There's a new blogger in town...

Mungolife

Jedi pitää huolta nähtävästi Mungolifen toimivuudesta sillä aikaa ku mä hukun kouluhommiin. Mulla on vuoden tokavika kouluviikko loppusuoralla ja tällä viikolla on koulutunteja kertynyt jo varmaan ainakin 40. Kaikki muu on ollut vähän pausella kun oon tehnyt hienosäätöjä toisensa perään ja hakenut vielä lisää ja lisää ylimääräistä ja tuoreinta tietoa, rakentanut kaavioita ja tilastoja ja taulukoita ja exceleitä ja suunnitellut pop-up kaupan sisustuksen, maksun, koon ja kaiken. Jos en tekisi tätä projektia yritykselle, jonka takana hääräävää mimmiä arvostan kovin, olisin jo heittänyt hanskat tiskiin ja todennut, että mennään vasemmalla kädellä huitaistulla jutulla. Oon itse asiassa ollut sangen onnellinen tästä sateesta; ei nimittäin ole vituttanut ihan yhtä rankasti tämä tekeminen. Mun osuus projektista on kohta valmis, ja huomenna lähetän sen eteenpäin työparilleni, joka täyttää omat osuutensa ja tekee luonnoksesta siis lopullisen version oikoluvun ja muun kautta. Meidän työnjako itse asiassa meni aika hyvin, koska hän toivoi mun tekevän visuaalisen presentaatiomme ja minä toivoin hänen tekevän lopullisen sanojen supistamisen ja muotoilun. Viikonloppuna en oikein voi edes tehdä mitään koulujuttuja, mikä on ihan positiivista kun vuorossa on ties mitä sosiaalisia menoja ylppäreistä brunssiin ja tyttöjen iltaan. Pitäs ehkä ostaa se lento Lontooseenkin, kun koulussa pitäisi vielä käydä 6.6. ja 9.6., jonka jälkeen onkin kesäloman aika! :)

Onneksi on tällainen apulainen, joka mielellään tassuillaan sulkee ohjelmia, ja ilmoittaa että on halituokion paikka. Voin muuten kertoa, että tän riiviön kanssa välillä meinaa proppu palaa, jos haluaa keskittyä. Pahoitteluni siis siitä, että olen ollut blogista kovin poissaoleva tässä viime viikot. Kaikki aika menee Jedin pentuajasta nauttimiseen ja tuon konsultaatioprojektin valmistamiseen. Ja koska mielelläni pidennän tätä mun itselleni suomaa blogitaukoa hetken, voin itse asiassa kertoa vähän tästä projektista. Meillä on parityönä tässä jaksossa ollut löytää yritys, jolle tehdä konsultaatio jostakin yrityksen kannalta merkittävästä asiasta. Meidän työn otti ilomielin vastaan eräs suomalainen yritys, jonka tarkoituksena on laajentaa Britteihin. Ideana tässä jaksossa on tosiaan toimia konsultteina yritykselle, hyödyntäen kaikkia yliopistomme kautta saatavilla olevia tietokantoja. Meidän tarkoituksena on luoda n. 100-sivuinen portfolio yritykselle siitä, miten Lontoon markkinoille pitäisi pyrkiä pop-up kauppojen kautta.

Tutkittavana on siis ollut sekundäärinä tutkimuksena markkinatilanne Lontoossa, asianmukaisten markkinaosuuksien, kilpailijoiden ja lokaatioiden skouttaaminen ja demograafisen profiilin rakentaminen sekä erilaiset artikkelit ja journalit pop up kaupoista ja niiden tehokkuudesta. Näiden lisäksi on pitänyt käydä läpi aika iso kasa erilaisia markkinaraportteja online myynnistä ja postimyynnistä ja kaikesta mahdollisesta asiaa liippaavasta. Lisäksi kaikki mahdollinen erityislainsäädäntö ja hinnoittelu on pitänyt selvittää. Mä olen ollut vastuussa tästä toissijaisesta tutkimuksesta. Primary research on tehty tekemällä galluppeja ja haastatteluja ja luomalla profiilit näistä toissijaistutkimuksen pohjalta tehdyistä lokaatioista. Mun pari tekee tuon ensisijaisen tutkimuksen Lontoossa, tekee literature reviewn aiheen tiimoilta ja vastaa siis lopullisen raportin kirjoittamisesta. Mä olen luonnostellut omat osuuteni melkein valmiiksi ja oon vastuussa kokonaan meidän presentaation tekemistä raportin pohjalta. Meidän on siis esitettävä yritykselle ja lehtoreille meidän raportin pääpiirteet, tutkimustulokset ja meidän konsultoinnin tulos: visuaalinen esitys näiden tutkimusten pohjalta. Millainen pop up store, mihin ja miksi. Arvosana määräytyy puoliksi raportista ja puoliksi esityksestä. Esityksen pitää olla tosi visuaalinen, ja siinä pitää olla hyvin perusteltu miksi ja miten tämä kannattaa toteuttaa.

Varmaan TODELLA epäselvästi selitetty, mutta joka tapauksessa kyseessä on laaja projekti, jossa hankaloittaa vielä kaksikielisyys materiaalissa kun tehdään suomalaiselle brändille. Kyseessä on vähän samanlainen konsultointi kuin mitä yritykset ostavat konsulteilta, me toki teemme sen ilmaiseksi. Tiedän monien parejen suhtautuvan tähän aikamoisella välinpitämättömyydellä näin keväällä, mutta itselleni tämä on eniten puskema projekti koko tän yliopistouran aikana. En välitä arvosanasta metriäkään, toivon vaan, että yritykselle on hyödyksi meidän työmme ja sitä kautta konsultoinnistamme on jotakin hyvää seurausta; toivon nimittäin yritykselle pelkästään myötätuulta maailman valloitukseen :)

"Haha, that's hilarious!!"

No ei siinä. Käytin näköjään myös tän mun blogitauon projektin pohtimiseen. No, onneksi tällä hetkellä koulu taas maistuu, koska tuntuu, että työlleni on joku tarkoitus. Ensi vuosi on taas ihan uusi peli, nimittäin ne arvosanat vaikuttavat jo loppuarvosanaammekin. Hyvä puoli on se, että keksin jo pääsuunnan mun päätöstyölle, mutta kesän aikana pitäisi vielä höylätä aikaiseksi se varsinainen disse-ehdotus. En ole vielä päättänyt, mitä ensi vuonna tapahtuu, mutta haluan jättää itselleni option siihen, että voisin päästä London Business Schooliin opiskelemaan MBA:n tai MiM:in. Siihen pitäisi raapia kasaan paras mahdollinen arvosana disseen tai edes hyväprosenttinen 2.1. Ensi vuonna voikin sitten unohdaa viime tnkaan jätetyt deadlinet, ja painaa koulua 100 % panoksella.

En oo tähän asti kokenut mitään motivaatiota puskee, kun arvosanoilla ei ole ollut mitään väliä. Henkilökohtaisessa juttutuokiossani meidän mentorin kanssa puhuin paljon siitä, miten musta on vähän hölmöä, että meitä ei motivoida arvosanojen valossa. Moni brittiyliopisto noudattaa sellaista käytäntöä, että ensimmäisen vuoden arvosanoilla on pieni painoarvo (esim. 10 %), toisella vähän enemmän (esim. 20 %) ja sitten kolmannen vuoden arvosanat muodostaa tärkeimmän osan loppuarvosanasta. Meillä koko loppuarvosana koostuu vikasta kolmesta kurssista ja dissestä. Miksi siis turhaan puskea? Kurssit oon menny läpi komeasti B:n arvosanalla jo tällä 25 % yrityksellä ja panoksellakin. Toki oon käyttänyt tunteja ja tunteja kouluun, mutta myönnän, että olisin voinut käyttää niitä neljä kertaa enemmänkin. Sen sijaan, että olisin huidellut pitkin maailmaa ja ollut Suomessa pitkiäkin aikoja. Mä oon supernopea lukemaan ja saan yleensä projektin ku projektin raavittua kasaan noin parissa viikossa. Oon myös ajatellut, että annan itselleni vapautta nyt kun sillä ei ole väliä ja sitten laitan vuoden verran istumalihaksia koetukselle. Tosin en nyt näe, että istuisin vuoden Lontoossa vaan pänttäämässä. Mä en ole koskaan ollut mikään vuosisadan suurin nero, mutta koulu on aina ollut mulle helppoa. Luotan siis jatkossakin siihen, että levännyt mieli on paras aloituspaikka isoille projekteille. Hullua elämänmenoa todennäköisesti siis odotettavissa vielä ensi vuonnakin.

On kyllä jotenkin USKOMATTOMAN hyvä fiilis, kun tietää, että vuoden päästä on oikeesti yliopiston käynyt aikuinen ihminen. Jolla on paperi tulevaisuuteen. Toki saatan kouluttautua pidemmälle vielä, enkä ole täysin poissulkenut sitä, että lukisin MBAn jopa Suomessa tai Australiassa, mutta tällä hetkellä kaikki tiet ja tulevaisuus on auki. Antaa elämän näyttää.

Nyt jatkan kuitenkin lakipykälien kahlaamista löytääkseni pari tärkeetä säädöstä. (Mä muistaakseni lopetin oikiksen.....) Palataan huomenna jollain kevyellä ja pidetään Jeditön päivä blogissa. Kirjoitan ehkä macaronseista tai meikeistä. Jostain tosi hömpästä :D Saadaan tännekin vähän tasapainoa taas :D

Kommentit

Oon seuraillut sun blogia vasta vähän aikaa ja nyt ensimmäisen kerran törmään kunnolla postaukseen opinnoistani, joten suurella mielenkiinnolla kyselen että mitä opiskelet yliopistossa pääaineena? Ja miksikä siis valmistut nyt ensi vuonna?:) Istun itse vielä lukion penkillä ilman minkäänlaista hajua yliopistomaailmasta, joten siksi näin tyhmä kysymys :D

http://deleted

Edelliseen korjaus: siis opinnoistasi* !

Anna (Ei varmistettu)

Mä opiskelen fashion managementia University of the Arts Londonissa ja valmistun fashion manageriksi siis :)

Chatte (Ei varmistettu)

Kyllähän sitä koulua käydään ihan oman itsensä ja oman oppimisensa vuoksi, ei arvosanojen takia! Ei lääkiksessäkään anneta arvosanoja, toki jaksotenttien pisteet saa tietää, mutta homma menee koko opiskelun ajan hyv./hyl. periaatteella. Ja toimii kyllä, kun on motivaatio kohdallaan. Omaa tulevaisuutta vartenhan tässä päntätään! Missäs Suomessa voisi suorittaa maisterin sun alalta?

Anna (Ei varmistettu)

Aallossa voisi suorittaa :) Ja joo, onhan se totta, että arvosanat on vaan pikkujuttu, mutta mun tapauksessa esim. panostan juurikin siihen oppmiseen, en tiettyjen raporttien kirjoittamiseen tms.

Jenna (Ei varmistettu) http://sairaudestavoittoon.wordpress.com/

Mukava kun kerroit vähän tarkemmin koulustasi! Tuo arvosanojen jakautuminen tuntuu kyllä hölmölle, mutta tavallaan kai se on myös hyödyllistä noin. Tsemppiä nyt kevään rutistukseen ja ihanaa tulevaa viikonloppua :)

Anna (Ei varmistettu)

Musta se olis hyödyllisempää jos joka vuodessa ois motivaatiota :)

Emmi (Ei varmistettu)

Vau! Projektinne kuulostaa hienolle (ja haasteelliselle)! Onko teillä parisi kanssa jonkinmoinen ohjaaja käytettävissä yliopistolta? Tsemppiä tekemiseen ja rapsuja pienelle riiviölle :)

Anna (Ei varmistettu)

On joo, meillä on kaikilla oma tutor :) Ja kiitoksia paljon! :)

Kommentoi