Täydellisen epätäydellistä


* Kaupallisessa yhteistyössä Arabia 

Olen kirjoittanut useasti somen asettamista odotuksista, paineista ja negatiivisista tunteista. Näin joulun alla paineet tuntuvat olevan monilla ihan katossa, ja siksi olen ylpeästi mukana Arabian joulukalenterissa, jossa suhtaudutaan arjen epätäydellisyyteen lämpimästi ja inhimillisesti. Joulu on monille perheille valtavien paineiden aikaa. Niin talous kuin jaksaminenkin on monissa perheissä koetuksella. Samaan aikaan monen some-vaikuttajan joulu näyttää tyylikkäiden lahjapakettien, täydellisten ruoka-asetelmien ja kattausten ja ihanien lumisten hetkien yhdistelmältä. Oma joulu ja sen perinteet tuntuvat siinä rinnalla tylsiltä ja mitäänsanomattomilta, lahjat köykäisiltä ja joulupöytäkin puutteelliselta.

Arjen epätäydelliset hetket eivät välity Instagramiin, blogeihin, Facebookiin ja kaikkiin muihin sosiaalisen median sivustoihin ja applikaatioihin. Pinterestin seinät eivät täyty epäonnistuneista pipareista tai pohjaan palaneesta riisipuurosta. Se on oikeastaan aika surullista, sillä inhimillinen epätäydellisyys tekee elämästä aika ihanaa. Uniikkia ja erityistä. En minä ainakaan muista lapsuudestani upeita lahjapakkauksia tai kauniita kattauksia. En punaisia juhlamekkoja ja täydellisiä kynttilä-asetelmia. Muistan lautapelien pelaamisen rumissa pyjamissa ja sen, kuinka äiti piilotti mantelin kaikkien riisipuuroon, jotta kaikilla olisi hyvä mieli. Muistan tonttujen tuomat pienet lahjat ja sen, kuinka joulukuu oli yhtä taikaa, sillä tontut, porot ja muut satuolennot pitivät vahtia ikkunoiden takana. Muistan ihanat aatot, jotka ovat menneet aina perheen kanssa viihtyen. Joulukuusen koristelut ja koko perheellä ruoan laiton. Muistan läsnäolon ja hyvän mielen. 

Siksi haluan tänä vuonna muistuttaa, että joulun arvo ei ole kauniissa ruokapöydässä tai täydellisissä joululahjoissa. Vaikka some-vaikuttajien feedit täyttyisivät toinen toistaan upeammista kuvista ja ihanista jouluhetkistä, ei se todellisuus ole täydellistä ruudun tälläkään puolen. Toivottavasti osaan kasvattaa oman lapseni ymmärtäen sen, että moni asia on kaunis, mutta meidän onni ja ilo eivät ole niissä kauniissa ja asetelluissa hetkissä, vaan juuri tässä ja nyt. Meidän joulu on meidän joulu ja täydellinen sellaisena, epätäydellisenä. Kenenkään ei pitäisi ottaa paineita arjen epätäydellisyydestä, sillä arjen päätehtävä on olla aitoa. Se tekee siitä niin täydellistä.  

 

 
Haluan muistuttaa teidän lisäksi itseäni. Vaikuttajana paine olla täydellinen, tai ainakin täydellinen some-kuvissa on välillä kovaakin, mutta olen jo pitkään tehnyt aktiivista ajatustyötä sen eteen, että otan arjen vastaan täydellisenä juuri minulle. Kenenkään tykkäämiset tai kommentit eivät todellisuudessa määritä tai arvota mitään tilannetta, hetkeä tai kuvaa. Vain minun mielipiteelläni ja tunteellani kussakin hetkessä on väliä. Toki some saattaa luoda virheellisen kuvan minun tai kenen tahansa muun arjesta ja joulusta. On kaunista punaista jouludrinkkiä ja täydellistä vaahtokarkein koristeltua kaakaota. Rehellisyyden nimissä on kuitenkin sanottava, että jokaisen täydellinen kaakaokuvan takana voi piillä hyvin epätäydellinen todellisuus. Pöydille läikkynyt kaakao ja neljä kanelitankoa uponneena mukin syövereihin. Kuvan ulkopuolelle rajautuu syöttötuoli, joka on yltäpäältä puurossa, kun perheen pienin on siinä syönyt aamupalansa sormiruokaillen. Ja todennäköisesti keittiössä on pienimuotoinen kaaos pöydän kattamisen jäljiltä. 

En kuitenkaan muista mitään tästä, en täydellistä kattausta, en täydellistä kaakaota tai siihen uponneita kanelitankoja enää ensi vuonna. Muistan vaan sen, että minulla oli hyvä olla. Epätäydellisen täydellisessä arjessani. 

Muistakaa tekin se. 
 
Arabian epätäydellisen täydellinen joulukalenteri löytyy Arabian Instagramista @arabiaofficial, sieltä löytyy vinkkejä ja inspiraatiota jouluun ja ihanan inhimillinen joulun tunnelma.

(Vaaleansiniset lautaset, vaaleanpunaiset kulhot ja valkoiset mukit Arabian KoKo-sarjaa. Pienet ja isot valkoiset vuoat Uunikokkia ja kaunis teekannu teesihdillä ikiklassista 24h-mallistoa. Soveltuu niin piparminttukaakaon tekemiseen kuin glögillekin.)

Kommentit (20)
 1. Täydellinen teksti ja niin täyttä asiaa. Kuitenkin, niin täydellisen ihana on tuo kattauskin! Haluaisin istua tuohon pöytään ja nauttia kaikista noista ihanista silmääkin hivelevistä herkuista 🙂 Ihan mahtavaa, että jaksat väkertää näitä tällaisia kauniita kuvia meidän(kin) täydellisen epätäydellisen arjen iloksi. Ei voi olla ihan pala kakkua moinen 🙂 Iso kiitos siitä!

  1. Kiitoksia kovasti 🙂 Ja rehellisesti sanottuna, nautin siitä, että voin kattaa pöydän läheisilleni ja toki siinä tulee sitten napsittua kuvat ja editoitua ne, mutta ei se hirveän raskas nakki missään nimessä ole 🙂

 2. Hyvä postaus tärkeästä aiheesta! Täydellisyyden tavoittelu on ollut itsellenikin kompastuskivi, koska silloin ei mikään riitä. Kirjoittelinkin blogiini inhimillisyydestä, koska juuri se epätäydellisen inhimillinen elämä on parasta <3 Mielummin kattaus vähän sinnepäin ja iloinen rento tunnelma, kun "täydellinen" kattaus ja stressaantunut kireä emäntä 😉

  http://happyhoyhen.com/happyhoyhen/2017/11/21/inhimillisemmn-elmn-puolesta

  Ihanaa joulunodotusta teidä koko perheelle! <3

  -Emilia

  1. Juuri näin 🙂 Mä pyrin välillä siihen täydelliseen kattaukseen, mutta samalla pidän sen rentouden, että jaksan myös intoilla sitä syömistä ja sotkemista 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *