teette, kertokaa? 🙂 

Kommentit (10)
  1. Lempparein tapani rentoutua on kayttamalla CBD oljya. Muita hyvaksi havaittuja keinoja: lukemalla hyvaa kirjaa kylvyssa, juoksemalla ulkoilmassa&kuuntelemalla mielenkiintoista podcastia samaan aikaan, meditoimalla, makaamalla sangyssa kuunnellen ASMR videioita, katsomalla stand uppia/komediasarjoja netflixista, kynsien lakkaus, onhan niita 😀

  2. Mun unelmien minä-aikaa on aina se, että jään yksin kotiin ja siivoan Ja siivoamisen jälkeen saan katsoa yksin jonkun höpöleffan ja juoda lasillisen viiniä siistissä kodissa. AHHHH HEAVEN!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *