"Take me to the magic of the moment / On a glory night / Where the children of tomorrow dream away / In the wind of change"

Mungolife

YKSINKERTAISEN MUSTAVALKOISESTI. Mun oli kovasti tarkoitus tulla eilen postaamaan yhtä toivotuimmista postauksista, eli mun laukkujen kokoelmaa kuvien muodossa. Kuten ehkä olette huomanneetkin, eipä tapahtunut ei. Uusi yritys tänään illalla. Mun kaveri kysy varovasti maanantaina, josko ehtisin illalliselle ennen kuin häivyn ulkomaille, eikä nähdä kuukauteen. Toki toki. Siinä vaiheessa kun tuntia ennen treffejä tajusin, että peilistä tuijottaa melkeen viikon pesemättä olleet hiukset, silmät täynnä Excel-taulukoita ja olemus muutenkin aika jännittävä, se ei tuntunut enää kovin hyvältä idealta.

Jos joku muuten joskus ihmettelee, miksei mulla ole miestä, niin asiaan saattaa jotenkin liittyä se, että sen sijaan, että olisin pessyt hiukseni, harjasin ne, suihkin kuivashampoolla ja asettelin paikalleen. Saattaa liittyä. Ehkä.

Hey guys! Sorry for no translation in a while, and there won't be any for a couple of more days, since I'm just rushing to meet the deadlines for my Uni projects, and can't spare any of my time, so sorry about that. Hopefully the situation goes back to normal during the weekend, if I can get everything done on time :)

Mutta. Arvatkaa mitä?! MÄ TEIN SEN!! Mäteinsenmäteinsenmäteinsen. Mun 23-sivuinen projektiraporttini on VALMIS! Ahhh. Tuolla se mötköttää PDF:nä valmiina tulostimeen, ja voin tuijottaa sitä tyytyväisenä viikonlopun yli mun pöydällä. Kun jonain voiton symbolina. Paskat siitä, että vielä on kirjoittamatta tiistaina palautettava 3000-sanainen kulttuuriessee, nyt on aika ratkiriemukas olo. Mulle esseiden kirjoittaminen on helppoa, luontevaa. Tekstiä tulee aina vaan liikaa, ja niitä joutuu tiivistämään. Tällaisia projektiluontaisia juttuja onkin sitten huomattavasti vittumaisempi väkertää. En oikein osaa edes selittää tuota meidän projektia. Käytännössä meille opetettiin koko vaatteiden tuotantolinja, ja projektina oli tarkoitus luoda oma eettinen 12 vaatekappaleen mallisto jo olemassaolevalle merkille. Voisi kuvitella, että homma ei paljoa vaadi. Siinäs kirjotat 12 riville jonku vaatteen. Mutta ei se ihan niin helppoa valitettavasti ole :D Jotta malliston pystyi luomaan, piti tutkia tarkkaan kohdekauppansa (mulla Massimo Dutti) historia, tausta, tilastot, vuositulokset, kauppojen tarjonta, hinnat, koot, matskut, tuotantomaat, värit, ja erilaiset suhteet. Esimerkiksi paljoko kaupassa on esillä toppeja verrattuna farkkuihin.

Tämän kaiken jälkeen piti tutkia tulevia trendejä, malliston suunnittelu oli tarkoitus tehdä vuodelle 2014. Sieltä sitten vaan erinäisten luotettavien ennustusten kimppuun valitsemaan sopiva teema, värit, muodot, leikkaukset ja kankaat. Sitä varten pitää käydä aika pirun monta raporttia läpi.

Sitten itse mallisto. Sen lisäksi, että piti kehittää ne vaatteet, piti kehittää niiden hinnat, todennäköiset ostohinnat (maa, matsku, kuinka nopea tuotanto jnejne. vaikuttaa), jonka jälkeen laskea varmaan kakskyt eri mittaria ja tehdä miljoona eri taulukkoa ja piirakkaa excelissä. Mikä on prosentuaalinen suhde liikkeessä myytävien tuotantomaiden välillä? Ja sitten piti ottaa se huomioon omaa mallistoa luodessa, jotta loisi samalla suhteella. Mikä on trendikkyyksien prosentuaalinen suhde liikkeessä? Kuinka paljon on basicseja, kuinka paljon trendiä jnejne. Sama suhteutus omaan raporttiin. Mielenkiintoista, mutta perkeleen vaikeeta ja ennen kaikkea todella aikaavievää, varsinkaan jos ei ole valmiiksi excel-velho.

Viimeisenä vielä budjetointilaskelmat (näiden kohdalla harkitsin papiksi ryhtymistä) ja tuotteiden jaottelu liikkeiden välille. Näissä akateemisissa papereissa idean luominen on niin hirveän helppoa. Mä haluan nää vaatteet näihin liikkeisiin. Helppoa ku heinänteko. Mutta kun kaikki pitää perustella. Oikeastaan meidän opetusmetodi on aika lailla sitä, että me saadaan itse periaatteessa useimmiten keksiä se idea. Mutta sitten meidän pitääkin löytää joku vanhempi ja viisaampi, joka on sen jo aikaisemmin sanonut ja näin tukea se väittämä. Joidenkin Oxford Streetin liikkeiden vierailijatilastojen etsiminen on suoraan sanottuna todella syvältä persauksista.

Ja jottei homma kävisi liian helpoksi, tuo osuus oli vain puolet raportista. Toinen puolisko olikin sitten buying ja merchandising -roolien vertailu, ja esseepohjainen kirjoitus siitä, mikä on kenenkin rooli missäkin vaiheessa vaatelinjaston toteuttamista. Taas, kymmenen kirjaa, joista hakea tietoa ja tukea omat väitteet. APUVA.

Mulla meni tänään pelkästään varmaan 5 tuntia siihen, että oikoluin ja oikoluin ja oikoluin, poistin joitakin lauseita pysyäkseni maksimi-sanamäärässä, oikoluin uudelleen, ja sen jälkeen loin kaikesta PDF:t, jotka sidoin yhteen ja viilasin raportin visuaalisesti viehättäksi. Jos meillä ei ole visuaalisesti täydellinen palautettava aineisto, niin siitä rokotetaan aika roimasti pisteitä. Ja tässä raportissa kun on pelkkiä visuaalisia efektejä, kuten piirakoita, taulukoita, mood boardeja, SWOT -analyysejä (vahvuudet, heikkoudet, mahdollisuudet ja uhat -analyysi), 4Ps marketing mix -analyysejä (hinta, paikka, promootiot ja tuote -markkinointianalyysi) jnejne. kai yhdeksän sivua, niin se ei käy ihan sekunneissa. EI se vieläkään täydellinen ole. Mutta tarpeeksi hyvä, että sen kehtaa palauttaa. Mun mielestä ärsyttävintä näissä projekteissa on muuten tehdä sisällysluettelot ja lähdeluettelot, ne on jotenkin niin historiallisen tylsää tekemistä, joka vie helvetin kauan aikaa. Onneksi ne on nyt tehty :D

Mun seuraavien tuntien ohjelmassa on käydä kaupassa, tehdä caesar-salaattia (oon syöny sitä tällä viikolla kai neljä kertaa ja on kuitenki vasta torstai... paha PAKKOMIELLE menossa) tehdä teille laukkupostaus illaksi ja vastata kommentteihin. Sitten voinkin aloittaa mun tutkimustulosten muuttamisen ranskalaisista viivoista esseeksi, joka toivottavasti valmistuisi ilman tuskaa ja hikeä ja voisin henkisesti aloittaa jo joululoman.

Ainiin, mä ostin ne lennot! Ähh, mä kerron lisää matkasta myöhemmin. Tää meni nyt niin koulusta jahkaamiseksi, mutta kun teitä aina tuntuu mun opiskelu kiinnostavan. Jos myös kiinnostaa, niin tässä yksi luomistani mood boardeista tuohon raporttiin :)

Bloggaamistaustasta on kyllä järkyttävän paljon hyötyä välillä. Kollaasien teko ei ehkä käy ihan käden käänteessä vieläkään, mutta on se jo aika tutuksi tullut tässä vuosien varrella, että tuollaisen luomiseen ei mene tuntia enempää. Visuaalisesti mood boardin ei tarvinnut olla mitään kuninkaallista esteettistä silmää hipova, vaan toimia kuvituksena inspiraatiolle, jonka pohjalta mallisto on tehty.

Mä saatan jankata näitä koulujuttuja vielä ainakin pari päivää. Pahoitteluni niille, joita ei kiinnosta. Tosin ensi viikolla alan jankkaamaan lomajuttuja, eli kai mä jankkaan aina jostain joka tapauksessa :D Tää on varmaan aika fifty-fifty lukisitteko mieluummin mun todella pinnallisia ajatuksia rytkyistä jotka on päällä, vai mun syväanalyysia meidän kouluprojekteista, mutta toki mielelläni kuulen mielipiteitänne, että pitäisikö pitää mölyt mahassa koulun suhteen, vai onko tämä juuri sitä janoamaanne jokapäiväistä tietoa mun koulunkäynnistä? 

Meinasin muuten tällä viikolla tehdä teille Päivä Annan kanssa -postauksen. Ehh. Kun kello tuli 21, tuloksena oli: 8.30 herää. Käy suihkussa ja keitä kuppi teetä. 9.12 aloita koulutyöt. 16.40 syö caesar salaattia. 17.03 jatka koulutöitä. 02.18 mene nukkumaan. Päätin jättää projektin jollekin hieman mielekkäämmälle viikolle elämässäni :D

Mutta, mitä mieltä te olette tuosta kuvituksena olevasta asusta? Jeejee, vai tavallistakin tavallisempaa matskua? Ja pahoitteluni hieman huonolaatuisista kuvista, auringonlasku ja pimeys yllätti :/

(Postauksen otsikko: Scorpions - Wind of change) 

P.S. Lol. Mä tulin kirjottaa postausta, koska mua ahisti tää 24/7 koulun ajattelu. Ja mistä kirjoitin postauksen. No koulusta. Epic fail.

Tuli muuten mieleen sopiva GIF tähän päivään.

Kun keksin, miten Wordin saa toimimaan tahtoni mukaan...

... ja sitten meitsi 99 % ajasta:

Joey..♥

Kommentit

Suvi (Ei varmistettu) http://dress-play.blogspot.com

tuo WGSN on aivan ihanan koukuttava sivusto! Harmittaa ettei mulla ole täällä Suomen yliopistossa oikeuksia käyttää sitä, vaikka kaupallista alaa opiskeleekin, buu :/
ja mun puolesta sännöllisesti vaan näitä opiskelujuttuja, kiitos!

Anna (Ei varmistettu)

Se on kyllä todella todella hieno sivu, harmi ettei oo aikaa tutkia sitä ihan hirveen pitkiä pätkiä kerralla, se on niin loputon :D

Suvi (Ei varmistettu)

Hahhah, mä ite opiskelen avoimessa, ja niin yhdyn tohon lähdeluettelon tekoon, joka on niin pirun tylsää ja kunnon pilkunviilausta. Inhoon siis yli kaiken viitteiden laittoa! :D Mutta aivan upea asu jälleen! Ja hei, kun tunnut syövän usein caesar salaattia, niin mitä kaikkea laitat siihen? Olisi kiva saada vähän vaihtelua omaan yksitoikkoiseen salaattiin.. :)

Anna (Ei varmistettu)

Hahahha, mä heitän yleensä sitä mitä on jääkaapissa. Tänään siinä oli salaatin, parmesaanin ja krutonkien ja kastikkeen lisäksi esim. paprikaa, kirsikkatomaatteja, avocadoja ja pulled porkia :D Yleensä oikeestaan aina toi aika sama, tosin possun sijaan on yleensä lohta tai tonnaria tai vuohenjuustoa :D Mä rakastan sitä kermaista salaattia kaikista eniten, mutta pitää jotain lihaakin olla mukana :D

m (Ei varmistettu)

Ei itseasiassa kiinnosta noin tarkat koulusepustukset. Kuvapainotteiset Päivä X:n kanssa -postaukset ois sitäki tervetulleempia!

Anna (Ei varmistettu)

No harmi, ne kun tuntuu niin monia kiinnostavan :/

Laura (Ei varmistettu) http://laurapalmberg.blogspot.fi

Mun mielestä on tosi kiinnostavaa lukea tällasia juttuja muista opintoaloista kun luen itse Ruotsissa lääkiksessä niin on kiva saada tietää mitä muutkin tekee. Muistan et oot joskus sanonut ettet halua laittaa tänne blogiin sun koulutöitä niitten lukijoiden takia joilla ei oo muuta elämää kun sun hakkaaminen, ja ymmärrän sen, mutta mekin tullaan tässä piakkoin kirjotteleen raportteja, mut ne on vaan sellasia tylsiä "raporttimaisia" raportteja, niin mua kiinnostais nähdä et miltä esim etusivu näyttää "visuaalisesti täydellisessä" raportissa, et oisko mahdollista toteuttaa? :)

Muuten, onnea esseen kirjoittamisessa ja IHANAA lomaa sulle! :) (Meillä on täällä viikon loma tammikuussa ja sit seuraavalla kerralla sitten kun kesäkuussa alkaa kesälomat.. Ei edes joululomaa kun pitää lukea tenttiin! Niin nauti munkin puolesta! ;) )

Anna (Ei varmistettu)

Mä luulen, että tää raportti ei välttämättä oo sellanen, jonka julkaisisin :( Mutta katsotaan, jos vaikka toteutankin vielä jonkun kohdalla tuon toiveen :) Kiitoksia kovasti, and I will do :D

siirpa (Ei varmistettu)

Todellakin kiinnostaa kuulla näitä sun koulujuttuja! Voisin itsekkin kuvitella opiskelevani joskus muotimarkkinointia ja siksi varsinkin kiinnostaa :) Kiva asukin, koska mustavalkoinen näyttää sun päällä jotenkin raikkaalta, kun usein sun kuvissa on värejä tai beigeä :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti :) Mä en itse asiassa opiskele muotimarkkinointia, vaan muotimanagerointia, tai siis fashion managementia, meidän linja on vähän vielä enemmän kauppismainen kuin markkinoinnin :)

anni (Ei varmistettu)

apua mulla meni jo pää ihan pyörälle kun pelkästään luin että mitä sun raportti pitää sisällään... :D mutta mua ainakin kiinostaa koulujutut joten ihan mielelläni luen näitä :) ja tosi kiva asu kaikessa yksinkertaisuudessa, toi koru on todella kaunis :)

Anna (Ei varmistettu)

Hahahah, jo kieltämättä aika rankkaa tolleen parilla kappaleella selittää slekeesti toi :D

Aida (Ei varmistettu)

Ihana asu! Rakastan lukee sekä sun asupostauksia että opiskelupostauksia, joten molempia kiitos :) Molemmista tykkään hurjasti.

Anna (Ei varmistettu)

Haha, kiva tietää, kiitoksia :)

maiu (Ei varmistettu)

Kyllä kiinnostaa koulujutut! Opiskelen muotoilua niin jotenkin sivuaa tää muoti ja väritrendit ynnä muut tätä omaa koulutusalaanikin. Saattaa olla oma lehmä ojassa, mutta kiinnostaa enemmän lukea tulevista trendeistä, kuin päällä olleesta asusta, vaikkakin ne on tän blogin suola. :D Joten sanon kyllä sun koulujutuille. Oot tenhy hyvää työtä ton kollaasinki kans ja noita ton tyylisiä kattelee mielellään. :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiva kuulla :) Kiitoksia kiitoksia, toivottavasti opettajatkin tykkää :D

Maija (Ei varmistettu)

Asu jeejee: Ihanan yksinkertainen mutta korot ja kaulakoru toivat kivasti jotain spessua siihen :)

Tuli melkeen hiki tota työn määrää, jota sun pitää tehdä, ajatellessani, huhuhh. Mutta pahin on ilmeisesti ohi, JEE! Musta on hirvittävän jännää kuulla mitä sä oikeastaan opiskelet, että jos ei ole liikaa vaivaa, tälläset postaukset ovat oikein tervetulleita silloin tällöin.

Kiitos kun pidät näin ihanaa blogia ja päivität niin usein oxox

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :) Joo, pahin on ohi, vaikka pari päivää varmasti stressaan vielä :)

Annu (Ei varmistettu)

Haha, mäkin harrastan tota että toteen et ollu hiukset pesemättä monta päivää, mut ei ehdi/jaksa nyt ja paljon kätevämpää pestä sit illalla tai huomenna jne... Kuivashampoota vaan päähän ja menoks! Varsinkin nyt kun vasta tammikuussa alkaa taas koulu ja meen "vaan" töihin, niin ketä siellä kiinnostaa mun hiukset (asiakaspalvelutyötä kyllä, hups :D) Mut mulla on silti poikaystävä, et ehkä sullakin on vielä toivoa! ;)

Anna (Ei varmistettu)

Hahahah, eli toivoa on vielä mullekin :D

tyttö94 (Ei varmistettu)

Moi! Sulla on aivan mielettömiä kenkiä ja käytät myös paljon korkoja. Luin, että olet 175 cm pitkä. Tuleeko sulla koskaan korkojen kanssa liian pitkä olo? Itse olen 176 cm pitkä ja mulle sanotaan, että olen liian pitkä käyttämään korkoja! Haluaisin kovin käyttää korollisia kenkiä, mutta tunnen itseni valtavaksi jättiläiseksi, kun olen kaikkia päätä pidempi ja erotun joukosta...

Anna (Ei varmistettu)

Ainahan mulla on pitkä olo :D Eli ei se koroilla sen pahemmaksi mene :D Mä tykkään kyllä olla pitkä, näkee ruuhkan ohi hemmetin hyvin :D No ei, mun mielestä tollasia ei todellakaan pidä miettiä, vaan antaa mennä vaan :)

tyttö94 (Ei varmistettu)

kiitos :))

dipe (Ei varmistettu)

ku luki tota essee-hommaa niin.... huhhuh saatana :D NOSTAN HATTUA. korkealle!

Anna (Ei varmistettu)

Hahahah, kiitos :D

Lillyann (Ei varmistettu) http://ilmavirta.blogspot.fi

Mua ainakin kiinnostaa aina nää arkiset postaukset, missä kerrot kuulumisia ja varsinkin koulujuttua! Ne on niin elämän makuisia ja helppo samastua :D Lisäksi noi koulujutut kiinnostaa tällä hetkellä erityisen paljon, kun valmistelen omaa personal statementia ja pyörittelen joka jumalan ilta noita juttuja mielessä ja tutkin linjavaihtoehtoja ja ja ja... Voi härregyyd, mitenköhän tää tästä vielä lähtee lapasesta ennen ku täällä edes ennakkotehtävien aika koittaa :D Toi mood board näyttää kivalle, pitää itekin opetella tekemään vähän parempia kollaaseja kuin nykyiset! Onks se tehty photarilla vai jollain muulla ohjelmalla?

Anna (Ei varmistettu)

Photarilla joo :) Oon aika lailla siirtyny käyttää sitä kaikkeen muokkailuun, ja Picasa on nykyään enemmän mun kuvakirjasto. Photariin on niiiiin helppoja oppaita, että se on kiva opetella, ja sit se alkaa vaan sujumaan helposti :)

Feline (Ei varmistettu)

Ihana asu! Yksinkertainen on kaunista (:
Ja nuo kengät!! Oon ihan myyty! <3

Anna (Ei varmistettu)

Hih, thanks :)

Kyllä ehdottomasti saat kertoa näistä sun koulujutuista, mielenkiintoista luettavaa! Itselläni ei ainakaan ole ollut kovin oikeanlaista kuvaa tuon alan opiskeluista, vaan kun aiheen mainitsit, niin ensimmäisenä ajatuksena tuli just tuo "no 12 vaatetta, värit on varmaan vaikein päättää" :D itsekin korkeakouluopiskelijana musta on vaan todella kiinnostavaa saada tietää eri opiskelualojen opetusmetodeista, varsinkin kun esim. tämä sun raporttisi on ihan eri maailmasta kuin omat opiskeluni!

Ps. mahtavat kengät, iskin silmäni niihin heti ensimmäisenä :)

Anna (Ei varmistettu)

Joo, mua melkeen kyrsii joskus miten porukka olettaa, että me vaan luetaan Vogueja ja siemaillaan espressoja koulussa :D Samalla ku ite vääntää jotain helvetin taulukoita :D

ella (Ei varmistettu)

haha, oon seurannut sua vasta muutaman postauksen verran mutta silti joka kerta saat mut nauramaan! vaikutat jotenkin tosi mahtavalta tyypiltä, ja kyllä, mieluummin kuuntelen noita koululöpinöitä kun mietelmiä vaatteista! keep going girl!

Anna (Ei varmistettu)

Voi kiitoksia, tosi kiva kuulla :)

Jaana (Ei varmistettu)

Ihan pakko oli tulla toteamaan, että olet kyllä aika velho, että kaiken tuon koulunkäyntirumban lisäksi jaksat ja viitsit tätä blogia....tietysti tämä on sun työtä, mutta silti ihan muutenkin mun mielestä kaikki, jotka tekee töitä opiskelun ohella ja vielä ansaitsevat kohtuullisia ja jopa loistavia arvosanoja, on tosi ahkeria ja ihailtavia ihmisiä :) Itse aikanaan opiskeluiden ohella tein mallikeikkaa ja työskentelin baarimikkona ihan siksi, että työajat ei menneet ikinä ristiin luentojen kanssa - olin kaikki ke, pe ja la yöt töissä, enkä käsitä, miten torstaisin jaksoin tunnin yöunien jälkeen luennolle kirkkain silmin ilman mitään ongelmaa.....

Anna (Ei varmistettu)

Apua, mä saan sentään tehdä töitä ihan vaan himasta omalta sängyltäni :D että menee siinä mielessä paremmin järjestely :D

Jaana (Ei varmistettu)

Ai niin ja se, että näytät taas kerran valtavan kauniilta ja ihanan tyylikäs asukokonaisuus :)

Anna (Ei varmistettu)

Voi kiitoksia ihana :)

Anna (Ei varmistettu) http://www.instagram.com/everm0re

Lovely and stunningly beautiful as usual, dear Anna! :)

I'd like to thank you for the tips about the restaurant in HEL. I had an amazing time and the best birthday ever in HEL yesterday. Thanks again! x

Anna (Ei varmistettu)

Thanks so much! Where did you end up going? :)

Anna (Ei varmistettu) http://www.instagram.com/everm0re

We've been to Tony's Deli :) we all loved it.

Anna (Ei varmistettu)

Great, I love that place :)

hmm. tää koulusta kirjottaminen herättää ristiriitasia ajatuksia:
wow miten fiksua
tulee mieleen omat koulujutut = tuskaa
hämmästelyä miten joku voi osata tollasta koska excel / word / matematiikka / prosentit / muodin ennustaminen / TABLE OF CONTENTS
ja puhdasta ihailua, koska musta itestäni ei IKINÄ olis tekemään tollasta. nope nope nope. :)

asusta tuli mieleen et näyttää tosi freesiltä ja erilaiselta. en tosin osaa sanoo mikä on erilaista. valkonen kauluspaita? mustat bootsit? ylipäätään jotkut muut ku Joiet? :D mut tosi hyvä!

Anna (Ei varmistettu)

Hahhaah, kieltämättä ristiriitasia :D Ja ehkä mä laitan ne Joiet hetkeks jäähylle :D Eiku en laita, oon kohta 3 vk auringossa :D

Onhan se ihan mielenkiintoista lukea sun opiskelusta, koska opiskelet mielenkiintosta alaa ja se kiinnostaa mitä sä oikein siellä teet :) eli lisää vaan mun puolesta. Ihana toi joey, bloo blaa blay, toi jakso on niin hauska. Frendejä voi kattoo aina vaan uudestaan.

Anna (Ei varmistettu)

Kiva kuulla :D Mä en ees muista, mikä jakso toi oli :D

Masha (Ei varmistettu)

Moikka! Ajattelin kommentoida tuohon sun kouluprojektiin liittyen. Kertovatko muotibrändit avoimesti omien tuotteidensa tuotantoketjusta ja valmistusprosesseista? Muistan kun itse joskus koulussa tutkin näitä juttuja, niin yritykset pitävät paljon asioita salassa ja siten tietoa on todella vaikea mistään saada...

Anna (Ei varmistettu)

Ei todellakaan :D Välillä on pyhä mahdottomuus saada tutkimusta tehtyä liikkeissä, mutta kyllä aina jotain statistiikkaa jostain saa kaivettua :D

Elli (Ei varmistettu)

Sitä janottua tietoa on :) kiinnostava kuulla ja kiva kun laitoit moodboardinkin tänne!

Anna (Ei varmistettu)

Kivaa :)

Voin kertoa, ettei mulla ole nahkatakkia, mutta jos olis niin käyttäisin sitä tämäntyyppisessä asussa. Ihanaihanaihana.

Ja musta on tosi kiva lukea sun koulunkäynnistäkin :) Oikeestaan musta on tosi kiva lukea ihan kaikkea mitä kirjotat.

Pages

Kommentoi