Täydellisen epätäydellistä

Mungolife


* Kaupallisessa yhteistyössä Arabia 

Olen kirjoittanut useasti somen asettamista odotuksista, paineista ja negatiivisista tunteista. Näin joulun alla paineet tuntuvat olevan monilla ihan katossa, ja siksi olen ylpeästi mukana Arabian joulukalenterissa, jossa suhtaudutaan arjen epätäydellisyyteen lämpimästi ja inhimillisesti. Joulu on monille perheille valtavien paineiden aikaa. Niin talous kuin jaksaminenkin on monissa perheissä koetuksella. Samaan aikaan monen some-vaikuttajan joulu näyttää tyylikkäiden lahjapakettien, täydellisten ruoka-asetelmien ja kattausten ja ihanien lumisten hetkien yhdistelmältä. Oma joulu ja sen perinteet tuntuvat siinä rinnalla tylsiltä ja mitäänsanomattomilta, lahjat köykäisiltä ja joulupöytäkin puutteelliselta.

Arjen epätäydelliset hetket eivät välity Instagramiin, blogeihin, Facebookiin ja kaikkiin muihin sosiaalisen median sivustoihin ja applikaatioihin. Pinterestin seinät eivät täyty epäonnistuneista pipareista tai pohjaan palaneesta riisipuurosta. Se on oikeastaan aika surullista, sillä inhimillinen epätäydellisyys tekee elämästä aika ihanaa. Uniikkia ja erityistä. En minä ainakaan muista lapsuudestani upeita lahjapakkauksia tai kauniita kattauksia. En punaisia juhlamekkoja ja täydellisiä kynttilä-asetelmia. Muistan lautapelien pelaamisen rumissa pyjamissa ja sen, kuinka äiti piilotti mantelin kaikkien riisipuuroon, jotta kaikilla olisi hyvä mieli. Muistan tonttujen tuomat pienet lahjat ja sen, kuinka joulukuu oli yhtä taikaa, sillä tontut, porot ja muut satuolennot pitivät vahtia ikkunoiden takana. Muistan ihanat aatot, jotka ovat menneet aina perheen kanssa viihtyen. Joulukuusen koristelut ja koko perheellä ruoan laiton. Muistan läsnäolon ja hyvän mielen. 

Siksi haluan tänä vuonna muistuttaa, että joulun arvo ei ole kauniissa ruokapöydässä tai täydellisissä joululahjoissa. Vaikka some-vaikuttajien feedit täyttyisivät toinen toistaan upeammista kuvista ja ihanista jouluhetkistä, ei se todellisuus ole täydellistä ruudun tälläkään puolen. Toivottavasti osaan kasvattaa oman lapseni ymmärtäen sen, että moni asia on kaunis, mutta meidän onni ja ilo eivät ole niissä kauniissa ja asetelluissa hetkissä, vaan juuri tässä ja nyt. Meidän joulu on meidän joulu ja täydellinen sellaisena, epätäydellisenä. Kenenkään ei pitäisi ottaa paineita arjen epätäydellisyydestä, sillä arjen päätehtävä on olla aitoa. Se tekee siitä niin täydellistä.  

 

 
Haluan muistuttaa teidän lisäksi itseäni. Vaikuttajana paine olla täydellinen, tai ainakin täydellinen some-kuvissa on välillä kovaakin, mutta olen jo pitkään tehnyt aktiivista ajatustyötä sen eteen, että otan arjen vastaan täydellisenä juuri minulle. Kenenkään tykkäämiset tai kommentit eivät todellisuudessa määritä tai arvota mitään tilannetta, hetkeä tai kuvaa. Vain minun mielipiteelläni ja tunteellani kussakin hetkessä on väliä. Toki some saattaa luoda virheellisen kuvan minun tai kenen tahansa muun arjesta ja joulusta. On kaunista punaista jouludrinkkiä ja täydellistä vaahtokarkein koristeltua kaakaota. Rehellisyyden nimissä on kuitenkin sanottava, että jokaisen täydellinen kaakaokuvan takana voi piillä hyvin epätäydellinen todellisuus. Pöydille läikkynyt kaakao ja neljä kanelitankoa uponneena mukin syövereihin. Kuvan ulkopuolelle rajautuu syöttötuoli, joka on yltäpäältä puurossa, kun perheen pienin on siinä syönyt aamupalansa sormiruokaillen. Ja todennäköisesti keittiössä on pienimuotoinen kaaos pöydän kattamisen jäljiltä. 

En kuitenkaan muista mitään tästä, en täydellistä kattausta, en täydellistä kaakaota tai siihen uponneita kanelitankoja enää ensi vuonna. Muistan vaan sen, että minulla oli hyvä olla. Epätäydellisen täydellisessä arjessani. 

Muistakaa tekin se. 
 
Arabian epätäydellisen täydellinen joulukalenteri löytyy Arabian Instagramista @arabiaofficial, sieltä löytyy vinkkejä ja inspiraatiota jouluun ja ihanan inhimillinen joulun tunnelma.

(Vaaleansiniset lautaset, vaaleanpunaiset kulhot ja valkoiset mukit Arabian KoKo-sarjaa. Pienet ja isot valkoiset vuoat Uunikokkia ja kaunis teekannu teesihdillä ikiklassista 24h-mallistoa. Soveltuu niin piparminttukaakaon tekemiseen kuin glögillekin.)

Kommentit

Täydellinen teksti ja niin täyttä asiaa. Kuitenkin, niin täydellisen ihana on tuo kattauskin! Haluaisin istua tuohon pöytään ja nauttia kaikista noista ihanista silmääkin hivelevistä herkuista :) Ihan mahtavaa, että jaksat väkertää näitä tällaisia kauniita kuvia meidän(kin) täydellisen epätäydellisen arjen iloksi. Ei voi olla ihan pala kakkua moinen :) Iso kiitos siitä!

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti :) Ja rehellisesti sanottuna, nautin siitä, että voin kattaa pöydän läheisilleni ja toki siinä tulee sitten napsittua kuvat ja editoitua ne, mutta ei se hirveän raskas nakki missään nimessä ole :)

Emilia (Ei varmistettu) http://happyhoyhen.com/

Hyvä postaus tärkeästä aiheesta! Täydellisyyden tavoittelu on ollut itsellenikin kompastuskivi, koska silloin ei mikään riitä. Kirjoittelinkin blogiini inhimillisyydestä, koska juuri se epätäydellisen inhimillinen elämä on parasta <3 Mielummin kattaus vähän sinnepäin ja iloinen rento tunnelma, kun "täydellinen" kattaus ja stressaantunut kireä emäntä ;)

http://happyhoyhen.com/happyhoyhen/2017/11/21/inhimillisemmn-elmn-puolesta

Ihanaa joulunodotusta teidä koko perheelle! <3

-Emilia

Anna (Ei varmistettu)

Juuri näin :) Mä pyrin välillä siihen täydelliseen kattaukseen, mutta samalla pidän sen rentouden, että jaksan myös intoilla sitä syömistä ja sotkemista :)

Laura (Ei varmistettu)

Ompas kaunis kattaus :) !!
Ja asia on juuri niin kuin kirjoitit, täydellistä juuri sellaisenaan. Mukavaa joulunaikaa teidän perheelle! :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti :)

N (Ei varmistettu)

Tärkeä aihe. Onneksi itse en koe paineita joulusta, kun en kuvaa perheemme elämää nettiin ja elän muutenkin ihan tällaista tavallista lapsiperhearkea. Ei ole tarvetta yrittää täyttää jotakin standardeja. Joskus olisi muuten paljon kiinnostavampaa nähdä sitä tavallista arkea blogeissakin, koska eihän tämä sommiteltu todellisuus ole todellista. Liikaa on blogeja, joissa pyritään luomasn mahdollisumman sileää ja kaunista kuvaa. Minulle kelpaisi oikein hyvin se puuroon sotkeutunut syöttötuolikin mukaan. Säröt tuovat kiinnostavuutta ja on helpompi samaistua. Eikä tämä ollut tarkoitettu Sinulle kritiikiksi. Olen vain kiinnittänyt yleisesti huomiota siihen, että nimenomaan naiset ottaa kauheat paineet joulusta. Silloin jos paineita tuntee, on hyvä itse kukin pysähtyä miettimään, kenelle niitä kulisseja rakentaa ja miksi.

Toivotaan meille kaikille rentoa,Joulun odotusta :)

Anna (Ei varmistettu)

Niin, tuokin on sinänsä mielenkiintoinen näkökanta, sillä en koe, että ollaan mitenkään feikkinä tässä tai jotenkin pidettäisi yllä kulisseja. Jotenkin se aitous minulle on kaikista intiimeintä, ja siksi en halua tuoda sitä arvosteltavaksi esille. Mutta ei se silti tarkoita, että olisi pelkkää kulissia. Kyllä meillä oikeestikin katetaan pöytä näin aina kivassa illanistujais-meiningissä ja nautitaan vähän kauniimmasta kattauksesta ja ateriasta. Se vaan, että kun someen ei tule kuin nämä kuvat esille, niin se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö viisi päivää viikossa ole hyvin tavallista :) Ja nimenomaan tuo on tärkeää sisäistää, että miksi ne kulissit on? Mä ainakin välitän paljon enemmän siitä, mitä mun muurien sisäpuolella tapahtuu, joten se muurin kuva ulkopuolelle ei ole niin tärkeä. Tunnen valitettavasti myös sellaisia ihmisiä, jotka ylläpitävät mielettömän suloista ja kaunista kulissia ulkopuolelle ja arki onkin aivan erilaista. En ihan ymmärrä sitä :(

Anne-Mari (Ei varmistettu) http://www.pochetteroulette.com/

Ihana kattaus! Ja kauniisti kirjotettu, niin samaa mieltä :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :)

Fyssari (Ei varmistettu)

Wauuuu mikä kattaus! Niin kaunis yhdistelmä vihreää, punaista ja puun sävyjä tai pastellivärejä. Ja ihanasti luonto ja rusoisuus yhdistyy kauniiseen ja koristeltuun. Drinkit erityisen upeita!
Itselleni tulee hyvin vieraana tämä aihe, mistä olet lähiaikoina kirjoitellut. Some-maailma on utopistinen maailma enkä koe, että omien kuvieni tai itseni esittäminen tarvitsisi olla täydellisiä. Siksi minulla on instassakin alle 100 seuraajaa (jotka tekevät sen todennäköisesti velvollisuudentunteesta :D) enkä koskaan ole ajatellut, että someprofiilini tarvitsisi olla jotain erilaista kuin mitä itse ajattelen itsestäni. Toki useimmiten päivityksiä tekee positiivisista asioita kuin negatiivisista, mutta silti. Ehkä tietyllä tavalla kokisin myös valehtelevani itselleni ja minut tunteville, jos pyrkisin olemaan täydellisempi mitä olenkaan. Tämän vuoksi en varmaan koskaan voisi blogata tai olla somessa tunnettu :) Mutta jänniä ajatuksia ja paineita ihmiset kokevatkin erilaisista asioista!

Anna (Ei varmistettu)

Niin, nää on erilaisia juttuja. Tietyllä tapaa some-ammattilaisena kokee painetta välillä tuottaa kaunista sisältöä, mutta silloin on hyvä nipistää itseään ja muistuttaa, että hei, tää on mun elämä ja tällainen se oikeesti on. Mennä sillä eteenpäin :)

Tantta (Ei varmistettu)

Itse ajattelen ehkä tämän kirjoituksen jälkeen, että jollain tavalla se tärkein olisi kuitenkin muistaa miten ’täydellistä’ kaikki kuitenkin on jos on esimerkiksi perhe tai ystäviä joiden kanssa viettää rauhallista, turvallista tai vaikka riehakasta joulua. Tai mikä tahansa tilanne johon on tyytyväinen. Kattauksista ja lahjoista viis. Kuitenkin on niin monia tahtomattaan yksinäisiä, kodittomia, turvattomassa kodissa joulua viettäviä lapsia jne, että itse ainakin näen että kaikki kellä on edes joku rakas jonka kanssa olla tai tilanne jossa on hyvä olla jouluna on enemmän kuin täydellistä. Juhlapyhät ovat itsemurhatilastoissa piikkinä ymmärtääkseni edelleen ja se on niiiiin surullista. Mutta periaatteessa hyvä muistutus tämäkin. :)

Anna (Ei varmistettu)

No sitä vähän hainkin tässä, että se oma arki on kaikessa epäkuvauksellisuudessakin täydellinen juuri sen takia, että on niin upeasti kaikki asiat elämässä :) En ehkä osannut pukea sitä selkeästi vaan sanoiksi :)

Heini (Ei varmistettu)

Siis miten upea kattaus!! Ihanan inspiroivat kuvat, äärimmäisen kaunista :) Tarjoilujen osalta kiinnostaisi tietää mitä on drinkeissä? Ja mitä on noissa pienissä valkoisissa kupeissa? Esillä taitaa myös olla brie-kimpale pähkinöillä, onko siinä jotain kastikettakin vai näenkö ihan väärin :)?

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :) Drinkit on sekoitus glögiä ja limeä, joka on musta jostain syystä tosi herkullinen yhdistelmä :D Ja kylmänä! Ja valkoisissa Uunikokki-vuoissa on marjakiisseliä kermavaahdolla :) Mä teen ton Brie-"kakun" aina niin, että kaadan siihen ennen uuniin laittoa reippaasti hunajaa ja uunista tulon jälkeen vielä lisään hieman :)

arkeniestetiikkaa

Mielettömän kivat koristeet ja kattaukset olet saanut aikaan. Itse aina ihastelen muiden kuvia, mutta omat kattaukset sitten onkin jotain ihan muuta :D Tuntuu, ettei kaupasta löydä niitä kivoja juttuja, joilla saisi luotua upeita asetelmia/kattauksia/koristeluja tai sitten ei ole vain silmää valkata sieltä niitä oleellisia juttuja. Huomiseksi olisi kuitenkin tarkoitus panostaa vähän kattaukseen ja ensimmäinen vegaaninen itsenäisyyspäivän menu tiedossa :) Ihanaa itsenäisyyspäivää teille <3

Tanja (Ei varmistettu)

Ihana kattaus! Eihän tuosta uskalla ruveta napostelemaan kun on niin nätti :D

Kristiina / CAVA blogi (Ei varmistettu) http://www.cavablogi2.blogspot.fi

Sun seuraava aluevaltaus voisi olla Mungofood, koska kaikki ruoat, kattaukset ja leipomukset mitä teet näyttää aina niin törkeen hienoilta. Näistä jos jostain inspiroituu. :)

Emma (Ei varmistettu)

Viisaita sanoja. Olet kyllä loistotyyppi Täydellisen epätäydellistä sen olla pitääkin.

Kommentoi