Testissä Biotiini Collagen Skin Beauty

Mungolife

*Kaupallisessa yhteistyössä Vitabalans

Arvoin tuossa loppuvuonna muutamalle testiryhmäläiselle hieman Vitabalansin kollageenivalmistetta, joka sisältää myös kollageenia hyaluronihappoa. Kertauksen vuoksi, näin kerroin tuotteesta viimeksi:

”Biotiini Collagen Skin Beauty on tehokas kollagenvalmiste, jossa on kollageenin lisäksi paljon hyaluronihappoa, sinkkiä, biotiinia ja C-vitamiinia. Kollageeni sanana on monille varmasti tuttu, mutta sen merkitys ei välttämättä ihan yhtä tiedossa. Kyseessähän on siis ihon kiinteyttä ylläpitävä sidekudoskerroksen säikeinen tukiproteiini. Jo kolmenkympin jälkeen ihon kollageenin muodostus ja kollageenin määrä alkavat luonnollisesti vähetä, ja joka vuosi ihminen menettää n. 1-2 % kollageeniä. Vaihdevuosien jälkeen ihon muutokset nopeutuvat, mikä näkyy niin ryppyinä kuin ihon veltostumisena.

Biotiini Collagen Skin Beauty sisältää Verisol®-P- kollageenipeptidejä, jotka on pilkottu sian kollageenista (P=porcine). Kollageenipeptidien tarkoituksena on nuorentaa ihoa ja lisätä ihon omaa kollageeni- ja elastiinituotantoa. Kliinisissä tutkimuksissa on huomattu merkittävää nousua ihon omassa elastiinintuotannossa ja silmänympärysjuonteiden tasoittumisessa. Vaikutukset näkyivät selvimmin yli 50-vuotiaiden naisten kasvoissa, mutta tuote on kiinnostava näin pian 30 täyttävälle sen takia, että sillä pystyy ennaltaehkäisemään tuota ihon oman kollageenin menetystä. Rypyt on kieltämättä kauniita ja puhuvat eletystä elämästä, mutta ihon kimmoisuuden säilyttäminen mahdollisimman pitkään on kutkuttava ajatus. Biotiini Collagen Skin Beautyssa kollageenin vaikutusta täydentävät hyaluronihappo, joka sitoo vettä ihossa ja lisää ihon kosteutta, kun taas C-vitamiini edistää ihon kollageenin muodostumista. Biotiini ja sinkki vaikuttavat ihon normaaliin kuntoon, ja samalla tekevät hyvää niin hiuksille, kynsille kuin hyvinvoinnille ja vastustuskyvyllekin.”

Testiryhmässämme oli lisäkseni neljä jäsentä ja kaikki saivat hieman erilaisia tuloksia.

Mä olen 29, ja mulla on sellainen kuivahko iho, jossa ei ole hirveästi ryppyjä, mutta jonkin verran pieniä juonteita ja pientä ihon väsymisen merkkiä.

Mun kokemus Biotiini Collagen Skin Beautysta oli oikein positiivinen. Odotinkin, että pidän tuotteesta, sillä tuotesarjan Biotiini Strong Hair & Nail on ollut päivittäisessä käytössäni jo pidempään ja sillä on ollut ihan mielettömiä vaikutuksia mm. mun kynsien hyvinvoinnille.

Luulen, että tämän kollageeniversion hyödyt olisivat olleet minulla huomattavampia, jos olisin aloittanut ”puhtaalta pöydältä”, enkä vaihtanut melkeinpä suoran tuosta Hair & Nail -tuotteesta. Kuitenkin, nyt kun olin käyttänyt tuota todella biotiinipitoista Hair & Nailia ja vaihdoin tähän, kynteni lohkeilivat hieman enemmän kuin ennen. Pitkät ja vahvat kynnet olivat siis selkeästi jo tottuneet tuohon jättimäärään biotiinia, ja hieman ne ottivat nähtävästi nokkiinsa vaihdosta. Tosin, voi olla, että sekin johtuu vaan tästä kuivasta ilmasta, sillä tuntuu, että kynteni ovat olleet todella kuivat viime aikoina ja senkin takia hajoilleet helpommin.

Vastavuoroisesti iho kuitenkin voi mielestäni selkeästi paremmin. Ensimmäisten 3-4 viikon aikana en huomannut oikeastaan minkäänlaista eroa, mutta nyt parin kuukauden käytön jälkeen huomaan, että mun tyypillisimmät meikkikertymät ei enää kerrykkään samoihin kohtiin, sillä tuntuu, että ne juonteet ovat hieman sileämmät. Mulla on esim. otsassa sellaiset otsakurtut, jotka on todella selkeät jos vähänkin kutristan kulmiani, mietin otsa rypyssä yms. Itse asiassa aina kun rusketun, ne jää ihan valkoiseksi tohon nenänvarren yläpuolelle, koska lukiessani aurinkoa ottaessa pidän silmät aina vähän sirrissä :D Talvella varsinkin huomaan, että meikki helposti kerääntyy hieman sille alueelle, mutta nyt olen huomannut selkeästi sileämmän lopputuloksen tuolla alueella.

Kaikin puolin kahdeksassa viikossa huomasin, että mun iho on tuntunut hieman pehmeämmältä ja kimmoisammalta. Oon myös kiinnittänyt huomiota, että mun ihon jokatalvinen kuivuusongelma on ollut poissa, mikä on kieltämättä erittäin mukavaa sillä meikki on ja pysyy iholla paljon nätimmin. Tosin, taas on pakko sanoa, että en voi tietenkään sanoa varmaksi, että kaikki tämä johtuu tästä valmisteesta sillä osan testiajasta olimme reissun päällä auringossa, mikä tietenkin myös vaikuttaa ihoon ja kaikkeen.

Kaiken kaikkiaan kuitenkin mielestäni erittäin hyvä tuote, joskin pakko sanoa, että kynsien hyvinvointia ajatellen tuo Hai&Nail valmiste on parempi, mutta jos iho kaipaa ripauksen boostia, niin sitten kannattaa kokeilla tätä.

No entäs muut testiryhmäläiset?
Joukossa oli neiti K (33 vuotta, herkkä ja kuiva iho), rouva N (48 vuotta, normaali, sekaiho), rouva M (52 vuotta hieman rasvoittuva, helposti punoittava iho) ja rouva S (39 vuotta kalpea ja herkkä iho).

Tällaisia ajatuksia tuote herätti:

Rouva M:
”En oikeastaan kiinnittänyt huomiota ensiviikkoina muutokseen, mutta noin viidennellä viikolla huomasin, että kasvoni eivät näyttäneet yhtä väsyneille. En sanoisi tämän vieneen vuosia kasvoiltani, mutta iho on tuntunut heleämmälle. Ryppyni eivät lähde millään pillerillä, mutta ulkonäkö tuntuu raikkaammalle ja olen huomannut myös kynsien kasvavan nopeammin, eivätkä ne liuskotu samalla tavalla. Tuote ei ole kovin kallis, joten voisin kuvitella jatkavani tämän käyttöä myös testiajan jälkeen. En ole huomannut mitään sivuvaikutuksia tuotteen käytössä. Ainoa negatiivinen puoli on se, että pilleri pitää muistaa ottaa kolme kertaa päivässä.” (toim. huom. itse asiassa nuo tabletit olisi hyvä ottaa kaikki kerralla :) 

Rouva S:
”Huomasin muutoksen noin kuukauden kohdalla. Ihoni tuntui paljon virkeämmälle, vähän kuin kesällä. Iho ei enää näyttänyt niin nuutuneelle vaan siinä oli uutta elinvoimaa. Toisen kuukauden aikana huomasin, että kosteusvoide ja seerumi alkoivat imeytyä paremmin ja meikki levittyi helpommin. Meikkivoide jää yleensä hieman juonteisiin ikävästi, mutta huomasin selkeän eron ihohuokosissa ja juonteiden kohdalla. Olen huomannut, että tuote vaikuttaa hieman kuten hyvä meikkiprimeri. Iho tuntuu hieman tasaisemmalta ja kuultavammalta.

Kynsissä huomasin muutoksen toisen kuukauden aikana, kun ne alkoivat kasvaa selkeästi nopeammin ja vahvempina. Uskon, että jatkan tuotetta myös kokeilujakson jälkeen.”

Rouva N:
”En huomannut juuri vaikutusta ihollani. En meikkaa arkitilaisuuksiin ja käytän markettirasvaa kasvoilleni. Ryppyjä riittäää, mutta ne eivät haittaa. Kynteni kasvoivat kyllä huomattavasti ja tuntuu, että hiukseni ovat vahvemmat. En sairastanut yhtään kokeilujakson aikana, mutta en tiedä oliko valmisteella vaikutusta. Teen töitä lasten kanssa ja usein talven aikana on pariinkin otteeseen flunssaa. Ehkä valmisteen sinkki vaikutti vastustuskykyyni. En tiedä. En tiedä jatkanko tuotteen käyttöä. Se ei ole kallis ja pidän vahvoista kynsistä, mutta en huomannut radikaalia muutosta iholla. Ehkä jatkossa syön sinkkiä talvikauden, jos se tosiaan lisää vastustuskykyä.”

Neiti K:
”Uskon harvoin mainospuheita ja erilaisten ravintolisien kanssa olen todella skeptinen. Tätä kokeillessa en uskonut huomaavani eroa, mutta huomasin selkeän eron sekä ihollani että kynsissä. Hiuksista on vaikea sanoa talvella tulosta, sillä hiukseni muuttuvat talvella hyvin sähköiseksi. Kynteni ovat kokeilujakson aikana kasvaneet selvästi nopeammin ja vahvempana. Ihoni on voinut todella hyvin, vaikka yleensä talvella ihoni on melko kuivaa ja hyvin herkkää. Olen huomannut meikin pysyvän tasaisempana iholla ja pienet naurujuonteet tuntuvat hieman tasoittuneen. Huulten vieressä oleva iho on tuntunut jo pari vuotta hieman roikkuvalta, mutta nyt tuntuu että se on nuorekkaampi ja tuntuu paremmalta. En tiedä kuvittelenko, mutta ihoni yleisilme tuntuu kaiken kaikkiaan hyvin kimmoisalle ja kuultavalle. Aion ehdottomasti jatkaa tuotteen käyttöä.”

Sellaista, melko vaihtelevia tuloksia siis kaikilla, tosin kynsien kasvussa biotiini taisi näkyä kaikilla. Hassua sinänsä, että testin nuorimmat taisivat saada eniten tuloksia tässä kokeilussa, vaikka yleensä tuote tuntuu saan selkeimpiä tuloksia aikaan keski-iän hujakoilla olevilla naisilla.

No, itse pidin kyllä tuotteesta ja voisin kuvitella, että muutaman vuoden päästä tämä tulee olemaan mulla enemmänkin käytössä. Tällä hetkellä luulen, että käytän tuotetta talvikauden ja kesäkauden jatkan sitten Hair&Nail -tuotteella.

Oletteko te ehtineet tätä kokeilemaan? Onko ollut hyviä tuloksia?

Kommentit

238 (Ei varmistettu)

Kuulostaa hyvältä tuotteelta :) Itse olen kuullut, että paras ja tehokkain tapa kollageenin imeytymiselle on jos sen nauttii nestemäisenä, kollageeni tabletteja on kehon vaikeampi sulattaa. Itse käytän kollageenijauhetta, joka on erinomainen lisä esim. aamukahviin/pirtelöihin/etc, koska se ei maistu millekkään ja sita voi kayttaa kylmien ja kuumien juomien kanssa. Yay for collagen! T. Pieniä ikääntymisen merkkejä havaittavissa oleva kohta 30-vuotias :-D

Anna (Ei varmistettu)

Niin, näistähän on erilaisia kokemuksia ja kelle sopii millainen valmiste :) Mulle helpointa jotenkin pillerimuotoiset valmisteet, vaikka nyt oon käyttänyt yhtä jauhevalmistetta, joka on ollut todella mieleeni, joten ehkä opin pikkuhiljaa niihinkin :)

Mona (Ei varmistettu)

Hei! Ostaessani apteekista biotiinivalmistetta, farmaseutti huomautti, että valmistetta saa syödä yhden kuurin ja sen jälkeen tulee pitää taukoa. Biotiini siis ilmeisesti rasittaa maksaa, jos ymmärsin oikein. Onkohan tätä huomioitu kyseisen tuotteen kohdalla? Vai onkohan biotiinipitoisuus sen verran alhainen, ettei kertymisestä ole pelkoa?

Anna (Ei varmistettu)

Tässä on sen verran alhainen biotiinipitoisuus, ettei ole pelkoa tämän kohdalla :) Esim. Hair & Nail Strong -valmisteessa on paljon enemmän biotiinia :)

Eiunohdetatiedettä (Ei varmistettu)

Vastalause. Kollageeni on proteiini ja kaikkien muiden nieltyjen proteiinien tavoin myös tämä nielty pillerikollageeni (tai jauhemainen) pilkotaan ruuansulatuskanavassa aminohapoiksi. Elimistössä ei ole olemassa sellaisia kuljetusmekanismeja, jotka kuljettaisi sen kollageenin sellaisenaan suolen limakalvon läpi, saati ohjaisi sen suoraan sinne missä sitä kaivataan eli niveliin tai iholle. Eli syöty kollageeni ei sinne ryppyihin mene. Tämä on ihan rehellistä biokemiaa. Samat aminohapot ihminen saa ihan normaalin ravinnon proteiineista.

Jokainen aikuinen on ilmanmuuta oikeutettu pistämään rahansa mihin tahtoo ja jos joku siitä placebon tai muun hyödyn saa, niin hienoa. Ei kuitenkaan aina kannata uskoa siihen, mitä ihmeaineiden valmistajat mainostaa ja syytää sinne rahojaan. Tässä tapauksessa kylmä totuus on vain se, että se syöty kollageeni ei siihen ihon omaan kollagenin tuottoon vaikuta piirun vertaa eikä se sellaisenaan sinne mene.

Tuotteen c-vitamiini ja sinkki ovat eri juttuja. Niillä on omat tehtävänsä mm. elimistön omassa kollageenisynteesissä. Ja nekin normaali terve ihminen saa ravinnosta.

Elina (Ei varmistettu)

Juurikin näin on asia, olin tulossa kommentoimaan samaa.

T. Ihan kohta lääkäri

Anna (Ei varmistettu)

No, oma kokemukseni erilaisista kollageenivalmisteista on sellainen, että minulle ne ovat olleet hyödyksi, ja aika moni kuluttajatutkimuskin tätä puoltaa :) Ja esimerkiksi kun käytin tätä valmistetta Englannissa: http://www.gold-collagen.com/uk/, olin hurjan tyytyväinen tuloksiin, se todella teki muutoksen iholleni. Mutta, ehkä olen vaan tyhmä tai sitten mulla on vastoin biologiaa toimiva kroppa :D

Soikku (Ei varmistettu)

Kannattaisiko sun varmistaa asia Vitabalansilta, oli aika varman tuntuinen perustelu tuosta imeytymisestä-siis ettei ole käytännössä mahdollista. Ettet ihan vääränlaista tietoa mainosta. Ehkä se itseäsikin kiinnostaisi.

Anna (Ei varmistettu)

Vitabalans tuskin laittaisi markkinoille tuotteen, joka ei heidän tutkimuksen mukaan toimi. Ei kovin kestävä bisnesidea.
https://www.mindbodygreen.com/0-28396/will-taking-a-collagen-supplement-really-transform-my-skin.html
Moni alan ammattilainen vannoo kollageenin nimeen, ja omat kokemukseni ovat myös hyvin positiivisia. Tutkimukset asiassa on hyvin rajallisia ja ennen kuin asiasta saadaan vahvaa tieteellistä näyttöä, pitäydyn omissa positiivisissa käyttökokemuksissani. Minulla on siihen oikeus yhtä lailla kuin skeptikoilla uskoa omaan teoriaan ja olla käyttämättä kollageenia :)
En aio väitellä asiasta tämän enempää.

Elli (Ei varmistettu)

Heippa! Oisko mahdollista saada päivitettyä meikkipostausta? Etenkin arkimeikki kiinnostaa :-)

Anna (Ei varmistettu)

Onhan se mahdollista, pyrin tekemään mahdollisimman pian :)

arkeniestetiikkaa

Itse olen syönyt kahden eri merkin kollageenivalmisteita (pitäisi olla suht laadukkaita merkkejä) noin 2-3kk ja en kyllä huomannut eroa ihoni kunnossa. Tietenkin osa vitamiineista on sellaisia, ettei niitä huomaakaan kuin ajan kuluessa ja siitä huolimatta olisi hyvä käyttää. Olen lukenut, että kollageenituotanto hidastuu jo 25-ikävuoden paikkeilla. Eli sitä olisi hyvä syödä. Silti ei oikein motivaatiota ole ollut nyt kun edellinen satsi loppui, sillä tosiaan ihan samalta iho näyttää. Sen sijaan sinkki esim on vaikuttanut vahvistavasti kynsiin ja hiuksiin. Biotiini on itsellä vielä kokeilematta, sitähän voisi myös testata :). Omega 3 myös vaikuttaa ihon kuntoon ja sitä syönkin kyllä jatkuvasti. mielenkiintoinen postaus anyway. Testiryhmät on mielenkiintoisia :)!

Anna (Ei varmistettu)

Mä oon tätäkin ennen kokeillut kollageenivalmisteita, ja oon ollut vaihtelevan tyytyväinen. Osa on ollut mun mielestä selkeästi tehokkaita ja hyviä, osa taas ei aiheuttaneet sen kummempaa vaikutusta. Voi toki olla, että jo ihan oheislisät valmisteissa tekevät muutosta, ja biotiinia ainakin suosittelen lämpimästi, mulle tehonnut tosi positiivisesti aina :)

jasmin (Ei varmistettu)

Hei, onko todella noin, että pillerit kuuluu ottaa kaikki kerralla ja jos on, mihin se mahtaa perustua? Olen itse syönyt biotiinia useamman kuurin pitkin elämääni, ja parhaan hyödyn ainakin siitä ravintoaineesta saa, kun sen pitoisuus on koko ajan veressä tasaisen suuri eli esim kolme kertaa päivässä pillerin ottamalla. Biotiinihan on vesiliukoinen vitamiini ja poistuu virtsan kautta jos sitä saa liikaa kerralla, eli suurena kerta-annoksena nautittuna mennee hukkaan.

Anna (Ei varmistettu)

Näin sain ohjeistuksen Vitabalansilta. Tässä on melko vähän biotiinia verrattain, ja kollageenia enemmän, joten biotiinia ei tule kerta-annoksenakaan liikaa :)

mama (Ei varmistettu)

Voiko tuotetta käyttää raskaana/imettäessä?:)

Kommentoi