Terveempää kevättä kohti

Mungolife

*Osa tuotteista saatu blogin kautta ja postaus sisältää arvonnan kaupallisella yhteistyöllä*

Kevät tulee, ja niin tulee paksummat hiukset, parempi iho ja vahvemmat kynnetkin! Näin olen ainakin päättänyt. Nyt kun maaliskuu on virallisesti polkaissut kevään käyntiin, olen ajatellut blogissa tuoda välillä esille hieman kauneudenhoitoon ja hyvinvointiin liittyviä tuotteita ja juttuja. Olen nimittäin päättänyt ottaa itseäni niskasta kiinni ja keskittyä jatkossa paremmin omaan hyvinvointiini ja kauneudenhoitoon myös sisältäpäin :) Poikaystävä on jo jonkin aikaa ruokkinut meikäläiselle iltaisin sinkkiä ja magnesiumia, ja on samalla saanut mut kiinnostumaan ravintolisistä ylipäätään. Markkinoilla on ainakin miljoona ravintolisää, jotka lupaavat maan ja taivaan, joten valinnan vaikeushan siinä meinasi iskeä. Halusin lähteä tähän kevääseen hakemalla hiuksiini lisää voimaa, iholleni kirkkautta ja kynsilleni kestävyyttä, sillä mun kynnet liuskottuu ja katkeilee ihan ennätyksellistä vauhtia.

Olen alkanut nyt lisäämään ruokavaliooni avocadoa (jota käytän muutenkin paljon), pähkinöitä ja vielä enemmän marjoja. Lisäksi aloitin nyt biotiini-kuurin, sillä törmäsin jatkuvasti biotiinin etuihin selatessani nettisivuja toistensa perään. Sinkistä on puhuttu paljon, mutta biotiini on ainakin minulle ollut vähemmän tuttu ennen. Biotiini on B7-vitamiinia, jota löytyy monissa ravinnerikkaissa ruoissa, kuten kananmunissa, pähkinöissä, hedelmissä ja kasviksissa.

Biotiinin tunnetuin hyöty on sen kynsiä ja hiuksia vahvistavassa vaikutuksessa. Biotiinin vaikutuksia on tutkittu jo melko pitkään ja se todistettavasti on hyödyllinen lisäravinne jos haluaa vahvemmat hiukset ja kynnet. Monet hiustenhoitotuotteisiin erikoistuneet yritykset lisäävät nykyään biotiinia tuotteisiinsa, sillä sillä on loistava vaikutus hiusten hyvinvointiin. Biotiinia on mm. tunnetussa Priorin-valmisteessa, joskin melkoisen vähän. Biotiinia käytetään siis niin hiusten vahvistamiseen kuin mm. hiusten lähdön pysäyttämiseen. On myös todistettu, että biotiinin puutos voi johtaa erilaisiin iho-ongelmiin kuten psoriarikseen ja akneen, ja sen lisääminen ravintoon voi auttaa monia iho-ongelmia. Kasvoille voi läträtä vaikka millä mitalla seerumeita ja hiuksiin öljyjä ja hoitoaineita, mutta tosiasia on, että kroppaa pitää ravita sisältäpäin, jotta se voisi hyvin.


Biotiini ei ole mikään laihdutuslääke, mutta biotiinin lisäämisellä ravintoon on vaikutusta myös ruoansulatukseen, sillä se nopeuttaa ruoansulatusta ja ruoan nopeampaa hajottamista. Sisäinen hyvinvointi kumpuaa siis syvältä kropan uumenista kaikkiin näkyviin osiin, kuten ripsiin, hiuksiin, ja ihoon. Ja kyllä, luitte oikein, ripsiin. Moni on biotiinia käyttäessä huomannut sen lisäävän ripsien kasvua. Hyvä uutinen mulle, sillä olen päättänyt luopua ripsienpidennyksistä! :) Risiiniöljyä sivelen siis jatkossa ripsien tyveen, mutta sen lisäksi uskon vahvasti, että biotiini auttaa ripsieni kasvua myös :) Tämäpä on se juttu, mitä kukaan ei löytänyt eilen kasvoissani. Minulla ei nimittäin noissa kuvissa ole ripsipidennyksiä, vaan tekoripset! Itse asiassa olen käyttänyt menneinä viikkoina liimattavia ripsiä, eikä sitä ole itse asiassa kukaan huomannut. Kotona ja rentoina päivinä sitten olen mennyt omilla ripsilläni :)

Biotiinilla on näiden edellä lueteltujen lisäksi paljon muitakin positiivisia vaikutuksia, sillä sen on huomattu vaikuttavan tasapainottavasti glukoositasapainoon ja kolesterolin alentamiseen. Itselläni ei ole näillä osa-alueilla ongelmia, ja siksi minulle biotiini on lähinnä tapa ravita hiuksiani, ihoani ja kynsiäni sisältä päin. Ja niitä ripsiä! Vitabalansin Biotiini Strong Hair & Nails sisältää 5 mg biotiinia, 15 mg sinkkiä ja 40 mg metioniinia. Tässä on 10 000 % enemmän biotiinia kuin keskimääräisessä päivittäisessä saannissa. B-vitamiinit ovat vesiliukoisia ja siksi niitä ei voi yliannostaa, joten niin päin ei kannata huolta kantaa. Yhdellä biotiini-pillerillä voi aika hyvin varmistaa sen, että kropan saama biotiinimäärä on mahdollisimman hyvä. Vertailun vuoksi, 2 kapselia Priorinia sisältää 0,2 mg biotiinia. 180 kapselia Priorinia maksaa 94 € siinä missä 60 tablettia Biotiini Strongia maksaa n. 14-15 euroa :)

Mulla on tässä talven ja pitkien kuivassa keinoilmassa vietettyjen automatkojen jäljiltä limakalvot tosi kuivat, ja esimerkiksi nenästä tuntuu tulevan verta harva se päivä jos vaan niistääkin. Biotiini ja sinkki vaikuttaa myös limakalvoihin ja auttaa niitä normalisoitumaan.

Olen tehnyt itselleni kalenteriin vesitaulukon, jolla toivon pystyväni tarkkailemaan juomistani paremmin. Tarkoituksena olisi juoda vettä ainakin 3 l päivässä päivän mittaan. Mulla aina unohtuu tuo juominen kiireisinä päivinä, ja tiedän, että se on kaikista tärkein ja helpoin tapa pitää huolta kropasta :)

Ravintolisien ja ravinnon muuttamisten lisäksi päätin kokeilla myös Kerastasen kehuttua Densifique -sarjaa, sillä tarkoituksenani olisi pikkuhiljaa siirtyä pois myös hiustenpidennyksistä kohti omia hiuksia. Uskon vahvasti, että syömällä oikeammin, lisäämällä biotiinia elimistööni ja pitämällä huolta nestetasapainosta pääsen jossakin vaiheessa tavoitteeseen, eli tuuheisiin ja kiiltäviin hiuksiin :)

Biotiini pitää huolen sisäisesti siitä, että hiustenlähtö hidastuu ja hiukset ovat vahvempia ja joustavampia, vähentäen katkeilua. Desinfique-sarjan shampoo ja hoitoaine on hyväksi hiukan vaurioituneille (meikäläisen tapauksessa lämpökäsitellyille ja värjätyille) ja hennoille hiuksille, kun taas ampullit herättelevät lepovaiheessa olevia hiusnystyjä tuottamaan hiusta ja pidentämään hiuksen kasvuvaihetta. Ampullien vaikuttava ainesosa stemoxydine on johdettu omenan kantasoluista, eli kyseessä ei ole mikään myrkky vaan luonnosta peräisin oleva tuote, joka ei tuki ihohuokosia.

Näillä eväillä kohti terveempää kevättä! :) Raportoin teille tämän projektin edetessä tuloksista, mutta sitä ennen haluaisimme yhdessä Vitabalansin kanssa arpoa hieman biotiinia lukijoilleni! Jakakaa tähän postaukseen teidän kokemuksia hyvistä ravinnelisistä tai sitten vaan vinkkejä parempaan sisäisään hyvinvointiin, niin osallistutte Biotiini Strong Hair & Nails -arvontaan, jossa kolme lukijaani voittaa kahden kuukauden biotiini-annoksen! :)

 

Kommentit

inia (Ei varmistettu)

Toi veden juominen olis kyllä ihan ehdoton! Sen kyllä huomaa onko sitä muistanut juoda tarpeeksi...:D kiitos taas kiinnostavasta ja hyvin laaditusta postauksesta, sun juttuja on aina ilo lukea, oli aihe mikä tahansa!

Minttu-Maaria Äikäs (Ei varmistettu)

Itsellänikään ei varsinaisesti hirveästi ole kokemusta ravinnelisien käytöstä mutta muutama vuosi sitten söin yvec rocherin jotain vastaavankaltaista tuotetta. Nimeä ja vaikuttavia aineita en nyt tähän hätään muista mutta sen muistan että muutaman paketin jälkeen muutokset kynsissä olivat selvästi huomattavissa; ne eivät olleet läheskään niin hauraat ja liuskostuvat ja kasvoivatkin parempaa tahtia. Koin että hiuksenikin olivat kiiltävämmät ja jotenkin tuuheamman oloiset mutta tiedä sitten oliko se jo lumevaikutusta. Käyttö kuitenkin lopulta jäi vaikka kärsin edelleen samoista ongelmista; katkeilevista kynsistä ja ohuista hiuksista. Muitakaan tuotteita ei ole tullut kokeiltua

Suvi Nieminen
MissCharlotta

Toi veden juonti on ihan ykkös juttu itsellä! Sekä sinkki, sen puutos näkyy itsellä ihossa heti!

tiian (Ei varmistettu)

Söin viime keväänä just tuota nuita pillereitä, toimii. Paitsi mulle tuli pienenä sivuvaikutuksena aivan järkyttävä huono-olo. Siis semmonen että teki mieli oksentaa. Joten ei auttanu ku lopettaa niitten syönti. :D kokeilin toistaki biotiinivalmistetta, sama vaikutus.
Harmittaa kyllä ettei passannu mulle, vaikutus muuten oli niin hyvä; hiukset vahvistu, sain kasvatettua mun nysäkynnet ja ihoki voi paremmin.

katria (Ei varmistettu)

Mä oon syönyt tuota samaa biotiiniä jo monta vuotta. Ainoa "huono" puoli on, että ainakin mulla tuon ansiosta myös tukka kasvaa tosi nopsaan: kampaajalla käymiseen menee siis enemmän rahaa :D

Jennie (Ei varmistettu)

Veden juonti kyllä näkyy ja tuntuu! Onneksi kelien lämmetessä se tulee myös enemmän luonnostaan, pakkasella kun mielellään nauttisi jotain tuhtia ja lämmintä. Mun iho pitää siis vedestä, mutta myös hyvistä rasvoista sisäisesti nautittuna. Parin kesän takaisella Italian reissulla tuli nautittua hirmu määrät ihanaa oliiviöljyä ja iho oli kuulas ja kimmoisa. Vatsan seutu sen sijaan.... :) Mun vinkit on siis vesi ja hyvät rasvat!

Nea (Ei varmistettu)

Mulla on jo pidempään ollut ongelmana se että tulee ihan hirveä kiukku (+ huono olo) aina kun nälkä alkaa vähänkin vaivaamaan. Lisäksi (ja osittain sen takia) oonkin sit napsotellut aina ties mitä nälkääni ja se näkyy kehossa. Otin sit avuksi kromin (ihan Lifen oma valmiste mulla käytössä) ja se onkin vastoin odotuksiani oikeasti auttanut! Kiukku ei vaivaa enää niin nopeasti ja naposteluhimokin on vähentynyt :) En voisi olla tyytyväisempi, sillä kaikenlainen terveellinen ruoka menee vähän "hukkaan" jos pilaa sitä oloa turvottavilla/ihoa huonontavilla/lihottavilla jutuilla päivittäin :D Nyt otin myös vitamiiniyhdistelmän ja omega-3 käyttöön, saa nähä miten ne sit vaikuttaa!

Nanna (Ei varmistettu)

Vahva biotiini on täälläkin ollut käytössä jo useamman vuoden juurikin akneen ja atopiaan.
Magnesium suonenvetoihin, sikeisiin uniin ja raskausaikana se auttoi myös pahoinvointiin.
Ruoka-allergioiden aiheuttamiin vatsakipuihin kuitulisä.

Suvi (Ei varmistettu)

Vesi, vesi, vesi ja vesi! Sen lisäksi paljon hyviä rasvoja, sinkkiä ja D-vitaminiia niin hyvä tulee. Oon myös välillä käyttänyt tota samaa biotiinivalmistetta, kun jossain vaiheessa tuntui että hiukset lähtee päästä. Nyt ei oo sitä ongelmaa, mutta kynnet kyllä liuskoittuu tässä kandia kirjoitellessa. Joten tulis arvontavoitto tarpeeseen! :)

Jode (Ei varmistettu)

Oon itsekin miettinyt erilaisia ravintolisiä ja seerumeita kuivaa ihoani hoitamaan, mutta yritän nyt ensin petrata vedenjuonnin kanssa ja mietin sitten muita vaihtoehtoja. Mulla on nyt muutamana päivänä ollut pari kannullista sitruunavettä jääkaapissa, ja oon pyrkiny juomaan ne molemmat tyhjäksi päivän aikana. Toivottavasti tästä tulee pikkuhiljaa tapa :)

Uuulalaah (Ei varmistettu)

Kromi! Ihan ykkönen pitämään verensokerin tasaisena ja hillitsee makeannälkää. :-) Hyvänä energia boosterina talviaikaan mulla toimii L-tyrosiini, pitää mielen virkeämpänä.

Anne-Mari (Ei varmistettu) http://www.pochetteroulette.com/

Päivittäin kun juo 2-3 l vettä ja syö sen minimissään puoli kiloa kasviksia, marjoja ja hedelmiä, ja tietty liikkuu mahdollisimman paljon - siinä on mun mielestä jo ihan kelvolliset lähtökohdat terveelliselle elämälle. :)

Sinkkiä oon syönyt jo vuosia koska se vaikuttaa positiivisesti ihon, hiusten ja kynsien kuntoon, mutta sittemmin oon alkanut syödä myös d-vitamiinia, kalanmaksaöljykapseleita ja viimeisimpänä nokkosinia, kun elimistö ei oikein tavallisista rautavalmisteista tykkää. Biotiinia olisi kyllä mielenkiintoista kokeilla, olisihan se varmasti monipuolisempi kuin tuo mun syömä sinkki yksinään!

Ansku (Ei varmistettu)

Hei mitkä ripset sulla oli tossa Instagramin autoshoppailu-selfiessä? Katsoin jo ennen tän postauksen lukemista että nyt on kyllä räpsyt mintissä!

Emilia (Ei varmistettu)

Mä en usko mihinkään purkkivitamiineihin niin paljon mitä veden juontiin! Biotiinia söin yli vuoden enkä havainnut mitään vaikutuksia! Vaihdoin evoniaan, hoppas siitä tulisi jotain vaikutuksia ;D

Ada (Ei varmistettu)

Itse syön sinkkiä ja d-vitamiinia. Ostin just myös magnesiumia, mutta biotiinia en ole tajunnut ostaa. Vois kyllä kokeilla kun kuulostaa niin hyvältä! :)

Anna-Maija (Ei varmistettu)

Itse suosin magnesiumia, sinkkiä, kalaöljyä, d-vitamiinia ja maitohappobakteereja. Varmasti löytyisi muitakin popsittavia lisäravinteita, mutta tällä hetkellä tämä kokoonpano. Maitohappobakteereja suosittelen ainakin kuukauden kuurina, koska se puhdistaa suolistoa ja näin ravinteet pääsevät imeytymään paremmin kehoon. Kannattaa panostaa laadukkaaseen maitohappobakteeriin!

jenny (Ei varmistettu)

Minä olen käyttänyt Priorin -kapseleita useita kuureja, uutta hiusta kasvanut tiheään ja ripsetkin tuuhentuneet. Mutta taitaa mennä kyllä vaihtokokeiluun tämän luettuani! :-)

Aura (Ei varmistettu)

Mä olen huomannut magnesiumin vaikutuksen palautumisessa ja lihasten vetreydessä. Pari tablettia naamaan illalla niin aamulla on paljon parempi olo! :)

Romi (Ei varmistettu)

Mä en oo oikeestaan ikinä syöny ihoani tai kauneudellisia syitä varten ravintolisiä. Ihme sinänsä, sillä puolet keittiönkaapeista on täynnä mun ravintolisiä ja superfoodeja :D Magnesium, sinkki ja c-vitamiini on ehdottomia. Lisäksi syön mm. rautaa, B12:sta, D-vitamiinia, probiootteja, omega3:sta ja vaikka mitä muita (: Mulla on ollu paha taipumus olla flunssassa viimesistä kolmesta vuodesta ainakin 2/3, joten kaikki keinot on otettu käyttöön!

emmi (Ei varmistettu)

Vesi, maitohappobakteerit, kalanmaksaöljykapselit sekä magnesium! :) Mutta nyt voisi ottaa tuon biotiininkin kokeiluun.

Mun vinkki hiusten hyvinvointiin on säännölliset päähieronnat. Makaan yleensä sängyllä pää vähän alaspäin ja hieron kunnolla 4-5min kunnes kädet väsyy. Tän jälkeen tukka on vähän kuin leijonanharja mutta ainakin volyymiä löytyy. Muun hyvinvoinnin ylläpitämiseksi yritän syödä mahdollisimman paljon kasviksia, proteiiniin kananmunia, pähkinöitä, siemeniä ja sopivasti lihaa, välillä aina kahvia ja kerran viikossa jotain herkkua. Tämmönen perusruokavalio, juokseminen, pyöräily, uinti ja sauna saa mut ainakin tuntemaan oloni vahvasti ja terveeksi.

Elina (Ei varmistettu)

Mie oon mainoksen uhri ja vannon Beroccan nimeen :D Niin paljon ku mulla naurattiki ne lukuisat mainokset niin pakko sanoa että joka-IKINEN-kerta ku oon juopassu beroccan ennen salille lähtöä niin oon jaksanu tehä paljon enemmän kaikkea. Ja onpa siinä ihan mukava määrä erinäisiä B vitamiinejä, myös biotiinia.

Laura (Ei varmistettu)

Itse en vitamiinien (erityisesti D) ja omega 3-kapseleiden lisäksi käytä mitään ravintolisiä, mutta biotiinia ois kyllä mahtava päästä kokeilemaan, etenkin liuskottuvien kynsien vuoksi.

O (Ei varmistettu)

Olen käyttänyt lähes vuoden ajan biotiinia ja olen hyvin tyytyväinen. Se on vahvistanut kynsiäni paljon :)

Ansu (Ei varmistettu)

Mun mielestä paras vinkki sisäiseen hyvinvointiin on tosiaan tuon veden juominen päivän mittaan. Helpoiten tulee juotua kun ottaa siihen työpöydälle vesipullon ja tavoitteen mihin mennessä pitää olla juotuna :) Toinen ässä on kyllä riittävät yöunet. Näillä kahella pääsee ainakin miusta pitkälle :)

Petra (Ei varmistettu)

Mä en oo mitään "ravintolisiä" lapsuuden d-vitamiinien jälkeen nauttinut säännöllisesti mutta rehellisesti voin sanoo et tän postauksen innottamana lähdin tutustumaan tohon biotiiniin ja kovin kiinnostuneeksi tulin pienen tutkimusretken jälkeen.
Menee kyllä hankintaan.
Syksyllä vähensin hiilareiden syömistä tietosesti pariks viikkoo minimiin ja sen jälkeen oon vähän valikoinut et en vedä pelkkii hiilaririkkaita tuotteita ruoaks ja se kyllä teki mun olon paremmaks niin sisäisesti kuin ulkoakin!

Noora (Ei varmistettu)

Vettä 3-4 litraa päivässä, maitohappobakteerit aamulla ja kookosöljyllä purskuttelu (oil pulling) on mun lempparit :)

Ps. Ihanaa että oot siirtymässä luonnollisempaan lookkiin vaikka pidennykset niin ripsissä kuin hiuksissakin sopii sulle hyvin :)

Laura (Ei varmistettu) http://cubecrash.blogspot.fi/

Itsehän syön biotiinia tablettien muodossa aikaajoin,tarkoitus olisi kyllä aloittaa ihan säännöllisesti sen syömisen,kuten vitamiinien ja hivenaineiden popsimisen,jolla takaan niiden riittävän saannin :) Ja mulla tuo veden juonti on myös ehdoton ykkönen! :) Huomaan heti kropastani,jos ei vettä ole juotu tarpeeksi! :)

sanni (Ei varmistettu)

Magnesiumia illalla, uni tulee paremmin ja lihakset palautuu nopeammin

Saija (Ei varmistettu)

Olen saanut sinkillä positiivisia vaikutuksia erityisesti kynsien kasvuun, mutta myös hiuksiin. :)

Julia (Ei varmistettu)

vettä koitan juoda kaksi litraa päivässä ihan vetenä tai laimean teen muodossa. koitan aina suihkun jälkeen muistaa rasvata koko kropan. tällä hetkellä syön omega 3 ja vitamiinivalmisteita säännöllisen epäsäännöllisesti. kaikkina iltoina ei vaan muista... vitamiinivalmisteena on ladyvita, jonka olen kyllä kokenut toimivaksi ja kasvissyöjänä tarpeelliseksi! (:

Anniina (Ei varmistettu)

Mun mielestä paras juttu sisäiseen ja ulkoiseen hyvinvointiin on puhdas, terveellinen ruokavalio sekä juurikin runsas veden juonti :) lisäksi itse olen kokenut hyviksi ravintolisiksi magnesiumin, d-vitamiinin, monivitamiinin ja maitohappobakteerit. Myös kalaöljykapselit ja biotiini olisivat super hyvät, mutta tällä hetkellä intin takia rahat eivät riitä kaikkeen :/

Paula (Ei varmistettu)

Biotiini,kalanmaksaoljy,D-vitamiini,sinkki ja monivitamiini. Lisäks laitan risiiniöljyä ripsiin ja kulmakarvoihin. Kovasti on ripset kasvanu kuukaudessa ripsipidennyksistä luopumisen jälkeen!

Eveliina (Ei varmistettu)

No se vesi tietenkin (vaikken ikinä saakaan juotua sitä tarpeeksi). Lisäksi syön ite apteekin monivitamiinia jossa on tavallista enemmän d-vitamiinia, sitte jos meinaa flunssaa yrittää nii c-vitamiinia, sinkkiä tai semmosta ravintolisää nimeltä AntiWir. :-)

Meiju (Ei varmistettu)

Ehdoton suosikkikomboni on biotiini, kalanmaksaöljy sekä c- ja d-vitamiinit! Näillä pysyy finnit kurissa, hiukset päässä ja kynnetkin ehjinä. Flunssa ei vaivaa kovin usein ja olo on pirteä ja aikaansaava; huikea ero aikaani ennen näitä pillereitä!

Jonnz (Ei varmistettu)

Monivitamiini, sinkki, magnesium, d-vitamiini on käytössä tällä hetkellä :) muistuttaisin, että vitamiineja ja kivennäisaineita ei saa ottaa samanaikaisesti, sillä ne eivät imeydy. Joten samalla, kun ottaq kivennäisaineita, ei voi juoda aamupalaksi mehua tai syödä appelsiinia jne. :) Parempaa kevättä kaikille!

Suvi (Ei varmistettu)

Öööh tämä ei pidä paikkaansa. Esim. c-vitamiini nimenomaan parantaa raudan imeytymistä ja magnesium heikentää.

Jenya (Ei varmistettu)

Mulle on kynsien ihon ja hiusten kunnossapitoon auttanu opti-MSM, luontaistuotekaupasta.

Ninnu (Ei varmistettu)

Avocado, marjat ja pähkinät + mantelit ja vesi on omat hyvinvoinnin lähteet. Ihoani on niin moni kehunut, että kai se sit jotenki spessu on :D

Piti kommentoida oikeesti vaan sitä, että jos et o kokeillu Gosh Catchy eyes mascaraa, ni suosittelen todella. Mun paras kaveri on kahteen kertaan kysynyt oonko laittanu ripset kun ne on niin erityisen kauniit. Ja salaisuus on toi mascara .

Ja kiva juttu että teet yhteistyötä mun paikallisen lääkefirman kanssa. Kotimaisuus kunniaan

Runsaasti vettä ja minimaalisesti sokeria! Oon huomannu koko ajan enemmän ja enemmän sokerin haittavaikutuksia itessäni ja mitä vähemmän sitä syön, sitä paremmin iho voi ja vähemmän mielialat heittelee eikä tuu turhia kiukkuja! :D

Maija (Ei varmistettu)

On mukava seurata tälläistä projektia, koska on itsellekin ajankohtainen. Missio terveemmät hiukset häihin alkakoon ! Vinkkejä en osaa sen paremmin antaa kuin vettä ja monipuolista ruokaa :)

N (Ei varmistettu)

Päivittäiseen pilleri repertuaariin kuuluu multivita, sinkki ja talvisin vahva d-vitsku, kesäisin kevyempi kun aurinkoakin enemmän. :) Toissa syksynä kävelin apteekkiin ja pyysin settiä, millä selviän talvesta. Toimii tai ei, still alive. :D

airaammaaria (Ei varmistettu)

Magnesiumia ummetukseen :)

nipsu (Ei varmistettu)

Mulla on ollut suhteellisen paksu tukka pienestä pitäen, joskis pari-kolme vuotta sitten huomasin selvää hiusten ohentumista, katkeiluja ja haarottumisia. Pohdin pitkän, et mikä ihme on siihen syynä! Föönaan hiukset ehkä kerran kahteen-kolmeen kuukauteen ja kiharran ne vielä harvemmin, silloinkin tosin käytän hyviä lämpösuojia. Nyt vajaa vuos sitten alotin uuden duunin missä työvuorojen pituus on sen 12-14h plus vielä työmatkat. Kun on noin pitkät päivät, päätin ottaa ryhtiliikkeen elämään jaksaakseni päivät ilman kroonista väsymystä. Alotin ihan sillä, et laitan unen tosi tärkeelle paikalle. Nukun 8-9h lähes joka yö ja siitä en jousta. Toiseks nostin vedenjuonnin myös tärkeelle sijalle. Ensin alotin kahella litralla päivässä ja nyt menee sen 3,5-4L ihan kivuttomasti. Mikä on ihme tälläsälle persoonalle kuka ennen pärjäs vesilasil tai paril päiväs. Sit aloin myös panostamaa terveelliseen ruokavalioon. Syön 2-3h välein ja panostan ruokaan ja ruoka-aineiden laatuun. Jo pelkästään nää on auttanu mua jaksamaan pitkiä duunipäiviä aivan helpostikin!

Ravintolisistä nautin sinkkiä, c-vitskua, d-vitamiinia ja magneesiumia päivittäin. Ja tadaa, mun hiukset on alkanu voimaa paljo paremmin! Ja olokin tuntuu kaikki nää yhteen summattuna tosi hyvältä! Vielä kun pääsis mun lievästä aknesta eroon niin tää muija ois extratyytyväi! On se vaan totta, et mitä parempi olo fyysisesti nii henkinen puoliki kohenee. En oo aikoihin tuntenu olevani näin tyytyväinem itteeni ja jaksavainen! Mieskin vierellä nauttii, kun eukko ei kiukuttelev:D

Helena (Ei varmistettu)

Olen harrastanut juoksua useampia vuosia, mutta harrastuksen alkuaikoina juoksu oli tönkköä ja äärimmäisen väsyttävää lyhyilläkin matkoilla. Lopulta päätin kokeilla rautakuuria (tosin huimauksen tunteeseen; en ajatellut sen vaikuttavan juoksusuorituksiini). Ja kuinka ollakaan, pian aloin rikkomaan nopeusennätyksiäni jopa kymmenen kilometrin matkoilla ja muutama kuukausi myöhemmin juoksin puolimaratonin. Tarkistakaa naiset rauta-arvonne, raudan puute vaikuttaa hyvin moneen asiaan ja erittäin monella se on alhainen!

jemina (Ei varmistettu)

Olen joskus syönyt biotiinikuurin ja tuloksena oli pää täynnä vauvahiusta :D Kuuria olisi varmaan kannattanut jatkaa että nuo vauvahiukset (eli uudet tooodella hentoiset hiukset) olisivat jatkaneet kasvuaan nopeasti! Tehon ainakin huomasi tästä hyvin. Nykyään syön tyrniöljykapseleita, sinkkiä sekä D- ja B12-vitamiineja. Eläinperäisten tuotteiden jättö ruokavaliosta on vaikuttanut positiivisesti sekä kehoon että mieleen, mutta tekee tiettyjen vitamiinien saannista entistä tärkeämpää. :)

Siina (Ei varmistettu)

Mun hiukset ja kynnet huutaa tämän arvonnan palkintoa! Toistaiseksi olen tykästynyt magnesiumiin joka on mulle auttanut unen laatuun ja veden juomiseen mikä on itselleni jo rutinoitunut :)

Jonna (Ei varmistettu)

Olen aika epäuskoinen tälläisiä kohtaan, mutta viimeisen hädän hetkillä testasin viime marraskuussa priorin extraa ja uskomatonta olen saanut hiukseni takaisin (pikku hiljaa,nyt ne alkavat jo näyttää hiuksilta!) Ihan mahtavaa! En voi kun suositella ja jos kyseinen ravintolisä on vieläkin parempi kun priorin niin mulle,mulle!

Jasmiina (Ei varmistettu)

Mun parhaat vinkit on runsas vedenjuonti ja mieluisa liikuntaharrastus. Veden juomisesta muistuttavia puhelinsovelluksia on vaikka kuinka ja mieluisan harrastuksen parissa liikkuu kuin itsestään ja olo on mieletön!

elina_ (Ei varmistettu)

Vesi vesi ja vesi. Ja maitohappobakteerejakaan ei kannata vähätellä ajatellen koko kropan hyvinvointia. Nyt päätin alkaa syömään myös biotiinia.

Pages

Kommentoi