Thailand Souvenir

Mungolife

Home sweet home.

Huh, eilen olin kotona 2 aikaan yöllä.. Eilinen oli niin ihana turistipäivä Budapestissa, etten ajatellutkaan blogia ja kun olin kotona yöllä, niin olo oli niin ryytynyt, että lysähdin vain sänkyyn :) Tänään olen keräillyt kotona energioita ja kironnut sitä, että kesä on ihan oikeasti ohi.

Tribuuttina ihanalle intiaanikesälle, josta saatiin nauttia tänä kesänä, halusin julkaista kivoja kuvia, jotka otettiin siskon kanssa aurinkoisena päivänä mun Thaimaan ainoasta ostoksestani. Se ei ole kovin thaimaalainen tosin, sillä se on ostettu paikallisesta liikkeestä, joka myy "native americans" -tuotteita. Koh Samuin lisäksi ketjun liike löytyy muutamasta eurooppalaisesta kaupungista ja Jenkeistä, mutten kuollaksenikaan muista sen nimeä enää :/

I got back to Helsinki last night from Budapest, and was absolutely deadbeat tired. I've just been getting my energy back today and been cursing that summer is over, since it's so cold here already :/ 

As a tribute to this amazing indian summer this year, I wanted to publish some photos from the only souvenir I got from Thailand :) It's not very Thai though, since it's from a store that sells original native American pieces.

Ei, en tiedä mitä varsinaisesti teen isolla sulkahatulla. En etenkään liian kalliilla moisella. Rakastuin todella tulisesti tuohon, kun sen ikkunassa näin. Kävin liikkeen edessä neljänä päivänä ihastelemassa päähinettä, kunnes pikkusiskonikaan ei enää keksinyt syitä, miksen voisi ostaa sitä.

Mun pieni sisäinen inkkarilapsi on edelleen niin iloinen tästä.

No, I don't now what I'm gonna do with this. I just fell in love with it, and had to have it :D

Maybe someone will throw a masquerade!

 Sellanen. Voisko joku järjestää naamiaiset?! 

Kommentit

Kipsu (Ei varmistettu)

Oi, toi on tosi kiva!! Mut miten ihmeessä oot saanu raahattua sen Suomeen, eihän toi mahu mihinkään:D. Päässäkö kuljetit, hihii? Siinä tapauksessa kanssamatkustajilla olis ainaki ollu halvat huvit.

Ps. Vanhemmat tietokoneet ja hitaammat netit eivät innostu näistä 22 kuvan postauksista, etenkin kun kuvat ovat hyvin samantyyppisiä keskenään. Voisiko kuvien määrän seuraavalla kerralla vaikka puolittaa?

Anna (Ei varmistettu)

Se menee nätisti kasaan, käsimatkatavaroissa sen toin :) Ois ollu ehkä aika holtitonta hyppiä tollanen päällä lentokentällä ja -koneessa :D
Mä tykkään ite runsaskuvaisita blogeista, ja mulle blogi on samalla valokuvien oma galleria, johon pääsen aina palaamaan. Lisäksi kuvien laatu ja määrä on aina saanut eniten kiitosta kyselyissä joten valitettavasti kuvamäärät tulee pysymään samana :)

Jonna (Ei varmistettu)

Mitä kaikkia blogeja sinä itse luet? :)

Anna (Ei varmistettu)

Teen varmaan aiheesta postauksen lähiaikoina :)

Maikkkiis (Ei varmistettu)

Oot hirmu kaunis mut tuo meikki saa sut näyttämään 40-vuotiaalta! Miksi peität kauniit kasvosi paksuun, vanhentavaan pakkelikerrokseen?

Anna (Ei varmistettu)

Valitettavasti olen jyrkästi eri mieltä siitä, saako meikkini näyttämään minut 40-vuotiaalta vai ei. Lisäksi mun meikki on itse asiassa sangen light, pakkelikerrokseksi sitä ei voi kutsua edes huonolla huumorilla :) Ja minä teen tämän päätelmäni faktoilla, en kuvien antamalla kuvalla :)

Öö (Ei varmistettu)

Siis light meikki on luomiväri, rajaukset, ripsenpidennykset+ripsiväri ja huulipuna? Ja on kyllä vahvat rajaukset silmissä alhaallakin. Ei toi ole kenenkään mittakaavalla light!

Anna (Ei varmistettu)

Huonosti ilmaistu asiani. Tarkoitin, että mulla on tosi lightisti meikkiä, nimenomaan esim. ihomeikkiä, eikä mitään "pakkelikerrosta"

bubble (Ei varmistettu)

Lämmin kesäpäivä saa meikin kuin meikin menee helposti ns. kasaan, mikä luo helposti kuvan liian paksusta pakkelikerrosksesta.

Anna (Ei varmistettu)

Sekin on totta :)

wipsu (Ei varmistettu)

Siis voi tsiisus nyt ihan oikeesti, ei kukaan voi tulla sanomaan, että: " sun meikkis saa sut näyttämään 40-vuotiaalta". Haloo!!? Anna ei tosiaan näytä 40-vuotiaalta, vaikka olis harmaa meikki naamassa. Järki käteen, mitä siellä ruudun toisella puolella kirjoittelee. Itse olisin ainakin loukkaantunut tollasesta kommentista.

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :) Ja ei tollaset mua loukkaa onneksi :)

Veronika (Ei varmistettu)

Hahah, ihana! :D

Anna (Ei varmistettu)

:)

sonja (Ei varmistettu)

sä et varmaan tiedä/muista noiden kenkien nimeä/mallia/mitään tietoa niistä! :D ne on TÄYDELLISET ja ajattelin, jos koittais vaikka ebaystä bongailla, kun zaraa ei oo lähimaillakaan eikä niitä muutenkaan taida siellä enää olla. :(

Anna (Ei varmistettu)

En valitettavasti muista mallia :/

ulla (Ei varmistettu)

En ookaan koskaan ollut näin wtf minkään postauksen ääressä :D

Anna (Ei varmistettu)

No, sekin on reaktio :)

bebe (Ei varmistettu)

Olipa kiva katella kuvia ku niitä oli niin paljo. Ja erityisesti etevän mallin sekä huippukuvaajan takia. Jotenki nää kuvat näyttää ihan erilailla otetuilta useimpiin aikasempiin kuviin verrattaessa, erittäin hyvällä tavalla siis :) ja kukapa ei inkkareista tai niiden päähineistä tykkäisi ;)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti ja välitän kehut valokuvaajalle :)

Maya (Ei varmistettu) http://ihanaista.blogspot.com

Mitkä ihanat kesäkuvat! Tosi kauniita

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :)

christel (Ei varmistettu)

Joskus sitä huomaa haluavansa jotain sellaista, mille ei kyllä varsinaisesti keksi mitään syytä/käyttöä, paitsi tosiaan ehkä joskus tulevat naamiaiset :D Mutta en voi olla ainoa, joka miettii kuinka toi päähine mahtui matkalaukkuun! :D näyttää niin jykevältä, mutta ehkä sen on saanut taiteltua..

Anna (Ei varmistettu)

No just näin! :) Ja ihan nätisti menee rullalle ja menee kässäreinä :)

Ihania kuvia. Makee toi inkkaripäähine. Kyllä sitä haikein mielin lähtee syksyn viettoon mutta toisaalta kun kesä on ollut niin hyvä ja kaikenkaikkiaan se oli onnistunut monesta eri syystä itsellään ainakin ja hyvät muistot jäi tästäkin kesästä. Joten kyllä sitä odottaa syksyä ja tulevaa talvea ihan eri tavalla, kaikkea ihanaa tulossa syksyllä ja talvella :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti ja näinhän se on :)

Merrryyyyy (Ei varmistettu)

En tiedä oletko tietoinen tai ylipäätään kiinnostunut asiasta, mutta oikeat intiaanit mitä ilmeisimmin pitävät verisenä loukkauksena sitä että joku ei-natiivi pukeutuu naamiaismielessä heidän perinteisiin vaatteisiinsa puhumattakaan siitä että valkoinen nainen pukeutuu heimopäällikön päähineeseen.

Korrektia olisi jos siirrät päähineen hyllyn päälle kauniiksi koristeeksi. Vaikka eipä tuolla nyt onneksi taida kovin montaa käyttömahdollisuutta muutenkaan olla :D

Anna (Ei varmistettu)

Olemme opiskelleet aihetta mm. koulussani, ja olen tehnyt hieman omaa tutkimustani aiheesta. Mielestäni tuonkaltaisen päähineen pitäminen selkeästi kunnioittaen, ei ole mitenkään kenenkään kulttuuria tai uskoa väheksyvää. Eri asia olisi kekkuloida bikineissä kännipäissään tuollaisessa. Jos lähdetään kokemaan, että Euroopassa sulkapäähine on epäkunnioittava kunnioittavassa käytössä pidettynä, samantien voisi kieltää unensieppaajat, sulat ja kasvomaalauskin lisätä listalle.

Mä en lähde väittelemään aiheesta täällä blogin kommenttiosiossa tämän enempää, koska se on vaan bensaa liekkeihin, enkä koe täällä saavutettavan minkäänlaista olennaista väittelyä aiheesta, vaan lähinnä se tulee olemaan ryhmä anonyymeja vastaan minä, ainoa kasvollinen, keskustelussa. Näin ollen toivon vastanneeni kommenttiisi, mutta enempää kantaa en ota asiaan :)

samson (Ei varmistettu)

sanoit jo ettet aio väitellä mutta jätän vielä tämän tähän http://this-is-not-native.tumblr.com sen enempää en tähän puutu

toivon vaa tositositosipaljon ettet käytä tota missän naamiaisisa se vasta olisi törkeetä :(

Anna (Ei varmistettu)

No mun mielestä päähineen stailaaminen siihen sopivalla tavalla ja sopivalla ympäistössä on TODELLA eri asia kuin nuo seksikuvat päähineen kanssa :D Samalla tapaa kun mun, ja monen itseni paljon älykkäämmän, mielestä ristikorun pitäminen kunnioittavasti on eri asia kuin pornokuvat risti kaulassa. Mutta, as said, en koe mulla mitään velvollisuutta asiaa kommentoida enempää.

samson (Ei varmistettu)

siellä on muutakin kuin seksikuvia, hän itse selittää aika hyvin mikä on vikana, vaikka toki melko aggressiivisesti. susanna sanoikin jo kaiken mitä olisi ollut sanottavana.

Anna (Ei varmistettu)

Oletko muuten miettinyt, että nuo muutamat blogiartikkelit ja -kirjoitukset on vain osan kansasta mielipiteitä? Kovaäänisimpiä mielipiteitä sille, mihin on kaksi eri katsantokantaa. Kannattaa tutkia asiaa enemmän :)

susanna (Ei varmistettu)

Vaikka sanoit, ettet lähde tätä enempää kommentoimaan, niin haluan tuoda oman näkemykseni tähän asiaan, hyvässä ja rakentavassa hengessä :)
Vaikka jotain tietylle kansanryhmälle tms. "kuuluvaa" vaatetta tai asustetta pitäisikin yllään aidosti kunnioittaen, ei se silti tarkoita sitä, että sen käyttö olisi hyväksyttävää tai sallittua. Tästä hyvänä esimerkkinä on lottapuku (okei, lottapukua ja inkkaripäähinettä ei ehkä ihan heti voi verrata toisiinsa). Lotta Svärd säätiöllä on tarkat säännöt siitä, kuka ja missä tilanteessa pukua saa käyttää. Silloin sitä ei saa lätkäistä päälle esim. naamiaisiin vaikka kuinka asua kunnioittaisikin.
Haluan siis vain muistuttaa, että pelkkä vilpitön kunnioitus jotain asiaa kohtaan, ei tee siitä välttämättä sallittua toteuttaa käytännössä. Tästä heimopäällikkö-asiasta en tiedä mitään, kun en ole asiaan perehtynyt, niin en sitä lähde kommentoimaan, mutta yleisesti ihmisten olisi hyvä tiedostaa se, että on joitakin asioita, jotka vaan on "pyhiä" niille joita se koskee. On siis hyvä ottaa asioista aina etukäteen selvää, ettei tule tietämättään ja tahtomattaan loukanneeksi ketään, vaikka kunnioittaisi miten paljon tahansa!
Kaunishan tuo on kun fan, sitä ei voi kieltää! :)
Hyvää syksyä Anna!

Kabuu (Ei varmistettu)

Aina täällä saarnaat siitä, miten ihmiset eivät osaa pukeutua siveellisesti kirkkoihin (olkapäät ja jalat peitettynä) vaan kekkuloivat siellä puolialasti. Eikö ole aika tekopyhää sitten sanoa että on ok käyttää toisten kulttuuriin liittyvää päähinettä, jos se on heidän mielestään epäsopivaa ja epäkunnioittavaa?

Minäkin taidan lähteä eri uskontokuntien kirkkoihin heilumaan bikineissä ja kännissä, ja sanon että teen tämän kunnioittavasti niin tämä on ok!

Anna (Ei varmistettu)

Bikineissä heiluminen ja kännissä kekkuloiminen ei minusta olisi OK tuossa päähineessäkään. Sehän siinä on. KUNNIOITTAVA KÄYTTÄYTYMINEN. Minä voin mennä moskeijaan, kunhan peitän itseni. Minä voin käyttää intiaanipäähinettä, jos teen sen puettuna tarpeeksi peittäviin vaatteisiin ja nimenomaan kunnioittavasti sen lähtökohtia kohtaan. Eri asia olisi, jos pyörisin bikineissä tuossa päähineessä. Tai jos menisin tuo päässä reservaatille.

Vertauksesi on täysin väärä. Oikeanlaisempi vertaus olisi se, että vääräuskoinen menee moskeijaan vrt. intiaanipäähine ei-intiaanijohtajalla. On muslimeja, jotka ei hyväksy ollenkaan vääräuskoisen moskeijassa vierailua, ja on niitä, jotka sen hyväksyvät. Se pitää tehdä vaan kunnioittavasti. Samaten on natiiveja, jotka ei hyväksy päähinettä, ja niitä, jotka hyväksyy. KUNHAN SEN TEKEE KUNNIOITTAVASTI.

Samaten kuin esimerkiksi ulkomaalainen voi juhlia Suomen lipun kanssa muttei talloa sitä jalkoihinsa.

Mielestäni en ole koskaan kieltänyt ketään tekemästä mitään, olen vain tehnyt MINUN BLOGISSANI selväksi MINUN MIELIPITEENI turistikäyttäytymisestä uskonnollisilla paikoilla.

Kabuu (Ei varmistettu)

MINUN vertaukseni ei voi olla TÄYSIN VÄÄRÄ, koska se on MINUN vertaukseni ja MINUN mielipiteeni. Korostat aina myös sitä, ettei sinun sanomisistasi voi suuttua, koska ne ovat SINUN mielipiteitäsi eikä niitä voi haukkua TÄYSIN VÄÄRIKSI. Suvaitsethan sitten muidenkin mielipiteet, etkä teilaa toisten mielipiteitä ;)

Anna (Ei varmistettu)

Faktuaalisesti vertauksesti on väärä, tai siinä vertauksessa on väärät aspektit. Toki se voi olla mielipiteenäsi oikea, mutta vertauksesssai voisit yhtä hyvin verrata Ruotsia aja Helsinkiä, ne ovat eri asioita. Silloin sinun tulisi verrata Ruotsia ja Suomea, tai Tukholmaa ja Helsinkiä. Vertausten tasa-arvoisuus ja vastavuoroisuus on aika lailla logiikka ja matematiikkaa ennemmin kuin mielipiteitä :)

Paula (Ei varmistettu)

Todennäköisesti kukaan sellanen ihminen joka voi tota päähinettä oikeasti kutsua omaksi osaksi kansalaisuuttaan ja alkuperäänsä ei loukkaannu näistä kuvista...

Anna (Ei varmistettu)

No vaikea sanoa, mutta eriäviä mielipiteitä noissakin ryhmissä on aiheen tiimoilta :)

-katj (Ei varmistettu)

haha voi ei, tää oli jotenki vaan niin hauska :DD Kaikkea sä löydätki! Mutta hyviä kuvia! :)

Anna (Ei varmistettu)

Hahah, kiitos :)

Niina (Ei varmistettu)

Miksi, voi miksi? (toim. huom. linkki ja lainaus tässä välissä poistettu)

Tuli lähinnä pettynyt olo. Että sinäkin, ilmeisen fiksu ja tiedostava ihminen.

Anna (Ei varmistettu)

Olemme opiskelleet aihetta mm. koulussani, ja olen tehnyt hieman omaa tutkimustani aiheesta. Mielestäni tuonkaltaisen päähineen pitäminen selkeästi kunnioittaen, ei ole mitenkään kenenkään kulttuuria tai uskoa väheksyvää. Eri asia olisi kekkuloida bikineissä kännipäissään tuollaisessa. Jos lähdetään kokemaan, että Euroopassa sulkapäähine on epäkunnioittava kunnioittavassa käytössä pidettynä, samantien voisi kieltää unensieppaajat, sulat ja kasvomaalauskin lisätä listalle.

Mä en lähde väittelemään aiheesta täällä blogin kommenttiosiossa tämän enempää, koska se on vaan bensaa liekkeihin, enkä koe täällä saavutettavan minkäänlaista olennaista väittelyä aiheesta, vaan lähinnä se tulee olemaan ryhmä anonyymeja vastaan minä, ainoa kasvollinen, keskustelussa. Näin ollen toivon vastanneeni kysymykseesi, mutta enempää kantaa en ota asiaan :)

(Kommenttisi linkki poistettu sen vuoksi, etten halua pitää blogiani muiden blogien mainostusalustana :)

Nii
En vaihtais sekuntiakaan

Laitoin tähän kommenttiin nyt virallisen s-postini ton blogipostin sijaan, ehkä se antoi nyt mulle paremmin "kasvot" :)

Mun mielestä pointti ei olekaan - eikä pidä olla - siinä, minkä sä koet loukkaavana tai kunnioittavana. Se määräysvalta kuuluu vain ja ainoastaan sille vähemmistölle jonka kulttuuria "kunnioitetaan" eli tässä tapauksessa hyväksikäytetään kaupallisesti. Ja itse intiaaneja tavanneena voin kertoa, ettei tällaista ole kukaan pitänyt kunnioittavana. Noihin päähineisiin kun kuuluu niin valtavan paljon perinteitä, ei ne ole vain kauniita asusteita.

Olen itse saamelainen, ja mua jaksaa ihmetyttää vuodesta toiseen nämä samat asiat. Esim. meille meidän kansallispuvut ei todellakaan ole mitä tahansa vaatteita, vaan pukujen käyttöön on tarkat säännöt ja tavat. Mä voin nähdä yhdellä vilkaisulla, mistä toinen saamelainen on kotoisin, onko hän naimisissa, onko hän kenties pororikas tai vaikkapa leski. Pukua käyttämällä ilmaisen kuuluvani alkuperäiskansaan ja olevani siitä ylpeä. Siksi kirpaisee kyllä lujasti joka kerta, kun näen turistikaupoissa neljäntuulenlakkeja ja mistä lie halpametallista tehtyjä koruja.

Samoja fiiliksiä nuo sulkapäähineet herättää intiaaneissa.

Onhan tuo kaunis, ja intiaanien alkuperäiset asusteet ovat vielä kauniimpia. Meidänkin puvut ovat kauniita. Mutta onko kaikki kaunis todellakin pakko omistaa? Eikö niitä perinteitä vois vaan kunnioittaa? Mun mielestä alkuperäiskansoja on sorrettu ja poljettu aivan riittävästi, ympäri maailman ja ihan täällä Suomessakin. Eikö se jo riitä?

Ani (Ei varmistettu)

Tässä kommentissa oli tiivistettynä kaikki mitä itse ajattelin mutta en osannut sanoiksi pukea.

Se ei tee alkuperäiskansalle asiasta yhtään vähemmän loukkaavaa että joku on opiskellut asiaa eikä sitten _omasta mielestään_ loukkaa heitä.

Niin (Ei varmistettu)

Niinpä niin , vastakin joku alkuperäiskansaan kuuluva oli loukkaantunut h&m:n intiaanimaisesta hiuspannasta.
Ei kyllä munkaan mielestä auta puolustukseksi nyt se, ettei se sun mielestä loukkaa heitä.
Todennäköisesti aika moni heistä loukkaantuisi nämä kuvat nähtyään, mitä on heidän mieleipiteitään asiasta kuullut. Vaikka kuinka sanoisit että pidät tätä päähinettä erityisen kunnioittavasti.

Melkonen huti sulta!

Anna (Ei varmistettu)

Voisihan moni suomalainen loukkaantua vaikka mistä asiasta. Se ei tee siitä yleistä totuutta, ei edes koko kansan tai kaikkien heimojen mielipidettä.

Kate (Ei varmistettu)

Miten te aina jaksatte?? Eiköhän tässä maailmassa ole isompiakin asioita joista murehtia esim. lapsityövoima, rikollisuus yms.
Ainakaan minun tietämäni intiaanit eivät tuollaisia kuvia katsoisi pahalla, mielestäni olisi naurettavaa jos katsoisivat, eri asia on toki se että olisi otettu esim. alasti kuvia tuo päässä.
Keskittykää joihinkin vakaviin asioihin ja alkakaa vaikka maksaa Amnestylle tukea niin menee vakavempiin asioihin tuo teidänkin energia. Tässä tarkoituksena mun mielestä vaikuttaa olevan enemmänkin bloggaajan tietämyksen ja välittämisen mollaaminen entä mikään oikea asia, kun kuvatkin ovat noin asiallisia ja kauniisti otettuja. Kukaan ei teitä edes pakota blogia lukemaan.

Kate (Ei varmistettu)

Niin piti viel lisätä että mullaki saa sit olla niin paska ja huono ja kulttuuri-hyväksikäytetty olo aina kun näen jollain suomen kansalaispuvun päällä, vai miks muka sitä sais pukee päällensä miten haluaa??? eiköhän kaikki kulttuurit ole samanarvoisia

Paula (Ei varmistettu)

Asiallisestihan tässä on keskusteltu. En mielestäni tavannut mollaamista, mutta sinun tietämättömyyttä muista kansanryhmistä, esimerkiksi saamelaisista. Puhe "vakavemmista asioista" on melko väsähtänyt ja tulee usein vastaan sellaisen henkilön puhetavassa, joka ei todellisuudessa ymmärrä sitä, että pienetkin asiat voivat olla toisille vakavia ja merkitsevät ihan eri tavalla - esimerkiksi alkuperäiskansoille. Jostain pitää aina aloittaa, oli se mainitsemasi Amnestyn tukeminen tai tietoisuuden levittäminen. Niina on ihan oikeassa, mielestäni muilla kuin alkuperäiskansoilla ei ole oikeutta sanella sitä, mikä on hyväksyttävää ja mikä ei kun heidän kulttuuriesineistään, henkisestä pääomastaan, on kyse. Siinä olet kyllä tosin oikeassa, että tätä blogia ei ole pakko lukea.

Pages

Kommentoi