Throwback to Fethiye

Mungolife

* Matka on toteutettu lokakuussa kaupallisena yhteistyönä

Tiesittekö, että matkamessut on nyt viikonloppuna? Mä en valitettavasti tänä vuonna pääse paikalle, mutta Rantapallo on tietenkin mukana ja Rantapallon bloggaajana toki harmittaa, että on menoja kyseiselle viikonlopulle. Mutta, huomasinpa tuossa vähän aikaa sitten, että matkamessujen teemamaa on tänä vuonna Turkki! Siitä tulikin mieleeni, että olisi toisen throwbackin paikka :) Mähän kirjoittelin tuossa lokakuussa reissustamme, jolla kävimme Kasissa ja Kalkanissa, mutta kyseinen reissu sisälsi vierailun myös muille alueilla :)

Me kävimme nimittäin tutustumassa myös Kekovan uponneeseen kaupunkiin ja Fethiyeen jotka ovat molemmat n. tunnin ajomatkan päässä Kasista. 

Kekovan uponnut kaupunki oli tosi mahtava kokemus! Kekovaan järjestetään todella paljon retkiä, joilla pääsee kajakilla hiljalleen tutkimaan miltä näyttää vuosia sitten veden varaan jäänyt kaupunki. Lokakuussakin riitti vielä lämpöä ja aurinkoa ja oli mukava meloa hiljalleen ja ihmetellä veden alla näkyvää uponnutta menneisyyttä.

Retki ei vaatinut kyllä mitään edellistä kajakkikokemusta, ja se oli tällaiselle (tuolloin) rapakuntoiselle ja pahimmista pahoinvoinneistakin toipuvalle epäurheilulliselle naiselle ihan helppo kokemus. Kekova oli hurmaava ja suuntasimmekin siitä vielä lounaalle pienen pieneen suloiseen kylään Üçağız Village. Tämä taitaa olla ihan normaali toimintamalli paikallisissa retkissä ja omalla tavallaan mielestäni pala aidointa Turkkia.

Matkalla kohti Öludeniziä pysähdyimme ihmettelemään Saklikent National Parkia, ja sen kätköistä löytyvää kanjonia.

Jos teillä on vaan aikaa käytettävissänne, suosittelen lämpimästi viihtymään tuolla hetken. Vaikka jokun kivan kirjan ja eväiden kanssa. Kanjonilla oli tosi rauhallista ja kaunista, ja siellä olisi viihtynyt mielellään pidempäänkin :)

Toisaalta mut saa mistä tahansa houkuteltua pois baklavalla.

Fethiyessä ja Ölüdenizissä emme ehtineet viihtymään ihan hirveän kauaa, mutta Fethiye vaikutti ainakin aivan ihastuttavalta kaupungilta :) Vierailimme Kayaköyn rauniokaupungissa, jossa oli mielettömät näköalat! Ja no, eipä nuo ylimmän kuvan näköalat Ölüdenizin BlueLagoonistakaan kalvenneet yhtään. BlueLagoonille pääsee siis ihan pientä maksua vastaan rannalle, ja näytti kyllä todella kutsuvalta paikalta kaikin puolin :)

Kaiken kaikkiaan reissumme Fethiyeen, Kasiin ja Kalkaniin oli todella onnistunut ja alue oli aivan ihastuttava! Suosittelen tutustumaan, jos tämän kesän lomia tutkitte sillä silmällä. Turkki on niin paljon muutakin kuin Alanya ja Antalya, ja itse olen tämän reissun kohteiden lisäksi ihastunut ainakin Bodrumiin aikanaan. Seuraavaksi haluan ehdottomasti päästä Cappadociaan kokemaan tuon kuumailmapallojen laakson.

Jos olette menossa matkamessuille, niin käykää toki pistäytymässä tutustumassa Turkin tarjoamiin tietoihin ja matkoihin. Suosittelen ehdottoman lämpimästi! Jos kaipaa reissultaan takuuvarmaa hyvää säätä, hyvää ruokaa ja kauniita maisemia, Turkki ei petä. Turistirysiä välttämällä pääsee kokemaan palan aidointa Turkkia, joten suosittelen tutustumaan muihinkin kohteisiin kuin valmismatkakohteisiin :)

Palailen illalla taas asupostauksella, mutta tutustukaa ihmeessä tässä välin Matkamessujen tarjontaan :)

Kommentit

Marine (Ei varmistettu)

Tää ei liity tähän postaukseen millään lailla mutta olisi mukava lukea sisustusjuttuja :). Täällä painitaan uuden asunnon sisustuksen kanssa. Jos sinulta saisi ideaa/ vinkkiä. Meikkauspiste itsellä haaveena ja muitakin juttuja.

Kommentoi