Täydellisyyttä tavoittelemassa?

Mungolife

Huomenta!

Uusi viikko, uudet kujeet. Istuskelin tuossa viikko sitten Jennin kanssa syömässä Lontoossa ja tuli oikein urakalla naureskeltua blogikulttuurille ja sille miten bloggaaminen on muuttunut. Samalla koko blogikulttuuri on jotenkin homogenisoitunut. Kaikilla on Korsin kellot rannekorun kanssa kädessä ja samat kengät ja laukut. Mutta kaikilla on myös ne viimeisen päälle hiotut valokuvat, ne ylivalkaistut sisustuskuvat kotoa(, jossa ei ole likatahraakaan, koskaan), ruokakuvat, joiden annostelu näyttää olevan kuin parhaastakin ruokakirjasta ja jokaisessa selfiessä bloggaajat näyttää viimeisen päälle kauniille.

Naureskeltiin sitä, kun oli kiireessä juuri syönyt puuroa kattilasta suoraan, eikä jaksanut liata turhaan jotain kulhoakin vielä. Versus sitten Instagramin ja blogin kuvat, jossa jokainen banaanilohkokin tuntuu olevan kultaisen leikkauksen mukaisesti järjestyksessä siinä goddamn-puurossa. Reality vs. blogielämä. Eikä siinä, itse olen ihan samanlainen kuin kaikki muutkin. Valotan kotikuvani valkoisemmiksi tuodakseni sitä loistoa. Asentelen meikit kuin taideteoksen meikkikuviin ja asukuviakin tulee otettua vain kivoilla paikoilla hyvässä valossa. HUOH. Milloin meidän elämästä tuli tällaista?! Eikö elämän hienous ole kuitenkin siinä sen virheellisyydessä? Sen kauneus siinä rosoisuudessa? Huomaan kyllä itsekin huokailevani kauniille kotikuville, jossa upeannäköinen aamupala on aseteltu hohtavan läppärin viereen kauniille muotilehdelle ja kuvassa on vieläpä pari jotain kukkasta ja korua. Eikä siinä. Inspiroituman nämä sivustot on kai luotu.

Puhuimme paljon siitä, miten on ymmärrettävää, että lukijat ei enää ymmärrä, että me olemme ihan tavallisia ihmisiä. Me tiedämme sen sotkun kotona, ne meikittömän kiireiset kollaripäivät ja sen puuron syömisen suoraan kattilasta. Me tiedämme, että mekin kuuraamme vessoja, puristelemme finnejä ja vaihdetaan aamu-unet siihen, että unohdamme ne kauniit astiat kaapeissamme. Lukijat eivät näe näitä hetkiä elämästämme. Me näytämme vain sen kiiltokuvan ulkopuolelle. Ei siis ihme, että lukijat näkevät vain sen kiiltokuvaelämän.

Valitettava tosiasia on kuitenkin se, että blogiskene on muuttunut tosi paljon. Kun muilla on upeita kuvia ja kaikki täydellisesti ei uskalla tuoda itseään ja raadollisuuttaan esille. Koska siellä ruutujen toisella puolella on niitä ihmisiä, jotka raatelevat kyllä sitten ihan kunnolla. Sain päähäni idean siinä lounastuokiomme aikana. Haluan pitää todellisuusviikon. Sellainen kurkistus kulisseihin. Kuvia peilin kautta, kaikista rumistakin ruoka-annoksista, kotiasuista ja niitä meikittömiä ponnaripää -kuvia, jotka ovat ainakin mun arkea. Olen tässä pyöritellyt ideaa ja samalla pyöritellyt silmiä itselleni ja omille ajatuksilleni.

"Mutta mitä jos joku uusi lukija eksyy tänne blogiin silloin ja sitten se lähtee kun se ajattelee että tää on tällainen joku kämänen..." Ei herramunvereni, milloin aidosta elämästä on tullut kämästä. Millon blogeista tuli naistenlehtiä kiiltävine kuvineen ja täydellisine elämineen. Honest to God.

"Okei, täytyy siivota sitten kunnolla ennen kuin aloitan tän todellisuusviikon, kun täällä kotona on kauhea sotku..." Ai niin, se todellisuus!!

"En mä tällä viikolla viitti sitä pitää kun mulla on sitä ja tätä ja tää antaa ihan väärän kuvan mun elämästä..." Voi hyvääpäivää, jos se on mun kalenterissa, on se mun oikeeta elämää.

Alkaa olla niin kieroutunut jo omakin näkemys omasta elämästä, että alkaa ärsyttää. Miksi mä voin kutsua mun kotiin ystäviä, vaikka siellä on sotkuista, mutten voi myöntää sitä blogissa? Miksi kävelen ympäri ämpäri Helsingin tai Lontoon keskustaa verkkareissa ja meikittä, mutten uskalla samaa tehdä blogissani.


Koska vaikka tämä alkoi päiväkirjana elämästäni, on tilanne muuttunut vuosien varrella. Tästä on tullut inspiraatiosivusto, jonka sisältö on löyhästi liittyväinen elämääni. Kirjoitan kauniista jutuista ja tapahtumista, kuvaan kauniit hetket ja näytän blogissani vain sen yhden osan minusta. Sen laskelmoidun ja melko kylmän; sen mahdollisimman kauniin ja mielenkiintoisen. Kyllä mäki vihaisin sellasta tyyppiä. Juoksin tuossa toissapäivänä Jedin perässä kauha kädessä, kun mun piti saada siltä talteen pissanäyte. Äitini nauroi vieressä ja totesi, että nyt kun joku näkisi, niin toteaisi "Kyllä on Mungo-Anna mennyt ihan sekaisin". Ja jotenkin siinä hetkessä mä tajusin oikeasti kuinka pitkälle blogini on eronnut oikeasta elämästäni. Siinä mä olin. Mutsin verkkareissa, veluurihupparissa, tukka kolmatta päivää harjaamatta, ilman meikkiä ja jossain kämäsimmässä kortsupipossa, jonka himasta löysin kun piti lähteä käymään eläinlääkärillä. Siinä mä olin, kaksinkerroin nauramassa jahdatessani liukasliikkeistä koiranpentua ympäri nurmikkoa eläinlääkärin antama keittokauha kädessä yrittäen saada ton uppiniskasen riiviön kuselle. Ei ehkä ihan blogimatskua. Mutta minua 100 % aitoudella. Niitä hetkiä ei tule koskaan tuotua blogin puolelle. Tästä on tullut höttöä. Ei oikeita ajatuksia, ei mielipiteitä, ei vaikeuksia. Ei kaikkia niitä asioita, jotka ilahduttavat tai surettavat. Ei parisuhteiden päättymisen aiheuttamaa surua, ei lähestyvien treffien jättimäistä jännitystä ja intoa. Puolitotuuksia, joista on jätetty pois se oikea, tärkeä sisältö.

En syytä ketään tän skenen muuttumisesta. Sellaista se vaan on. Ei lukijat tai bloggaajat ole syyllisiä tähän. Suurennuslasi meidän alan yllä on kasvanut, huomio noussut ja sitä kautta myös kiillottaminen on tullut ajankohtaiseksi. Mä voin kertoa viidellekymmenelle ihmiselle ihan eri asioita kuin viidellekymmenelletuhannelle. Valitettavasti. Enkä valitettavasti koe, että näköpiirissä olisi mitään muutosta. Näin se vaan tulee menemään. Ei niistä treffeistä viitti kertoa, kun joku jo salamannopeasti selvittää kenen kanssa ne on. Ja jos ne ei johtakaan alttarille, niin auta armias sitä ilkkumisen määrää. Eikä niistä erosuruistakaan jaksa kirjoittaa. Kun sydän on vereslihalla muutenkin, miksi antaa jonkun vielä heitellä suolaa tuoreille haavoille? "Ei kukaan tollasta jaksa, ei mikään ihme, että erositte/se jätti sut/tajus vihdoin lemppaa tollasen bimbon".

Täydellisyys ja kulissit on uinu blogikulttuurin päälle pikkuhiljaa, huomaamatta. Ensin ei viitsi kertoa sydänsuruistaan seuraavaksi sommittelee uuden meikkipaletin ympärille koruja ja kukkia kun sitä esittelee. Se on kaunista, se on turvallista.

 

Halusin kokeilla, millaista olisi pitää se todellisuusviikko blogissa. En vaan tiedä, miten sellaisen toteuttaa. Koko ajan on varastossa hirveesti postauksia, nyt olisi jonossa Etelä-Afrikan postaukset ja miljoonat muut jutut, joita olen luvannut. Ei oikeen tunnu todellisuusviikolta, jos välissä on postaus Kapkaupungin herkullisista rafloista ja kauniista maisemista :D Ehkä siis yritän löytää taas sen harmaan välimaaston mustan ja valkoisen välistä ja tuoda joka viikko blogiin jotain oikeaa, aitoa ja rumaakin.

Hyvää viikon alkua kaikille ja toivottavasti kaikesta tästä huolimatta jokaisen teidän päivästä löytyy jotain kaunista tänään! Koska jos tällä oudolla kehityksellä on ollut jotain positiivista vaikutusta, niin nykyään osaa nähdä vähän joka paikassa ja hetkessä jotain kaunista! :)

(Kuvituksena kuvia kansiosta "Useless". Koska, uskokaa tai älkää, nämä asukuvat ovat päätyneet hyödyttömien kuvien kansioon blogin sijasta... Nämä siirrettyäni kamerasta koneelle en nimittäin kokenut niiden olevan tarpeeksi hyvä blogiin. Pelottavaa)

Kommentit

Anna (Ei varmistettu)

Love the outfits! :) are these from last year because of the leaves? I can't translate the text with my phone when the translator is gone, so I have to ask, sorry! :D anyway they look great. All perfect!

Are you still going to post the outfit with your straight hair? I'm waiting! :)

Anna (Ei varmistettu)

Yes, they're some outfits I didn't publish. I hope I'll do some straight hair outfit soon :)

Em (Ei varmistettu)

Mielenkiintoinen postaus, tykkäsin kovasti. Kuvat olivat kaikki ihania, ei ollenkaan useless.. (varsinkin ensimmäinen kuva. Se on niin kaunis että sopisi mielestäni vaikka banneriksi :D)

Minulle tuli mieleen että voithan toteuttaa "todellisuusviikkoa" enemmänkin satunnaisina postauksina kaikkien "normaalien" asu- ja matkapostausten välissä? Ei tarvitse olla koko viikkoa putkeen. Koska onhan se niinkin että sinun viikkoon varmasti mahtuu myös aina niitä kuvankauniita hetkiä, niiden todellisten rönttöilyjen lisäksi.. :)

Mukavaa alkavaa viikkoa sulle :)

Anna (Ei varmistettu)

Niin, se olisi ehkä järkevintä :) Kiitoksia kovasti :)

merkkari (Ei varmistettu)

Ei sun tarvi pitää mitään todellisuusviikkoa, jos ajatuskin tuntuu vaikealta :) Tää on sun työ ja kaikilla meillä (tai no minulla ainakin) on olemassa työ-minä ja vapaa-ajan-minä erikseen. Itse haluan työssäni pitää ns oman elämäni visusti omanani enkä sitä halua asiakkaiden kanssa jaksaa. Blogon pitäminen on julkinen ammatti, mutta sen ei pitäisi viedä bloggaajan oikeutta yksityisyyten. Itse pidän kauniiden ja inspiroivien kuvien katselusta. Verkkareita ja likaisia puurokattiloita kun löytyy omastakin takaa ;)

Lillyann (Ei varmistettu) http://ilmavirta.blogspot.fi

Oon huomannu tän saman asian ja siksi moni blogi ei enää sytytäkään, vaikka muut niitä lukeekin. Oikeastaan sinua ja Nelliinaa seuraan, Blond Rivetsiäkin, mutta harvemmin. Koitan aina välillä löytää uutta luettavaa, mutta kaikki jää, kun mitään tarttumapintaa ei meinaa löytyä. Ymmärrän kuitenkin, että ei sitä halua jakaa itsestään kuin ulkokuoren, koska nettimaailma on julma ja keskustelupalstat täyttyy mitä ilkeimmistä ketjuista, koskien vähän ketä tahansa bloggaajaa. On helpompi olla pieni bloggaaja ja kertoa rehellisesti asioista, kun päivähittejä on maksimissaan 50, välillä 2 :D

Mielestäni jokainen näistä asuista oli omalla tavallaan ihana ja mun täytyy kyllä myöntää, että joku epäkohta kuvissa tekee niistä mielenkiintoisemman ja nätimmän, kuin pelkät täydelliset ylivalotetut kiiltokuvat. Joku tuulessa tuivertava tukka, vähän keskilinjasta poikkeava asettelu, tiukempi rajaus, erikoinen käden asento, ihan mitä vaan. Se tekee persoonallisemman näköisen, kuin täydellinen ja harkittu vakiopönötys, jossa asu jää melkeimpä huomioimatta, kun katse näkee vaan tutun asennon ja silmä rullaa ohi vaan seuraavaan tekstinpätkään. Mä pidän siitä, että sulla on paljon kuvia ja paljon tekstiä ja musta tässä postauksessa oli parhaimmat kuvat hetkeen! Ehkä siksi, että niissä oli jotain aitoa ja "vahinkoa", mikä antaa kosketuksen siihen kirjoittajaan siellä takana, ilman että tarvitsee tietää yhtään sen enempää. Riittää, että näyttää aidolta. Ainakin mulle :D

Mun mielestä todellisuusviikko on hyvä idea, mutta ehkä turhan raskas toteutettava. Ei mun tarvitse tietää niistä aroista asioista tai muista, mitkä menee liian yksityiseksi, mutta jo pelkästään pikkuisen "vinksallaan" olevilla kuvilla saa aikaan sen, että ne on kiinnostavia ja niitä jää tutkimaan. Mä tykkäisin sellasesta todellisuusviikosta, missä kaikki asut julkaistaisi ja muokattaisi vain se pakollinen (rajaus, suoristus, jne.), mutta ei karsittaisi niitä kuvia pois, missä on tukka lennähtäny silmille :D

Ps. Mä tykkäisin jos tässä postauksessa nähtyjä asuja näkis ihan omissa postauksissaan. Ne oli sen verran kivan olosia!

Hanna (Ei varmistettu) http://www.rantapallo.fi/revesetvoyages

Allekirjotan kyllä joka sanan ihan täysin! Muiden valkoisia koteja ja gourmet-annoskuvia katsellessa tulee vähän sellainen fiilis, että ketään ei kiinnosta kuvat mun IKEA-kamoilla sisustetusta kämpästä tai keltaiselta lautaselta syödystä makaronilaatikkoannoksesta. Vaikka sellaistahan se arki suurimmalle osalle on :D

Krista (Ei varmistettu)

Voi Anna, en tiedä onko tuo oma 7-viikkoinen labbisvauva pehmittänyt päätä, mutta tekisi antaa sinulle kunnon hali ja rutistaa kunnolla :D Välillä tekisi mieli karsia blogiin tulevia kommentteja ennenkuin bloggaajat itse näkevät niitä, sen verran ilkeitä ihmisiä sieltä tekstien takaa löytyy. Varsinkin jos päivästä päivään, vuodesta toiseen joutuu lukemaan sitä ilkeämielistä kuraa, mitä jotkut suoltavat ilmeisesti omasta mielestään "jalona" elämäntehtävänään, niin en ihmettele että bloggaaja alkaa tiedostaen tai tiedostamatta suojella itseään eri tavoin.

Sinä olet vahva ja rohkea nainen, älä muutu siitä mihinkään. :) Älä anna haaskalintujen vaikuttaa liikaa positiiviseen asenteeseesi. Ole armollinen itseäsi kohtaan myös blogissasi, niin on myös suuri osa lukijoistasi. :) Minä ainakin mielelläni näkisin niitä hetkiä "todellisesta arjestasi", sellaista elämää kun me muutkin elämme, tahroineen takkuineen päivineen. :)

Ihanaa pennuntuoksuista kevättä sinne! Täälläkin yritetään kasvattaa pienestä pennusta yhteiskuntakelpoista kaveria, mukava lukea kuulumisia teidänkin koira-arjesta. :)

Tosi hyvä kirjoitus! =)

inamaria

Hyvä postaus! Kyllähän ne kauniit kuvat inspiroi ja silmä lepää niitä katsellessa, mutta todellisissa ja arkisissakin kuvissa joku viehättää. :) Eli kannatan suuresti todellisuusviikkoa/postauksia!

Ace82 (Ei varmistettu)

Voi Anna, sä oot tosiaan edelläkävijä! Mä ootan innolla todellisuusviikkoa, menkkakipuisena ja finnisenä ei ole kovin kaunis olo itselläkään. ;) Mitä enemmän tätä blogia seuraan ja sulta tulee näitä syvällisempiä postauksia, sustakin tulee paljon lämpöisempi kuva. Katsoin jonkun videoviikon videosi ja olit siinäkin niin symppis, että tän blogin yleisen meiningin kanssa kontrasti oli aivan valtava. En tiedä, olenko maininnut, mutta musta on ihanaa, että sulla ei ole suoristetut hiukset kuten lähes kaikilla on noin viimeiset kymmenen vuotta ollut. Jotenkin se tuo sellaista nuorekkuutta ja elävyyttä sun lookiin ja jos et pahastu, vähän simbamaisuuttakin (kuka siitä voi pahastua, omistajat usein muistuttavat koiraansa ja päinvastoin). Itse inspiroidun just siitä hulluttelevasta ja vähemmän kliinisestä blogimenosta, mitä sulla on ollut nyt viime aikoina ilahduttavan paljon! Kuka muu muka saa collegeasun näyttämään hyvältä Chanelin ja nilkkureiden kanssa?

SHaidi (Ei varmistettu)

Upea postaus! Ja nuo kuvat <3 mietittyjä mutta ei liikaa. Mahtavaa!

Sohvii (Ei varmistettu)

Erittäin hyvä postaus! Juuri näinhän ne asiat tuppaa menemään, annetaan välillä parempi kuva elämästä vaikka kaikki ei aina ole täydellistä. Mitäs jos haastaisit muitakin blogeja mukaan kuvaamaan arkipäivän tilanteita:)?

Anna (Ei varmistettu)

Täytyy harkita :)

- (Ei varmistettu)

Tsemppiä! Ihania asukuvia ja tosi hyvä kirjoitus!! Blogeja jo pitkään seuranneena on huomannut ton saman ja kaipaa niitä "vanhoja hyviä aikoja" , mutta hyvin ymmärtää kyllä , että lukijat sit hyökkää kimppuun. Mut pointti oli et hyvä teksti!! :)

Tia (Ei varmistettu) http://deleted

Oi vitsi se ois hyvä idea postata :) tää päivä olis mulla ollut hyvä kuvata jossain iholla sarjassa mun elämää kun tuntu että kaikki menee tänään päälaelleen ja mikään ei onnistu tai innosta oikee..pääsis avautumaan videokameralle :D

Kikka (Ei varmistettu)

Ehdottomasti kiinnostava postausaihe, se todellisuusviikko. Toivottavasti ehdit toteuttaa!

Pauliiina (Ei varmistettu)

Ihana postaus Anna! Pistää todella miettimään. Ja tuo eka asu on ehkä söpöin ikinä!!!!!! Todellisuus viikko kuullostais hyvältä, mutta olis ihana jos siitä tulis jatkuvampi juttu tosiaan vaikka kerran viikossa tai kahessa :)

H (Ei varmistettu)

Wau! Ei mulla muuta.

nella (Ei varmistettu)

Musta on ihanaa että kirjotit tästä! Ja aivan ehdottomasti haluan nähdä ''sitä oikeata elämää'' :) Myönnän itsekin, että sitä tulee usein ihmeteltyä ja ihasteltua miten jonkun elämä voikaan vaikuttaa niin hohdokkaalta, vaikkakin pitää muistaa että se on vain yksi puoli tästä koko jutusta.
Se aina vain tuppaa unohtumaan, kun katselee niitä viimisen päälle hiottuja kuvia, ja havahtuu vasta siinä vaiheessa kun se bloggaaja tosiaan kirjoittaa niistä hetkistä, kun on syönyt sen aamupuuronsa kattilasta tai ollut harjaamatta hiuksiaan kolmeen päivään:D

Oon lukenut sun blogia jo vuosia, ja oon saanut tästä niin paljon inspiraatiota omaankin elämään, vaikka vasta ekaa kertaa nyt kommentoinkin. Sulla on ihana asenne elämään, ja sun blogia on aina ilo lukea, huomaa kyllä miten paljon panostat jokaiseen postaukseen! keep it going girl!!:)

Laura (Ei varmistettu)

Hei Anna!
En ole kommentoinut blogiisi varmaan kertaakaan, vaikka sitä päivittäin on tullutkin luettua jo useamman vuoden ajan. Kiitos niistä upeista, täydellisesti asetelluista ja huolitelluista kuvista, joita blogisi sisältää - ne todellakin toimivat inspiraation lähteenä :) Kiitos myös tästä rehellisestä ja avoimesta otteesta ja tavastasi kirjoittaa blogiin. Todella hyvä ja ajankohtainen postaus. Toivottavasti uskallat toteuttaa tämän todellisuusviikon jossakin muodossa niistä negatiivisempaan sävyyn kommentoivista ihmisistä huolimatta. Mahtavaa kesän odotusta!

juliaa (Ei varmistettu)

Tää oli tosi hyvä ja aito postaus! Tottahan se on, että on kiva katella hienoja kuvia ja inspiroitua niistä. Mutta kiva ois välillä päästä näkemään sitä ''normaalia'' arkea bloggaajilta. Tosi kiva idea toteuta ehdottomasti :)

Charlotta (Ei varmistettu)

Moikka Anna! Nyt oli taas sellanen postaus, että on pakko kommentoida. Oon ollu sun blogin lukija jo melkein ihan alusta asti ja täytyy sanoa, että eniten pidin blogistasi sen alkuvuosina. Silloin blogisi ei ollut kiiltokuvamainen, mutta se oli aidompi ja rehellisempi kuin nykyisin. Ymmärrän kyllä, mikset enää voi kirjoittaa yhtä läheisistä asioista kuin silloin, mutta halusin vain kertoa, miten ne postaukset piristivät päivääni ja saivat minut paremmalle tuulelle kuin pintapuoliset kiiltokuvat elämästäsi. Vielä Ausseissakin olessasi blogissasi oli vielä sitä rosoisuutta, mistä niin kovasti pidin, mutta tuntuu, että se katosi kokonaan viimeistään siinä vaiheessa kun muutit Lontooseen. Olet oikeastaan ainoa bloggaaja, jota olen jaksanut seurata tämän muutoksen jälkeenkin, koska muistan millainen aikoinaan olit. Jos nyt vasta näkisin blogisi ensimmäistä kertaa, en varmaan lukisi sitä säännöllisesti, koska elämäsi vaikuttaa liian täydelliseltä..

Ääh oon huono kuvaamaan mun ajatuksia, mutta kerroinpa nyt kuitenkin vähän siitä, miltä musta tuntuu tuo kuvaamasi muutos nimenomaan tässä blogissa. Oot kuitenkin mun lemppari bloggaaja ja toivon, että jatkat blogiuraasi mahdollisimman pitkään :)

Pirdeliina (Ei varmistettu)

Nää on mun mielestä parhaat asukuvat pitkään aikaan. Varsinkin tuo viimeinen kuva.<3 ihanat asut ja kaunis nainen niiden kantajana!

Linda (Ei varmistettu)

Olipa hyvin kirjoitettu teksti ja todella ajankohtainen! :)

Jessi (Ei varmistettu)

Hear, hear!

Sanna (Ei varmistettu)

Toi mustat housut-valkonen paita- nahka liivi -asu ihan mieletön. vau. Pitänee metsästää tollanen liivi...

Janette (Ei varmistettu)

Tosi jännä et oot kokenu noi kuvat kelpaamattomiks ku mä taas tykkäsin tosi paljon noista. Ne oli kaikki jotenki mielenkiintosia ja niistä kaikista välitty enemmän fiilisitä ku yleensä. Tosi vaikee selittää. Pysähdyin kuitenki kattelemaan noita kuvia pitemmäks aikaa ku yleensä asukuvia täällä. Ja siis ei sun asukuvissa kyllä ikinä oo mitään valittamista! Mut joo näistä tykkäsin!

Annaby (Ei varmistettu) http://by-myeverything.blogspot.com

Mun poikaystävä aina sanoo, että kaunistelen elämää blogiin kun asettelen lautasen kivasti kuviin tai laitan huulipunaa just ennen asukuvien ottoa. Takasin oon sanonu, että niinhän kaikki bloggaajat tekee. Monesti oon miettinyt oman blogin poistamista just ton takia, että alemmuuden tunne iskee kun kaikilla muilla on kaikki TÄYDELLISTÄ!

Kauniita kuvia, ei tosiaankaan mitään roskiskamaa. Varsinkin ensimmäinen ja toi missä on vihree laukku on aivan ihania ja oisin toivonu niistä lisää kuvia :)

Paula (Ei varmistettu)

Ootan innolla tällästä viikkoa!!!! Ja ps. Just katoin noita kuvien asuja, että IHANIA ja freshejä ja tosi kauniita, ja ihmettelin miten ne on voinu mennä multa ohi :O

Lara (Ei varmistettu) http://www.lily.fi/blogit/baby-youre-best

Tosi hyvä ja mielenkiintoinen kirjoitus!
Sitähän sanotaan, että blogien voima on juurikin se, että lukijan on helppo samaistua bloggaajaan, koska hehän ovat usein ihan tavallisia ihmisiä. Kuitenkin blogin suosion kasvaessa bloggaaja alkaa mahdollisesti suojella yksityisyyttään ja hioa blogiaan entistä paremmaksi, jolloin ehkä juuri se lukioiden rakastama arkikin katoaa postauksista?

Omaan mieleeni on juurikin blogeissa niiden kotikutoisuus, eivätkä "huonotkaan" kuvat häiritse. Asukuvasi ovat upeita inspiraation lähteitä, mutta kyllä ne inspiroivat jo aikaisemmin, vaikka kaikki ei ollutkaan niin viimeisen päälle kameraa ja maisemaa myöten.

En ajattele bloggaajien olevan täydellisiä ja juuri siksi blogeja luenkin, koska toivon löytäväni niistä välillä myös sitä todellista elämää. En nyt sano, että kaikkien pitäisi alkaa kuvaamaan säärikarvojaan lähietäisyydeltä, mutta uskon, että monet olisivat halunneet nähdä kuvan tuosta mainitsemastasi koiranpissatus-operaatiosta :)

Emmi (Ei varmistettu)

Ihanaa, pitkästä aikaa tällänen pohdintapostaus, näistä tykkään! Noissa kuvissa on monta tosi kivaa asua, ei oo useless! :D
Ja ihan totta puhut, tuntuu, että nykyään useimmat blogit ovat täynnä muoti- ja muihin lehtiin sopivia täydellisesti muokattuja kuvia ja jos ei ole niin anonyymit lyttäävät kommenteillaan. Ei sellaisissa blogeissa mitään pahaa ole, monet blogit on tarkoitettu vain inspiraatioksi ja suoriutuvat tehtävästään todella hyvin. On kuitenkin tosi kiva välillä lukea tällaisia mietintä/mielipidepostauksia, joissa on ihan asiaakin.
Ne ns. todellisuuspostaukset ovat hauska idea, mutta ne sopisivat mielestäni kivasti sun "normaalipostausten" lisäksi ennemmin kuin teemaviikoksi. :)

Susanna (Ei varmistettu)

Kuulostaa ihanalta postausidealta!! Oot vielä niin tunnettu bloggaaja, että voisit hyvin haastaa muitakin tähän haasteeseen. Siinä ois lukijoille kerrankin tilaisuus nähdä, mitä se bloggaajan elämä oikeasti on. Lisäksi jos muutkin osallistuisi, pääsis sieltä aika helposti näkemään ne "tosi feikit" tyypit, koska kyllä niistä kuvista paistaa kuitenkin läpi jos on yritetty turhaan hienostella :)

Tietysti blogin yksi idea on antaa inspiraatiota. Mut jos kaikki on aina kovin kiillotettua, ei tavallinen tallaaja voi siihen kovin pitkään samastua, ja sillon voi mielenkiinto helposti lopahtaa.

Jenni (Ei varmistettu)

Voih, olipa jotenki ihana teksti ja ihania kuvia <3 Tuli hirveen hyvälle mielelle :)

nea (Ei varmistettu)

Ihana toi "höyhenbleiseri" ! :)

Kirsi (Ei varmistettu) http://pitsiniekka.blogspot.fi/

Höh, turhan kriittinen oot kyllä ollut. Kauniita kuvia kaikki tässäkin postauksessa olevat.

Ja täytyy vielä sanoa, että tykkään erityisesti tuosta kolmannesta kuvasta! :) Kun siinä sulla on vähän sellainen "vahingossa taltioitu" ilme normaalin valokuvahymyn sijaan. Kaunis, aito ja luonnollinen. En tiedä osaanko selittää tätä niin, etten kuulosta loukkaavalle. En nimittäin tarkoita loukata sillä "valokuvahymysikin" on tosi kaunis eikä väkinäinen sekään! Tarkoitan vaan sitä, että monilla ihmisillä (itseni mukaan lukien) on tietyt ilmeet, joita tulee useimmiten käytettyä jos on kuvattavana. Eikä siinä ole mitään vikaa. Mutta mun mielestä on aina hirveän kiehtovaa nähdä sellaisia kuvia, joihin on tallentunut joku muu ilme, kuin se suunniteltu hymy. Jotenkin koko kasvot näyttävät silloin ihan erilaiselle ja se on musta kiinnostavaa! :)

Tää kuulosti varmaan ihan hullulle. En oikein osaa ilmaista asiaani tän selkeämmin :D Mutta siis näytät kuvissa aina kauniille, mutta on hauskaa nähdä välillä erilaisiakin ilmeitä! Niitä on ihan mahdotonta lähteä teeskentelemään kuviin, tiedän sen hymyn olevan luonnollisin kuvattavana ollessa. Mutta siis halusin vaan näyttää isoa peukkua sille, että julkaiset näitäkin kuvia, jotka ei välttämättä niitä "täydellisyyden" kriteereitäsi täyttäisi. Ne on kiinnostavia ja olet kaunis niissäkin! :)

megamer (Ei varmistettu)

Hyvää asiaa taas kerran! Noi asukuvat oli erityisen kivoja ja inspiroivia arkipukeutumiseen minun mielestä, en voi ymmärtää miks ei olis tarpeeksi hyviä. Järkytyin vähän kun ovat roskiin heitetty. :o

supukka (Ei varmistettu)

Oot kyllä niin oikeessa! Mullekkin blogeja lukiessa tulee tarve postata Instaan kaunisteltuja kuvia ja juoda se aamutee Indiskan käsintehdystä mukista sen Ikean perusmukin sijaan - vaikka sitä ei kuvaisikaan, tulee jotenkin parempi fiilis: "No hei ohan tää mun elämä nyt hienoa ku juon teenikin näin hienostuneesta mukista". Ei kai siinäkään mitään väärää ole, mutta ei saisi unohtaa että kaikkihan me tässä ihmisiä ollaan eikä kenenkään elämä oo sitä kiiltokuvatäydellistä.

P.S. Toi höyhenbleiseri ton (Zaran?) skortin kanssa!! Must see!!!

Veramarika (Ei varmistettu)

Kiitos tästä Anna! Tällaiset postaukset on juuri se syy, miksi blogiasi luen. :) Välillä sun elämä postausten perusteella vaikuttaa niin kaukaiselta ja epätodelliselta, ja siihen on vaikea samastua - tulee vain luettua haaveilevasti. Mutta sitten kun julkaiset välillä jotakin maanläheisempää, arkisempaa tai pelkkää ajatuksenvirtaa, niin pystyn samastumaan, ymmärtämään ja jopa myötäelämään sun tunteita ja fiiliksiä. Oot kyllä mahtava persoona, huolimatta siitä mitä liian monet sanoo/kirjoittaa susta ja millaisen kuvan välillä joudut itsestäsi ed. mainittujen ihmisten takia antamaan. Arvostan! Oot päässy pitkälle, ja tulet pääsemään vielä pidemmälle, jos vain haluat. Pysy aitona ja lujana.(Y) Молодец!

Nad (Ei varmistettu)

Välillä on kyllä kiva kun bloggaajat muistuttavat lukijoita siitä todellisuudesta. Joskus on niitä valkaistuja sisustuskuvia katsellessa tullut itselle sellainen epätoivo, että miksei meillä ikinä näytä tolta?:D
Toisaalta luulen myös, että bloggaajat luovat aika paljon itselleen sellaista arjen luksusta juuri niillä kauniilla kipoilla ja tuoreilla kukilla. Pitäisi itsekin harrastaa sellaista useammin niin varmasti piristäisi arkea. :)

Janina (Ei varmistettu)

Noin kivoja asuja oot jättänyt julkaisematta! :( Oon samaa mieltä siinä, että blogeista katoaa kiinnostavuus kun kaikki on siloteltua ja täydellistä. Toki on kiva, kun kuvien laatu on parantunut huomattavasti, mutta ei se tarkoita sitä ettei niitä hieman epätäydellisempiäkin kuvia voisi joskus julkaista. Musta olis kiva jos bloggaamisessa palattaisiin enemmän siihen mitä se oli alkuaikoina, vähän paremmalla kuvien laadulla vaan :D

Tohtori Krabola (Ei varmistettu) http://laaketiedetta.blogspot.fi

Todellisuusviikko kuulostaa erittäin uhkaavasti samalta kuin arkihaaste, ja sen arkisuushan on aika kyseenalainen. Ei ihminen osaa olla suunnittelematta millaisen kuvan itsestään antaa omia kuviaan jakaessaan.
Blogisi lukijat selvästi pitävät kiiltokuvista, joten anna ihmeessä kansalle kiiltokuvia! Teennäinen kauneus ja juhla toimii paremmin kuin teennäinen ruma arki.

Anna (Ei varmistettu)

Tämäkin on täysin totta :)

0nsku (Ei varmistettu)

Tosi hyvä kirjoitus ! Oon ite kans miettiny tota kavereitten kaa et miten bloggaajilla kaikki aina noi nätisti, mut toisaalta sen takia seuraanki useita blogeja kun niistä saa inspiraatiota. Tuli hyvä fiilis ku luki tän :)

sofia (Ei varmistettu)

Hei pakko sanoo, että tää postaus oli kyllä täyttä asiaa ja oli mukava huomata, että tekstin laatukin oli jotenkin erilaista, kun kirjoitit vähän syvällisemmästä aiheesta. Teksti tuntui jotenkin tosi inspiroivalta ja mukaansa tempaavalta! Ryönä-viikko kuulostaa huipulta idikselta :) itse oon lukenu pääsykokeisiin erakkona tässä jo hetken aikaa, niin osaan paremmin kuin hyvin samaistuu ryönistelyyn, pieruverkkareihi ja likaisiin hiuksiin!

Ja lopuks haluan toivottaa sulle ikimuistoisia hetkiä vaavelin kanssa <3

Sannah (Ei varmistettu)

Kuulostaa kivalta postausaiheelta! Odotan mielenkiinnolla. :D Itse en tosin ole koskaan ajatellut bloggaajien elämän olevan pelkkää hohtoa ja auvoista onnea, vaan pidän itsestään selvyytenä, että normaalia arkea sielläkin pyöritetään. Blogien kuvat (olivatpa vaatteista tai asunnoista) ovat meikäläiselle inspiraation aiheita, eivät totuuden ainoa näkökulma. :)

Daybydayfinland Essi (Ei varmistettu) http://www.daybydayfinland.blogspot.fi

Olemme ystäväni kanssa juuri aloittaaneet yhteisen blogin ja ennen sitä pohdittiin myös näitä samoja asioita. Etenkin myös sitä, että bloggaaminen on meille harrastus vielä ainakin tässä vaiheessa ja ihan alkutekijöissä. Kuvien ei tarvitse olla täydellisiä, vaan meidän näköisiä :) Ja se erottaa meidät muista. Ihanaa alkanutta viikkoa ja olisi tosiaankin kiva saada "tavallisen arjen" materiaalia!

Rosita (Ei varmistettu) http://siipienhelinaa.blogspot.com

Siis nämä kuvat "useless" -kansiossa, voi ei. Aivan ihania ja kauniita kuvia, joita katselee mielellään. <3 Todellisuusviikko saa kyllä kannatusta ainakin täältä suuntaa, sillä vaikka blogien luku on hetki lepäämiselle ja inspiroitumiselle niin onhan se välillä kiva herätä taas siihen, että ihan tavallinen ihminen siellä toisella puolella on.

heli (Ei varmistettu)

Niin eiköhän toi koirapentu Chanelissa kiteytä tän postauksen..;-)

Anna (Ei varmistettu)

AIVAN! Vuosia sitten olisin räkättänyt ajatukselle. Nyt kun se sattu kerran haistamaan laukkua, tuli heti tää idea :D

Pages

Kommentoi